Slavia – Zlín 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Plzeň 0:2 (kon.) | Teplice – Č. Budějovice 2:1 (kon.)
Slovácko – Liberec 2:0 (kon.) | Ostrava – Jablonec 1:0 (kon.) | Olomouc – Sparta 2:0 (kon.)
Karviná – Pardubice 3:2 (kon.) | Bohemians 1905 – Hr. Králové 1:1 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
0:2 (0:1)
FC Viktoria Plzeň
Středa 20.04.2022, 18:00 • Lokotrans Aréna • FORTUNA:LIGA • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemné středeční odpoledne přeji všem příznivcům kvalitního českého fotbalu. FORTUNA:LIGA dnes dospěla k závěrečnému kolu základní části. Všech šestnáct nejlepších týmů v tuzemských luzích a hájích bude hrát od 18:00 utkání. My se společně zaměříme na jeden z nejzajímavějších zápasů, ve kterém FK Mladá Boleslav přivítá na svém trávníku FC Viktorii Plzeň.
     
    FK Mladá Boleslav

    Středočechům patří v současné chvíli 7. příčka FORTUNA:LIGY, když na své konto doposud zapsali osmatřicet bodů. Jediný bodík tak ztrácí na 6. Hradec Králové. V případě, že by dnes Boleslav získala více bodů než Votroci a Liberec, mohla by ještě pomýšlet na postup do skupiny o titul, stále totiž může skončit právě na 6. pozici. Na záda jí ale dýchají také již zmínění borci zpod Ještědu, kteří jsou jen o bod za ní a o další bodík zpět jsou ještě České Budějovice. Svěřenci trenéra Hoftycha tak mohou také skončit až na 9. místě.
    Forma Boleslavi není zlá, z posledních pěti utkání prohrála jen jedno jediné. Čtyřikrát se jí podařilo bodovat, zapsala dvě výhry a dvě remízy. Předchozí dva zápasy se jí velice povedly, nejprve zvítězila doma nad Českými Budějovicemi 2:0 a v neděli udolala Zlín na Letné 2:1.
     
    FC Viktoria Plzeň

    Plzeň se v tomto okamžiku nachází na stříbrné 2. pozici nejvyšší tuzemské soutěže se ziskem devětašedesáti bodů. Na průběžně vedoucí Slavii ztrácí jediný bodík a pokud by dnes bodovala, stále ještě má jistou naději na to, že celou základní část vyhraje. Zároveň si ale také musí hlídat zadní vrátka, protože Sparta na 3. místě je jen o tři body zpět a teoreticky ještě může Viktoriány bodově dotáhnout. Také Západočechům tak jde v tomto souboji o hodně, určitě budou chtít z Lokotrans Arény odvézt všechny tři body.
    Forma Plzeňských není špatná, ale na 2. tým ligy úžasná také není. Viktoriáni sice v předchozích pěti utkáních neprohráli, jenže zapsali hned tři remízy a toho využila právě Slavia k tomu, aby se dostala do čela soutěže. V posledních dvou duelech Západočeši nejprve remizovali v Olomouci 1:1 a v neděli před svými fandy porazili Baník Ostrava 2:1.
     
    Poslední ligový vzájemný zápas

    Oba celky se v letošní sezóně setkaly již třikrát. V lednu zvítězili v přátelském přípravném utkání o zimní pauze Středočeši 1:0. V poháru se z výhry 2:0 radovala loni v říjnu také Mladá Boleslav. Ligový duel však sehrály obě mužstva již minulý rok v červenci, kdy se hrálo na západě Čech. Viktoriáni v domácím prostředí potvrdili roli favorita a sebrali tři body za výhru 2:1. Již v prvním poločase se trefili Beauguel a Řezník. Po pauze sice snížil Milan Škoda, jenže srovnat se svěřencům tehdejšího kouče Jarolíma již nepovedlo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Suchý, Jahić, D. Šimek – Pech, Dancák, Sladký, Matějovský (C), D. Douděra – Ladra, Ewerton.
    Náhradníci: Šerák – L. Mašek, Langhamer, Mužík, Skalák, Rolinek, Milan Škoda.
    Trenér: Pavel Hoftych.

    FC Viktoria Plzeň: Staněk – M. Havel, Hejda (C), Santos, Libor Holík – Kalvach, Bucha – Mosquera, J. Sýkora, J. Kopic – Chorý.
    Náhradníci: Tvrdoň – Beauguel, Čermák, Káčer, Pernica, P. Šulc, Trusa.
    Trenér: Michal Bílek.

    Rozhodčí: D. Černý – P. Caletka, D. Vodrážka.
     
