Bordeaux – Saint-Étienne 2:2 (kon.) | Lorient – Méty 1:0 (kon.) | Monaco – Nice 1:0 (kon.)
Remeš – Lille 2:1 (kon.) | Troyes – Clermont Foot 0:1 (kon.) | Angers – PSG 0:3 (kon.)
Brest – Lyon 2:1 (kon.) | Lens – Montpellier 2:0 (kon.) | Marseille – Nantes 3:2 (kon.)
Štrasburk – Rennes 2:1 (kon.)
konec
Stade Brestois 29
2:1 (1:0)
Olympique Lyon
Středa 20.04.2022, 21:00 • Stade Francis-Le Blé, Brest • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (23:03:22)
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:8. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:12.
     
    V souboji Brestu s Lyonem se nám tak ve francouzské lize zrodilo překvapení, když domácí mužstvo z Bretaně dokázalo nad Olympiquem zvítězit 2:1! Mužstvo trenéra Der Zakariana vedlo již po půli 1:0. V 72. minutě sice srovnal na 1:1 Moussa Dembélé, jenže už o dvě minuty později domácí zase vedli, když jim hubený náskok vrátil přesnou hlavičkou po rohovém kopu a centru na přední tyč Irvin Cardona. Les Gones se sice v závěru hnali za vyrovnáním, ale ve finále mohli být rádi, že ještě další branku neobdrželi, protože zakončení Steva Mouniého skončilo na tyčce. V závěru nedokázal srovnat Tino Kadewere a tak Brest udrží v Bretani všechny tři body!

    Brest si tak polepší ve středu Ligue 1 a definitivně odmítá boj o sestup v letošním ročníku.

    Lyon naopak postihla citelná ztráta v honbě za evropskými poháry. Štrasburk i Monako dnes zvládly vyhrát a ztráta Olympiqu je tak už sedmibodová, zdá se, že svěřenci Petera Bosze zůstanou v následujícím ročníku bez účasti v pohárové Evropě.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Kadewere odmítl vyrovnání
     
    90+3
    Lyonu dochází čas na srovnání. A nyní jeho naděje nejspíš definitivně pohřbil Tino Kadewere, jehož zakončení po centru z pravé strany na zadní tyč těsně minulo klec Brestu!
     
    90+2
    Po pravém křídle pádí kupředu s míčem Julien Faussurier, jemuž sice defenziva Lyonu balon ukopla, ale záložník Brestu se stejně vrací na vlastní polovinu hřiště za bouřlivého jásotu domácích tribun.
     
    90+1
    Sudí Stinat nastavuje ještě tři minuty nad rámec základní hrací doby. Ronaël Pierre-Gabriel v předchozí situaci dostal míč dokonce na aut a Brest nyní posílá balon za půlící čáru, kde ho má Jean-Kévin Duverne.
     
    90
    Ronaël Pierre-Gabriel zapracoval směrem dozadu a sráží přihrávku Olympiqu na levém křídle na rohový kop.
     
    89
    Snad dvacet fotbalistů nyní bylo ve vápně Brestu, střílený centr z pravé strany se však od hrudi Moussy Dembélého odráží jen do náruče Marca Bizota, jenž si s míčem samozřejmě rád lehne na zem.
     
    88
    Mohlo být hotovo! Steve Mounié dostal z levé strany přihrávku na malé vápno a ranou přes Damiena Da Silvu napálil ostrým projektilem levou tyč svatyně Lyonu! Při Julianu Pollersbeckovi nyní stáli všichni svatí!
     
    88
    Junior Castello Lukeba nyní na půlící čáře zezadu podkopl stojnou nohu Juliena Faussuriera, jenž se skácel k zemi. Sudí Stinat píská faul.
     
    87
    Vysoký míč jde nyní do šestnáctky Brestu, defenziva celku z Bretaně si však zvládla napoprvé poradit sama a napodruhé jí vypomohl gólman Marco Bizot.
     
