Old Boys SVK – Rakousko 11:1 (kon.) | USA – Kanada Sask. 5:6 (kon.) | Kanada – Středočeský kraj 3:1 (kon.)
Slovensko – Řecko 5:3 (kon.) | USA United – Česko 0:10 (kon.) | Velká Británie – Česko 0:9 (kon.)
Kanada Sask. – Slovensko 2:3 (kon.) | Rakousko – Kanada 0:10 (kon.) | Česko – Řecko 4:3 (po pr.)
Česko – Old Boys SVK 5:2 (kon.) | USA – Velká Británie 5:0 (kon.) | Středočeský kraj – USA United 12:0 (kon.)
konec
Kanada
3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Středočeský kraj
Středa 07.09.2022, 10:30 • Hokejbalová aréna Kladno • Mistrovství světa Masters mužů • Skupina A
     
    Hokejbalisté Kanady zahájili mistrovství světa Masters vítězstvím 3:1 nad Středočeským krajem. Čechy poslal do vedení Bohumil Gotthard, ale od té doby pálil pouze soupeř. V úvodu druhé třetiny dokonali obrat slepenými góly Kevin Marchuk se Smiterem Kailou a v úvodu třetí dvanáctiminutovky přidal Kevin Marchuk svou druhou úspěšnou trefu. Vítězství hokejbalistů ze zámoří je zasloužené a mohlo být klidně větší, Čechy ovšem skvělými zákroky dlouho držel ve hře Lukáš Hezcko. (11:46:10)
     
    Konec zápasu.
     
    35:45
    Je to jasné, Kanada zvítězí. Hokejbalisté s javorovým listem na prsou ještě mohli přidat čtvrtý gól, v situaci dvou na gólmana ovšem Sean Phair napálil ležícího Heczka.
     
    35:22
    Jeremy Bishop předložil míček do předbrankového prostoru, kde viděl Chrise Sirovyaka, ten si však proti dvěma soupeřům nenašel prostor ke střele.
     
    34:59
    A znovu Daniel Vero. Tentokráte odběhl před forčekujícím protihráčem za vlastní bránu, z klidné pozice si jako cíl rozehrávky vybral Lafortunea.
     
    34:28
    Daniel Vero pošetřil v rohu mantinelu útočného pásma cenné vteřinky. Nakonec to byl Jiří Novák, kdo míček vybojoval z pod jeho nohou.
     
    33:47
    Na útočný výlet se vydal Stewart Thiessen. Udržel na zádech dva protihráče a předal hrací předmět Kevinu Marchukovi, jehož střelu pokryl Heczko vyrážečkou.
     
    33:33
    Za levým kruhem vyslal šiplavou střelu Vladimír Luka. Claude Fortin toho moc neviděl a měl velké štěstí, že ho míček trefil do levého betonu.
     
    32:57
    Hra se hodně kouskuje, což samozřejmě více vyhovuje dvoubrankovým vedením disponujícím Kanaďanům. Dlouhý odpal zaznamenal John Jarvis.
     
    32:25
    Skvělý zákrok Claudea Fortina. Gólman se výborně nastavil čelem k Janu Nýdlovi, tvrdou ránu vyškrábl nad břevno lapačkou.
     
    31:55
    Český kapitán Vladimír Luka vzal zodpovědnost na sebe. Nachystal si míček v levém kruhu a vyslal ránu zápěstím, kterou v poslední chvíli zblokoval Morello.
     
    31:32
    Čechům se nedaří usadit na delší dobu v útočném pásmu. Z vlastní poloviny zkusil gólmana překvapit Sean Phair, leč úplně minul bránu.
     
    30:45
    Hodně nepovedená rozehrávka Shawna Myskiwa, na jehož nástřel neměl Mike Campbell žádnou šanci dosáhnout. Vhazování po pravici Fortina.
     
    30:26
    Češi by potřebovali vstřelit kontaktní gól co nejdříve. Konec základní hrací doby se blíží, zatím to ovšem nevypadá, že by hráči ze zámoří připustili drama.
     
    29:49
    V pravém kruhu si klepl o přihrávku Sandro Morello. Dostal ji a pálil k bližší, levé tyči, tu o pár decimetrů minul. Kanada pokračuje v tlaku.
     
    29:20
    Mike Woychyshyn si s míčkem nabral žádné servítky a odpálil jej na zakázané uvolnění. Rob Gakhal nestál velkou ztrátu na Davida Šperla.
     
    28:39
    Svižnou akci zakončoval Jan Nýdl křižnou ránou z pravého kruhu, ta proletěla těsně vedle levé tyče. Kanada hraje v plném počtu.
     
    28:14
    Jan Hrabica naznačil střelu, aby nakonec přenesl hru do pravého kruhu na Romana Honického, jehož třetí pokus v přesilové hře doletěl až brankáři, bohužel ne za něj.
     
    27:39
    Český tlak pokračuje. Na konci poměrně dlouhé kombinace byl znovu Radek Honický, tentokráte jeho šiplavou ránu schytal Mike Campbell.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 13. Marchuk, 14. Kaila (Cormier), 25. Marchuk (Myskiw) – 10. Gotthard (Střeska, Luka)


    Kanada: Fortin (Lodge, Campisano) – Jobin, Gaudon, Malaschuk, Kaila, Myskiw, D'Amico, Jarvis, Sirovyak, Woychyschyn, Gakhal, Thiessen – Doucet, Bishop, Cormier (C), Lafortune, Morello, Verp, Leach, Phair, Marchuk, Campbell, Minor.
    Středočeský kraj: Heczko (Fukárek, Banda) – Český, Chmelina, Bušek, Šperl, Chmel, Nýdl, Střeska, Hrabina, Švanda – Rosůlek, Novák, Gengel, Bálek, Čech, Dvořák, Sýkora, Gotthard, Honický, Růžička, Vlach, Luka (C), Korbel.

    Rozhodčí: Bačo, Kettner