Libišany – Jihlava 1:3 (po pr.) | Kroměříž – Ostrava 3:3 (1:4 po pen.) | Benátky n/J – Varnsdorf 1:2 (kon.)
Most/Souš – Vlašim 1:4 (kon.) | Čáslav – Hr. Králové 0:11 (kon.) | Bzenec – Karviná 1:2 (kon.)
Ústí n. L. – Bohemians 1905 0:3 (kon.) | Chomutov – Č. Budějovice 0:5 (kon.)
konec
FC Chomutov
0:5 (0:2)
SK Dynamo Č. Budějovice
Středa 21.09.2022, 18:30 • Letní stadion Zadní Vinohrady, Chomutov • MOL Cup • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Kvalita byla na straně Českých Budějovic, které Chomutovu nasázely pět branek a čtyři z nich vsítil Tomáš Zajíc. Domácí celek si v prvním poločase připravil několik dobrých příležitostí, které zahodil, a tak se musí před favoritem sklonit. Ve druhém poločase už si Dynamo souboj pohlídalo a dovedlo jej k postupu. Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (20:19:29)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Před pokutovým územím zastavil Vojtěch Kubík pronikajícího Branislava Sluku, a tak i chomutovský kapitán uviděl žlutou kartu.
     
    88
    Chomutovský roh rozehrál Lukáš Svoboda, jehož centr brankáři vypadl z rukavic. Velmi překvapený byl Marek Chaloupka, jenž z úhlu už nestihl reagovat.
     
    86
    Střídání v týmu FC Chomutov:
    ze hřiště odchází Filip Schreiner, přichází Matěj Růžička.
     
    85
    Na levé straně se uvolnil Patrik Hellebrand, jehož centr byl odvrácen. Z druhé strany přišel nepříjemný pas po zemi, ovšem Chomutov si znovu poradil.
     
    84
    Ve středu hrací plochy vybojoval míč Jan Mužík, který ho téměř okamžitě strkal za obranu. Ovšem celou situaci nepochopil Lukáš Vymyslický, a tak znovu hrají České Budějovice.
     
    81
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Přetažený centr z levé strany vracel před branku Jakub Matoušek. Na brankové čáře pak balon do sítě doklepl TOMÁŠ ZAJÍC, který zaznamenal čtvrtou trefu v utkání.
     
    79
    Střídání v týmu FC Chomutov:
    ze hřiště odchází Jan Kopta, přichází Lukáš Vymyslický,
    ze hřiště odchází Radek Kibal, přichází Daniel Luxa,
    ze hřiště odchází Benjamin Čolič, přichází David Krch.
     
    77
    Na hranici šestnáctky se tentokrát nacházel Jakub Matoušek, jehož zakončení mířilo kousek na horní tyčku. Chomutov pak otočil hru, ale také jeho pokus byl nepřesný.
     
    76
    Tomáš Zajíc se ve vápně střetl s domácím brankářem a byl mu odpískán faul. Útočník Dynama tak dlouho protestoval, až si jej zavolal hlavní sudí na kobereček.
     
    75
    Ve druhém poločase už se hraje výhradně na branku Chomutova. Naopak Martin Janáček na druhé straně moc nepřehledných situacích neřešil.
     
    74
    U postranní lajny byl nedovoleně zastaven Michal Klimeš, jenž vybojoval volný kop, který rozehrál Lukáš Svoboda. Ovšem před brankou předvedl útočný faul Vojtěch Kubík.
     
    71
    Po chomutovské ztrátě vyrazil soupeř do přečíslení a Jakub Matoušek se sám hnal na Radima Švejdu. Jeho zakončení po zemi ale zamířilo jen kousek vedle levé tyče!
     
    69
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Jakub Švec, přichází Nicolas Penner,
    ze hřiště odchází Daniel Hais, přichází Jakub Matoušek.
     
    68
    Velmi drzým způsobem si počínal Filip Schreiner, který obešel dvojici soupeřů. Ovšem následný centr už za moc nestál a putoval jen k soupeři.
     
    67
    Parádní zákrok chomutovského brankáře! České Budějovice se prezentovaly další pokusem zevnitř pokutového území, ovšem Radim Švejda skokem pokus zlikvidoval.
     
