Old Boys SVK – Rakousko 11:1 (kon.) | USA – Kanada Sask. 5:6 (kon.) | Kanada – Středočeský kraj 3:1 (kon.)
Slovensko – Řecko 5:3 (kon.) | USA United – Česko 0:10 (kon.) | Velká Británie – Česko 0:9 (kon.)
Kanada Sask. – Slovensko 2:3 (kon.) | Rakousko – Kanada 0:10 (kon.) | Česko – Řecko 4:3 (po pr.)
Česko – Old Boys SVK 5:2 (kon.) | USA – Velká Británie 5:0 (kon.) | Středočeský kraj – USA United 12:0 (kon.)
konec
Kanada
3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Středočeský kraj
Středa 07.09.2022, 10:30 • Hokejbalová aréna Kladno • Mistrovství světa Masters mužů • Skupina A
     
    Hokejbalisté Kanady zahájili mistrovství světa Masters vítězstvím 3:1 nad Středočeským krajem. Čechy poslal do vedení Bohumil Gotthard, ale od té doby pálil pouze soupeř. V úvodu druhé třetiny dokonali obrat slepenými góly Kevin Marchuk se Smiterem Kailou a v úvodu třetí dvanáctiminutovky přidal Kevin Marchuk svou druhou úspěšnou trefu. Vítězství hokejbalistů ze zámoří je zasloužené a mohlo být klidně větší, Čechy ovšem skvělými zákroky dlouho držel ve hře Lukáš Hezcko. (11:46:10)
     
    Konec zápasu.
     
    35:45
    Je to jasné, Kanada zvítězí. Hokejbalisté s javorovým listem na prsou ještě mohli přidat čtvrtý gól, v situaci dvou na gólmana ovšem Sean Phair napálil ležícího Heczka.
     
    35:22
    Jeremy Bishop předložil míček do předbrankového prostoru, kde viděl Chrise Sirovyaka, ten si však proti dvěma soupeřům nenašel prostor ke střele.
     
    34:59
    A znovu Daniel Vero. Tentokráte odběhl před forčekujícím protihráčem za vlastní bránu, z klidné pozice si jako cíl rozehrávky vybral Lafortunea.
     
    34:28
    Daniel Vero pošetřil v rohu mantinelu útočného pásma cenné vteřinky. Nakonec to byl Jiří Novák, kdo míček vybojoval z pod jeho nohou.
     
    33:47
    Na útočný výlet se vydal Stewart Thiessen. Udržel na zádech dva protihráče a předal hrací předmět Kevinu Marchukovi, jehož střelu pokryl Heczko vyrážečkou.
     
    33:33
    Za levým kruhem vyslal šiplavou střelu Vladimír Luka. Claude Fortin toho moc neviděl a měl velké štěstí, že ho míček trefil do levého betonu.
     
    32:57
    Hra se hodně kouskuje, což samozřejmě více vyhovuje dvoubrankovým vedením disponujícím Kanaďanům. Dlouhý odpal zaznamenal John Jarvis.
     
    32:25
    Skvělý zákrok Claudea Fortina. Gólman se výborně nastavil čelem k Janu Nýdlovi, tvrdou ránu vyškrábl nad břevno lapačkou.
     
    31:55
    Český kapitán Vladimír Luka vzal zodpovědnost na sebe. Nachystal si míček v levém kruhu a vyslal ránu zápěstím, kterou v poslední chvíli zblokoval Morello.
     
    31:32
    Čechům se nedaří usadit na delší dobu v útočném pásmu. Z vlastní poloviny zkusil gólmana překvapit Sean Phair, leč úplně minul bránu.
     
    30:45
    Hodně nepovedená rozehrávka Shawna Myskiwa, na jehož nástřel neměl Mike Campbell žádnou šanci dosáhnout. Vhazování po pravici Fortina.
     
    30:26
    Češi by potřebovali vstřelit kontaktní gól co nejdříve. Konec základní hrací doby se blíží, zatím to ovšem nevypadá, že by hráči ze zámoří připustili drama.
     
    29:49
    V pravém kruhu si klepl o přihrávku Sandro Morello. Dostal ji a pálil k bližší, levé tyči, tu o pár decimetrů minul. Kanada pokračuje v tlaku.
     
    29:20
    Mike Woychyshyn si s míčkem nabral žádné servítky a odpálil jej na zakázané uvolnění. Rob Gakhal nestál velkou ztrátu na Davida Šperla.
     
    28:39
    Svižnou akci zakončoval Jan Nýdl křižnou ránou z pravého kruhu, ta proletěla těsně vedle levé tyče. Kanada hraje v plném počtu.
     
    28:14
    Jan Hrabica naznačil střelu, aby nakonec přenesl hru do pravého kruhu na Romana Honického, jehož třetí pokus v přesilové hře doletěl až brankáři, bohužel ne za něj.
     
