Středočeský kraj – Rakousko 9:3 (kon.) | Slovensko – USA 3:1 (kon.) | USA United – Old Boys SVK 3:6 (kon.)
Řecko – Velká Británie 6:1 (kon.) | Kanada – Česko 1:3 (kon.) | Kanada Sask. – Česko 2:1 (2:0 po s.s.)
Česko – USA 4:1 (kon.) | Kanada – Česko 4:0 (kon.) | Kanada Sask. – Středočeský kraj 6:5 (po pr.)
Slovensko – Old Boys SVK 3:1 (kon.)
konec
Kanada
1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Česko
Pátek 09.09.2022, 12:00 • Hokejbalová aréna Kladno • Mistrovství světa Masters mužů • Skupina A
     
    Přímý souboj o prvenství ve skupině A dopadl vítězstvím Česka, které porazilo Kanadu v parádním zápase 3:1. Domácí hokejbalisté udělali důležitý krok k vítězství ve druhé třetině, v níž otevřel skóre střetnutí Tomáš Ruda. Kanaďané ve třetí části dokázali vyrovnat zásluhou Roba Gakhala, avšak Čechům vrátil ve 31. minutě vedení navrátilec z trestné lavice Petr Zeman a pojistku dal na české vítězství o čtyři minuty později Michal Dědič.

    Češi a postupují do čtvrtfinále z prvního místa, Kanada poprvé na turnaji okusila hořkost porážky a mezi nejlepších osm týmů postupuje z druhé pozice. (13:21:00)
     
    Konec zápasu.
     
    35:51
    Je to jasné, Češi zvítězí! Daniel Hnízdil si pod tlakem nekomplikoval situaci a po pravém mantinelu odpálil hrací předmět na zakázané uvolnění.
     
    35:12
    Kanaďané dle očekávání sáhli k powerplay. Po zisku míčku mířil do odkryté brány Petr Zeman, trefil pouze levou část brankové konstrukce.
    34:38 Michal DĚDIČ - 1:3
     
    34:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Prvenství ve skupině je blízko! David Tyburec z levé strany posunul hru na střed, kde byl v nápřahu MICHAL DĚDIČ, za dělovkou k levé tyčce natahoval Campisano lapačku marně. Asistence: David Tyburec a Daniel Hnízdil.
     
    34:24
    David Tyburec chtěl vystřelit, jenže přes clonícího Francoise Jobina neměl kudy. Proto volil zpětnou nahrávku na Martina Seidla.
     
    33:48
    Kanada zatím zvládá oslabení na jedničku. Vysoký oblouček Seana Phaira doletěl až za českou bránu, novou akci rozjíždí Michal Dědič.
     
    33:06
    Z poloviny hřiště vypálil pořádnou dělovku Petr Čížek. Aaron Campisano nicméně na míček viděl velmi dobře a lapačkou ho vyrazil mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    32:36
    Kanadě komplikuje honbu za vyrovnáním Stewart Thiessen. Za vlastní bránou chtěl odpálit míček do bezpečí, jenže přitom sekl přes hokejku protihráče, tento okamžik rozhodčímu neunikl.
     
    32:16
    Daniel Hnízdil skvěle dokázal protečovat balónek na Michala Dědiče, jenž se pokusil zleva natlačit před bránu, čistým způsobem soka zastavil Trent Gaudon.
     
    31:30
    Lze očekávat, že Češi se teď nikam nepoženou. Útočit musí Kanaďané, Čechům za současné situace stačí spoléhat na rychlé brejky.
    30:50 Petr ZEMAN - 1:2
     
    30:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    PETR ZEMAN se vykoupil tím nejlepším možným způsobem, gólem! Po návratu z trestné lavice dostal nahrávku na střed, kudy doběhl až k modré čáře a vystřelil ze zápěstí. Campisano míček ztlumil, pak si jej ale smolně srazil za záda. Asistence: Stanislav Kastner a Radek Procházka.
     
    30:09
    V oslabení zamířil do příležitosti Ondřej Kejř. Vyzkoušel ránu od pravého mantinelu, tu zblokoval Jeremy Bishop pravou nohou.
     
