Salernitana – Turín 1:1 (kon.) | Lazio – Empoli 2:2 (kon.) | Spezia – Lecce 0:0 (kon.)
Sampdoria – Neapol 0:2 (kon.) | AC Milán – AS Řím 2:2 (kon.)
konec
S. S. Lazio
2:2 (1:0)
Empoli FC
Neděle 08.01.2023, 15:00 • Stadio Olimpico, Řím • Italská Serie A • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Empoli FC

    Hostující Empoli zatím prožívá takovou průměrnou sezónu. Po šestnácti kolech má hostující celek na kontě jen osmnáct bodů a patří mu třináctá pozice před Monzou. Empoli se trápí hlavně směrem dopředu, jelikož dosud nasázelo soupeřům jen třináct branek. Na hřištích soupeřů ale dokáže sbírat body. V posledním kole remizovalo 1:1 na hřišti Udinese.
     
    S. S. Lazio

    Celek z italské metropole je na tom o poznání lépe. Lazio má po šestnácti odehraných kolech na kontě třicet bodů a patří mu pátá pozice ligové tabulky. Na čtvrtý Inter Milán navíc ztrácí jen tři body. Doma Lazio v letošní sezóně několikrát zbytečně ztratilo body. V posledním kole navíc padlo 1:2 na hřišti Lecce.
     
    Úvodní sestavy:

    S. S. Lazio: Provedel – Lazzari, Casale, Romagnoli, Marušić – S. Milinković-Savić, Cataldi, Alberto – F. Anderson, Immobile, Zaccagni.
    Náhradníci: Adamonis, Maximiano – Antônio, Bašić, M. Bertini, Cancellieri, Hysaj, S. Radu, Patric, Pedro, Romero, Vecino.

    Empoli FC: Vicario – Stojanović, Ismajli, Luperto, Parisi – Marin, Grassi, Fazzini – Baldanzi – Caputo, Satriano.
    Náhradníci: Perisan, Ujkani – Bajrami, Bandinelli, Cacace, Cambiaghi, Degl'Innocenti, De Winter, Ebuehi, Ekong, Guarino, Henderson, Pjaca, Walukiewicz.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Empoli obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hosté se ihned vydali vpřed, ale jejich nákop si defenziva Lazia pohlídala.
     
    2
    Felipe Anderson z pravé strany odcentroval do pokutového území, kde byl Ciro Immobile, jenže útočník Lazia z otočky nedokázal vypálit.
     
    3
    Lazio právě vstřelilo branku! Lazio se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Domácí měli k dispozici rohový kop. Na centr si u přední tyče naskočil Felipe Anderson, jehož pokus si ještě do branky tečoval Francesco Caputo. Gól byl nakonec připsán FELIPE ANDERSONOVI!
    3. Felipe ANDERSON - 1:0
     
    5
    Empoli se ihned po obdržení úvodní branky vydalo vpřed, nicméně kombinace hostů skončila nepřesnou přihrávkou na levou stranu.
     
    6
    Hosté tentokrát kombinují v zadních řadách, nicméně jejich akce zatím působí hodně kostrbatě. Lazio vlétlo do duelu jako velká voda.
     
    7
    Guglielmo Vicario se musel zapojit do rozehrávky hostujícího celku. Jeho pobídka směřovala na levou stranu, kde zasáhl domácí Lazzari.
     
    8
    Alberto se z levé strany dral k odcentrování, ale obránce jeho pobídku srazil do zámezí. Lazio bude mít k dispozici další rohový kop.
     
    9
    Zpoza velkého vápna se do volného míče opřel Manuel Lazzari, jehož rána se vznesla vysoko nad břevno domácí svatyně. Empoli bude rozehrávat.
     
    10
    Ciro Immobile dostal skvělou přihrávku do běhu, připravil si míč ke střele, ale jeho projektil pravou nohou se vznesl nad břevno hostující svatyně!
     
    11
    Fabiano Parisi se na levé straně dostal před obránce a nechal se takticky faulovat. Rozehrávat tak budou hráči hostujícího Empoli.
     
