Philadelphia – Anaheim 5:2 (kon.) | Toronto – Florida 5:4 (po pr.) | Washington – Minnesota 2:4 (kon.)
Montreal – Winnipeg 4:1 (kon.) | Nashville – Columbus 2:1 (kon.) | Chicago – Buffalo 4:3 (po pr.)
Arizona – Detroit 4:3 (2:0 po s.n.) | Edmonton – Seattle 5:2 (kon.)
po s.n. (2:0)
Arizona Coyotes
4:3 (0:0, 1:1, 2:2 - 0:0)
Detroit Red Wings
Středa 18.01.2023, 03:00 • Mullet Arena, Tempe • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistika
    Střely na bránu: 23 – 40 | Přesilová hra: 0/2 – 1/3 | Trestné minuty: 6 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Connor Ingram (ARI) – 37 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,5 %, odchytal 65:00
    Magnus Hellberg (DET) – 20 zákroků, 3 OG, úspěšnost 87,0 %, odchytal 65:00

    Česká a slovenská stopa
    Dominik Kubalík (DET) – 0+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 13:02
    Filip Hronek (DET) – 0+0, 0 účast, 6 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 23:10

    Tři hvězdy utkání
    1. Nick Bjugstad (ARI) 1+1
    2. Dylan Guenther (ARI) 1+0
    3. Travis Boyd (ARI) 1+0 (06:00:41)
     
    Arizoně hrozila podruhé v sezóně desátá porážka v řadě, opět ji ale dokázala odvrátit, když na začátku třetí třetiny bleskově odpověděla na dvoubrankové vedení Detroitu a poslala utkání do prodloužení. Overtime gól nepřinesl a v nájezdech poté skórovali pouze Coyotes. Rozhodující nájezd dnes proměnil Nick Schmaltz. Fantastický zápas odehrál Lawson Crouse, který si připsal tři body za tři asistence. Konečný výsledek v Mullett Areně. Arizona Coyotes 4 Detroit Red Wings 3.
     
    Konec zápasu.
    Nick SCHMALTZ - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Arizona Coyotes.
    Autorem vítězné branky je NICK SCHMALTZ.
     
    2. série
    2:0
    Dylan Larkin musel dát a před bránou hodně zpomalil, aby si dal záležet, jenže minul levou tyč!
     
    2. série
    2:0
    Nick Bjugstad rychle zamíchal s pukem před bránou a u pravé tyče zvedl puk nad ležícího brankáře Detroitu!
     
    1. série
    1:0
    David Perron se snažil najít odpovědět bekhendovým blafákem u levé tyče, jenže Connor Ingram předvedl skvělý rozštěp!
     
    1. série
    1:0
    Nick Schmaltz měl v prodloužení obrovskou šanci a nájezdy zahájil právě on a jeho střela zápěstím vymetla pravý horní roh brány!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Ani prodloužení nerozhodlo a před námi jsou nájezdy. Hokejisté Red Wings ale mohou litovat, protože za dvoubrankového vedení měli zápas defacto v kapse. Tohle je však NHL. Skóre po prodloužení tohoto střetnutí. Arizona Coyotes 3 Detroit Red Wings 3.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:00
    Do konce prodloužení zbývá odehrát 1 minuta.
    63:57 Magnus Hellberg a Filip Hronek zachránili Red Wings
     
    63:57
    Nick Schmaltz se ocitl před bránou v obrovské šanci, ani natřikrát ale nedokázal fantastického Magnuse Hellberga překonat! Parádní semafor!
     
    63:08
    Nick Bjugstad hraje velký zápas a nyní mohl rozhodnout střelou z bodu pravého kruhu pro vhazování, jeho střela zápěstím ale minula vzdálenější levý horní roh brány.
     
    61:28
    Shayne Gostisbehere se mohl dostat do šance u levé tyče, jenže přihrávka na něj byla příliš dlouhá. Stav 3:3.
     
    60:09
    Jakob Chychrun vypálil na vrcholu pravého kruhu, jeho střela ale byla nepřesná a minula vzdálenější levý horní roh brány. Skvělý začátek prodloužení od týmu Coyotes.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Hokejisté Red Wings si rychle vytvořili ve třetí třetiny dvoubrankové vedení, jenže stejně rychle o něj přišli, když si nechali dát dva góly v rozpětí minuty a deseti sekund. Čeká nás prodloužení. Skóre po třetí třetině v Mullett Areně. Arizona Coyotes 3 Detroit Red Wings 3.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:00
    Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:10
    Arizona si v závěru zápasu vytvořila velký tlak a mohla skórovat v blízkosti levé tyče, jenže následný pokus byl u levé tyče sražený za bránu hráčů Red Wings – 3:3.
    56:28 Dylan Guenther mohl otočit utkání na stranu Coyotes!
     
