Švédsko – Česko 4:3 (kon.)
konec
Švédsko
4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Česko
Středa 13.04.2022, 19:00 • Rosvalla, Nyköping • Turnaj čtyř (U17)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Ve středu 13. dubna propukne ve švédském Nyköpingu turnaj čtyř zemí reprezentace do 17 let. Český nároďák vstoupí do turnaje duelem proti domácímu týmu v den zahájení v 19:00.
     
    Nominace české sedmnáctky

    Brankář:i Adam Dybal (Karlovy Vary), Jan Kasal (Mountfield HK).

    Obránci: Martin Matějíček (Jihlava), Lukáš Eich, Denis Svoboda (oba Kometa Brno), Šimon Bialy (Vítkovice), Vojtěch Husinecký (Tappara Tampere, Finsko), Vojtěch Vochvest (Mladá Boleslav), Marek Ročák (Třinec).

    Útočníci: Samuel Fiala, Vojtěch Hois, Radek Janata, Jaromír Pérez (všichni Liberec), Matyáš Adámek, Adam Csabi, Radim Handl (všichni Karlovy Vary), Jan Šprynar (Litvínov), Pavel Šimek (Hradec Králové), Jiří Felcman (Langnau, Švýcarsko), Jakub Štancl (Växjö, Švédsko), František Albrecht (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Adam Jecho (Tappara Tampere).
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Erliden (Munther) – Wilkman, Landén, Bergström, Willander, Bürger, Sandin-Pellika, Nilsson – Nordh, Kling, Kangas – Sagranden, Edstrom, Dower Nilsson – Nilsson, Forsfjäll, Pettersson – Svensson, Johansson, Lejon – Sjödin.
    Trenér: Anders Eriksén

    Česko: Dybal (Kasal) – Eich, Husinecký, Bialy, Matějíček, Svoboda, Ročák, Vochvest – Štancl, Felcman, Šprynar – Šimek, Jecho, Csabi – Pérez, Hois, Janata – Albrecht, Adámek, Handl – Fiala.
    Trenér: Rostislav Vlach

    Rozhodčí: D. Eriksson, Wedin – P. Eriksson, Elmerstig.
     
    Hráči právě vjíždí na ledovou plochu. Český tým se proti pořadatelům tohoto turnaje postaví v červené variantě dresů.
     
    Na úvod ještě zazní státní hymny obou týmů. Poté bude vše připraveno k zahájení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Úvodní buly bylo vhozeno úspěšnější na něm byl Felcman, avšak jeho spoluhráči o puk záhy přišli. Švédové rozehrávají od své vlastní branky.
     
    00:55
    Vstup českého týmu do pásma byl zastaven hvizdem rozhodčího – postavení mimo hru.
     
    01:03
    Vyloučení v týmu Švédsko (Willander – 2 min., podrážení).
     
    01:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Bleskurychlé využití početní výhody a Češi zkraje zápasu vedou! Matyáš Adámek předal od modré čáry puk na pravou stranu kde stál JAN ŠPRYNAR. Ten napřáhl a prostřelil všechno, co mu stálo v cestě. Asistence: Matyáš Adámek.
    01:36 Jan ŠPRYNAR - 0:1
     
    02:48
    Švédové si takový vstup do zápasu jistě nepředstavovali. Jejich elitní formace pod vedením Lucase Klinga na centru se snaží usadit se v pásmu, avšak Češi hráče v žlutých dresech dobře dostupují a znepříjemňují jim život.
     
    03:36
    Hráči Tre Kronor zatím nemají klid na hokejkách, ani druhé formaci se větší tlak nepodařil. Hraje se nejčastěji ve středním pásmu a bez šancí na obou stranách kluziště.
     
    04:13
    Od modré teď vypálil Edvin Nilsson, puk se však zastavil až na zadním mantinelu – žádné nebezpečí pro brankáře Dybala.
     
    05:44
    Švédové hýří aktivitou, zatím z toho ale nic není. Češi se naopak nikam nehrnou a čekají na chyby svého soupeře.
     
