Winnipeg – Philadelphia 4:0 (kon.) | NY Rangers – Montreal 3:4 (kon.) | Chicago – Vegas 4:3 (1:0 po s.n.)
Dallas – Arizona 3:4 (po pr.) | Seattle – Los Angeles 3:5 (kon.)
konec
New York Rangers
3:4 (0:1, 1:1, 2:2)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 28.04.2022, 01:45 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky National Hockey League. V tomto zápase proti sobě nastoupí New York Rangers a Montreal Canadiens.
     
    Jedná se o zápas dvou týmů z Východní konference. Hostující Canadiens jsou s 51 body v tabulce Atlantické divize na posledním místě, na předposlední Ottawu mají ztrátu 20 bodů. Z posledních pěti zápasů Canadiens prohráli všechny, tato sezona se týmů vůbec nepovedla. V posledním zápase tým nestačil na Boston 3:5.

    Naopak Rangers mají povedený ročník za sebou, ze druhého místa Metropolitní divize postoupí do play-off. Tým se dostal přes 100 bodů, má jich 108. Z posledních pěti zápasů vyhrál tři, poslední dva zápasy skončily porážkou. Tým nestačil na Boston 1:3 a na Carolinu Hurricanes 3:4.

    Favoritem tohoto zápasu je domácí celek, ale nutno poznamenat, že vzhledem k play-off ani jednomu týmu už o nic nejde.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Filip Chytil (NYR)
     
    Úvodní sestavy:

    New York Rangers: Georgijev (Šesťorkin) – Hájek, K. Miller, B. Schneider, Nemeth, Braun, Zac. Jones – Vatrano, Goodrow (A), R. Strome (A) – Kakko, Chytil, Lafreniere – J. Gauthier, Rooney (A), D. Hunt – Reaves, McKegg, Brodzinski.
    Trenér: Gerard Gallant

    Montreal Canadiens: Montembeault (Primeau) – Savard, Romanov, Petry, Edmundson (A), Harris, Lagesson – Hoffman, Suzuki (A), Caufield – Gallagher (A), Evans, T. Pitlick – Jos. Anderson, Dvorak, Pezzetta – R. Pitlick, Dauphin, Poehling.
    Trenér: Martin St. Louis

    Rozhodčí: Furlatt, Syvret – Suchánek, Murray.
     
    Před utkáním ještě ceremoniál, kdy byl vyhlášen držitel trofeje Mr. Ranger, jejímž se premiérově stal Chris Kreider. Pro ocenění si přišel v obleku, americký forvard dnes dostal volno před blížícím se play-off, stejně jako pár dalších opor Jezdců.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi New Yorkem Rangers a Montrealem konečně začal! Jezdci ještě včera mohli usilovat o prvenství v Metropolitní divizi, po domácí prohře s Carolinou už ale mají jisté, že budou druzí právě za Hurikány.
     
    00:42
    Montreal drží nelichotivou sérii devíti porážek v řadě. Dnes určitě může pomýšlet na přerušení této série, přeci jen největší opory Rangers nehrají, šanci dostávají i někteří hráči širšího výběru.
     
    01:20
    Do rozehrávky Canadiens se zapojil gólman Samuel Montembeault, když za brankou zastavil nahození Millera. Zvedl hlavu a po mantinelu posunul touš na Gallaghera.
     
    01:51
    Po levém mantinelu nabruslil o útočné třetiny Nick Suzuki. Nedostalo se mu ovšem podpory od spoluhráčů, takže jen nahodil za bránu a odjel vystřídat.
     
    02:07
    Velkou rychlost nabral po levé straně Kaapo Kakko. Finský talent se proháčkoval až za bránu, kde v souboji jeden na jednoho nevyzrál na Petryho.
     
    02:46
    Nahození Williama Lagessona od modré čáry nemělo moc šancí na úspěch. Úspěšný blok zapsal Alexis Lafreniere, který přijel k protihráči do těsné blízkosti.
     
    03:14
    Premiérový zákrok má Samuel Montembeault úspěšně za sebou. nemusel řešit nic moc složitého, od pravého mantinelu snadno lapil střelu zápěstím v podání Gauthiera do středu brány.
     
    03:38
    Z vlastní iniciativy Braden Schneider zacouval do obranného pásma, aby měl širší pole působnosti pro rozehrávku. Jako cíl si křižným pasem zvolil Stromea.
     
