Vyškov – Prostějov 4:1 (kon.) | Chrudim – Karviná 5:1 (kon.) | Příbram – Třinec 3:1 (kon.)
konec
FK Příbram
3:1 (2:0)
FK Třinec
Sobota 17.09.2022, 16:30 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    FK Viagem Příbram

    Příbramští fotbalisté si v minulém kole poradili s rezervou pražské Slávie. Tu u nich porazili vysoko 4:0. V zápase se hattrickem blýsknul šestadvacetiletý David Surmaj, který tři branky vstřelil během 23 minut. Již po poločase tak měli domácí mladíci velice složitý úkol, pokud by chtěli ze zápasu odnést alespoň jeden bod. Nedobytná Příbram si však průběh druhého poločasu hlídala a v poslední minutě zápasu ještě přidala čtvrtou branku. I díky této výhře je před tímto kolem na sedmém místě tabulky, a je to jen jeden bod k druhému Vyškovu. Bodový rozdíl mezi druhým a devátým mužstvem je totiž jen dva body!
     
    FK Třinec

    Třinec si z posledních dvou zápasů odnášel jeden bod za remízu. Nejprve to bylo z Olomouce, kde utkání skončilo nerozhodně 0:0, o týden později pak Třinec neudržel vedení 1:0 a o dělbě bodů se rozhodlo ještě v prvním poločase. Náladu si fotbalisté z východu Česka zpravili ve druhém kole MOL Cupu, kdy zvládli zlikvidovat třetiligového soupeře z Kvítkovic. Tomu nasázeli pět branek a jen jednou inkasovali.

    Třinci ve F:NL patří deváté místo. Skóre má kladné. Dvanáct vstřelených branek a deset inkasovaných. Nejlepšími kanonýry týmu je hned čtveřice hráčů. Foltýn, Holík, Hýbl a Juřena. Všichni se v této sezóně trefili dvakrát.
     
    Třinecký kouč Zbončák se k zápasu pro klubový web vyjádřil následovně: „Příbrami se letos daří, navíc hraje hezký fotbal. V tabulce je nahoře a musím říct, že naprosto zaslouženě. Na druhou stranu v minulé sezoně jsme ji dvakrát porazili, tak snad budeme úspěšní i do třetice."
     
    Poslední vzájemné střetnutí

    Naposledy se oba celky potkaly na konci dubna tohoto roku. Zápas se sehrál v rámci 27. kola F:NL, domácím týmem byl Třinec. Ten taky svého domácího prostředí využil a vyhrál vysoko 4:1. Hattrick vstřelil Lukáš Kania.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Viagem Příbram: Melichar – Čejka, Fišl, Sakala, Petrák, M. Čermák, Wágner (C), Dudl, Surmaj, J. Jeřábek, Stropek.
    Náhradníci: Smrkovský – Vokřínek, Musil, Anih, Hájek, V. Novotný.
    Trenér: Marek Nikl

    FK Třinec: Hasalík – Hýbl, Gembický, Holík, Jursa, Juřena, Foltyn, Straňák, Habusta (C), Machuča, Omasta.
    Náhradníci: Kerl – Tandara, Samiec, Obadal, Brak, Kania, Szewieczek.
    Trenér: Martin Zbončák

    Rozhodčí: Volek – Podaný, Špindlerová.
     
    Hráči již přicházejí na trávník. Domácí mají zelené dresy, hosté typické červené.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Třinečtí hned z úvodu šli do útoku po své pravé straně. Zelená defenzíva jim míč několikrát odklidila do autu.
     
    2
    První zakončení Příbrami v zápase. Na několik pokusů se snažili domácí hráči ohrozit branku Hasalíka, ale ani jeden z pokusů neletěl mezi tři tyče.
     
    4
    Blízko první střele byli i červení, kteří se ve dvou hráčích snažili ve vápně zkrotit centr z levé strany a zakončit. Neúspěšně, míč jen propadl na zadní tyč, kde pak pokračovala domácí obrana.
     
    6
    Jursa si dobře vystoupil proti rozehrávce domácích, ale než si stihl balon zpracovat na zem, vrátil se Petrák, který míč pro svoje barvy získal zpět.
     
    8
    Habusta špatně rozehrál do strany na spoluhráče. Autového vhazování se ujmou příbramští hráči.
     
    8
    Pak to ale udělal zase dobře, když si chytře pohlídal míč tělem a nechal se faulovat. Třinečtí tak mohli rozehrát v klidu z vlastní poloviny.
     
