Liberec – Kometa Brno 6:1 (kon.) | HC Plzeň – Mladá Boleslav 7:2 (kon.) | Slavia – Třinec 5:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
6:1 (0:0, 3:0, 3:1)
HC Kometa Brno
Pondělí 18.04.2022, 08:00 • RT TORAX ARENA • Mistrovství ČR - 9. třída
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.
     
    Srdečně vítám všechny fanoušky žákovského hokeje. Společně dnes budeme sledovat vývoje duelu mezi týmy Bílí Tygři Liberec a HC Kometa Brno, které se střetnou v rámci MČR. Oba celky mají šanci na zlatou medaili, což slibuje atraktivní podívanou.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Bogač (Charvát) – Hrouda, Stromský, Seidl, Vápeník (A), Ehrenberger (A), Kanca – Langer, Kratochvíl, Svoboda, Šťástka, Rozsíval, Plosová, Maxin, Krajdl, Bartovič (C), Bajer
    Trenér: Vojtěch Fiala

    HC Kometa Brno: Fajmon (Hradil) – Rous, Najt, Daněk, Mátl (A), Starý (A), Vyhlídal, Hubáček – Šulla, Brabenec, Prachař, Kijonka, Šebela, Kerbler, Štulo,Volf, Mátl
    Trenér: Marek Moskal

    Rozhodčí: Hranoš – Kořistka, Návrat.
     
    Celky jsou nastoupeny na ledové ploše, za malou chvíli můžeme začít. Kometa nastoupí v dresech modrých. Liberec v dresech bílých. Obě mužstva mají o motivaci postaráno, jelikož oba týmy si z turnaje v případě výhry odvezou medaili.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Kometa vlétla do nejdůležitějšího duelu sezonu sebevědomě. Oliver Volf si vzal puk a zajel až do útočného pásma. Vzápětí vypálil z levé strany do vyrážečky brankáře.
     
    01:14
    Liberec otočil hru a jel do útoku. Kratochvíl se protáhl do útočného pásma. Kličkou se dostal mezi kruhy, odkud bránu minul.
     
    01:35
    točný výpad Komety zakončoval Šebela střelou do vlastního spoluhráče. Druhá akce Komety ztroskotala na důrazném obránci, který uzemnil střílejícího Brňana.
     
    02:01
    Liberec se snažil dostat do pásma, jenže při přechodu přes modrou čáru se dostali Tygři do ofsajdu.
     
    02:48
    Nyní pro změnu liberecký útok skončil zakázaným uvolněním, když dal Ehrenberger puku příliš velkou razanci.
     
    03:04
    Vhazování v obranném pásmu vyhráli Liberečtí, kteří vyvezli puk pouze do středního pásma. Kometa se snažila usadit v pásmu, což se jí nepovedlo.
     
    03:46
    Maxin měl na holi úvodní branku duelu! Ujel brněnské defenzívě, jenže ze samostatného úniku trefil pouze zadní mantinel za Fajmonovou bránou.
     
    04:40
    Štulo dostal puk do pásma a zkoušel nahodit po mantinelu za bránu. Oražený kotouč sebral Stromský, který ho prošťouchl do středního pásma.
     
    05:08
    Liberec kombinoval v útočné třetině. Po sérii nahrávek pálil jeden z Libereckých pouze do betonu brněnského brankáře.
     
    05:43
    Útočný výpad Brňanů zakončoval střelou Šebela, jehož pokus mířil nad horní tyč.
     
    06:10
    Liberec nebyl daleko od úvodní branky! Liberečtí ujeli ve dvou proti jednu. Hráč na pravé straně posílal puk na levou, kde se nacházel jeho spoluhráč. Ten puk dloubl přes Fajmonův beton a puk takřka doskákal za brankovou čáru.
     
    07:02
    Liberci si nepovedl první vstup do třetiny. Následně se do útočného pásma procpal Langer, jehož ránu z levého kruhu zachytila lapačka Fajmona.
     
    07:48
    Liberec točí Kometu v obranném pásmu. Ze situace vyplynula střela Plosové, která mezi tři tyče nezamířila.
     
    08:22
    Brno bylo v útočném pásmu s pukem na holích. Puk se usadil na zadním mantinelu, kde o něj hráči sváděli boj. Liberečtí puk vydolovali a dostali ho mimo ohrožení Bogače.
     
