Tampa – Calgary 4:1 (kon.) | Carolina – Colorado 2:3 (po pr.) | Florida – Dallas 4:6 (kon.)
Columbus – Montreal 6:4 (kon.) | Toronto – New Jersey 2:3 (po pr.) | Boston – Philadelphia 4:1 (kon.)
Winnipeg – Anaheim 3:2 (kon.) | Nashville – NY Islanders 5:4 (kon.) | Minnesota – Pittsburgh 4:6 (kon.)
St. Louis – Washington 5:4 (2:1 po s.n.) | Vegas – Arizona 4:1 (kon.) | Seattle – NY Rangers 3:2 (po pr.)
San Jose – Detroit 4:7 (kon.)
konec
Minnesota Wild
4:6 (0:2, 2:1, 2:3)
Pittsburgh Penguins
Pátek 18.11.2022, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 23 – 32 | Přesilová hra: 0/3 – 2/5 | Trestné minuty: 10 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Filip Gustavsson (MIN) – 26 zákroků, 5 OG, úspěšnost 83,9 %, odchytal 59:37
    Tristan Jarry (PIT) – 19 zákroků, 4 OG, úspěšnost 82,6 %, odchytal 59:30

    Česká a slovenská stopa
    Jan Rutta (PIT) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 17:14

    Tři hvězdy utkání
    1. Sidney Crosby (PIT) – 2+2
    2. Kris Letang (PIT) – 1+0
    3. Joel Eriksson Ek (MIN) – 2+0 (04:50:10)
     
    Sidney Crosby odehrál v Minnesotě fantastický zápas, když vstřelil dva góly a k nim přidal stejné množství asistencí. Pittsburgh sice inkasoval čtyři góly a dva z toho v rozmezí pouhých 12 sekund, svého soupeře ale nakonec přestřílel. Konečný výsledek bohatého utkání na branky. Minnesota Wild 4 Pittsburgh Penguins 6.
     
    Konec zápasu.
    59:52 Matt DUMBA - 4:6
     
    59:52
    Minnesota právě vstřelila branku! MATT DUMBA si počkal v mezikruží na přihrávku z pravého křídla a ránou bez přípravy zamířil k odkryté levé tyči! Asistence: Kirill Kaprizov a Mats Zuccarello.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:44
    Tristan Jarry našel střelu Wild z pravého kruhu v lapačce a do konce už příliš mnoho času nezbývá.
    56:31 Jake GUENTZEL - 3:6
     
    56:31
    Pittsburgh právě vstřelil branku! JAKE GUENTZEL dolej na levém křídle puk po vyhození Sidneyho Crosbyho podél hrazení a od modré čáry po ledě zamířil do prázdné brány! Penguins vedou 6:3. Asistence: Sidney Crosby a Marcus Pettersson.
     
    56:16
    Filip Gustavsson naskočil na střídačku a Wild zkouší vykřesat naději na bod bez brankáře!
     
    55:35
    Kotouč byl sražen mezi střídačky a za dvoubrankového vedení Penguins následuje krátká komerční přestávka.
    54:33 Brock MCGINN - 3:5
     
    54:33
    Pittsburgh právě vstřelil branku! BROCK MCGINN teď využil na pravém křídle clony před sebou a táhlou střelou téměř od modré čáry zamířil nad lapačkou Filipa Gustavssona k přední pravé tyči brány! Asistence: Danton Heinen a Jeff Carter.
    51:23 Joel Eriksson Ek - 3:4
     
    51:23
    Minnesota právě vstřelila branku! Domácí JOEL ERIKSSON EK dostal na pravém křídle přihrávku do jízdy a během oslabení zamířil pod levým betonem Tristana Jarryho k přední tyči – 3:4! Asistence: Frédérick Gaudreau a Jonas Brodin.
     
    51:13
    Mason Shaw byl vyloučen na dvě minuty za krosček a Penguins mají k dispozici další přesilovou hru. (2/5)
     
    50:44
    Jake Guentzel se ocitl u pravé tyče sítě ve velké šanci, ani nadvakrát ale domácího brankáře mezi betony propálit nedokázal! Komerční přestávka.
    50:27 Rickard Rakell orazítkoval jednou střelou obě dvě tyče!
     
