Buffalo – Chicago 3:2 (po pr.) | Montreal – Florida 10:2 (kon.) | New Jersey – Detroit 3:5 (kon.)
NY Rangers – Washington 3:2 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 2:4 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 5:3 (kon.)
Toronto – Boston 5:2 (kon.) | NY Islanders – Tampa 4:6 (kon.) | St. Louis – Vegas 4:7 (kon.)
Minnesota – Colorado 4:1 (kon.) | Winnipeg – Calgary 3:1 (kon.) | Dallas – Anaheim 4:2 (kon.)
Edmonton – Vancouver 3:2 (1:0 po s.n.) | Seattle – San Jose 3:0 (kon.) | Arizona – Nashville 5:4 (kon.)
po prodl.
Buffalo Sabres
3:2 (0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)
Chicago Blackhawks
Sobota 30.04.2022, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:07 Casey MITTELSTADT - 3:2
     
    62:07
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo se loučí se sezónou vítězstvím! Dylan Cozens vystřelil z vrcholu pravého kruhu. Delia vyrazil puk jen před sebe a pohotový CASEY MITTELSTADT ho dorazil za jeho záda – 3:2. Asistence: Dylan Cozens a Henri Jokiharju.
     
    60:30
    Moc nescházelo! Alex Tuch nahrával doprava Thompsonovi, který si musel puk zpracovávat rukavicí. Následně ho však vracel před branku, kde Tuch těsně nedosáhl!
     
    58:42
    Owen Power nyní velmi zajímavě kličkoval v útočné třetině. Jeho přihrávku před branku však hosté pokryli a mladý zadák pak v obraně chyběl. Přečíslení 2 na 1 vyřešil Patrick Kane střelou vedle vzdálenější tyčky!
    54:22 Owen POWER - 2:2
     
    54:22
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí dnes podruhé vyrovnávají! Kotouč se odrazil na osu k OWENOVI POWEROVI, který na nic nečekal, švihem ho nahodil na branku a Delia, který toho mnoho neviděl, nedokázal zakročit, 2:2. Bez asistence.
     
    53:02
    Sam Lafferty najížděl sám na brankáře Buffala Tokarskiho. Zvolil forhendový blafák, který provedl dobře. Tokarski však natáhl k tyčce levý beton a hostující útočník ho nedokázal přehodit!
     
    52:17
    Přečíslení 2 na 1 řešil Zemgus Girgensons sám. Rozhodl se pro střelu z pravého kruhu na bližší tyčku, pro kterou si sáhl lapačkou Collin Delia! Po jeho efektním zákroku je tu další reklamní pauza.
     
    49:59
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks:
    Alex Vlasic vyhodil puk do hlediště a Buffalo tak bude hrát přesilovku.
    49:33 Dylan STROME - 1:2
     
    49:33
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté si berou zpátky vedení! Alex DeBrincat přenesl hru na pravou stranu útočného pásma, odkud Caleb Jones poslal před branku střílenou přihrávku. Do ní vložil před Tokarskim hokejku DYLAN STROME a kotouč skončil v brankové síťce – 1:2. Asistence: Caleb Jones a Alex DeBrincat.
     
    47:57
    Nejprve zahrozili domácí. Z osy kluziště střílel Casey Mittelstadt. Delia puk vyrazil doprava k Olofssonovi, jenž byl ale v ostrém úhlu a netroufl si dorážet. Jeho přihrávka pak adresáta nenašla a hosté se dostali do přečíslení 3 na 1, které táhl nalevo Patrick Kane. Ten naservíroval puk na vzdálenější tyčku Alexovi DeBrincatovi, jemuž však sebral radost Dustin Tokarski. Brankář Buffala stačil natáhnout proti kotouči levý beton!
    44:16 Tage THOMPSON - 1:1
     
    44:16
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí srovnávají! Gustafsson posílal pod tlakem puk po mantinelu za branku, ovšem tam kotouč zachytil Jeff Skinner. Ten následně našel krásným pasem TAGEA THOMPSONA, který pálil z levého kruhu z první a trefil odkrytý prostor u bližší tyčky branky Chicaga, kam se Delia teprve přesouval – 1:1. Asistence: Jeff Skinner.
     