    86
    Jean-Kévin Duverne poslal centr na vzdálenější tyč, kde na balon těsně nedoskočil Steve Mounié a Julian Pollersbeck rychle rozehrává od své klece.
     
    85
    Thiago Mendes nyní šlápl na patu Harísi Belqeblovi a Brest bude zahrávat standardní situaci asi z pětatřiceti metrů. Míč si taví Jean-Kévin Duverne.
     
    85
    Damien Da Silva byl nyní v osobním souboji držen za dres, což sudí Stinat odpískal, stoper Lyonu mu to však i tak ještě pro jistotu šel ukázat názorně. Může být rád, že mohl odejít bez karty.
     
    84
    Olympique se tlačí po pravém křídle kupředu, Lucas Paquetá se zbavil dvou soupeřů a Bradley Barcola centroval do šestnáctky Brestu, tam se však Moussa Dembélé k zakončení neprobil.
     
    83
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Tetê, přichází Tino Kadewere.
     
    83
    Lucas Paquetá poslal balon z rohu velkého vápna Brestu něčím mezi střelou a centrem ke vzdálenější tyči celku z Bretaně. Pro jeho spoluhráče však byla přihrávka příliš vysoká, spíše šlo o zakončení.
     
    82
    Jean-Kévin Duverne podrazil na pravém křídle Tetêho a Lyon bude na rohu velkého vápna Brestu zahrávat nebezpečnou standardku.
     
    81
    Tetê nyní potáhl v osobním souboji Juliena Faussuriera za dres, sudí Stinat to však nezaregistroval a nařizuje aut pro Lyon, fandové Brestu zuří.
     
    80
    Fotbalistům Brestu narostla křídla, protože nyní trápí Lyon u jeho klece. Steve Mounié a Irvin Cardona napadali rozehrávku Olympiqu tak dlouho, až získali míč.
     
    79
    Přihrávku z pravé strany před šestnáctku Lyonu dostal Irvin Cardona, jehož volej však mířili hodně vysoko nad klec Olympiqu.
     
    78
    Ronaël Pierre-Gabriel vhazuje balon zpět na hrací plochu, kde mu ho sklepává zpět Julien Faussurier, jenž se následně opět uvolňuje a také dostává merunu zpět.
     
    77
    Mužstvo z Brestu se opět tlačí kupředu po oblíbené pravé straně, před Ronaëlem Pierrem-Gabrielem ukopl míč do zámezí Damien Da Silva.
     
    76
    Marco Bizot počká, až Tetê doběhne svou nepovedenou kolmou přihrávku po zemi. Až poté sebere balon z trávníku, sám nikam nespěchá.
     
    75
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Martin Satriano, přichází Hugo Magnetti.
    74. Irvin CARDONA - 2:1
     
    74
    Brest právě vstřelil branku!
    Brest si bere vedení bleskově zpět! Rohový kop z pravé strany zahrál Julien Faussurier na přední tyč. Tam si na balon osamoceně vyskočil IRVIN CARDONA, jenž přesnou hlavičkou umístil balon podél bližší tyčky do sítě Lyonu, Julian Pollersbeck se po míči natahoval marně! Celek z Bretaně tak opět vede, tentokrát 2:1! Asistence: Julien Faussurier.
     
    73
    Kupředu se nyní na zteč klece Lyonu vydal po pravém křídle Julien Faussurier, jemuž obránci Olympiqu ukopli balon na rohový kop.
    72. Moussa DEMBÉLÉ - 1:1
     
    72
    Lyon právě vstřelil branku!
    Lyon srovnává na 1:1! Tetê na ose hřiště poslal kolmou prostrkávačku kupředu, po níž se ranou z penalty prosadil MOUSSA DEMBÉLÉ, který z bezprostřední blízkosti propálil pozdě vyběhnuvšího Marca Bizota! Olympique tak vyrovnává skóre a určitě ještě bude chtít přidat další gól, aby zde v Brestu sebral všechny body! Asistence: Tetê.
     
