Winnipeg – Philadelphia 4:0 (kon.) | NY Rangers – Montreal 3:4 (kon.) | Chicago – Vegas 4:3 (1:0 po s.n.)
Dallas – Arizona 3:4 (po pr.) | Seattle – Los Angeles 3:5 (kon.)
konec
New York Rangers
3:4 (0:1, 1:1, 2:2)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 28.04.2022, 01:45 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:29 Jeff PETRY - 3:4
     
    59:29
    Montreal právě vstřelil branku!
    Aréna Madison Square Garden ztichla, protože Montreal střílí gól a do konce základní hrací doby zbývá poslední půl minuta! JEFF PETRY podpořil ofenzivu a Dvorak ho vybídl k zakončení v pravém kruhu, svižný projektil vypálený ze zápěstí proletěl Georgijevovi nad lapačkou. Asistence: Christian Dvorak.
    55:41 Ryan STROME - 3:3
     
    55:41
    Rangers právě vstřelili branku!
    Rooneyho trest nakonec vypadá býti ku prospěchu věci, Jezdci totiž srovnávají v početní nevýhodě! Skvělou práci odvedl Goodrow, když vystihl pas na modrou čáru a dojel až k pravému mantinelu do útočného pásma. Odtud nabil na osu kluziště RYANU STROMEOVI, Samuel Montembeault za prudkou ránou z první k levé tyči natahoval lapačku marně. Asistence: Barclay Goodrow.
     
    54:27
    Cestu za vyrovnáním spoluhráčům výrazně komplikuje Kevin Rooney. Američan je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění, Canadiens mají velkou příležitost udělat další důležitý krok směrem k vítězství.
    52:08 Mike HOFFMAN - 2:3
     
    52:08
    Montreal právě vstřelil branku!
    St. Louisova družina se i potřetí v zápase ujímá těsného jednogólového náskoku! Suzuki přenesl hru doleva na MIKEA HOFMANNA, ten neváhal a střílel z první. Georgijev si pravou rukou na hrací předmět sáhl, mimo bránu jej však vytlačit nedokázal. Asistence: Nick Suzuki a Joel Edmundson.
     
    48:22
    Domácí mají příležitost dokonat obrat v přesilovce. Na lavici hanby již usedl Joel Edmundson, v rohu mantinelu obranného pásma narazil na hrazení Stromea.
    44:15 Frank VATRANO - 2:2
     
    44:15
    Rangers právě vstřelili branku!
    Tak to byla paráda. Caufield ve středním pásmu přišel o puk a Goodrow jej nezištně posunul po levém mantinelu na FRANKA VATRANA. Osmadvacetiletý americký útočník dojel do útočného pásma, odkud vyprodukoval skvěle mířenou dělovku do protějšího horního růžku, gólman v tomto případě neměl ani tu nejmenší šanci zasáhnout. Asistence: Barclay Goodrow.
    39:51 Jeff PETRY - 1:2
     
    39:51
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí už se nejspíše viděli v šatně, když JEFF PETRY devět vteřin před odchodem do tohoto prostoru vrací vedení na stranu Montrealu! Od levého mantinelu si sjel do kruhu, odkud vyprodukoval svižnou ránu zápěstím na přední tyč, Georgijevovi proletěl touš do sítě nad pravým ramenem. Asistence: Christian Dvorak a Josh Anderson.
    38:33 Rem Pitlick orazítkoval spojnici břevna a tyče
     
    38:33
    Centimetry dělily od úspěšné trefy Rema Pitlicka! Evans na jeho osobu přenesl hru bekhendem, pětadvacetiletý rodák z Ottawy poskakující kotouč nenasměroval do poloodkryté brány, ale pouze do spojnice břevna a levé tyče.
     
    25:12
    Přesilovka Jezdců trvala pouhých sedm vteřin. Menší dvouminutový trest vyfasoval Julien Gauthier taktéž za nedovolené bránění, v předbrankovém prostoru fauloval Petryho.
     
    25:05
    Tentokráte už se vylučovat bude, domácí mohou usilovat o obrat v početní převaze. Mimo hlavního dění hry Nick Suzuki nedovoleným bráněním zastavil v jízdě Vatrana.
    24:14 Ryan REAVES - 1:1
     
    24:14
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jezdci srovnávají při ponechané výhodě, utkání tak začíná prakticky od znovu! Nemeth uvolnil mezi kruhy RYANA REAVESE, jenž měl i notnou dávku potřebného štěstí, forhendové zakončení ztečoval jeden z bránících hráčů pro Montembeaulta nechytatelně k levé tyčce. Asistence: Patrik Nemeth a Kevin Rooney.
     
    22:43
    Filip Chytil připravil pro Zacha Jonese nadějnou situaci. Obránci nahrál do levého kruhu, ten se pak natlačil až před bránu, ale bekhendem nepřehodil položený levý beton Samuela Montembeaulta.
    18:45 Ryan POEHLING - 0:1
     
    18:45
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté střílí gól do šatny a slibně nakročili za přerušením dlouhé série devíti porážek! Pezzetta za bránou Rangers zvedl hlavu a do pravého kruhu nahrál RYANU POEHLINGOVI. Pravé křídlo čtvrté lajny neváhalo a střílelo z první, kotouč nasměrovalo přesně mezi pravou ruku a tělo Georgijeva. Asistence: Michael Pezzetta a William Lagesson.
     
    09:25
    Premiérovou početní převahu si vyzkouší New York Rangers. Na trestnou lavici již usedl Jordan Harris, jenž při napadání trefil Jonese do obličeje.
    09:01 Rem Pitlick na Georgijeva nevyzrál
     
    09:01
    Tentokráte byl Alexandar Georgijev na svém místě a připsal si první opravdu těžký zákrok! Gallagher od zadního mantinelu nabil do levého kruhu Remu Pitlickovi, jeho tvrdý projektil z první gólman vyrazil lapačkou.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 25. Reaves (Nemeth, Rooney), 45. Vatrano (Goodrow), 56. R. Strome (Goodrow) – 19. Poehling (Pezzetta, Lagesson), 40. Petry (Dvorak, Jos. Anderson), 53. Hoffman (Suzuki, Edmundson), 60. Petry (Dvorak)


    New York Rangers: Georgijev (Šesťorkin) – Hájek, K. Miller, B. Schneider, Nemeth, Braun, Zac. Jones – Vatrano, Goodrow (A), R. Strome (A) – Kakko, Chytil, Lafreniere – J. Gauthier, Rooney (A), D. Hunt – Reaves, McKegg, Brodzinski.
    Trenér: Gerard Gallant

    Montreal Canadiens: Montembeault (Primeau) – Savard, Romanov, Petry, Edmundson (A), Harris, Lagesson – Hoffman, Suzuki (A), Caufield – Gallagher (A), Evans, T. Pitlick – Jos. Anderson, Dvorak, Pezzetta – R. Pitlick, Dauphin, Poehling.
    Trenér: Martin St. Louis

    Rozhodčí: Furlatt, Syvret – Suchánek, Murray

    Diváci: 16 845
    bahis siteleri