Boston – Anaheim 2:1 (1:0 po s.n.) | Montreal – Arizona 6:2 (kon.) | Toronto – Dallas 3:2 (po pr.)
Pittsburgh – Los Angeles 6:1 (kon.) | Columbus – Nashville 5:3 (kon.) | NY Rangers – San Jose 2:3 (po pr.)
Ottawa – Washington 5:2 (kon.) | NY Islanders – New Jersey 1:4 (kon.) | Minnesota – Vancouver 4:3 (po pr.)
Edmonton – Carolina 6:4 (kon.) | Calgary – Buffalo 3:6 (kon.) | Vegas – Winnipeg 5:2 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
5:3 (0:2, 1:1, 4:0)
Nashville Predators
Pátek 21.10.2022, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:15 Johnny GAUDREAU - 5:3
     
    59:15
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je konec! Jackets vyhráli buly, Nyquist prostrčil na najetého JOHNNY GAUDREAUA. Ten už měl lehkou práci, z levé strany trefuje prázdnou klec – 5:3. Asistence: Gustav Nyquist.
     
    58:58
    Kevin Lankinen sprintuje z brány, Preds zahajují powerplay!
    58:37 Nick BLANKENBURG - 4:3
     
    58:37
    Columbus právě vstřelil branku!
    NICK BLANKENBURG hrdinou zápasu! Jakub Voráček odvedl fenomenální práci, když nejprve ukořistil puk, pak se dvakrát otočil, otevřel si prostor mezi dvěma beky a naprosto milimetrovým pasem našel skórujícího obránce na ofenzivním výletě! Tohle byla hokejová paráda a Columbus vůbec poprvé vede, ten veliký obrat je na dosah – 4:3! Asistence: Jakub Voráček.
     
    56:57
    Výtečný Elvis Merzlikins! Lotyšský brankář se nejprve fantasticky přesunul na pravou tyč kde vyčapal volného Colea Smithe a následně vytáhl výborný reflex proti dorážce Carriera z mezikruží! Výtečná pasáž brankáře v modrém!
    52:07 Justin DANFORTH - 3:3
     
    52:07
    Columbus právě vstřelil branku!
    Krásný gól JUSTINA DANFORTHA! Kanadský útočník kopl za modrou do vrtule, šikovně se natlačil před beka, rychlostně se prodral až k bráně a technickým zakončením poslal puk do protipohybu gólmana Lankinena. Máme vyrovnáno – 3:3! Asistence: Andrew Peeke a Jegor Činachov.
     
    50:51
    Nick Blankenburg skvěle, ač možná trochu na hraně, vystoupil proti bekovi a forčekingem se prodral do výtečné šance, jeho prudká střela však branku těsně mine...
     
    44:26
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Matt Duchene – 2 min., sekání.
     
    43:56
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Jake Bean – 2 min., držení hole.
    40:38 Johnny GAUDREAU - 2:3
     
    40:38
    Columbus právě vstřelil branku!
    JOHNNY GAUDREAU opět zavelel k obratu! Nick Blankenburg vyslal fenomenální pas z vlastního pásma, Gaudreau převzal puk na modré a šel úplně sám! Domácí "13" zvolila netypicky střelu celkem z dálky, nicméně lídr v modrém dresu ví co dělá a neomylně trefuje. Columbus je znovu na dostřel – 2:3! Asistence: Nick Blankenburg.
     
    39:59
    Neuvěřitelný závěr druhé třetiny! Jack Roslovic nejprve v situaci 2 na 1 ve vlastním oslabení zakončoval bekhendem, fenomenálně se na pravé tyči poskládal Kevin Lankinen, jenž zasáhl. Hra se obrátila, i Nashville šel do přečslení, přičemž se mu podařilo naprosto rozložit obranu soupeře. Ten finální pas už se nepodařil a hokejka puk minula. A hra se ještě jednou obrátila! Na druhou stranu našlápl nejlepší obránce Blue Jackets Zach Werenski, jenž se v poslední vteřině napřáhl a pálí! Těsně mimo.
     
    38:26
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Andrew Peeke – 2 min., držení.
     
    38:00
    Johnny Gaudreau fantastickým pasem našel v mezikruží nikým nehlídaného kapitána Jennera, tomu se však ve vyložené pozici střela nepovedla a puk letí nad bránu.
    37:38 Jakov TRENIN - 1:3
     
    37:38
    Nashville právě vstřelil branku!
    To je odpověď! JAKOV TRENIN naprosto zaskočil po vyjetí od mantinelu Elvise Merzlikinse, vyslal nepříjemnou střelu směr brána, brankář domácích nic neviděl a kotouč mu propsdá. Smolná situace, nicméně branka jako branka – 1:3! Bez asistence.
    36:14 Jake BEAN - 1:2
     
    36:14
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak tohle bylo náramně trefené! JAKE BEAN si potáhl kotouč, otevřel se před ním kotouč, domácí obránce s kusem černé gumy zamíchal, vypálil a fantasticky trefil do horního růžku! Zasloužený gól aktivních Blue Jackets – sníženo 1:2! Asistence: Jegor Činachov a Kent Johnson.
     