    71
    Po pravé straně se vydal k bráně soupeře Julien Faussurier, jenž šikovně obešel bránícího protivníka a z hranice velkého vápna vystřelil na bližší horní růžek svatyně Lyonu, kterou však těsně minul!
     
    70
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Houssem Aouar, přichází Bradley Barcola.
     
    70
    Tetê se šikovně uvolnil na pravé straně šestnáctky a přes bránícího Haríse Belqebla vypálil. Sražený míč však Marco Bizot chytá do své náruče.
     
    69
    Na druhé straně se k zakončení na ose hřiště prodral Houssem Aouar, po jehož sražené ráně bude Olympique zahrávat rohový kop.
     
    69
    Vysoký balon na hranici velkého vápna se Lyonu se snažil zpracovat Steve Mounié, mičuda ale pouze lízla jeho hlavu a končí v zámezí.
     
    68
    Jean-Kévin Duverne hází míč zpět do hry na levé straně u šestnáctky Olympiqu. Hráči Brestu se následně drží na míči a přenesli hru k pravé lajně.
     
    67
    Moussa Dembélé dostával krátkou přihrávku na hranici velkého vápna od Lucase Paquety, jenže stál v ofsajdu, čehož si čárový sudí všiml.
     
    66
    Paul Lasne je zpět na hrací ploše. Lyon mezitím opět kombinuje před vápnem protivníka, ale kombinace mu nevyšla a na druhou stranu startuje s balonem Irvin Cardona.
     
    65
    Ze hřiště musí na malou chvilku pravděpodobně Paul Lasne, jenž má lehčí zdravotní potíže a za postranní čáru ho odvádí dva lékaři Brestu.
     
    64
    Dobře si nyní z levého křídla seběhl na osu hřiště Emerson, jenž pálil z hranice velkého vápna jen těsně nad břevno svatyně Marca Bizota!
     
    63
    Moussa Dembélé opět dostával mičudu z levého křídla do šestnáctky Brestu, jenže jeho zakončení šlo jen do bránících hráčů celku z Bretaně.
     
    62
    Olympique už je zase nastěhovaný na půli soupeře a balon si vyměňují jeho beci, kteří nakonec na levé straně vysouvají kupředu Romaina Faivra.
     
    62
    Ke svatyni Olympiqu se nyní hnal Martin Satriano, jenž byl zastaven přesilou Lyonu a padl k zemi. Domácí fandové se zlobí, že se nepíská faul.
     
    61
    Ve středu hřiště leží na zemi Tetê, kterého nyní fauloval snad Steve Mounié. Lyon může zahrávat další volný přímý kop.
     
    60
    Lyon se dere za vyrovnáním, Romain Faivre se však na levé straně dostal s míčem už za koncovou čáru, Marco Bizot může vykopávat od své klece.
     
    59
    Moussa Dembélé zpracoval vysoký balon z pravé strany do šestnáctky Brestu, přízemní střelou z bezprostřední blízkosti však Marca Bizota nepřekonal a odražený balon navíc sám poslal nechtěně do zámezí.
     
    58
    Thiago Mendes však byl trochu v právu, protože Lyon měl zahrávat standardku, proto od sudího Stinata nepřišel trest. Sudí musí znovu pískat a opět sahá pro kartu, když Martin Satriano podrazil na půlícím kruhu právě Thiaga Mendese.
     
    57
    Lyon se tlačí po levém křídle do šestnáctky Brestu, což se však Thiagu Mendesovi po osobním souboji nepovedlo a ten nyní vztekle vyráží balon Brendanu Chardonnetovi z rukou. Měl by se mít na pozoru, žlutou kartu už má.
     
    56
    Brest poprvé v utkání provádí změnu v sestavě, ze hřiště jde útočník Franck Honorat. Místo něj je na trávníku Irvin Cardona.
     
    55
    Tohle bude za kartu, přesně tak. Harís Belqebla nabral míčna ose hřiště a chtěl s ním jít kupředu, když ho zezadu podrazil Thiago Mendes, jenž si za svůj zákrok prohlédne žlutou kartu.
     
