Washington – Nashville 2:3 (kon.) | Detroit – Florida 2:3 (kon.) | Winnipeg – Tampa 4:2 (kon.)
Chicago – Arizona 2:0 (kon.) | Calgary – NY Islanders 4:1 (kon.) | Anaheim – San Jose 5:4 (po pr.)
New Jersey – NY Rangers 4:3 (po pr.) | Columbus – Carolina 4:3 (3:2 po s.n.)
konec
Detroit Red Wings
2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Florida Panthers
Sobota 07.01.2023, 01:30 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:20
    Detroit bude moci hrát v šesti proti čtyřem! Dvě minuty za krosček totiž dostává Ekblad!
     
    58:18
    Husso míří na střídačku! Jenže Detroit není v útočném pásmu a musí si dávat velký pozor na rozehrávku.
    56:17 Robby FABBRI - 2:3
     
    56:17
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tak to je bleskové využití hry bez brankáře! ROBBY FABBRI dostal puk na levé straně a měl spoustu času k tomu, aby si rozmyslel, kam svou střelu pošle. Nikým nebráněn vypálil na vzdálenější tyč a překonal Bobrovského. Asistence: Filip Hronek, Andrew Copp.
     
    56:10
    Detroit nastupuje zpět na led bez brankáře Hussa a s šesti muži v poli!
     
    53:42
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Aaron Ekblad – 2 min., vysoká hůl.
    48:11 Aaron EKBLAD - 1:3
     
    48:11
    Florida právě vstřelila branku!
    AARON EKBLAD dává svou druhou přesilovkovou branku v utkání! Najel si výborně na levou stranu brankoviště, kam zamířil puk po zásahu Hussa, který vykopl střelu Barkova. Ekblad využil svého postavení a dorazil kotouč do zčásti odkryté branky Detroitu. Asistence: Aleksander Barkov, Brandon Montour.
     
    46:27
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    David Perron – 2 min., nedovolené bránění.
     
    45:36
    Kubalík pálil z voleje z pravé strany a trefuje tyč branky Flordy! To je druhá tyč domácích za posledních pět minut hry!
     
    45:31
    Berggrenova střela z levého kruhu šla příliš vysoko a skončila v ochranné síti. Nicméně se bude vylučovat, protože za brankou fauloval Lundell vysokou holí Raymonda.
     
    40:49
    Záhy se v další obrovské šanci zjevil před brankovištěm Larkin, který střílel bez přípravy po přihrávce zpoza branky. Bobrovskij reflexivně máchl lapačkou a zázračně kotouč dokázal lapit!
     
    40:36
    Obrovská šance Walmana, který měl v levém kruhu dost času zamířit a napálil pravou tyč Bobrovského klece!
     
    34:16
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Radko Gudas – 2 min., držení.
     
    33:55
    Erne spálil obrovskou šanci svého týmu, když se dostal za obranu Floridy, nebyl nikým tísněn a šel sám na Bobrovského, kterého ale střelou k pravé tyči nepřekonal.
     
    29:36
    Husso teď nadvakrát zachránil svůj tým, když napřed pokryl tečovanou křižnou přihrávku z pravého kruhu a následně vyrazil do bezpečí i dorážku Luostarinena. Velká šance Floridy, která mohla navýšit své vedení.
    26:28 Aaron EKBLAD - 1:2
     
    26:28
    Florida právě vstřelila branku!
    Bleskově se ale vrátili před branku Detroitu a využívají přesilovou hru! AARON EKBLAD si sjel až mezi kruhy, dostal z levé strany přihrávku od Barkova a tu zužitkoval ve střelu pod horní tyč Hussovy klece! Asistence: Aleksander Barkov, Matthew Tkachuk.
     
    26:01
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    David Perron – 2 min., sekání.
     
    26:01
    Přečíslení Floridy, která šla do útoku ve třech proti dvěma. Tuto šanci hosté nakonec zazdili, když v prostoru kolem kruhů zpomalili celou akci a nepovedlo se jim ani ohrozit branku Hussa. Ale bude se vylučovat, Perron fauloval Gudase.
     
    21:36
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Marc Staal – 2 min., podrážení.
     
    20:37
    Walman se, byť sám obránce, dostal za obranu Floridy a hnal se na branku soupeře sám. Zezadu se sice blížili dva soupeři, kteři do Walmana klepali holemi, ale i tak se bek Detroitu dostal do zakončení. Ke své smůlu trefil rameno Bobrovského.
     
    18:30
    Hosté měli na holích vedoucí gól! Verhaeghe krásnou přihrávkou našel na pravé straně brankoviště Tkachuka, který už zakončoval na bližší tyč do odkryté klece. Takřka zázračně se ale skluzem dokázal Husso přesunout a betonem zastavit letící kotouč, který mířil do jeho sítě! Red Wings následně vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    09:16
    Obrovská šance Detroitu! Kubalík měl na hokejce vedoucí gól, když se po zblokované střele spoluhráče dostal k odraženému puku a zívala na něj zčásti odkrytá klec. Český útočník ale svůj bekhend poslal těsně vedle!
    02:33 Gustav FORSLING - 1:1
     
    02:33
    Florida právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! Další rána od modré čáry, tentokrát z hole GUSTAVA FORSLINGA, přináší střelecký úspěch. Letící puk tentokrát podle všeho nikdo před brankou neprotečoval. Asistence: Eric Staal, Givani Smith.
    01:04 Jonatan BERGGREN - 1:0
     
    01:04
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tak to je prakticky ideální začátek pro Detroit! Ben Chiarot vypálil od modré čáry, jeho střelu ještě protečoval JONATAN BERGGREN v mezikruží, a kotouč zapadl za záda brankáře Bobrovského. Asistence: Ben Chiarot, Filip Hronek.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 2. Berggren (Chiarot, Hronek), 57. Fabbri (Hronek, Copp) – 3. Forsling (E. Staal, G. Smith), 27. Ekblad (Barkov, M. Tkachuk), 49. Ekblad (Barkov, Montour)


    Detroit Red Wings: Husso (Hellberg) – Seider, Walman, Hronek, Chiarot (A), Määttä, Lindström – Perron, Larkin (C), Rasmussen – Copp (A), Raymond, Berggren – Veleno, Kubalík, Fabbri – Sundqvist, P. Suter, Erne.
    Trenér: Derek Lalonde

    Florida Panthers: Bobrovskij (Knight) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Mahura, Gudas – Barkov (C), Verhaeghe, M. Tkachuk (A) – Luostarinen, Reinhart, Bennett – Lundell, Coli. White, Cousins – Lomberg, G. Smith, E. Staal.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: O'Donnell, St. Laurent – Tobias, McNamara

    Diváci: 19515