    50:27
    Rickard Rakell krásně vystřelil na bodu levého kruhu a jeho pokus se od levé tyče odrazil do pravé a poté ven! Wild měli obrovské štěstí.
     
    49:59
    Danton Heinen se dostal ke střele na bodu levého kruhu pro vhazování a na přední tyči byl připravený Tristan Jarry, který puk zmrazil v lapačce a přerušil hru.
     
    49:14
    Wild předvedli riskantní zpětnou přihrávku a na útočné modré čáře ji nedokázal zachytit obránce Matt Dumba, naštěstí pro Wild z toho ale protiútok Penguins nebyl.
     
    48:07
    Matthew Boldy se snažil prosadit v blízkosti pravé tyče poté, co nabral velkou rychlost, Tristan Jarry ale dokázal jeho pokus vyrazit mimo prostor tří tyčí.
     
    47:10
    Marco Rossi chtěl na levém křídle zavést puk do útočného pásma, jenže byl rychle přišpendlen na mantinel a Penguins se mohli opět pokusit vyhodit kotouč z pásma.
     
    46:05
    Jeff Carter byl vyloučen na dvě minuty za hákování a po komerční přestávce budou muset Penguins pro změnu čelit hře v oslabení. Hráči Pens vedou v Minnesotě 4:2.
    45:50 Sidney CROSBY - 2:4
     
    45:50
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Kapitán SIDNEY CROSBY si najel na vzdálenější pravé tyči na parádní přihrávku od Jakea Guentzela z ostrého úhlu a mezi betony překonal Filipa Gustavssona! Asistence: Jake Guentzel a Tristan Jarry. (PPG)
     
    44:57
    Brandon Duhaime byl vyloučen na dvě minuty za sekání a Pittsburgh si zahraje další přesilovou hru. Stav 2:3.
     
    44:57
    Jake Guentzel se ocitl sám před bránou, pod teploměrem Filipa Gustavssona ale k levé tyči zamířit nedokázal! Další jeho skvělý zákrok.
     
    43:26
    Ryan Poehling se dostal do zakončení v blízkosti pravé tyče a nebyl nikým atakován, prudkou střelou s příklepem pak ale mezi betony Filipa Gustavssona nepřekonal! Skvělý zákrok – 2:3.
     
    42:11
    Kirill Kaprizov napřáhl k prudké ráně s příklepem na bodu levého kruhu a puk mířil ke vzdálenější pravé tyči, Tristan Jarry ho ale dokázal lapačkou vytáhnout mimo.
     
    41:14
    Jared Spurgeon vypálil na pravém křídle od modré čáry a mířil přesně ke vzdálenější levé tyči, Tristan Jarry ale dobře zasáhl svým pravým betonem a puk vyrazil.
     
    40:20
    Rickard Rakell se snažil prosadit na pravém křídle po přečíslení tři na dva, jenže se ocitl v postavení mimo hru. Hra přerušena a vhazování ve středním pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 14-20; Zablokované střely: 14-9; Vhazování: 46%-54%; Hity: 28-18; Přesilové hry: 0/2-1/3; Trestné minuty: 6-4.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:58
     
    Brandon Duhaime a Joel Eriksson Ek po přestávce skórovali v rozmezí pouhých 12 sekund, jenže krátce před koncem druhé třetiny využil přesilovou hru 5 na 3 Kris Letang a vrátil Penguins zpět vedení. Skóre po druhé třetině. Minnesota Wild 2 Pittsburgh Penguins 3.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
    38:20 Kris LETANG - 2:3
     
    38:20
    Pittsburgh právě vstřelil branku! KRIS LETANG dostal na vrchol mezikruží krásnou zpětnou přihrávku od Sidneyho Crosbyho z pravé strany a parádní bombou bez přípravy zamířil k levé tyči! Asistence: Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.
     
