Středočeský kraj – Rakousko 9:3 (kon.) | Slovensko – USA 3:1 (kon.) | USA United – Old Boys SVK 3:6 (kon.)
Řecko – Velká Británie 6:1 (kon.) | Kanada – Česko 1:3 (kon.) | Kanada Sask. – Česko 2:1 (2:0 po s.s.)
Česko – USA 4:1 (kon.) | Kanada – Česko 4:0 (kon.) | Kanada Sask. – Středočeský kraj 6:5 (po pr.)
Slovensko – Old Boys SVK 3:1 (kon.)
konec
Středočeský kraj
9:3 (4:0, 3:1, 2:2)
Rakousko
Pátek 09.09.2022, 09:00 • Hokejbalová aréna Kladno • Mistrovství světa Masters mužů • Skupina A
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (10:16:58)
     
    Středočeský kraj potvrdil roli jasného favorita, v závěru první třetiny nasázel čtyři branky, poté už jen kontroloval průběh utkání, ve kterém měl jasně navrch a nebýt Metteho v rakouské brance, rozdíl ve skóre by byl daleko vyšší.
     
    Konec zápasu.
     
    35:31
    Poslední příležitost pro Rakušany! Ti byli v situaci tři na jednoho, Gappitz tentokráte v roli přihrávajícího hráče a ač to vypadalo, že na rakouského hokejbalistu zívala odkrytá klec, Fukárek se stihl přesunout a vytáhl bravurní zákrok!
     
    34:56
    Středočeský kraj právě vstřelil branku!
    Z takřka nulového úhlu se prosazuje VLADIMÍR LUKA, který po obkroužení branky na levé straně našel mezírku mezi Mettem a tyčí! Asistence: David Šperl a Michal Chmel.
     
    34:29
    Z branky musel Fukárek, který přistrčil Chmelovi a rozjel další českou akci, ohlášeny byly poslední dvě minuty.
     
    33:33
    Vhazování před Mettem, krátce po vhazování tvrdá střela Vlacha. Mette dnes osmkrát inkasoval, přesto je bezesporu nejlepším rakouským hráčem.
     
    32:29
    Utkání se už jen z povinnosti dohrává, o vítězi je dávno rozhodnuto, Češi by přesto ještě minimálně jednou chtěli skórovat.
     
    31:46
    Balónek poskakoval v brankovišti za zády Metteho, který byl hodně vysoko. Honický ho ani nadvakrát nedoklepl do sítě.
     
    31:00
    Středočeský kraj právě vstřelil branku!
    Tak pozor, rozhodčí za brankou ukazuje směrem do sítě. Míček byl podle všeho už za čárou, což se pochopitelně nelíbí rakouským hráčům. Autorem osmého gólu DAVID ŠPERL. Asistence: Vladimír Luka a Bohumil Gotthard.
     
    31:00
    Další šance Šperla! Balónek se po jeho tvrdé ráně zastavil na brankové konstrukci, Rakušané pak vyhodili na icing.
     
    29:55
    Bekhendová střela Šperla z levého kruhu, Mette zasáhl betonem, Rakušané potom vyhodili do bezpečí a mohou vystřídat.
     
    29:07
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    No vida, Češi na malou chvíli polevili v obranné fázi a Rakušané přidávají další gól! Znovu to byl WALTER GAPPITZ, který se dostal k odraženému míčku, poté si ho potáhl do pravé strany, čímž vylákal Fukárka a zakončoval do volnější části české svatyně. Asistence: Stefan Schumnig.
     
    28:40
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušané mají po druhé vstřelené brance velikou radost! To byla pěkná akce, Krall se neunáhlil a přihrával bekhendem do levé strany, WALTER GAPPITZ pak střelou z první překonal Fukárka! Asistence: Michael Krall a Stefan Schumnig.
     
    27:54
    Balónek ve výstroji rakouského gólmana po rychlé střele Šperla od modré čáry. Vhazovat se bude podruhé za sebou z pravého kruhu v českém útočném pásmu.
     