    29:47
    Za pravým kruhem nebezpečně pálil Jeremy Bishop. Michal Šupík zasahovat nemusel, do rány obětavě vletěl Petr Čížek.
     
    29:16
    Zranění D'Amica nebude vážnějšího rázu. Hráči ze zámoří mezitím kombinují v útočném pásmu a hledají cestičku, jež by vedla k uzmutí vedení na svou stranu.
     
    28:37
    Nepříjemnost pro české mužstvo. Na lavici hanby zamířil Petr Zeman, který v útočném pásmu bolestivě sekl přes ruce Giuseppeho D'Amica, ten dokonce potřebuje zdravotní kontrolu.
    27:58 Rob GAKHAL - 1:1
     
    27:58
    Kanada právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Kanadský kapitán Sandro Morello vkleče zvládl přihrát k levému mantinelu ROBU GAKHALOVI. Defenzivně laděný hráč oběhl bránu a z pravého kruhu překvapivě vypálil z otočky na zadní tyč, Šupík vůbec nereagoval. Asistence: Sandro Morello.
     
    27:42
    Pavel Kubeš si od pravého mantinelu potáhl míček na střed a střílel kousek za modrou čárou. Aaron Campisano zvládl podržet míček nadvakrát.
     
    27:20
    Vysoko forčekující Martin Seidl dostal pod tlak Shawna Myskiwa, jenž ovšem zachoval chladnou hlavu a po mantinelu uvolnil Roba Gakhala.
     
    26:47
    Na druhé straně zahrál na jedničku do defenzivy Trent Gaudon. Správně odhadl, že Stanislav Kastner zkusí křižný pas na Tomáše Rudu, balónek zastavil.
     
    26:11
    Dobrou práci odvedl směrem do defenzivy Miloš Kamaryt. Podržel na zádech Shawna Myskiwa a zvládl i rozehrávku přes Pavla Kubeše.
     
    25:46
    Po střetu mezi Chrisem Sirovyakem a Jiřím Mašíkem se poroučel k zemi český hráč, rozhodčí se ale vylučovat nechystají.
     
    25:23
    Do brejku směřoval Slavomír Švancar. Došlo však k jeho zdvojení, balóne z pod jeho nohou vydoloval Mike Woychyshyn.
     
    24:55
    Hokejbalisté ze zámoří pokračují v aktivitě. Daniel Vero přenesl hru zprava doleva na Troye Minora, ten pálil vysoko nad bránu.
     
    24:13
    Třetí třetina začala útokem Kanady. Sean Phair vystřelil z levého kruhu na přední tyč, Michal Šupík udržel míček před brankovou čárou.
     
    24:01
    Začala třetí třetina.
     
    V prostředním dějství se poprvé pohnul stav zápasu, blíže k prvenství ve skupině mají Češi. Ještě za bezbrankového stavu měl velkou příležitost otevřít skóre Ivo Loskot, nařízené trestné střílení ale neproměnil. Síť rozvlnil na konci 20. minuty až Tomáš Ruda, který dlouho neváhal a po nahrávce od Seidla vypálil forhendovou dělovku neomylně do levé šibenice. V závěru druhé třetiny se na hřišti pořádně přiostřilo, třetí část slibuje parádní podívanou.
     
    24:00
    Druhá třetina skončila.
     
    23:47
    Závěr druhé třetiny patří Kanaďanů, ti však do sirény podle všeho vyrovnat nestihnou. Smiter Kaila kličkou nevyzrál na Slavomíra Švancara, ten posléze vyhodil do středního pásma.
     
    23:14
    Daniel Vero pod tlakem zvládl přenést hru doprava na Craiga Malaschuka, jemuž střílený pas vůbec nevyšel. Balónek skončil za českou bránou, kde úřadoval Michal Drenko.
     
    22:53
    Z velké vzdálenosti vyslal pořádnou dělovku Michal Dědič. Aaron Campisano ukázal velmi rychlé reflexy a pravým ramenem míček vyrazil do bezpečí.
     
    22:03
    David Tyburec nastartoval po levém mantinelu Daniela Hnízdila, jenž si věřil na Malaschuka kličkou na střed, uspěl kanadský obránce.
     
