Boston – St. Louis 2:4 (kon.) | Toronto – Buffalo 2:5 (kon.) | Florida – Anaheim 3:2 (po pr.)
NY Rangers – Carolina 2:4 (kon.) | Washington – Philadelphia 9:2 (kon.) | Detroit – Ottawa 1:4 (kon.)
NY Islanders – Pittsburgh 5:4 (1:0 po s.n.) | Minnesota – Edmonton 5:1 (kon.) | Nashville – San Jose 1:0 (po pr.)
Chicago – Los Angeles 2:5 (kon.) | Calgary – Seattle 5:3 (kon.) | Dallas – Tampa 1:0 (kon.)
Vancouver – Vegas 5:4 (po pr.) | Arizona – New Jersey 2:6 (kon.)
konec
Minnesota Wild
5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Edmonton Oilers
Středa 13.04.2022, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Cam Talbot (MIN) – 27 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,4%, odchytal 60:00
    Mikko Koskinen (EDM) – 18 zákroků, 5 OG, úspěšnost 78,3%, odchytal 59:24

    Tři hvězdy utkání

    1. Kevin Fiala (MIN) 2+0
    2. Ryan Hartman (MIN) 2+0
    3. Jonas Brodin (MIN) 0+0 (04:45:49)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 23-28; Zablokované střely: 9-21; Vhazování: 50%-50%; Hity: 12-9; Přesilové hry: 0/3-1/3; Trestné minuty: 18-18.
     
    Kevin Fiala a Ryan Hartman vstřelili shodně dva góly a podíleli se na hladkém vítězství Minnesoty, která porazila Edmonton už pošesté v řadě a z posledních deseti domácích zápasů vyhrála podeváté. Konečný výsledek duelu. Minnesota Wild 5 Edmonton Oilers 1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    56:58
    Ryan Nugent-Hopkins míchal s pukem u levé tyče, mezi betony Cama Talbota ho ale do sítě bekhendem zasunout nedokázal! Stále stav 5:1.
     
    56:18
    Minnesota má čtyřbrankový náskok, a tak se není třeba divit, že se utkání pouze dohrává. Po souboji ve středním pásmu se puk odrazil na jednu ze střídaček.
     
    54:35
    Hra byla přerušena, protože hokejisté Edmontonu nepřešli správně útočnou modrou čáru a pískalo se postavení mimo hru. Následuje komerční přestávka.
     
    53:56
    Duncan Keith dobře vypálil v levém kruhu pro vhazování a jeho pokus byl tečován, puk se ale po levém betonu Cama Talbota svezl do rohu ledové plochy. Stále 5:1.
     
    52:06
    Minnesota přesilovou hru nevyužila a hned vzápětí jde do čtyř. Po komerční přestávce si zahraje přesilovou hru Edmonton. Vyloučen byl za hákování Jacob Middleton.
     
    50:24
    Dnešní utkání sleduje 19035 diváků.
     
    49:15
    Ryan Hartman dostal po obrovské potyčce ve středním pásmu dvě minuty za napadení a k tomu deset minut za nesportovní chování, zatímco Evander Kane dvě minuty za napadení, dvě minuty za krosček a ještě k tomu deset minut za nesportovní chování. Přesilovka Wild.
     
    48:48
    Kirill Kaprizov se ocitl před bránou Edmontonu z ničeho nic úplně sám a snažil se hokejkou mezi nohama zamířit k levé tyči, Mikko Koskinen ale zasáhl pravým betonem a skóre se nezměnilo!
     
    48:22
    Hra byla přerušena a za stále velkého vedení Minnesoty následuje krátká komerční přestávka. Stav zápasu 5:1.
    45:39 Leon DRAISAITL - 5:1
     
    45:39
    Edmonton právě vstřelil branku!
    LEON DRAISAITL vystřelil zápěstím v pravém kruhu pro vhazování a jeho střela prošla mezi nohama tří hráčů do sítě, včetně brankáře Cama Talbota! Oilers využili přesilovou hru a snížili na 5:1. Asistence: Zach Hyman a Tyson Barrie.
     
    45:12
    Tyson Barrie teď nádherně vystřelil na vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho pokus mířil do levého horního rohu brány, Wild zachránila tyč!
     
    44:50
    Brandon Duhaime byl vyloučen na dvě minuty za podrážení a Edmonton si zahraje druhou přesilovou hru.
    43:22 Ryan HARTMAN - 5:0
     
    43:22
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Jordie Benn na levém křídle vypálil od modré čáry a RYAN HARTMAN se ocitl před bránou úplně sám, čehož využil a zametl puk do odkryté sítě! Asistence: Jordie Benn a Kirill Kaprizov.
     
    43:15
    Mats Zuccarello nebo Kirill Kaprizov se dostal ke střele v levém kruhu pro vhazování, Mikko Koskinen se každopádně stačil přesunout a puk podržel v náručí.
     
