Tampa – Calgary 4:1 (kon.) | Carolina – Colorado 2:3 (po pr.) | Florida – Dallas 4:6 (kon.)
Columbus – Montreal 6:4 (kon.) | Toronto – New Jersey 2:3 (po pr.) | Boston – Philadelphia 4:1 (kon.)
Winnipeg – Anaheim 3:2 (kon.) | Nashville – NY Islanders 5:4 (kon.) | Minnesota – Pittsburgh 4:6 (kon.)
St. Louis – Washington 5:4 (2:1 po s.n.) | Vegas – Arizona 4:1 (kon.) | Seattle – NY Rangers 3:2 (po pr.)
San Jose – Detroit 4:7 (kon.)
konec
Nashville Predators
5:4 (3:1, 1:1, 1:2)
New York Islanders
Pátek 18.11.2022, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Nashvillem a New Yorkem Islanders.
     
    Nashville Predators

    Pokud chtějí Predátoři z Nashvillu pomýšlet na postup do play-off, budou muset trošku přidat. Aktuálně se nachází v Centrální divizi na páté příčce, přičemž na vedoucí Dallas zaostávají rozdílem pěti bodů. Svěřenci kouče Hynese aktuálně disponují sérii dvou vítězství v řadě, když porazili stejným výsledkem 2:1 New York Rangers a Minnesotu. Nejproduktivnějším hráčem týmu je osmadvacetiletý švédský útočník Filip Forsberg s patnácti body.
     
    New York Islanders

    Newyorští Islanders zatím příjemně překvapují. V Metropolitní divizi jim náleží velmi pěkná druhá příčka, přičemž za rozjetými Ďábly z New Jersey disponují čtyřbodovým mankem. Ostrované v předešlých pěti případech prohráli pouze jednou, když doma podlehli výsledkem 0:2 Arizoně, v doposud posledním střetnutí vyhráli 4:2 v Ottawě. Týmové produktivitě mužstva vévodí osmnáctibodoví Brock Nelson s Mathewem Barzalem.
     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Lauzon, McDonagh – Granlund (A), Pärssinen, F. Forsberg – Duchene, R. Johansen, Niederreiter – Jeannot, Jankowski, McCarron – Tolvanen, Sissons, Co. Smith.
    Trenér: John Hynes

    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Pulock, Pelech, Dobson, Romanov, Mayfield, Aho – Wahlstrom, Barzal, Parise – Beauvillier, Nelson, Lee (C) – Palmieri, Pageau, R. Johnston – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Trenér: Lane Lambert

    Rozhodčí: Hebert, Rehman – Suchánek, Kelly.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Nashvillem a New Yorkem Islanders odstartovalo! Roli mírného favorita plní vzhledem k aktuální formě hosté, ale domácí určitě nedají kůži lacino.
     
    00:42
    Jako první navštívilo útočné pásmo hokejisté ve žlutých dresech. Matt Duchene střílel z hodně velkého úhlu, bránu ovšem minul.
     
    01:03
    Nashville právě vstřelil branku!
    Počáteční tlak Predátorů přináší vedoucí gól! První střelu z pravé strany FILIP FORSBERG v gól nepřetavil, Sorokin zasáhl. Akce však pokračovala a kotouč se posléze příhodně odrazil ke švédskému útočníkovi pro změnu doleva, v tomto případě forhendem bezpečně trefil volný prostor u bližší tyče. Asistence: Roman Josi a Juuso Pärssinen.
    01:03 Filip FORSBERG - 1:0
     
    02:13
    A tlak domácích pokračuje. Až před bránu se natlačil Mark Jankowski, bekhendem ale mezeru mezi betony gólmana nenašel.
     
    02:43
    Islanders právě vstřelili branku!
    Dlouho se Hynesova družina z těsného náskoku neradovala! Pulock po modré čáře přihrál po levé ruce ADAMU PELECHOVI, jenž si povyjel do kruhu a vypálil forhendem, načež to byl blokující Fabbro, kdo smolně ztečoval do protipohybu Sarose. Asistence: Ryan Pulock.
    02:43 Adam PELECH - 1:1
     
    03:30
    Zápas momentálně probíhá za hostující svatyní. Nino Niederreiter nahrával před bránu, pas na Ekholma úspěšně zastavil Noah Dobson.
     
