Skalica – Brezno 2:1 (kon.) | Vlci Žilina – Humenné 2:1 (po pr.) | Martin – Dubnica 4:3 (po pr.)
Levice – Trnava 2:5 (kon.) | Pov. Bystrica – Modré Krídla 4:2 (kon.) | Topoľčany – Žiar nad Hronom 2:1 (kon.)
po prodl.
HK VITAR Martin
4:3 (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
TSS GROUP Dubnica
sk Pátek 04.11.2022, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Peter Kopecký (asistent trénera TSS GROUP Spartak Dubnica): "Pre divákov určite atraktívne stretnutie, v ktorom sme podľa môjho názoru mali mierne navrch. Hra z našej strany bola dobrá, od úspešného zavŕšenia nášho pôsobenia na ľade nás delilo 23 sekúnd. Čo sa týka predĺženia, toto je skôr na zamyslenie sa pre kompetentných, keďže my niektoré záležitosti nemôžeme komentovať. 14. novembra sa vraciame na domáci ľad, doteraz sme hrali iba na klziskách súperov. O našom mužstve však poviem len toľko, že vieme hrať vyrovnanú partiu s každým a potrápiť akéhokoľvek súpera. Hokej je o góloch a niekedy i o chybách. V našom prípade najmä o detailoch, na ktoré si treba dávať pozor."

    Ján Tabaček (asistent trénera HK VITAR Martin): "Pokračujeme v stretnutiach s podobným priebehom s týmto súperom, ktoré začali ešte počas play-off. Dnes sa opäť potvrdil nervózny priebeh s množstvom šarvátok. S hrou do tela, ktorú sme očakávali. Našťastie sme sa s nepríjemných priebehom vysporiadali v závere. Dnes sa potvrdilo, že musíme hrať do konca. Z našej strany sme sa nevzdali, šťastie sme si naklonili na našu stranu. Náš pohyb v stretnutí nebol podľa predstáv. Pociťovali sme dozvuky náročného stredajšieho zápasu. Chalani ale bojovali do konca a získali dva body, ktoré niekedy chutia viac ako napríklad tri za víťazstvo o štyri góly. Je to určitá náplasť za stratený bod. Na druhej strane, dnes sme nemuseli získať ani jeden. Určite by sme sa ale nemuseli stresovať do konca, ak by sme využili príležitosti v úvodnej a na začiatku druhej tretiny. Bola tu možnosť trafiť prázdnu bránku, možno práve v tomto momente sme urazili Šťastenu. Hráči ale nepodľahli tlaku, šťastiu išli naproti a prestali riešiť zbytočnosti, ktoré riešili dovtedy. Prestali si všímať šarvátky, prestali diskutovať s rozhodcami a sústredili sa na hokej. Aj keď sme na chvíľu zaváhali v tretej tretine, predsa len sme v jej závere pretlačili puk do bránky. S Michalom Murčekom to ešte vyzerá na dlhší čas. Viac budeme vedieť o mesiac, je možné, že ešte naskočí do sezóny. Potrebuje ale čas, aby sa všetko dalo do poriadku. Sokoli je v tejto sezóne na striedavom štarte. Poprad nám ho dnes neuvoľnil, nastúpil v jeho drese. Zastúpil ho Viktor Ďurina, ktorý si dnes zápas užil a potvrdil to streleným gólom. Ukázal, že je plnohodnotnou náhradou, čo je pre tím nesmierne dôležité."

    Filip Ondruš (útočník TSS GROUP Spartak Dubnica): "Výborný zápas z oboch strán. Opätovne sme inkasovali gól v poslednej minúte stretnutia, čo sa nám v posledných kolách stáva akosi často. Skutočne, škoda tohto vyrovnávajúceho gólu, stretnutie sme mali vo svojich rukách. Vyhecované stretnutie, nemáme sa za čo hanbiť, svojimi výkonmi stúpame nahor. Teší nás, že sme dokázali v takto dôležitom stretnutí trikrát vyhrávať, na druhej strane ale mrzí, že sme nedokázali udržať stav, prípadne odskočiť súperovi na rozdiel dvoch gólov. Trikrát sme naopak inkasovali, mrzí najmä tretí gól, ktorý nám dnes zobral dva body. Záverečné minúty zápasu boli vyhrotené. Obe strany chceli čo najskôr rozhodnúť. V riadnom hracom čase sme ale mali vedenie udržať, prípadne streliť gól do prázdnej bránky. Predĺženie v takomto formáte je často o šťastí. Teraz nás čaká pauza, musíme si oddýchnuť, vyčistiť hlavy a pokračovať v práci, ktorú robíme. Chceme, aby sme výkonnostne rástli."