    26:58
    Rakušané už nestíhají, Češi jsou u každého míčku daleko dříve, na hřišti je také Šperl, jehož pokus zbyl znovu zblokovaný.
     
    25:55
    Celou akci chtěl Nýdl vyšperkovat přihrávkou na levé straně připraveného Gottharda. Do přihrávky se vložil jeden z rakouských hráčů.
     
    25:08
    Gotthard hledal Střesku, ten promáchl. Rakušané se ve třetí třetině ještě nedotkli míčku, stále se musí pouze bránit.
     
    24:23
    Novák nahrával Dvořákovi, který zakončoval z levé strany jen do boční sítě. Český celek přesto pokračuje v útočné snaze.
     
    24:01
    Začala třetí třetina.
     
    V prostřední části se trefili také Rakušané, kteří bleskově zužitkovali přesilovou hru, jinak je to na jednu branku. Mette pokračuje ve skvělém výkonu a i když už sedmkrát inkasoval, připsal si minimálně stejný počet zákroků, kterými uchránil svůj tým od inkasovaného gólu.
     
    24:00
    Druhá třetina skončila.
     
    23:37
    Rakušané vyhodili přes všechny čáry na icing. Jedna z posledních možností pro český celek na skórování ve druhé třetině.
     
    22:52
    Ve stoprocentní příležitosti Luka! Tváří v tvář rakouskému gólmanovi neuspěl, stejně tak při pokusu o dorážku!
     
    22:20
    Mezi české obránce se prodral Illgoutz, který si vyměnil balónek se Sulzbacherem, poté pořádně prověřil pozorného Fukárka!
     
    21:23
    Z levé strany pálil Rosůlek. Střela měla razanci, nikoliv přesnost. Balónek se dotýkal ochranné sítě, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    20:43
    Středočeský kraj právě vstřelil branku!
    Sedmá trefa českého celku přišla hned po vyhraném vhazování, kdy Hrabica přihrával VLADIMÍRU LUKOVI. Ten si udělal pár kroků, poté z prostoru mezi kruhy zakončoval švihem! Asistence: Jan Hrabica.
     
    20:18
    Střeska zpoza brány vybízel Vlacha. Ten z bezprostřední blízkosti zamířil pouze do betonu pozorného Metteho!
     
    19:45
    Středočeský kraj právě vstřelil branku!
    BOHUMIL GOTTHARD si v samostatném úniku vytáhl brankáře Metteho kličkou do bekhendu, vše zakončoval chytrým přehozením betonu rakouského gólmana! Asistence: Jan Nýdl a Petr Švanda.
     
    19:26
    Bálek nedokázal zpracovat prudký pas, míček poté doletěl až za bránu Metteho, píská se icing také na druhé straně.
     
    18:10
    Za balónkem běžel Schumnig, který se srazil s brankářem Fukárkem. Tomu spadla maska, avšak vypadá to, že oba budou v pořádku.
     
    17:36
    Na hřišti docela dlouho zůstával Luka. Rakušané se poté osvobodili za cenu vyhození, píská se jejich zakázané uvolnění.
     
    17:16
    Reichardovi se sice podařilo prostrčit do středního pásma, jenže přesně na hůl českého hráče, hokejbalisté v modrých dresech už zase pospíchají do útoku.
     
    16:42
    Švihem to dnes už podruhé po vyhraném vhazování zkoušel Luka, jenže jeho tvrdé střele chyběla přesnost, balónek skončil na zadním mantinelu.
     
    15:59
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušané využívají přesilovou hru a snižují! Fukárek nedokázal udržet balónek po tvrdé ráně od modré čáry, míček zůstal na brankovišti. Nejaktivnější při dorážkách byl STEFAN SCHUMNIG! Asistence: Patrick Illgoutz a Michael Krall.
     