    9
    Špatnou rozehrávku předvedl také na druhé straně Melichar, který chtěl přihrát na krajního beka, jenže se mu to nepovedlo a míč přihrál jen do autu.
     
    11
    Marcel Čermák chtěl zrychlit hru a co nejdřív od svých kopaček míč posunout na spoluhráče. Avšak jeho provedení nebylo ideální a balon si tak sebral až brankář Třince.
     
    12
    Hostům se hodně nelíbí, že jim sudí přerušil jejich akci. Vše jim ale rychle vysvětluje zdvižením paže signalizující ofsajd.
     
    14
    Lukáš Holík potáhnul míč po čáře a odcentroval na druhou stranu na volného spoluhráče. Ten se s míčem dlouho nepomazlil a snažil se jej rychle vracet před branku. Jeho nahrávka však už tak přesná nebyla.
     
    15
    Zakončení asi z 30 metrů Melichara nezaskočilo. Na trávníku teď ale zůstává z předchozího souboje ležet jeden z třineckých hráčů. Sudí raději povolává lékaře, kteří zkontrolují jeho stav.
     
    17
    Třinec si poradil, když byl napadán na vlastní polovině. Přechod do útoku už pak ale tak dobrý nebyl, jelikož kousek za polovinou hřiště míč skončil v autu.
     
    18
    Marcel Čermák vystřelil kousek nad horní tyčku třinecké branky. Vysloužil si alespoň potlesk domácího publika.
     
    20
    Hostující obrana si pohlídala balón mířící do zámezí a jejich brankář tak teď bude moci odkopávat od branky.
     
    21
    Bude se rozehrát kousek před hranicí velkého vápna Třince. Čermák si všiml nabíhajícího spoluhráče, kterému poslal přihrávku. Ten byl ale stažen k zemi, a sudí okamžitě odpískal faul.
     
    22
    Žlutá karta pro tým FK Třinec (Dominik Straňák).
     
    24
    Příbram právě vstřelila branku!
    Domácí se trefují a jdou do vedení! Míč si postavil FELIX ČEJKA, který pěkně obstřelil zeď z pravé strany a umístěnou střelou k tyčce nedal brankáři šanci!
     
    26
    Sakala dobře vystoupil proti útočníkovi Třince a zamezil mu čistě pokračovat v dobře rozjeté akci. Fanoušci to ocenili potleskem.
     
    27
    Nepovedené přenesení hry ze strany Třince. S míčem budou moci po vhození autu pokračovat domácí.
     
    29
    Příbram je vysunutá na útočné půlce, kde kombinuje. Zakončení zatím nepřichází.
     
    31
    Zakončení Příbrami si brankář Hasalík pohlídal. Ve hře už ale v této chvíli pokračují znovu zelení.
     
    33
    Sakala raději před protihráčem míč zakopl do autu. Nechtěl riskovat ohrožení vlastní branky.
     
    34
    Obrovská šance, do které se dostal jeden z hostů! Přihrávka šla mezi dva obránce, ale když se Gembický objevil před brankářem, jeho rychlá střela skončila kousek od tyčky!
     
    37
    Příbram právě vstřelila branku!
    To je druhá branka Příbrami! Z ničeho nic se objevil před brankářem rozběhnutý MARCEL ČERMÁK, který dostal přihrávku z levé strany v pravý moment a zakončit už pro něj nebyla těžká práce!
     
    38
    Zaskočený Třinec pokračuje vhazováním autu před střídačkami.
     
    40
    Faul pískaný ve středovém kruhu, rozehrávat budou červení. O balon ale nechtějí rychle přijít, raději rozehrávají do strany na beka, který pak obratem míč zase vrací obraně na střed.
     
    42
    Třinci se podařilo po nějaké době dostat až k šestnáctce soupeře. Přišlo i zakončení, které však bylo trochu zbrklé a netrefilo tak ani prostor branky.
     
    43
    Zakončení Wágnera šlo nějaký metr vedle od pravé tyčky. Nezbývá než se otočit a zkusit míč vybojovat za chvíli zpět, aby svůj pokus mohl útočník vylepšit.
     
    45
    Jursa vhodil aut až do šestnáctky Příbrami, ale tam si červení balon neudrželi. Teď se s ním pohybují na vlastní polovině, kam je domácí celek zahnal.
     
    45
    Nastaveny jsou tři minuty.
     
    45+1
    Zakončení z otočky bylo tečované hostujícím hráčem. Rozehrávat se bude roh.
     
    45+2
    Centr si bez problémů sebral brankář Hasalík. Po krátkém váhání poslal dlouhý nákop dopředu, kde jeho spoluhráč získal faul.
     
