Aston Villa – Brentford 4:0 (kon.) | Leeds – Fulham 2:3 (kon.) | Southampton – Arsenal 1:1 (kon.)
Wolverhampton – Leicester 0:4 (kon.) | Tottenham – Newcastle 1:2 (kon.)
konec
Southampton FC
1:1 (0:1)
Arsenal FC
Neděle 23.10.2022, 15:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne při sledování textového přenosu z anglické Premier League. Dnes budeme společně sledovat utkání 13. kola mezi Southamptonem a Arsenalem. Začínáme v 15:00.
     
    Southampton FC

    Southampton by chtěl hrát klidný střed tabulky, což by se mu mohlo povést. Po jedenácti duelech má na svém kontě jedenáct bodů a je na patnácté pozici, ovšem také jen dva bodíky od sestupového pásma. Domácí celek má trochu problémy se střílením branek, jelikož jich dal zatím deset, zatímco jich inkasoval osmnáct. Southampton z posledních tří duelů vybojoval jen čtyři body za remízu s West Hamem a výhru nad Bournemouthem. Předtím padl vysoko na Manchesteru City 0:4.
     
    Arsenal FC

    Arsenal vstoupil do sezóny fantastiky, tohle čekal rozhodně málokdo. Po deseti duelech má totiž na svém kontě dvacet sedm bodů a opanuje tabulku Premier League. Na druhé City má náskok jednoho bodu, jenže dnešní zápas má k dobru. Londýnští hráči mají nejlepší defenzivu v lize, když inkasovali deset branek. Sami jich nasázeli dvacet čtyři, což činí z jejich útoku druhý nejlepší. Arsenal v posledních třech ligových duelech bral plný počet bodů, když postupně porazil Tottenham, Liverpool a také Leeds.
     
    Úvodní sestavy:

    Southampton FC: Bazunu – Ćaleta-Car, Lyanco, Salisu, Perraud – I. Diallo, Ward-Prowse (C) – Elyounoussi, Aribo, S. Armstrong – A. Armstrong.
    Náhradníci: McCarthy – Larios, Djenepo, C. Adams, Mara, Edozie, Walcott, Finnigan, Payne.
    Trenér: Ralph Hasenhüttl.

    Arsenal FC: Ramsdale – White, Saliba, Gabriel, Tomijasu – Partey, Xhaka – Saka, Ödegaard (C), Martinelli – Jesus.
    Náhradníci: Turner – Tierney, Holding, Soares, Vieira, Lokonga, Nketiah, Nelson, Marquinhos.
    Trenér: Mikel Arteta.

    Rozhodčí: Jones – Betts, Hussin.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A dnešní duel právě odstartoval! Nebudeme si lhát, obrovským favoritem tohoto duelu je Arsenal. Potvrdí tuto roli? Nebo Southampton překvapí a získá body?
     
    2
    Jinak si ještě pojďme říct, kdo hraje v jakých dresech. Domácí hráči mají na sobě bílé svršky, zatímco ti hostující hrají kompletně v černých dresech.
     
    3
    Gabriel Jesus se vydal napadat gólmana. Ten se rozhodl, že si nebude svou situaci komplikovat, načež poslal skákavý balón až na svého kolegu na druhé straně.
     
    4
    A hned na začátku duelu jsme zde měli náznak šance! Bukayo Saka vyslal střílený centr, na který si naskakoval Gabriel, ale přece jen mu kousek k míči chyběl.
     
    5
    Úvodních pět minut nám uteklo jako voda. U míče se drží hlavně hostující hráči, což není takovým překvapením. Dočkáme se brzy přesného zásahu?
     
    6
    Stuart Armstrong si všiml rozběhnutého spoluhráče na pravé straně, kterému adresoval milimetrovou přihrávku. Lyanco nakonec i vypálil ze střední vzdálenosti, ale Aaron Ramsdale bez potíží chytá.
     
    7
    Nyní už jsou u míče zase fotbalisté Arsenalu. Gabriel Jesus se snažil probít mezi dvěma obránci, ovšem ti si jeho náběh pohlídali a stihli mu míč odkopnout.
     
    8
    Gabriel Martinelli byl zatažen ve výskoku, načež dopadl hodně tvrdě na ruku. Chvilku si sice na pažitu poležel, ovšem nakonec se zvedá bez ošetření.
     
