Třinec – Vyškov 1:1 (kon.) | Líšeň – Jihlava 2:0 (kon.) | Prostějov – Táborsko 5:0 (kon.)
konec
FK Třinec
1:1 (1:1)
MFK Vyškov
Sobota 10.09.2022, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Hezké sobotní dopoledne u online přenosu z osmého kola druhé nejvyšší fotbalové soutěže. Na stadionu Rudolfa Labaje se představí dva přední týmy letošního ročníku. Sedmý Třinec hostí totiž pátý Vyškov.

    Jihomoravané prožili velmi dobrý vstup do soutěže a po čtyřech kolech měli deset bodů. Následovaly dvě prohry, s Líšní 1:2 a na Dukle 0:2. Až minulý víkend zakončili vítězně, kdy po famózním vstupu do zápasu porazili Karvinou 2:1.

    Nejlepšími střelci Vyškova jsou dva Afričané, hráč Burundi Bienvenue Kanakimana a útočník z jihoafrické republiky Adama Fofana, oba mají na svém kontě tři góly.

    Třinečtí jsou na tom v tabulce hůře, a to o dva body. Slezanům nevyšel úvodní duel proti Karviné, ale v dalších šesti zápasech prohráli pouze ve Varnsdorfu 0:3. Výsledkem je 11 bodů a sedmé místo. V posledním utkání Slezané bodovali na půdě olomouckého béčka, se kterým remizovali 0:0.

    Nejlepšího střelce Slezanů je těžké určit, protože hned pětice hráčů má na svém kontě dva góly. Jedná se o obránce Martina Foltyna a Matěje Hýbla, záložníky Tomáše Omastu a Lukáše Holíka a útočníka Václava Juřenu. Avšak nejkrásnější gól zaznamenal střelou z více než 40 metrů Jiří Kateřiňák.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí se hned v úvodu utkání dostávají do vedení! Po dlouhém autu z levé strany se hlavou prosadil v pokutovém území TOMÁŠ JURSA! Třinec vede 1:0!
     
    6
    První žlutou kartu inkasoval za nebezpečný faul na Kateřiňákovi vyškovský Lukáš Lahodný.
     
    10
    Dao se snažil proháčkovat v pokutovém území kolem bránícího Foltyna, ale upadl na trávník. Rozhodčí odpískal vyškovskému hráči nafilmovaný pád.
     
    12
    Dlouhý nákop Habusty si před šestnáctkou zpracoval Juřena rukou, míč se však dostal k hráčům Vyškova, proto sudí nepřerušil hru.
     
    13
    Parádní střela z kopačky Kateřiňáka. Třinecký záložník si několika kličkami před šestnáctkou nachystal bránícího soupeře a následně vystřelil na bránu! Gólman Kinský letící střelu tečoval vedle brány!
     
    14
    Na rohový kop Hýbla si před malým vápnem vyskočil Foltyn, ale míč po jeho hlavičce zamířil těsně nad břevno!
     
    16
    Kanakimana nachytán v ofsajdu, když se zkoušel uvolnit kolem obránce na pravé straně.
     
    18
    Pro dlouhý nákop od středové čáry si doklouzal ke kraji pokutového území pro míč gólman Hasalík, který jej chytil před dobíhajícím Kubalou.
     
    19
    Vyškovští zkoušeli nějakou fintu z přímého kopu, ale po centru Kršky z levé strany Hasalík vyboxoval míč mimo vápno, kde se k němu dostal Ilko, ale střelou z voleje napálil míč jen do reklamních panelů.
     
    21
    Přímý kop z levé strany nyní zahrávali domácí, ale Hýblův centr neusměrnil do branky hlavičkující Habusta.
     
    22
    Omasta zkoušel centrovat po zemi do pokutového území, ale Štěpánek odpálil skákající míč vedle branky. Rohový kop pro Třinec.
     
    23
    Kateřiňákovi se rohový kop nepovedl, centr zakroutil tak nešťastně, že vylétl mimo hřiště.
     
    27
    Matys s Kinským trochu zabrnkali fanouškům na nervech, přihrávka vyškovského obránce byla prudká, ale dobíhající Gembický se k míči nedostal.
     
    29
    Vyškov měl výhodu rohového kopu, ale domácí tak šikovně míč odvrátili, že ten byl o pár sekund později na noze brankáře Kinského.
     
    30
    Gembický se snažil projít po levé straně kolem Ilka, ale neuspěl, extřinecký obránce jej připravil o míč s trochou nedovolené pomoci.
     
    31
    Další průnik Kateřiňáka dopadl pádem třineckého hráče na zem, opět se nepíská, sudí ukázal třineckému záložníkovi, ať vstává.
     
    32
    Nepříjemný nákop Vintra z levé strany odvrátil ve skluzu Habusta mimo hřiště.
     
    35
    Nepovedená střela Kršky z nějakých pětadvaceti metrů doskákala pouze do reklamního panelu daleko od třinecké branky.
     