    Ještě jednou přeji hezké středeční odpoledne všem příznivcům kvalitního fotbalu, duel Boleslavi s Plzní startuje za malou chvilku, oba celky právě přichází na hrací plochu. Sestavy obou mužstev naleznete níže.
     
    Dozněla znělka FORTUNA:LIGY a proběhl i úvodní los kapitánů Matějovského s Hejdou. Už jen malá chvilka nás dělí od startu utkání. V Mladé Boleslavi prší, takže trávník bude řádně mokrý.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se ujali hráči Viktorie, která hraje v bílých dresech, zatímco Boleslavští oblékli modré barvy. Od své brány právě rozehrává gólman Jan Šeda.
     
    1
    Hasan Jahić dnes zažívá ligovou premiéru, jeho vysoký nákop kupředu však v pohodě zpacifikovala defenziva Plzně.
     
    2
    Západočeši vhazují na levém křídle u půlící čáry. Následně přenáší hru doprava na Lukáše Kalvacha, který ale před sebou má jen zavřený prostor a musí hrát zpět.
     
    3
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Viktoriáni jdou na startu utkání do vedení, když už ve 3. minutě duelu otevírají skóre! Centr Mosquery z levé strany vyboxoval Šeda před šestnáctku, kde však zpracoval míč Lukáš Kalvach a poslal krásný centr na zadní tyč, kde se přesnou hlavičkou prosadil MILAN HAVEL, jenž posouvá Plzeň do vedení 1:0! Asistence: Lukáš Kalvach.
    3. Milan HAVEL - 0:1
     
    4
    Tomáš Chorý prodloužil prudkou přihrávku na levé straně pro Jana Kopice, jenž se s míčem dostává k rohovému praporku na křídle.
     
    5
    Jan Šeda vykopává od své svatyně až přes půlící kruh, kde se k balonu dostal Tomáš Ladra, jenž posunul balon na Ewertona, který vypálil z hranice šestnáctky. Přízemní pokus do středu svatyně však v klidu chytá Jindřich Staněk.
    5. Krásný ťukes Ladry s Ewertonem, který prověřil Staňka
     
    6
    Lukáš Kalvach se šikovně protáhl po levém křídle, jeho centr srazila defenziva Boleslavi do zámezí, pro balon spěchá Milan Havel, Západočeši budou u vápna Středočechů vhazovat.
     
    7
    Lukáš Kalvach poslal centr do vápna Boleslavi od levého rohového praporku, defenziva Středočechů ale dokázala míč odvrátit do bezpečí.
     
    8
    Libor Holík vhazuje na pravé straně balon zpět do hry. Viktoriáni však nyní nedokázali míč udržet a aut bude házet také soupeř, konkrétně Martin Sladký.
     
    9
    Centr Matějovského na Ladru z levého křídla neprošel, protože důležitý prostor dobře vyplnil poctivě bránící Lukáš Kalvach.
     
    10
    Jan Šeda vypomůže svým spoluhráčům s rozehrávkou od vlastní klece, přihrávka na pravou stranu však byla vystižena Jhonem Mosquerou.
     
    10
    Viktorie hodně využívá levého křídla, po kterém táhne většinu svých dosavadních akcí. Nyní se jí ale ta další nepovedla a Lukáš Hejda musí hrát domů Staňkovi před dotírajícím Ladrou.
     
    11
    Přihrávku na Holíka na pravé straně nenechal projít rychle se vrátivší Ewerton a Boleslav tak může obrátit hrud. Navíc Jan Kopic nyní fauloval Matějovského ve středu hrací plochy.
     
    12
    Lukáš Kalvach posílá vysoký míč na levé křídlo, tam je Tomáš Chorý, jenž se snažil nacentrovat na Jana Sýkoru, jenž se ale při zpracování dopustil útočného faulu.
     
    13
    Martin Sladký poslal vysoký balon kupředu, který Tomáš Ladra šikovně sťukl hrudí do běhu Ewertonovi, který může po levém křídle k šestnáctce Viktorie.
     
    13
    Martin Sladký vhazuje balon do hry u pokutového území Plzně. Marek Matějovský mu však špatně vrátil balon. Jindřich Staněk bude moci vykopávat od své svatyně.
     
    14
    Jindřich Staněk poslal výkop za půlící čáru na levou stranu hřiště, kde Jhon Mosquera vyhrál hlavičkový souboj a Jan Kopic vysouvá Tomáše Chorého vpřed.
     
    15
    Západočeši se opět protlačili k vápnu soupeře po levém křídle, kde se dostal kupředu Milan Havel, jenž hraje ale pouze za sebe pro Lukáše Kalvacha.
     
