Košice – Nové Zámky 5:3 (kon.) | Spišská N. Ves – Poprad 2:3 (po pr.) | Banská Bystrica – Lipt. Mikuláš 3:5 (kon.)
Trenčín – Michalovce 3:4 (kon.) | HC Slovan – Zvolen 2:4 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
3:5 (3:0, 0:3, 0:2)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Úterý 17.01.2023, 18:00 • Tipsport Aréna Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:16
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Domáca hra bez brankára sa začala najhoršie, ako mohla. Po nepresnej kombinácii domácich sa MAREK VANKÚŠ rútil na opustenú bránku, chcel zakončovať bekhendom, v poslednej chvíli ho zozadu fauloval Kristoff Kontos, a tak je Mikulášanom priznaný technický gól – 3:5.
     
    42:37
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Mikulášania trestajú domácu nedisciplinovanosť. Štrauch síce ešte z uhla neskóroval, no následne dokázal šikovne nájsť MICKEHO SAARIHO, ktorý nikým nekrytý zoči-voči Sedláčkovi posiela hostí do vedenia – 3:4.
    Asistencie: Andreas Štrauch, Martinš Karsums
     
    35:51
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Ďalšia rana pre domácich. Mikulášania získali útočné pásmo, Mezovský posunul puk do pravého kruhu, odkiaľ z prvej vypálil SAMELI VENTELÄ a ukážkovo trafil pod hornú žŕdku – 3:3.
    Asistencie: Ľubomír Mezovský, Kamil Walega
     
    33:43
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Zlepšený výkon hostí pretavený do ďalšieho gólu. SAMELI VENTELÄ dostal na modrú čiaru puk od Vähätala, dokázal sa s ním posunúť bližšie k bránke a nikým neatakovaný prekonal strelou z medzikružia Jakuba Sedláčka – 3:2.
    Asistencia: Julius Vähätalo, Martinš Karsums
     
    29:50
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Návrat hostí do zápasu? Karsums našiel prihrávkou z ľavej strany Diakova, ktorému síce zakončenie nevyšlo, no k zrazenému puku sa dostal MICKE SAARI, ktorý zblízka prekonal Sedláčka – 3:1.
    Asistencie: Kirill Diakov, Martinš Karsums
     
    19:43
    Banská Bystrica dala gól!
    Troock šikovne potiahol puk, následne prihrávkou od modrej čiary vysunul KRISTOFFA KONTOSA, ktorý sa ocitol sám pred Valentom. V tejto situácii zachoval pokoj a bekhendovým blafákom vykúpal hosťujúceho gólmana – 3:0.
    Asistencie: Branden Troock, Patrick Watling
     
    12:30
    Banská Bystrica dala gól!
    Bíreš so Sukeľom síce nezvládli prečíslenie, domácich to však mrzieť nemusí. Bíreš totiž potom ukázal dobrý dôraz pri mantineli, hostia v dôsledku toho nepresne rozohrali, k puku sa medzi kruhmi dostal RASTISLAV GAŠPAR a nekompromisne prepálil Valenta – 2:0.
     
    3:30
    Banská Bystrica dala gól!
    Výborný vstup domácich. Ivan Ďatelinka nahadzoval puk od ľavého mantinelu, pred Michalom Valentom ho ešte z bezprostrednej blízkosti tečoval DOMINIK JENDEK a posiela svoj tím do vedenia – 1:0.
    Asistencie: Ivan Ďatelinka, Alex Tamáši

    Samuel Brecko

    Branky a nahrávky: 4. Jendek (Ďatelinka, Tamáši), 13. Gašpar, 20. Kontos (Troock, Watling) – 30. Saari (Diakov, Karsums), 34. Ventelä (Vähätalo, Karsums), 36. Ventelä (Mezovský, Walega), 43. Saari (Štrauch, Karsums), 59. Vankúš


    HC´ 05 Banská Bystrica: Sedláček (Belányi) – Bačík, Luža, Brejčák, Ďatelinka (C), Bača, Kojo, Frídel – Troock, Kontos, Watling – Sukeľ, Bíreš, Gašpar – Jendek, Tamáši, Výhonský – Kabáč, Urbánek, Gabor
    Trenér: Doug Shedden

    HK 32 Liptovský Mikuláš: Valent (Kozel) – Ventelä, Mezovský, Diakov, Pavúk, Hudec, Novajovský, Kapičák – Handlovský, Walega, Kriška (C) – Kuru, Saari, Karsums – Uhrík, Vähätalo, Michalík – Štrauch, Šmída, Vankúš
    Trenér: Ernest Bokroš

    Rozhodčí: Baluška,Výleta – Konc, Klejna

    Diváci: 1730
    bahis siteleri