    66
    Centr z levé strany mířil na zadní tyčku, kde se nacházel Filip Schreiner, jehož pokus mířil do branky. Ovšem na brankovou čáru se vrátil Martin Sladký, jenž míč odehrál.
     
    63
    Lukáš Svoboda pouštěl balon za sebe, čímž vybojoval vhazování. Chomutovská kombinace dlouho netrvala, ovšem ani České Budějovice se daleko nedostaly – ofsajd.
     
    61
    Od postranní lajny centroval Branislav Sluka, z jehož kopačky doputoval míč do rukavic Radima Švejdy, který ještě musel podstoupit souboj s Tomášem Zajícem.
     
    58
    Střídání v týmu FC Chomutov:
    ze hřiště odchází Radek Jelínek, přichází Lukáš Svoboda,
    ze hřiště odchází Filip Schreiner, přichází Jan Mužík.

    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Martin Králik, přichází Martin Sladký.
     
    57
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Střelecké kopačky dnes obul TOMÁŠ ZAJÍC, jenž vsítil už hattrick! Na hranici vápna se pohyboval Patrik Hellebrand, jenž přihrával na pravou stranu vápna, kde se nacházela hned trojice jeho spoluhráčů. Zajícovo zakončení mířilo přesně nad Radima Švejdu, jenž šel rychle na zem.
     
    54
    Na pravé straně měl trochu prostoru Filip Schreiner, který se snažil o centr. Ovšem domácímu hráči se moc nepovedl, a tak míč zamířil do rukavic brankáře.
     
    53
    Také na straně Českých Budějovic je udělená první žlutá karta, kterou uviděl Jakub Švec.
     
    51
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Střídající Lukáš Čmelík přihrával před branku, kde míč tečoval jeden z domácích obránců. Balonu se chopil TOMÁŠ ZAJÍC, jenž přesnou střelou pokořil Radima Švejdu.
     
    50
    Do pokutového území se probojoval Jan Kopta, který v souboji jeden na jednoho nepřešel přes soupeře a bude se jen kopat od branky.
     
    49
    Na centr ze strany už si naskakoval David Broukal, avšak Vojtěch Kubík byl znovu úspěšnější a míč odvrátil do bezpečných míst.
     
    48
    Na levé straně ještě zabojoval o balon Branislav Sluka, jenž jej poslal na hranici vápna. Zakončením se prezentoval Patrik Hellebrand, jehož pokus byl zablokovaný.
     
    46
    Na levé straně se nacházel rozeběhnutý Branislav Sluka, který byl při zakončení atakovaný, a tak balon poslal jen nad branku Radima Švejdy.
     
    46
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Roman Potočný, přichází Lukáš Čmelík.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Kvalita je pochopitelně na straně Českých Budějovic, které jsou více u balonu a kombinují na útočné polovině. Stav zápasu se dvacáté minutě otevřel Lukáš Havel, jehož hned po rozehrávce soupeře napodobil Tomáš Zajíc. Ovšem také Chomutov měl své šancí, a kdyby byl kvalitnější při zakončení, skóre mohlo být více dramatické.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Ze střední vzdálenosti se napřáhl Jakub Švec, jehož pokus byl hodně nepřesný. První poločas už se chýlí ke svému konci.
     
    44
    Domácí mužstvo kombinačně přes soupeře neprošlo, ovšem České Budějovice se osvobozují pouze za cenu dlouhého odkopu.
     
    43
    Rohový kop prodlužoval Roman Potočný, jehož snažení nalezlo pouze soupeře. Chomutov se chtěl dostat k balonu, avšak o něj přišel a znovu se brání.
     
    39
    Lukáš Havel se hodně rozčiluje na spoluhráče, který rozehrával volný kop. Příliš dlouhý centr se snažil na hrací ploše zachytit David Broukal, jemuž se nepovedlo vrátit balon před branku.
     
    38
    Ze střední vzdálenosti se napřáhl Jakub Švec, jehož zakončení mířilo asi metr vedle levé tyče. Celou situaci ještě kontroloval domácí brankář.
     
    36
    Také Chomutov ukázal, že umí rychle otočit kormidlem hry. Před branku soupeře si nabíhal Jak Kopta, který se jen marně natahoval po míči.
     
    35
    České Budějovice znovu velmi rychle otočili hru a po centru z levé strany se skluzem natahoval Daniel Hais. Jeho pokus z krkolomné pozice zamířil na branku Radima Švejdy.
     