    37:45
    Connor Dewar fauloval na levém křídle obranného pásma a dostal dvě minuty za vysokou hůl – 5 na 3!
    36:29 Ryan Pohling mohl skórovat podruhé nebýt faulu Wild
     
    36:29
    Ryan Poehling mohl skórovat z mezikruží během oslabení, jenže Joel Eriksson Ek ho v klíčový okamžik fauloval a dostal dvě minuty za sekání. Hra 4 na 4.
    35:33 Penguins se radovali z gólu, místo toho ale přišel trest
     
    35:33
    Aktivní Josh Archibald vystřelil z levého kruhu a Filip Gustavsson se poté ocitl v kontaktu s ním, protože ho do něj natlačil Mats Zuccarello. Teddy Blueger poté dotlačil puk do sítě, jenže to už bylo pískáno a Josh Archibald dostal dvě minuty za nedovolené bránění brankáři! Dost možná velký a klíčový okamžik zápasu.
     
    35:16
    Mats Zuccarello vypálil na bodu levého kruhu a jeho rána mířila k přední tyči, Tristan Jarry byl u ní ale připraven a po jeho zákroku následuje reklamní brejk.
     
    34:39
    Jevgenij Malkin a jeden z jeho spoluhráčů vypálili v početní převaze z levého kruhu, Filip Gustavsson byl ale v obou případech připraven a puk vyrazil – 5 na 5.
     
    32:39
    Penguins se sice před pár okamžiky neprosadili, o tři sekundy později ale dostal dvě minuty za hákování Matt Dumba. Penguins si zahrají první přesilovou hru.
    30:45 Hostující Josh Archibald se řítil do samostatného úniku
     
    30:45
    Josh Archibald se řítil po dlouhé kolmé přihrávce sám na bránu a snažil se najít pátou díru ve výstroji brankáře, jenže Filip Gustavsson skvěle zasáhl pravým betonem! Stav se tedy nemění.
     
    30:29
    Frédérick Gaudreau se snažil otočit skóre ve prospěch Wild střelou z levého kruhu, jeho pokus byl ale přizvednut do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    28:47
    Jonas Brodin vypálil na levém křídle od modré čáry a Tristan Jarry musel zasahovat, vyrážečkou ale puk vyrazil před sebe a poté mu pomohli spoluhráči.
     
    27:26
    Penguins se snažili prosadit v blízkosti pravé tyče, jenže Filip Gustavsson se překonat nenechal a zmrazil puk pod lapačkou. Následuje krátká komerční přestávka.
    25:37 Connor Dewar málem uštědřil Penguins velmi tvrdý úder
     
    25:37
    Connor Dewar byl zřejmě hráčem, který se řítil sám na bránu Pittsburghu, Tristana Jarryho ale mezi betony nepřekonal! Byl to Connor Dewar.
    24:43 Joel Eriksson Ek - 2:2
     
    24:43
    Minnesota právě vstřelila branku! Domácí JOEL ERIKSSON EK se snažil prosadit v blízkosti pravé tyče a vypadalo to, že velkou šanci nevyužije, jenže Tristan Jarry si srazil puk ze vzduchu pravým ramenem nešťastně do vlastní brány! Dva góly v dvanácti sekundách. Bez asistence.
    24:31 Brandon DUHAIME - 1:2
     
    24:31
    Minnesota právě vstřelila branku! Wild vystihli rozehrávku Tristana Jarryho zpoza brány a poté BRANDON DUHAIME zamíchal s pukem v pravém kruhu, aby následně nádhernou střelou zápěstím vymetl přední pravý horní roh brány! Domácí se vrátili do zápasu. Asistence: Marcus Foligno.
     
    23:55
    Josh Archibald sice přišel v útočném pásmu o puk, alespoň ale za domácí bránou ostrým hitem přišpendlil na hrazení domácího obránce Jacoba Middletona.
     
    22:50
    Kirill Kaprizov na levém křídle zavážel puk do útočného pásma, jenže kvůli hrozbě ofsajdu musel zabrzdit a bekhendem ho pouze nahodil za bránu Penguins.
     
    21:49
    Bryan Rust si najel na vrcholu mezikruží na zpětnou přihrávku Jevgenije Malkina z pravé strany a bez přípravy vypálil, jeho rána ale byla Wild zablokována.
     