    12
    Lazzari si dal pozor na odražený míč, klamavým pohybem se zbavil obránce a pomohl si rozehrávkou na stopery. Lazio může nadále kombinovat.
     
    13
    Lazzari tentokrát vlétl do pokutového území a zpětným centrem zkoušel najít Immobileho. Před domácím kanonýrem na poslední chvíli zasáhl Ismajli.
     
    14
    Lazio kombinuje na polovině soupeře, jenže kombinace domácího celku se nyní odehrává daleko od branky Empoli. Hosté brání v pevném bloku.
     
    15
    Sergej Milinković-Savić se na pravé straně zbavil obránce, ale následně si v dalším souboji musel pomoci faulem.
     
    16
    Fabiano Parisi dostal přihrávku na levou stranu, jenže mu nevyšlo zpracování a míč mu utekl do zámezí.
     
    17
    Zadáci hostujícího celku kombinují na polovině hřiště, jenže dalším hráčům Empoli schází vyšší aktivita. Oba týmy nyní drží prostor.
     
    18
    Felipe Anderson dostal přihrávku na pravou stranu, kde se skvěle zbavil obránce a přenesl hru na levé křídlo. Lazio postupně míří vpřed.
     
    19
    Z velké vzdálenosti tentokrát zakončil Sergej Milinković-Savić, jenže střílel ze záklonu a poslal míč vysoko na tribunu za brankou.
     
    20
    Mattia Zaccagni se u zadní tyče dostal k propadnutému míči, pohotově si jej přehodil na pravačku a zakončil. Jeho pokus skončil těsně vedle zadní tyčky!
     
    21
    Felipe Anderson utekl svému strážci po pravé straně, našel přihrávkou Immobileho, který vracel míč na značku pokutového kopu, ale tam neměl spoluhráče.
     
    22
    Caputo se drží za nohu po pádu v pokutovém území. Sudí okamžitě ukazuje, že se nejednalo o nedovolený zákrok.
     
    23
    Immobile napadal rozehrávku Empoli na jeho polovině. Stopeři hostujícího celku si tentokrát dokázali poradit a s přehledem rozehráli.
     
    24
    Felipe Anderson chtěl vnějším nártem posunout míč za obranu soupeře, jenže tam se mu nerozběhl nikdo ze spoluhráčů v modrém dresu.
     
    25
    Do rozehrávky Empoli se opět musel zapojit hostující brankář. Jeho nákop nechala defenziva Lazia propadnout do zámezí.
     
    26
    Romagnoli si dal pozor na centr směřující před domácí svatyni a jednoduše odhlavičkoval míč mimo nebezpečné území.
     
    27
    Răzvan Marin diriguje rozehrávku Empoli na polovině Lazia, což se nelíbí domácím příznivcům, kteří na hráče Empoli pískají.
     
    28
    Domácí zahrávali rohový kop. Do zakončení hlavou se dostal Romagnoli, ale v tísni dvou soupeřů neusměrnil míč mezi tři tyče.
     
    29
    Martin Satriano číhal na nákop na polovinu Lazia, ale domácí obránci mu nedali ani kousek prostoru a bez problémů útočníka Empoli ustrážili.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina a domácí Lazio zatím dominuje dění na trávníku. Empoli stále čeká na svou první příležitost.
     
    31
    Stopeři Lazia kombinují s míčem na vlastní polovině a snaží se držet míč na kopačkách. Domácí po aktivním nástupu do utkání lehce polevili.
     
    32
    Lazzari z pravé strany vracel míč do vápna, ale dobíhající obránce Empoli se na poslední chvíli stačil vrátit a odkopl míč na roh.
     
    33
    Po dalším rohovém kopu zakončoval hlavou Sergej Milinković-Savić, nicméně jeho pokus skončil vysoko nad břevnem hostující svatyně.
     
    34
    Domácí brankář Provedel nakopl míč na pravou stranu, kde byl v souboji Luis Alberto, který schytal nějaký tvrdší úder do zad.
     
