Katowice – Rögle BK 4:5 (kon.) | Fehérvár – Zürich 1:7 (kon.) | Frölunda – Mountfield HK cz 4:2 (kon.)
HC Slovan – Tappara 2:5 (kon.) | Fribourg – Ilves 3:2 (kon.) | Rapperswil – Mnichov 1:4 (kon.)
Grenoble – Eisbären 2:8 (kon.) | Salzburg – Stavanger 3:2 (po pr.)
konec
HC SLOVAN Bratislava
2:5 (0:1, 0:3, 2:1)
Tappara Tampere
Čtvrtek 01.09.2022, 19:30 • Aréna Ondreja Nepelu • Hokejová Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Hezký den, vítejte u textové reportáže ze zápasu prvního kola základních skupin hokejové Ligy mistrů, ve kterém se střetnou HC Slovan Bratislava a Tappara. Začínáme v 19:30.
     
    Bratislavský Slovan je podle mínění bookmakerů sázkových kanceláří papírovým outsiderem tohoto duelu. V uplynulém ročníku Ligy mistrů nezískal ve skupině ani bod a v šesti zápasech skóroval jen osmkrát. V Champions League narazil na Třinec, švédský Leksand a švýcarský Fribourg. V nejvyšší slovenské soutěži opanoval základní část. Následně zvládl semifinále na maximální možný počet zápasů s Košicemi a ve finále přehrál Košice v šesti duelech. Kouč Ján Pardavý má k dispozici bývalého obránce Chomutova Juraje Valacha nebo někdejšího beka pražské Sparty Michala Sersena. Jeho asistentem je Andrej Podkonický. Ten je českým fanouškům známý díky angažmá v Liberci.
     
    Tappara bude obhajovat finále z uplynulého ročníku. V semifinále porazila Mnichov, ve finále pak nestačila na švédské Rögle s Vojtěchem Mozíkem poměrem 1:2. Mimochodem před dvěma lety vyřadil Tapparu švýcarský Zug s Janem Kovářem v sestavě. Nicméně severský tým si spravil chuť ve finské nejvyšší soutěži, kterou si podmanila. Nejprve vyhrála základní část a pak získala titul, přičemž na všechny své vyhrané série potřebovala pět zápasů. Dodejme, že Tappara je organizace s bohatou českou stopou, ostatně v poslední sezoně oblékal její dres mládežnický reprezentant Tomáš Hamara, brankář českobudějovického Motoru Dominik Hrachovina a v roce 1996 také český obránce Jiří Kučera, který pak s národním mužstvem získal zlato na světovém šampionátu ve Vídni.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Bratislava: Coreau (Hlavaj) – Valach, Ackered, MacKenzie, Beňo, Gachulinec, Sersen (C) (TS), Kukumberg, Maier – Pecararo, Rapuzzi, Haščák – Fominykh, Minárik, Takáč (A) – Lukošík, Zigo, Matoušek (A) – Šotek, Preisinger, Török
    Trenér: Ján Pardavý

    Tappara: Heljanko (Heikkinen) – Kemiläinen (A), Vittasmäki, Thomas, Tuulola, Matuškin, Seppäla, Nieminen, Jürgens – Merelä, Lehterä, Savinainen – Kuusela (C) (TS), Virta (A), Ojamäki – Kelleher, Tanus, Granath – Luoto, Moilanen, Henriksson
    Trenér: Jussi Tapola

    Rozhodčí: Soos, Žák – Synek, Konc.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Hosté mají puk a od své branky míří poprvé do útoku v novém ročníku Ligy mistrů.
     
    00:37
    A hned z dorážky trefují tyč bratislavské branky!
     
    01:15
    Po neúspěšné akci Slovanu si puk převzali znovu hráči Tappary a hned se s ním vydali zase před Coreaua, ovšem ten holí vytěsnil puk do bezpečí.
     
    01:48
    Vhazovalo se ve středním pásmu, nyní jsou u puku domácí hráči a vůbec poprvé se pokusí ohrozit branku soupeře a míří před Heljankovu klec.
     
    02:36
    Sami Moilanen si najel na pravou stranu, udělal pár kroků navíc a poté z hrany pravého kruhu táhlou střelou prověřil lapačku Jarea Coreaua!
     