    56:28
    Arizona předvedla nádhernou kombinační akci, na jejímž konci se Dylan Guenther ocitl před bránou úplně sám, bekhendem ale neuspěl a neujala se ani jeho následná dorážka, protože Magnus Hellberg předvedl v rychlém sledu dva fantastické zákroky pravým betonem! Málem!
     
    55:39
    Red Wings se snažili získat zpět ztracené vedení střelou z levé strany, jenže jejich pokus našel pouze výstroj domácího Connora Ingrama. Komerční přestávka.
     
    54:25
    Dylan Larkin mohl skórovat během oslabení, když na pravém křídle vyrazil do protiútoku a jeho střela skončila na Ingramově vyrážečce!
     
    54:03
    Shayne Gostisbehere se dostal v rychlém sledu ke dvěma střelám. První od modré čáry skončila mimo, zatímco druhá z vrcholu kruhu v náručí brankáře.
     
    52:50
    Jake Walman byl vyloučen na dvě minuty za držení a Arizona může po smazání dvoubrankové ztráty otočit utkání na svou stranu. Přesilovka. Reklamní přestávka.
     
    50:59
    V Arizoně se rozsypal pytel s góly a Red Wings zkoušeli získat vedení střelou z pravého i levého křídla, Connor Ingram byl ale ve střehu. Reklamní přestávka. Stav 3:3.
    47:53 Dylan GUENTHER - 3:3
     
    47:53
    Arizona právě vstřelila branku! Lawson Crouse orazítkoval nádhernou střelou zápěstím z levého kruhu přední levou tyč brány, z dorážky poté ale rozradostnil domácí fanoušky DYLAN GUENTHER – 3:3! Asistence: Lawson Crouse a Nick Bjugstad.
    46:43 Travis BOYD - 2:3
     
    46:43
    Arizona právě vstřelila branku! TRAVIS BOYD si sjel z levého křídla do mezikruží a nádhernou střelou zápěstím zamířil mezi pravým betonem a vyrážečkou Magnuse Hellberga k levé tyči! Je to 2:3. Asistence: Lawson Crouse a Troy Stecher.
    45:49 David PERRON - 1:3
     
    45:49
    Detroit právě vstřelil branku! Hráči Red Wings předvedli fantastickou kombinační akci zpoza brány Arizony a DAVID PERRON skóroval u pravé tyče do prázdné brány! Další gól a je to o dva. Asistence: Michael Rasmussen a Andrew Copp.
     
    45:42
    Red Wings mají obrovský tlak a Arizona se nedokáže osvobodit, i když nyní mohla podél hrazení napravo.
    44:51 Pius SUTER - 1:2
     
    44:51
    Detroit právě vstřelil branku! Robby Fabbri byl sice na pravém křídle nepříjemně dohrán, těsně předtím ale dokázal puk posunout do jízdy na PIUSE SUTERA, který se ocitl v blízkosti pravé tyče ve slibné šanci a střelou zápěstím vymetl vzdálenější roh sítě! Asistence: Robby Fabbri.
     
    43:28
    Jake Walman se opřel do puku na vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho ostrá rána s příklepem minula vzdálenější pravou tyč brány, kde málem došlo k teči.
     
    43:05
    Delší dobu se teď hrálo bez přerušení a Coyotes poté vyráželi na steč, jenže se ocitli v postavení mimo hru.
     
    41:26
    Dylan Guenther mohl otočit skóre ve prospěch Arizony, když na pravém křídle vystřelil od hrazení, Magnus Hellberg byl ale na přední tyči připraven a puk podržel.
     
    41:05
    Connor Ingram se vydal za svou bránu, aby zastavil puk po nahození Red Wings a rozehrál, jenže to neudělal ideálně a Filip Hronek vypálil od modré čáry nepřesně.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 11-30; Zablokované střely: 8-10; Vhazování: 58%-42%; Hity: 22-18; Přesilové hry: 0/1-1/3; Trestné minuty: 6-2.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 4:57.
     