    54
    Jean-Kévin Duverne dostal přihrávku z levého křídla na roh pokutového území Lyonu a jeho projektil jen těsně minul bližší horní růžek klece Olympiqu!
     
    53
    Lucas Paquetá znovu fauloval ve středu hrací plochy, kde povalil na zem Paula Lasneho a sudí Stinat znovu musí zadout do píšťalky.
     
    52
    Lyon nyní na levém křídle předvedl pěkný ťukec, po němž poslal míč do šestnáctky Brestu Houssem Aouar. Defenziva domácích balon odkopla do zámezí.
     
    52
    Hráči z Bretaně se po delší době dostali přes půlící čáru, centr Juliena Faussuriera z křídla však ve vápně Lyonu žádného ze spoluhráčů nenašel a najít nemohl, neb tam žádný hráč Brestu nebyl.
     
    51
    Lyon se nyní musí s balonem vrátit zpět, stoper Junior Castello Lukeba hraje dozadu k brankáři Julianu Pollersbeckovi, který svým bekům pomůže v rozehrávce.
     
    50
    Hráči z Bretaně se na půlícím kruhu probíjeli kupředu, když pronikajícího Steva Mouniého podrazil zezadu Lucas Paquetá a sudí Stinat píská faul.
     
    49
    Olympique nyní tlačí v obrovském stylu, Thiago Mendes naběhl na hranici pokutového území Brestu a vyslal přízemní tvrdou ránu do středu svatyně soupeře, kde však znovu stál připravený Marco Bizot.
    48. Dembélé akrobatickým zakončením Bizota nepřekonal
     
    48
    Olympique zakládá další akci na své polovině hrací plochy. Vysoký nákop kupředu jde na Moussu Dembélého, jenž ve výskoku trefil nohou balon na penaltě a jen skvělý zákrok Marca Bizota nyní zabránil Lyonu ve srovnání!
     
    47
    Olympique se vysunul po levém křídle kupředu a po centru na přední tyč zakončoval akci Lyonu snad Thiago Mendes. Jeho pomalý oblouček však zamířil jen do náruče Marca Bizota.
     
    46
    Hráči Lyonu zahájili úvodním výkopem druhou půli a jejich obránci si vyměňují míč mezi sebou, Junior Castello Lukeba pošle mičudu Damienu Da Silvovi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči Brestu jsou již zpět na hrací ploše, na kterou se zvolna trousí i fotbalisté Lyonu. Druhý poločas za chvíli začne.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:02.
     
    Statistiky 1. půle

    Držení míče: 34 % – 66 %
    Střely na bránu: 2 – 1
    Střely mimo: 1 – 5
    Rohové kopy: 1 – 1
    Ofsajdy: 1 – 1
    Fauly: 10 – 7
     
    První poločas souboje Brestu s Lyonem je za námi. Olympique si sice dokázal v utkání vytvořit mírnou převahu, jenže šance produkuje poměrně pomálu, zvláště ty větší. Celku z Bretaně stačila jediná situace k tomu, aby se ujal vedení. Stalo se tak ve 28. minutě, kdy Steve Mounié proměnil pokutový kop poté, co Junior Castello Lukeba zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a domácí tak vstoupí do druhé půle s nejtěsnějším možným vedením.
     
    45+2
    První poločas skončil. Ze závěrečného volného přímého kopu na pravé straně nedokázal Brendan Chardonnet nijak zahrozit, jeho pas na zadní tyč byl přetažený.
     
    45+2
    Thiago Mendes nyní fauloval v osobním souboji Steva Mouniého, kterého trefil rukou do obličeje a Brest bude moci zahrát ještě jednu standardní situaci.
     
    45+1
    Rozhodčí Stinat nastavuje jednu minutu nad rámec základní hrací doby v první půli. Romain Faivre se snažil na ose hřiště protlačit k šestnáctce Brestu, ale úspěšný nebyl.
     