    04:19
    Zajímavou individuální akci předvedl Rem Pitlick. Nejprve naznačil zakončení, aby dojel za bránu Rangers a forhendovým pasem touš nezištně vrátil před ni. Překvapený Georgijev pustil kotouč mezi kruhy, kde nejrychleji reagoval domácí McKegg.
     
    04:55
    Už to vypadalo, že David Savard rozjede útočnou akci, ale nakonec si ještě vybral svého parťáka z obrany Romanova, očekávanou nahrávku po mantinelu zastavil ve střední třetině Zach Jones.
     
    05:12
    Zakázané uvolnění vrací hru před hostující svatyni. Joel Edmundson zkusil středem vyslat do úniku Tylera Pitlicka, rychlost kolegy však výrazně přecenil.
     
    05:20
    Po vítězném buly Filipa Chytila střílel zápěstím jiný Čech Libor Hájek. Mezi střele se nezapsal, ještě před brankářem zakročil zakleknuvší William Lagesson.
     
    06:08
    S výrazně nebezpečnějším zakončením přispěchal Ryan Strome. Z vrcholku pravého kruhu mířil na přední tyčku, Samuel Montembeault včas vystrčil vyrážečku.
     
    06:42
    Levou stranou se rozjel Filip Chytil. Vypálil zápěstím kousek za levým kruhem, Jeff Petry nataženou hokejkou dokázal kotouč zblokovat za bránu.
     
    07:11
    Další zakončení Filipa Chytila, jež už směřovalo mezi tři tyče, nedoputoval až do sítě, Samuel Montembeault předvedl pohotový zákrok lapačkou.
     
    07:51
    Frank Vatrano si našel prostor ke střele, ale určitě nevypálil tak, jak si sám představoval. S pomalou ránou ze zápěstí Samuel Montembeault neměl výraznější problémy.
     
    08:05
    Postavení mimo hru vrací Jezdce do středního pásma, a to po nedorozumění mezi Goodrowem a Stromem. Český čárový rozhodčí Libor Suchánek měl oči na stopkách a správně utkání na pár vteřin přerušil.
     
    08:36
    Alexandar Georgijev měl obrovské štěstí, že Tyler Pitlick na levé straně nezvládl zpracování, jinak by totiž zakončoval do poloodkryté brány. Ruský gólman při přesunu k levé tyči ztratil stabilitu a skončil na zádech.
     
    09:01
    Tentokráte byl Alexandar Georgijev na svém místě a připsal si první opravdu těžký zákrok! Gallagher od zadního mantinelu nabil do levého kruhu Remu Pitlickovi, jeho tvrdý projektil z první gólman vyrazil lapačkou.
    09:01 Rem Pitlick na Georgijeva nevyzrál
     
    09:25
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší New York Rangers. Na trestnou lavici již usedl Jordan Harris, jenž při napadání trefil Jonese do obličeje.
     
    10:00
    Úvod přesilové hry Jezdcům nevychází ani zdaleka podle představ. Nejprve vyhodil Jeff Petry, následně jej po levém mantinelu napodobil Joel Edmundson.
     
    10:47
    K'Andre Miller od modré čáry dobruslil až za bránu, odkud nic moc nevymyslel, po mantinelu nahrál Zachu Jonesovi, jehož nahození zblokoval Anderson levou bruslí.
     
    11:01
    Zajímavě si počínal Kaapo Kakko, který skrze svého osobního strážce natlačil kotouč do brankoviště Canadiens, kde odvedl dobrou práci Samuel Montembeault, ve změti hokejek si puk našel a přikryl jej lapačkou.
     
    11:30
    Přesilovka domácího mužstva je minulostí. Kromě jednoho náznaku příležitosti si Rangers nic nevytvořili, Montreal odvedl dobrou obrannou práci.
     
    12:12
    Středem nabral velkou rychlost Nik Suzuki. Mezi čtyřmi protihráči navštívil útočnou třetinu, svižnou střelu zápěstím zblokoval pozorný Patrik Nemeth.
     
    12:46
    Příliš zbrkle si při rozehrávce počínal Libor Hájek. Měl dostatek času, přesto po pravé straně nahrál mimo dosah najíždějícího McKegga.
     