    Dylan Larkin sice v polovině tohoto zápasu prolomil bezbrankové skóre a skvělou tečí tedy bleskově využil přesilovou hru Red Wings, jenže krátce na to vyrovnal Nick Bjugstad. Detroit má už obrovskou střeleckou převahu, do skóre se to ale zatím nepromítlo. Skóre po druhé třetině. Arizona Coyotes 1 Detroit Red Wings 1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    38:23
    Barrett Hayton vyhazoval puk z obranného pásma a jeden z hráčů Red Wings ho pak srazil mimo ledovou plochu. Do návratu Nicka Bjugstada zbývá 14 sekund.
     
    37:27
    Robby Fabbri je v dnešním zápase hodně aktivní a už poněkolikáté vypálil, tentokrát na vrcholu pravého kruhu, odkud jeho pokus zamířil vedle vzdálenější tyče.
     
    36:36
    Nick Bjugstad teď zamířil podruhé v druhé třetině na trestnou lavici a všichni víme, jak to poprvé dopadlo. Red Wings přesilovou hru dokázali bleskově využít.
     
    35:43
    Lucas Raymond předvedl na pravém křídle fantastický forčeking a po tvrdém hitu v rohu kluziště získal puk, škoda jen, že zpětná přihrávka nenašla cíl. Skóre 1:1.
     
    34:34
    Clayton Keller zkusil vystřelit na pravém křídle, Magnus Hellberg ale vyrazil puk do ochranné sítě a hra byla přerušena. Na obou stranách padl gól. TV přestávka.
     
    33:57
    Nuck Bjugstad pak mohl otočit svým druhým gólem v zápase vývoj na stranu Arizony, když na pravém křídle vypálil od modré čáry, jeho pokus ale minul levý roh.
    31:09 Nick BJUGSTAD - 1:1
     
    31:09
    Arizona právě vstřelila branku! Jakob Chychrun vystřelil na vrcholu pravého kruhu a dobře mířil do vzdálenějšího levého horního rohu svatyně, hostující Magnus Hellberg ovšem dobře zasáhl vyrážečkou. Jenže z dorážky ho poté překonal na vzdálenější levé tyči NICK BJUGSTAD! Srovnáno. Asistence: Jakob Chychrun a Lawson Crouse.
     
    30:14
    Red Wings pokračují v obrovském tlaku a v rozmezí několika okamžiků se dostali dvakrát ke střele na levém křídle, Connor Ingram si ale poradil. Komerční brejk.
    28:34 Dylan LARKIN - 0:1
     
    28:34
    Detroit právě vstřelil branku! Moritz Seider nyní vystřelil na ose útočného pásma od modré čáry a u levé tyče skvěle tečoval puk ve vzduchu DYLAN LARKIN, který puk usměrnil do opačné strany a pod lapačku bezmocného Connora Ingrama – 0:1! Asistence: Moritz Seider a Tyler Bertuzzi.
     
    28:30
    Nick Bjugstad byl vyloučen za držení a následuje druhá přesilová hra Red Wings. Předtím komerční přestávka.
     
    27:34
    Red Wings mají obrovskou střeleckou převahu, zatím je jim to ale k ničemu. Detroit vystřelil na bránu ve 24 případech, zatímco domácí Coyotes pouze osmkrát.
     
    26:09
    Jonatan Berggren měl na pravém křídle před sebou dálnici, jenže toho nevyužil a střelou z bodu pravého kruhu našel pouze náruč Ingrama!
     
    24:14
    Shayne Gostisbehere byl zřejmě hráčem, který vystřelil na vrcholu levého kruhu po zakázaném uvolnění Red Wings, puk každopádně ale skončil v náručí Hellberga.
     
    22:59
    Detroit neustále tlačí a tentokrát zkusil vystřelit na levém křídle od hrazení, brankář Coyotes byl ale na přední tyči připravený a vyrážečkou puk vyrazil mimo.
     
    22:00
    Coyotes se ocitli během úvodních dvou minut druhé třetiny pod obrovským tlakem a Connor Ingram má spoustu práce, když v rychlém sledu zasáhl betony.
    20:41 Ani David Perron na skvělého Connora Ingrama nevyzrál
     
    20:41
    David Perron vystřelil z pravého kruhu a Connor Ingram nedokázal puk udržet, což mu způsobilo obrovské problémy! Bývalý hráč St. Louis se poté dostal k dorážce, domácí brankář ovšem skvěle zasáhl vleže levým betonem a puk zmrazil pod rukama. Red Wings začali třetinu pořádně zostra.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 6-17; Zablokované střely: 4-4; Vhazování: 50%-50%; Hity: 8-10; Přesilové hry: 0/1-0/1; Trestné minuty: 2-2.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 4:04.
     