    34
    Radek Kibal z pravé strany odcentroval do zadní části vápna, kde se nacházel pouze Lukáš Liška. Jeho pokus byl velmi nebezpečný, jelikož těsně minul bližší tyčku!
     
    33
    Před Janem Koptou poslal balon na rohový kop Martin Králik. Centr mířil na první tyčku, odkud byl jihočeskou obranou odvrácený. Avšak kombinace Chomutova dále trvá.
     
    31
    Českobudějovická část publika se dožadovala pokutového kopu, když v šestnáctce upadl Jakub Švec. Jenomže hlavní rozhodčí byl jiného názoru.
     
    28
    Další Chomutovská akce probíhala na pravé straně šestnáctky, odkud opět pálil Jan Kopta, jehož pokus mířil do protipohybu gólmana. Martin Janáček na dvakrát balon schoval do své moci.
     
    26
    Mužstvo z jihu Čech znovu otočilo kormidlem hry a dočkalo se dalšího rohu.
     
    25
    Kombinace Chomutova přišla za pokutovým územím soupeře a ke střele se odhodlal Tomáš Janošík. Jeho pokus směřoval jen doprostřed branky, kde se nacházel připravený Martin Janáček.
     
    24
    Hostující mužstvo se znovu nacházelo na útočné polovině, kde se o centr snažil Branislav Sluka, ovšem míč poslal jen do rukavic brankáře.
     
    21
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Mizerná rozehrávka domácího celku, po které se balonu chopil Daniel Hais, jenž podél Švejdy přihrál na spoluhráče. Před TOMÁŠEM ZAJÍCEM už byla jen odkrytá branky Chomutova.
     
    20
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Před brankou Chomutova bylo pořádně živo a favorit zápasu se dočkal první trefy. Zleva přihrával do malého vápna Branislav Sluka a jeho snažení přetavil v první gól LUKÁŠ HAVEL.
     
    19
    Před vlastním vápnem se zbytečného faulu dopustil Radek Jelínek, který Českým Budějovicím nabídl další standardní situaci.
     
    18
    Lukáš Havel si dál míč dál od nohy a musel se pro něj natahovat. Ovšem ve stejném momentu trefil jeho nohu Lukáš Liška, jenž vidí první žlutou kartu zápasu.
     
    16
    Michal Klimeš zachytil nepřesnou rozehrávku soupeře a na hranici vápna přihrával na pravou stranu. Jan Kopta zakončení směřoval na zadní tyčku, kterou jen o pár desítek centimetrů minul!
     
    14
    Přes Marka Chaloupku odcentroval Jakub Švec a situaci na zadní tyči uzavíral Branislav Sluka, jenž balon vůbec netrefil.
     
    13
    Na hranici vápna si Jakub Švec narazil s Danielem Haisem, ovšem ke střeleckému pokusu nedošlo, jelikož na zem se položil skvěle hrající Vojtěch Kubík.
     
    12
    Jihočeši poslali před branku domácího mužstva centr, který si ve vzduchu pohlídal Radim Švejda. Marek Chaloupka se následně pokusil o pas za obranu, jenž byl neúspěšný.
     
    11
    Vojtěch Kubík před vlastním vápnem vyhrál dva souboje, ovšem míč se od něj odrazil na další roh. Chomutovu se centr podařilo odvrátit, ale došlo k faulu,
     
    10
    Na útočné polovině si dal míč kolem Čoliče Radek Jelínek, jenž se následně dopustil nedovoleného zákroku. České Budějovice se tak přesunuly na útočnou polovinu.
     
    8
    Dlouhý aut mířil do šestnáctky domácích, odkud na roh zahrál Tomáš Janošík. Zakončením se chtěl prezentovat Lukáš Havel, jenž v dobré pozici promáchl.
     
    7
    Centrem od rohového praporku se prezentoval Roman Potočný, jenž míč kroutil na zadní tyčku, kde se nacházel pozorný Vojtěch Kubík.
     
    6
    Na pravé straně měl hodně prostoru Benjamin Čolič, jehož centr mířil před branku. Zakončením se prezentoval Tomáš Zajíč, jehož hlavička skončila na břevnu. Dynamo bude rozehrávat rohový kop.
     