    09:11
    Bartovič se prosmýkl do útočné třetiny a posílal ránu kolem obráncovi nohy. Ta proplula až na beton Fajmona, který ránu vyrazil.
     
    09:55
    Maxin dostal puk na útočnou modrou. Nabruslil si na vrcholky kruhů, odkud trefil blokujícího obránce.
     
    10:35
    Mátl zachytil nepřesnou rozehrávku Liberce a byl s pukem v dobré pozici. Střelu z levé strany vyrazil s obtížemi liberecký brankář.
     
    10:55
    Ehrenberger se nachomýtl s kotoučem mezi kruhu, odkud orazítkoval střelou švihem zadní mantinel.
     
    11:44
    Kijonka se proháčkoval do pásma a dostal se na pravé straně do střelecké pozice. Jenže při střele byl sražen k ledu tvrdým hitem.
     
    12:24
    Obětavým zákrokem nyní zabránil střele Stromského v projití do brány, když jeho ránu obětavě vyklekl.
     
    12:53
    Brňané se nacházeli v útočném pásmu, ale po sérii nahrávek puk ztratil. Liberec se snažil dostat do pásma neúspěšně.
     
    13:36
    Komu zvoní tyč? Kapitán Komety Jan Brabenec dostal puk přímo před Bogače a z velké blízkosti orazítkoval levou tyč liberecké kasy!
     
    14:06
    Brn se probojovalo do pásma a Oliver Volf pálil na Bogače, leč jeho pokus postrádal především razanci, ale taktéž i rychlost.
     
    14:39
    Ehrenberger nahazoval puk cíleně na teč. Jeho spoluhráč puk čepeli nasměroval mimo tři tyče.
     
    15:17
    Brněnský Rous se vydal na útočný výlet. Ramenem se dostal za obránce , jenže důrazný zadák h vzápětí odstavil ze střelecké pozice.
     
    16:07
    Hra prozatím plyne bez vyloučení, což může být překvapivé vzhledem k tomu, že je Kometa na turnaji nejtrestanějším týmem. Nicméně oba celky se drží své strategie a uvědomují si důležitost duelu.
     
    16:38
    Hra se nyní přenáší ze strany na stranu a hra obou celků je plná nepřesností. Na každý pád se bude vhazovat po nahození od modré lajny v obranném pásmu Komety.
     
    16:59
    Brno se dostalo do pásma a Hubáček posílal puk vstříc Bogačovi. Ten si kotouč našel lapačkou a zastavil hru.
     
    17:18
    Brňané rotují v pásmu, ale nedaří se jim dostat do střelecké pozice. Liberečtí nakonec puk získali a vyvezli ho ven z pásma.
     
    17:53
    Velkou chybu vytvořily defenzivní pilíře Komety, když ztratili puk kvůli nepřesné rozehrávce. Rozsíval měl tak jedinečnou možnost na vsítění úvodní branky. Namísto střely však volil pas, který ihned posílal na bránu Šťástka , který stál sám před gólmanem. Nicméně jeho projektil mířil nad horní tyč.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny!
     
    19:41
    Vypadá to, že se úvodní třetina dohraje v poklidu ve středním pásmu, jelikož týmy nechtějí chybovat.
     
    19:50
    Nakonec zvládli Brněnští vyprodukovat slibnou šanci díky chybě v liberecké rozehrávce. Kijonka sebral zapomenutý puk a jel vstříc bráně. Nakonec hledal mezi kruhy Kerblera, jehož ránu po ledu vyrazil Bogač betony.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 8:43.
     
    První třetina je za námi. Oba celky předvádí parádní výkon a vytvořili si několik šancí, jenže oba gólmani prozatím předvádějí stoprocentní výkon. Hra plynula rychle, neboť během úvodní dvacetiminutovky nepřišlo jediné vyloučení. Po první třetině je tak stav bezbrankový.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Druhá třetina nám začal tím, že se Liberec dostal do útočného pásma. Po sérii nahrávek pálil od modré Rozsíval, který puk poslal do lapačky brankáře.
     
    20:29
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec jde do vedení. Fajmon se po střele z pravé strany dostal na zem. Langer brankáře nadvakrát nepřekonal, ale nakonec e jeh druhá rána odrazila od betonu na hůl ADREINA BARTOVIČE, který kotouč doklepl za brankovou čáru. Asistence: Marek Šťástka.
     
    21:04
    Šebela se dopustil útočného faulu, když na útočné modré podrazil protihráče, za což je odeslán na trestnou lavici.
     