    06:25
    Svěřenci Rostislava Vlacha se po delší odmlce přeci jen vydali na výlet k brance Erlidena, avšak Šimon Bialy přejel modrou čáru dříve než kotouč. Píská se postavení mimo hru.
     
    06:58
    Adam Dybal se nebojí hrát hokejkou, již potřetí v tomto utkání pomohl svým spoluhráčům v rozehrávce z poza branky. Tím také pomohl uklidnit hru a někteří mohli i vystřídat.
     
    07:31
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Z nenápadné akce přichází srovnání! Hugo Pettersson předal kotouč na ZEBA FORSFJÄLLA, který svou střelou rozvlnil síť za brankářem Dybalem. Česká branka se poté vychýlila ze svého postavení, ale to nastalo až přejetí puku za čáru. Asistence: Hugo Pettersson.
    07:31 Zeb FORSFJÄLL - 1:1
     
    08:35
    Češi jsou po inkasované brance velmi aktivní, druhá formace teď točí Švédy před svou vlastní brankou.
     
    09:15
    Z pravého kruhu pro vhazování to zkusil Adam Csabi ale Erliden zůstal pozorný. Máchl lapačkou a přerušil hru. Vhazovat se bude před jeho pracovištěm.
     
    09:56
    Štancl vybojoval puk po nepřesné rozehrávce domácího týmu, ale nic s ním vymyslet nedokázal. Hráči v žlutém jej rychle odzbrojili a ženou se kupředu.
     
    10:46
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové opět z ničeho nic udeřili a po polovině první třetiny se dostávají do vedení. Střela Arvida Bergstroma si cestu do branky nenašla, avšak DAVID EDSTROM se záhy zmocnil kotouče a poslal jej za bezmocného Dybala.. Asistence: Arvid Bergstrom, Noah Dower Nilsson.
    10:46 David EDSTROM - 2:1
     
    11:34
    Vyloučení v týmu Česko (Matějíček – 2 min., držení).
     
    11:59
    Aby toho nebylo málo, Češi jdou vinou Matějíčkova faulu do čtyř. Po dvou inkasovaných brankách tohle není zrovna ideální situace.
     
    12:15
    Na úvod však Češi dokázali puk vyhodit a Štancl dokonce delší dobu udržel puk v útočném pásmu, čímž získal pro sví spoluhráče drahocenný čas.
     
    12:48
    Od modré čáry to zkoušel Dower Nilsson, ale jeho rána neměla přesné parametry. Posléze musí Švédové vyklidit pásmo, jelikož se puk až ve středním pásmu.
     
    13:15
    Češi drží postavení a blokují střely svého soupeře, takže Adam Dybal zatím nemá příliš práce. Svým spoluhráčům teď musí určitě poděkovat, odvádí velmi dobrou práci.
     
    13:34
    Český tým je v plném počtu.
     
    14:48
    I když jsou Češi již v pěti na ledové ploše, Švédové se stále drží v pásmu a kombinují. Do vážnějších příležitostí se však zatím nedostávají.
     
    15:28
    Po dalším sevření osvbobodil hráče se lvem na hrudi Denis Svoboda, takže na led již můžou naskočit čerstvé síly.
     
    15:59
    Svěřenci Rostislava Vlacha nezvládli přechod přes modrou čáru, konkrétně to byl Jakub Štancl a rozhodčí píská postavení mimo hru.
     
    16:27
    Zákrok Erlidena přerušuje hru, za moment se bude vhazovat po jeho levici.
     
    17:43
    Lukas Sagraden si poradil se dvěma bránícími hráči a snažil se prodat ke střelu. To mu nevyšlo a tak se obloukem vracel k modré čáře. S individualitou to už ale přeháněl a u mantinelu jej odzbrojili dva hráči v červeném.
     
    18:25
    Nahození Lejona uklidil Dybal v poklidu do rohu kluziště. Švédové se snaží dostat do pásma, ale teď zužují nepřesnosti oba týmy. Hraje se nahoru – dolů.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta hry v první třetině. Češi rozehrávají z poza své branky.
     