    03:57
    Jako další se o slovo přihlásil Alexandre Carrier. Střílel forhendem od modré čáry, cílové zařízení o pár decimetrů minul.
     
    04:26
    Scott Mayfield vyhodil takovým způsobem, aby se nemohlo pískat zakázané uvolnění. Filip Forsberg musel zabrat směrem dozadu.
     
    04:55
    V pravém kruhu si klepl o nahrávku Zach Parise. Dostal ji a pálil forhendem z první, prostor u bližší tyče výrazně minul.
     
    05:13
    První přesilovou hru si zahraje Nashville. V útočném pásmu hrál proti pravidlům Oliver Wahlstrom, který zastavil forčekujícího Carriera jen za cenu nedovoleného bránění.
     
    05:50
    Hokejisté ve žlutých dresech mají velké problémy s usazením se v útočné třetině, soupeř dokázal vyhodit už třikrát.
     
    06:22
    Čtvrtý pokus o nájezd už byl úspěšný. Po pár nahrávkách střílel Roman Josi od modré čáry o kus vedle pravé tyčky.
     
    06:47
    Za vlastní bránou skvěle zapracoval Kyle Palmieri. Tělem přišpendlil na mantinel Forsberga a po pravém mantinelu Ostrovany osvobodil.
     
    07:15
    Početní převaha Predátorů je minulostí. Oliver Wahlstrom se po návratu na ledovou plochu vydal na střídačku a pustil do hry Barzala.
     
    07:49
    Brock Nelson vyzkoušel dlouhý pas na Anderse Leeho. Kapitán mužstva z New Yorku ale na puk nedosáhl, píská se zakázané uvolnění.
     
    08:08
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Juuse Saros. Vyrážečkou zastavil prudké vyhození za bránou a nechal hrát blížícího se Carriera.
     
    08:43
    Nashville právě vstřelil branku!
    Domácí jsou znovu o krok napřed! Po pravém mantinelu nabral rychlost Cole Smith, aby nakonec v pravý čas nahrál před bránu, kde COLTON SISSONS pohotově nastavil hokejku proti puku, Sorokin neměl šanci reagovat. Asistence: Cole Smith a Roman Josi.
    08:43 Colton SISSONS - 2:1
     
    09:41
    Nashville právě vstřelil branku!
    V táboře Nashvillu je ještě o něco veseleji! McDonagh udržel touš v útočné třetině a posunul ho doprava na NINA NIEDERREITERA, jehož forhendový pokus po ledě nebyl z nejlepších, ale s přispěním teče blokujícího protihráče skončil za zády brankáře. Asistence: Ryan McDonagh a Roman Josi.
    09:41 Nino NIEDERREITER - 3:1
     
    10:30
    Hosté během chvilky ztrácí dvě branky. Změnit tento fakt se pokoušel Brock Nelson, bránící Jérémy Lauzon jej však před bránu nepustil.
     
    10:55
    Scott Mayfield vyzkoušel oblouček za obranu na Mathewa Barzala, který sice nabral vysokou rychlost, jenže mu vůbec nevyšlo zpracování.
     
    11:21
    Do levého kruhu si povyjel obránce Roman Josi. Napřáhl a vyslal ostrou ránu, ta prosvištěla vysoko nad horní tyčkou.
     
    11:45
    Tlak Predators pokračuje. Křižný pas našel v levém kruhu Eeliho Tolvanena, dělovka na bližší tyč rozvlnila pouze boční síť.
     
    12:20
    Na druhý gól v zápase si dělal zálusk Nino Niederreiter. Střílel z pravého kruhu na zadní tyč, pozorný Ilja Sorokin udržel puk ve výstroji.
     
    12:51
    Středem vyzkoušel průnik Cal Clutterbuck. Dvojice dobře pracujících obránců ovšem forvarda skřípla a za svá záda jej nepustila.
     