    Red Wings v závěru úvodní části nevyužili přesilovou hru a oba brankáři jsou bezchybní. Více práce měl domácí Connor Ingram a především jeho zásluhou je skóre po první třetině bezbrankové. Skóre po první třetině duelu. Arizona Coyotes 0 Detroit Red Wings 0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:18
    Dylan Larkin vypálil bez přípravy v levém kruhu a na vzdálenější pravé tyči ještě došlo na dorážku, Connor Ingram byl ale v obou případech bezchybný. Přerušení.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    17:54
    Barrett Hayton vzápětí fauloval v útočném pásmu a byl vyloučen na dvě minuty za držení. Bude se hrát 4 na 4.
     
    17:07
    Barrett Hayton vypálil v pravém kruhu bez přípravy a jeho sražená střela bez přípravy poté těsně minula vzdálenější levou tyč brány, kde málem došlo k teči.
     
    16:34
    Lucas Raymond byl vyhlášen druhou hvězdou týdne, nyní ale zbytečně fauloval ve středním pásmu. Vysoká hůl a vůbec první přesilová hra v zápase pro Coyotes.
     
    14:04
    Kotouč skončil v ochranné síti po vhazování po pravici brankáře Magnuse Hellberga a po hodně plynulé hře bez větší šance se může odbýt další reklamní přestávka.
     
    13:58
    Hodně dlouho se hrálo bez přerušení a Lucas Raymond na levém křídle závodil o puk, a přestože k němu byl zřejmě o něco blíže, pískalo se zakázané uvolnění.
     
    11:55
    Jakob Chychrun zamíchal s pukem a na ose útočného pásma vystřelil od modré čáry zápěstím, zatímco Dylan Guenther to vzápětí zkoušel na pravém křídle střelou od hrazení, Magnus Hellberg ale první střelu dobře vyrazil, zatímco druhou ukryl v náručí. Hra byla přerušena a následuje krátká reklamní přestávka. Stále bez gólu.
     
    08:29
    Jake Walman zkusil vystřelit na levém křídle zápěstím téměř od modré čáry a Connor Ingram toho příliš mnoho neviděl, přesto zasáhl svým pravým betonem.
    07:20 Connor Ingram vychytal Dominika Kubalíka a Fabbriho
     
    07:20
    Dylan Larkin vystřelil na vrcholu levého kruhu a na přední tyči skvěle tečoval puk ve vzduchu Dominik Kubalík, Connor Ingram ale puk skvěle vyrazil, stejně jako následnou dorážku Robbyho Fabbriho z blízkosti na vzdálenější pravé tyči!
     
    06:33
    Red Wings vyhráli vhazování a na pravém křídle ihned vypálili od modré čáry, tamní brankář byl ale na přední tyči opět připravený a opět poté puk zachytil v náručí.
     
    06:26
    Dylan Larkin se dostal v levém kruhu k odraženému kotouči a rychle do něj práskl, jeho střela s příklepem ale našla náruč Connora Ingrama. Komerční přestávka.
     
    05:55
    Obránce Jakob Chychrun dokázal zpracovat v mezikruží neposedný kotouč ze vzduchu a nakonec také zakončil, jeho střela ale byla obranou Red Wings zablokována.
     
    05:21
    Red Wings do toho po vlažném začátku pořádně šlápli, nyní se jim ale nepodařilo rozehrát podél střídaček a kolmá přihrávka tak skončila na zakázaném uvolnění.
     
    04:20
    Filip Hronek vypálil od modré čáry na pravém křídle a Connor Ingram vyrazil puk do ochranné sítě, zatímco Robby Fabbri ve slibné šanci u levé tyče bránu přestřelil.
    02:29 Fantastická práce a pak samostatný únik Bena Chiarota!
     
    02:29
    Ben Chiarot skvěle vypíchl puk hráčům Arizony a mezi dvěma protihráči se na levém křídle prohnal do samostatného úniku, v levém kruhu už byl ale pod tlakem a střelou zápěstím pak našel výstroj Connora Ingrama, který volný puk zmrazil pod lapačkou! Velká příležitost na straně Red Wings.
     
    01:54
    Jakob Chychrun se ocitl před bránou úplně sám, ani nadvakrát ale fantastického Megnuse Hellberga mezi betony z blízkosti nepřekonal!
     