    15:35
    Vyloučení v týmu Středočeský kraj:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na hřišti, odpyká Jan Rosůlek.
     
    14:52
    Středočeský kraj má i nadále jasně navrch, s balónkem kombinuje poblíž Metteho, který musí být neustále na pozor.
     
    14:09
    Rosůlkovi bylo jasné, že bránícího hráče nepřesprintuje, proto nahazoval od pravého mantinelu. Míček šel těsně vedle!
     
    13:45
    Z levého kruhu to zkoušel Luka. Balónek směřoval jen do hrudi rakouského gólmana, který pro jistotu přerušil hru.
     
    13:13
    Středočeský kraj právě vstřelil branku!
    Výpad dvou českých hráčů na Metteho. Chmel vybídl zadovkou ZBYŇKA DVOŘÁKA, jehož rána směřovala na bližší tyč. Asistence: Michal Chmel a Milan Vlach.
     
    12:41
    První výraznější příležitost Rakušanů! Z pravého kruhu pálil Robič, který se hnal za dorážkou. Fukárek na poslední chvíli pokryl balónek v lapačce.
     
    12:28
    Novák vyběhl do slušné střelecké pozice, bekhendem pak trefil pouze Metteho, který přerušil hru, aby jeho spoluhráči mohli prostřídat.
     
    12:01
    Začala druhá třetina.
     
    Zatím se potvrzují papírové předpoklady. Středočeský kraj má jasnou převahu a přestože Mette v rakouské brance dlouho kouzlil, nakonec jej hokejbalisté českého mužstva dokázali čtyřikrát překonat a dá se očekávat, že toto číslo se bude po pauze zvyšovat.
     
    12:00
    První třetina skončila.
     
    11:50
    Schumnig se proháčkoval obranou českého týmu, pak zkoušel přihrávat. Balónku se za bránou ujal Chmelina, víc už se asi nestane.
     
    11:00
    Středočeský kraj právě vstřelil branku!
    Střelecký pokus DAVIDA ŠPERLA švihem přes bránícího hráče. Mette toho moc neviděl, balónek mu navíc směřoval do protipohybu! Asistence: Bohumil Gotthard.
     
    10:41
    Individuální akce Vlacha, který si to vykroužil až do ideální střelecké pozice na pravém kruhu, jenže odtud zamířil vysoko nad branku!
     
    10:07
    Další nápor Středočeského kraje. Nebál bych se vůbec napsat, že čtvrtá branka visí ve vzduchu. Vhazovat se bude po levici Metteho.
     
    09:38
    Po vyhraném buly Gottharda pálil od modré čáry Nýdl. Mette vyrážel levým betonem, české mužstvo přesto pokračuje v útočení.
     
    09:05
    Středočeský kraj právě vstřelil branku!
    Náskok přeci jen narůstá! Honický od pravého mantinelu našel milimetrově přesným pasem na ose nabíhajícího MICHALA CHMELA, který se nemýlil! Asistence: Radek Honický a Roman Bušek.
     
    08:25
    Středočeský kraj právě vstřelil branku!
    Luka zpoza brány vybídl JANA HRABICU, který prokázal obrovskou šikovnost. Balónek si stáhl do bekhendové strany, čímž si položil Metteho, poté zakončoval bekhendem do odkryté svatyně. Asistence: Vladimír Luka.
     
    07:35
    Mohlo to být o dvě branky! Luka s Gotthardem běželi dva na nikoho, první jmenovaný to chtěl vyšperkovat přihrávkou, která nebyla přesná.
     
    07:16
    Středočeský kraj právě vstřelil branku!
    Vlach zakončoval do levého betonu Metteho, s dorážkou byl připravený BOHUMIL GOTTHARD. Napoprvé to nevyšlo, napodruhé taky ne, ale napotřetí už ano! Asistence: Miroslav Růžička a Milan Vlach.
     