    13:14
    Snahy Islanders o kontaktní gól pokračují. Do přehuštěného prostoru střílel Ryan Pulock, úspěšným blokem se prezentoval Jérémy Lauzon.
     
    13:44
    Do protiútoku zkusil vystartovat Juuso Pärssinen. Nabral velkou rychlost, avšak kličkou na pravou ruku Pariseho neobelstil.
     
    14:23
    Na druhou stranu otočil hru Matt Martin. Po levém mantinelu pronikl do útočné třetiny a nahazoval před bránu, Nelson přiložil hokejku k ledu pozdě.
     
    14:54
    Ilja Sorokin dlouho váhal s rozehrávkou, a nakonec byl málem potrestán, k Mayfieldovi poslal touš těsně kolem forčekujícího Granlunda.
     
    15:20
    Situaci dvou proti dvěma Ross Johnston nevyřešil vůbec dobře. Nahrávku avizoval příliš dlouho, Ryan McDonagh ji bez problémů zachytil.
     
    15:50
    Tanner Jeannot pod tlakem nevymýšlel žádné složitosti a od obranné modré čáry vyslal takový oblouček, aby nepřicházel v úvahu icing.
     
    16:15
    Na kontě má už tři asistence, k nim chtěl přidat i vstřelený gól. Tvrdou ránu Romana Josiho od modré čáry ovšem Ilja Sorokin pokryl.
     
    16:52
    Střílený pas vymyslel od pravého mantinelu Brock Nelson. Hledal podle všeho Anderse Leeho, toho úspěšně přetlačil Roman Josi.
     
    17:12
    Na pomalé zakončení Carriera od modré čáry měl hostující gólman velmi dobrý výhled, puk bezpečně vyrazil do rohu kluziště vyrážečkou.
     
    17:43
    Při aktivním forčekinku Cal Clutterbuck ukázkovým hitem atakoval Jakova Tretina, ten ale ještě před tím zvládl nahrát Niederreiterovi.
     
    18:11
    Pod tlakem musel Zach Parise jednat rychle. Vymýšlel přihrávku naslepo po pravé ruce, Scott Mayfield neměl šanci na touš dosáhnout.
     
    18:46
    Individuálně pokusil štěstí Eeli Tolvanen. Z obranného pásma nabruslil až do útočného, střela však zacílila vysoko nad břevno.
     
    19:09
    Nepovedenu nahrávku Ryana McDonagha se snažil dojet Colton Sissons, jenže v rychlostním souboji s Ryanem Pulockem prohrál, rozhodčí proto odpískal icing.
     
    19:40
    Mezi kruhy si všiml volného kotouče Ryan Johansen. Vůbec nerozmýšlel a zkusil skórovat forhendovou střelou z první, jenže trefil blokujícího soka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Nashvillem a New Yorkem Islanders rozhodně nenudila. K vidění byly čtyři góly, o dvě branky spokojenější zamířili do kabin domácí hokejisté. Na trefu Filipa Forsberga ještě dokázal zareagovat Adam Pelech, Predátoři ovšem posléze přidali dvě slepené branky zásluhou Coltona Sissonse a Nina Niederreitera. Aktuální skóre odpovídá dění na ledové ploše, neboť hráči Predators jsou herně i střelecky výrazně aktivnější, hosté mají do dalších částí nad čím přemýšlet.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 18 – 7.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:58.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina má za sebou první vteřiny, tak pojďme na ni! Domácí hokejisté disponují dvougólovým náskokem, nicméně hosté mají ještě dostatek času na zvrat.
     
    20:39
    Průnik Matta Duchenea příliš dlouho netrval. Dobrou práci odvedl švédský obránce Sebastian Aho, jenž soupeři čistým způsobem puk vypíchl.
     
    21:17
    Do útočné třetiny nahodil kotouč Oliver Wahlstrom. Z ostrého úhlu posléze střílel Mathew Barzal, Juuse Saros zakročil lapačkou.
     