    01:37
    Pius Suter vystřelil na levém křídle z kruhu a Tyler Bertuzzi vzápětí na pravém z ostrého úhlu, Connor Ingram ale první střelu vyrazil, zatímco druhou zachytil.
     
    01:15
    Shayne Gostisbehere vystřelil na levém křídle od modré čáry a po zákroku Magnuse Hellberga hosté vyhodili puk podél střídaček na zakázané uvolnění. Přerušení.
     
    00:21
    Domácí Arizona vstoupila do zápasu velice dobře a po zablokované střele z levého kruhu vystřelil v mezikruží z otočky Dylan Guenther, našel ale pouze náruč brankáře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Arizona Coyotes: Ingram (Vejmelka) – Gostisbehere, Chychrun, Stecher, Välimäki, Moser, Nemeth, J. Brown – Schmaltz, Hayton, Keller (A) – Guenther, Bjugstad, Crouse (A) – Fischer (A), Boyd, N. Ritchie – Kassian, McBain.
    Trenér: Andre Tourigny

    Detroit Red Wings: Hellberg (Husso) – Seider, Walman, Hronek, Chiarot, Lindström, Määttä – Raymond, Larkin (C), Fabbri – Berggren, Copp (A), Rasmussen – Perron (A), P. Suter, Bertuzzi – Sundqvist, Veleno, Kubalík.
    Trenér: Derek Lalonde

    Rozhodčí: Reid Anderson, Jon Mclsaac. Čároví: CJ Murray, Brad Kovachik.
     
    Detroit Red Wings

    Zatímco Coyotes řeší výstavbu nového stadionu, Red Wings se snaží najít cestu k lepším zítřkům a případné účasti v playoff. Vzhledem k formě Detroitu a kolísavým výsledkům je to však cesta hodně trnitá. Útočník Lucas Raymond byl vyhlášen druhou hvězdou týdne, když během tří zápasů nasbíral sedm bodů za tři góly a čtyři asistence. Všichni už jsou zvědaví, co předvede dnes.
     
    Arizona Coyotes

    Coyotes v současné chvíli vyrovnali svou nejhorší sérii výsledků v letošní sezóně NHL, když prohráli devětkrát za sebou a navíc vždy v normální hrací době. Poprvé tato nemilá zkušenost potkala Arizonu hned na začátku sezóny, už v období od 25. srpna do 16. října prohrála devětkrát za sebou, ovšem s tím rozdílem, že dokázala alespoň jednou bodovat. Odvrátí opět desátou prohru?
     
    Arizona se nachází ve velmi špatné formě a ve středu v noci bude proti Detroitu odvracet hrozbu již desáté porážky v řadě. Red Wings na tom také nejsou příliš dobře, ale na rozdíl od Coyotes dokáží po sérii proher vždy nějaké to vítězství urvat. Oba týmy se naposledy potkaly na konci listopadu loňského roku a Red Wings doma vyhráli těsně 4:3 po samostatných nájezdech.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 32. Bjugstad (Chychrun, Crouse), 47. Boyd (Crouse, Stecher), 48. Guenther (Crouse, Bjugstad), rozh. náj. Schmaltz – 29. Larkin (Seider, Bertuzzi), 45. P. Suter (Fabbri), 46. Perron (Rasmussen, Copp)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Nick Schmaltz (ARI)
    1:0   David Perron (DET)
    2. série:
    2:0   Nick Bjugstad (ARI)
    2:0   Dylan Larkin (DET)


    Arizona Coyotes: Ingram (Vejmelka) – Gostisbehere, Chychrun, Stecher, Välimäki, Moser, Nemeth, J. Brown – Schmaltz, Hayton, Keller (A) – Guenther, Bjugstad, Crouse (A) – Fischer (A), Boyd, N. Ritchie – Kassian, McBain.
    Trenér: Andre Tourigny

    Detroit Red Wings: Hellberg (Husso) – Seider, Walman, Hronek, Chiarot, Lindström, Määttä – Raymond, Larkin (C), Fabbri – Berggren, Copp (A), Rasmussen – Perron (A), P. Suter, Bertuzzi – Sundqvist, Veleno, Kubalík.
    Trenér: Derek Lalonde

    Rozhodčí: Reid Anderson, Jon Mclsaac. Čároví: CJ Murray, Brad Kovachik

    Diváci: 4600
    thejrc.org