Příbram – Řisuty 7:4 (kon.) | Cheb – Letňany 1:6 (kon.) | SHKM Hodonín – Val. Meziříčí 4:2 (kon.)
Havlíčkův Brod – Kopřivnice 7:3 (kon.) | Písek – Vrchlabí 4:2 (kon.) | Znojmo – Nový Jičín 6:2 (kon.)
Žďár n/S – Opava 2:3 (po pr.) | Vel. Meziříčí – Havířov 3:4 (kon.) | Chomutov – Ústí n/L 6:3 (kon.)
Klatovy – Děčín 3:4 (kon.) | Mostečtí Lvi – Hronov 11:1 (kon.) | Kobra – Benátky n/J 5:2 (kon.)
Tábor – Jablonec n/N 11:0 (kon.)
konec
HC Baník Příbram
7:4 (2:0, 3:1, 2:3)
HC Řisuty
Sobota 17.12.2022, 16:00 • Zimní stadion Příbram • 2. liga skupina Západ • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne dnes vše. Děkuji vám za pozornost a u dalších textových přenosů nejen z hokejové 2. ligy se budu těšit. Na počtenou! (18:19:20)
     
    Je konec! Zápas druhého celku z posledním nakonec nabídl celkem 11 branek, šťastnější odchází z tohoto střetu dle očekávání domácí Příbram. Baník dokázal Řisutům vstřelit hned sedm branek, v utkání to ale neměl lehké, protože hosté předvedli srdnatý výkon.

    Nejlepšími hráči na domácí straně byl Petr Šinágl za tři asistence a Josef Hasman za gól a dvě nahrávky. Tříbodový večer prožil také řisutský forvard Zdeněk Petráš, jenž zaznamenal tři přihrávky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Neuvěřitelné se stalo skutečností! Příbram v posledních sekundách zápasu mohla ještě přidat na svůj účet jednu vstřelenou branku, avšak hned několik šancí v řadě spálila! Nejprve přišla v přečíslení dva na jednoho přihrávka z levého mantinelu na osamoceného Josefa Hasmana, ten však místo střely ještě hledal v prostoru mezi kruhy rozjetého Petra Josefuse. Kapitán Baníku okamžitě poslal puk hráči s číslem 8 na zádech zpátky. Josef Hasman měl před sebou úplně odkrytou klec, ale místo dorážky z pouhého půl metru ještě znovu poslal pas na Davida Zdeňka, který z velké blízkosti trefil pouze tělo Pánka. Domácí diváci jen zůstali nevěřícně kroutit hlavami.
     
    58:21
    Baník se hnal do přečíslení dva na jednoho, Pánek schoval poskakující kotouč v jeho brankovišti do lapačky.
     
    58:00
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny.
    57:41 KÁNÍK - 7:4
     
    57:41
    Příbram právě vstřelila branku!
    Příbram si opět vytvořila slibný náskok! Josef Hasman vystihl špatnou rozehrávku Řisut a zpoza brány přihrál na připraveného JANA KÁNÍKA, jenž byl před klecí hostů úplně sám. Příbramský borec už neměl se zakončením sebemenší problém. Asistence: Josef Hasman a Tadeáš Pinkas
     
    56:31
    Řisuty jsou jasně aktivnější, Příbram už své vedení pouze brání. Nyní oba týmy bojují o hrací předmět na zadním mantinelu útočného pásma Baníku, úspěšnější jsou hosté.
    55:19 KŘEPELKA - 6:4
     
    55:19
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Řisuty ještě chtějí utkání zdramatizovat! Na konci přesilovky se kotouče na modré ujal JONÁŠ KŘEPELKA, který ostrým projektilem propálil nic nevidícího Jirouška. Bod za asistenci si připisuje Zdeněk Petráš.
     
    54:34
    Baníku se podařilo vyhozením přes všechny čáry osvobodit.
     
    54:03
    Po kombinaci Řisut se jako první odhodlal ke střele Michail Potechin, jeho pokus schoval Jiroušek do výstroje.
     
    53:28
    Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
    Eret – 2 min., držení.
     
    51:02
    Josef Hasman neproměňuje! Příbramský forvard si najel až na levou stranu, odkud znovu sjel před bránu, kde předvedl forhendovou kličku, proti které předvedl Pánek skvělý zákrok vyrážečkou.
     
    51:02
    Pavel Řepka (RIS) hákoval svého protivníka při brejku, rozhodčí na nic nečekal a nařídil trestné střílení!
    50:10 BÍLEK - 6:3
     
    50:10
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Řisuty dobře kombinuhí v útočném pásmu a nakonec je z toho branka! Zdeněk Petráš našel rozjetého VÍTĚZSLAVA BÍLKA, jenž si Jirouška vytáhl z brankoviště a zakončil přesně do levého růžku příbramské svatyně. Bod za asistenci si připisuje Zdeněk Petráš.

    Michal Jonáš

    Branky a nahrávky: 9. Hasman (Šinágl, Malý), 18. Havlín (Kafka, Saňa), 21. Josefus (Eret, Kafka), 38. Káník (Hasman, Šinágl), 40. Bečvář (Hasman, Pinkas), 45. Kraus (Bečvář, Furch), 58. Káník (Hasman, Pinkas) – 24. Bílek (Potechin, Petráš), 43. Řepka (Petráš, Bílek), 51. Bílek (Petráš), 56. Křepelka (Petráš)


    HC Baník Příbram: Jiroušek (Šofr) -Havlín, Zedek, vinš, Patzelt, Saňa (A), Jelínek, Zdeněk, Malý – Kafka (A), Bečvář, Hasman – Kraus, Pinkas, Josefus (C) – Furch, Brzák, Procházka – Káník, Šinágl, Eret
    Trenér: Pavel Marek

    HC Řisuty: Pánek (Šubrt) – Řepka, Potechin, Janda, Zich, Pokorný – Bláha, Rendla, Křepelka – Petráš, Chamrád, Pejchal – Bílek, Sýkora, Okegawa
    Trenér: Pavel Křepelka

    Rozhodčí: Daniel Kraval – Martin Kettner, Dominik Brož
    ocianews.com