    21:45
    Filip Forsberg na sebe natáhl dva konkurenty, načež zadovkou hledal Nina Niederreitera, avšak trefil pouze brusli dobře postaveného Pelecha.
     
    22:06
    Tlak Predators pokračuje. Mikael Granlund čistě dohrál Dobsona a hrál na Tolvanena, ten místo střely zbytečně a nepřesně přihrával.
     
    22:38
    Spoluhráčům vypomohl Ilja Sorokin, když za bránu vyjel pro nahození Carriera, to vyrážečkou zastavil a puk nechal Ahovi.
     
    23:07
    Juuse Saros nechtěl zůstat pozadu a i on se zapojil do akce, když zpoza vlastní brány nahrával po levém mantinelu Lauzonovi.
     
    23:47
    Spolupráce Smitha se Sissonsem už jedno zafungovala. I podruhé nevypadala tato kooperace vůbec zle, jenže druhý jmenovaný ve finále střílel příliš vysoko.
     
    24:22
    Forhendové zakončení Cala Clutterbacka ze zápěstí postrádalo razanci i přesnost. Přestože puk viditelně mířil do boční sítě, tak si pro něj Saros sáhl.
     
    24:39
    Nástřel od modré čáry Anthonymu Beavillierovi vůbec nevyšel, ovšem hosté zůstanou v útočném pásmu, protože od bruslí Carriera skončil touš v ochranné síti.
     
    24:51
    Křižná nahrávka Danteho Fabbra našla Romana Josiho. Domácí kapitán střílel z první na zadní tyč, Sorokin včas přirazil pravou ruku k tělu.
     
    25:01
    Nashville právě vstřelil branku!
    Adaptace v nejlepší lize světa JUUSU PÄRSSINENOVI příliš dlouho netrvala! Ve třetím zápase přidává svůj třetí kanadský bod, když k němu Sorokin vyrazil Forsbergem tečovanou ránu Fabbra od modré, finský forvard nasměroval pohotovou forhendovou dorážku k pravé tyčce. Asistence: Filip Forsberg a Dante Fabbro.
    25:01 Juuso PÄRSSINEN - 4:1
     
    26:23
    Predátoři hrají s velkou chutí. Před Sorokinem se strhla mela o kotouč, tu završil Mattias Ekholm ránou do brankářova levého betonu.
     
    26:53
    Střeleckou listinu chtěl rozšířit Cole Smith. Přes Noaha Dobsona se natlačil až před bránu, na brankáře ovšem nevyzrál ani nadvakrát.
     
    27:21
    Do přehuštěného prostoru střílel Mattias Ekholm. Ilja Sorokin toho moc neviděl, naštěstí pro něj touš proletěl výrazně vedle levé tyče.
     
    27:45
    Anders Lee rychlým pohledem za sebe zkontroloval situaci a od levého mantinelu nabil do pravého kruhu Scottu Mayfieldovi, ten si vylámal zuby na Sarosovi.
     
    28:13
    Na modré dostal poměrně dost času Noah Dobson. Nevyužil ho ale vůbec dobře, neboť forhendovou střelu napálil do prvního clonícího soka.
     
    28:40
    Mattias Ekholm vymyslel zajímavý pas před bránu na Michaela McCarrona, jemuž ovšem zpracování nevyšlo a z velkého úhlu již Sorokina nepřekvapil.
     
    29:22
    Pas k pravému mantinelu převzal Jean-Gabriel Pageau. Věřil si proti dvěma protihráčům, na Jérémyho Lauzona však recept nenašel.
     
    29:54
    Jak je vidět, tak Roman Josi rád podporuje ofenzivu. Nyní obdržel výbornou přihrávku pře bránu, jenže z první střílel forhendem nepřesně.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Nashville vylepšil náskok na stři góly a je na dobré cestě ke třetímu vítězství v řadě.
     
    30:33
    Na kontaktní gól měl políčeno Brock Nelson. V levém kruhu natáhl ke střele zápěstím, kterou Juuse Saros levým ramenem skvěle vytěsnil na břevno.
     