    21:38
    Liberci se daří kombinovat. Z akce vyplynula dobrá pozice pro Bartoviče mezi kruhy. Brankář kotouč vyrazil.
     
    22:42
    Z další kombinace Tygrů vyplynula střela Rozsívala z levého kruhu, jenže při ráně mu kotouč z hole sjel. Následně nastala totožná situace, ale tentokrát si Fajmon poradil se střelou lapačkou.
     
    23:02
    Hosté v plném počtu.
     
    23:23
    Bajer se dostal na pravý kruh, odkud trefil Fajmonův beton, od nějž se kotouč odrazil před bránu, kde puk odpálil Daněk.
     
    24:08
    Fajmon drží Kometu. Poradil si jak se střelou obránce Hroudy z mezikruží, tak i s následnou dorážkou z bezprostřední blízkosti totožného hráče.
     
    24:53
    Liberec dostal Kometu pod tlak. Vyhlídal se rozhodl po zisku puku pro vyhození přes všechny čáry. Po icingu následuje buly po levici Fajmona.
     
    25:08
    Šulla se protáhl do útočného pásma a zavezl ho za bránu. Brno chvíli kombinovalo před Bogače, ale nakonec kotouč ztratilo.
     
    26:04
    Rozsíval se procpal mezi obránci až před Fajmona. Rozsívala nakonec zvládl odstavit ze střelecké pozice Kijonka. Fajmon kotouč přikryl a zastavil hru.
     
    26:48
    Po kombinaci Liberce v pásmu pálil od modré Ehrenberger, jehož puk směřoval mezi tři tyče. Fajmon zvládl zakročit.
     
    27:27
    Hra se nyní drží ve středním pásmu. Obě mužstva vytvořila na modré čáře hradbu, kterou těžké projít. Kometa to zkusila rychlým pasem přes polovinu hřiště. Ten nakonec doputoval až libereckou klec. Píská se icing.
     
    28:53
    Plosová zavezla hru do pásma a střílela z pravého kruhu. Její rána však mezi Tygři tyče nezamířila.
     
    29:19
    Vápeník se proháčkoval do útočné třetiny a mohl střílet. Brňané ho zvládli o puk obrat a vydali se na útočnou třetinu, leč kotouč při přechodu ztratili.
     
    30:38
    Brno se probojovalo do útočné třetiny, jenže Liberec se po chvíli zmocnil puku a zavezl ho do útočného pásma.
     
    31:06
    Prachař prošel přes modrou čáru a střelou do lapačky získal buly před libereckou svatyní.
     
    31:12
    Okamžitě po buly nahazoval Hubáček. Jeho pokus srazili Liberečtí za bránu. Poté se Kometa dostala do středního pásma a při přechodu se dostala do postavení mimo hru.
     
    31:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    Skvělou individuální akci vyprodukoval MAREK ŠŤÁSTKA. Nejprve přebruslil brněnskou obranu, když vjel do pásma po levé straně. Setrvačností se dostal až před brankáře, kterého překonal krásnou střelou bekhendem do šibenice. Bez asistence.
     
    32:11
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Vápeník – 2 min., napadení).
     
    33:10
    Brnu se úvodní přesilovka nedaří. Liberec již několikrát vyhodil a dokonce zvládl i za útočit. Brno hledá cestu do útočné třetiny.
     
    33:49
    Liberecká čtveřice zvládá početní nevýhodu s přehledem. Dokonce s pukem kombinují a šetří sekundy.
     
    34:11
    Hosté v plném počtu.
     
    34:43
    Liberec nyní diktuje tempo hry. Pětice Tygrů zavřela modrobílé v obránném pásmu. Situace dopadla ránou Seidl od modré čáry. Jeho pokus pravděpodobně ještě těsně před bránou nadzvedl. Rychlou ránu zastavilo až brněnské břevno.
     
    35:33
    Šance se nyní vyskytují na obou stranách. Na liberecké útočné třetině nejprve pálil jeden z Libereckých do betonu Fajmona. Na druhá straně pálil do lapačky Bogače Mátl.
     
    36:04
    Fantastický Fajmon drží Kometu. Rozsíval se prokličkoval mezi hráči Komety až před brankáře. Jak už je jeho zvykem místo rány hledal ještě lépe postaveného spoluhráče. Bartovič dostal puk před odkrytou bránu, jenže ho bleskovým rozštěpem vychytal brankář.
     
