Old Boys SVK – Rakousko 11:1 (kon.) | USA – Kanada Sask. 5:6 (kon.) | Kanada – Středočeský kraj 3:1 (kon.)
Slovensko – Řecko 5:3 (kon.) | USA United – Česko 0:10 (kon.) | Velká Británie – Česko 0:9 (kon.)
Kanada Sask. – Slovensko 2:3 (kon.) | Rakousko – Kanada 0:10 (kon.) | Česko – Řecko 4:3 (po pr.)
Česko – Old Boys SVK 5:2 (kon.) | USA – Velká Británie 5:0 (kon.) | Středočeský kraj – USA United 12:0 (kon.)
konec
Kanada Saskatchewan
2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Slovensko
Středa 07.09.2022, 15:20 • Nové Strašecí • Mistrovství světa Masters mužů • Skupina B
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (19:10:25)
     
    Je dobojováno. Zápas nabídl mnoho emotivních momentů na obou stranách, spoustu vyloučených, ale i pět branek. Kanaďané dvakrát vedli, nakonec zůstávají bez bodu, když se jako jediný ve třetí třetině prosadil Peter Pirošík.
     
    Konec zápasu.
     
    35:53
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Justin D’Entremont – 2 min., podražení.
     
    35:53
    Se slovenskými nadějemi to vypadá už velmi dobře. Justin D’Entremont podrazil spoluhráče a půjde si sednout na trestnou lavici. Dění se stěhuje do obranného pásma Kanady, Crossland se pochopitelně vrací do branky.
     
    35:43
    Přímý odpal balónku přes celé hřiště, uběhlo pět vteřinek. Píská se totiž další zakázané uvolnění a hra se vrací přes Lohnického.
     
    35:39
    Úplně poslední šance pro Kanadu! Vhazovat se bude po levé ruce Lohnického, ale to až po oddechovém čase zámořského mužstva!
     
    34:59
    Slováci se radovali ze čtvrté vstřelené branky, ovšem ta neplatí. Rozhodčí pravděpodobně viděl aktivní hru slovenského hráče v brankovišti.
     
    34:16
    Krátce po vyhraném vhazování Kanaďané zakončovali z mezikruží. Jeden ze slovenských hráčů byl zasažen míčkem do obličeje, rozhodčí přerušili hru.
     
    34:08
    Rozhodčí píská zakázané uvolnění Slovenska. Hra se stěhuje po pravici Lohnického, do konce třetí třetiny zbývají necelé dvě minuty.
     
    33:22
    Jeden ze slovenských hráčů promáchl a Kanaďané postupovali do situace dva na dva. Z trestné lavice se vrátil Thompson, který zakončoval bekhendem vedle branky!
     
    32:01
    Slováci si chytře počkali, až se Giba vrátí z trestné lavice. Začíná jejich přesilovka, která bude trvat něco málo přes minutu.
     
    31:17
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Joel Thompson – 2 min., sekání.
     
    31:17
    Joel Thompson se pokoušel zasáhnout míček ze vzduchu. Místo toho sekl pouze do masky slovenského brankáře, bude se vylučovat.
     
    30:42
    Zámořský celek se usadil v blízkosti Lohnického, před chvílí se dostal k dalšímu velmi slibnému zakončení. Skóre se ale nemění.
     
    30:00
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Marián Giba – 2 min., podražení.
     
    29:17
    Kanaďané jsou aktivní, kombinují poblíž slovenského brankáře a snaží se co nejrychleji srovnat. Do konce třetí třetiny zbývá necelých sedm minut.
     
    28:22
    Neskutečné, co nyní nedal Drake! Po přihrávce od spoluhráče z levé strany něj zívala úplně prázdná brána. On ji nějakým záhadným způsobem netrefil, kanadská lavička nechápe!
     
    28:09
    Balónek končí na trestné lavici, vhazovat se bude ve středí třetině. Uvidíme, jak zareaguje Kanada, která dnes ještě neprohrávala.
     
    27:51
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci šli do přečíslení tři na jednoho, ale Lajčiak dlouho držel míček a zdálo se, že celá akce skončila. K balónku se v předbrankovém prostoru dostal PETER PIROŠÍK, jehož první střela skončila na tyči, následná dorážka už směřovala za záda ležícího Crosslanda! Asistence: Lukáš Lajčiak a Martin Vannay.
     
    26:27
    Další tvrdý souboj za kanadskou brankou, po kterém se Kanaďané dožadovali odpískání faulu. Rozhodčí mají jiný názor.
     
    25:53
    Ve chvíli, kdy se Drake vrátil na hrací plochu, tak Sloboda přistrčil na Throna, jehož následný pokus byl zase jen zablokován.
     
    24:59
    Slováci začali přesilovkou, v závěru druhé části byl vyloučen Drake. Polovině početní výhody je pryč, zatím bez výraznější šance.
     