    16
    Také Pavel Bucha se dostal kupředu, když podpořil akci Viktorie na pravé straně. Jeho kombinace se spoluhráči však nebyla dobrá. Jan Šeda bude moci vykopávat od vlastní svatyně.
     
    17
    Viktorka se drží na meruně, Jhon Mosquera poslal dlouhý balon do vápna Boleslavi, kde ho však Tomáš Chorý ze vzduchu zpracovat nedokázal.
     
    17
    Martin Sladký vrací mičudu do hry autovým vhazováním u vlastní šestnáctky. Tomáš Chorý však vystihl kombinaci Boleslavi a přihrává na Kalvacha.
     
    18
    Lukáš Kalvach centroval z pravé strany do vápna Středočechů. Jeho vysoký pas letěl na zadní tyč, tam však Plzeň neměla žádného hráče.
     
    18
    Lukáš Kalvach znovu nenašel vysokým balonem do šestnáctky Boleslavi žádného ze spoluhráčů. Přesto má zatím Viktoria zjevnou převahu, Středočeši vlastně pouze brání.
     
    19
    Eduardo Santos poslal míč na levou stranu hrací plochy a Jhon Mosquera zahrál balon o Davida Pecha do zámezí. Plzeň bude zahrávat rohový kop.
     
    20
    Lukáš Kalvach poslal od levého rohového praporku centr na malé vápno, kam si pro míč došel Jan Šeda, jenž ho vyboxoval od své klece.
     
    21
    Hodně horko bylo nyní před klecí Boleslavi! Lukáš Kalvach vystřelil na levém křídle z hranice velkého vápna, jeho ránu srazili beci Středočechů na osu hřiště, odkud znovu z pomezí šestnáctky pálil tvrdě Jan Kopic. Jeho projektil šel však do středu svatyně domácích a Jan Šeda zvádl jeho pokus vyrazit rukavicemi.
    21. Kopic se dostal k odraženému míči a bombu musel Šeda vyrazit
     
    22
    Tomáš Chorý sklepl balon pro Lukáše Kalvacha, který hezkým dlouhým balonem vysunul Jana Kopice a jeho pas sráží na rohový kop Ewerton.
     
    23
    Lukáš Kalvach zahrál roh z pravé strany na malé vápno Boleslavi, kde se k hlavičce dostal Jhon Mosquera. Jeho pokus do středu svatyně Středočechů však Jan Šeda skryl do koše!
    23. Mosquerova hlavička zamířila do Šedových rukavic
     
    24
    Libor Holík měl nyní trochu problémy při odehrání balonu. Dobře věděl, že ho napadá Ewerton. Nakonec se mu povedlo odkopnout míč na tribunu.
     
    24
    Jindřich Staněk vykopává hrací předmět až za půlící kruh, kde však Tomáš Chorý fauloval v hlavičkovém souboji Hasana Jahiće a sudí Černý píská nedovolený zákrok.
     
    25
    Jan Šeda zase jednou vypomůže svým bekům s rozehrávkou, pro balon si vyběhl před vlastní pokutové území a předává míč na Marka Suchého.
     
    26
    Ewerton získal balon před vlastním pokutovým územím a vydal se kupředu po levé straně. Lukáš Kalvach zastavil brejk Boleslavi již v zárodku, když na Ewertona sáhl rukou a za to vidí kartonek žluté barvy.
     
    26
    Tomáš Chorý si zpracoval balon na pravé straně hrací plochy. Do zad mu naběhl Marek Matějovský a útočník Plzně se celkem ochotně poroučel k zemi. Sudí píská faul, ale fandové domácích hlasitě nesouhlasí. Není jim to však nic platné.
     
    27
    Ze standardní situace však Viktorie nic nevytěžila a nyní byl na pravé straně Lukášem Kalvachem faulován Tomáš Ladra, takže volný přímý kop mají také Boleslavští.
     
    28
    Marek Suchý rozehrává akci Středočechů z vlastní poloviny hrací plochy. Akce Boleslavi však nedospěla ani za půlící čáru, odražený balon sbírá Jhon Mosquera.
     
    29
    Milan Havel a Jan Sýkora se vysouvají po levé straně, druhý jmenovaný přenesl hru doprava na Libora Holíka, který je ale v ofsajdovém postavení, což vidí i pomezní sudí.
     
    30
    Martin Sladký hraje dozadu na Marka Suchého, jenž míč rozdává doprava, kde je David Šimek. Ten volí přihrávku na Hasana Jahiće.
     
    31
    David Pech posílá po pravém křídle prudký balon kupředu na Davida Douděru, jehož si však defenziva Viktorie dokázala pohlídat.
     