    38:13
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks:
    Jake McCabe – 2 min., podrážení.
     
    37:48
    Thompsonovu střelu tečoval před Deliou Jeff Skinner. Brankář hostí dokázal na poslední chvíli zasáhnout!
     
    33:28
    Mohlo být vyrovnáno! Casey Mittelstadt posílal puk od zadního mantinelu před branku, kde ho netrefil Dylan Cozens, ale za ním jedoucí Alex Tuch už ano. Po jeho ráně vyrazil Delia kotouč k Mittelstadtovi, proti jehož dorážce z ostrého úhlu se pak stačil gólman Blackhawks na poslední chvíli přesunout!
     
    31:50
    Henrik Borgström se přes přesilu bránících hráčů natlačil až před Tokarskiho a ještě se dostal k forhendové kličce! Ta skončila na pravém betonu gólmana Sabres.
     
    30:07
    Domácí dostali kotouč do branky, ovšem hra byla už před tím přerušena! Po ráně Henriho Jokiharjua totiž puk zůstal někde pod Deliou, následně přišel hvizd a hned poté hrací předmět z brankáře Chicaga vyklouzl a John Hayden ho uklidil za brankovou čáru. Na rozhodčí se také zlobí, že se upískli.
    28:47 Dominik KUBALÍK - 0:1
     
    28:47
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté otevírají gólový účet utkání! Výborně to udělal obránce Alex Vlasic, který se podél levého mantinelu protáhl až do blízkosti branky. Tam našel DOMINIKA KUBALÍKA a ten ranou z první nedal Tokarskimu šanci. Asistence: Alex Vlasic a Tyler Johnson.
     
    27:26
    Jeff Skinner se dostal do velké příležitosti! Z levé strany se natlačil před hostující branku, jeho bekhendovou kličku však pokryl Delia!
     
    23:55
    Ostrou ránu Alexe DeBrincata z levého kruhu vyrazil Tokarski před sebe. Povalující se kotouč pak nedokázal dostat za jeho záda Dylan Strome!
     
    13:52
    Dobrá šance hostí! Na ofenzivní výlet se vydal Seth Jones, který se před brankou dostal k bekhendovému zakončení. Snažil se puk poslat do protipohybu slajdujícího Tokarskiho, který ho ale dokázal levou rukou vyrazit!
     
    09:58
    Dvě minuty za podrážení dostává Rasmus Dahlin. Přesilovka Chicaga začne po reklamní přestávce.
     
    05:54
    Dvě minuty za hákování dostal Sam Lafferty. Sabres si zahrají první přesilovku.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 45. Ta. Thompson (J. Skinner), 55. Power, 63. Mittelstadt (Cozens, Jokiharju) – 29. Kubalík (A. Vlasic, T. Johnson), 50. D. Strome (Cal. Jones, DeBrincat)


    Buffalo Sabres: Tokarski (Houser) – Dahlin (A), Samuelsson, Jokiharju, Power, Pysyk (A), Bryson – Olofsson, Ta. Thompson, J. Skinner – Tuch, Mittelstadt, Krebs – Hayden, Cozens, Asplund – Hinostroza, Girgensons (A), Bjork.
    Trenér: Granato

    Chicago Blackhawks: Delia (Lankinen) – Set. Jones, A. Vlasic, E. Gustafsson, McCabe, Cal. Jones, Stillman – P. Kane (A), D. Strome, DeBrincat (A) – T. Johnson, J. Toews (C), Kubalík – T. Raddysh, Lafferty, Kurashev – Katchouk, R. Johnson, Borgström.
    Trenér: King

    Rozhodčí: Herbert, Lambert – Alphonso, Nansen

    Diváci: 16 505
    bahis siteleri