Old Boys SVK – Rakousko 11:1 (kon.) | USA – Kanada Sask. 5:6 (kon.) | Kanada – Středočeský kraj 3:1 (kon.)
Slovensko – Řecko 5:3 (kon.) | USA United – Česko 0:10 (kon.) | Velká Británie – Česko 0:9 (kon.)
Kanada Sask. – Slovensko 2:3 (kon.) | Rakousko – Kanada 0:10 (kon.) | Česko – Řecko 4:3 (po pr.)
Česko – Old Boys SVK 5:2 (kon.) | USA – Velká Británie 5:0 (kon.) | Středočeský kraj – USA United 12:0 (kon.)
konec
USA United
0:10 (0:3, 0:4, 0:3)
Česko
Středa 07.09.2022, 12:00 • Hokejbalová aréna Kladno • Mistrovství světa Masters mužů • Skupina A
     
    Češi si v prvním utkání světového šampionátu Masters c hutí zastříleli, Američanům uštědřili dokonce dvouciferný počet gólů. Od první třetiny bylo jasné, kdo si jde pro vítězství. Česká reprezentace v ní vstřelila tři góly, ve druhé čtyři a ve třetí dvanáctiminutovce, kdy výrazně ubrala z plynu, zvládla přesto vstřelit další tři branky viditelně fyzicky unavenému soupeři. (13:29:20)
     
    Konec zápasu.
    35:46 Pavel KUBEŠ - 0:10
     
    35:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Desítka nakonec přeci jen padla! Češi znovu spustili pořádný kolotoč v útočném pásmu a po sérii odrazů to byl kapitán PAVEL KUBEŠ, kdo rozvlnil síť za zády Hermana Sorchera. Asistence: Radek Mašík.
     
    35:37
    Desátý gól visel ve vzduchu, ale Češi se ho s největší pravděpodobností už nedočkají. Jiří Mašík nadvakrát dorážel neúspěšně, rozhodčí mu pak odpískali postavení v brankovišti.
     
    35:20
    Dobře zapracoval v obraně Miloš Kamaryt. Správně odhadl, kam bude Paul Pardine dělat kličku, míček pak odpálil do bezpečí po levém mantinelu.
     
    34:55
    Radek Procházka zkusil obtočit soupeřovu svatyni a zasunout míček k pravé tyčce. V úspěšném zrealizování mu v poslední chvíli zabránil Pollinger.
     
    34:19
    Ostrou ránu vypálil o pravého mantinelu James Bellon. Michal Šupík zasahovat nemusel, míček proletěl vedle levé tyče.
     
    33:58
    Z posledních sil se Daniel Demarco vydal napadat Slavomíra Švancara. Zkušený český hokejbalista si poradil nahrávkou na hokejku Urbana.
     
    33:15
    Češi si jsou vědomi faktu, že mohou dosáhnout na dvouciferný počet gólů. Miloš Kamaryt střílel po pobídce od Kubeše vysoko nad.
    32:25 Tomáš RUDA - 0:9
     
    32:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hokejbalisté Spojených států amerických působí hodně unaveným dojmem. Po nepřesném zakončení českého hráče se balónek od zadního mantinelu odrazil k TOMÁŠI RUDOVI, ten jej bez větších potíží nasměroval do odkryté části brány. Bez asistence.
     
    31:48
    Ivo Loskot si u pravého mantinelu obhodil obránce a přenesl hru doleva na Jaroslava Kejře, rána z první proletěla těsně vedle levé tyče.
     
    31:19
    Herman Sorcher ukazuje trenérům, že také umí chytat. Výborně se přemístil k levé tyčce a betonem zastavil střelu Pavla Kubeše.
     
    30:45
    Jason Garner obral Miloše Kamaryta. Vzápětí mu cestu výborně zkřížil Petr Zeman, jenž se stal novým majitelem hracího předmětu.
     