    32
    Samuel Dancák protlačil balon středem hřiště, jenže přihrávku na Ewertona vystihl včas se vrátivší Libor Holík, jenž odkopává balon za půlící čáru.
     
    33
    Martin Sladký hází balon zpět do hry na levém křídle u pokutového území Plzně. Zde se však Mladoboleslavští déle nezdrželi.
     
    33
    Jindřich Staněk rozehrává krátkou přihrávkou doleva na Lukáše Hejdu, který si vymění mičudu narážečkou s Eduardem Santosem.
     
    34
    Ewerton spěchal po levé straně kupředu, tam ho dva hráči zdvojili, pročež se otočil. Do souboje s ním se hnal i Libor Holík, jemuž záložník Boleslavi nasadil parádní jesličky a udržel tak balon pro svůj tým.
     
    35
    Milan Havel sejmul skluzem na levé straně Davida Douděru a za svůj ostrý zákrok vidí zcela po zásluze žlutou kartu od sudího Černého.
     
    36
    Lukáš Hejda rozehrává na levé straně společně s Lukášem Kalvachem. Ten vyslal kupředu Libora Holíka, jenž vracel balon před klec Boleslavi. Marek Suchý ne zcela jistě uklízí merunu na rohový kop.
     
    37
    Lukáš Kalvach zahrál rohový kop z levé strany, jenže defenziva Mladé Boleslavi okamžitě hlavičkuje balon daleko od vlastní klece.
     
    38
    Jhon Mosquera dostal vysoký centr na levou stranu pokutového území Středočechů a z voleje napálil míč na přední tyč. Jan Šeda jeho ránu vyráží na rohový kop!
    38. Mosquera z úhlu z voleje prověřil Šedu, kterému míč zvláštně skočil
     
    38
    Plzeň zahrála znovu roh od levého praporku. Centr Lukáše Kalvacha však neuspěl, obrana Středočechů ho poslala rychle do bezpečí.
     
    39
    David Pech se šikovně protáhl na pravé straně podél brankové čáry, zbavil se Jhona Mosquery a poslal přízemní střílený centr do malého čtverce Plzně, tam merunu chytá Jindřich Staněk.
    39. Pech se zprava prohnal kolem Mosquery, ale neprostrčil na Douděru
     
    40
    A na druhé straně moc pěkná akce Západočechů. Lukáš Kalvach dostal krátkou přihrávku na osu hřiště před vápno Boleslavi a vyslal utaženou přízemní střelu k pravé tyči, Jan Šeda vytáhl parádní robinsonádu a ve skoku merunu chytá! Krásná akce z obou stran!
    40. Kalvach z první technickou umístěnou ranou mířil k tyči
     
    41
    Další zakončení Západočechů. Jhon Mosquera si našel centr z pravé strany na zadní tyči. Jeho hlavičce však scházela razance, Jan Šeda balon tentokrát bez větších potíží chytá.
     
    42
    Jhon Mosquera a Martin Sladký se střetli v souboji o míč na pravé straně u šestnáctky Boleslavi. Vítězně z něj vyšel obránce Středočechů, záložník Plzně potřebuje chvilku, aby se opět postavil na nohy.
     
    43
    Jan Kopic dobře zapracoval na pravé straně s Liborem Holíkem. Centr druhého jmenovaného sráží na rohový kop poctivě se vrátivší Ewerton.
     
    43
    Lukáš Kalvach nacentroval z pravého rohového praporku na penaltu. Tam však jeho spoluhráči nedokázali akci zakončit a Boleslav se žene do kontru.
     
    44
    David Douděra se snažil přihrát z pravého křídla na nabíhajícího Ladru, jenže defenziva Plzně jeho pas srazila do zámezí. Nsledně je Samuel Dancák nachytán v ofsajdovém postavení.
     
    45
    Jindřich Staněk vykopává balon od vlastního pokutového území a Tomáš Chorý vyhrál na levém křídle hlavičkový souboj, Jhon Mosquera však byl následně nachytán v ofsajdové pasti.
     
    45
    Marek Suchý rozehrává vysokým balonem, jenž však na Ewertona neprošel a Jan Kopic táhne výpad Viktorie po pravém křídle. Jeho centr sráží na rohový kop David Pech.
     
    45+1
    Lukáš Kalvach zahrál rohový kop z levé strany po zemi. Defenziva Boleslavi byla na přední tyči připravená a posílá mičudu daleko od své svatyně.
     
    45+1
    První poločas skončil. Sudí Černý nastavil v první půli jedinou minutu nad rámec základní hrací doby a po jejím uplynutí první pětačtyřicítku ukončil.
     