    03:05
    Liam Pecararo nadvakrát sklepl puk a poté vystřelil, ale jeho pokus byl hodně nepřesný a proletěl jen do rohu obranného pásma Tappary.
     
    04:16
    Samuel Takáč napřáhl ke střele mezi kruhy a jeho dělovka pak končí na obraně soupeře, na chvíli ještě domácí dále útočili, ale záhy puk ztratili a jdou se vracet do obrany.
     
    05:19
    Tomáš Törok dostal přihrávku do jízdy a poté skrze obranu Tappary napřáhl ke střele, ale klec Heljanka příliš neohrozil.
     
    06:45
    William Rapuzzi rozehrál akci Slovanu, ale soupeř puk vypíchl a natlačil se před Coreaua, jenž čelil pokusu Vitasmäkiho a má kotouč v lapačce. Hra je zastavena a následuje komerční přestávka.
     
    07:25
    Hosté se nedostali nakonec ke střele a Slovan vytáhl puk ven z pásma, ovšem blíže kleci Heljanka se nedostali.
     
    08:13
    Joni Tuulola počkal za vlastní brankou až mu vystřídají všichni spoluhráči a poté poslal touš do středního pásma a finský celek pak pokračuje až ke Coreauovi.
     
    08:54
    Stále jsou hráči Tappary v teritoriu bratislavského Slovanu a Coerau čelil dalším střelám Tappary. Zatím ale drží svůj tým a dobře jim odolává.
     
    09:45
    Zatím mají více ze hry hosté, kteří se neustále tlačí před bratislavskou svatyni, ale zatím před ní neměli ostře seřízená mířidla.
     
    10:27
    Samuel Takáč v rohu vlastního teritoria vybojoval puk a hned ho dostal na druhou stranu, ale domácí hráči znovu před brankou soupeře neuspěli.
     
    11:10
    Veli-Matti Vittasmäki připsal pohotový obranný zákrok a Tappara zneškodnila domácí akci. Následně se hosté dostávali do postupného útoku, ale zastavilo je postavení mimo hru.
     
    12:01
    Na útočné modré čáře získal touš Tyler Kelleher a poté pronikl až před Coeraua, ten sklapl betony a puk zastavil. Následně pak ho hned poslal svým spoluhráčům.
     
    12:55
    Následuje další komerční přestávka.
     
    13:20
    Casimir Jürgens napřáhl na modré čáře, poté ještě z dorážky v brankovištěi neuspěl Viljami Neieminen a Jared Coreaud vše jistí a drží puk. Hra je následně pak rychle přerušena.
     
    14:20
    Další náznak akce Slovanu, ovšem nic z toho nebylo. Až po chvilce pálil dnešní Top Scorer Michal Sersen a jen těsně minul bližší tyč!
     
    15:38
    Pozor si musela obrana Bratislavy dávat na Tylera Kellehera, jenž si drze prošel skrze beky do mezikruží, jeho svižný pokus pak zamířil mimo.
     
    16:16
    Hosté se opět dostali k puku a z vlastního obranného pásma se tak pokoušejí projít znovu do akce.
     
    17:01
    Tappara právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají vedení v závěru první třetiny. K odraženému puku na levé straně se dostal JERE HENRIKSSON a švihem ho poslal do skulinky u bližší tyče a zaskočil Jareda Coreaua – 0:1. Asistence: Mikael Seppälä a Viljami Nieminen.
    17:01 Jere HENRIKSSON - 0:1
     
    18:04
    Domácí se snažili o brzké vyrovnání, ale jejich akce k tomu nevedla. Naopak hned na druhé straně si museli dávat pozor na další akci soupeře.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:31
    Hosté se ještě pokusili ohrozit domácí branku, ale nepovedlo se jim to a u puku je opět Slovan, který se dere dopředu.
     