    36:24
    Liberec právě vstřelil branku!
    Nyní už to ADRIENOVI BARTOVIČOVI vyšlo. Po střele ze střední vzdálenosti se puk odrazil přímo na hůl liberecké šestky, která ho uklidila do brněnské kasy – 3:0. Asistence: Teodor Vápeník.
     
    37:00
    Brno bylo blízko kontaktní branky. Po střele z pravého mantinelu se puk odrazil na brankoviště, kde dorážel jeden z Brňanů. Bogač si s dorážkou poradil.
     
    37:38
    Velké štěstí pro Liberec. Jan Brabenec byl na levém kruhu, odkud poslal střílený pas na Davida Štula, jenž puk usměrnil z bezprostřední blízkosti těsně vedle tyče. Kometu od kýženého gólu nyní dělili milimetry!
     
    38:37
    Liberec se na závěr třetiny drží na puku a útočí. Nachází se v útočném pásmu, kde kombinuje s pukem na holi.
     
    39:08
    Hrouda se z pozice obránce vybruslil do úniku, který zakončoval z pravého kruhu střelou do betonu.
     
    39:42
    Kometa bude mít ještě po střele Mátla vhazování v útočném pásmu.
     
    39:52
    Hubáček po vhazování nic nevymýšlel a ihned pálil na bránu. Jeho ránu srazili obránci přímo na hůl Daněčka, jehož rána prolétla těsně mimo tři tyče.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 9:29.
     
    Po první třetině, kde nepadla žádná branka přišla ta druhá, která přinesla hned tři trefy, ale pouze na jedné straně. Liberečtí šli nejprve do vedení zásluhou Bartoviče. Následně přidal branku Šťástka a podruhé se trefil Bartovič. Liberec tak vede po čtyřiceti minutách o tři branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Po úvodním vhazování. Jsou na puku Brňané, kteří zakládali první útočnou akci. Štulo chtěl zavézt puk do pásma, jenže při přechodu byl přišpendlen na mantinel a obrán o puk.
     
    40:48
    Vypadalo to, že liberecký útočník Bajer pojede sám na Fajmona, jenže rozhodčí odpískali offside.
     
    41:00
    Ideální možnost na snížení měl Šebela, kterému se odrazil puk na hůl, leč z pravého kruhu trefil Bogačův beton.
     
    41:19
    Bajer se procpal ke střele na pravém kruhu. Jeho svižný pas vyblokoval obětavý Starý. Kometa zakládá útočnou akci.
     
    41:50
    Přechod střední pásmo se modrobílém nevyvedl. Naopak Plosová si vzala puk a proháčkovala se mezi obránci téměř před Fajmona, jenže při finálním manévru jí puk ujel.
     
    42:34
    Kijonka hledal zpoza brány najíždějícího Kerblera, který ovšem puk na hraně brankoviště netrefil.
     
    43:19
    Liberec právě vstřelil branku!
    DAVID ROZSÍVAL dostal puk od Seidla na pravý kruh, odkud vymetl pavučinky v levém horním rohu – 4:0. Asistence: Jakub Seidl.
     
    44:04
    Liberec se chtěl prokombinovat do útočné třetiny, jenže při finálním přechodu se hokejisté Liberec dostali do ofsajdu.
     
    44:55
    Vyhlídal vyhazoval z obranného pásma puk o mantinel pouze na hůl Bajera, který ještě černou gumu předložil Hroudovi, který chtěl ještě před střelou na pravém kruhu udělat rychlou stahovačku, což se mu nepovedla a šance tak přišla vniveč.
     
    45:53
    Sedil nahazoval vzduchem puk na Fajmona. Brankář Komety si kotouč našel a vyrazil ho vyrážečkou.
     
    46:23
    Brankář Bogač dnes předvádí jistý výkon. Filip Šebela se ocitl s pukem nikým nebráněn mezi kruhy. Na jeho pumelici si smlsnul brankář lapačkou.
     
    46:34
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec jel v útočném výpadu dvou proti jednomu. Bartovič předložil puk DAVIDU ROZSÍVALOVI, který rozvlnil střelou z první brněnskou síť – 5:0. Asistence: Adrien Bartovič, Marek Šťástka.
     
    47:14
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Vyhlídal – 2 min., sekání).
     
    47:31
    Liberec předvedl po buly rychlou kombinaci. Puk šel z pravého kruhu na hůl Seidla, který napřáhl ke strope, leč skákavý minul.
     