    První půle souboje Boleslavi s Plzní je za námi a nás může velice těšit, že jsme na české poměry viděli velice solidní fotbal plný brankových příležitostí. Lepším celkem jsou jednoznačně Viktoriáni, kteří měli v pětačtyřicítce značnou převahu. Brankově ji potvrdili již ve 3. minutě, kdy míč hlavou do sítě uklidil na zadní tyči Milan Havel. Od té doby měli Západočeši minimálně další čtyři zajímavé možnosti, jenže na brankáře Šedu si už nepřišli. Domácí zatím vyloženou gólovku neměli, ačkoliv dvě zajímavé situace také vytvořili. Uvidíme, zda se jim povede v druhém poločase ztrátu na soupeře smazat.
     
    Sparta zatím překvapivě prohrává v Olomouci 0:2 a její odstup na Plzeň se tak v současné době navyšuje.
     
    Statistiky 1. půle

    Držení míče: 46 % – 54 %
    Střely na bránu: 2 – 6
    Střely mimo: 0 – 1
    Rohové kopy: 0 – 7
    Ofsajdy: 1 – 2
    Fauly: 3 – 8
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:02.
     
    Oba celky jsou zpět na hrací ploše, druhý poločas začne během několika málo vteřin.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Úvodní výkop druhé půle měli na starosti fotbalisté Boleslavi, kteří poslali balon svým obráncům. Mičudu má na kopačce Marek Suchý.
     
    46
    Hasan Jahić zaváhal při rozehrávce ve středovém kruhu a po přihrávce Buchy může pádit po levé straně kupředu Jhon Mosquera.
     
    47
    David Pech srazil u brankové čáry Jhona Mosqueru k zemi a sudí Černý píská faul. Viktoria má zajímavou standardku z levé strany.
     
    47
    Jan Sýkora se postavil k rozehrávce volného přímého kopu na levé straně. Poslal lehký oblouček na zadní tyč, kde se Lukáš Hejda zbavil svého strážce Sladkého. Jeho pokus však mířil vysoko nad klec Středočechů.
     
    48
    Kupředu nyní pádí Jan Sýkora, jenže sudí Černý jeho akci přerušuje pro faul Jhona Mosquery, který šlápl na botu Jahićovi.
     
    49
    Milan Havel a Pavel Bucha kombinují na levém křídle, Plzeň znovu zatlačila Boleslav k jejímu pokutovému území a její hráči si vyměňují balon.
     
    49
    Jan Šeda hází balon na pravou stranu, kde se kupředu snažil probít Marek Matějovský. Ten však nakonec poslal míč jen do zámezí.
     
    50
    Jhon Mosquera se na levém křídle šikovně zbavil bránícího Davida Šimka a nacentroval na malý čtverec Boleslavi. Jan Šeda boxuje merunu ven z pokutového území Středočechů.
     
    51
    Tomáš Ladra sklepl balon na levém křídle pro Ewertona, jehož postup kupředu však zastavil včas se vrátivší Eduardo Santos.
     
    51
    Martin Sladký centroval z levého křídla, jenže defenziva Plzně hlavičkový souboj před svou svatyní vyhrála a posílá balon do bezpečí.
     
    51
    Martin Sladký si nyní připsal žlutou kartu, když podrazil po pravém křídle rychle postupujícího Tomáše Chorého.
     
    52
    David Douděra si podržel balon před Jhonem Mosquerou, jenž ho nakonec fauloval a Středočeši mají standardní situaci na půlící čáře.
     
    53
    Příliš dlouhý vysoký balon šel nyní na pravé křídlo pro Davida Douděru. Meruna zamířila do zámezí, vhazovat budou Západočeši.
     
    54
    Libor Holík poslal ostrou přihrávku na pravé křídlo Janu Kopicovi, který balon nedokázal zpracovat a ten mu odskočil do zámezí.
     
    54
    Hasan Jahić nejprve šikovně získal míč, jenže následně špatně rozehrál a skluzem sestřelil k zemi Lukáše Kalvacha. Může být rád, že sudí Černý píská jen faul.
     
    55
    Tomáš Chorý zpracoval vysokou přihrávku před vápno Boleslavi a posunul míč Jhonu Mosquerovi, jeho pas do vápna sráží na roh David Douděra.
     
    55
    Lukáš Kalvach poslal od levého rohového praporku míč na zadní tyčku, kde však nejvýš do vzduchu vyletěly rukavice brankáře Boleslavi Jana Šedy.
     
    56
    Západočeši poslali do vápna Boleslavi centr z levé strany a Lukáš Hejda se dostal k hlavičce. Ta však nebyla důrazná a šla do středu svatyně domácích, kde balon chytá Jan Šeda.
     