    19:28
    Elitní formaci se ale vstup do pásma nepodařil, Švédové čekali dobře postavení ve středním pásmu a záhy tak otáčejí hru.
     
    19:48
    Z nebezpečné střele z levé strany kluziště se dostal Dower Nilsson a Dybal musel urychleně secvaknout své betony. Naštěstí pro český tým to zvládl a rozhodčí přerušuje hru.
     
    19:55
    Češi vyhazují na zakázané uvolnění. První třetina se nejspíš dohraje v českém obranném pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po dvaceti minutách hry svítí na ukazateli skóre stav 2:1 z pohledu domácího týmu. Úvod zápasu přitom patřil Čechům, kteří se zásluhou Jana Šprynara dostali do vedení. V osmé minutě však dokázal srovnat Zeb Forsfjäll a o pár minut později se prosadil z dorážky David Edstrom. Češi tak budou nastupovat do druhé části hry s jednobrankovým mankem.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 19:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Vhazování bylo vhozeno, úspěšnější byli Švédové, kteří silou dostali puk až na své obránce.
     
    20:56
    Vyloučení v týmu Švédsko (Landén – 2 min., podrážení).
     
    21:18
    Velká možnost pro Čechy, opět dostávají hned z úvodu třetiny přesilovou hru. Budeme svědky stejného scénáře jako v prvním případě?
     
    21:39
    Jan Šprynar dostal nabito na levý kruh, ale střela mu nesedla. Češi pokračují v pobytu v útočném pásmu.
     
    22:01
    Teď se Švédové ale osvobozují a na led mohou přijít čerstvé síly na obou stranách.
     
    22:29
    Pokus o vnik do útočnému pásma českého týmu zastavil hvizd rozhodčího – postavení mimo hru.
     
    22:48
    Janata se snažil dostat k volnému puku mezi kruhy však, nakonec neuspěl. Domácí vyhazují kotouč, tohle oslabení úspěšně zvládnou.
     
    22:56
    Švédové jsou v plném počtu.
     
    23:13
    Matějíček vyhazuje puk přes všechny čáry a rozhodčí píská zakázané uvolnění.
     
    23:48
    Domácí jsou v posledních sekundách aktivnějším týmem, jejich druhá formace kombinuje v útočném pásmu. Žádná nebezpečná střela ale zatím na Dybala neletěla.
     
    24:36
    Vyloučení v týmu Česko (Bialy – 2 min., podrážení).
     
    24:59
    Švédové dokáží být v početních výhodách úderní, dnes si svými speciálními formacemi již dokázali pomoct. Češi musí být na pozoru.
     
    25:12
    Svěřenci Rostislava Vlacha zatím brání na jedničku. Dvakrát se jim povedlo vyhodit puk a Švédové se nemohou usadit.
     
    25:58
    Teď už se to ale povedlo a na Dybala letí jedna rána za druhou. Naposledy pálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování Willander, ale neměl přesně seřízená mířidla.
     
    26:36
    Český tým je v plném počtu.
     
    27:07
    Zeb Forsfjäll měl na hokejce třetí gól svého týmu, když dostal přihrávku do mezikruží, kde nebyl vůbec nikým atakován. V tutovce ale přestřelil.
     
    27:36
    Štancl to zkoušel z úhlu, ale Erliden byl přilepený k tyči a dokázal úspěšně zasáhnout. Následovat bude vhazování před jeho pracovištěm.
     
    28:08
    Brankovištěm Dybala teď projel kotouč po střele jednoho ze švédských hráčů, naštěstí pro Čechy však nemířil mezi tři tyče.
     
    28:36
    Janata to zkusil sám, ale kousek za modrou čárou byl jeho individuální průnik zastaven.
     
    29:55
    Švédskou útočnou akci zastavuje offside, vhazovat se bude na modré čáře, blíže k Adamu Dybalovi.
     
    30:24
    Bergstromovu střelu od modré čáry brankář Dybal dobře viděl a schoval ji ve své lapačce. Hra se nám v posledních minutách hodně kouskuje, nevidíme příliš zběsilé tempo, které bychom u mladých hokejistů čekali.
     