    31:07
    Odměnou vysokého forčekinku byl pro Mathewa Barzala zisk puku v útočné třetině. Kanadský forvard nahrál do levého kruhu Oliveru Wahlstromovi, jenž z první trestuhodně minul více jak polovinu odkryté brány.
     
    31:52
    Na modré si řekl o nahrávku Mattias Ekholm. Dostal ji a švédský útočník střílel z první, kus černé gumy se mezi tři tyče nevešel.
     
    32:05
    Fantasticky se Juuse Saros během chvilky zorientoval, aby vykopl pravý beton a vytěsnil jím pokus Nelsona. Islanders přitápějí pod kotlem.
     
    32:46
    Samozřejmě ani domácí hokejisté nezapomněli útočit. Na ofenzivní výlet se po levém mantinelu vydal Mikael Granlund, před bránu ho nepustil Noah Dobson.
     
    33:13
    Mathew Barzal si pohrál s Carrierem, načež přes Aha zamířil touš do pravého kruhu na Brocka Nelsona, dělovka z první skončila na přední tyčce!
     
    33:50
    Do střílené nahrávky Adama Pelecha položil hokejku Anders Lee, až k Sarosovi nepustil puk pozorný Ryan McDonagh.
     
    34:21
    O zklidnění hry se postaral Ryan Pulock. Pod tlakem zacouval do obranného pásma, odkud rozehrál na parťáka z obrany Pelecha.
     
    34:47
    Přečíslení dvou na jednoho táhl Michael McCarron. Nahrávka do předbrankového prostoru Smithovi, Sorokin skvěle vystrčil vyrážečku.
     
    35:18
    Tvrdým hitem Mattias Ekholm přišpendlil na mantinel Zacha Pariseho. Domácí aréna bouřlivě zatleskala, volný kotouč navíc sebral Colton Sissons.
     
    35:41
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ostrované střílí gól naděje. Dlouho Pelech kvedlal s kotoučem na modré čáře. Trpělivost se každopádně vyplatila, protože nahodil do prostoru, kde se pohyboval Martin a ten ztečoval kus černé gumy do spoluhráče CALA CLUTTERBACKA, od nějž se puk odrazil za záda bezmocného brankáře. Asistence: Matt Martin a Adam Pelech.
    35:41 Cal CLUTTERBUCK - 4:2
     
    36:22
    V hostujících řadách mohlo být ještě veseleji. Obraně soupeře ujel Cal Clutterbuck, v plné rychlosti ale vypálil forhendem jen do gólmanovy vyrážečky.
     
    36:53
    Anthony Beauvillier se zpoza brány vytočil u pravé tyče a bekhendem se pokusil touš poslat za brankovou čáru, bránu těsně minul.
     
    37:14
    Od pravého mantinelu vypálil Eeli Tolvanen. Ilja Sorokin přes clonícího Sissonse dobře viděl a kotouč podržel ve výstroji.
     
    37:53
    Útočné pásmo navštívil Sebastian Aho. Sám proti třem bojoval statečně, nakonec jej o hrací předmět čistě obral Dante Fabbro.
     
    38:19
    Finský gólman Juuse Saros předvedl výborný přesun od pravé k levé tyči, čímž zabránil inkasovanému gólu, levým betonem totiž zastavil ránu Nelsona.
     
    38:44
    Na modré se otevřel prostor před Adamem Pelechem. Dnes už dvoubodový obránce střílel po rychlém zpracování, Saros znovu bezchybný.
     
    39:06
    Zakázané uvolnění vrací hru před Sarose. Pod tlakem vyhazoval Jérémy Lauzon a Filip Forsberg měl na Noaha Dobsona výraznou ztrátu.
     
    39:42
    Mark Jankowski měl v úmyslu navštívit útočné pásmo, jenže se mu nedostalo potřebné podpory, takže jen nahodil za Sorokinovu svatyni a odjel vystřídat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dvacetiminutovka přinesla po jednom gólu na každé straně, ve vedení o dva góly tak zůstává domácí Nashville. Situace byla pro Predátory ještě příznivější, když na rozdíl tří branek upravil skóre Juuso Pärssinen, avšak hráči Islanders střetnutí nezabalili a branku naděje vstřelil Cal Clutterbuck. Hosté zůstávají ve hře o bodový zisk, ve třetí části by jim přišel vhod brzký gól.
     