    48:08
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (M. Mátl – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Kratochvíl – 2 min., hrubost).
     
    48:46
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec přidává v přesilovce již šestou branku. Nejprve pálil z pravého kruhu Langer. Jeho ránu vyrazil brankář před sebe. S první dorážkou si Fajmon poradil, jenže na dorážku TEREZY PLOSOVÉ už nedosáhl. Asistence: David Hrouda
     
    50:00
    Plosová zavezla puk do útočné třetina. Mezi kruhu volila místo střely kličkou, což se jí vymstil, neboť při manévru kotouč ztratila.
     
    50:35
    Štulo chtěl projet do útočného pásma, jenže mezírku v liberecké obraně mu zazdil jeden ze spoluhráčů.
     
    51:34
    Marek Vyhlídal dostal ve středním pásmu puk, kde nastartoval své brusle. Protáhl se do útočné třetiny a levé strany puk posílal těsně nad ledem ke vzdálenější tyči. Bogač puk zachytil do lapačky.
     
    52:06
    Mátl se protáhl do pásma. Chtěl objet obránce, který ho při průjezdu srazil k ledu.
     
    52:21
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Šťástka – 2 min., faul kolenem).
     
    53:04
    Kombinaci Brna zakončoval po pasu od Brabence Daněk, leč jeho ránu gólman dobře viděl, a tak kotouč bez potíží vyrazil.
     
    53:47
    Dobrá akce Komety přesilové hře. Šebela byl mezi kruhy a místo střely volil posunutí kotouče na lépe postaveného Volfa, který z otočky trefil beton.
     
    54:33
    Kometa právě vstřelila branku!
    OLIVER VOLF dostal zpoza brán od Šebely puk na brankoviště, odkud kotouč protlačil kolem pravé tyče puk za libereckou brankovou čáru – 6:1. Asistence: Filip Šebela.
     
    55:34
    Liberec má dostatečný gólový polštář, ale i přesto stále útočí. Po sérii nahrávek v obranném pásmu Komety nahazoval nepřesně Ehrenberger.
     
    56:34
    Štulo nabral puk ve středním pásmu a projel s ním do útočném třetiny. Následně puk předložil spoluhráči, který ho pod tlakem ztratil.
     
    57:27
    Šebela se efektní stahovačkou dostal za obranu a jel sám na brankáře. Těsně před střelou ho jeden z libereckých poslal k zemi. K nevoli brněnských fandů rozhodčí vylučovat za tenhle zákrok nebudou.
     
    57:50
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Vápeník – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Volf – 2 min., hrubost).
     
    58:24
    Kijonka měl v útočném pásmu hodně prostoru, jenže byl na ledě dlouho a ztratil rychlost. Puk tak ztratil.
     
    58:42
    Bajer se prosmýkl do útočné třetiny. Chtěl zpoza brány najít spoluhráče, což se mu nepovedla.
     
    59:00
    Zbývá jedna minuta.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas o vše je u konce. Liberec porazil Kometu a obsadí tak na turnaji první místo. Kometa sice prohrála, ale stále má šanci na medaili, o které se rozhdne v průběhu dalších dvou utkání.
     
    To je pro dnešek ode mne vše, budu se na vás těšit u dalších přenosů, napočtenou. (10:00:49)

    Martin Rambousek

    Branky a nahrávky: 21. Bartovič (Šťástka), 32. Šťástka, 37. Bartovič (Vápeník), 44. Rozsíval (Seidl), 47. Rozsíval (Bartovič, Šťástka), 49. Plosová (Hrouda) – 55. Volf (Šebela)


    Bílí Tygři Liberec: Bogač (Charvát) – Hrouda, Stromský, Seidl, Vápeník (A), Ehrenberger (A), Kanca – Langer, Kratochvíl, Svoboda, Šťástka, Rozsíval, Plosová, Maxin, Krajdl, Bartovič (C), Bajer
    Trenér: Vojtěch Fiala

    HC Kometa Brno: Fajmon (Hradil) – Rous, Najt, Daněk, Mátl (A), Starý (A), Vyhlídal, Hubáček – Šulla, Brabenec, Prachař, Kijonka, Šebela, Kerbler, Štulo,Volf, Mátl
    Trenér: Marek Moskal

    Rozhodčí: Hranoš – Kořistka, Návrat
    bahis siteleri