    13:22
    Barclay Goodrow posunul za bránu na Ryana Stromea, který zkusil vytočení k pravé tyči a zasunutí kotouče k bližší tyči, zde narazil na levý Montembeaultův beton.
     
    13:53
    Po delší době přerušená hra, což způsobil Christian Dvorak. Na modré byl příliš netrpělivý a do ofsajdového postavení vystavil rozjetého Poehlinga.
     
    14:19
    Dryden Hunt skvěle přečetl, že Alexandr Romanov zvolí nástřel po mantinelu. K tomu pravému v obranném pásmu přijel včas, aby zabránil v pokračování útočné akce Gallagherovi.
     
    14:40
    Po Millerově nahození do útočné třetiny udrželi domácí útočnou třetinu jen na chvilku. Kaapo Kakko bojoval statečně, ale zradila jej hokejka, kterou v průběhu souboje s dvěma protihráči zlomil na dvě části.
     
    15:08
    Další útok Rangers začal u Patrika Nemetha. Zadák rozjel po pravé straně Drydena Hunta, který natlačil tělo před Petryho a před bránu nahrával Kevinu Rooneymu, toho příkladně pokryl William Lagesson.
     
    15:37
    Stále hrajeme bez gólů, a to i po individuální akci Christiana Dvoraka. Dvou protihráčů se zbavil, ale na toho třetího, Zacha Jonese, již neměl dostatek sil.
     
    16:02
    Jeff Petry měl co dělat, aby odrazil nápor forčekujícího Grega McKegga. Poradil si, oblouček poslal alespoň do středního pásma.
     
    16:38
    Na druhý pokus si Jeff Petry vedl při rozehrávce výrazně lépe. Nastartoval Rema Pitlicka, jemuž nevyšel průnik po mantinelu kolem Gauthiera.
     
    17:05
    Zakázané uvolnění vrací hru před hostující svatyni. David Savard zazmatkoval a nastřelil kus černé gumy přes celé kluziště, přičemž nejblíže k němu měl domácí Miller.
     
    17:35
    Do úniku mohl směřovat Tyler Pitlick, avšak v rychlostním souboji mu K'Andre Miller naložil a ve finále mu čistým způsobem puk vypíchl.
     
    18:11
    Nebezpečí i na druhé straně. Dryden Hunt zleva nahrával před bránu na Ryana Reavese, ten zakončil forhendem těsně vedle pravé tyčky.
     
    18:45
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté střílí gól do šatny a slibně nakročili za přerušením dlouhé série devíti porážek! Pezzetta za bránou Rangers zvedl hlavu a do pravého kruhu nahrál RYANU POEHLINGOVI. Pravé křídlo čtvrté lajny neváhalo a střílelo z první, kotouč nasměrovalo přesně mezi pravou ruku a tělo Georgijeva. Asistence: Michael Pezzetta a William Lagesson.
    18:45 Ryan POEHLING - 0:1
     
    19:42
    Zmatky v předbrankovém prostoru hostujícího mužstva neskončily vyrovnávací trefou. Kevin Rooney nasměroval puk levou bruslí mimo tři tyče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 10 – 6.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Rangers a Canadiens přineslo jedinou branku, o kterou se, možná poněkud překvapivě, postarali hosté. Stalo se tak těsně před odchodem do kabin, a sice v 19. minutě, kdy Ryan Poehling zamířil z pravého kruhu přesně mezi pravou ruku a tělo gólmana. Domácí jsou i bez řady opor střelecky aktivnějším týmem, ale zatím jim to není nic platné, na Samuela Montembeaulta totiž ještě recept nenašli.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:39.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Na buly uspěl Ryan Strome, jenže puk poslal za sebe tak prudce, že K'Andre Miller musel dojet až za bránu.
     
    20:39
    S lehkým nahozením ještě ze středního pásma si Samuel Montembeault věděl rady. Nicméně Frank Vatrano splnil primární úkol, a sice vybojovat buly v útočné třetině.
     
    21:11
    Hosté přišli o útočné pásmo z důvodu srážky Tylera Pitlicka a Christiana Dvoraka. Této situace využil Justin Braun k posunutí hry do střední třetiny.
     
    21:42
    Josh Anderson naznačil střelu, aby nakonec ještě vylepšil palebnou pozici do levého kruhu číhajícímu Coleu Caufieldovi, střelu forhendem na zadní tyč Alexandar Georgijev s vypětím všech sil vyrazil levým betonem.
     