    35
    Luis Alberto se z levého křídla prokličkoval do pokutového území, ale přihrávkou pod sebe nedokázal najít nikoho v modrém dresu.
     
    37
    Vicario diriguje rozehrávku Empoli na vlastní polovině. Hostující gólman nabádá své spoluhráče k vyšší aktivitě.
     
    38
    Alberto Grassi bojoval na pravé straně o odražený míč, ale nedokázal jej ve hře udržet ani ve skluzu. Lazio bude vhazovat.
     
    39
    Sergej Milinković-Savić poslal přihrávku na pravou stranu, kde by Felipe Anderson, ale ten si míč nakonec nezpracoval.
     
    40
    Empoli kombinuje na polovině Lazia, nicméně kombinace hostů se zatím odehrává daleko od pokutového území. Domácí se s přehledem brání.
     
    41
    Ciro Immobile se z levé strany dostal do blízkosti velkého vápna, jenže už nedokázal odcentrovat. Obrana Empoli se rychle srovnala.
     
    42
    Manuel Lazzari dostal přihrávku na pravou stranu, kde měl moře volného prostoru, ale nepotáhl míč do nebezpečného prostoru.
     
    43
    Empoli opět kombinuje na polovině soupeře, jenže domácí defenziva nedává útočníkům Empoli prostor. Většina akcí hostů skončí zásahem Romagnoliho.
     
    44
    Žlutá karta pro tým S. S. Lazio (Manuel Lazzari).
     
    45
    V závěru prvního poločasu se vpřed ještě tlačilo Lazio, ale Felipe Anderson chtěl vzít akci na sebe a nechal se odstavit od míče.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce je na tom lépe domácí Lazio. O úvodní branku se už ve 3. minutě postaral Felipe Anderson. V 10. minutě hrozil Immobile, který těsně minul horní tyč. O deset minut později zůstal ve vápně zapomenutý Zaccagni, ale ani on netrefil branku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí Lazio obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Domácí v něm budou chtít navázat na první půli, během které Empoli k ničemu nepustili.
     
    47
    Ciro Immobile se hnal do pokutového území za prudkou přihrávkou z pravé strany, ale obránce před ním stačil odkopnout míč do autu.
     
    49
    Lazio se dralo vpřed středem hrací plochy, ale obrana Empoli byla pozorná a nedala hráčům v modrém prostor pro kombinaci.
     
    50
    Sergej Milinković-Savić zůstává po tvrdém souboji ležet na trávníku a drží se za nárt. Uvidíme, zda bude Srb schopen nadále pokračovat.
     
    51
    Po další standardní situaci Lazia se míč snesl na značku pokutového kopu, ale obrana Empoli v kooperaci s brankářem dokázala zasáhnout.
     
    52
    Lazio zahrávalo rohový kop. Luis Alberto odcentroval na zadní tyč, kde byl Ciro Immobile, jehož zakončení hlavou jeden z hostů srazil do boční sítě.
     
    53
    Lazio se dostalo vpřed po pravé straně, jenže nákop za obranu skončil v moci obránců. Ve druhé půli se zatím hraje hodně tvrdě.
     
    54
    Lazio kombinuje na polovině soupeře a zatím se nikam nežene. Fotbalisté ve světle modrých dresech se raději snaží držet míč.
     
    55
    Lazio právě vstřelilo branku! Lazio deset minut po přestávce přidává druhou branku a výrazně se přibližuje k vítězství! Pobídka do vápna přišla až na malé vápno, kde ustál souboj MATTIA ZACCAGNI, který si míč převzal a pohotově jej uklidil do sítě!
    55. Mattia ZACCAGNI - 2:0
     
    57
    Střídání v týmu Empoli FC:
    ze hřiště odchází Tommaso Baldanzi, přichází Filippo Bandinelli,
    ze hřiště odchází Alberto Grassi, přichází Nicolò Cambiaghi.
     