    Viktor Ďurina (útočník HK VITAR Martin): "Teší ma, že sa mi po dlhšom čase podarilo prelomiť strelecké mlčanie. Podstatné je, že sme stretnutie dotiahli do víťazného konca. To je z môjho pohľadu to najdôležitejšie. S Dubnicou je to vždy ťažký súboj. Či už herne alebo fyzicky. Je to nesmierne húževnatý súper. V tejto sezóne to nie je jednoduché so žiadnym súperom, do každého stretnutia musíme ísť naplno. Každý jeden zápas musíme zlomiť na našu stranu. Teší nás pokračovanie vo víťaznej sérii, začiatok sezóny ale z našej strany nebol ideálny. Ak však budeme hrať v každom zápase tímovo, máme šancu uspieť proti akémukoľvek súperovi. Fyzický hokej nám príliš nevadí. V zápase musíme prijať niekoľko bodyčekov, niekoľko ich ale musíme aj rozdať. Je to dobrý impulz nielen pre fanúšikov ale aj pre striedačku. Je to dôkaz toho, že ideme makať a ideme si ukradnúť víťazstvo pre nás. Teraz sa tešíme na krátky oddych. Potrebujeme sa zregenerovať, ideme sa následne pripraviť na ďalší dvojzápas." (22:58:26)
     
    Martinu sa podarilo rozhodnúť v predĺžení. Nad Dubnicou zvíťazil 4:3. Góly: 15. Ďurina (Tiainen, Dírer), 28. Dírer (Siakeľ, Petran), 60. Poliaček (Petran), 64. Dírer (Charvát) – 8. Huhtela (Tábi, Lunter), 22. Ondruš (Škvarek, Korbel), 55. Beták (Kristín).
     
    Koniec zápasu.
     
    63:02
    Enrik Švec (DUB) inkasuje dve minúty za nešportové správanie.
     
    63:02
    Martin dal gól! Využitá presilová hra. MATEJ DÍRER z pravej strany po prihrávke od Mareka Charváta rozhodol o zisku ďalšieho bodu pre domáci tím. Druhú asistenciu si pripisuje Damian Tyczynski.
     
    62:54
    Tyczynski bez puku. Domáci sa vracajú do stredného pásma.
     
    62:20
    Lukáš Tábi (DUB) inkasuje dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    62:11
    Kristín na pravej strane. Súbojov pribúda.
     
    61:43
    Huhtelov pokus zrazil Poliaček. Hostia v útočnom pásme.
     
    61:12
    Škvarek z ľavej strany. V rýchlosti nedokázal vystreliť.
     
    60:38
    Beták si ešte odchádza pohovoriť s rozhodcami. Na ľade zostáva krv a tréner hostí Dušan Gregor vyjadruje svoju nespokojnosť.
     
    60:38
    Beták po súboji pri mantineli padá na ľadovú plochu. Vylučovať sa nebude.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V Martine dnes uvidíme predĺženie. Vzhľadom k priebehu zápasu určite spravodlivé vyústenie.
     
    Kristín s Betákom veľmi nespokojní. Už tu máme prvé provokácie.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:37
    Martin dal gól! Využitá power-play. FRANTIŠEK POLIAČEK si schovával gól na vhodnú príležitosť a po prihrávke Marcela Petrana vyrovnáva. Druhú asistenciu si pripisuje Viktor Ďurina.
     
    59:16
    Petran na Paulínyho. Prehustený priestor pred bránkou hostí.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 15. Ďurina (Tiainen, Dírer), 28. Dírer (Siakeľ, Stanček), 60. Poliaček (Petran, Ďurina), 64. Dírer (Charvát, Tyczynski) – 8. Huhtela (Tábi, Lunter), 22. Ondruš (Škvarek, Mikula), 55. Beták (Kristín)


    HK VITAR Martin: Glosár (Rychlík) – Dvořák, Charvát – Krempaský, Lavička – Semaňák, Petran – Gracák, Nemec – Poliaček, Tyczynski, Paulíny – Ďurina, Dírer, Tiainen – Nauš, Toma, Juščák – Stanček, Sleziak, Siakeľ
    Trenér: Daniel Babka

    TSS GROUP Dubnica: Lietava (Bednár) – Putala, Trška – Mikuš, Švec – Chatrnúch, Janík – Urban, Hruška – Kristín, Ďuriš, Beták – Mikula, Ondruš, Škvarek – Lunter, Huhtela, Tábi – Géci, Haščák, Korbel
    Trenér: Dušan Gregor

    Rozhodčí: Snášel, Tornay – Riš, Valachovič, Bačo (inštruktor)

    Diváci: 1308
    ocianews.com