    4
    Centr z levé strany mířil před branku, kde se nacházel Tomáš Zajíc, jehož na malém vápně předskočil Vojtěch Kubík.
     
    3
    Marek Chaloupka zastavil u postranní lajny soupeře a následně přihrál na Vojtěcha Kubíka, který hru roztáhl na pravou stranu. Ovšem Chomutov záhy o balon přišel a musel se znovu bránit.
     
    2
    K přímému kopu se postavil Benjamin Čolič, jehož pokus mířil přes zeď do břevna. Chomutovští měli na své straně obrovské štěstí.
     
    1
    Martin Králik vyhrál los a vybral si balon. České Budějovice se hnali za akcí, ovšem vybojovaly faul těsně za hranicí šestnáctky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Chomutov: Švejda – Kibal, Kubík (C), Kunart, Chaloupka – Schreiner, Klimeš, Janošík, Liška – Jelínek – Kopta.
    Náhradníci: Stránský – Růžička, Luxa, Svoboda, Mužík, Vymyslický.
    Trenér: Tomáš Smola

    SK Dynamo Č. Budějovice: Janáček – Čolič, Králik (C), Havel, Sluka – Broukal, Švec – Potočný, Hellebrand, Hais – Zajíc.
    Náhradníci: Luksch – Krch, Matoušek, Penner, Čmelík, Sladký, Skovajsa.
    Trenér: Jozef Weber.

    Rozhodčí: Michael Kvítek – Lucie Ratajová, Jan Váňa.
     
    FC Chomutov

    Výsledky chomutovských fotbalistů v Divizi B jsou jako na houpačce. Po výborném vstupu totiž přišli také tři porážky. Svěřenci Tomáše Smoly naposledy nestačili na poslední Vilémov, a tak se v tabulce propadli na šestou příčku. V dosavadním průběhu sezony odehráli sedm zápasů, z nichž nasbírali dvanáct bodů. Chomutovu se tak vedoucí Česká Lípa vzdálila na pět bodů. Nejlepším střelcem týmu je pak Jan Kopta, jenž se pětkrát radoval.

    Chomutov už absolvoval první kolo MOL Cupu, v němž přehrál 4:1 třetiligové Karlovy Vary, čímž se postaral o překvapení. Severočechy nasměřoval do další fáze především Radek Jelínek, jenž nastřílel hattrick během šestnácti minut.
     
    SK Dynamo České Budějovice

    Jestli se někomu nedaří, jsou to kromě Pardubic také České Budějovice, které se ve FORTUNA:LIZE nacházejí na patnáctém místě. Jihočechům se v devíti případech povedlo nasbírat pouze osm bodů, když dvakrát vyhráli a remizovali. Že v Dynamu není dobrá atmosféra hovoří i fakt, že tým Jozefa Webera v posledních třech případech odešel jako poražený. Nejlepším střelcem týmu pak je Michal Škoda, jenž vsítil dva góly.

    V MOL Cupu se České Budějovice objevují až ve druhém kole, kam byli nasazené díky účasti v nejvyšší soutěži.
     
    Vítám všechny fotbalové nadšence u druhého kola MOL Cupu, v němž divizní Chomutov přivítá České Budějovice. O favoritu zápasu není pochyb, jelikož Jihočeši nastupují v nejvyšší soutěži. Ovšem občas se zázraky dějí, o jeden z nich se pokusí tým kolem Patrika Gedeona.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Michal Luxa

    Branky: 20. Havel, 21. Zajíc, 51. Zajíc, 57. Zajíc, 81. Zajíc

    Karty:   18. Liška (CHM), 90. Kubík (CHM) – 53. Švec (CEB)


    FC Chomutov: Švejda – Kibal (79. Luxa), Kubík (C), Kunart, Chaloupka – Schreiner (86. Růžička), Klimeš, Janošík, Liška – Jelínek (58. Svoboda) – Kopta (79. Vymyslický).
    Náhradníci: Stránský – Mužík.

    Trenér: Tomáš Smola

    SK Dynamo Č. Budějovice: Janáček – Čolič (79. Krch), Králik (C) (58. Sladký), Havel, Sluka – Broukal, Švec (69. Penner) – Potočný (46. Čmelík), Hellebrand, Hais (69. Matoušek) – Zajíc.
    Náhradníci: Luksch – Skovajsa.

    Trenér: Jozef Weber

    Rozhodčí: Kvítek – Ratajová, Váňa
    bahis siteleri