    30:17
    Američtí hokejbalisté se ubránili jenom za cenu zakázaného uvolnění. Lee Nogler hledal po mantinelu Shawna Najowicze, ten na míček nedosáhl.
     
    29:57
    A znovu Slavomír Švancar. V tomto případě už se rozhodl střílet do odkryté pravé poloviny brány, jenže napálil brankovou konstrukci!
     
    29:23
    Svěřenci kouče Davídka si poslední minuty utkání užívají. Slavomír Švancar mohl střílet, v jasné pozici ovšem ještě hledal obsazeného Kubeše.
     
    28:49
    Po propadnutí Dědiče mířil do přečíslení Daniel Demarco. Se střelou váhal příliš dlouho, mezitím se k němu stál Petr Čízek a střelu zblokoval.
     
    28:13
    Pořádnou dělovku vyprodukoval Michal Dědič. Americký brankář v tomto případě zasahovat nemusel, míček proletěl o kus nad horní tyčkou.
     
    27:30
    Češi nepolevují v aktivitě. Petr Čížek nabil do pravého kruhu Ondřeji Kejřovi, jehož ránu Herman Sorcher se štěstím vyrazil maskou.
    27:05 Michal DRENKO - 0:8
     
    27:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Početní převaha využita! Miloš Kamaryt zakvedlal v levém kruhu a do mezikruží posléze přihrál MICHALU DRENKOVI, jehož zakončení proletělo Sorcherovi nad levým betonem. Asistence: Miloš Kamaryt a Radek Mašík.
     
    26:20
    Michal Drenko oslovil před bránou osamoceného Miloše Kamaryta, ten ovšem zvedl balónek příliš vysoko. Sorcher zasahovat nemusel.
     
    26:04
    Na trestnou lavici zamířil Antthony Garver. Americký útočník se při plnění defenzivních povinností provinil podražením proti Kastnerovi.
     
    25:49
    Velkou příležitost měl Stanislav Švancar. Obdržel nahrávku před poloodkrytou bránu, tu ovšem trestuhodně minul. Naštěstí jej to příliš mrzet nemusí.
     
    25:12
    Herman Sorcher se nekspíše nudit nebude. Další zákrok si připsal proti střele Ondřeje Kejře, kterou vyrazil pro změnu levým betonem.
     
    24:40
    První zákrok pro Hermana Sorchera přišel po dělovce Michala Dědiče, kterou americká dvojka vyrazila nad břevno vyrážečkou.
     
    24:01
    Američané vstupují do třetí třetiny s novým mužem v brankovišti. Jamese Lairda, který Američany podržel několika skvělými zákroky, nahrazuje Herman Sorcher.
     
    24:01
    Začala třetí třetina.
     
    Češi vstoupí do turnaj Master vítězně, to je jasné. Svěřenci kouče Davídka ke třem gólům z první třetiny přidali další čtyři v té druhé, Američané nastolenému tempu soupeře vůbec nestíhají. Třetí dvanáctiminutovka se bude dohrávat už jen z povinnosti.
     
    24:00
    Druhá třetina skončila.
     
    23:44
    Češi stihli podniknout alespoň jednu akci v přesilové hře. Daniel Hnízdil dostal nabito do levého kruhu a orazítkoval tyčku z vnější strany.
     
    23:03
    Počet hráčů na hrací ploše se srovnává. U obranné modré čáry fauloval Matthew Street, zezadu nedovoleně podrazil Martina Seidla.
     
    22:48
    Blízko osmému českému gólu byl Pavel Kubeš! Dostal ideální nahrávku do pravého kruhu, ránu z první ovšem nasměroval jenom do břevna.
     
    22:39
    Češi dokonce zaútočili i při vlastním oslabení. Z pravé strany postupoval sám na gólmana Michal Drenko, tváří v tvář Lairdovi neuspěl.
     
    22:22
    Češi se zatím brání bez větších problémů. Američané si nedokáží vytvořit souvislejší tlak, kupí jednu chybnou rozehrávku za druhou.
     