    22:22
    Domácí zadák Patrik Nemeth se zapřel a tělem poslal Michaela Pezzettu ledu. Poradil si i s rozehrávkou, když rozjel McKegga, ten nyní získal pro Rangers útočné pásmo.
     
    22:43
    Filip Chytil připravil pro Zacha Jonese nadějnou situaci. Obránci nahrál do levého kruhu, ten se pak natlačil až před bránu, ale bekhendem nepřehodil položený levý beton Samuela Montembeaulta.
     
    23:20
    Na druhé straně Brendan Gallagher. Zprava přijel doleva, odkud střílel přes obránce Justina Brauna nepřesně, jen těsně vedle pravé tyčky.
     
    23:52
    Tentokráte Alexandar Georgijev musel do akce a poradil si s přehledem. Očekával, že Christian Dvorak bude zakončovat na zadní tyč, levou ruku včas přirazil k tělu.
     
    24:14
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jezdci srovnávají při ponechané výhodě, utkání tak začíná prakticky od znovu! Nemeth uvolnil mezi kruhy RYANA REAVESE, jenž měl i notnou dávku potřebného štěstí, forhendové zakončení ztečoval jeden z bránících hráčů pro Montembeaulta nechytatelně k levé tyčce. Asistence: Patrik Nemeth a Kevin Rooney.
    24:14 Ryan REAVES - 1:1
     
    25:05
    Tentokráte už se vylučovat bude, domácí mohou usilovat o obrat v početní převaze. Mimo hlavního dění hry Nick Suzuki nedovoleným bráněním zastavil v jízdě Vatrana.
     
    25:12
    Přesilovka Jezdců trvala pouhých sedm vteřin. Menší dvouminutový trest vyfasoval Julien Gauthier taktéž za nedovolené bránění, v předbrankovém prostoru fauloval Petryho.
     
    26:16
    Český útočník Filip Chytil pronikal po pravém mantinelu, nicméně finálku nezvládl, očekávanou nahrávku před bránu na Rooneyho zastavil nataženou hokejkou Romanov.
     
    26:43
    Jak rychle Kaapo Kakko získal útočné pásmo, tak rychle o něj přišel. Věřil si na Jeffa Petryho, s kličkou po pravém mantinelu ovšem hostující obránce počítal.
     
    27:04
    Justin Braun pořádně vystrašil gólmana Alexandara Georgijeva, když rozehrávku nasměroval na domácí svatyni. Ruský brankář zareagoval včas, způsobil přerušení hry.
     
    27:40
    Utkání pokračuje v plném počtu na obou stranách. Od modré zkoušel štěstí William Lagesson, úspěšný blok zaznamenal navrátilec z trestné lavice Julien Gauthier.
     
    28:13
    Zakázané uvolnění vrací hru před Georgijeva. Ryan Strome ještě zabojoval a po nástřelu Millera zkusil předjet Petryho, ten však měl příliš velký náskok.
     
    28:38
    Rem Pitlick přišel o hrací předmět a domácí vystartovali do přečíslení. To zazdil Frank Vatrano, bekhendovou zadovku poslal za Rooneyho brusle.
     
    29:20
    Vyhrané vhazování Chytila doplnil Patrik Nemeth o okamžitou ránu od modré čáry. Zakleknuvší Joel Edmundson touš zblokoval do ochranné sítě.
     
    29:47
    V rohu mantinelu útočné třetiny srdnatě bojoval Josh Anderson, a nakonec propasíroval kus černé gumy na modrou čáru k Romanovovi, jeho pokus srazil Greg McKegg bruslí mimo tři tyče.
     
    30:10
    Zápas se přehoupl do své druhé poloviny. Rangers zatím hrají s Canadiens vyrovnaně 1:1, i ve druhé části jsou o něco málo aktivnější domácí.
     
    30:46
    Odvážná nahrávka Grega McKegga mezi kruhy nevyšla a chvilku to vypadalo, že by do brejku mohl vystartovat Cole Caufield. Úmysl si rozmyslel a jen nahodil za bránu soupeře.
     
    31:19
    Dobrou práci odvedl Nick Suzuki, když se postavil do cesty Alexisi Lafreniereovi a při jeho kličce odvrátil puk na domácí střídačku. Vhazování proběhne ve středním pásmu.
     