    35
    Do odraženého míče se za třineckou šestnáctkou opřel Matys, ale střelou trefil jen bránícího Gembického. Hráči Vyškova ještě křičeli „ruka,“ ale marně.
     
    39
    Poprvé se zažlutilo i na domácí straně, za faul na útočné polovině inkasoval žlutou kartu Martin Foltyn.
     
    41
    Habusta vyrazil do rychlého protiútoku, jenže přihrál míč na pravou stranu, kde akci zabrzdil Jursa. Třinečtí zkouší zahrozit postupnou kombinací.
     
    42
    A nebo standardní situací. Hýbl odcentroval z přímého kopu z levé strany, v pokutovém území našel hlavu Straňáka, ale jeho hlavička o zem neohrozila gólmana Kinského, který míč chytil do rukou.
     
    43
    Špatný odkop Foltyna rozběhl Kanakimanu na pravé straně, který se dostal k míči, vběhl do pokutového území a zpětnou přihrávkou se snažil vybídnout ke střele Vintra, míč však doběhl třinecký hráč a přerušil akci soupeře.
     
    44
    MFK Vyškov právě vstřelil branku!
    V Třinci je vyrovnáno! V pokračující akci přilétla přízemní přihrávka Daa před malé vápno, kam si naběhl BIENVENUE KANAKIMANA a bleskovou střelou nedal Hasalíkovi šanci na zákrok – 1:1!
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí prodlouží první půli minimálně o 2 minuty.
     
    45+2
    Omasta se snažil dostat k míči před dobíhajícím brankářem Kinským, ale ani on neuspěl.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Po první půli nám světelná tabule ukazuje nerozhodný výsledek 1:1. Nutno říci, že asi zaslouženě, oba týmy byly stejně nebezpečné. Úvod zápasu patřil domácím, Jursa otevřel skóre a následně měli domácí další příležitosti, jenže druhou branku už nepřidali. Vyškov v závěru první půle hrozil a nakonec o vyrovnal Kanakimanou na aktuálních 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Vyškov o přestávce sáhl k jedné změně. Dao zůstal v šatně a do druhého poločasu vyběhl Barnabáš Lacík.
     
    47
    Kanakimana zakmital nohama na hranici pokutového území a následně přes bránícího protihráče vystřelil, míč prolétl těsně nad břevnem.
     
    48
    Vyškov začal aktivně, centr Ilka z pravé strany odkopl v letu do zámezí jeden z třineckých hráčů. Rohový kop pro hostující celek.
     
    49
    Na rohový kop si nejvýše vyskočil Straňák a od zadní tyče odhlavičkoval míč mimo šestnáctku. Následný centr Kršky se odrazil od reklamního panelu vedle třinecké branky.
     
    51
    Nepříjemný střet Kateřiňáka s Krškou. Třinecký hráč zůstal ležet na zemi. Posléze vstal a začal si něco vyříkávat s kapitánem Vintrem. Oba nakonec uviděli žlutou kartu.
     
    53
    Elandi se proběhl po levém křídle a nakopl míč do pokutového území, kam si pro něj došel Hasalík před dobíhajícím Vintrem.
     
    54
    Vintr po odpískaném ofsajdu odkopl míč za plot. Domácí se dožadovali žluté karty pro soupeře, ale neuspěli. Sudí nechce posílat hosty do deseti.
     
    55
    Nepovedená střela Lacíka z dvaceti metrů, míč se kutálel po zemi vedle branky. Brankář Hasalík střelu kontroloval pohledem.
     
    56
    Omasta krásnou ulicí vysunul do úniku Holíka, ten vběhl z pravé strany do pokutového území a vystřelil na zadní tyč. Moc nechybělo, pár desítek centimetrů, aby se trefil z většího úhlu.
     
    58
    Střídání Vyškova na hrotu. Kapitána Vintra nahradil Adama Fofana.
     
    59
    Po faulu na obránce Jursu uviděl žlutou kartu vyškovský Alexis Alégué Elandi.
     
    61
    A další žlutá pro Vyškov, faul Kanakimany odnesl Hýbl, který sice vstal, ale po pár sekundách znovu padl na zem. Vyškovský hráč byl odměněn žlutým napomenutím.
     
    62
    Trenér Zbončák rychle zareagoval a zraněného Hýbla nahradil Michal Szewieczek.
     
    63
    Třinečtí zkouší zahrozit, centr Gembického z levého rohu šestnáctky zamířil přímo do rukou gólmana Kinského.
     
    65
    Rohový kop na druhé straně, Vyškov zahrál situaci nakrátko, následoval centr na zadní tyč a vrácený balón od Štěpánka, který odvrátili domácí beci.
     