    24:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední část hry nabídla tři branky. Nejprve srovnával Kašša, avšak Kanaďané se do vedení vrátili Bassetem. Až v úplném závěru skóroval Pirošík, který určil současné skóre 2:2. Stále se hraje až nezvykle tvrdě, osm dvouminutových trestů za čtyřiadvacet minut hry je vážně mnoho.
     
    24:00
    Druhá třetina skončila.
     
    23:53
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Scott Drake – 2 min., sekání.
     
    23:40
    Skvělá práce Pirošíka s Lajčiakem, kteří nyní zamotali hlavu kanadské obraně. Prvního jmenovaného tentokráte vychytal Crossland!
     
    23:09
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Z trestné lavice vyběhl PETER PIROŠÍK, který byl o pár vteřin na konci slovenské akce, ze které naši sousedé vyrovnávají skóre! Sám si to namířil před branku, poté nečekanou bekhendovou střelou zaskočil Crosslanda. Asistence: Miroslav Behúl.
     
    22:07
    Chytrá přihrávka do předbrankového prostoru pro Basseta, který pouze nastavil svou hůl. Míček se odrazil do hrudi pozorného Lohnického!
     
    21:24
    Z dálky to zkoušel Simon. Balónek se odrážel od zadního mantinelu k Lajčiakovi, na poslední chvíli zakročil brankář Crossland.
     
    20:55
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Peter Pirošík – 2 min., držení.
     
    20:33
    Hra se přesunula zase před Crosslanda, Slováci se pokoušeli o bleskovou odpověď, jenže nedočkali se a kanadský brankář přerušil hru.
     
    19:05
    Kanada právě vstřelila branku!
    Beattie se vrátil na led a Kanaďané hráli přesilovku. Proběhlo několik rychlých přihrávek, po té poslední od Harrisona pálil JEFF BASSET. Lehocký proti jeho tvrdé ráně neměl nárok! Asistence: Brock Harrison a Justin D’Entremont.
     
    18:17
    Na ledě je spousta prostoru, z levého kruhu pálil po křižné přihrávce Hancox, jenže ke smůle kanadských hráčů minul branku!
     
    17:50
    Slováci šli do přečíslení tři na dva. Lajčiak se zastavil na pravém kruhu a vzhledem k tomu, že oba jeho spoluhráči byli obsazeni, tak zakončoval do horní části branky. Crossland dokázal vyrazit ramenem!
     
    17:31
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách, na míčku jsou momentálně Kanaďané, kteří se pokouší něco vymyslet.
     
    17:14
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Milan Greňo – 2 min., podražení.
     
    16:44
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Ruben Beattie – 2 min., hákování.
     
    16:44
    Kanaďané hrají velmi tvrdě, někdy až zbytečně. Nedovoleně si v tuto chvíli počínal u mantinelu Beattie, který bude potrestán.
     
    16:01
    Do akce musel znova Lohnický, který měl štěstí, že ho jeden z kanadských hráčů nedokázal přehodit. Při svém manévru posunul branku.
     
    15:29
    Hokejbalisté v zelených dresech to zkoušeli opět po pravé straně, ale Slováci se ubránili. Oba celky momentálně střídají.
     
    14:33
    Kanaďané mají velmi rychlé nohy, ven z branky proto musel Lohnický, který se následně prezentoval dobrou hrou holí.
     
    14:14
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Od modré čáry pálil Javorka, míček se odrážel od zadního mantinelu přesně na hůl Lajčiaka, který se neunáhlil a ještě přihrával úplně volnému RÓBERTU KAŠŠOVI. Ten už to měl jednoduché! Asistence: Lukáš Lajčiak a Slavomír Javorka.
     
    13:58
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Jay Dove – 2 min., krosček.
     
    13:49
    Thron byl blízko ke srovnání, Crossland toho moc neviděl. Dorážka slovenského hráče směřovala pouze do kanadského gólmana!
     
    13:25
    Obětavá hra kanadských obránců, kteří padají do střel. Zámořský celek podruhé během krátké chvíle vyhazuje do bezpečí.
     
    12:43
    Slováci do druhé části vstoupili daleko aktivněji, jsou nebezpečnější, Crossland už musel několikrát zasahovat, byť nešlo o žádné těžké zákroky.
     
    12:01
    Začala druhá třetina.
     
    Kdo čekal poklidnější zápas, ten se mýlil. Úvodní dvanáctiminutovka nabídla malý počet šancí, jednu branku, ale vysoké množství osobních soubojů, čtyři dvouminutové tresty a mnoho ošklivých zákroků mimo těžiště hry. Obě mužstva působí dost podrážděným dojmem, druhá třetina slibuje mnoho dalších zajímavých momentů.
     
    12:00
    První třetina skončila.
     
    11:33
    Kanada právě vstřelila branku!
    V úplném závěru první třetiny jdou Kanaďané do vedení. Z delší vzdálenosti napřáhl BROCK HARRISON, který nechytatelnou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. Zámořské mužstvo má obrovskou radost! Asistence: Justin D’Entremont.
     
    11:08
    Ohlášena byla poslední minuta první třetiny, Basset se vrátil na hrací plochu. Kanaďané kombinují, mají přesilovku.
     
