Brno – Teplice 2:2 (kon.) | Č. Budějovice – Olomouc 0:3 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 1:3 (kon.)
Sparta – Ostrava 1:1 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
2:2 (2:2)
FK Teplice
Sobota 17.09.2022, 16:00 • ADAX INVEST Arena, Brno • FORTUNA:LIGA • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Abdallah Gning, přichází Lukáš Mareček,
    ze hřiště odchází Jan Shejbal, přichází Ladislav Kodad.
     
    87
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Daniel Trubač, přichází Soufiane Dramé.
     
    77
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Filip Žák, přichází Daniel Fila.
     
    76
    Na Srbské se rozpršelo a v tu chvíli vyrazil vpřed Abdallah Gning, který nakonec už ve vápně pálil levačkou po zemi, ale hodně nepřesně.
     
    75
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno:
    ze hřiště odchází Jan Hladík, přichází Adam Fousek,
    ze hřiště odchází Jiří Texl, přichází Filip Blecha.
    65. Musa Alli se skvěle uvolnil a přes tři hráče vystřelil na Muchu!
     
    65
    Zbrojovka šla opět do brejku a Alli to zpoza vápna vzal na sebe. Jeho rána nebyla vůbec špatná, Mucha ji konečky prstů vyrážel nad břevno.
     
    57
    Sudí se ještě vrátil k faulu na polovině hřiště a udělil Hyčkovi žlutou kartu.
     
    52
    Teplice už se radovaly z gólu, když se Žákova střela odrazil ke Ngingovi, který míč pověsil zblízka pod břevno. Už byla připravena rozehrávka po gólu, rozhodčí však po konzultaci s videem hlásí ofsajd!
    45+3. Tomáš KUČERA - 2:2
     
    45+3
    Teplice právě vstřelily branku! Branka do šatny pro hosty a je znovu srovnáno! Domácí obrana doslova hořela a musela řešit několik střeleckých pokusů. Postupně neuspěli Jukl, Trubač a ani Gning, který už byl u malého vápna. Míč se poté odrazil opět do druhé vlny, kde TOMÁŠ KUČERA napálil parádní volej k levé tyči a podruhé v utkání udělal z Berkovce statistu – 2:2.
     
    45+1
    Po rohu a nedůrazu Teplic při odkopu propadl míč na hranici vápna, kde po sérii odrazů pálil z voleje Hrabina a na Srbské to pořádně zahučelo, když jeho rána prolétla těsně vedle pravé tyče.
     
    45
    A tak přišla tutovka na druhé straně. Brno sebralo míč ve středu hřiště a šlo do akce tři na dva. Hladík to tentokrát vzal na sebe a vyslal prudkou ránu plachtící k zadní tyči, Mucha však předvedl neméně krásný zákrok a konečky prstů vyškrábl na roh.
    37. Michal ŠEVČÍK - 2:1
     
    37
    Brno právě vstřelilo branku! Domácí tribuny propukají nadšením, jejich oblíbenci zaslouženě otáčejí skóre. Opět jde velká část branky za Allim. Ten dostal míč na hranici vápna, přes beka zkusil vystřelit, ale nepochodil. Pokračoval však v důrazu a napadání, hostující bek úplně zaspal, a tak se míč mohl dostat k MICHALU ŠEVČÍKOVI, který jej zblízka usměrnil do poloprázdné branky – 2:1.
     
    29
    Opět akce po ose hřiště a znovu v ní měl prsty Ševčík. Domácí přečíslili soupeře a talent Brna poslal míč doprava na Hladíka, který místo střely z první zkoušel ve vápně kličku. Tu obránce přečetl a čistě míč vypíchl.
     
    28
    Další akce Brna "smrděla" dalším gólem. Ševčíkem nejprve zablokoval střelu soupeře a dlouhou kolmicí vyslal vpřed Řezníčka. Tomu ještě nabíhal do vápna Hladík, ale nedostal přihrávku úplně pod představ a při zakončení ve skluzu fauloval Muchu.
     
    24
    Kučera ve středu zcela jasně zatáhl Řezníčka za dres a první žluté napomenutí utkání je tady.
    19. Wale Musa Alli - 1:1
     
    19
    Brno právě vstřelilo branku! Domácí zaslouženě srovnávají. Obléhání vápna přineslo míč na osu k Ševčíkovi, který místo střely nahrál doleva na MUSU ALLIHO. Ten si těžkou přihrávku zpracoval na prsa a vyslal parádní ránu z voleje, která o levou tyč zapadla do sítě – 1:1.
    18. Ševčíkovu střelu skvěle zklikvidoval Mucha!
     
    18
    První tutovka Zbrojovky! Po dalším centru Alliho zleva se míč dostal k nabíhajícímu Texlovi, který ještě posunul na Ševčíka a jeho tvrdou ránu směřující k tyči skvěle vyrazil pohotový Mucha.
    8. Robert JUKL - 0:1
     
    8
    Teplice právě vstřelily branku! A vymyslely! V Brně se dostávají do vedení. Z pravé strany směřoval do vápna Zbrojovky nenápadný centr, který obránci nezachytili a Shejbal mohl sklepávat pod sebe. Nikdo v červeném nezachytil druhou vlnu, v níž si naběhl na hranici vápna ROBERT JUKL a utaženou ranou po zemi zamířil krásně k pravé tyči. Berkovec se jen ohlédl – 0:1!

    Daniel Kinc

    Branky: 19. Alli (M. Ševčík), 37. M. Ševčík (Alli) – 8. Jukl (Shejbal), 45+3. T. Kučera

    Karty:   24. T. Kučera (TEP), 57. Hyčka (TEP)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 9:3. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:8.
    FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina, Šural, Endl, Matejov – Texl (75. Blecha), F. Souček – Alli, M. Ševčík, Hladík (75. Fousek) – Řezníček (C).
    Náhradníci: Šiman – Hlavica, Štěrba, Falta, Nečas, Přichystal.

    FK Teplice: Mucha – Vondrášek (C), Knapík, Hybš – Hyčka, T. Kučera, Jukl, Shejbal (90+4. Kodad) – Trubač (87. S. Dramé) – Žák (77. Fila), Gning (90+4. L. Mareček).
    Náhradníci: Grigar – Křišťan, D. Procházka.

    Rozhodčí: Batík – Pečenka, Leška – Černý
    bahis siteleri