Středočeský kraj – Rakousko 9:3 (kon.) | Slovensko – USA 3:1 (kon.) | USA United – Old Boys SVK 3:6 (kon.)
Řecko – Velká Británie 6:1 (kon.) | Kanada – Česko 1:3 (kon.) | Kanada Sask. – Česko 2:1 (2:0 po s.s.)
Česko – USA 4:1 (kon.) | Kanada – Česko 4:0 (kon.) | Kanada Sask. – Středočeský kraj 6:5 (po pr.)
Slovensko – Old Boys SVK 3:1 (kon.)
konec
Kanada
1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Česko
Pátek 09.09.2022, 12:00 • Hokejbalová aréna Kladno • Mistrovství světa Masters mužů • Skupina A
     
    Přímý souboj o prvenství ve skupině A dopadl vítězstvím Česka, které porazilo Kanadu v parádním zápase 3:1. Domácí hokejbalisté udělali důležitý krok k vítězství ve druhé třetině, v níž otevřel skóre střetnutí Tomáš Ruda. Kanaďané ve třetí části dokázali vyrovnat zásluhou Roba Gakhala, avšak Čechům vrátil ve 31. minutě vedení navrátilec z trestné lavice Petr Zeman a pojistku dal na české vítězství o čtyři minuty později Michal Dědič.

    Češi a postupují do čtvrtfinále z prvního místa, Kanada poprvé na turnaji okusila hořkost porážky a mezi nejlepších osm týmů postupuje z druhé pozice. (13:21:00)
     
    Konec zápasu.
     
    35:51
    Je to jasné, Češi zvítězí! Daniel Hnízdil si pod tlakem nekomplikoval situaci a po pravém mantinelu odpálil hrací předmět na zakázané uvolnění.
     
    35:12
    Kanaďané dle očekávání sáhli k powerplay. Po zisku míčku mířil do odkryté brány Petr Zeman, trefil pouze levou část brankové konstrukce.
    34:38 Michal DĚDIČ - 1:3
     
    34:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Prvenství ve skupině je blízko! David Tyburec z levé strany posunul hru na střed, kde byl v nápřahu MICHAL DĚDIČ, za dělovkou k levé tyčce natahoval Campisano lapačku marně. Asistence: David Tyburec a Daniel Hnízdil.
     
    34:24
    David Tyburec chtěl vystřelit, jenže přes clonícího Francoise Jobina neměl kudy. Proto volil zpětnou nahrávku na Martina Seidla.
     
    33:48
    Kanada zatím zvládá oslabení na jedničku. Vysoký oblouček Seana Phaira doletěl až za českou bránu, novou akci rozjíždí Michal Dědič.
     
    33:06
    Z poloviny hřiště vypálil pořádnou dělovku Petr Čížek. Aaron Campisano nicméně na míček viděl velmi dobře a lapačkou ho vyrazil mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    32:36
    Kanadě komplikuje honbu za vyrovnáním Stewart Thiessen. Za vlastní bránou chtěl odpálit míček do bezpečí, jenže přitom sekl přes hokejku protihráče, tento okamžik rozhodčímu neunikl.
     
    32:16
    Daniel Hnízdil skvěle dokázal protečovat balónek na Michala Dědiče, jenž se pokusil zleva natlačit před bránu, čistým způsobem soka zastavil Trent Gaudon.
     
    31:30
    Lze očekávat, že Češi se teď nikam nepoženou. Útočit musí Kanaďané, Čechům za současné situace stačí spoléhat na rychlé brejky.
    30:50 Petr ZEMAN - 1:2
     
    30:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    PETR ZEMAN se vykoupil tím nejlepším možným způsobem, gólem! Po návratu z trestné lavice dostal nahrávku na střed, kudy doběhl až k modré čáře a vystřelil ze zápěstí. Campisano míček ztlumil, pak si jej ale smolně srazil za záda. Asistence: Stanislav Kastner a Radek Procházka.
     
    30:09
    V oslabení zamířil do příležitosti Ondřej Kejř. Vyzkoušel ránu od pravého mantinelu, tu zblokoval Jeremy Bishop pravou nohou.
     
    29:47
    Za pravým kruhem nebezpečně pálil Jeremy Bishop. Michal Šupík zasahovat nemusel, do rány obětavě vletěl Petr Čížek.
     
    29:16
    Zranění D'Amica nebude vážnějšího rázu. Hráči ze zámoří mezitím kombinují v útočném pásmu a hledají cestičku, jež by vedla k uzmutí vedení na svou stranu.
     
    28:37
    Nepříjemnost pro české mužstvo. Na lavici hanby zamířil Petr Zeman, který v útočném pásmu bolestivě sekl přes ruce Giuseppeho D'Amica, ten dokonce potřebuje zdravotní kontrolu.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 28. Gakhal (Morello) – 20. Ruda (Seidl), 31. Zeman (Kastner, Procházka), 35. Dědič (Tyburec, Hnízdil)


    Kanada: Campisano (Lodge, Fortin) – Jobin, Gaudon, Malaschuk, Kaila, Myskiw, D'Amico, Jarvis, Sirovyak, Woychyshyn, Gakhal, Thiessen – Doucet, Bishop, Cormier, Lafortune, Morello (C), Vero, Leach, Phair, Marchuk, Campbell, Minor.
    Česko: Šupík (Sup) – Seidl, Kosina, Dědič, Drenko, Čížek, Kamaryt, Zeman, Voženílek – R. Mašík, Kastner, Procházka, Švancar, Kubeš (C), Ruda, Urban, Hnízdil, Loskot, O. Kejř, J. Mašík, J. Kejř, Tyburec.

    Rozhodčí: Šimbera, Prudík

    Diváci: 89