    21:38
    Začíná se přiostřovat. Radek Mašík pustil hokejku po dojmem faulu Craiga Malaschuka, rozhodčí ovšem nechávají hru plynout dál bez přerušení.
     
    21:13
    Chris Sirovyak nahazoval z poloviny hřiště. Michal Šupík se musel rychle zorientovat, protože balónek se odrazil od zadního plexiskla do brankoviště, kde nebezpečí zažehnal Martin Seidl.
     
    20:26
    Hra ve čtyřech bude pokračovat další dvě minuty. Petr Čížek nedovoleně zabránil v pohybu Marcelu Lafortuneovi, ale i v tomto případě rozhodčí viděl až příliš ochotný pád Kanaďana k zemi, takže jej také vyloučil.
     
    20:09
    Z vrcholku levého kruhu střílel forhendem Ondřej Kejř. Aaron Campisano se včas přesunul ke své pravé tyči a hrací předmět udržel ve výstroji.
    19:54 Tomáš RUDA - 0:1
     
    19:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Důležitý první gól střílí Češi! Dlouhou kanadskou rozehrávku zachytil Martin Seidl, který rychle posunul míček na TOMÁŠE RUDU, za jehož dělovkou od modré čáry do levé šibenice se Campisano natahoval marně! Asistence: Martin Seidl.
     
    19:38
    Český kapitán Pavel Kubeš zvládl z přehuštěného prostoru posunout míček na modrou čáru k Michalu Drenkovi, jeho dělovka proletěla těsně vedle levé tyče.
     
    19:06
    Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách. Giuseppe D'Amico přidržel Jiřího Mašíka, ale ten podle rozhodčích upadl příliš ochotně, takže dostal i on trest za nafilmovaný pád.
     
    18:43
    Po Pavlem Kubešem vyhraném buly střílel z první Martin Kosina. Aaron Campisano reagoval pozdě, situaci za něj vyřešil blokující Gakhal.
     
    18:03
    Pěknou kličkou si Slavomír Švancar obhodil Stewarta Thiessena, jenže okamžitě mu cestu zakřižoval Francois Jobin, který se stal novým majitelem míčku.
     
    17:43
    Češi pokračují v pěti, přestáli zkrácené oslabení. Už při hře pět na pět zahrozil Troy Minor, bekhendem mířil těsně vedle pravé tyče.
     
    17:12
    Obětavým blokem se prezentoval Martin Seidl. Zaklekl do tvrdé střely Daniela Vera, tu nakonec zblokoval hokejkou.
     
    16:45
    Úspěšné vyhození po levém mantinelu v podání Petra Zemana. Aaron Campisano posléze nepřesně rozehrál, ale Kubešovi nevyšla klička proti Phairovi.
     
    16:12
    Kanaďané už hrají v plném počtu. Okamžitě nastěhovali hru do útočné třetiny, odkud se snaží najít recept na zatím nepokořeného Šupíka.
     
    15:39
    Bohužel, síly na hřišti se vyrovnávají a za třiadvacet vteřin začne kanadská přesilovka. Byl to Slavomír Švancar, kdo zasáhl vysokou holí do obličeje Gaudona.
    15:00 Loskot neproměnil trestné střílení
     
    15:00
    Exekuce trestného střílení se chopil Ivo Loskot. Bekhendový blafák neprovedl vůbec zle, avšak Aaron Campisano jej skvěle přečetl a míček za svá záda nepustil!
     
    15:00
    Bylo nařízeno trestné střílení! Campisanem vyražený míček zalehl v brankovišti Stewart Thiessen. Rozhodčí neváhal ani vteřinu a okamžitě zkřížil ruce nad hlavou.
     
    14:39
    Michal Dědič vstřelil gól, odražený míček se od nohy Pavla Kubeše dostal za brankovou čáru. Rozhodčí situaci dobře viděl a okamžitě rozpažil, gól neplatí.
     
    14:02
    Petr Zeman vyzval k souboji jeden na jednoho Seana Phaira. Kanadský útočník uspěl, ale pouze za cenu faulu. Dvě minuty za sekání.
    13:36 Phair nevyzrál na ležícího Šupíka
     
    13:36
    Fantastický Michal Šupík! Sean Phair se nejprve prosmýkl mezi obránce, položil si i gólmana a střílel k pravé tyči, český brankář ovšem i vleže zvládl vytasit pravý beton a úspěšně zasáhnout!
     