    45
    Hráči z Bretaně se ještě tlačí kupředu po pravé straně, kde však nyní Martin Satriano fauloval dobíhajícího Thiaga Mendese a sudí píská nedovolený zákrok.
     
    44
    A nyní fandové Brestu tajili dech, když se kupředu vydal Moussa Dembélé, jenž v akrobatické pozici poslal balon směrem ke kleci Brestu a mičuda spadla jen těsně vedle levé tyče svatyně Marca Bizota!
     
    43
    Hráči Brestu si vyměňují balon na vlastní polovině hrací plochy. Brendan Chardonnet chtěl následně po pravém křídle vysunout Juliena Faussuriera, ale jeho pas byl příliš prudký a končí v zámezí.
     
    42
    Lyon se natlačil do šestnáctky soupeře, centr z pravé strany do levého křídla na naběhnutého Emersona však defenziva Brestu projít nenechala.
     
    41
    Hráči Brestu jsou nyní mohutně povzbuzováni domácími fandy, kteří je ženou vpřed. Jean-Kévin Duverne však nyní na levé lajně neudržel míč na hrací ploše.
     
    41
    Obránci Olympiqu si přihrávají balon na půlící čáře, aktuálně ho má u kopačky Damien Da Silva, který na levé straně vysouvá Emersona.
     
    40
    Na druhé straně zahrávali fotbalisté z Bretaně rohový kop z pravé strany, jenže defenziva Lyonu si s jejich vysokým pasem dokázala poradit a Tetê byl následně faulován při výpadu na půlící čáře.
    39. Dembélého střelu chytá Bizot
     
    39
    Moussa Dembélé se na levé straně šestnáctky Brestu dostal ke střele přes bránícího Liliana Brassiera a jeho prudký přízemní projektil na přední tyč musel chytit Marco Bizot, který byl donucen jít rychle na zem, aby projektil zastavil.
     
    38
    Na pravém křídle dostal prostor Julien Faussurier, jenž krásným centrem našel naběhnutého Martina Satriana, který si však balon nedokázal dobře zpracovat.
     
    37
    Julian Pollersbeck chytá přihrávku, kterou adresoval z levé strany do vápna Lyonu Franck Honorat. Brankář Olympiqu následně posílá míč výkopem za středový kruh.
    36. Paquetá těsně minul
     
    36
    Lucas Paquetá dostal balon trochu na levou stranu před vápnem Brestu a v lehce akrobatické pozici zakončoval na zadní tyč svatyně soupeře. Tu však o chloupek minul!
     
    35
    Brendan Chardonnet posílá vysoký balon až k šestnáctce Olympiqu, kde byl možná lehce přidržen za dres Harís Belqebla, ale ani zde se pokutový kop nepíská.
     
    34
    Emerson se nyní jako řízená střela vydal kupředu po levé lajně a spadl v šestnáctce soupeře po lehčím kontaktu s Pierrem-Gabrielem. Rozhodčí ale penaltu pískat nebude.
     
    33
    Marco Bizot tak posílá výkop od své svatyně až za půlící čáru, kde Thiago Mendes dostoupil Ronaëla Pierrea-Gabriela a sudí Stinat píská faul hráči Lyonu.
     
    32
    Lyonští zatápí svému soupeři na pravé straně, centr odtud však domácí defenziva odvrátila k opačné lajně, kde se do míče nešikovně opřel Houssem Aouar, jehož zakončení bylo mizerné.
     
    31
    Marco Bizot pošle po lehčím faulu hráčů Lyonu balon odkopem od vlastního pokutového území, balon se následně rychle dostal do zámezí, vhazovat bude Olympique a Houssem Aouar.
     
    30
    Nyní se žlutí také na straně Brestu, když Julien Faussurier zastavil v zárodku rychlý kontr Lyonu na půlící čáře nedovoleným způsobem a prohlédne si zblízka kartonek žluté barvy.
     