    19:47
    Tomáš Zigo ale zblízka na Heljanka nevyzrál. A vypadá to, že v této části hry se už nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina duelu mezi Slovanem Bratislava a Tapparou je minulostí. Hosté už v úvodu zápasu trefili tyč a poté hodně hýřili aktivitou, ale ke gólu to nevedlo. Slovan o sobě dal několikrát také vědět, ale příliš nebezpečný před Heljankem nebyl. V osmnácté minutě pak se už měnilo skóre, když ho střelou k bližší tyči otevřel Jere Henriksson a poslal hosty do vedení. Uvidíme, co nám nabídne další část hry, která začne přibližně ve 20:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Tappara právě vstřelila branku!
    Hned na začátku druhé třetiny hosté udeřili podruhé a mají tedy vyšší náskok. Od modré čáry vyslal dalekonosnou střelu, která se zastavila až za zády Jareda Coreaua – 0:2 VALLTERI KEMILÄINEN. Asistence: Waltteri Merelä.
    20:29 Vallteri KEMILÄINEN - 0:2
     
    21:51
    Vyloučení v týmu Tappara:
    Mikael Seppälä – 2 min., držení.
     
    22:10
    Slovan má nyní šanci dostat se do zápasu, hraje přesilovou hru, ale zatím se mu nepovedlo přejít do útočného pásma.
     
    23:32
    Série nepřesností, hosté se zatím dobře brání a vyhazují puky do bezpečí. A vypadá to, že tohle oslabení zvládnou bez úhony. Nyní se dokonce vhazuje v pásmu Slovanu.
     
    23:51
    Tappara je v plném počtu.
     
    24:26
    Slovan vytáhl puk do neutrální zóny, ale tam si ho získali zpět hosté, kteří velmi rychle jdou před soupeřovu klec. Coreau se tak musí mít opět na pozoru.
     
    25:14
    Domácí jen nahodili puk do útočné třetiny a rychle odešli střídat. Mezitím se do útoku dostal soupeř, který však před Coreauem neuspěl.
     
    25:57
    Mikael Seppälä převzal puk a snažil se ho dostat ven z pásma, domácí se ale v teritoriu Tappary udrželi a nadále mají snahu o kontaktní branku.
     
    27:18
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava:
    Daniel Gachulinec – 2 min., nedovolené bránění.
     
    27:18
    Následuje komerční přestávka.
     
    27:49
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava:
    Samuel Takáč – 2 min., podrážení.
     
    27:49
    Horké chvilky pro Slovan, Takáč zastavil nedovoleně soupeře a hosté mají k dispozici přesilovku pět na tři.
     
    28:10
    Michal Sersen vybojoval puk a okamžitě ho nasměroval až před soupeřovu branku, tím pošetřil cenné vteřiny z dvojnásobné početní nevýhody.
     
    28:32
    Tappara právě vstřelila branku!
    Zdvojená přesilovka hostů je využita. Kemiläinen posunul puk na NIKA OJAMÄKIHO, jenž prudkou střelou z první z levého kruhu propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:0. Asistence: Valtteri Kemiläinen a Jori Lehterä.
    28:32 Niko OJAMÄKI - 0:3
     
    29:49
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    30:11
    Základní hrací doba je minulostí, hosté se znovu dostali ke střele před Coreauem. Pokus na něho vyslal Veli-Matti Savinainen, ale nakonec jeho střela byla spíše propagační. Nicméně ji domácí gólman pokryl a zastavil hru.
     
    31:12
    Zakázané uvolnění Slovanu a hra se stěhuje znovu před Coreaua. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    31:51
    Jared Coreau si sjel za vlastní branku, kde pomohl s rozehrávkou a poté se do akce vydali jeho spoluhráči, znovu však byli bezzubí.
     
    32:24
    Tappara právě vstřelila branku!
    Rychlý přechod do útočného pásma a domácí prohrávají už o čtyři góly. Patrik Virta nasměroval přihrávku, kterou si převzal NIKO OJAMÄKI a svižnou ranou pak prostřelil Coreaua kousek od levého kruhu – 0:4. Má tak zaděláno na hattrick. Asistence: Patrik Virta a Kristian Kuusela.
    32:24 Niko OJAMÄKI - 0:4
     
    32:54
    Komerční přestávka.
     
    33:37
    Domácí jsou jako opaření a nadále pokračují v sériích nepřesností. Hosté naopak pochopitelně hrají v pohodě a s lehkostí, aby ne, když mají velmi slušný náskok.
     
    34:25
    Oskari Luoto se otočil a viděl volný puk, ale mezi kruhy ho nedokázal nasměrovat mezi tři tyče, protože mu přeskočil čepel.
     