    42:44
    Derick Brassard míchal s pukem za bránou Minnesoty a snažil se ho u levé tyče poslat do ohně, jenže byl nepříjemně tísněn a nakonec se k ničemu nedostal.
     
    41:08
    Kailer Yamamoto se ocitl v mezikruží ve slibné střelecké pozici, jeho střela zápěstím ale byla přizvednuta do ochranné sítě. Dobrá obrana v podání Minnesoty.
     
    40:11
    Edmonton vstoupil do závěrečné části aktivně a na pravém křídle vystřelil od modré čáry, Cam Talbot ale puk vyrážečkou ztlumil a poté rozehrál za bránu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 19-19; Zablokované střely: 7-16; Vhazování: 55%-45%; Hity: 9-6; Přesilové hry: 0/2-0/1; Trestné minuty: 2-4.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 4:00.
     
    Kevin Fiala vstřelil po přestávce dva góly a ještě se k němu přidal Ryan Hartman. Utkání má jednoznačný vývoj a nic na tom nezměnila ani přesilová hra Oilers v závěru prostřední části duelu, během které měl několik velkých šancí Leon Draisaitl, jenže stejně jako jeho spoluhráči zatím střílí slepými. Skóre po druhé třetině utkání v St. Paul. Minnesota Wild 4 Edmonton Oilers 0.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    37:49
    Matthew Boldy byl vyloučen na dvě minuty za držení hole a Edmonton si zahraje první přesilovou hru.
    37:33 Zach Kassian nedokázal skórovat po samostatném úniku!
     
    37:33
    Obrovskou chybu v obraně nyní udělali také hráči Minnesoty, kteří ztratili puk na obranné modré čáře, a Zack Kassian se řítil sám na bránu, po rychlém zamíchání s pukem ale bekhendem zamířil nad! Edmontonu dnes fakt není přáno.
     
    36:54
    Leon Draisaitl si najížděl před bránu na krásnou kolmou přihrávku, jenže ji nedokázal zpracovat a kotouč zamířil do rohu obranného pásma domácí Minnesoty. Těsné.
     
    36:01
    Cam Talbot ukryl nahození Oilers z levého křídla v lapačce a následuje krátká komerční přestávka. Minnesota má obrovskou převahu a vede už 4:0.
     
    35:44
    Kevin Fiala a Marcus Foligno obléhali bránu Edmontonu a málem se dostali do zakončení u levé tyče. Stav 4:0.
     
    34:33
    Před bránou Edmontonu bylo opět pořádné horko, Kirill Kaprizov se ale v mezikruží ke střele nedostal, respektive dostal, ale jeho pokus byl zablokován a dorážka skončila na vyrážečce roztaženého Mikka Koskinena! Velká šance!
     
    33:35
    Kirill Kaprizov byl podražen ve středním pásmu a Kailer Yamamoto byl vyloučen na dvě minuty. Přesilová hra.
    33:12 Ryan HARTMAN - 4:0
     
    33:12
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Kirill Kaprizov na levém křídle obral o puk trojici hráčů Edmontonu a poté ho poslal před bránu hostí, kde si ho zpracoval RYAN HARTMAN a po nádherné stahovačce z blízkosti vymetl nad lapačkou Mikka Koskinena pravý horní roh brány! Wild vedou 4:0! Asistence: Kirill Kaprizov.
     
    30:18
    Kailer Yamamoto chtěl odpovědět střelou z levého křídla, jenže jeho pokus byl tentokrát přizvednut do ochranné sítě. Minnesota vede 3:0. Komerční přestávka.
    29:40 Kevin FIALA - 3:0
     
    29:40
    Minnesota právě vstřelila branku!
    KEVIN FIALA vystřelil na levém křídle z téměř nulového úhlu a nachytal Mikka Koskinena na švestkách, protože jeho střela zamířila nad pravým ramenem hostujícího brankáře Oilers do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Wild už vedou nad hosty z Kanady 3:0. Bez asistence.
     
    28:45
    Cody Ceci zkusil na pravém křídle vystřelit od modré čáry, jenže jeho táhlý diagonální pokus byl zablokován a puk skončil ve vzdálenějším levém rohu ledové plochy.
    27:42 Mikko Koskinen vytáhl proti střele Fialy krásný semafor!
     
    27:42
    Edmonton udělal druhou chybu v rozehrávce a Kevin Fiala mířil střelou z mezikruží do pravého horního rohu brány, Mikko Koskinen ale vytáhl nádherný semafor! Následuje reklamní brejk.
     
    26:19
    Zack Kassian nádherně vypálil na pravém křídle a Cam Talbot už byl překonán, jenže ho zachránila branková konstrukce! Největší šance Oilers.
     
