Hr. Králové – Zlín 0:0 (kon.) | Pardubice – Bohemians 1905 0:1 (kon.) | Slovácko – Jablonec 0:2 (kon.)
Plzeň – Slavia 3:0 (kon.)
konec
FK Pardubice
0:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905
Neděle 18.09.2022, 16:00 • Ďolíček, Praha - Vršovice • FORTUNA:LIGA • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Bohemians ve druhé půli díky skvělé střele Adama Jánoše zvítězili 1:0 a po třech prohrách tak dokázali Pardubice porazit. Nutno ale říct, že dnes lepším týmem nebyli, na to se ale naštěstí pro ně nehraje. Po nezdaru s Libercem tak Klokani berou všechny tři body, naopak Pardubáci se nadále trápí, prohráli už posedmé za sebou. (17:57:49)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:7. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:13.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Marek Červenka (FK Pardubice) nešikovně kopl soupeře při snaze odkopnout balón a dostává žlutou kartu.
     
    90+2
    Ladislav Mužík chtěl udržet balón v rohu hřiště na polovině soupeře, místo toho o něj přišel.
    90+1. Balon se po Vackově rohu otřel o tyč!
     
    90+1
    Na začátku nastavení mají k dispozici Pardubice rohový kop poté, co míč tečoval jeden z obránců.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    88
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Adam Jánoš, přichází Daniel Krch.
     
    87
    Kamil Vacek byl u odraženého balónu na polovině Bohemky jako první. Zradil ho ale první dotyk, míč mu totiž odskočil a dostal se k němu pardubický odchovanec Ladislav Mužík, který byl Vackem faulován.
     
    83
    V posledních minutách mírný tlak Pardubic opadl a Bohemians tak mohou lépe kontrolovat závěr utkání, ve kterém mají stále jednogólový náskok.
     
    81
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Matěj Helešic, přichází Martin Chlumecký.
     
    80
    Hosté rozehráli volný kop nakrátko a balón dostal Michal Beran. Proti svým bývalým spoluhráčům vystřelil, zamířil jen vedle tyče.
     
    79
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Roman Květ, přichází Ladislav Mužík,
    ze hřiště odchází David Puškáč, přichází Václav Drchal.
     
    78
    Solilovu přihrávku v pokutovém území tečoval Tomáš Zahradníček, míč se ale ještě otřel o obránce a v klidu ho dostal pod kontrolu brankář.
     
    77
    Kostka na útočné polovině velice špatně odcentroval a trefil jen obránce. To znamenalo šanci na protiútok hostů, ti s ní ale nenaložili ideálně.
     
    75
    Závar z rohového kopu před bránou Bohemians! Roman Valeš vyběhl na centr, míč však netrefil. Marek Icha poté hlavou dorážel a právě brankář vyrazil na další kop od rohového praporku.
     
    75
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Emil Tischler, přichází Kamil Vacek,
    ze hřiště odchází Vojtěch Sychra, přichází Dominik Mareš.
     
    74
    V posledních minutách hrají s balónem výhradně hráči Pardubic. Kolmou přihrávkou za obranu nyní dostal míč Vojtěch Sychra a získal roh.
     
    69
    Marek Icha měl míč na pravé straně, ale žádnou možnost na přihrávku. Zkusil předvídat náběh někoho ze spoluhráčů, ten však nepřišel. Míč tak doskákal až za brankovou čáru.
     
    66
    S trochou štěstí se k balónu dostal Marek Červenka. Ten přízemním pasem hledal ve vápně Sychru, toho od míče pokryl obránce, který si vykoledoval nedovolený zákrok.
     
    64
    Emil Tischler z pravé strany vyslal centr do pokutového území. Míč se ale stočil směrem do brány a Roman Valeš měl co dělat, aby ho dokázal vytěsnit. O chvíli později získaly Pardubice roh.
     
    62
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Petr Hronek, přichází Michal Beran,
    ze hřiště odchází Jan Kovařík, přichází Martin Hála.
     