    21:26
    Amerika si zahraje početní převahu. Rozhodčí si všimli špatného střídání českého týmu, hráčů v černém bylo v jednu chvíli na hrací ploše šest. Trest odpyká Daniel Hnízdil.
     
    21:11
    Těžký zákrok musel Michal Šupík předvést proti střele Matthewa Streeta. V poslední chvíli vykopl pravý beton, stále tak disponuje čistým kontem.
    19:57 O. KEJŘ - 0:7
     
    19:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Gólové hody pokračují. Od nohy amerického obránce se hrací předmět odrazil k ONDŘEJI KEJŘOVI a ten se trefil k levé tyči, dezorientovaný gólman Laird zůstal přilepený u pravé. Asistence: Martin Kosina a Tomáš Ruda.
     
    19:25
    Snad první opravdu těží zákrok pro Michala Šupíka. Poradil si s tvrdým projektilem Anthonyho Garvera, míček vyrazil k pravému mantinelu.
     
    18:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhý gól v rozmezí pár vteřin! RADEK PROCHÁZKA se po pravém mantinelu odpoutal od posledního obránce, naběhl před bránu a zakončením na přední tyč viditelně zaskočil Lairda. Asistence: Petr Čížek.
    17:55 David TYBUREC - 0:5
     
    17:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Začíná se schylovat k nečekanému debaklu. Dělovou ránu vypálil z levé strany od modré čáry DAVID TYBUREC. James Laird reagoval v momentě, kdy už měl míček za zády. Bez asistence.
     
    17:39
    Práci měl i gólman na druhé straně. James Laird upevnil prostor u pravé tyče, kam střílel forhendem Daniel Hnízdil. Hra přerušena.
     
    17:24
    Do rozehrávky se zapojil i gólman Michal Šupík. Poradil si na jedničku, když po volném levém mantinelu zapojil do hry Michala Dědiče.
     
    17:15
    Ke tvrdé střele napřáhl Brian Pollinger. Michal Šupík zasahovat nemusel, hrací předmět zvedl do ochranné sítě blokující Michal Drenko.
     
    16:59
    Zpoza brány nahrával do předbrankového prostoru Petr Urban, Radek Mašík zakončoval bekhendovou stranou hokejky vedle levé tyče.
     
    16:45
    Na hattrick si dělal zálusk Jiří Mašík. Po dvou bekhendových úspěších zkoušel štěstí forhendem, zamířil jen těsně nad břevno.
     
    16:16
    Slavomír Švancar obdržel míček v přečíslení tří proti dvěma. Šikovně přenesl hru na Radka Procházku, jenž orazítkoval levou tyč!
     
    15:39
    Vzápětí se do útoku zapojil i druhý z bratrů Kejřů Martin. Z otočky vyslal nepovedené nahození, míček doputoval až do ochranné sítě.
     
    15:12
    Ondřej Kejř vymyslel parádní křižnou nahrávku na úplně volného Martina Seidla, ten v běhu forhendovou ránou z první minul volný prostor u levé tyče.
     
    14:30
    Češi hrají přesně to, co potřebují. Nevymýšlí zbytečně komplikované akce a to přináší kýžené ovoce, zatímco Američané se nedokáží dostat ke své hře.
    13:36 J. MAŠÍK - 0:4
     
    13:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česko pokračuje ve výborném výkonu, jeho náskok je už čtyřgólový! Znovu úřadoval bekhend JIŘÍHO MAŠKA, který zase zvedal míček pod břevno. Laird si na něj sáhl, ale pryč z brány ho vytěsnit nedokázal. Asistence: Pavel Kubeš.
     
    13:03
    Pod tlakem si Brian Pollinger nepočínal úplně nejlépe. Chtěl určitě rozehrávat, ale jeho nahrávka skončila zakázaným uvolněním.
     