    Střely na bránu po 2. třetně: 28 – 17.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:51.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou úvodní buly. Hosté potřebují pokračovat ve hře z druhé poloviny prostředního dějství, kdy nejenže skórovali, ale vypracovali si i další slibné příležitosti.
     
    40:47
    Mimo hlavního dění hry došlo ke střetu mezi Ninem Niederreiterem a Brockem Nelsonem. Rozhdočí vyloučili hostujícího hráče za nedovolené bránění, domácího za nafilmovaný pád. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    41:27
    Přes obránce střílel Mathew Barzal. Roman Josi nastavil proti kotouči pravou brusli a zblokoval ho do ochranné sítě.
     
    41:50
    Znovu se o slovo hlasitě přihlásil Mathew Barzal. Počkal si na správnou chvilku, volnějším středem najel blízko domácí brány a vypálil do pravé tyče!
     
    42:24
    Branková konstrukce zazvonila i na opačné straně! Mikael Granlund nahrál mezi kruhy Mattu Ducheneovi, právě tento Kanaďan forhendem napálil tyč.
     
    42:48
    Po zakončení Pulocka se před domácí bránou strhla velká bitva o puk. Nakonec jej zpozoroval Juuse Saros a přikryl ho lapačkou.
     
    43:20
    Z ostrého úhlu střílel Brock Nelson. Domácí gólman s podobnou možností počítal a volný prostor u bližší tyče nenechal.
     
    43:58
    Mattias Ekholm chtěl zaútočit, jenže spoluhráči se vydali na střídačku. Švédský forvard tedy jen nahodil a také si odjel odpočinout.
     
    44:12
    Akci Predators zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Po nedorozumění mezi Jankowskim a Tolvanenem správně odpískal ofsajd.
     
    44:32
    Islanders právě vstřelili branku!
    Svěřenci trenéra Lamberta se dostali na kontakt! Pageau nahrál zpoza brány mezi kruhy KYLEOVI PALMIERIMU, proti svižné střele ze zápěstí k pravé tyči byl Saros krátký. Asistence: Jean-Gabriel Pageau a Alexandr Romanov.
    44:32 Kyle PALMIERI - 4:3
     
    44:32
    Oddechový čas pro tým Nashville Predators.
     
    45:19
    Mathew Barzal alespoň protečoval nástřel Ryana Pulocka, takže o zakázaném uvolnění nemohla být řeč. Za vlastní bránou dojel puk nikým neatakovaný Jérémy Lauzon.
     
    45:41
    Postavení mimo hru zastavilo v rozletu Mikaela Granlunda, finský útočník si ještě celou situaci vyříkává s Mattem Duchenem.
     
    46:04
    Scott Mayfield vyslal pasem mezi obránce do úniku Anderse Leeho. Hostující kapitán navzdory faulu zakončil bekhendem do betonu Sarose, proto rozhodčí nenařídil trestné střílení, ale na trestnou lavici poslal za hákování Romana Josiho.
     
    46:42
    Brock Nelson ránou z pravého kruhu trefil pouze spoluhráče Leeho, ten z otočky dorážel forhendem vedle pravé tyče.
     
    47:08
    Jako další se o slovo přihlásil Mathew Barzal. Po křižné nahrávce střílel z první z levého kruhu, Saros včas posunul beton k tyči.
     
    47:40
    A zase Juuse Saros. Tentokráte šel včas do pokleku proti zakončení Brocka Nelsona zprava, zaznamenal úspěšný zákrok lapačkou.
     
    48:15
    Zápas pokračuje v pěti na obou stranách, Roman Josi strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty a hned se vydal spoluhráčům vydat pomoci do defenzivy.
     
    48:53
    Špatná domluva mezi Noahem Dobsonem a Calem Clutterbackem znamenala odpískání ofsajdu. Obránce nahazoval ze středné třetiny až v momentě, kdy byl spoluhráč v útočném pásmu.
     
