Philadelphia – Anaheim 5:2 (kon.) | Toronto – Florida 5:4 (po pr.) | Washington – Minnesota 2:4 (kon.)
Montreal – Winnipeg 4:1 (kon.) | Nashville – Columbus 2:1 (kon.) | Chicago – Buffalo 4:3 (po pr.)
Arizona – Detroit 4:3 (2:0 po s.n.) | Edmonton – Seattle 5:2 (kon.)
po prodl.
Toronto Maple Leafs
5:4 (2:3, 1:1, 1:0 - 1:0)
Florida Panthers
Středa 18.01.2023, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    40:34
    Uvidíme trestné střílení! Provede jej William Nylander, jemuž Gustav Forsling zabránil v zakončení podražením zezadu.
     
    39:45
    A znovu jeden z domácích hokejistů pocítil tvrdost Radka Gudase. Byl to z trestné lavice se navrátivší Zach Aston-Reese, jehož bek odhodil do pravé tyče vlastní brány. Rozhodčí ale tentokráte neposoudili situaci jako čistý hit, Čecha vyloučili za napadení.
     
    37:34
    Fantastickou práci odvedl český zadák Radko Gudas. Nejprve ukázkovým bodyčekem sestřelil k ledu Engvalla, načež se nenechal vyprovokovat k bitce Astonem-Reesem a tak dvě minuty za hrubost dostal jenom domácí útočník.
     
    36:02
    Po potyčce v obranném pásmu Toronta dochází k vyloučení čtyř hokejistů. Auston Matthews oplatil Nicku Cousinsovi krosček podražením, za vzájemnou výměnu názorů obdrželi tresty za hrubost Michael Bunting s Marcem Staalem.
     
    33:08
    Třetí dvouminutový trest v utkání si vykoledoval Sam Bennett. Hostující forvard už se jenom ironicky usmívá, jako kdyby výrokům rozhodčích směrem k vlastní osobě nemohl věřit.

    Ale pozor, nakonec je všechno jinak! Muži v pruhovaném po poradě odvolali trest pro hostujícího útočníka, naopak vyloučili Timothyho Liljegrena za nedovolené bránění právě vůči Bennettovi.
     
    28:53
    Už to vypadalo, že forčekink Ryana Lomberga bude úspěšný, když obral o kotouč Järnkroka, jenže pouze za cenu hákování, což pozornosti rozhodčích neuniklo.
     
    25:34
    Podruhé v zápase usedá za katr Sam Bennett. Muži v pruhovaném si všimli lehkého doteku jeho hokejky s helmou Tavarese, vyloučený Kanaďan se verdiktu hodně diví.
     
    20:05
    Prostřední část začíná rychlým vyloučením. Bobby McMann po buly smolně zvedl hokejku do obličeje Matthewa Tkachuka, ten to naštěstí schytal těsně pod levé oko.
     
    13:47
    Uplynula další minuta a je tu opět trest, tentokráte pro českého obránce Radka Gudase. Řízný zadák hrál příliš agresivně vůči Engvallovi, rozhodčí řízného beka vyloučil za nesportovní chování.
     
    12:47
    Ne, Mitchell Marner neprožívá vůbec šťastné chvilky. Poté, co sehrál důležitou roli při druhém inkasovaném gólu, tak si jede sednout na lavici hanby, protože na útočné modré nedovoleně atakoval Erica Staala.
     
    12:21
    Potřetí v rámci úvodního dějství míří Florida do čtyř. Gustav Forsling si nechal ujet Johna Tavarese, nebezpečí v podobě soupeřova kapitána řešil podražením.
     
    08:58
    Taktéž druhý trest míří do hostujících řad. Vysloužil si jej Sam Bennett, tento útočník drobným háčkem zabránil v zakončení Pierru Engvallovi.
     
    03:07
    První přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté. Proti pravidlům hrál Brandon Montour, rozjetého Johna Tavarese zastavil v rozletu nedovoleným bráněním.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. D. Hunt (Rielly, Aston-Reese), 16. Kerfoot (Järnkrok, Liljegren), 40. Matthews (Nylander, Marner), 46. Nylander (Marner, Giordano), 62. Nylander (Timmins, Tavares) – 2. Verhaeghe (Ekblad), 13. Lundell (Barkov), 19. Mahura (Gudas, Děnisenko), 22. Barkov (Montour, Reinhart)


    Toronto Maple Leafs: M. Murray I (22. Samsonov) – Liljegren, Rielly (A), Holl, Giordano, Timmins, Jo. Benn – Nylander, Matthews, Bunting – Marner (A), Tavares (C), Järnkrok – Engvall, Kämpf, McMann – D. Hunt, Kerfoot, Aston-Reese.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Florida Panthers: Bobrovskij (Lyon) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – Reinhart, Barkov (C), Lundell – M. Tkachuk (A), Bennett, Verhaeghe – Cousins, Luostarinen, Děnisenko – G. Smith, E. Staal, Lomberg.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: St. Laurent, Lambert – Mills, Cormier

    Diváci: 18 573
    thejrc.org