    12:42
    Michal Dědič vypálil v krátkém časovém sledu dvě dělovky. Tu první schytal bránící hráč, druhou pokryl James Laird v lapačce.
     
    12:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Češi určitě budou chtít úspěšně navázat na povedenou první část, ale lze očekávat, že se Američané nevzdají bez boje.
     
    12:01
    Začala druhá třetina.
     
    Češi míří za úspěšným vstupem do turnaje, když po první třetině vedou nad Spojenými státy americkými 3:0. Skóre střetnutí otevřel Jiří Voženílek, na nějž posléze navázali Tomáš Ruda a Jiří Mašík. Svěřenci kouče Davídka zatím těží převážně z velkých chyb soupeřovy defenzivy.
     
    12:00
    První třetina skončila.
     
    11:30
    První třetinu Češi dohrávají v blízkosti své brány, kde si vyměňují míček s jasným cílem udržet tříbrankové vedení do sirény oznamující konec první dvanáctiminutovky.
    10:52 J. MAŠÍK - 0:3
     
    10:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rozdíl ve skóre čítá už tři góly! Miloš Kamaryt těžil z dlouhého váhání amerického protihráče k zisku míčku. Zadovkou pak uvolnil JIŘÍHO MAŠÍKA, ten bekhendem zkušeně zvedl puk pod břevno mimo dosah brankáře. Asistence: Miloš Kamaryt.
     
    10:25
    Početní převaha USA příliš dlouho netrvala. Na lavici hanby usedl americký kapitán Dave Reaser, v obranné třetině si proti soupeři pomohl nedovoleným bráněním.
     
    09:53
    Na polovině hřiště došlo ke srážce mezi Martinem Seidlem a Danielem Demarcem. Rozhodčí vyhodnotili situaci jako faul českého hráče, Amerika tak bude hrát druhou přesilovku.
     
    09:35
    Dalekonosnou ránou se prezentoval Michal Dědič. O dorážku se pokusil David Tyburec, bekhendem však zvedl balónek až příliš.
     
    09:06
    Nechybělo moc, aby Češi bleskově navýšili náskok! Radek Mašík si vytvořil prostor proti třem americkým obráncům, tváří v tvář Lairdovi ale střelou mezi betony brankáře neuspěl.
    08:43 Tomáš RUDA - 0:2
     
    08:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Svěřenci kouče Davídka přestáli oslabení a odskakují do dvoubrankového vedení! Americká defenziva trestuhodně propadla a TOMÁŠ RUDA s Pavlem Kubešem utíkali sami na gólmana. Párkrát si mezi sebou míček vyměnili, aby nakonec zakončil první zmíněný hráč forhendovou ránu do volného prostoru u bližší tyče. Asistence: Pavel Kubeš.
     
    08:20
    Chytré přerušení hry obstaral Stanislav Kastner, když měl zakrytý prostor po mantinelu, takže vyhodil balónek mezi vlastní spoluhráče na střídačku.
     
    08:02
    Češi uspěli na vhazování a balónek sebral Slavomír Švancar. Vůbec neotálel a po levém mantinelu jej poslal až za americkou bránu.
     
    07:00
    První přesilovou hru si zahrají američtí hokejbalisté. Menší dvouminutový trest inkasoval útočník David Tyburec za hákování.
     
    07:25
    Špatné zpracování zhatilo akci Jamese Bellona. Slibně vypadající americké přečíslení tedy skončilo velkým neúspěchem.
     
    06:50
    Z poloviny hřiště pálil mladší z bratrů Kejřů Ondřej. James Laird reagoval v poslední chvíli, úspěšně zasáhl pravým betonem.
     
    06:13
    Před bránou číhal Jaroslav Kejř. Tomáš Ruda mu adresoval pěknou nahrávku, český útočník z bezprostřední blízkosti na Lairda nevyzrál.
     