    49:12
    Scott Mayfield sice zastavil puk na útočné modré čáře, jenže bekhendem jej nasměroval jenom k Mattiasi Ekholmovi, jenž napodruhé vyhodil úspěšně.
     
    49:30
    Kanadský forvard Mathew Barzal naznačil střelu, načež posunul kus černé gumy mezi kruhy na Sebastiana Aha, rána z první zamířila vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    49:46
    Honbu za vyrovnáním hostům výrazně komplikuje Sott Mayfield, jenž na obranné modré čáře pozdě zareagoval na Sissonse, rozjetého soka podrazil.
     
    49:52
    Nashville právě vstřelil branku!
    To byla rychlovka, Predátoři využili přesilovku za deset vteřin! Josi po buly poslal kotouč do pravého kruhu na Granlunda. Forhendové zakončení ještě posunul do sítě JUUSO PÄRSSINEN, pro nějž se jedná o druhý úspěšný zásah v zápase. Asistence: Mikael Granlund a Roman Josi.
    49:52 Juuso PÄRSSINEN - 5:3
     
    50:30
    Hosté nemají na co čekat, veškeré zbytky sil musí vrhnout do ofenzivy. Děje se tak, Zach Parise vypálil z pravé strany nepřesně.
     
    51:23
    Na modré si dlouho klepal o nahrávku Scott Mayfield, nakonec se dočkal. Tvrdou ránu Saros zdárně vyrazil nad horní tyčku.
     
    51:57
    Juuse Saros zapsal druhý úspěšný zákrok v krátkém časovém sledu. Skvěle zmenšil střelecký úhel Palmierimu, útočník vystřelil do jeho výstroje.
     
    52:08
    Hodně zbytečný dvouminutový trest pro Nina Niederreitera, který v útočném pásmu podklouzl, načež rukavicí sáhl po puku a poslal ho pod sebe. Rozhodčí vyloučili Švýcara za jeho sevření.
     
    52:57
    Tři nebezpečné střely v krátkém časovém sledu, ale ani jedna neskončila v síti! Nelsona i Barzala vychytal Saros, vzápětí znovu Nelson mířil mimo tři tyče.
     
    53:26
    Ne, to se nepovedlo. Brock Nelson chtěl narazit Noahu Dobsonovi, avšak nahrávka se vznesla do vzduchu. Hráči v bílých dresech nicméně pokračují v útočné třetině.
     
    53:51
    Dlouho byli Predátoři pod tlakem, ale k radosti fanoušků se nakonec dokázali osvobodit. Po levém mantinelu odpálil touš do bezpečí Alexandre Carrier.
     
    54:10
    Hokejisté Predators přestáli oslabení bez úhony. Udělali tak další důležitý krok směrem k zisku dvou bodů a zapsání třetího vítězství v řadě.
     
    54:43
    Ostrované mají v dnešním utkání obrovskou smůlu při zakončení. Kyle Palmieri vyslal velmi kvalitní ránu z levého kruhu, avšak Sarose dnes už počtvrté zachránila tyč, v tomto případě ta horní.
     
    55:28
    Mattias Ekholm za sebou nechal v souboji s Oliverem Wahlstromem pravou nohu a právě přes tu hostující forvard přepadl. Dvě minuty jsou naprosto neoddiskutovatelné.
     
    55:39
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ještě to bude drama! Barzalovu střelu vyrazil Saros za bránu, odkud Lee zadovkou poslal puk do prostoru před ni a JEAN-GABRIEL PAGEAU bez problémů nasměroval touš za záda ne úplně ideálně zorientovaného brankáře. Asistence: Anders Lee a Mathew Barzal.
    55:39 Jean-Gabriel PAGEAU - 5:4
     
    56:18
    Do chumlu hráčů před bránou Nashvillu nahodil puk Noah Dobson. Volný touš si našel Mathew Barzal, z otočky střílel vedle pravé tyče.
     