    45+3
    Centr třineckého hráče našel spoluhráče v náběhu! Kdyby jej zvládl přesměrovat na branku, brankář Melichar by měl dost práce s tím, aby míč vytěsnil pryč! Jenže balon mu jen propadl pod nohou a zakončení tak nepřišlo.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První část hry je za námi. Viděli jsme dvě branky, obě do sítě hostujícího Třince. Nejprve se prosadil Felix Čejka z přímého kopu. Radost se zdvojnásobila o třináct minut později, kdy se trefil aktivní Marcel Čermák. Domácí zatím potvrzují roli papírového favorita a jsou více na míči. Třinec si ale své akce také občas vypracuje a ke gólu často daleko nemají.
     
    Druhá polovina začne asi v 17:40, nezapomeňte se včas vrátit k našemu onlajnu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Třinec:
    ze hřiště odchází Tomáš Omasta, přichází Lukáš Kania.
     
    46
    Surmaj se snažil rychle přesunout balon na druhou stranu hřiště a založit tak dobrou akci. Jeho část úkolu splnil na jedničku, ale spoluhráč, který přihrávku přijal a následně se snažil centrovat do vápna už svůj úkol tak dobře nesplnil. Míč nikoho ve vápně nenašel a propadl až na druhý konec hřiště.
     
    49
    Na vzdušnou přihrávku Hýbla, ani později na přihrávku Kanye, se nikdo z třineckých hráčů nedostal.
     
    50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hosté snižují! Balon, který brankáře přeskočil, zvládl do sítě dostat DOMINIK GEMBICKÝ! Červení vstoupili do druhé půle nejlépe jak mohli!
     
    51
    Pokračovat se teď bude rohovým kopem u příbramské branky. Hýbl si už chystá balon.
     
    52
    Žlutá karta pro tým FK Třinec (Lukáš Kania).
     
    53
    Václav Juřena, jakžto vysoký fotbalista, se dostal ve vlastní šestnáctce do hlavičkového souboje. Svého protivníka přehlavičkoval, ten ale pak upadl ve vápně. Sudí nic nepíská, zůstává klidný.
     
    54
    Příbram právě vstřelila branku!
    Rychlá odpověď domácího mužstva! Z levé strany natáhnul a dobře vypálil DAVID SURMAJ! Umístěnou raketovou střelu na zadní tyč navyšuje vedení na 3:1!
     
    55
    Žlutá karta pro tým FK Třinec (Tomáš Jursa).
     
    56
    Třinec nebyl až tak daleko od toho, aby zase snížil na rozdíl jediné branky. Míč z pravé strany propadl malým vápnem a možná byl ještě tečován. Rozhodčí ale měl na situaci jiný pohled jako třinečtí, a ukázal, že pokračovat budou příbramští.
     
    59
    David Surmaj mohl přidat další branku v zápase, jenže mu míč skočil a střela tak neměla absolutně razanci ani přesnost. Pro Třinec je to ale varování.
     
    60
    Třinecká akce se úplně nepovedla. Na centr, který přišel už v pádu z pravé strany, se nikdo z červených nedostal a následovat tak bude jen odkop od branky.
     
    62
    Václav Juřena se dostal ke střele hlavou, ale ne tak úplně úmyslně. Spíš se mu míč na hlavu odrazil a ač pak mířil balon na branku, neměl sílu a brankář si na něj jen v klidu počkal.
     
    65
    Žlutá karta pro tým FK Viagem Příbram (Tomáš Wágner).
     
    66
    Třinec je hodně aktivní. Příbram se teď jen brání a odvrací nebezpečné centry, které létají ze jedné i druhé strany.
     
    67
    Střídání v týmu FK Viagem Příbram:
    ze hřiště odchází Tomáš Wágner, přichází Lukáš Musil,
    ze hřiště odchází David Surmaj, přichází Pavel Hájek,
    ze hřiště odchází Jakub Jeřábek, přichází Vít Novotný.
     
    69
    Vít Novotný se do zápasu uvedl ofsajdem, ve kterém se nacházel v moment přihrávky. Ač se to moc domácím nelíbí, sudí na čáře to zajisté dobře viděl a následně taky odmával.
     
    71
    Možná trochu přísné, ale sudí měl situaci přímo před očima. Za zákrok zezadu vidí rovnou červenou kartu hráč Lukáš Musil. Na hřišti tak pobyl jen pár minut.
     