    35:18
    Juraj Valach rozehrál akci domácích, na pravé straně se pak dostal ke střele Samuel Takáč, ale jeho švih lapil Christian Heljanko.
     
    36:29
    Kristian Tanus podél pravého mantinelu pronikl do pásma Slovanu, nicméně jeho následný pokus byl příliš vysoký a skončil na ochranné síti. Hra je tedy přerušena.
     
    36:46
    Kemiläinen hned po buly donutil z levé strany Coreaua k dalšímu zákroku a opět je přerušeno. Buly po pravé ruce bratislavského brankáře.
     
    37:09
    Jürgens ztratil puk a domácí ho poslali do neutrální zóny a stejný hráč ho tam získal zase hezky zpátky. Hosté tak bleskurychle znovu útočí.
     
    37:41
    Po další hostující střele zazvonila tyč domácí branky!
     
    38:10
    Domácím fanouškům se výkon Slovanu rozhodně nelíbí a nyní to dávají pískotem najevo. Přesto ale samozřejmě fandí dále.
     
    38:51
    Ojamäki švihl do puku a měl chuť dosáhnout hattricku ještě v prostřední části hry, ale proti byl Coreau.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:15
    Zakázané uvolnění Slovanu a opět se vhazovalo před Coreauem. Hosté před ním znovu zahrozili, ale kotouč za jeho záda nedostali.
     
    39:38
    Tappara má stále velký tlak, ale nevyústil v další branku. Nyní se ještě do akce dostali domácí, ale už se jim nepovedlo ohrozit Heljanka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí a v něm padly tři branky. Všechny znovu do sítě bratislavského Slovanu. Ten čelil mnohdy velkému tlaku soupeře. Hráči Tappary se hned na začátku druhé třetiny dostali do vedení o dva góly, když se prosadil Valtteri Kemiläinen a dal klid na hokejky svých spoluhráčů. V devětadvacáté minutě pak využil dvojnásobnou přesilovou hru Niko Ojamäki a bylo to už 3:0 pro Tapparu. Stejný hráč se pak ještě stihl prosadit znovu a má tak možnost hattricku.
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:08.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Znovu v úvodu třetiny jsou u puku hosté a hned se tlačí před Coreaua. Ten tak musí být opět v pozoru.
     
    41:26
    Slovan právě vstřelil branku!
    Poprvé skórují domácí hráči a berou Heljankovi čisté konto. Hosté nedostali puk do středního pásma, ten vypíchl SAMUEL TAKÁČ a poté svižnou ranou z pravého kruhu překonal hostujícího brankáře – 1:4. Bez asistence.
    41:26 Samuel TAKÁČ - 1:4
     
    42:05
    A po chvilce se Samuel Takáč prosadil znovu, ale publikum se radovalo předčasně. Jeho branka platit nemůže, protože byla dosažena vysokou holí.
     
    43:28
    Hosté opět chybovali a domácí se snažili o přechod do útočného pásma, ale nakonec se jim to nepovedlo.
     
    44:05
    Slovan ožil a po teči domácího hráče Pecarara skončil kotouč v síti. Znovu to však vypadalo, že šlo o vysokou hůl a na programu je tedy video.
     
    44:05
    Stále není rozhodnuto, domácí si samozřejmě přejí, aby gól platil. Zápas by tak dostal zase úplně jiný náboj.
     
    44:05
    Ne, neplatí. Sudí rozpažuje a ukazuje znovu vysokou hůl! Pokračuje se tak za stavu 1:4.
     
    44:16
    Tyler Kelleher sklepl puk u bližší tyče a ten zachytil Coreau, hned na to se Slovan dostal dopředu, ovšem nebylo z toho vůbec nic.
     
    44:58
    Vyloučení v týmu Tappara:
    Viljami Nieminen – 2 min., podrážení.
     
    45:32
    Slovan právě vstřelil branku!
    Slovan je zpět ve hře, snižuje na rozdíl dvou branek. Krásnou přihrávku do mezikruží dostal WILLIAM RAPUZZI a poté nechytatelnou střelou načapal Heljanka – 2:4. S domácími to už vypadá o něco lépe. Asistence: Samuel Takáč.
    45:32 William RAPUZZI - 2:4
     
    47:26
    Slovan je při chuti a nyní měl před brankou hostů velký tlak, ale Tappara se dokázala vymanit a vyhazuje puk do neutrální zóny.
     