    29
    Fotbalisty z Bretaně jejich branka povzbudila a znovu se po pravé straně tlačí kupředu, centr na křídlo však sráží Emerson do zámezí.
    28. Steve MOUNIÉ - 1:0
     
    28
    Brest právě vstřelil branku!
    STEVE MOUNIÉ si postavil míč na značku pokutového kopu a svou přízemní střelu poslal lehce doprava. Julian Pollersbeck skočil na opačnou stranu a balon tak bez potíží putoval do sítě! Brest se ujímá gólem z penalty vedení 1:0 v tomto zápase!
     
    27
    Sudí Stinat ještě ukazuje brankáři Julianu Pollersbeckovi, že má zůstat na čáře a nevybíhat, jinak by se penalta musela opakovat.
    26. Ruka v pokutovém území - penalta!
     
    26
    A tohle je penalta pro Brest! Vysoký balon do vápna Lyonu spadl v šestnáctce Olympiqu na ruku Juniora Castella Lukeba a sudí Stinat ukazuje na značku pokutového kopu!
     
    25
    Na druhé straně také solidní možnost, po přihrávce z pravé strany šli skluzem Moussa Dembélé i Brendan Chardonnet. Druhý jmenovaný předvedl skvělý obranný zákrok, přesto musel zakročit i Marco Bizot jenž se musel hbitě otočit a skočit na brankové čáře po míči, který jen tak tak udržel na lajně!
     
    25
    Zbytečně nyní na pravé straně šestnáctky Olympiqu přihrával Ronaël Pierre-Gabriel ještě zpět před klec Lyonu, měl raději střílet. Jeho pas končí na kopačkách soupeře.
     
    24
    Franck Honorat nyní prošel na ose hřiště až na hranici velkého vápna Lyonu a tvrdě pálil do středu svatyně Olympiqu, kde však stál připravený Julian Pollersbeck, který ránu ukryl do koše.
     
    23
    Tetê zpracoval vysoký míč na hranici šestnáctky Brestu hrudí, od níž se mu balon odrazil příliš daleko a Marco Bizot ho následně neměl problém sebrat do rukavic.
     
    22
    Prudký kolmý balon kupředu nyní vyslala defenziva Brestu k vápnu soupeře a před nabíhajícím Julienem Faussurierem odkopl míč do bezpečí brankář Julian Pollersbeck, který se musel vydat asi deset metrů před vlastní pokutové území.
     
    21
    Emerson hraje na levé straně hrací plochy pod sebe, kam vystoupil Junior Castello Lukeba, který si na půlící čáře vymění pár přihrávek s Da Silvou.
     
    20
    Olympique vyváží balon z vlastní poloviny hrací plochy. Následný vysoký míč na pravou stranu však byl příliš dlouhý i pro Tetêho.
     
    19
    Centr z volného přímého ho kopu šel na penaltu, kde však vyskočil nejvýš Damien Da Silva, který odhlavičkoval balon od své klece.
     
    18
    Ronaël Pierre-Gabriel se vysunul na pravé straně a centrem přenesl hru doleva, kde Tetê podrazil pronikajícího Jeana-Kévina Duverna, za což vidí žlutou kartu a Brest má ještě solidní standardku navíc.
     
    17
    Moussa Dembélé nyní dostával přihrávku z pravého křídla do předbrankového prostoru, v souboji s Chardonnetem ale vypálit nedokázal, míč se od jeho nohy jen odrazil do zámezí.
     
    16
    K volnému přímému kopu se postavil Romain Faivre, jenž poslal centr na zadní tyč, kde dobíhajícímu Moussovi Dembélému chyběl krok. Míč tak v pohodě chytil Marco Bizot.
     
    16
    Harís Belqebla lehce přistrčil na ose hřiště Houssema Aouara. který šel docela ochotně k zemi a sudí Stinat píská další faul proti kleci domácích.
     
    15
    Hráči Lyonu ze standardky nic nevytěžili, centr z levé strany odvrátila defenziva mužstva z Bretaně do bezpečí. S další akcí Olympiqu tak musí začít Junior Castello Lukeba na půlící čáře.
     