    27:39
    Český tlak pokračuje. Na konci poměrně dlouhé kombinace byl znovu Radek Honický, tentokráte jeho šiplavou ránu schytal Mike Campbell.
     
    27:03
    Za levým kruhem střílel Radek Honický. Kanadský gólman zasahovat nemusel, obětavým blokem se prezentoval John Jarvis.
     
    26:31
    Teď už si Češi přesilovku zahrají. Menší trest za držení vyfasoval Mike Woychyshyn, který zastavil v pohybu Růžičku.
     
    26:03
    Zdá se, že Kanada má hru pevně pod kontrolou. Znovu vystartovala do útoku, který zastavil hvizd rozhodčího signalizující ofsajd.
     
    25:30
    Parádní gesto fair-play v podání Radka Honického. Rozhodčí signalizovali faul na jeho osobu, ale český útočník po přerušení hry přiznal, že k faulu nedošlo.
    24:42 Kevin MARCHUK - 3:1
     
    24:42
    Kanada právě vstřelila branku!
    Hokejbalisté s javorovým listem na prsou přestáli akci soupeře a vystartovali do přečíslení. Shawn Myskiw kolem padajícího Střesky přenesl hru doprava na KEVINA MARCHUKA, na tvrdou střelu z první k bližší tyči byl Heczko krátký. Asistence: Shawn Myskiw.
     
    24:26
    Bohumil Gotthard zahrál směrem do defenzivy na jedničku. Protože neměl přehled o situaci za zády, tak z otočky po levém mantinelu raději vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    24:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Kanada hájí těsné jednobrankové vedení, které, nebýt výborných Heczkových zákroků, mohlo být o poznání vyšší.
     
    24:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hokejbalisté Kanady ve druhé třetině dokonali obrat. Po chybné rozehrávce Šperla nejprve vyrovnal Kevin Marchuk, současnou podobu dal výsledku ve 24. minutě tvrdou ránou Smiter Kaila. Rozdíl ve skóre mohl být daleko větší, několik skvělých zákroků ovšem předvedl český gólman Lukáš Heczko, jen díky němu Středočeský kraj ještě zůstává ve hře.
     
    24:00
    Druhá třetina skončila.
     
    23:39
    Heczko se zlobí na spoluhráče a není divu. Ti jej totiž opět nechali na holičkách, každopádně český gólman opět zaúřadoval, poradil si s nebezpečnou střelou Sirovyaka.
     
    23:11
    Skvělý Lukáš Heczko! Do poslední chvíle počkal, co unikající Troy Minor udělá. Rychle zareagoval na jeho bekhendový blafák a vleže zapsal úspěšný zákrok!
     
    22:31
    David Šperl vzápětí pod tlakem dotírajícího kanadského protihráče Roba Gakhala zazmatkoval a po levém mantinelu hrál jen na zakázané uvolnění.
     
    22:22
    Zajímavou přízemní ránu od červené čáry vyslal Stewart Thiessen. Za českého brankáře odvedl veškerou práci blokující David Šperl.
     
    21:40
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení ukončil až Craig Malaschuk, když se postavil do cesty Sýkorovy nahrávky a míček nasměroval mimo hrací plochu.
     
    21:17
    Bohumil Gotthard hledal před bránou Jiřího Nováka. Neuspěl, ale získal odražený míček, ten napálil do protihráče před sebou.
     
    20:44
    To je škoda! Za kanadskou obranou vyplaval úplně volný Bohumil Bálek, ani nadvakrát ovšem svůj únik nepřetavil v branku.
     
    20:19
    Hodně aktivní střídání prožívá Sean Phair. V tomto případě pálil z pravého kruhu, ani z této pozice ovšem na českého gólmana nevyzrál.
     
    19:55
    Lukáš Hezko je tím mužem, který drží české naděje na body. Pravým betonem skvěle vykopl ránu Phaira, načež s poradil i s bekhendovou dorážkou.
     
    19:22
    Výborně vystartoval z brány Lukáš Heczko a schoval puk o lapačky. V opačném případě by do samostatného úniku postupoval Troy Minor.
     
    18:59
    Středem pokusil štěstí Miroslav Růžička. Zkusil proskočit mezi dvojicí soupeřů, což se mu podařilo, ale už bez balónku na hokejce.
     
    18:20
    Balónek po nepřesné kanadské rozehrávce doputoval až do obranného pásma hokejbalistů ze zámoří. Osamoceně běžící Kaila pak přenesl hru doleva na Cormiera.
     
    17:56
    Hlavní postavou posledních okamžiků je Lukáš Heczko. Po dalším zákroku chtěl ještě rozehrát, jenže neměl na koho.
     