    25:22
    Kailer Yamamoto zkusil na pravém křídle vystřelit od hrazení, jenže jeho pokus byl přizvednut do ochranné sítě. Vhazování po levici brankáře Cama Talbota.
     
    24:56
    Ryan Hartman už se nyní ocital mezi kruhy ve slibné střelecké pozici, jenže útočnou akci Minnesoty zastavilo těsné postavení mimo hru. V hledišti to jen zahučelo.
     
    24:02
    Evander Kane nabral na levém křídle rychlost a z kruhu pro vhazování vystřelil, jenže Oilers jsou dnes bezzubí a Cam Talbot bez problému kotouč podržel. Skóre je 2:0.
    23:01 Kevin FIALA - 2:0
     
    23:01
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Matthew Boldy se zachoval v mezikruží hodně nesobecky, když místo střely zvolil přihrávku na KEVINA FIALU, který z podobného místa zamířil střelou zápěstím vedle pravého betonu Mikka Koskinena k levé tyči! Minnesota znovu udeřila – 2:0. Asistence: Matthew Boldy a Dmitrij Kulikov.
     
    22:16
    Derek Ryan nabral na pravém křídle rychlost a v kruhu pro vhazování napřáhl k táhlé střele zápěstím, která skončila v lapačce připraveného Cama Talbota.
     
    21:11
    Edmonton vyhrál vhazování v útočném pásmu a na ose útočného pásma ihned vypálil od modré čáry, Cam Talbot byl ale připraven a zasáhl snadno vyrážečkou.
     
    20:58
    Evan Bouchard chtěl po zpětné přihrávce Dereka Ryana nahodit puk z vrcholu levého kruhu na vzdálenější pravou tyč, jenže u ní nebyl nikdo z hráčů Oilers.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 9-8; Zablokované střely: 4-9; Vhazování: 57%-43%; Hity: 4-4; Přesilové hry: 0/1-0/0; Trestné minuty: 0-2.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:59.
     
    V Minnesotě zatím padl jediný gól. Hostující Duncan Keith rozehrával z rohu obranného pásma naslepo a jeho velkou chybu potrestal Frédérick Gaudreau, doposud jediný střelec zápasu. Skóre po první třetině tohoto utkání. Minnesota Wild 1 Edmonton Oilers 0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    17:49
    Blíží se závěr první třetiny a Edmonton nyní hýří velkou aktivitou, skórovat se mu ale zatím na rozdíl soupeře nepodařilo. Zatím rozhoduje velká chyba z úvodu.
     
    16:50
    Edmonton vyvolal před bránou Wild před pár okamžiky velké zmatky, jenže se nedokázal dostat v mezikruží ke střele a další jeho útok zastavila přihrávka rukou.
     
    15:23
    Connor McDavid si sjel z pravého křídla do mezikruží a napřáhl k táhlé střele zápěstím, která skončila v náručí Cama Talbota. Následuje komerční přestávka – 1:0.
     
    14:26
    Jonas Brodin se ocitl v šanci v blízkosti levé tyče a z kruhu pro vhazování vystřelil zápěstím, dobře postavený Kailer Yamamoto ale srazil jeho pokus za bránu.
     
    13:09
    Před bránou Edmontonu bylo pořádné horko a Mats Zuccarello měl šanci, jenže nedokázal puk v mezikruží dobře trefit a Mikko Koskinen ho vleže zmrazil lapačkou.
     
    12:39
    Alex Goligoski vypálil na levém křídle od hrazení, jeho pokus ale minul vzdálenější pravou tyč brány Oilers.
     
    11:15
    Cam Talbot ukryl střelu Connora McDavida z pravého kruhu v lapačce a nyní probíhá komerční přestávka.
     
    10:03
    Wild se dostali během přesilové hry k dvěma střelám, pokus z levého kruhu pro buly ale skončil v náručí Mikka Koskinena, zatímco střela z pravé strany minula přední pravý horní roh brány. Poté postavení mimo hru Wild.
     
    08:34
    Oilers si vytvořili obrovský tlak, jenže vzápětí špatně střídali. Příliš hráčů. Trest odpyká Warren Foegele.
     
    07:34
    Duncan Keith napřáhl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování k prudké ráně bez přípravy a pokusil se odčinit chybu, jeho pokus ale minul bližší horní roh.
     
    06:49
    Oilers udělali obrovskou chybu v rozehrávce a darovali Minnesotě vedení. Následuje komerční přestávka.
    05:37 Frédérick GAUDREAU - 1:0
     
    05:37
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Obránce Duncan Keith rozehrával z pravého rohu obranného pásma Oilers bekhendem naslepo a FRÉDÉRICK GAUDREAU tohoto dárku využil, když si před bránou potáhl puk doprava a poté ho po ledě zasunul do prázdné brány! Bez asistence.
     