    13:01
    Na druhé straně zahrozil Francois Jobin. Skrytou ránu přes obránce řešit nemusel, Petr Čížek totiž zaznamenal úspěšný blok.
     
    12:23
    Tak se stalo. Ve finále pohledné kombinační akce střílel Ondřej Kejř od pravého mantinelu, Giuseppe D'Amico střelu zdárně zblokoval.
     
    12:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Buly ovládli Češi, kteří ta mohou podniknout první útok.
     
    12:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvanáctiminutovka zápasu mezi Kanadou a Českem gól nepřinesla. Souboj o první místo ve skupině přináší pohledný hokejbal, chybí pouze góly. Lehce více ze hry měli Češi, ale i hráči ze zámoří si vytvořili pár nebezpečných příležitostí. Rozhodovat mohou opravdu maličkosti.
     
    12:00
    První třetina skončila.
     
    11:37
    Kanadský kapitán Sandro Morello na sebe navázal dva protihráče, aby posléze nahrál k levému mantinelu na volného Kevina Marchuka, jeho pokus srazil do ochranné sítě Petr Čížek.
     
    11:25
    České oslabení je minulostí. Poslední vteřiny Kamarytova trestu proběhly při hře ve středním pásmu, kde skvěle držel balónek u mantinelu Ondřej Kejř.
     
    10:46
    Marcel Lafortune vyslal zajímavou střílenou nahrávku, do které vložil hokejku Shawn Myskiw, ten nasměroval míček do vnější strany levé tyčky!
     
    10:20
    Úvodní minuty zvládli Češi v oslabení na výbornou. Soupeře nepustili k žádné střele na bránu, naopak úspěšně vyhodil Čížek, kterého o chvíli později doplnil Hnízdil.
     
    09:19
    První přesilovou hru si zahrají hokejbalisté Kanady. Na trestnou lavici zamířil Miloš Kamaryt, jenž v útočném pásmu podrazil Shawna Myskiwa.
     
    09:02
    Český útok pokračoval a k vedoucímu gólu moc nechybělo! Při zmatcích v předbrankovém prostoru ovšem nedokázal jak Daniel Hnízdil, tak ani David Tyburec napálit míček za ležícího Campisana.
     
    08:53
    Přes obránce střílel z levého kruhu David Tyburec. Aaron Campisano spatřil míček na poslední chvíli a pouze jej vyrazil před sebe.
     
    08:12
    Češi směřovali do přečíslení dvou na jednoho. Velká škoda, že Pavel Kubeš nezvládl balónek propasírovat na levou stranu k Ondřeji Kejřovi.
     
    07:40
    Mike Campbell neměl rychlost, proto si nevěřil jeden na jednoho. Zkontroloval postavení protihráčů a zklidnil akci pasem na Jobina.
     
    07:15
    Jeremy Bishop nahodil do útočného pásma a sám si chtěl hrací předmět doběhnout, tečující Martin Kosina ovšem míček nasměroval mimo hrací plochu.
     
    06:38
    Defenzivní povinnosti si Chris Sirovyak splnil na jedničku. Udržel na zádech dotírajícího Miloše Kamaryta a zvládl i rozehrávku přes Johna Jarvise.
     
    06:02
    Po vyhraném vhazování střílel bekhendem Petr Zeman. Aaron Campisano šel včas do pokleku a hrací předmět udržel ve výstroji.
     
    05:44
    Smiter Kaila vyzkoušel střílenou nahrávku na Seana Phaira. Kanadský forvard na ni nedosáhl, rozhodčí píská zakázané uvolnění.
     
    05:16
    Za bránou soupeře srdnatě bojoval Craig Malaschuk. Zadovkou nasměroval na volného Roba Gakhala, rána z první zamířila nad bránu.
     
    04:47
    Zakázané uvolnění odpískáno českému týmu. Jiří Voženílek nahrával na obsazeného Petra Zemana, ten nezvládl balónek ani protečovat.
     
    04:22
    Středem zkusil štěstí Jason Cormier. Věřil si na Michala Dědiče, v souboji jeden na jednoho ovšem uspěl bránící hráč.
     