    14
    Tetê nabral na levém křídle rychlost a Ronaël Pierre-Gabriel ho podrazil tak silně, že o sebe kosti zapraštěly na celý stadion, sudí Stinat píská faul proti kleci Brestu.
     
    13
    Romain Faivre poslal od levého rohového praporku centr na penaltu, kde zakončoval snad Moussa Dembélé, který však blok hráčů Brestu před sebou nepropálil.
     
    12
    Kupředu jde nyní Emerson po levém křídle i přesto, že na trávě zůstal ležet jeden z hráčů Brestu. Centr obránce Lyonu sráží defenziva domácích na rohový kop.
     
    11
    O balon se bojuje ve středu hrací plochy. Úspěšný byl nyní Emerson, jenž obral soupeře o balon a posunul ho na Romaina Faivra, který byl na půlícím kruhu faulován.
     
    11
    Fotbalisté Brestu hrají dozadu až ke svému brankáři Marcu Bizotovi, který následně rozehrává doleva, kde je Jean-Kévin Duverne.
     
    10
    Franck Honorat se už už vydával po levém křídle kupředu, jenže skvělým obranným zákrokem ho o míč obral Malo Gusto, jenž se mu skluzem vrhl pod nohy, balon mu ukopl čistě do zámezí a znemožnil mu tak postupovat osamoceně na klec Lyonu.
     
    9
    Moussa Dembélé nedoskočil na vysokou přihrávku, kterou mu spoluhráči adresovali do šestnáctky Brestu. K zakončení se tak nedostal.
     
    9
    Lilian Brassier srazil ve středu hrací plochy k zemi Tetêho a Lyon tak bude zahrávat standardní situaci z půlící čáry.
     
    8
    Olympique se po pravém křídle vysunul kupředu, jenže balon utekl svěřencům trenéra Bosze do zámezí. Vhazovat bude Lilian Brassier.
     
    7
    Emerson si vyběhl od levé krajní čáry s míčem do středu hrací plochy, kde ho předal na Houssema Aouara, kterému ale visí na zádech dva protivníci.
     
    6
    Moussa Dembélé se nabízel pro přihrávku na levém křídle, jenže pas na něj defenziva Brestu nepropustila a na vlastní půli tak musí pokračovat v akci Damien Da Silva.
     
    5
    Marco Bizot rozehrává od své klece na levou stranu, po níž se hráči z Bretaně rychle dostali až k vápnu soupeře, před Lilianem Brassierem však odkopl balon do zámezí Malo Gusto.
     
    4
    Steve Mounié zpracoval vysokou přihrávku do šestnáctky Olympiqu hrudí, od níž mu balon trochu odskočil a brankář Julian Pollersbeck byl na zemi včas, aby mičudu schoval do náruče.
     
    4
    Paul Lasne odstavil soupeře od míče u rohového praporku poblíž vlastního pokutového území a zakládá jednu z prvních akcí Brestu.
     
    3
    Fotbalisté z Bretaně se snažili probít po pravém křídle kupředu, defenziva Lyonu však zapracovala na jedničku a míč už má pod kontrolou Junior Castello Lukeba.
     
    2
    Hráči Lyonu se drží na balonu. Dlouhý míč do šestnáctky Brestu však celkem v poklidu chytá do rukavic brankář Marco Bizot.
     
    1
    Utkání bylo zahájeno, míč se poměrně rychle dostal do zámezí, na levé straně hrací plochy ho na trávník vrací autovým hodem Emerson.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hezký středeční večer, za chvíli začíná souboj Brestu s Lyonem. Sestavy obou celků naleznete níže. Oba týmy by se už měly blížit k hrací ploše.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade Brestois 29: Bizot – Pierre-Gabriel, Chardonnet (C), Duverne, Brassier – Faussurier, Belqebla, Lasne, Honorat – Mounié, Satriano.
    Náhradníci: Larsonneur – Uronen, Agoumé, Bilajlí, Del Castillo, H. Mbock, Magnetti, Saïd, Cardona.
    Trenér: Michel Der Zakarian.