    20:15
    Hostující Jake Guentzel skvěle vypíchl puk jednomu z rozehrávajících hráčů Wild a znemožnil domácím přejít do nebezpečného protiútoku. Skvělá práce a bekčeking.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 5-4; Zablokované střely: 8-5; Vhazování: 53%-47%; Hity: 15-11; Přesilové hry: 0/1-0/0; Trestné minuty: 0-2.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 3:02.
     
    Penguins prožili parádní vstup do utkání, když se po necelých devíti minutách prosadil krásnou střelou zápěstím Sidney Crosby a krátce před přestávkou po fantastické kombinační akci navíc Ryan Poehling. Skóre po první třetině dnešního zápasu v Xcel Energy Center. Minnesota Wild 0 Pittsburgh Penguins 2.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:05
    Jared Spurgeon vypálil na pravém křídle téměř od modré čáry a puk mířil do předního horního rohu brány, Tristan Jarry byl ale připraven a předvedl semafor.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
    17:03 Ryan POEHLING - 0:2
     
    17:03
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Aktivní RYAN POEHLING zakončil na bodu levého kruhu nádhernou kombinační akci Penguins a střelou bez přípravy zamířil k přední levé tyči! Filip Gustavsson se nestačil přesunout a inkasoval podruhé. Nádherné přenesení hry a gól na 2:0. Asistence: Teddy Blueger a Josh Archibald.
     
    16:06
    Komerční přestávka. Příliš mnoho střel v dnešním zápase na bránu nemíří, jsou často zablokovány.
     
    15:49
    Jevgenij Malkin vypálil na vrcholu pravého kruhu bez přípravy a jeho ostrá rána by zřejmě mířila mezi tři tyče, jenže jeden z hráčů Wild ji velice obětavě zablokoval.
     
    14:43
    Marcus Pettersson byl zřejmě hráčem, který na levém křídle vypálil od modré čáry a puk zamířil do ochranné sítě. Po přerušení probíhá krátká komerční přestávka.
     
    14:14
    Penguins sice vstřelili gól, jinak to ale moc pohledný zápas není, co se týče střel na bránu. Pittsburgh vystřelil na bránu dvakrát, zatímco Wild jen pětkrát.
     
    13:06
    Wild nepřesně rozehráli podél trestných lavic a proti domácím hokejistům bylo odpískáno zakázané uvolnění. Vhazování po pravici brankáře Filipa Gustavssona.
     
    11:41
    Josh Archibald a Jeff Petry odvedli v oslabení parádní práci a vyloučený Jan Rutta je zpět na ledě. Stav 0:1.
     
    09:58
    Kirill Kaprizov si vybruslil zpoza brány k pravé tyči a nadvakrát mohl skórovat, jenže v obou případech narazil na beton Tristana Jarryho!
     
    09:41
    Jan Rutta byl nakonec hráčem, který byl vyloučen za nedovolené bránění po faulu na Matse Zuccarella.
     
    09:41
    Jan Rutta byl hodně nepříjemně dohrán v rohu obranného pásma a okamžitě se strhla velká mela. Po přerušení následuje krátká komerční přestávka.
    08:15 Sidney CROSBY - 0:1
     
    08:15
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Jake Guentzel vpádu parádně vystihl rozehrávku Wild a vyslal dopředu SIDNEYHO CROSBYHO, který vypálil na vrcholu levého kruhu a fantastickou střelou zápěstím vymetl vzdálenější pravý horní roh brány! Asistence: Jake Guentzel a Rickard Rakell.
     
    07:12
    Penguins nepřesně rozehráli podél střídaček a proti hostům bylo odpískáno zakázané uvolnění, přestože Jason Zucker signalizoval, že kotouč drobně tečoval.
     
    06:12
    Jon Merrill poslal od modré čáry nádhernou přihrávku na vzdálenější pravou tyč, kde pálil bez přípravy z ostrého úhlu mimo velice aktivní Kirill Kaprizov.
     
    05:09
    Sidney Crosby předvedl nepřesnou zpětnou přihrávku na vrchol levého kruhu, jenže Penguins se nakonec ke střele dostali a minuli vzdálenější pravou tyč.
     