    03:49
    Dobrou práci odvedl při forčekinku Martin Seidl. Hrací předmět ovšem do své moci nezískal, Francois Jobin si pomohl křižným pasem na Leache.
     
    03:13
    Střetnutí od začátku probíhá ve velmi vysokém tempu. Po levém mantinelu se rozběhl Tomáš Ruda, přes dva protihráče nepropasíroval míček na Čížka.
     
    02:44
    Vysoko napadající Shawn Myskiw nadělal velké problémy Radku Mašíkovi, který si nakonec poradil vyhozením do střední třetiny.
     
    02:17
    Za vysokým obloučkem Pavla Kubeše si výborně naběhl Petr Zeman, forhendové zakončení ovšem vyslal vysoko nad horní tyč.
     
    01:55
    Úvod střetnutí patří českým hokejbalistům. Michal Drenko dlouhým pasem oslovil Slavomíra Švancara, jeho ostrá rána proletěla vedle levé tyče.
     
    01:22
    Po levém mantinelu se rozběhl Radek Procházka. Českému útočníku výborně zkřížil cestu Giuseppe D'Amico, míček získal pro sebe.
     
    00:36
    První útočná akce patřila českému týmu. Od pravého mantinelu vypálil Ondřej Kejř, úspěšným blokem se prezentoval obránce Chris Sirovyak.
     
    00:10
    Zápas o prvenství ve skupině začal! Kanada ještě na turnaji neztratila jediný bod. Češi jeden, v derby se Středočeským krajem zvítězili až po samostatných stříleních.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Campisano (Lodge, Fortin) – Jobin, Gaudon, Malaschuk, Kaila, Myskiw, D'Amico, Jarvis, Sirovyak, Woychyshyn, Gakhal, Thiessen – Doucet, Bishop, Cormier, Lafortune, Morello (C), Vero, Leach, Phair, Marchuk, Campbell, Minor.

    Česko: Šupík (Sup) – Seidl, Kosina, Dědič, Drenko, Čížek, Kamaryt, Zeman, Voženílek – R. Mašík, Kastner, Procházka, Švancar, Kubeš (C), Ruda, Urban, Hnízdil, Loskot, O. Kejř, J. Mašík, J. Kejř, Tyburec.

    Rozhodčí: Šimbera, Prudík.
     
    Hokejbalisté Kanady odstartovali šampionát vítězstvím nad domácím Středočeským krajem, který porazili 3:1. Ve druhém středečním utkání si hráči ze zámoří z chutí zastříleli, Rakousko porazili vysoko 10:0. Kanaďané zůstali stoprocentní i po čtvrtečním programu. Dvakrát zvítězili stejným výsledkem 6:1, a sice nad týmy USA United a Slovenskem.

    Také Češi se prezentují velmi dobrými výkony. Na úvod deklasovali 10:0 Rakušany, načež zvládli výsledkem 5:2 utkání s východními sousedy ze Slovenska. A podobně jako Kanada, tak i Česko zůstalo ve čtvrtek stoprocentní. V prvním zápase porazilo 9:0 Rakousko, následně v derby zdolali 2:1 po samostatných stříleních Středočeský kraj.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 28. Gakhal (Morello) – 20. Ruda (Seidl), 31. Zeman (Kastner, Procházka), 35. Dědič (Tyburec, Hnízdil)


    Kanada: Campisano (Lodge, Fortin) – Jobin, Gaudon, Malaschuk, Kaila, Myskiw, D'Amico, Jarvis, Sirovyak, Woychyshyn, Gakhal, Thiessen – Doucet, Bishop, Cormier, Lafortune, Morello (C), Vero, Leach, Phair, Marchuk, Campbell, Minor.
    Česko: Šupík (Sup) – Seidl, Kosina, Dědič, Drenko, Čížek, Kamaryt, Zeman, Voženílek – R. Mašík, Kastner, Procházka, Švancar, Kubeš (C), Ruda, Urban, Hnízdil, Loskot, O. Kejř, J. Mašík, J. Kejř, Tyburec.

    Rozhodčí: Šimbera, Prudík

    Diváci: 89