    57
    Milan Havel, Pavel Bucha a Jan Sýkora nyní předvedli hezkou spolupráci na levé straně. Plzeň se vysunula po levém křídle kupředu a David Šimek fauluje před svým pokutovým územím Jana Kopice.
     
    58
    Lukáš Kalvach a Jhon Mosquera se sešli u míče. Nakonec to byl první jmenovaný, kdo rozehrál standardku. Ten přihrál na osu hřiště, odkud pálil Jan Sýkora. Jenže pouze do bránících hráčů Boleslavi.
     
    59
    Marek Suchý rozehrává z vlastní poloviny hrací plochy, posouvá míč na Davida Šimka, jehož centr jde na levou stranu, kde hraje Tomáš Ladra.
     
    59
    Tomáš Chorý se chtěl na pravém křídle vydat rychle kupředu, jenže jeho postup zastavuje už v zárodku lehčím faulem David Šimek.
     
    60
    Západočeši budou na pravém křídle vhazovat u pokutového území Středočechů. Jan Sýkora poslal centr do vápna, ale Tomáš Chorý se k hlavičce nedostal.
     
    61
    Tomáš Ladra měl nyní možnost, když se k němu balon po rychlém kontru Středočechů odrazil ve chvíli, kdy byl Jindřich Staněk hodně daleko z brány. Zradilo jej však zpracování. Ani z následného centru z pravé strany Boleslav bránu soupeře neohrozila.
     
    61
    To na druhé straně sklepl balon Tomáš Chorý na hraně velkého vápna pro Jana Kopice, jenž na ose hřiště pálil trochu z pravé strany. Bližší horní roh svatyně Středočechů však svým projektilem těsně minul!
     
    62
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Tomáš Ladra, přichází Lukáš Mašek.
     
    62
    Máme první novou tvář na trávníku, tou je mladoboleslavský Lukáš Mašek. Aktuálně však jeho tým musí začít s kombinací od vlastní svatyně. Jan Šeda vyhazuje balon na levou stranu.
     
    63
    Eduardo Santos se na pravé straně u půlící čáry provinil drobným faulem. Středočeši ale špatně rozehráli a na zteč jejich brány se vydává Jan Kopic.
     
    64
    Jhon Mosquera poslal z levé strany centr na zadní tyč, kde byl Tomáš Chorý. Před ním však odkopl balon do bezpečí Marek Suchý.
     
    64
    Milan Havel vhazuje na levém křídle u pokutového území Boleslavi. Tak nakonec ne, předává balon Jhonu Mosquerovi.
     
    65
    Marek Matějovský mizerně rozehrál před vlastním pokutovým územím. Tomáš Chorý se tak na hranici velkého vápna dostal ke střele, která však byla jedním z obránců Boleslavi sražena a Janu Šedovi nenadělala vážné potíže.
     
    66
    David Šimek posouvá balon na levou stranu, kde však Marek Suchý nemá komu předat míč a musí hrát dozadu na Jana Šedu.
     
    66
    Lukáš Kalvach a Jhon Mosquera se vysunuli po levém křídle kupředu a druhý jmenovaný předal míč na osu hřiště Pavlu Buchovi, jehož rána z velké dálky šla hodně vysoko nad klec Boleslavi.
     
    67
    Západočeši budou rozehrávat standardku na vlastní polovině hrací plochy, postaví se k ní gólman Jindřich Staněk, jenž vysokým pasem posílá míč na levé křídlo.
     
    68
    Marek Suchý posílá balon doleva, kde je Hasan Jahić. Obránci Boleslavi kombinují na půlící čáře. Defenziva Plzně stojí v obranném bloku dobře a nenechává prostor pro kombinaci.
     
    69
    Eduardo Santos se dostal na hranici velkého vápna Boleslavi ke střele, tu však defenziva Středočechů na vlastní bránu projít nenechala.
     
    69
    Lukáš Kalvach nyní obdržel přihrávku z levého křídla na osu hřiště a tři metry za šestnáctkou soupeře vypálil. Jeho rána k levé tyči postrádala trochu větší razanci, Jan Šeda ji dokázal chytit a předvedl dobrý zákrok.
    69. Kalvachova rána zpoza vápna prověřila Šedu
     
    70
    Martin Sladký se šikovně prosmýkl na levém křídle kupředu. Jeho centr na malý čtverec Plzně však žádného ze spoluhráčů nenašel.
     
    71
    Marek Suchý musí hrát před napadajícími fotbalisty Plzně dozadu k brankáři Janu Šedovi. Následně může vyrazit kupředu Marek Matějovský.
     