    62
    Mohlo být vyrovnáno! Matěj Helešic chytře prostrčil míč na Vojtěcha Sychru. Jeho centr si našel Dominik Kostka, jehož hlavička skončila na horní tyči!
     
    60
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází Marek Červenka,
    ze hřiště odchází Dominik Janošek, přichází Tomáš Zahradníček.
     
    59
    Pavel Černý trochu nezvykle musel bránit a bylo to znát. Petr Hronek ho obehrál a následně vyslal tvrdou střelu, kterou Markovič vyrazil před sebe. Následně dorážel Daniel Köstl, ten trefil jen obránce.
     
    58
    Znovu v akci Adam Jánoš. Tentokrát vysunul na pravé straně spoluhráče, toho přesným skluzem odzbrojil Robin Hranáč.
    55. Adam JÁNOŠ - 0:1
     
    55
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Hosté se na domácím stadionu dostávají do vedení! Po odvráceném volném kopu z pravé strany se k míči za pokutovým územím dostal ADAM JÁNOŠ. Ten bez přípravy vystřelil šajtlí a překonal Jakuba Markoviče!
     
    54
    Dominik Kostka sklepl míč pro Sychru a probíhal mezi dvěma obránci. Jeden z nich ho zastavil nedovoleně a je z toho volný kop pro Pardubice.
     
    52
    Domácí ztratili míč na pravé straně a museli tak čelit protiútoku. Hosté rychle přenesli hru na druhou stranu hřiště, tam nebezpečí zažehnal Tomáš Vlček.
     
    49
    Bohemians se dostali do útoku. Josef Jindřišek si na pravém křídle pokryl balón tělem a byl zezadu faulován. Bohemka tak zahrávala volný přímý kop, ze kterého Roman Květ sice našel hlavu Köstla, ten však zamířil mimo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle je za námi, góly zatím k vidění nebyly žádné. Hra byla zatím vyrovnaná a oba týmy hrozí hlavně centrovanými míči. Na samém konci poločasu Vojtěch Sychra připravil velkou šanci pro Pavla Černého, ten nezamířil přesně. Ve druhé půli je tak stále o co hrát.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45+1. Sychra nachystal tutovku pro Černého, ten netrefil odkrytou bránu
     
    45+1
    V nastavení první půle měly Pardubice vyloženou gólovku! Vojtěch Sychra se dostal do šance hlavně díky svému důrazu a předložil míč Pavlu Černému, ten ale nezakončil přesně!
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    44
    Krátce před přestávkou se vydal dopředu Tomáš Vlček. Ten posunul na Matěje Helešice, jehož centr byl hodně nebezpečný. Jeden z obránců ho nepříjemně tečoval, nakonec ale naštěstí pro Bohemku skončil vedle brány.
     
    43
    Poslední minuty jsou hodně neurovnané s nepřestnostmi na obou stranách. Pardubice měly další šanci na centr z pravé strany, Kostka ale znovu nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    41
    Pardubice šly do slibně vypadajícího přečíslení pět na čtyři. Tomáš Solil to ale takzvaně zadrbal a Matěj Helešic o chvíli později už jen centroval do plných. Bohemians si poradili.
     
    39
    Puškáč sice dostal těžký vzdušný míč v rohu hřiště pod kontrolu a obešel obránce, dle názoru asistenta rozhodčího to ale nestihl před brankovou čarou. Následuje tak odkop od brány.
     
    37
    Daniel Köstl pořádně zavařil svému brankáři, když vyslal vzdušnou přihrávku, která mířila mezi tři tyče. Valeš si ale poradil a po zpracování na prsa odkopl balón do bezpečí.
     
    33
    V první fázi Roman Květ obešel bránícího hráče, poté ale prováhal ideální moment pro centr. Jeho přihrávka na Jindřiška poté skákala a veterán v dresu Bohemky si s ní nedokázal poradit.
     