    72
    Střídání v týmu FK Třinec:
    ze hřiště odchází Ondřej Machuča, přichází Martin Samiec.
     
    73
    Centr Matěje Hýbla přelétl celé pokutové území. Pouze mohl zvednout hlavu k nebi, sám si jistě uvědomil, že šlo situaci vyřešit líp.
     
    74
    Žlutá karta pro tým FK Třinec (Martin Samiec).
     
    76
    Zakončení Třince trefillo jen ochranou síť za brankou. Brankář pak odkopem zase poslal míč do zámezí. Třinec se tak k míči rychle vrací.
     
    77
    Matěj Hýbl měl obrovitánskou možnost dát branku, ale z voleje trefil jen obránce Příbrami, který zabránil jasnému gólu. Hosté to zkusili ještě uhrát na ruku, kterou ale nikdo z trojice sudích neviděl. Pokračuje se tak dál.
     
    79
    Lukáš Kania, ač se snažil ze všech sil, míč už ve hřišti nedostihl. Brankář Melichar bude odkopávat.
     
    81
    Zakončení, které musel Melichar likvidovat. Následná dorážka pak letěla nad branku. Pro příbramské to teď dopadlo dobře.
     
    82
    Na hřišti ještě probíhá ošetření jednoho z třineckých hráčů. Čas, který se nehraje se určitě projeví v nastavení.
     
    83
    Střídání v týmu FK Třinec:
    ze hřiště odchází Martin Foltyn, přichází Vojtěch Brak.
     
    84
    Samiec si zpracoval míč rukou. Příbramští se ihned ozvali a budou rozehrávat z poloviny soupeře.
     
    86
    Nebezpečná střela z kopaček Matěje Hýbla jen prolétla okolo pravé šibenice.
     
    87
    Příbram rozehraje kousek vlastní polovinou. Třinec je i tak poměrně vysunutý a bude se ještě snažit o rychlé branky.
     
    88
    Kania se snažil ve vápně získat balon, ale obránce byl úspěšnější a odvrátil nebezpečný zakopnutím míče do autu.
     
    89
    Třinec nyní získal standardní situaci z podobného místa, jako měli příbramští v prvním poločase, a ze kterého otevřeli gólový účet zápasu.
     
    90
    Zakončení mířilo do pravého horního rožku, ale střela šla vedle.
     
    90
    Střídání v týmu FK Viagem Příbram:
    ze hřiště odchází Marcel Čermák, přichází Jan Vokřínek.
     
    90
    Druhá polovina se prodlouží ještě o čtyři nastavené minuty.
     
    90+1
    Třinec pokračuje v útoku. Teď získal roh.
     
    90+2
    Na trávníku zůstává po rohu ležet brankář Melichar. Sudí ho běží zkontrolovat, ale už teď to vypadá, že ošetření nebude potřeba. Brankář si začíná sám stoupat.
     
    90+3
    Střídání v týmu FK Viagem Příbram:
    ze hřiště odchází Vít Novotný, přichází Emmanuel Anih.
     
    90+4
    Třinci se rozběhla poslední minuta, ve které mohou ještě něco se zápasem udělat, aby odjížděl alespoň s bodem.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Ne, dnes to Třinec nezvládne a ze zápasu odejde bez bodu. Naopak Příbram se raduje. Sedmý mistrovský zápas po sobě, co ze zápasu neodchází bodově naprázdno, zároveň je to druhá výhra v řadě. Jediným negativem pro domácí je červená karta pro Musila.
     
    Děkuji za vaši pozornost, pěkný zbytek soboty. (18:25:56)

    Matěj Šoba


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 24. Čejka, 37. M. Čermák, 54. Surmaj – 50. Gembický

    Karty:   65. Wágner (PRI) – 22. Straňák (TRI), 52. Kania (TRI), 55. Jursa (TRI), 74. Samiec (TRI)   71. Musil (PRI)


    FK Příbram: Melichar – Čejka, Fišl, Sakala, Petrák, M. Čermák (90. Vokřínek), Wágner (C) (67. Musil), Dudl, Surmaj (67. Hájek), J. Jeřábek (67. V. Novotný, 90+3. Anih), Stropek.
    Náhradníci: Smrkovský.

    Trenér: Marek Nikl

    FK Třinec: Hasalík – Hýbl, Gembický, Holík, Jursa, Juřena, Foltyn (83. Brak), Straňák, Habusta (C), Machuča (72. Samiec), Omasta (46. Kania).
    Náhradníci: Kerl – Tandara, Obadal, Szewieczek.

    Trenér: Martin Zbončák

    Rozhodčí: Volek – Podaný, Špindlerová
    bahis siteleri