    06:39
    Mette vyrážel betonem k dobíhajícímu Novákovi, ani ten ale nedokázal otevřít skóre. Rozhodčí poté přerušili hru, branka nebyla ve svém postavení.
     
    05:16
    Bušek, Honický, pak i Střeska. Další velké šance českého mužstva! Tu největší měl bekhendem zády k brance Honický, jenže Mette zasáhl bekhendem.
     
    04:18
    K odraženému míčku se na ose dostal Gotthard. Brankář Mette vyrážel ramenem, Rakušané poté vyhodili přes celé hřiště.
     
    03:36
    Nýdl posouval do pravé strany na Šperla. Ten míček zpracoval, poté vyzkoušel pozornost Metteho. Další jeho zákrok.
     
    03:10
    Hrabica přihrával Vlachovi, ten z delší vzdálenosti vystřelil do tyč. Rakouskému gólmanovi dnes podruhé pomohla branková konstrukce!
     
    02:38
    Novák hledal rozeběhnutého Chmelinu, který se octil v těžkém úhlu a na střelu si nevěřil. Balónek proto vracel do levé strany.
     
    02:06
    Úvodní zákrok také pro brankáře Fukárka. Byl snadný, avšak český gólman byl atakován rakouským hráčem, proto raději přerušil hru.
     
    01:29
    Honický proběhl po pravé straně, nezachrtil a ještě vybízel Buška. Na toho zívala odkrytá klec, kterou minul!
     
    01:05
    Bušek hledal jednoho ze svých spoluhráčů na modré čáry, ovšem balónek proskákal až za rakouskou branku, icing.
     
    00:21
    České mužstvo začalo náporem. Za Mettem zvonila branková konstrukce, rakouský gólman měl štěstí také při dorážce!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Rakušané tu v rámci úvodního dne schytali dva debakly, Slovákům podlehli 1:11, Kanadě 0:10. Ve čtvrtek padli 0:9 s českým mužstvem, pak ale přehráli USA United (2:1). Do dnešního duelu půjdou v roli obrovského outsidera.
     
    Výběr Středočeského kraje vstoupil do šampionátu těsnou porážkou proti Kanadě (1:3), ve večerním středečním zápase si vše vynahradil vysokým vítězstvím proti USA United (12:1). Včera odehrál dva velmi vyrovnané duely. Nejprve porazil Slováky (8:7), aby poté padl 1:2 po samostatných nájezdech českému soupeři.
     
    Hezký den. Kladno a Nové Strašecí hostí hokejbalový světový šampionát Masters žen a mužů, na programu je už třetí hrací den. My zůstaneme v mužském turnaji, konkrétně v "áčkové" skupině, kde Středočeský kraj změří síly s rakouským protivníkem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.

    Štěpán Slovák

    Branky a nahrávky: 8. Gotthard (Růžička, Vlach), 9. Hrabica (Luka), 10. Chmel (Honický, Bušek), 11. Šperl (Gotthard), 14. Dvořák (Chmel, Vlach), 20. Gotthard (Nýdl, Švanda), 21. Luka (Hrabica), 31. Šperl (Luka, Gotthard), 35. Luka (Šperl, Chmel) – 16. Schumnig (Illgoutz, Krall), 29. Gappitz (Krall, Schumnig), 30. Gappitz (Schumnig)


    Středočeský kraj: Fukárek (Banda, Heczko) – Český, Chmelina, Bušek, Šperl, Chmel, Nýdl, Střeska, Hrabica, Švanda – Rosůlek, Novák, Gengel, Bálek, Čech, Dvořák, Sýkora, Gotthard, Honický, Růžička, Vlach, Luka (C), Korbel,
    Rakousko: Mette (Schmarl) – Illgoutz, Weinzieri, Reichard, Krall, Podlesnik, Tautscher – Gaugg, Sulzbacher (C), Robic, Hochkönig, Katholnig, Mokre, Germ, Reiter, Schumnig, Gappitz

    Rozhodčí: Havelka, Řezníček

    Diváci: 49