    31
    Aktivní Vojtěch Sychra šikovně sklepl do běhu nabíhajícímu Dominiku Kostkovi. Ten správně viděl na zadní tyči Pavla Černého, jeho centr byl však až příliš prudký a vysoký.
     
    30
    Červenobílí měli míč v rohu hřiště, Kostka ale neměl moc možností na nahrávku. Tak si zkusil narazit s Černým, zpětná přihrávka kapitána ale byla vystižena Kovaříkem.
     
    28
    V posledních minutách mají míč na kopačkách hlavně Bohemáci, domácí hráči se k němu dostávají spíše sporadicky. Jan Kovařík nyní bude mít další možnost rozehrání rohového kopu.
     
    25
    Po chytře rozehraném volném kopu od Robina Hranáče si míč v pokutovém území zpracoval Pavel Černý. Ten se z hranice malého vápna dostal ke střele, tu však neposlal na bránu.
     
    23
    První střela na branku v dnešním utkání! Postaral se o ni Petr Hronek poté, co Sychra na vlastní polovině hřiště přišel o balón. Hronek dostal přihrávku od Puškáče a po zemi ohrozil Jakuba Markoviče, ten vyrazil před sebe a Hranáč následně odkopl do bezpečí.
     
    21
    Domácí si vytvořili zajímavou příležitost. Vojtěch Sychra dostal přihrávku do běhu a vyslal nebezpečný centr před branku, tam na něj ale nikdo z hráčů nedosáhl.
     
    20
    Bohemians chtěli využít své velké zbraně v podání dlouhého autu z rukou Petra Hronka, Pardubáci ale zatím jsou ve vzduchu úspěšnější a odvrátili tak nebezpečí.
     
    17
    Domácí vyhráli dva hlavičkové souboje po autu z levé strany a k míči se tak dostal Vojtěch Sychra. Ten chtěl vysunout Pavla Černého, přihrávka však nabrala až příliš velkou rychlost a skončila u brankáře.
     
    14
    V posledních minutách se hra odehrává především v okolí půlící čáry. Po zahrání rukou Robina Hranáče rozehrávali hráči v černém standardní situaci, volej Daniela Köstla skončil vysoko nad.
     
    12
    Brankář Roman Valeš začátek zápasu nezachytil ideálně. Už jednou zaváhal při zákroku a nyní také při rozehrávce, kterou přidělal starosti Lukáši Hůlkovi. Ten zahrál do zámezí.
     
    9
    Prudký centr Jana Kovaříka od rohového praporku našel přesně hlavu Davida Puškáče, jehož hlavičku tečoval obránce na další roh. Ten už tak úspěšný nebyl, z následného protiútoku vybojovaly roh i Pardubice.
    7. Markovič se srazil s Puškáčem, ale penalta se nepískala
     
    7
    Pražané rychle rozehraným autem zaskočili obranu soupeře. Do míče šli jak brankář Markovič tak útočník Hronek, po střetu těchto dvou hráčů se bude kopat roh.
     
    5
    Už to vypadalo, že po volném kopu domácích nebude pro Valeše žádné nebezpečí. Gólman Bohemky ale nedokázal udržet míč a to znamenalo šanci na centr pro Hranáče, ten ale nenašel spoluhráče.
     
    4
    Signál nakrátko nevyšel, Janošek dostal míč na paty a nedokázal přesně odcentrovat. Na zadní tyči zakončoval Icha z velkého úhlu mimo.
     
    3
    I Pardubice poprvé v útočné akci. Také to zkoušely po levé straně a snažení to bylo alespoň z části úspěšné, po zastaveném centru Helešice totiž budou kopat roh.
     