    56:44
    Aktivita hostujících hokejistů neutichá. Adam Pelech na sebe navázal dva hráče, následnou bekhendovou zadovku poslal Martinovi za brusle.
     
    57:10
    Velká komplikace pro Islanders. Mathew Barzal fauloval v útočném pásmu, když naprosto nesmyslně trefil hokejkou do obličeje Lauzona.
     
    57:36
    Výrazně přiblížit výhře mohl domácí mužstvo přiblížit Roman Josi, ostrou ránu vyrazil Sorokin levým betonem mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    58:23
    Predátoři samozřejmě nemají kam spěchat a po vyhození Mayfielda si dali s rozehrávkou dlouho na čas, průnik do útočného pásma nebyl úspěšný.
     
    58:46
    Před bránou číhal na nahrávku Nino Niederreiter. Dočkal se jí od Mikaela Granlunda, ovšem Ryan Pulock v poslední chvíli šikovně zvedl Švýcarovi hokejku.
     
    59:04
    Ještě v oslabení sáhl hostující kouč Lambert k odvolání gólmana, odvážný krok! Vhazování proběhne po levici Sarose.
     
    59:34
    Mathew Barzal se po návratu z trestné lavice hned zapojil do hry. Na modré čáře ale podklouzl a Duchene dostal puk do stření třetiny.
     
    59:56
    Hokejisté Islanders se sice vrátili do útočného pásma, ale Roman Josi šikovně dostal puk do rohu kluziště, kde se touš ztratil mezi bruslemi velkého počtu hráčů.
     
    Konec zápasu.
     
    Nashville na domácím ledě v gólově bohatém utkání porazil New York Islanders 5:4 a zaznamenal třetí vítězství v řadě.

    Domácí hokejisté vstupovali do závěrečné dvacetiminutovky s dvoubrankovým vedením v zádech. Kyle Palmieri přiblížil Islanders na dostřel, avšak v přesilovce zareagoval svým druhým gólem v utkání Juuso Pärssinen. Hosté střetnutí nezabalili a i oni skórovali v přesilové hře, prosadil se Jean-Gabriel Pageau. Na kýžené vyrovnání ovšem nedosáhli, byť si vytvořili pár zajímavých příležitostí, leč Saros pátý puk za svá záda nepustil.

    Svěřenci kouče Hynese se díky výhře posunuli v Centrální divizi na čtvrté místo, Islanders spadli v Metropolitní divizi na třetí příčku za Carolinu.
     
    Utkání přihlíželo 17 159 diváků.
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 31 – 33 | Přesilová hra: 1/3 – 1/3 | Trestné minuty: 8 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Juuse Saros (NSH) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9%, odchytal 60:00
    Ilja Sorokin (NYI) – 26 zákroků, 5 OG, úspěšnost 83,9%, odchytal 59:02

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Juuso Pärssinen (NSH) – 2+1
    2. Roman Josi (NSH) – 0+4
    3. Filip Forsberg (NSH) – 1+1 (04:49:14)
    Predátoři zdolali Islanders a zvítězili potřetí v řadě

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 2. F. Forsberg (Josi, Pärssinen), 9. Sissons (Co. Smith, Josi), 10. Niederreiter (McDonagh, Josi), 26. Pärssinen (F. Forsberg, Fabbro), 50. Pärssinen (Granlund, Josi) – 3. Pelech (Pulock), 36. Clutterbuck (M. Martin, Pelech), 45. Palmieri (Pageau, Romanov), 56. Pageau (Lee, Barzal)


    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Lauzon, McDonagh – Granlund (A), Pärssinen, F. Forsberg – Duchene, R. Johansen, Niederreiter – Jeannot, Jankowski, McCarron – Tolvanen, Sissons, Co. Smith.
    Trenér: John Hynes

    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Pulock, Pelech, Dobson, Romanov, Mayfield, Aho – Wahlstrom, Barzal, Parise – Beauvillier, Nelson, Lee (C) – Palmieri, Pageau, R. Johnston – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Trenér: Lane Lambert

    Rozhodčí: Hebert, Rehman – Suchánek, Kelly

    Diváci: 17 159
    bahis siteleri