    04:44
    Jordie Benn napřáhl k prudké ráně s příklepem před vrcholem levého kruhu pro vhazování a jeho bomba zamířila vedle bližší levé tyče brány Mikka Koskinena.
     
    04:04
    Edmontonu se nepodařilo rozehrát podél střídaček a puk zamířil na zakázané uvolnění, po kterém se vhazovalo po pravé ruce brankáře Mikka Koskinena.
     
    02:09
    Frédérick Gaudreau vypálil na bodu pravého kruhu pro vhazování a Mikko Koskinen nedokázal jeho pokus udržet, Kevin Fiala ale u levé tyče dorážel mimo.
     
    01:32
    Oilers se dostali v rychlém sledu ke dvěma střelám v blízkosti levé tyče, jenže jejich první bekhendová střela skončila na pravém betonu Cama Talbota, zatímco druhá z levého kruhu pro vhazování v jeho lapačce.
     
    00:36
    Ryan Hartman dobře zamíchal s pukem v levém kruhu pro vhazování a z mezikruží pálil po jeho pasu Kirill Kaprizov, jeho pokus bez přípravy byl ale zablokován.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Minnesota Wild: C. Talbot (M.-A. Fleury) – Spurgeon (C), J. Middleton, D. Kulikov, J. Brodin, Goligoski, Jordie Benn – Zuccarello, Hartman, Kaprizov – K. Fiala, F. Gaudreau, Boldy – M. Foligno (A), J. Eriksson Ek (A), Greenway – Jost, Bjugstad, Duhaime.
    Trenér: Dean Evason

    Edmonton Oilers: Koskinen (M. Smith) – Ceci, Nurse, Bouchard, Keith, Barrie, Kulak – Puljujärvi, McDavid (C), E. Kane – Yamamoto, Draisaitl (A), Hyman – D. Ryan, Nugent-Hopkins (A), Foegele – Kassian, R. McLeod, Brassard.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Rozhodčí: TJ Luxmore, Brian Pochmara. Čároví: Vaughan Rody, Steve Barton.
    Akce týdne? Bowlingová koule v podání gólmana Mikea Smitha!
     
    Edmonton Oilers

    Edmonton se nachází v Západní konferenci o něco níže. Oilers patří s devadesáti body páté místo a venku se jim během posledních dnů daří, když vyhráli tři venkovní zápasy v řadě. Kanadský tým tedy postupně vyhrál v Anaheimu, San Jose a naposledy Los Angeles. Poslední utkání ovšem Edmonton nezvládl, když nejlepšímu týmu letošní sezóny NHL podlehl po samostatných nájezdech 2:1. Soupeřem Oilers bylo nezastavitelné Colorado.
     
    Minnesota Wild

    Minnesota je v domácím prostředí neskutečně silná, když z posledních devíti zápasů na svém ledě prohrála pouze jednou a do porážky s Pittsburghem doma už vyhrála sedmkrát za sebou. Wild se vrátili po sérii čtyř venkovních zápasů domů a uplynulý týden zakončili výhrou 6:3 nad Los Angeles Kings. Minnesotě patří v Centrální divizi druhé místo a v Západní konferenci třetí se ziskem 94 bodů. Proti Kings zazářil Jared Spurgeon.
     
    Edmonton se bude chtít po porážce s Coloradem vrátit zpět na vítěznou dráhu, čeká ho ovšem náročný zápas na ledě Minnesoty. Oba celky se nachází na předních místech Západní konference a dělí je od sebe čtyři body. Wild se potkali s Oilers naposledy v únoru letošního roku a na kanadské půdě dokázali vyhrát hladce 7:3.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 6. F. Gaudreau, 24. K. Fiala (Boldy, D. Kulikov), 30. K. Fiala, 34. Hartman (Kaprizov), 44. Hartman (Jordie Benn, Kaprizov) – 46. Draisaitl (Hyman, Barrie)


    Minnesota Wild: C. Talbot (M.-A. Fleury) – Spurgeon (C), J. Middleton, D. Kulikov, J. Brodin, Goligoski, Jordie Benn – Zuccarello, Hartman, Kaprizov – K. Fiala, F. Gaudreau, Boldy – M. Foligno (A), J. Eriksson Ek (A), Greenway – Jost, Bjugstad, Duhaime.
    Trenér: Dean Evason

    Edmonton Oilers: Koskinen (M. Smith) – Ceci, Nurse, Bouchard, Keith, Barrie, Kulak – Puljujärvi, McDavid (C), E. Kane – Yamamoto, Draisaitl (A), Hyman – D. Ryan, Nugent-Hopkins (A), Foegele – Kassian, R. McLeod, Brassard.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Rozhodčí: TJ Luxmore, Brian Pochmara. Čároví: Vaughan Rody, Steve Barton

    Diváci: 19035
    bahis siteleri