    31:48
    Mike Hoffman měl smůlu, protože mezi kruhy viděl volného Colea Caufielda, jenže do cesty s mu přimotal jeden z rozhodčích, ten kotouč kopl pravou bruslí k domácímu hokejistovi.
     
    32:22
    Filip Chytil nahodil kotouč do útočné třetiny a odjel střídat. Nechal tak vše na Julienu Gauthierovi, jenž statečně, ale neúspěšně bojoval proti dvěma protihráčům.
     
    32:45
    Po zakázaném uvolnění hostů Filip Chytil prohrál buly proti Jakeu Evansovi. Rem Pitlick posléze neváhal a vysokým obloučkem posunul kotouč do střední třetiny. Oba celky střídají.
     
    33:23
    Alexis Lafreniere ukázal velkou šikovnost, když si stáhl kotouč mezi kruhy kolem Lagessona, načež vypálil prudkou ránu ze zápěstí, Samuel Montembeault v poslední chvíli máchl lapačkou a touš vyrazil.
     
    33:59
    Zkušeně si počínal Ryan Strome, když tečoval vyhození Patrika Nemetha, čímž zrušil hrozbu zakázaného uvolnění. Za bránou soupeře pak Greg McKegg neustál střet s Jeffem Petrym.
     
    34:26
    Alexandr Romanov udělal za vlastní bránou rychlý oblouk a po pravé straně rozjel Ryana Poehlinga, tomu nevyšel odvážný průnik kolem Zacha Jonese.
     
    34:45
    Pěkná individuální akce Juliena Gauthiera neskončila vedoucím gólem Rangers. Domácí forvard projel až k levé tyčce hostující svatyně, v plné rychlosti ovšem vypálil nepřesně.
     
    35:28
    Další příležitost měl na hokejce Frank Vatrano. V pravém kruhu si kus černé gumy zpracoval a mířil ze zápěstí na zadní tyčku, Samuel Montembeault byl na svém místě.
     
    35:54
    Michaela Pezzettu zradilo zpracování. Přesto asistent u zatím jediného gólu Canadiens zabojoval, avšak vhazování v útočném pásmu nevybojoval, puk se mimo hru odrazil od jeho výstroje.
     
    36:14
    V předem ztraceném souboji proti dvěma protihráčům si Mike Hoffman počínal srdnatě, leč situace dopadla dle očekávání, o puk jej připravil Zach Jones.
     
    36:47
    Marně se Alexandr Romanov snažil zachytit velkou rychlost Kaapa Kakka. Finský útočník dojel za bránu, odkud už nic nevymyslel, pas před ni zastavil Petry.
     
    37:18
    Na modré čáře si na přihrávku počkal útočník Dryden Hunt. Pálil na zadní tyč a Samuel Montembeault reagoval pozdě, k jeho štěstí kotouč prosvištěl těsně vedle levé tyče.
     
    37:44
    Kdo už mířil do prostoru brány, to byl Justin Braun. Hostující gólman ovšem na jeho střelu velmi dobře viděl a hrací předmět s jistotou skryl ve výstroji.
     
    38:20
    Nejprve Julienu Gauthierovi nevyšla přihrávka před bránu, načež zkusil Samuela Montembeaulta zaskočit z velkého úhlu. Neuspěl, brankář zakročil lapačkou.
     
    38:33
    Centimetry dělily od úspěšné trefy Rema Pitlicka! Evans na jeho osobu přenesl hru bekhendem, pětadvacetiletý rodák z Ottawy poskakující kotouč nenasměroval do poloodkryté brány, ale pouze do spojnice břevna a levé tyče.
    38:33 Rem Pitlick orazítkoval spojnici břevna a tyče
     
    39:01
    Jake Evans opět vymyslel velmi pěknou nahrávku, tentokráte mezi kruhy na Brendana Gallaghera. Ten pálil v pádu, z bezprostřední blízkosti na Georgijeva nevyzrál.
     
    39:51
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí už se nejspíše viděli v šatně, když JEFF PETRY devět vteřin před odchodem do tohoto prostoru vrací vedení na stranu Montrealu! Od levého mantinelu si sjel do kruhu, odkud vyprodukoval svižnou ránu zápěstím na přední tyč, Georgijevovi proletěl touš do sítě nad pravým ramenem. Asistence: Christian Dvorak a Josh Anderson.
    39:51 Jeff PETRY - 1:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 20 – 10.
     