    48:36
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou, domácí jsou v laufu, naopak hosté trochu zbrzdili hru, dva góly je doslova zaskočily.
     
    49:32
    Jori Lehterä střílel od modré čáry, jeho rána ale zapadla jen k zadnímu mantinelu a přichází rychlý protiútok bratislavského Slovanu.
     
    50:04
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    50:27
    Rapuzzi nevyhodil puk z pásma a toho chtěl využít jeden z hostů, nakonec ale poslal kotouč jen vedle soupeřovy brány.
     
    51:26
    Slovan nyní hýří aktivitou a prahne po kontaktním gólu, obrana Tappary však dokázala zmařit další akci domácích a míří na opačnou stranu.
     
    52:27
    Heljanko uspěl proti pokusu z pravého kruhu a touš mají znovu jeho spoluhráči.
     
    52:34
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava:
    Tomáš Matoušek – 2 min., podrážení.
     
    52:34
    Další komerční přestávka, po ní si přesilovou hru zahrají hráči Tappary.
     
    52:55
    Tappara právě vstřelila branku!
    Přesilovka je využita a hosté odskakují zase na vyšší rozdíl. WALTTERI MERELÄ se natlačil těsně před bratislavskou branku a poté prostřelil Coreaua – 2:5. Asistence: Jori Lehterä a Veli-Matti Savinainen.
    52:55 Waltteri MERELÄ - 2:5
     
    54:55
    Hosté si tak oddychli a drží tříbrankový náskok. Navíc nyní domácí znovu faulovali a jdou do čtyř.
     
    54:55
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava:
    Juraj Valach – 2 min., podrážení.
     
    56:34
    Minárik se dostal ke střele ve vlastním oslabení, ale Heljanko byl na místě a jeho pokus srazil do bezpečí.
     
    56:55
    Slovan je v plném počtu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:30
    Hosté se už nikam neženou a vypadá to, že zápas už jen dohrávají. Mají slušný náskok, o který by rozhodně přijít neměli.
     
    59:10
    Heljanko zastavil další domácí pokus a poté kotouč ukryl. Nechal hru přerušit a vhazovat se tak bude po jeho pravé ruce.
     
    59:45
    Znovu mají touš hráči Tappary a nyní už odklepávají poslední vteřiny zápasu a už je jasné, že o tři body nepřijdou. Naopak domácí vědí, že nezískají první body do tabulky.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí ve druhé třetině vsítili dva góly a vypadalo to, že se dostali do hry a že je drama na světě. Ovšem poté přišel faul a přesilovka Tappary, která ji využila. Po výsledku 5:2 si tak první tři body do tabulky zapisují hosté, Slovan v prvním utkání nového ročníku Ligy mistrů nezískal bod žádný.
     
    Dnešní utkání sledovalo 4638 diváků.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (21:47:05)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 42. Takáč, 46. Rapuzzi (Takáč) – 18. Henriksson (Seppälä, Nieminen), 21. Kemiläinen (Merelä), 29. Ojamäki (Kemiläinen, Lehterä), 33. Ojamäki (Virta, Kuusela), 53. Merelä (Lehterä, Savinainen)


    HC SLOVAN Bratislava: Coreau (Hlavaj) – Valach, Ackered, MacKenzie, Beňo, Gachulinec, Sersen (C) (TS), Kukumberg, Maier – Pecararo, Rapuzzi, Haščák – Fominykh, Minárik, Takáč (A) – Lukošík, Zigo, Matoušek (A) – Šotek, Preisinger, Török
    Trenér: Ján Pardavý

    Tappara Tampere: Heljanko (Heikkinen) – Kemiläinen (A), Vittasmäki, Thomas, Tuulola, Matuškin, Seppäla, Nieminen, Jürgens – Merelä, Lehterä, Savinainen – Kuusela (C) (TS), Virta (A), Ojamäki – Kelleher, Tanus, Granath – Luoto, Moilanen, Henriksson
    Trenér: Jussi Tapola

    Rozhodčí: Soos, Žák – Synek, Konc

    Diváci: 4638
    bahis siteleri