    9
    Moc hezky to Arsenal nyní sehrál! Martin Ödegaard si naběhl na hranici vápna, kam přihrávku dostal, jenže jeho pokus po zemi minul pravou tyč o pořádný kus.
     
    10
    Držení míče: 46% – 54%!
     
    11
    Arsenal právě vstřelil branku! Dnes padají branky v Premier League velmi brzy a tento zápas není žádnou výjimkou! Gabriel vysunul Bena Whitea, jenž následně poslal parádní přihrávku někam na penaltu, kde byl úplně osamocený GRANIT XHAKA, který svou ránu umístil nekompromisně pod břevno. Zatím zasloužené vedení hostů.
    11. Granit XHAKA - 0:1
     
    13
    No, tak na branku jsme opravdu nemuseli dlouhou čekat, snad nám brzy přibydou další. U míče jsou znovu londýnští hráči, kteří táhnou ofenzivu zleva.
     
    14
    Gabriel Jesus byl sice obtěžován soupeřem ve vápně, jenže následně upadl hodně ochotně ve vápně. Z tohoto zákroku se penalta určitě pískat nebude.
     
    15
    Romain Perraud si seběhl pro přihrávku do hloubi obranní poloviny. Stejnému hráči ovšem následně míč přeskočil nohu, takže je z toho aut pro soupeře.
     
    16
    Ben White byl znovu v akci, avšak tentokrát si netroufl jít dopředu. Bukayo Saka navíc následně nepřesným pasem o míč přišel a dopředu se ženou domácí.
     
    17
    Jenže akce Southamptonu skončila už na polovině hřiště. Dopředu tak zase jdou hráči Arsenalu, kteří svou akci zpomalili a předvedou postupný útok.
     
    18
    Domácí obránce se dostal hodně do úzkých, ovšem nakonec se míč odrazil do zámezí od Saky. Londýnský klub se ale nestahuje a bude dál aktivně napadat.
     
    19
    A vyplatilo se mu to, jelikož záhy zahráli míč do zámezí domácí. Většinu akcí táhne Arsenal po pravé straně, odkud vlastně padla i první branka.
     
    20
    Jeden z hostů ještě dobře zapracoval v soupeřově šestnáctce a špičkou kopačky vypíchl soupeřům míč. Smůla pro něj, že nikdo ze spoluhráčů v okolí nebyl.
     
    21
    Střely na bránu: 1 – 2!
     
    22
    Rohový kop Southamptonu žádné neplechy do defenzivy hostujícího celku nenadělal. Arsenal sice rozjel nový útok, ale o balón přišel velmi brzy, už na půlce.
     
    23
    Jenže domácím se směrem dopředu zatím moc nedaří, hosté hrají v obraně zatím velmi zodpovědně.
     
    24
    Mohamed Elyounoussi se to pokoušel změnit. Je otázkou, jestli chtěl z střílet nebo centrovat. Každopádně jeho pokus byl sražen prvním bekem.
     
    25
    Je za námi více jak polovina prvního poločasu, ve které jsme viděli jednu branku. A klidně jsme mohli vidět další! Jesus se uvolnil ve vápně, jenže jeho tvrdá rána trefuje jen boční síť!
     
    26
    Asi není překvapením, že domácí celek následně balón vlastně jenom odevzdal. Londýnský klub tak může přispěchat s další útočnou akcí.
     
    28
    Hra se nám ale přece jen trochu uklidnila, mnoho zajímavého se nám na hřišti v současné době neděje. To se pokoušeli změnit domácí, ale neúspěšně.
     
    29
    Žlutá karta pro tým Arsenal FC (Bukayo Saka).
     
    30
    Už je za námi třicet minut hry, což nám dělá jednu třetinu duelu. Po té vede hostující celek o jeden přesný zásah, dočkáme se do konce půle ještě branky?
     
    31
    Gabriel Jesus zůstává po souboji na středu hřiště ležet na trávníku a reklamuje úder loktem do oblasti beder. Rozhodčí ovšem tento zákrok nepíská.
     
    32
    Hráči se nám došli hromadně občerstvit.
     
    33
    Ben White sdobře ubránil jednoho ze soupeřů, nakonec to byl on, kdo se jako poslední dotkl míče, co opustil hrací plochu. Southampton tak vybojoval rohový kop.
     