    10:48
    Dost nevybíravý zákrok od D’Eentremonta poblíž střídaček, mimo hlavní dění. Ihned se ozvala slovenská lavička, která si žádala další trest.
     
    10:21
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách, což úplně uniklo Kanaďanům, kteří vyhodili na zakázané uvolnění, hra se stěhuje před Crosslanda.
     
    10:11
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Róbert Kašša – 2 min., nedovolené bránění.
     
    10:11
    Za námi je něco málo přes deset minut, už počtvrté se bude vylučovat. A to nepočítám několik ostrých soubojů, které se obešly bez trestu. Na trestnou lavici míří Róbert Kašša.
     
    09:55
    Situace se opakuje. Slováci kombinují před Crosslandem, avšak pokaždé, když se rozhodnout vystřelit, trefí prvního clonícího hráče.
     
    09:06
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Jeff Basset – 2 min., sekání.
     
    09:06
    Behúl se před brankou marně dožadoval odpískání faulu, zdálo se, že mu soupeř drží hůl. Nedovolený zákrok se píská až po útočném zákroku Basseta, po kterém Slováci přestali hrát.
     
    08:16
    Skvěle sehrané oslabení od Kanaďanů, kteří padají do střel, ačkoliv je viditelné, že je to bolí. Hra se přesouvá do střední třetiny.
     
    07:53
    Nejprve zakončoval Simon z levé strany, poté Polák z té pravé. Zejména druhý zákrok Crosslanda byl famózní, kanadská střídačka mu tleská.
     
    07:06
    Brankář Crossland zasahoval ráně z delší vzdálenosti, na jeho brankovišti se poté strhla znovu pořádná mela. Rozhodčí musí klidnit emoce.
     
    06:36
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Dean Crossland – 2 min., hákování.
     
    06:36
    Teď už ale ano. Jeden z rozhodčí zvedá svou pravici a signalizuje trest pro kanadského Deana Crosslanda, Slováci budou hrát přesilovku.
     
    06:13
    Další ostrý zákrok poblíž trestné lavice! Jsme teprve na začátku sedmé minuty a k vidění už byly dva tvrdé souboje, po kterých se dlouho nehrálo. Zdá se, že Kašša bude v pořádku, rozhodčí ale vylučovat nebude.
     
    04:52
    Sledujeme hodně takticky vedený boj. Oba celky moc dobře vědí, že může rozhodnout jakákoliv chyba, proto vychází z poctivé defenzivy.
     
    04:12
    Jeden z Kanaďanů nyní běžel sám na Lohnického a marně se dožadoval odpískání nedovoleného zákroku, hra pokračuje.
     
    03:35
    Zatím největší příležitost Slováku! Z levé strany od modré čáry pálil Simon. Míček posílal do protipohybu Crosslanda, který nakonec zasahovat nemusel!
     
    02:51
    Vyloučený Thron je zpátky na hrací ploše, Slováci jsou v tuto chvíli kompletní, vyloučení nakonec přečkali bez inkasované branky.
     
    02:16
    Kanaďané to překombinovali. Kapitán Harrison mohl klidně střílet, on ještě posouval do levého kruhu, což se ukázalo jako špatné řešení.
     
    01:39
    Kanaďané pokračují v obléhání slovenské branky. Lohnický si připsal dva velmi důležité zákroky, Slováci poté vyhodili.
     
    00:40
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Branislav Thron – 2 min., napadení.
     
    00:40
    Thron počkal, až se kanadský hráč zvedne, poté se omluvil a zamířil na střídačku. Slováci půjdou do početní nevýhody.
     
    00:40
    S agresivitou to u mantinelu přehnal Thron, který zezadu narazil do jednoho z kanadských hráčů. Ten zůstal ležet na hrací ploše.
     
    00:21
    Slováci začali aktivněji. Po tvrdé ráně Simona musel zasahovat kanadský brankář Crossland, který později raději přerušil hru.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:20.

    Štěpán Slovák

    Branky a nahrávky: 12. Harrison (D’Entremont), 20. Basset (Harrison, D’Entremont) – 15. Kašša (Lajčiak, Javorka), 24. Pirošík (Behúl), 28. Pirošík (Lajčiak, Vannay)


    Kanada Saskatchewan: J. Crossland (Cunningham) – Podhorodeski, Dove, Beattie, D. Crossland (C), H. White, Gammon – Weslowski, Simonsen, Henschel, Piscitelli, Smith, Orth, Bearns, D’Eentremont (A), Kardynal, Thompson, Drake, Cabral, Hancox, Harrison (A), Basset, R. White
    Slovensko: Lohnický (Jurošek) – Doskočil, Vannay, Javorka, Minárik (A), Greňo, Surňák, Száraz, Giba (C) – Pirošík, Lajčiak, Thron, Straka, Sloboda, Drábik, Behúl, Križan, Blazsek, Kašša, Seriš, Polák, Simon

    Rozhodčí: Štípek, Horský

    Diváci: 145