    05:59
    Američané jsou pod velkým tlakem. Proto Anthony Garver nevymýšlel zbytečné složitosti a hrací předmět odpálil na zakázané uvolnění.
     
    05:23
    Za bránou soupeře příkladně zabojoval Radek Mašík. Do střelecké pozice pak balónek předložil Pavlu Kubešovi, kapitán mířil nepřesně.
     
    04:55
    Pavel Kubeš na sebe navázal dva protihráče, načež posunul hrací předmět na Tomáše Rudu, ostrá rána proletěla poměrně vysoko nad břevnem.
     
    04:12
    Anthony Garver neváhal a po zisku míčku ho napálil do útočné třetiny. Michal Dědič na zádech udržel dotírajícího Karla Weiganda.
     
    03:30
    O navýšení náskoku se pokusil Stanislav Kastner. Vystřelil z velkého úhlu, úspěšným blokem míček zastavil obránce Chris Ducharme.
    02:29 Jiří VOŽENÍLEK - 0:1
     
    02:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se ujímají brzkého vedení! Kubeš obral amerického obránce a nabil do pravého kruhu JIŘÍMU VOŽENÍLKOVI, tvrdé forhendové zakončení prosvištělo Lairdovi do sítě mezi betony. Asistence: Jaroslav Kejř.
     
    02:13
    Pěnou křižnou ránou se z pravého kruhu prezentoval americký kapitán Dave Reaser. Michal Šupík míček odpálil do ochranné sítě.
     
    01:46
    Stanislav Kastner se nedokázal odpoutat od Daniela Demarca. V těsném bránění protihráče nahrával za hokejku Kamaryta.
     
    01:22
    Po souboji za českou bránou vyskočil míček na horní síťku svatyně Michala Šupíka. Rozhodčí proto musel hru přerušit, vhazování proběhne v útočné třetině USA.
     
    00:42
    První útok patřil Američanům. Anthony Garver nabral velkou rychlost po levém mantinelu, naslepo ovšem nahazoval před bránu do země nikoho.
     
    00:10
    Zápas mezi USA a Českem odstartoval! Lze očekávat vyrovnané utkání, doufejme, že s lepším koncem pro Čechy, než jak tomu bylo před pár minutami v případě Středočeského kraje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    USA United: Laird (Sorcher) – Ducharme, Garner, Stewart, Najowicz, Reaser (C), Bellon, Weigand – Richards, Tankesley, McCullough, Garner, Liss, Street, Nogler, Pollinger, Paradine, Demarco, Garver, Cuocco.

    Česko: Šupík (Sup) – Dědič, Drenko, Čížek, Zeman, Kamaryt, Voženílek – R. Mašík, Kastner, Procházka, Švancar, Kubeš (C), Ruda, Urban, Hnízdil, Loskot, O. Kejř, J. Mašík, J. Kejř, Tyburec

    Rozhodčí: Hatala, Havelka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Voženílek (J. Kejř), 9. Ruda (Kubeš), 11. J. Mašík (Kamaryt), 14. J. Mašík (Kubeš), 18. Tyburec, 19. Procházka (Čížek), 20. O. Kejř (Kosina, Ruda), 28. Drenko (Kamaryt, R. Mašík), 33. Ruda, 36. Pavel Kubeš (R. Mašík)


    USA United: Laird (25. Sorcher) – Ducharme, Garner, Stewart, Najowicz, Reaser (C), Bellon, Weigand – Richards, Tankesley, McCullough, Garner, Liss, Street, Nogler, Pollinger, Paradine, Demarco, Garver, Cuocco.
    Česko: Šupík (Sup) – Dědič, Drenko, Seidl, Kosina, Čížek, Zeman, Kamaryt, Voženílek – R. Mašík, Kastner, Procházka, Švancar, Kubeš (C), Ruda, Urban, Hnízdil, Loskot, O. Kejř, J. Mašík, J. Kejř, Tyburec.

    Rozhodčí: Hatala, Havelka