    34
    Hned dva rohové kopy během krátké chvilky jsme viděli na domácí straně. Ani jeden z nich ovšem nebezpečný nebyl, a tak se Arsenal bez potíží ubránil.
     
    35
    James Ward-Prowse dostal možnost pokračovat v útoku, který mu těsně předtím zhatil rozhodčí. Southampton následně vybojoval další rohový kop.
     
    36
    A situace se po několika sekundách opakuje... Nyní se tedy moc nehraje. Do vápna Arsenalu sice léta jeden centr za druhým, jenže hosté to zvládají v pohodě.
     
    37
    Kolikátý rohový kop se během tří minut zahrával? Asi čtvrtý? I s tím si obrana poradila, jelikož na přetažený centr na zadní tyč nebyl nikdo z domácích připraven.
     
    38
    Držení míče: 41% – 59%!
     
    39
    Bukayo Saka se dnes již poněkolikáté ocitl na zemi, ovšem ani tentokrát není faul na jeho osobu pískán. Je vidět, že hráč Arsenalu není ani trochu spokojený.
     
    40
    Další rohový kop, ovšem tentokrát na straně hostů. Ani zde nepřišlo nějaké vážnější nebezpečí.
     
    41
    Londýnský tým to nyní vykombinoval celkem hezky, když přišel centr na zadní tyč. Jednak si s ním ale obrana domácích poradila a ještě byl pískaný ofsajd.
     
    42
    Bukayo Saka se rozhodl to vzít na sebe, jenže to byla chyba. Kolem sebe měl několik volných spoluhráčů, jenže šel středem hřiště a přes obranu neprošel.
     
    43
    První poločas se nám pomalu ale jistě blíží ke svému konci, nastavovat se určitě moc nebude. Arsenal nadále vede o jednu branku, půjdeme takto do šaten?
     
    44
    Martin Ödegaard už si připravoval míč na centr, ale všiml si, že mu vlastně nikdo nenabíhá. Proto následovala rychlá akce, po které v tutové šanci pálil Gabriel Jesus, ale Bazunu svůj tým podržel!
    44. Jesus ve velké šanci neuspěl!
     
    45
    Nastavovat se budou dvě minuty!
     
    45+1
    Hostující celek by ještě rád vstřelil branku do šaten a posílá jeden centr za druhým do vápna domácího týmu. Defenziva Southamptonu to však zvládá.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který přinesl celkem zajímavou podívanou, která byla okořeněna jednou brankou, která padla už v jedenácté minutě. Postaral se o ní Granit Xhaka, který po přihrávce Whitea napálil míč nekompromisně pod břevno. Arsenal měl rozhodně více ze hry a rozhodně mohl dát více než jednu branku. To se mu ale nepovedlo, a tak je Southampton nadále ve hře.

    Další poločas začne přibližně v 16:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    A už se zase hraje! Ani jeden z trenérů neudělal v zahajovací sestavě změnu, tak uvidíme, jak to bude vypadat. Asi se dá dále očekávat převaha Arsenalu.
     
    48
    Ten to zkusil po levé straně, což jsme dnes zatím mnohokrát nezaregistrovali. Přízemní pas před bránu ovšem nepřešel několikačlennou obranu.
     
    49
    To byla obrovská minela na hostující straně, kterou ale domácí nedokázali nijak využít. Adam Armstrong sebral špatnou rozehrávku obránce Arsenalu, ovšem Gabriel jej zastavil, načež poslal míč raději do zámezí.
     
    50
    Pět minut v rámci druhého poločas je fuč a hra je přerušena. Martin Ödegaard byl u míče o trochu později než soupeř, a tak se mu píská faul.
     
    51
    Fotbalisté v černých dresech napadají hodně vysoko rozehrávku soupeřů. Nakonec se jim to vyplatilo a donutili je k chybě. Jejich akce ale začíná od gólmana.
     
    52
    Granit Xhaka si hlavičkou v těžké pozici posunul míč před sebe, jenže následně byl dohrán tělem. Proto jeho pas končí mimo hrací plochu, odkop od brány.
     
    53
    Střely na bránu: 1 – 3!
     
    54
    Southampton každopádně osud tohoto zápasu ještě nevzdává a snaží se předvést něco i směrem dopředu. Aaron Ramsdale ale ještě moc práce neměl.
     
