NY Rangers – New Jersey 3:5 (kon.) | Buffalo – Tampa 5:6 (po pr.) | Columbus – Vegas 2:3 (1:2 po s.n.)
Detroit – Toronto 2:4 (kon.) | St. Louis – Dallas 1:4 (kon.) | Edmonton – Florida 4:3 (po pr.)
po prodl.
Edmonton Oilers
4:3 (0:1, 1:0, 2:2 - 1:0)
Florida Panthers
Úterý 29.11.2022, 03:30 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Edmonton v parádní bitvě porazil Floridu po prodloužení
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 40 – 28 | Přesilová hra: 1/5 – 1/4 | Trestné minuty: 8 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Stuart Skinner (EDM) – 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,3%, odchytal 58:41
    Spencer Knight (FLA) – 36 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90,0%, odchytal 60:22

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radko Gudas (FLA) – 0+0, +2 účast, 2 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 18:25

    Tři hvězdy utkání

    1. Leon Draisaitl (EDM) – 1+0
    2. Connor McDavid (EDM) – 1+2
    3. Spencer Knight (FLA) – 36 zákroků (06:35:07)
     
    Utkání přihlíželo 17 775 diváků.
     
    Napínavé utkání mezi Edmontonem a Floridou dospělo až do prodloužení, v němž vybojovali bonusový bod navíc domácí Olejáři.

    Skvělou podívanou přinesla především třetí třetina, v níž nejprve domácí poslal do vedení Tyson Barrie, ovšem vyrovnal Anton Lundell a v 56. minutě překlopil misky vah na stranu Panterů Brandon Montour. Domácím se však vyplatilo bojovat do posledních chvil. Čtyři vteřiny před koncem vyrovnal při powerplay Evan Bouchard, načež hned v první minutě prodloužení ukončil zápas Leon Draisaitl po ukázkově vyřešeném přečíslení společně s McDavidem.

    Svěřenci kouče Woodcrofta zvítězili podruhé v řadě a v tabulce Pacifické divize se přiblížili třetímu Los Angeles na rozdíl tří bodů, Florida se zásluhou získaného bodu odpoutala na pátém místě Atlantické divize od Montrealu.
     
    Konec zápasu.
    60:22 Leon DRAISAITL - 4:3
     
    60:22
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Bonusový bod bere domácí mužstvo! Tkachuk při forčekinku upadl a Nurse vyslal do přečíslení dvou na jednoho LEONA DRAISAITLA s Connorem McDavidem, po vzájemné výměně puku zakončoval německý útočník nad ležícího brankáře. Asistence: Connor McDavid a Darnell Nurse.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina rozhodně nenudila. Nejprve strhl vedení na svou stranu Edmonton, ovšem Florida dvěma trefami misky vah opět překlopila na svou stranu a směřovala za vítězstvím, jenže čtyři vteřin před koncem poslal střetnutí do nastaveného času Evan Bouchard.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:55 Evan BOUCHARD - 3:3
     
    59:55
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Rogers Place bouří, EVAN BOUCHARD posílá zápas do prodloužení! Obránce dostal do mezikruží nahrávku od McDavida, proti ráně do pravého víka byl Knight bezmocný. Asistence: Connor McDavid a Zach Hyman.
     
    59:46
    Skvělý Spencer Knight! Bleskově se po zblokované ráně Boucharda přesunul k pravé tyči, aby betonem zastavil dorážku Zacha Hymana.
     
    59:11
    Šikovně vyhodil křižně od pravého mantinelu Aaron Ekblad. Z vlastního obranného pásma rozjíždí akci Tyson Barrie a času už moc nezbývá.
     
    58:20
    Pátý hráč Floridy naskočil na led, početí převaha je minulostí. Do středního pásma navíc dokázal nasměrovat puk Sam Bennett.
     
    58:14
    Jako další se o slovo přihlásil Connor McDavid, jehož zblokovaný pokus ze zápěstí skončil v ochranné síti. Jay Woodcroft si vzal oddechový čas a Stuart Skinner po jeho skončení zůstává na střídačce. Domácí zkouší powerplay.
     
    57:47
    Pěkná kombinace vyrovnávací trefou neskončila, Tyson Barrie střílel od modré čáry o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    57:16
    Startuje přesilovka Edmontonu. Na ledě samozřejmě hlavní úderné zbraně McDavid s Draisaitlem, Stuart Skinner zatím zůstává v bráně.
     
    56:53
    Po pravé straně se rozjel Brandon Montour. Dostal se k zakončení, které Stuart Skinner pokryl levým betonem.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 31. McDavid (Hyman, Nugent-Hopkins), 46. Barrie (Hyman, Kulak), 60. Bouchard (McDavid, Hyman), 61. Draisaitl (McDavid, Nurse) – 4. M. Tkachuk (Cousins, Bennett), 51. Lundell (Reinhart, Luostarinen), 56. Montour (Ekblad, M. Tkachuk)


    Edmonton Oilers: S. Skinner (Campbell) – Ceci, Nurse, Barrie, Kulak, Bouchard, Broberg – Puljujärvi, McDavid (C), Draisaitl (A) – Hyman, Nugent-Hopkins (A), Janmark – Hamblin, Malone, Holloway – Ryan, Shore, Kostin.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Florida Panthers: Knight (Bobrovskij) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – M. Tkachuk (A), Bennett, Cousins – Reinhart, Lundell, Verhaeghe – White, Luostarinen, Heponiemi – Hörnqvist, E. Staal, Lomberg.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: Markovic, Pollock – Murchison, Johnson

    Diváci: 17 775
    thejrc.org