    31:03
    Dower dostal přihrávku přes osu kluzistě na levou stranu a jeho následná rána švihem mířila na zadní tyč. Dybal nebyl úplně ideálně postavený, avšak nakonec svou vyrážečkou přeci jen dokázal zasáhnout.
     
    31:42
    Postavení mimo hru píská rozhodčí i na druhé straně. Nilsson přejel modrou čáru dříve než kus černé gumy.
     
    32:22
    Vyloučení v týmu Švédsko (Eich – 2 min., podrážení).
     
    32:55
    Hned po vhazování pálil od modré čáry Bergstrom, ale trefil pouze zadní mantinel. Švédové pokračují v kombinaci.
     
    33:19
    Švédové využívají rotace dvou svých hráčů na modré čáře, kteří si vyměňují nejen kotouč, ale také své pozice. Pálil nakonec opět Bergstrom, ale opět chyběla střele přesnost.
     
    33:53
    Sandin-Pellika předal od modré čáry puk na Forsfjälla, který záhy vystřelil. Dybal měl sice zakrytý výhled, ale puk si lapačkou našel.
     
    34:17
    Tak tak, že se ke střele z mezikruží nedostal Felix Nilsson. Na poslední chvíli mu puk vypíchl jeden z napadjících Čechů. Toto oslabení zatím zvládají hráči se lvem na hrudi velmi dobře.
     
    34:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi po ubráněném oslabení unikli kupředu a srovnávají skóre zápasu! Druhým úspěšným českým střelcem se stal ADAM JECHO, který poslal kotouč mezi betony překvapeného Erlidena. Bez asistence.
    34:26 Adam JECHO - 2:2
     
    35:28
    Elitní formace Tre Kronor už je opět nastěhovaná v útočném pásmu. Poziční převahu dnes domácí rozhodně mají, ale šancí si rozhodně nevytvářejí tolik, kolik by se čekalo.
     
    36:03
    Český výběr jasně ukazuje, že dokáže být vyrovnaným soupeřem. Svěřenci Rostislava Vlacha nevynechávají jediný souboj a dokáží využívat každého zaváhání seveřanů. Tohle může být ještě tuhá bitva.
     
    36:54
    Arvid Bergstrom je dnes při chuti. Kdykoliv má možnost na modré čáře vystřelit, tak to udělá. Často jde ale o střely, které Adam Dybal dobře vidí a stejně tak tomu bylo i tentokrát.
     
    37:01
    Vyloučení v týmu Česko (Štancl – 2 min. + osobní trest do konce utkání, bodnutí).
     
    37:29
    Velká skrumáž před Dybalem, kde bylo nastěhováno všech pět hráčů ve žlutých dresech. Nakonec se nepodařilo uklidit puk do sítě ani Dowerovi, ani Nilssonovi. Těžké chvíle pro český nároďák. Švédové pokračují v mocném tlaku.
     
    38:34
    Sandin-Pellika dlouho čekal na modré čáře, co s pukem vlastně udělá. Nakonec vystihl dokonalý moment, kdy se před Dybala dostali hned dva jeho spoluhráči, kteří jeho ránu stihli ztečovat. Český brankář vůbec nic neviděl, avšak na poslední chvílí dokázal reflexivně secvaknout betony! Skvělý zákrok.
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta hry ve druhé třetině.
     
    39:31
    Češi se osvobozují a po mocném tlaku mohou na chvíli vydechnout. Do konce třetiny ale stále zbývá necelá půl minuta.
     