    Hostující Montreal zůstává o krok napřed po druhé dvacetiminutovce, stále může živit šance na přerušení devíti porážek v řadě. Domácí nejprve srovnali ve 25. minutě, kdy se při ponechané výhodě trefil Ryan Reaves, ale na tento zásah našel odpověď Jeff Petry, který skóroval pouhých devět vteřin před koncem prostřední části, z levého kruhu vypálil gólovou ránu ze zápěstí na přední tyčku. Rozdíl ve skóre mohl být i vyšší, leč Rem Pitlick razítkoval spojnici břevna a tyče, Gallagher zase v pádu napálil gólmana.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Výrazně oslabení Rangers, které šetří největší opory pro play-off, se určitě pokusí Montrealu zabránit ve vítězství a udělat tak příchozím fanouškům radost.
     
    40:43
    V rohu útočného pásma bojoval Kevin Rooney proti přesile a posunul kotouč na modrou čáru k Millerovi, jehož rána prosvištěla vysoko nad bránou.
     
    41:24
    Pravou stranou si za obránce zajížděl Cole Caufield. Josh Anderson ovšem nahrávku neprovedl dobře, Patrik Nemeth ji zastavil bez větších problémů.
     
    41:55
    Tohle Alexisi Lafreniereovi vůbec nevyšlo. Domácí forvard nechtěl et do situace dvou proti dvěma. Jenže vyhodil ještě před červenou čárou, takže se píská zakázané uvolnění a domácí pětice na ledě tedy musí zůstat.
     
    42:26
    Z pravého kruhu střílel přes obránce Tyler Pitlick. Alexandar Georgijev zasahovat nemusel, Patrik Nemeth zapsal do statistik úspěšný blok.
     
    42:44
    Kaapo Kakko ukázal, že co se týče krytí kotouče na tom není vůbec zle. Natlačil se před Romanova a bekhendem posunul hrací předmět na Gauthiera, ten z velkého úhlu minul bránu.
     
    43:22
    Filip Chytil projel pravou stranou až za hostující bránu. V tomto prostoru zkusil žabičku do levého kruhu na Lafrenierea, pas českého forvarda zachytil Jeff Petry.
     
    43:59
    Na druhý zásah v utkání útočil Ryan Poehling. Kotouč si přehuštěným prostorem našel cestu až ke Georgijevovi, skončil v jeho výstroji.
     
    44:15
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak to byla paráda. Caufield ve středním pásmu přišel o puk a Goodrow jej nezištně posunul po levém mantinelu na FRANKA VATRANA. Osmadvacetiletý americký útočník dojel do útočného pásma, odkud vyprodukoval skvěle mířenou dělovku do protějšího horního růžku, gólman v tomto případě neměl ani tu nejmenší šanci zasáhnout. Asistence: Barclay Goodrow.
    44:15 Frank VATRANO - 2:2
     
    44:40
    Hra přerušena a vypadá to na problémy s ledem, které se rozhodli řešit rozhodčí. S pomocí puku a vody zakrývají vytvořený rýhy v ledové ploše.
     
    45:09
    Před branku si najížděl Josh Anderson, hledal jej Christian Dvorak. První jmenovaný ani v pádu na kotouč nedosáhl, v klidu hraje K'Andre Miller.
     
    45:46
    S nepříjemným zakončením Alexandra Romanova zprava si Alexandar Georgijev poradil. Kotoučem dostal do masky, načež vypadnuvší puk skryl do lapačky.
     
    46:05
    Jeff Petry špatně rozehrál a domácí ujeli do přečíslení. Alexis Lafreniere přenesl doprava na Kakka, který chtěl celou akci vyšperkovat pasem na Chytila, nahrávku na českého útočníka ovšem vystihl ležící Romanov.
     
    46:35
    Levou stranou se do útočného pásma prodral Jake Evans. Bekhendem přenesl hru na Brendana Gallaghera, forhendová rána z úhlu minula prostor mezi třemi tyčemi.
     
    47:10
    Alexandar Georgijev chvíli vůbec nevěděl, kam touš vyrazil po forhendovém pokusu Ryana Poehlinga. Měl velké štěstí, že kus černé gumy proskákal vedle levé tyčky.
     