    Olympique Lyon: Pollersbeck – Gusto, Da Silva, Lukeba, Emerson – Faivre, Mendes, Paquetá – Tetê, M. Dembélé (C), Aouar.
    Náhradníci: Bonnevie – Henrique, Lomami, Keita, Reine-Adélaïde, Kadewere, B. Barcola.
    Trenér: Peter Bosz.

    Rozhodčí: J. Stinat – B. Parinet Le Tellier, A. Auger.
     
    Poslední vzájemný zápas

    7.8.21 Olympique Lyon – Stade Brestois 29 1:1
     
    Olympique Lyon

    Olympique v tuto chvíli okupuje 8. pozici nejvyšší francouzské fotbalové ligy. Na svém kontě má průběžně devětačtyřicet bodů. Lyon stále ještě nevzdává boj o evropské poháry, které má v podstatě na dosah. 5. Štrasburk, jenž třímá vstupenku do Evropské konferenční ligy, je vzdálen pouhé čtyři bodíky. Pokud by však celek z východu Francie chtěl uvažovat o účasti na evropské scéně, musel by v závěru sezóny předvádět hodně dobré výkony.
    A forma Olympiqu opravdu není zlá, ten totiž neprohrál poslední čtyři utkání, z nichž dokonce dvě vyhrál. V předchozích dvou duelech Les Gones nejprve remizovali právě ve Štrasburku 1:1 a následně na vlastní půdě porazili v neděli trápící se Bordeaux 6:1.
     
    Stade Brestois 29

    Fotbalisté z Bretaně se aktuálně nachází na 12. příčce francouzské Ligue 1 se ziskem devětatřiceti bodů. Na sestupové pozice tak mají více než pohodlný desetibodový polštářek. Hráči Brestu tak mohou závěr soutěže dohrát v poklidu, jelikož záchrana v soutěži je již v podstatě téměř jistá a boj o evropské poháry je pro celek ze severozápadního cípu Francie příliš vzdálený.
    Forma svěřenců Michela Der Zakariana je nevalná, za posledních pět duelů získali pouhé čtyři body. V předchozích dvou utkáních nejprve remizovali na domácí půdě s Nantes 1:1 a v sobotu padli na trávníku St. Étienne 1:2. To se tímto výsledkem vyhrabalo ze sestupových pozic.
     
    Příjemný středeční večer přeji všem fandům dobrého fotbalu. Francouzská Ligue 1 dnes pokračuje deseti zápasy 33. kola, takže bude v akci všech jejích dvacet účastníků. My se v textovém přenosu zaměříme na souboj Brestu s Olympiquem Lyon.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Petr Šatalík

    Branky: 28. Mounié (pen.), 74. Cardona (Faussurier) – 72. M. Dembélé (Tetê)

    Karty:   30. Faussurier (BST), 58. Satriano (BST) – 18. Tetê (LYO), 55. Mendes (LYO)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:8. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:12.
    Stade Brestois 29: Bizot – Pierre-Gabriel, Chardonnet (C), Duverne, Brassier – Faussurier, Belqebla, Lasne, Honorat (56. Cardona) – Mounié, Satriano (75. Magnetti).
    Náhradníci: Larsonneur – Uronen, Agoumé, Bilajlí, Del Castillo, H. Mbock, Magnetti, Saïd, Cardona.

    Trenér: Michel Der Zakarian.

    Olympique Lyon: Pollersbeck – Gusto, Da Silva, Lukeba, Emerson – Faivre, Mendes, Paquetá – Tetê (83. Kadewere), M. Dembélé (C), Aouar (70. B. Barcola).
    Náhradníci: Bonnevie – Henrique, Lomami, Keita, Reine-Adélaïde, Kadewere, B. Barcola.

    Trenér: Peter Bosz.

    Rozhodčí: J. Stinat – B. Parinet Le Tellier, A. Auger.
    bahis siteleri