    04:31
    Hokejisté Pittsburghu se ocitají pod stále větším tlakem, nyní jim to ale Wild usnadnili, když podél trestných lavic rozehráli nepřesně a pískalo se zakázané uvolnění.
     
    03:58
    Matt Dumba nemohl pokračovat společně se svými spoluhráči v útočném snažení kvůli postavení mimo hru. Následovalo vhazování ve středním pásmu. Stav 0:0.
     
    03:03
    Jonas Brodin vystřelil na vrcholu levého kruhu a puk mířil ke vzdálenější pravé tyči, kde skončil na vyrážečce Tristana Jarryho. Poté se snažili prosadit Penguins a Filip Gustavsson zmrazil volný kotouč pod lapačkou.
     
    02:02
    Jeff Carter neměl na levém křídle rychlost a rozhodl se nahodit puk podél hrazení za bránu Minnesoty. Penguins odjeli střídat a Wild měli spoustu času na rozehrávku.
     
    01:25
    Wild se ocitli na levém křídle v postavení mimo hru a hra byla poprvé v dnešním zápase přerušena.
     
    00:54
    Jason Zucker chtěl přenést hru podél útočné modré čáry z pravé strany doleva, jenže na opačné straně byl pouze jeden z hráčů domácí Minnesoty.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Minnesota Wild: Gustavsson (McIntyre) – Spurgeon (C), Middleton, Dumba (A), Brodin, Addison, Merrill – Zuccarello, F. Gaudreau, Kaprizov – M. Foligno (A), Eriksson Ek, Duhaime – Boldy, Dewar, Shaw – Jost, Rossi, Steel.
    Trenér: Dean Evason

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), M. Pettersson, Petry, Dumoulin, Rutta, P. Joseph – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Heinen, Carter, McGinn – Archibald, Blueger, Poehling.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Michael Markovic, Chris Lee. Čároví: Derek Nansen, Devin Berg.
     
    Pittsburgh Penguins

    Penguins jsou na tom úplně stejně jako jejich dnešní soupeř, když shodně po dvou výhrách za sebou dvakrát v řadě prohráli. Jevgenij Malkin bodoval už v čtyřech venkovních zápasech po sobě a z deseti venkovních utkání nebodoval v letošní sezóně NHL pouze ve dvou.
     
    Minnesota Wild

    Wild se budou snažit ukončit po dvou výhrách v řadě sérii dvou porážek poté, co doma podlehli San Jose a Nashvillu. Minnesota navíc přišla kvůli zranění v horní části těla o brankáře Marca-Andrého Fleuryho a z farmy byl povolán Zane McIntyre. Američan chytá za Iowu.
     
    Minnesota se potká s Pittsburghem v letošním ročníku NHL dvakrát a první ze dvou utkání se odehraje již dnes v noci v Xcel Energy Center. Penguins se proti Wild daří parádně, když bodovali v každém z posledních sedmi vzájemných zápasů a šestkrát navíc dokázali zvítězit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 25. Duhaime (M. Foligno), 25. Eriksson Ek, 52. Eriksson Ek (F. Gaudreau, Brodin), 60. Dumba (Kaprizov, Zuccarello) – 9. Crosby (Guentzel, Rakell), 18. Poehling (Blueger, Archibald), 39. Letang (Crosby, Malkin), 46. Crosby (Guentzel, Jarry), 55. McGinn (Heinen, Carter), 57. Guentzel (Crosby, M. Pettersson)


    Minnesota Wild: Gustavsson (McIntyre) – Spurgeon (C), Middleton, Dumba (A), Brodin, Addison, Merrill – Zuccarello, F. Gaudreau, Kaprizov – M. Foligno (A), Eriksson Ek, Duhaime – Boldy, Dewar, Shaw – Jost, Rossi, Steel.
    Trenér: Dean Evason

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), M. Pettersson, Petry, Dumoulin, Rutta, P. Joseph – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Heinen, Carter, McGinn – Archibald, Blueger, Poehling.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Michael Markovic, Chris Lee. Čároví: Derek Nansen, Devin Berg

    Diváci: 18224
    thejrc.org