    17:12
    Zmatky v předbrankovém prostoru opět vyřešil Lukáš Heczko. Ve změti hokejek si našel volný hrací předmět a balónek přikryl lapačkou.
     
    16:47
    Dalekonosná rána Jeremyho Bishopa neměla moc šancí na úspěch. Lukáš Heczko na míček velmi dobře viděl a zakročil vyrážečkou.
     
    16:15
    Češi přestáli oslabení bez úhony. Bohumil Bálek je zpět na hrací ploše, faulující Radek Honický si ještě odpykává desetiminutový osobní trest.
     
    15:59
    Od modré čáry napřáhl Francois Jobin. Z levé strany střílel křižně na zadní tyč, Lukáš Heczko zasahovat nemusel.
     
    15:25
    Ani další útok Kanadě vůbec nevyšel. Kevin Marchuk startoval po levém mantinelu Justina Leache, jenže ten na balónek nedosáhl. Zakázané uvolnění.
     
    14:55
    Kanada se rychle vrátila na útočnou polovinu. Sandro Morello vyzkoušel nahození před bránu, v tomto prostoru úřadoval bránící Martin Korbel.
     
    14:20
    První kanadský přesilovkový útok Češi ubránili. Výborně zapracoval Bohumil Gotthard, když po pravém mantinelu vyhodil do bezpečí.
     
    13:45
    Komplikace pro Středočeský kraj, který míří do oslabení. S agresivitou to v útočné třetině přehnal Radek Honický, když na mantinel nebezpečně narazil Kailu. K dvouminutovému trestu obdržel ještě desetiminutový osobní, menší trest odpyká Martin Bálek.
    13:19 Smiter KAILA - 2:1
     
    13:19
    Kanada právě vstřelila branku!
    Obrat dokonán! Jason Cormier vyhrál buly za sebe na SMITERA KAILU, dělová rána za levým kruhem div neprotrhla síť, Heczko na míček vyrážečkou nedosáhl. Asistence: Jason Cormier.
     
    13:14
    Skrytou střelou se prezentoval Justin Leach. Lukáš Heczko spatřil míček na poslední chvíli, pravým betonem zabránil druhému inkasovanému gólu.
     
    12:50
    Češi se pokusili o rychlou reakci. Dobrou práci ovšem směrem do defenzivy odvedl Trent Gaudon, jenž bez váhání vyhodil na zakázané uvolnění.
    12:21 Kevin MARCHUK - 1:1
     
    12:21
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! David Šperl nepovedenou rozehrávkou namazal do pravého kruhu KEVINU MARCHUKOVI, na svižný projektil vypálený k bližší tyči neměl Heczko šanci včas zareagovat. Bez asistence.
     
    12:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina zápasu mezi Středočeským krajem a Kanadou přinesla jediný gól, o který se postarali čeští hokejbalisté. Stalo se tak v 10. minutě, kdy Luka nejprve orazítkoval tyč, ale v pokračující akci mířil ještě o kousek přesněji Bohumil Gotthard. Sledujeme svižné a vyrovnané utkání, Kanaďané se s nepříznivým stavem určitě nebudou chtít spokojit.
     
    12:00
    První třetina skončila.
     
    11:39
    Výborný zákrok Lukáše Heczka proti Cragovi Malaschukovi, který mířil k pravé tyči. Český brankář dokonce zvládl balónek udržet.
     
    11:13
    Z velké vzdálenosti vypálil rovněž Martin Korbel. Kanadský brankář pět připraven, pravým betonem vykopl balónek k mantinelu.
     
    10:23
    Střelou z velké vzdálenosti se prezentoval Jan Střeska. Claude Fortin reagoval v poslední chvíli, nejhoršímu zabránil vyrážečkou.
    09:35 Bohumil GOTTHARD - 0:1
     
    09:35
    Středočeský kraj právě vstřelil branku!
    Češi se ujímají vedení! Fortina překonal už Vladimír Luka, ale jeho rána skončila pouze na tyči. Vzápětí Střeska posunul na BOHUMILA GOTTHARDA a jeho rána již rozvlnila síť! Asistence: Jan Střeska a Vladimír Luka.
     
    09:13
    Vladimír Luka úřadoval v útočném pásmu. Před bránou hledal Milana Vlacha, těsně před ním hrací předmět odpálil mimo nebezpečí Daniel Vero.
     
    08:49
    Kanadský kapitán Jason Cormier vrátil hrací předmět do útočné třetiny. Zadovkou naslepo ovšem oslovil pouze protihráče Vladimíra Luku.
     
    08:20
    Je pochopitelné, že Roman Bušek po zisku míčku nikam nespěchá. Odběhl za svou bránu a dopřál tak spoluhráčům možnost vystřídat.
     