    58
    Empoli zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde bez problémů zasáhla defenziva domácího Lazia.
     
    59
    Filippo Bandinelli se pustil do menší potyčky s Luisem Albertem. Sudí se do situace rychle dostal a oba rozvášněné kohouty uklidnil.
     
    60
    Je za námi hodina hry a zatím sledujeme jednoznačnou nadvládu domácího Lazia. Empoli se prakticky nedostává před domácí branku.
     
    61
    Tak jsem to zakřikl! Na centr z pravé strany si totiž naběhl Caputo, který zakončoval hlavou, ale usměrnil míč pouze nad břevno!
     
    61
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Mattia Zaccagni, přichází Pedro.
     
    62
    Ciro Immobile si navedl míč do blízkosti velkého vápna, kde měl prostor pro zakončení, ale ideální moment prováhal.
     
    63
    Pedro se ihned po příchodu na trávník zapojil do ofenzivního snažení Lazia. Po jeho pobídce dotíral na malém vápně Immobile, jenže byl v ofsajdu.
     
    64
    Petar Stojanović hrál hodně staticky na vlastní polovině a spoluhráč jej musel zakřičením upozornit na napadajícího hráče Lazia.
     
    65
    Anderson se z pravé strany snažil hledat spoluhráče ve vápně, ale sraženým centrem získal pro Lazio jen osmý rohový kop.
     
    66
    Další centr poslal do pokutového území Luis Alberto. Na jeho pobídku si naběhl Alessio Romagnoli, ale obránce Empoli jej na poslední chvíli rozhodil.
     
    67
    Caputo si pohybem řekl o nákop za obranu domácího Lazia, jenže byl sám proti trojici zadáků v modrém. Lazio bez problémů získalo míč.
     
    68
    Střídání v týmu Empoli FC:
    ze hřiště odchází Martin Satriano, přichází Marko Pjaca,
    ze hřiště odchází Petar Stojanović, přichází Tyronne Ebuehi.
     
    69
    Žlutá karta pro tým S. S. Lazio (Alessio Romagnoli).
     
    70
    Do konce souboje zbývá posledních dvacet minut a Lazio stále trpělivě kráčí za ziskem důležitých tří bodů. Empoli je směrem vpřed bezzubé.
     
    71
    Žlutá karta pro tým S. S. Lazio (Pedro).
     
    71
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Danilo Cataldi, přichází Matías Vecino,
    ze hřiště odchází Manuel Lazzari, přichází Elseid Hysaj.
     
    72
    Empoli se znovu dralo vpřed po pravé straně, ale defenziva Lazia dnes hraje skvěle. Domácí soupeře prakticky nepouštějí do zakončení.
     
    73
    Pedro dostal přihrávku na levou stranu, kde jej důrazný obránce odstavil od míče. Lazio se snaží hrát aktivně i v závěru duelu.
     
    73
    Žlutá karta pro tým Empoli FC (Filippo Bandinelli).
     
    74
    Alberto hledal ze středu velkého vápna rozběhnutého Pedra, ale Bandinelli do jeho pobídku na poslední chvíli vložil nohu a zasáhl.
     
    75
    Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, ale Ardian Ismajli patičkou z těžké pozice balón vůbec netrefil.
     
    76
    Na polovinu soupeře se hnal Pedro, který si všiml náběhu aktivního Immobileho, ale domácí kanonýr se k pobídce nedostal.
     
    77
    Střídání v týmu Empoli FC:
    ze hřiště odchází Jacopo Fazzini, přichází Nedim Bajrami.
     
    78
    Pedro dostal přihrávku na levou stranu, jenže jeho průnik skončil nepovedeným centrem. Lazio ale bleskově získalo míč zpátky pro sebe.
     
    79
    Lazio opět kombinuje na polovině soupeře, nicméně jeho akce je hodně kostrbatá. Empoli drží kompaktní defenzivní val.
     
    80
    Sergej Milinković-Savić poslal pobídku do pokutového území, kam sprintoval Vecino, ale ten z ostrého úhlu trefil jen obránce.
     
