Old Boys SVK – Rakousko 11:1 (kon.) | USA – Kanada Sask. 5:6 (kon.) | Kanada – Středočeský kraj 3:1 (kon.)
Slovensko – Řecko 5:3 (kon.) | USA United – Česko 0:10 (kon.) | Velká Británie – Česko 0:9 (kon.)
Kanada Sask. – Slovensko 2:3 (kon.) | Rakousko – Kanada 0:10 (kon.) | Česko – Řecko 4:3 (po pr.)
Česko – Old Boys SVK 5:2 (kon.) | USA – Velká Británie 5:0 (kon.) | Středočeský kraj – USA United 12:0 (kon.)
konec
USA
5:6 (2:2, 2:2, 1:2)
Kanada Saskatchewan
Středa 07.09.2022, 09:00 • Nové Strašecí • Mistrovství světa Masters mužů • Skupina B
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (12:36:10)
     
    Zámořské derby je u konce! Kanaďané sice na konci devatenácté minuty prohrávali dvoubrankovým rozdílem, ovšem poté se jim během 29 vteřin podařilo dotáhnout krok a zdramatizovat zápas. Ten byl opravdu velmi vyrovnaný, rozhodující trefa přišla až zhruba tři minuty před koncem, o plném bodovém zisku pro Kanadu rozhodl Jeff Basset.
     
    Konec zápasu.
     
    35:56
    Kanaďané získali balónek na modré čáře a běželi s ním na druhou stranu. Nakonec se rozhodli nezakončovat do prázdné branky, drží míček u mantinelu. Víc už se nestane.
     
    35:40
    Cohen pochopitelně zůstává na střídačce. Američané to zkusí v početní převaze, ve které se jim dnes už skórovat podařilo!
     
    35:40
    Ještě jedna možnost pro Američany! Ti si berou oddechový čas, vhazovat se totiž bude po levé ruce gólmana Crosslanda.
     
    35:21
    Definitivní rozhodnutí mohl zaznamenat Piscitelli, který v samostatném úniku nedokázal překonat brankáře Cohena!
     
    34:55
    Cohen stále zůstává v brance, za malou chvíli se rozeběhne poslední minuta, tlak se zatím nekoná, hraje se ve střední třetině.
     
    34:03
    Ohlášeny byly poslední dvě minuty třetí třetiny. Američané drží balónek, ale do zakončení se moc nedostávají, soupeř dobře brání.
     
    33:34
    Krátce po vyhraném vhazování přišlo zakončení od modré čáry! Brankář Crossland si v tomto případě věděl rady a zasáhl!
     
    33:29
    Uvidíme, jak na inkasovanou branku zareagují Američané, kterým už nezbývá mnoho času. Kanada se osvobodila za cenu zakázaného uvolnění, hra se stěhuje před Crosslanda.
     
    32:43
    Kanada právě vstřelila branku!
    Zbytečná ztráta Američanů ve středním pásmu je potrestána tím nejhorším možným způsobem. JEFF BASSET chtěl zakončovat už od modré čáry, jenže balónek mu sklouzl. Naštěstí pro něj mu zůstal na holi, takže dostal druhou možnost k zakončení, kterou už zužitkoval! Asistence: Joel Thompson a Kourtney Weslowski.
     
    31:18
    D’Eentremon to mohl vzít na sebe, přesto ještě bekhendovou přihrávkou vybízel svého spoluhráče na pravé straně, Cohen byl u tyče včas!
     
    30:02
    Hraje se daleko opatrněji z obou stran, do konce třetí třetiny zbývá necelých šest minut, na míčku jsou v tuto chvíli Američané.
     
    29:31
    Kanaďané se radovali z toho, že překlopili vedení na svou stranu poté, co se dostali do situace dva na jednoho a zakončovali do prázdné branky! Rozhodčí Šimbera s Horským se dlouho radili, gól nakonec neuznali z důvodu kopnutí do míčku!
     
    28:52
    USA právě vstřelily branku!
    Balónek od modré čáry na pravé straně nahazoval Zinger pro THOMASE LEPAGEHO. Ten zpracoval, hned na to balónek procpal za Crosslanda! Asistence: Rick Zinger a Joseph Silverio.
     
    27:59
    V dobré střelecké pozici byl Kanaďan Smith na pravém kruhu. Místo střely ještě posouval svému spoluhráči, ten se ale dostal do neřešitelného úhlu.
     
    27:26
    Srovnat mohl Harrison, který postupoval úplně sám na Crosslanda! Po zákroku kanadského gólmana vznikl závar před brankou a poté, co rozhodčí ztratil míček z dohledu, přerušil hru.
     
    26:45
    Kanaďané se dožadovali odpískání ofsajdu, jenže rozhodčí měli jiný názor. Dlouho se hraje bez přerušení, dnes neobvyklá situace.

    Štěpán Slovák

    Branky a nahrávky: 5. Bokoski (Zinger), 8. Zinger (Shannon, Dick), 17. Whitenight (Ciana, Fiore), 19. Lampell (Neill, Whitenight), 29. Lepage (Zinger, Silverio) – 7. D’Entremont, 11. Bearns (Piscitelli, Dove), 20. D’Entremont (Piscitelli, Harrison), 20. Piscitelli (D’Entremont, Harrison), 25. Harrison (Basset, Drake), 33. Basset (Thompson, Weslowski)


    USA: Cohen (Sheehan, Osciak) – Hernady, Silverio (A), Gallagher (A), Bayne Whitenight, Kramer – Lepage, Zinger (C), Dick, Evans, Perks, Ciullo, Ciana, Neill, Fiore, Bokoski, Caster, Shannon, Lampell
    Kanada Saskatchewan: J. Crossland (Cunningham) – Podhorodeski, Dove, Beattie, D. Crossland (C), H. White, Gammon – Weslowski, Simonsen, Henschel, Piscitelli, Smith, Orth, Bearns, D’Eentremont (A), Kardynal, Thompson, Drake, Cabral, Hancox, Harrison (A), Basset, R. White

    Rozhodčí: Šimbera – Horský

    Diváci: 68