    71
    Marek Matějovský vysunul na levém křídle Ewertona, jehož rána z ostrého úhlu však na zařízení za Staňkem nemířila.
    71. Ewerton si seběhl ke středu hřiště, ale pálil vysoko nad bránu
     
    71
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Tomáš Chorý, přichází Jean-David Beauguel.
     
    72
    David Pech byl nyní faulován ve středu hřiště Jhonem Mosquerou a Středočeši mají standardku na půlící čáře. Vysoký balon jde na levé křídlo, kde však defenziva Plzně v poklidu pouští míč do zámezí.
     
    73
    Jindřich Staněk vykopává od své svatyně za půlící čáru. Zde se Lukáš Kalvach přihrává do levého křídla, kde bude hrát Jan Sýkora.
     
    74
    Lukáš Hejda posílá balon na půlící lajně doprava, kde bude hrát Eduardo Santos. V hlavičkovém souboji následně zahrál rukou nově příchozí Jean-David Beauguel.
     
    74
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází David Douděra, přichází Jiří Skalák.
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Hasan Jahić, přichází Ladislav Mužík.
     
    75
    Představili se také oba nově příchozí hráči Boleslavi, Jiří Skalák však prudkou přihrávkou kupředu Ladislava Mužíka nenašel.
     
    76
    Jhon Mosquera dostal přihrávku na levé křídlo, ale jeho pokus byl opravdu hodně nepřesný, klec Mladé Boleslavi minul o několik metrů.
     
    77
    Viktoriáni znovu zavářeli na levém křídle defenzivě Boleslavi, když si Suchý myslel, že se bude pískat faul Sýkory, ale sudí hru pustil. Plzeň se ale do zakončení neprodrala.
     
    78
    David Pech nyní šikovně obešel Jhona Mosqueru, jenž následně zvolil skluz zezadu a záložníka Boleslavi zkosil. Za žlutou kartu může být v tomto případě rád.
     
    79
    Libor Holík vrací balon na trávník autovým vhazováním na pravé straně u půlící lajny. Po faulu Ewertona na Holíka bude mít Plzeň volný přímý kop.
     
    80
    Marek Matějovský šikovně obral Pavla Buchu ve středu hrací plochy o balon.. Záložník Plzně následně Matějovského fauloval a standardku budou zahrávat Středočeši.
     
    80
    Marek Matějovský poslal centr na vzdálenější tyč, kde se však nejvýš do vzduchu vyšrouboval Eduardo Santos, jenž posílí míč ven z šestnáctky Středočechů.
     
    81
    Jan Šeda vykopává mičudu od vlastního pokutového území. Následně však David Pech fauloval Jhona Mosqueru. Alespoň dle sudích.
     
    82
    Sudí Černý znovu píská do píšťalky, David Šimek fauloval v hlavičkovém souboji Jean-Davida Beauguela a Plzeň má k dispozici zajímavou standardku.
     
    83
    Lukáš Kalvach poslal centr na vzdálenější pravou tyč, kde však míč odhlavičkoval do bezpečí Lukáš Mašek.
     
    83
    David Šimek a Marek Suchý rozehrávají na středové čáře akci Boleslavi. Míč jde na pravé straně k Ladislavu Mužíkovi.
     
    83
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tohle je překvapivý gól! Mladá Boleslav srovnává na 1:1! Jindřich Staněk neudržel v náruči balon po centru z pravé strany a LUKÁŠ MAŠEK pohotově doklepl míč do sítě Plzně!
     
    84
    Jenže sudí Černý dává najevo, že branka platit nebude! Údajně snad pro faul Maška na Staňka, který já z opakovaných záběrů nevidím, ale sudí snad mají nějaký lepší.
     
    85
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A na druhé straně platí branka Západočechů, kteří jdou do vedení 2:0! Jean-David Beauguel se šikovně protáhl po levé straně až k brankové čáře a následně poslal balon pod sebe na malé vápno, odkud už ve stoprocentní pozici pálil JAN KOPIC, jenž z bezprostřední blízkosti napálil míč do sítě Boleslavi a Plzeň zdvojnásobuje svůj náskok! Asistence: Jean-David Beauguel.
    85. Jan KOPIC - 0:2
     
    86
    Boleslav se snaží ještě rychle vrátit do zápasu, Lukáš Mašek se dral po pravé straně kupředu, jenže proti němu stáli hned dva soupeři.
     
    87
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jan Sýkora, přichází Luděk Pernica.
     
    88
    Plzeň posiluje pro závěr utkání defenzivní řady, které nyní v pohodě odvrátily do bezpečí centr Marka Suchého z levé strany.
     
    89
    Jindřich Staněk zkazil výkop od vlastní klece, když poslal balon na pravé straně jen na tribunu, Boleslav bude rychle střídat.
     