    34:08
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Tanner Jeannot – 2 min., nedovolené bránění.

    Ten pohyb domácích začíná dělat Nashvillu problémy, nyní se u mantinelu nedokázal proti aktivnímu Justinu Danforthovi prosadit Tanner Jeannot a musel faulovat. I tak se ale prodral do šance a prověřil Lankinena, ten nadvakrát zasahuje.
     
    33:43
    Zach Werenski nahazuje do brankoviště a hned jsou z toho nepříjemnosti! Dorážel Kent Johnson, Nick Blankenburg i Jakub Voráček, nicméně Kevin Lankinen se vyznamenal, sklapl betony a kotouč udržel.
     
    27:33
    Tutovka na domácích holích! Vladislav Gavrikov podpořil útok, dostal puk a ještě přiklepl Boone Jennerovi na levý kruh odkud přichází střela! Kevin Lankinen se výtečně přesunul a zasahuje.
     
    25:03
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Mark Borowiecki – 2 min., sekání.
     
    Gól neplatí!
     
    Brad Larsen si bere trenérskou výzvu, domácí střídačka je přesvědčena, že Josi byl v ofsajdu.
    24:29 Neuznaný gól Romana Josiho
     
    24:29
    Nashville právě vstřelil branku!
    ROMAN JOSI si z pozice obránce udělal ofenzivní výlet pravým křídlem, dostal trestuhodně mnoho prostoru, zamířil mezi ruku a tělo a neomylně trefuje. Branka, ale nemůže platit, Josi byl v pásmu moc rychle a vystavil se tak postavení mimo hru. Dobrá práce trenérského týmu Columbusu, který si toho všiml i rozhodčích, kteří po rychlé kontrole měli hned jasno...
     
    21:59
    Eeli Tolvanen se dobře uvolňoval v brankovišti, navíc se k němu dostal kotouč a hostující útočník nebezpečně tečuje mezi nohy Elvise Merzlikinse! Lotyšský gólman včas sklapl betony a výborně zasáhl.
     
    19:52
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Erik Gudbranson – 2 min., podrážení.
     
    13:42
    2 na 1 ve vlastním oslabení! Justin Danforth z pravého křídla ještě hledal Seana Kuralyho, jenž ale prudký pas netrefí...
     
    11:46
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Eric Robinson – 2 min., hákování.
     
    10:45
    Gól platí – 0:2!
     
    Branka bude ještě zkoumána, rozhodčí jdou telefonovat!
    10:45 Ryan JOHANSEN - 0:2
     
    10:45
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tlakem kolem brány dnes padají góly! Mattias Ekholm vypálil od modré, kotouč byl jen sražen do brankoviště, kde pracoval trestuhodně nehlídaný RYAN JOHANSEN, hostující útočník si přehodil kotouč na beckhand a zametl za bezmocného Elvise Merzlikinse. Tenn silový přístup se Predators vyplácí – 0:2. Asistence: Mattias Ekholm a Nino Niederreiter.
     
    05:47
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets:
    Andrew Peeke – 2 min., nedovolené bránění.
    03:16 Tanner JEANNOT - 0:1
     
    03:16
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tlak do brány a je tady první gól! Colton Sissons nahodil na bránu, Merzlikins puk neudržel a dorážející TANNER JEANNOT jej dotlačil až do sítě! Lotyšský brankář ve službách Columbusu se sice hodně rozčiluje, jelikož je přesvědčen, že byl při zákroku neoprávněně postrčen, nicméně sudí jsou si jistí a ani trenér Blue Jackets si nehodlá brát trenérsou výzvu. 0:1! Asistence: Colton Sissons a Jakov Trenin.

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 37. Bean (K. Johnson, Činachov), 41. J. Gaudreau (Blankenburg), 53. Danforth (Činachov, Peeke), 59. Blankenburg (Voráček), 60. J. Gaudreau (Nyquist) – 4. Jeannot (Sissons, Trenin), 11. Johansen (Ekholm, Niederreiter), 38. Trenin


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Tarasov) – Werenski (A), Blankenburg, Gavrikov, Peeke, Bean, Gudbranson – Nyquist (A), Jenner (C), J. Gaudreau – K. Johnson, Sillinger, Voráček – Danforth, Roslovic, Činachov – E. Robinson, Kuraly, Olivier.
    Trenér: Brad Larsen

    Nashville Predators: Lankinen (Saros) – Josi (C), A. Carrier, McDonagh, Ekholm (A), Borowiecki, Fabbro – F. Forsberg, Granlund (A), Duchene – Niederreiter, Johansen, Tolvanen – Trenin, Sissons, Jeannot – Co. Smith, Glass, Sherwood.
    Trenér: John Hynes

    Rozhodčí: Schlenker, Halkidis – Cormier, Alphonso

    Diváci: 14 691
    bahis siteleri