    47:42
    Hrozbu zakázaného uvolnění odvrátil Laurent Dauphin, když v pádu zvládl tečovat střílené nahození Petryho. Hosté nicméně o touš rychle přišli.
     
    48:22
    Domácí mají příležitost dokonat obrat v přesilovce. Na lavici hanby již usedl Joel Edmundson, v rohu mantinelu obranného pásma narazil na hrazení Stromea.
     
    48:52
    Úvodní půl minuta početní převahy Jezdců nepřinesla žádnou nebezpečnou situaci. Hostům se naopak v tomto čase podařilo dvakrát vyhodit.
     
    49:25
    Na modré čáře se rozhodl vypálit Zach Jones. Hrací předmět až k Samuelu Montembeaultovi nedoputoval, touš pak vyhodil mimo nebezpečí Petry.
     
    49:57
    Kaapo Kakko si nejprve vyměnil puk s Millerem, načež nahrál mezi kruhy Filipu Chytilovi, střela českého útočníka z první proletěla vedle pravé tyče.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Skóre střetnutí mezi Rangers a Canadiens je vyrovnaná, o vítězi může v takto pokročilé fáze utkání rozhodovat i maličkost.
     
    50:30
    Početní převaha Jezdců je minulostí. Hokejisté v modrých dresech si vypracovali jednou dobrou příležitost, Filip Chytil ovšem minul bránu.
     
    51:12
    Zprava se natlačil až před brankáře Barclay Goodrow. Na zakončení jako kdyby mu nezbylo dostatek sil, puk jenom posunul do pravého betonu Samuela Montembeaulta.
     
    51:36
    Situaci dvou proti dvěma Kevin Rooney nevyřešil vůbec dobře. Nevěřil si na zakončení a přihrával Gregu McKeggovi, před ním zasáhl nataženou hokejkou Jordan Harris.
     
    52:08
    Montreal právě vstřelil branku!
    St. Louisova družina se i potřetí v zápase ujímá těsného jednogólového náskoku! Suzuki přenesl hru doleva na MIKEA HOFMANNA, ten neváhal a střílel z první. Georgijev si pravou rukou na hrací předmět sáhl, mimo bránu jej však vytlačit nedokázal. Asistence: Nick Suzuki a Joel Edmundson.
    52:08 Mike HOFFMAN - 2:3
     
    53:13
    Laurent Dauphin před brankou lehce tečoval nahození Gallaghera, zároveň však puk výrazně zpomalil. Alexandar Georgijev zareagoval a pravým betonem zabránil nejhoršímu.
     
    53:44
    Domácí zadák Patrik Nemeth natáhl hokejku a kotouč uzmul pro sebe před číhajícím Tylerem Pitlickem. Vzápětí neměl na koho rozehrát, proto volil oblouček do střední třetiny.
     
    54:04
    Libor Hájek propadl a Jordan Harris rozjel po volné levé straně Joshe Andersona. Za českého zadáka zaskočil Zach Jones Zach, který protihráče zastavil čistým hitem.
     
    54:27
    Cestu za vyrovnáním spoluhráčům výrazně komplikuje Kevin Rooney. Američan je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění, Canadiens mají velkou příležitost udělat další důležitý krok směrem k vítězství.
     
    55:06
    Příliš dlouho Jeff Petry dával najevo, že bude nahrávat Nicku Suzukimu. Pas na jeho osobu zastavil Patrik Nemeth a vyhodil přes všechny čáry.
     
    55:41
    Rangers právě vstřelili branku!
    Rooneyho trest nakonec vypadá býti ku prospěchu věci, Jezdci totiž srovnávají v početní nevýhodě! Skvělou práci odvedl Goodrow, když vystihl pas na modrou čáru a dojel až k pravému mantinelu do útočného pásma. Odtud nabil na osu kluziště RYANU STROMEOVI, Samuel Montembeault za prudkou ránou z první k levé tyči natahoval lapačku marně. Asistence: Barclay Goodrow.
    55:41 Ryan STROME - 3:3
     
    56:30
    Tret Kevina Rooneyho je minulostí. Lze očekávat, že jej kouč Gallant za prohřešek cepovat nebude, neboť i díky němu mohli domácí využít laxní defenzivy hostů a vyrovnat.
     
    57:16
    Mezi kruhy číhal na přihrávku Filip Chytil a dočkal se od Kaapa Kakka. Gól ovšem nestřelil, střelu forhendem gólman vyrazil vyrážečkou.
     