    55
    Sudí dnes ale nechává hře celkem volný průběh, jelikož Gabriel Jesus byl naprosto jasně držený domácím hráčem. Faul se ovšem ani tentokrát nepíská.
     
    56
    Domácí tým navíc po chvilce vybojoval rohový kop. Hodně vysoký centr mířil na hráče nabíhajícího z druhé vlny, ale defenziva hostů zafungovala na jedničku.
     
    57
    Gabriel poté ještě dostal hlavou někam do obličeje a sudí raději po chvilce hru přerušuje. Na hřiště míří zdravotníci, ale Gabriel bude nejspíše v pořádku.
     
    58
    Hráč Southamptonu se snažil prosadit přes tři hráče, ale tudy cesta opravdu nevedla. Vybojoval pro svůj tým alespoň autové vhazování.
     
    59
    Hráči v bílých dresech aktivně napadají a Aaron Ramsdale se dostal do obrovských problémů. Míč do zámezí poslal na opravdu poslední chvíli.
     
    60
    Gabrielu Jesusovi dnes nejspíše není přáno! Pelášil totiž sám na gólmana, jenže nakonec trochu zpomalil, což stačilo. Do jeho rány se totiž vrhl obránce, který srazil jeho pokus na roh.
     
    61
    Držení míče: 40% – 60%!
     
    62
    Brankář Arsenalu ukázal dobrý odhad na míč a byl u něj mnohem dříve než jeden z jeho soupeřů. Následný daleký odkop Ramsdalea ovšem sbírají domácí.
     
    64
    Gabriel Jesus byl znovu v osobním souboji naprosto jasně podržen, navíc mu ještě soupeř při dopadu došlápl na ruku. Arsenalský hráč nemá dobrý zápas.
     
    65
    Southampton právě vstřelil branku! Domácí jsou za svou aktivitu ve druhém poločase odměněni a srovnávají stav dnešního duelu! STUART ARMSTRONG si naběhl mezi obránce, dostal přihrávku a křižnou střelou na zadní tyč nedal gólmanovi šanci.
    65. Stuart ARMSTRONG - 1:1
     
    67
    Už se nám zase hraje a máme tu vyrovnaný stav, který jsme zde měli naposledy v desáté minutě. Tak uvidíme, který tým se s tím popere o něco lépe.
     
    68
    Romain Perraud si šikovně obhodil napadajícího soupeře, čímž si vlastně připravil pozici pro střelu. Jeho rána z halfvoleje ovšem končí hodně mimo bránu.
     
    69
    Southampton je samozřejmě nabuzený vstřelenou brankou a pustil se do vysokého napadání. To mu přineslo ovoce, když vybojoval autové vhazování.
     
    70
    Už zde máme jen dvacet minut do konce základní hrací doby! Domácí se hnali s další akcí, tentokrát po levé straně. Vybojovali rohový kop po neúspěšném pasu.
     
    71
    Rohový kop sice nebezpečný nebyl, ale domácí to následně vykombinovali. Střelu z dobré pozice ve vápně ale Aaron Ramsdale v naprosté pohodě chytá.
     
    71
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Martinelli, přichází Eddie Nketiah.
     
    72
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Ben White, přichází Kieran Tierney.
     
    73
    Střídání v týmu Southampton FC:
    ze hřiště odchází Joe Aribo, přichází Che Adams,
    ze hřiště odchází Armstrong, přichází Theo Walcott.
     
    74
    Oba trenéři nám tak předvedli dvojité střídání. Arsenal chtěl rozhodně posílit ofenzivní fázi. Tak uvidíme, jestli hráči přinesou požadovanou kvalitu do útoku.
     
    75
    Patnáct minut do konce základní hrací doby, s nastavením tu máme maximálně nějakých dvacet minut! Southampton navíc drží překvapivý výsledek.
     
    76
    Sudí sice signalizoval výhodu, ale hostující hráč už celkem jasně neměl balón ve své moci... Přesto se rozhodl nepískat a dopředu tak mohou domácí.
     
    77
    Gabriel Jesus zamakal a stihl míč ještě na hrací ploše. Na následný centr ovšem nikdo nedosáhl.
     
    78
    Jeden z funkcionářů hostujícího celku nechal projít své emoce, za což od sudího uviděl žlutou kartu. Je dnes tak teprve druhou napomenutou osobou.
     