    1
    Hosté se dlouhým nákopem ihned po výkopu dostali na polovinu soupeře. Po autu zleva musel zasahovat Jakub Markovič, který sebral centr zleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Aktéři dnešního zápasu už jsou na hrací ploše. "Domácí" Pardubice v tradiční červenobílé, Bohemians v Ďolíčku netradičně celí v černém.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Pardubice: Markovič – Icha, Hranáč, Vlček – Kostka, Tischler, Solil, Helešic – Janošek, Sychra – Černý (C).
    Náhradníci: Budinský – Vacek, Červenka, Svoboda, Mareš, Kurka, Chlumecký, Rosa, Zahradníček.
    Trenér: Radoslav Kováč

    Bohemians Praha 1905: Valeš – Křapka, Hůlka, Köstl – M. Dostál, Jindřišek (C), Jánoš, Kovařík – Hronek, Puškáč, Květ.
    Náhradníci: Bačkovský – Beran, Mužík, Novák, Dan. Krch, Hála, Drchal, Nový, Prekop.
    Trenér: Jaroslav Veselý

    Rozhodčí: Machálek – Caletka, Váňa.
     
    Vzájemná utkání
    Výsledky ligových zápasů mezi Pardubicemi a Bohemians hovoří lépe pro Východočechy. Ti sice v úvodní ligové sezóně nedokázali Bohemáky porazit ani jednou, vloni naopak byli stoprocentní. V posledním "domácím" utkání proti Pražanům zvítězili 3:0, povede se jim něco podobného i dnes?
     
    Bohemians zažívají o poznání lepší vstup do ligového ročníku. Po osmi zápasech mají na svém kontě jedenáct bodů a nachází se v klidném středu tabulky. V posledních pěti zápasech ovšem svěřenci kouče Jaroslava Veselého dokázali zvítězit jen jednou, když vyloupili půdu Zbrojovky Brno.

    I Klokani byli v posledních dnech přestupového období aktivní. Posilovali hlavně útok, který přišli vyztužit útočníci Erik Prekop z Hradce Králové a Václav Drchal z pražské Sparty.
     
    Pardubice prvních pár zápasů v letošní sezóně nevypadaly herně špatně, ve třetím zápase dokonce dokázaly porazit do té doby suverénní Liberec. Poté ale šlo vše z kopce. Začalo to debaklem 0:7 na Slavii, poté následovaly další čtyři prohrané zápasy. Vše vyvrcholilo vypadnutím z MOL Cupu na úkor třetiligových Velvar.

    Vedení Pardubic na nepovedený start reagovalo třemi příchody v poslední den přestupového období. Tým posílili záložníci Marek Icha s Tomášem Zahradníčkem, obranu přišel vyztužit Martin Chlumecký z Baníku Ostrava.

    Středeční pohárový zápas byl premiérou pro trenéra Radoslava Kováče. Ten nahradil přechodného trenéra Pavla Němečeka a ihned dal týmu svůj rukopis, když zvolil sestavu se třemi středními obránci. Dá se tak očekávat, že podobně Pardubice nastoupí i dnes.
     
    Vítejte u online přenosu ze zápasu 9. kola FORTUNA:LIGY, ve kterém se utkají týmy FK Pardubice a Bohemians Praha 1905. Výkop ve vršovickém Ďolíčku je naplánován na 16:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    David Klier

    Branky: 55. Jánoš

    Karty:   90+2. Červenka (PCE)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:7. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:13.
    FK Pardubice: Markovič – Icha, Hranáč, Vlček – Kostka, Tischler (75. Vacek), Solil, Helešic (81. Chlumecký) – Janošek (60. Zahradníček), Sychra (75. Mareš) – Černý (C) (60. Červenka).
    Náhradníci: Budinský – Svoboda, Kurka, Rosa.

    Trenér: Radoslav Kováč

    Bohemians Praha 1905: Valeš – Křapka, Hůlka, Köstl – M. Dostál, Jindřišek (C), Jánoš (88. Dan. Krch), Kovařík (62. Hála) – Hronek (62. Beran), Puškáč (79. Drchal), Květ (79. Mužík).
    Náhradníci: Bačkovský – Novák, Nový, Prekop.

    Trenér: Jaroslav Veselý

    Rozhodčí: Machálek – Caletka, Váňa

    Diváci: 2047
    thejrc.org