    57:38
    Povedené střídání prvního útoku Rangers, ke gólu ovšem nevedlo. Alexis Lafreniere přenesl hru doleva na Kakka, rána z první rozvlnila jen boční síťku.
     
    58:25
    Od modré pálil švýcarský forvard Mike Hoffman. Alexandar Georgijev v tomto případě zasahovat nemusel, bránící Zach Jones zvedl touš do ochranné sítě.
     
    58:49
    Hosté znovu chtěli nakouknout do útočné třetiny, avšak zastavil jej hvizd českého čárového rozhodčího Libora Suchánka, který si všiml ofsajdového postavení Caufielda.
     
    59:21
    Ryan Strome tentokráte v roli nahrávajícího hráče, mezi kruhy hledal Franka Vatrana. Americký útočník usiloval o svou druhou trefu v utkání, leč forhendem mířil příliš vysoko.
     
    59:29
    Montreal právě vstřelil branku!
    Aréna Madison Square Garden ztichla, protože Montreal střílí gól a do konce základní hrací doby zbývá poslední půl minuta! JEFF PETRY podpořil ofenzivu a Dvorak ho vybídl k zakončení v pravém kruhu, svižný projektil vypálený ze zápěstí proletěl Georgijevovi nad lapačkou. Asistence: Christian Dvorak.
    59:29 Jeff PETRY - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Montrealu se v Madison Square Garden postarali o překvapení, místní New York Rangers porazili výsledkem 4:3.

    Hosté nastupovali do závěrečného dějství s jednobrankovým náskokem. Ve 45. minutě srovnal na 2:2 Frank Vatrano, Canadiens do třetice vrátil vedení Mike Hoffman. I na tuto trefu domácí našli odpověď, při vlastním oslabení posunul skóre do vyrovnané podoby Ryan Strome. Ani tato skutečnost ovšem celek z Kanady nerozhodila a jednatřicet vteřin před koncem základní hrací doby rozhodl o jeho vítězství svou druhou trefou Jeff Petry.

    Svěřenci kouče St. Louise konečně přerušili sérii devíti porážek v řadě a bodově dotáhli druhý nejhorší tým sezóny, Arizonu. Porážka bez největších opor hrajících Rangers pro Newyorčany nic nemění, Jezdci mají jistou druhou příčku v Metropolitní divizi.
     
    Utkání přihlíželo 16 845 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 27 – 24 | Přesilová hra: 0/3 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Alexandar Georgijev (NYR) – 20 zákroků, 4 OG, úspěšnost 83,3%, odchytal 59:51
    Samuel Montembeault (MTL) – 24 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Libor Hájek (NYR) – 0+0, -3 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 21:00
    Filip Chytil (NYR) – 0+0, -1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:51

    Tři hvězdy utkání

    1. Jeff Petry (MTL) – 2+0
    2. Ryan Poehling (MTL) – 1+0
    3. Barclay Goodrow (NYR) – 0+2
    Canadiens nedovolili desátou porážku v řadě, vyšlápli si na Jezdce z New Yorku
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:28:29)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 25. Reaves (Nemeth, Rooney), 45. Vatrano (Goodrow), 56. R. Strome (Goodrow) – 19. Poehling (Pezzetta, Lagesson), 40. Petry (Dvorak, Jos. Anderson), 53. Hoffman (Suzuki, Edmundson), 60. Petry (Dvorak)


    New York Rangers: Georgijev (Šesťorkin) – Hájek, K. Miller, B. Schneider, Nemeth, Braun, Zac. Jones – Vatrano, Goodrow (A), R. Strome (A) – Kakko, Chytil, Lafreniere – J. Gauthier, Rooney (A), D. Hunt – Reaves, McKegg, Brodzinski.
    Trenér: Gerard Gallant

    Montreal Canadiens: Montembeault (Primeau) – Savard, Romanov, Petry, Edmundson (A), Harris, Lagesson – Hoffman, Suzuki (A), Caufield – Gallagher (A), Evans, T. Pitlick – Jos. Anderson, Dvorak, Pezzetta – R. Pitlick, Dauphin, Poehling.
    Trenér: Martin St. Louis

    Rozhodčí: Furlatt, Syvret – Suchánek, Murray

    Diváci: 16 845
    bahis siteleri