    39:49
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Velká rána pro český tým! Jen pár vteřin před koncem totiž naši hráči inkasují a opět prohrávají. Dower Nilsson po průniku do pásma předal kotouč na DAVIDA EDSTROMA, který svým druhým gólem jistě usnadnil proslovy Anderse Eriksena v kabině. Asistence: Noah Dower Nilsson.
    39:49 David EDSTROM - 3:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Adam Jecho dokázal ve 35. minutě rozradostnit českou střídakču, když po chybě jednoho ze švédských obránců dokázal uklidit puk až ta záda Erlidena. Jejich radost ale netrvala dlouho, protože 11 vteřin před sirénou ukončující druhé dějství vstřelil druhou branku v zápase David Erdstrom. Po čtyřiceti minutách tak Švédové opět vedou o jednu branku.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 20:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Poslední část základní hrací doby právě začala, na vhazování byly úspěšnější Švédové, avšak Jan Šprynar vybojoval ve středovém kruhu puk a po výletu do útočného pásma dokázal i vystřelit.
     
    40:58
    Švédové rozmístili své přesilovkové komando a opět kombinbují. Kousek za modrou čarou napřáhl Dower Nilsson, ale Dybal dokázal zvednout lapačku a přerušit hru.
     
    41:17
    Češi následující vhazování vyhráli a vyhazují puk přes všechny čáry.
     
    41:40
    Seveřané jsou opět zpět. Další dlouhou souhru zakončil Sandin-Pellika, ale jeho pokus od modré čáry Dybal moc dobře viděl.
     
    41:59
    Češi jsou v plném počtu, v pětiminutovém oslabení jedenkrát inkasovali.
     
    42:14
    Jan Šprynar se okamžitě tlačil kupředu, ale z pravého kruhu pro vhazování trefil pouze zadní mantinel.
     
    42:36
    Vyloučení v týmu Švédsko (Bürger – 2 min., krosček).
     
    42:54
    Národní tým má opět šanci srovnat stav. Po dlouhém oslabení přichází totiž přesilová hra. Na její úvod se ale Švédové osvobozují vyhozením přes všechny čáry.
     
    43:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    A využití přišlo hodně rychle! VOJTĚCH HUSINECKÝ čekal na modré čáře než najednou jeho spoluhráči do Erlidenova výhledu a udělal dobře. Záhy totiž vyslal ránu švihem, po které rozvlnil síť za zády švédského brankáře. Bez asistence.
    43:19 Vojtěch HUSINECKÝ - 3:3
     
    44:37
    Švédové se s nerozhodným stavem nechtějí smířit. Druhá formace je opět nastěhována před Dybalem a vymýšlí, kudy českého brankáře překonat.
     
    45:02
    Další švédský útok zastavuje hvizd rozhodčího – postavení mimo hru.
     
    46:35
    Hned po vhazování pálil Kangas a záhy ho napodobil Landén. Obě rány schytal Matyáš Adámek. Skvělá obětavost českých hráčů, dnes jdou do zápasu opravdu se stoprocentním nasazením.
     
    47:41
    Sandin poslal puk na druhou stranu, kde stál Bürger, a ten z první vypálil. Dybal přízemní ránu dobře viděl a dokázal ji svými betony vyrazit,.
     
    48:26
    David Edstrom měl na holi hattrick, ale ani nadvakrát českého maskovaného muže nepřekonal. Neuspěl při střele bekhendem, ani při následné dorážce.
     
    49:48
    Pořád je to stejná písnička. Švédové jsou usazeni v pásmu, ale chybí jim kreativita, zkrátka nedokáží poslat puk do pozice, kde by střela představovala reálně nebezpečí pro Dybala. Většinou po dlouhé kombinaci přichází zbytečná ztráta, přesně jak nyní předvedl i Tom Willander.
     
    50:21
    Do hry se dostává i třináctý útočník Sjödin a po jednom z nahození se tlačil z pravé strany k dorážce. Česká obrana jej nepustila a hra se stěhuje na druhou stranu kluziště.
     
    51:30
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Velká chyba Denise Svobody na útočné modré čáře a Češi opět prohrávají. Sagranden záhy rozjel protiútok a i když se po jeho střele ještě gólová siréna nerozezněla, všechno napravil NOAH DOWER NILSSON, který vrací Tre Kronor do vedení. Asistence: Lukas Sagranden.
    51:30 Noah Dower Nilsson - 4:3
     
    52:55
    Do konce zápasu nám stále zbývá ještě sedm minut. To je dost času na to, aby Češi dokázali na tento gól reagovat. Těžko se jim to ale bude dělat z obranného pásma, kde jsou nyní Švédy opět zatlačeni.
     