    79
    Arsenal sice docílil branky, jenže ta neplatí! Kieran Tierney totiž nestihl míč odehrát ještě na hrací ploše. Martin Ödegaard jej sice následně napálil do brány, jenže se ani nestihl radovat.
     
    80
    Střídání v týmu Southampton FC:
    ze hřiště odchází Armstrong, přichází Samuel Edozie.
     
    81
    Kieran Tierney pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, kteří se přece jen ocitli pod menším tlakem napadajících soupeřů. Arsenal tak rozjíždí nový atak.
     
    82
    Tohle byla dobrá možnost hostů! Eddie Nketiah dostal přihrávku mezi obránce, jenže jeho následná rána z první nebyla dobrá. Je z toho sice alespoň roh, ale jeho pokus by jinak na bránu nejspíše nešel.
     
    83
    Střídání v týmu Arsenal FC:
    ze hřiště odchází Ödegaard, přichází Fábio Vieira.
     
    84
    Lyanco dostal křeče do nohy a na hřiště musel dokonce lékařský tým. Southampton tak chvilku hraje v deseti ale obránce domácích se už hlásí o návrat.
     
    85
    Držení míče: 40% – 60%!
     
    86
    Hráči v bílých dresech drží míč na svých kopačkách a chtěli by obrátit stav duelu. Jejich výhra by dnes byla rozhodně obrovským překvapením.
     
    87
    Nyní už ale balón získali hostující fotbalisté, kteří s ním míří dopředu. Moc daleko se ale nedostali.
     
    88
    Vidíme časté nepřesnosti na obou stranách, do souher obou týmů se nám takto ke konci začíná vkrádat trochu nervozity. Rozhodně ještě jeden z celků?
     
    89
    Žlutá karta pro tým Southampton FC (Theo Walcott).
     
    90
    Nastavovat se bude pět minut!
     
    90+2
    Hodiny tikají a opravdu to vypadá, že se dočkáme překvapivé ztráty lídra tabulky! Arsenal dosud devět zápasu vyhrál, jeden prohrál. Asi bude i první remíza.
     
    90+3
    Žlutá karta pro tým Southampton FC (Lyanco).
     
    90+4
    Arsenal sice byl u míče, jenže se provinil útočným faulem. Je jisté, že domácí celek nebude s míčem nikam spěchat. Vypadá to s ním dnes dobře.
     
    90+5
    Gavin Bazunu pomohl svému týmu, když včasným výběhem byl u míče dříve než jeden z hráčů soupeře. Následně jej bezpečně poslal mimo hrací plochu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec a na stadionu v Southamptonu se zrodilo obrovské překvapení, když lídr Premier League jen remizoval. Arsenal sice od jedenácté minuty vedl, ovšem domácí v druhé půli značně zlepšili výkon a došli si pro vyrovnání, které jim zařídil Stuart Armstrong. Londýnský celek měl dnes šancí mnoho, hlavně Gabriel Jesus, jenže ten dnes střelecké štěstíčko nenašel. I kvůli tomu se tak hostující hráči musí spokojit pouze s bodem.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 11:8.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (17:00:58)

    Denisa Józsová

    Branky: 65. S. Armstrong (Elyounoussi) – 11. Xhaka (White)

    Karty:   89. Walcott (SOT), 90+3. Lyanco (SOT) – 29. Saka (ARS)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 11:8.
    Southampton FC: Bazunu – Ćaleta-Car, Lyanco, Salisu, Perraud – I. Diallo, Ward-Prowse (C) – Elyounoussi, Aribo (73. C. Adams), S. Armstrong (80. Edozie) – A. Armstrong (73. Walcott).
    Náhradníci: McCarthy – Larios, Djenepo, Mara, Finnigan, Payne.

    Trenér: Ralph Hasenhüttl.

    Arsenal FC: Ramsdale – White (72. Tierney), Saliba, Gabriel, Tomijasu – Partey, Xhaka – Saka, Ödegaard (C) (83. Vieira), Martinelli (71. Nketiah) – Jesus.
    Náhradníci: Turner – Holding, Soares, Lokonga, Nelson, Marquinhos.

    Trenér: Mikel Arteta.

    Rozhodčí: Jones – Betts, Hussin.
    bahis siteleri