    66
    Zajímavá kombinace Vyškova na pravé straně, Ilko s Kanakimanou si vyměnili míč, následně se balón dostal k Lacíkovi, který neprostřelil bránící hráče.
     
    68
    Dvojité střídání na obou stranách. Hřiště opustili na třinecké straně Omasta s Gembickým a místo nich přišli Kania s Tandarou. V týmu Vyškova Cabadaj nahradil Kršku a Klesa Aléguého Elandiho.
     
    69
    Další žlutá karta na straně Vyškova. Potrestaným byl faulující Adama Fofana.
     
    70
    Kania byl fualován, rozhodčí nechal domácím výhodu, ale Szewieczkův centr z levé strany postrádal přesnost.
     
    73
    Domácí zkouší tlačit, Holík centroval z pravé strany, ale obránci v bílých dresech odvrátili míč za cenu rohového kopu.
     
    73
    Do centru Kanii z pravé strany se položil v pokutovém území Foltyn a nůžkami zkusil ohrozit vyškovskou branku, jenže na brankové čáře stál obránce soupeře a míč odkopl.
     
    75
    Kania hledal na zadní tyči Kateřiňáka, ten se sklouznul po trávníku a z akrobatické pozice vystřelil na branku. Gólman Kinský byl připraven a míč chytil.
     
    76
    Do akce musel gólman Hasalík, poté co si přihrávku z pravé strany zpracoval přihrávku Ilka Cabadaj a po zemi vystřelil na branku. Třinečtí beci trochu clonili, přesto Hasalík střelu zneškodnil.
     
    79
    Cabadaj našel dlouhým balónem na levé straně Lacíka, ten udělal pár kroků dopředu a odcentroval na přední tyč, kde byl jen gólman Hasalík.
     
    79
    Po průniku Tandary po pravé straně se diváci dočkají rohového kopu.
     
    80
    Centr Kateřiňáka od pravého praporku našel Foltyna, ale ten střelou ze záklonu a z otočky minul vyškovskou branku.
     
    83
    Dnešní zápas sleduje 526 diváků, mezi kterými je i nějaká dvacítka mužů a žen z Vyškova.
     
    84
    Cabadajův pas na pravou stranu už Ilko nedoběhl. Po delší kombinaci Vyškova se hra přestěhuje na druhou stranu.
     
    85
    Poslední střídání v třineckém týmu. Holíka zastoupil Ondřej Machuča.
     
    86
    Domácí zahrávali přímý kop, Kateřiňák centrem z levé strany našel v pokutovém území hlavičkujícího Juřenu, ale od něj zamířil míč vedle branky. Následný centr obrana Vyškova odvrátila.
     
    87
    Lacík se zkoušel uvolnit v levé části šestnáctky, nakonec to vzdal a nakopl míč do třineckého hráče.
     
    88
    Na rohový kop si ideálně vyskočil Štěpánek a prudkou hlavičkou minul třineckou branku. To byla velká šance Vyškova!
     
    90+1
    Stejně jako v první půli i nyní rozhodčí přidá dvě minuty.
     
    90+1
    Hosté ještě střídají, Lahodný šel ze hřiště, místo něj naskočil Srubek.
     
    90+2
    Slezané zkusili projít do pokutového území pravou stranou, jenže dobrá práce soupeře je do nebezpečných prostor nepustila.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    V Třinci se dnes dělí body. Vyrovnaný zápas nakonec skončil zaslouženou remízou. Oba celky několikrát zahrozili před brankou soupeře, ale gólmani si žádný velký zákrok na své konto nepřipsali.

    Vyškov po dnešní remíze poskočil na druhé místo o skóre před béčkem Sigmy Olomouc, Třinec zůstává na sedmém místě s dvanácti body.
     
    Z dnenšího utkání je to vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (12:13:43)

    Igor Mainka

    Branky: 2. Jursa – 44. Kanakimana

    Karty:   39. Foltyn (TRI), 51. Kateřiňák (TRI) – 6. Lahodný (VKV), 51. Vintr (VKV), 59. Alégué Elandi (VKV), 61. Kanakimana (VKV), 69. Fofana (VKV)


    FK Třinec: Hasalík – Jursa, Foltyn, Straňák, Hýbl (62. Szewieczek) – Habusta (C), Holík (85. Machuča) – Omasta (68. Kania), Kateřiňák, Gembický (68. Tandara) – Juřena.
    Náhradníci: Kerl – Samiec, Brak.

    Trenér: Zbončák.

    MFK Vyškov: Kinský – Ilko, Matys, Štěpánek, Kubala – Krška (68. Cabadaj), Lahodný (90+1. Srubek) – Kanakimana, Alégué Elandi (68. Klesa), Dao (46. Lacík) – Vintr (C) (58. Fofana).
    Náhradníci: Jícha – Jambor.

    Trenér: Trousil.

    Rozhodčí: D. Černý – Mikeska, Lakomý.

    Diváci: 526
    bahis siteleri