    07:47
    Do levého kruhu dostal nabito Giuseppe D'Amico. Neváhal a střílel z první, balónek prosvištěl pár decimetrů nad břevnem.
     
    07:25
    Trest Martina Korbela je minulostí. Český útočník se okamžitě vydává vypomoci spoluhráčům do defenzivy, protože tlak Kanady pokračuje.
     
    06:51
    Ostrou forhendovou ránou se z levé strany prezentoval Marcel Lafortune. Posléze zvedl smutně hlavu k nebi, protože těsně minul volný prostor u pravé tyče.
     
    06:25
    Minuta z přesilové hry je minulostí. Lukáš Heczko zatím zasahovat nemusel, kanadská rozehrávka nabízí velké množství nepřesností.
     
    05:23
    První přesilovou hru si vyzkouší hokejbalisté Kanady. Na trestnou lavici již usedl Martin Korbel, ve vlastní třetině se provinil podražením.
     
    05:02
    Skvěl zafungoval do defenzivy Petr Švanda. Udržel na zádech dotírajícího Johna Jarvise, dokonce zvládl i přesně rozehrát na Gengela.
     
    04:55
    Po nepovedeném zpětném pasu Milana Vlacha vystartovali Kanaďané do situace dvou proti dvěma, Troy Minor vyslal nepřesný pas na Seana Phaira.
     
    04:23
    V útočné třetině kombinuje Kanada. Justin Leach vyzkoušel přenesení hry na Stewarta Thiessena, ten žabičku promáchl naprázdno.
     
    03:48
    Střetnutí probíhá ve svižném tempu. Kanadský útok neměl dlouhého trvání, Roman Bušek v rychlostním souboji předčil Craiga Malaschuka.
     
    03:12
    Výborný zákrok Lukáše Heczka, jenž se včas přemístil ke své pravé tyčce a pravým betonem zastavil projektil vypálený z hokejky Gakhala.
     
    02:45
    Po odpískaném zakázaném uvolnění se hra vrací před Claudeho Fortina. Po úvodním tlaku Kanady má teď navrch Středočeský kraj.
     
    02:26
    Pokračuje tlak českého mužstva. Z levého kruhu nahazoval Jaroslav Čech, hrací předmět prosvištěl jen těsně vedle pravé tyčky.
     
    01:49
    Dobře zapracoval Radek Honický, když vyřadil ze hry osobního strážce a hrál po pravém mantinelu, kde Roman Bušek nevyzrál na Shawna Myskiwa.
     
    01:23
    Český protiútok neměl dlouhého trvání. Vladimír Luka vyslal dopředu Jana Rosůlka, jenže ani tomu nevyšlo zpracování podle představ.
     
    00:46
    První útok patřil Kanaďanům. Na modrou čáru dostával balónek Francois Jobin, tomu ovšem vůbec nevyšlo zpracování.
     
    00:10
    Zápas mezi Středočeským krajem a Kanadou odstartoval! Těšme se na parádní bitvu, rozhodně bychom neměli sledovat tak jednoznačný zápas, jako tomu bylo v zápase mezi Slovenskem a Rakouskem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Fortin (Lodge, Campisano) – Jobin, Gaudon, Malaschuk, Kaila, Myskiw, D'Amico, Jarvis, Sirovyak, Woychyschyn, Gakhal, Thiessen – Doucet, Bishop, Cormier (C), Lafortune, Morello, Verp, Leach, Phair, Marchuk, Campbell, Minor.

    Středočeský kraj: Heczko (Fukárek, Banda) – Český, Chmelina, Bušek, Šperl, Chmel, Nýdl, Střeska, Hrabina, Švanda – Rosůlek, Novák, Gengel, Bálek, Čech, Dvořák, Sýkora, Gotthard, Honický, Růžička, Vlach, Luka (C), Korbel.

    Rozhodčí: Bačo, Kettner.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 13. Marchuk, 14. Kaila (Cormier), 25. Marchuk (Myskiw) – 10. Gotthard (Střeska, Luka)


    Kanada: Fortin (Lodge, Campisano) – Jobin, Gaudon, Malaschuk, Kaila, Myskiw, D'Amico, Jarvis, Sirovyak, Woychyschyn, Gakhal, Thiessen – Doucet, Bishop, Cormier (C), Lafortune, Morello, Verp, Leach, Phair, Marchuk, Campbell, Minor.
    Středočeský kraj: Heczko (Fukárek, Banda) – Český, Chmelina, Bušek, Šperl, Chmel, Nýdl, Střeska, Hrabina, Švanda – Rosůlek, Novák, Gengel, Bálek, Čech, Dvořák, Sýkora, Gotthard, Honický, Růžička, Vlach, Luka (C), Korbel.

    Rozhodčí: Bačo, Kettner