    81
    Lazio zahrávalo další rohový kop, nicméně pobídka skončila v moci obránců soupeře. Empoli okamžitě vyráží vpřed.
     
    82
    Lazio kombinuje s míčem v zadních řadách a nikam se nežene. Fotbalisté v modrém si jsou vědomi svého vedení.
     
    83
    Casale dostal trošku prudší přihrávku na vlastní polovinu a měl mírné problémy se zpracováním. Nakonec to ale zvládl a rozehrál na jedničku.
     
    84
    Ciro Immobile se ve vápně dral k odraženému míči, jenže levačkou nedokázal zakončit.
     
    84
    Empoli právě vstřelilo branku! Hostující celek ještě dramatizuje závěr dnešního souboje! Po rychlém brejku dostal přihrávku do vápna FRANCESCO CAPUTO, který si míč připravil a levačkou překonal gólmana!
    84. Francesco CAPUTO - 2:1
     
    86
    Hostující celek se ihned hnal vpřed s další ofenzivní snahou. Filippo Bandinelli vymyslel nebezpečnou přihrávu do vápna, ale obrana Lazia byla pozorná.
     
    87
    Lazio tentokrát zaútočilo po levé straně. Pedro se snažil prosmýknout do pokutového území, ale obránce mu míč na poslední chvíli vypíchl.
     
    88
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Luis Alberto, přichází Toma Bašić.
     
    89
    Lazio zahrávalo další rohový kop. Centrovaný míč tentokrát přiletěl přímo do rukavic hostujícího gólmana Vicaria.
     
    90
    Domácí gólman Provedel nyní rozhodně nespěchal s rozehrávkou od vlastní branky. Následně nakopl míč přímo k obráncům soupeře.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Hosté v nastavení zahrávali přímý kop v blízkosti velkého vápna. Centr z levé strany se snesl ke značce pokutového kopu, kde obrana pomohl Ciro Immobile.
     
    90+3
    Žlutá karta pro tým S. S. Lazio (Matías Vecino).
     
    90+4
    Empoli právě vstřelilo branku! Neskutečný závěr duelu! Empoli v samotném závěru vyrovnává! Po rohovém kopu se k odraženému míči dostal RAZVAN MARIN, jehož rána skončila v horní rohu branky!
    90+4. Răzvan MARIN - 2:2
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Lazio neudrželo vyhrané utkání a s Empoli jen remizuje 2:2. O úvodní branku se už ve 3. minutě postaral Felipe Anderson. V 10. minutě hrozil Immobile, který těsně minul horní tyč. O deset minut později zůstal ve vápně zapomenutý Zaccagni, ale ani on netrefil branku. Deset minut po změně stran navíc přidal druhou branku domácích Zaccagni a vypadalo to, že Lazio si tři body pohlídá. V 83. minutě ale snížil Caputo a v nastavení zařídil Empoli bod krásnou střelou Marin.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:10. (16:55:31)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 3. F. Anderson (Alberto), 55. Zaccagni – 84. Caputo (Cambiaghi), 90+4. Marin

    Karty:   44. Lazzari (LAZ), 69. Romagnoli (LAZ), 71. Pedro (LAZ), 90+3. Vecino (LAZ) – 73. Bandinelli (EMP)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:10.
    S. S. Lazio: Provedel – Lazzari (71. Hysaj), Casale, Romagnoli, Marušić – S. Milinković-Savić, Cataldi (71. Vecino), Alberto (88. Bašić) – F. Anderson, Immobile, Zaccagni (61. Pedro).
    Náhradníci: Adamonis, Maximiano – Antônio, M. Bertini, Cancellieri, S. Radu, Patric, Romero.

    Empoli FC: Vicario – Stojanović (68. Ebuehi), Ismajli, Luperto, Parisi – Marin, Grassi (57. Cambiaghi), Fazzini (77. Bajrami) – Baldanzi (57. Bandinelli) – Caputo, Satriano (68. Pjaca).
    Náhradníci: Perisan, Ujkani – Cacace, Degl'Innocenti, De Winter, Ekong, Guarino, Henderson, Walukiewicz.
    bahis siteleri