    89
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Marek Matějovský, přichází Daniel Langhamer.
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází David Pech, přichází Martin Rolinek.
     
    90
    Jiří Skalák poslal z pravé strany míč na osu hřiště před vápno Plzně, kde však Ewertona dostoupila trojice soupeřů a Středočeši vybojovali jen rohový kop.
     
    90
    Ewerton poslal centr z levého rohového praporku na zadní tyč. Milan Havel však ve vzdušném souboji přetlačil Lukáše Maška.
     
    90+1
    Ewerton tak zahrál rohový kop i z pravé strany. Ani jeho centr, ani další pas Jiřího Skaláka se však v pokutovém území Viktorie neujal.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jhon Mosquera, přichází Pavel Šulc.
     
    90+2
    Sudí Černý nastavil jen dvě minuty nad rámec základní hrací doby v druhém půli a Milan Havel si dvakrát dává opravdu hodně na čas, než vhodí míč zpět do hry.
     
    90+2
    Martin Sladký a David Šimek se po pravém křídle posunuli za půlící čáru , jenže prudký pas kupředu Jiří Skalák nezpracoval ideálně a mičudu tak má Jindřich Staněk.
     
    90+3
    Pavel Šulc obral o balon u brankové čáry Boleslavi Martina Sladkýého. Jenže následně se faulem provinil jeho parťák Jean-David Beauguel.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Duel Boleslavi s Plzní tak končí výhrou Viktorie 2:0! Klíčovou pasáží byl nakonec závěr utkání, kdy nejprve srovnávací gól Maška pro faul neplatil a z protiútoku se prosadili Západočeši, když po pěkné přihrávce Beauguela skóroval ranou z bezprostřední blízkosti Jan Kopic. Druhý poločas tohoto duelu byl o něco víc opatrný než první pětačtyřicítka a rovněž plný osobních soubojů. Svěřenci Michala Bílka v něm však znovu potvrdili roli favorita a byli lepším celkem. Vítězství a tři body z tohoto zápasu tak připíšou na svůj účet zcela po právu.
     
    Co to znamená pro oba týmy?

    Boleslav tím, že prohrála, přišla o šanci zabojovat o 6. příčku, kterou nakonec udržel Hradec Králové! Votroci tak velice překvapivě postupují do skupiny o titul! Středočeši udrží pro konec základní části 7. pozici, když na záda Východočechů hledí s dvoubodovým odstupem. Liberec však dnes také prohrál (0:2 na Slovácku) a končí na 8. místě, tudíž svěřence trenéra Hoftycha neohrozí, podobně jako 9. Budějovice, které padly 1:2 v Teplicích.

    Plzeň kvůli výhře Slavie nad Zlínem (3:0) končí po základní části FORTUNA:LIGY na stříbrném 2. místě s pouhopouhým jednobodovým odstupem právě na pražský celek! Viktorka však navýšila svůj náskok před třetí Spartou na šest bodů, protože hráči pod vedením Pavla Vrby dnes překvapivě zaváhali v Olomouci, kde padli 0:2.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:10.
    Střely mimo: 1:4.
    Rohy: 2:8.
    Ofsajdy: 1:3.
    Fauly: 15:19.
     
    Dnešní utkání sledovalo 2467 diváků.
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (20:13:54)

    Petr Šatalík

    Branky: 3. M. Havel (Kalvach), 85. J. Kopic (Beauguel)

    Karty:   51. Sladký (MBL) – 26. Kalvach (PLZ), 35. M. Havel (PLZ), 78. Mosquera (PLZ)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 1:4. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:19.
    FK Mladá Boleslav: Šeda – Suchý, Jahić (74. Mužík), D. Šimek – Pech (89. Rolinek), Dancák, Sladký, Matějovský (C) (89. Langhamer), D. Douděra (74. Skalák) – Ladra (62. L. Mašek), Ewerton.
    Náhradníci: Šerák – L. Mašek, Langhamer, Mužík, Skalák, Rolinek, Milan Škoda.

    Trenér: Pavel Hoftych.

    FC Viktoria Plzeň: Staněk – M. Havel, Hejda (C), Santos, Libor Holík – Kalvach, Bucha – Mosquera (90+1. P. Šulc), J. Sýkora (87. Pernica), J. Kopic – Chorý (71. Beauguel).
    Náhradníci: Tvrdoň – Beauguel, Čermák, Káčer, Pernica, P. Šulc, Trusa.

    Trenér: Michal Bílek.

    Rozhodčí: D. Černý – P. Caletka, D. Vodrážka.

    Diváci: 2467
    bahis siteleri