    53:24
    Po vhazování vyslal svou dělovku od modré čáry Landén, ale puk skončil na chráničích prvního bránícího hráče. Češi obrací hru na druhou stranu.
     
    54:06
    Adámek vybojoval kotouč v útočném pásmu a okamžitě vystřelil. Jeden ze švédských obránců ránu přivedl a ta tak skončila v ochranné síti. Po delší době bude následovat vhazování před Erlidenem.
     
    54:58
    Češi teď dokázali zahrozit. Z poza branky našel Jecho dobře postaveného Matějíčka, který v dobré pozici přestřelil. Puk se odrazil na druhou stranu, kde o něj záhy Bialy přišel.
     
    55:32
    Opět jsou to Švédi, kteří hledají, kudy povede cesta. Od modré pálil Axel Landén, ale tohle nebylo pro Dybala vůbec nic těžkého. Před sebou měl totiž volný výhled a střela mu zapadla přímo do jeho náruče.
     
    56:48
    Domácí se už ale nikam zběsile neženou. V posledních sekundách hrají spíše na jistotu, nechvátají zbytečně kupředu, pouze si hlídají střední pásmo.
     
    57:40
    Čas se krátí, Češi zatím nedokáží získat útočné pásmo pod svou nadvládu. Odvolání Dybala na střídačku tak musí alespoň prozatím počkat.
     
    58:20
    Nordh si nepohlídal vstup do útočného pásma a modrou čáru přejel dříve než kotouč. Rozhodčí Eriksson signalizuje offside.
     
    59:01
    Probíhá poslední minuta základní hrací doby. Češi se stále nemohou dostat kupředu, Dybal zůstává ve svém pracovišti.
     
    59:33
    A i když se to teď Šprynarovi povedlo, dlouho tam se svými kumpány nepobyl. Domácí vyhodili do středního pásma a času už je opravdu málo. Zvládnou to ještě Češi?
     
    59:49
    Dybal na střídačce, Češi hrají v šesti!
     
    Konec zápasu.
     
    Toto utkání sledovalo 230 diváků.
     
    Statistiky

    Střely na branku: 36 – 20
    Trestné minuty: 6 – 31
    Využití přesilových her: 20% – 67%
     
    Dnešní utkání je u konce a vyhrává tým do sedmnácti let ze Švédska. Český národní tým se dlouhou dobu svého soupeře držel, nakonec ale rozhodla chyba Denise Svobody, po které skóroval Noah Dower Nilsson. Další utkání mají Češi na programu hned zítra proti Švýcarsku.
     
    Děkuji vám za pozornost a těším se na vás u dalšího textového přenosu. (21:16:06)

    Libor Novák

    Branky a nahrávky: 8. Forsfjäll (Pettersson), 11. Edstrom (Bergström, Nilsson), 40. Edstrom (Nilsson), 52. Nilsson (Sagranden) – 2. Šprynar (Adámek), 35. Jecho, 44. Husinecký


    Švédsko: Erliden (Munther) – Wilkman, Landén, Bergström, Willander, Bürger, Sandin-Pellika, Nilsson – Nordh, Kling, Kangas – Sagranden, Edstrom, Dower Nilsson – Nilsson, Forsfjäll, Pettersson – Svensson, Johansson, Lejon – Sjödin.
    Trenér: Anders Eriksén

    Česko: Dybal (Kasal) – Eich, Husinecký, Bialy, Matějíček, Svoboda, Ročák, Vochvest – Štancl, Felcman, Šprynar – Šimek, Jecho, Csabi – Pérez, Hois, Janata – Albrecht, Adámek, Handl – Fiala.
    Trenér: Rostislav Vlach

    Rozhodčí: D. Eriksson, Wedin – P. Eriksson, Elmerstig

    Diváci: 230
    bahis siteleri