Troyes – Lens 1:1 (kon.) | Marseille – Monaco 1:1 (kon.)
konec
ESTAC Troyes
1:1 (0:0)
Racing Lens
Sobota 28.01.2023, 17:00 • Stade de l'Aube, Troyes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Yasser Larouci sice poslal Troyes krátce po přestávce překvapivě do vedení, jenže domácí poté odmítli pojistku a v závěru zápasu je za to potrestal střídající Adrien Thomasson. Konečné skóre. Troyes 1 Lens 1. (18:56:00)
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Jeden z fotbalistů Lens teď vypálil na pravé straně šestnáctky z úhlu těsně nad břevno. Zřejmě konec.
     
    90+2
    Hostující trenér Franck Haise viděl od rozhodčího žlutou.
     
    90+2
    Aktivní Wesley Saïd vzápětí na levé straně šestnáctky nedokázal ideálně zpracovat vysoký a těžký míč a byl vytlačen ze střelecké pozice. Dramatický závěr zápasu.
     
    90
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 4 minuty.
    88. Adrien THOMASSON - 1:1
     
    88
    Lens právě vstřelilo branku! Gauthier Gallon fantasticky vychytal v obrovské šanci Wesleyho Saïda, z dorážky se ovšem u levé tyče poté nemýlil ADRIEN THOMASSON! Vyrovnáno!
     
    87
    Střídající Adrien Thomasson si naběhl na pravé straně šestnáctky na zpětnou přihrávku a jeho přízemní střela bez přípravy minula přední tyč!
     
    86
    Žlutá karta pro tým ESTAC Troyes (Xavier Chavalerin).
     
    85
    Troyes opět vyrazilo do rychlého protiútoku a Rony Lopes se ocitl ve velké šanci, jeho střela z hranice šestnáctky ale zamířila vysoko nad síť!
     
    84
    V německé Bundeslize dnes domácí Brémy zaskočily favorizovaný Wolfsburg a v Troyes to vypadá na stejný výsledek, protože domácí vedou nad aspirantem o titul.
     
    82
    Střídání v týmu ESTAC Troyes:
    ze hřiště odchází Mama Baldé, přichází Marlos Moreno.
     
    80
    Střídání v týmu Racing Club de Lens:
    ze hřiště odchází Massadio Haidara, přichází Ismaël Boura.
     
    77
    Mama Baldé dokázal na pravé straně šestnáctky udržet protihráče po dlouhém sprintu na zádech a poté přihrál pod sebe na Ronyho Lopese, který ve velké brankové příležitosti vypálil těsně nad!
     
    76
    Do konce dnešního zápasu zbývá odehrát necelých patnáct minut a do šestnáctky Troyes létá jeden centr za druhým, bohužel pro hosty ale bez zakončení.
     
    75
    Lens poslalo před bránu z téměř nulového úhlu hodně nepříjemný centr, který musel Gauthier Gallon vyrážet.
     
    74
    Střídající Wilson Odobert předvedl na pravém křídle dlouhý sprint a na vzdálenější levé tyči hledal Ronyho Lopese, který měl k míči příliš daleko a byl zahnán.
     
    73
    Tentokrát to bylo Lens, které vyrazilo velice rychle do přečíslení šest na pět, jenže jak rychle celá akce vznikla, tak bohužel pro hosty také skončila. Domácí faulovali.
     
    72
    Střídání v týmu Racing Club de Lens:
    ze hřiště odchází Deiver Machado, přichází Adrien Thomasson.
     
    71
    Střídání v týmu ESTAC Troyes:
    ze hřiště odchází Andreas Bruus, přichází Wilson Odobert.
     
    70
    Fotbalisté Lens rozjeli nebezpečný protiútok a už byli v pokutovém území, místo střely se ale rozhodli ještě pro jemný oblouček za obranu, který už byl příliš. Stav 1:0.
     
    68
    Jako další na řadu přišel Kevin Danso, který to vzal dobře na sebe a na ose hřiště vypálil z obrovské dálky mimo. Snaha fotbalistům Lens rozhodně upřít nelze.
     
    67
    Střídající Wesley Saïd tancoval s míčem na pravé straně šestnáctky a z ostrého úhlu prudce vypálil, jeho rána ale byla na přední tyči zablokována. Troyes stále vede.
     
    66
    Seko Fofana je v dnešním zápase jako jediný hodně střelecky aktivní, naposledy se pokusil vypálit zpoza šestnáctky, jenže podklouzl a míč zamířil hodně mimo.
     
    65
    Lens už zahrávalo v průběhu dnešního zápasu jedenáct rohových kopů, z nichž poslední mířil nebezpečně na vzdálenější levou tyč, na zakončení pak ale nedošlo.
     
    62
    Střídání v týmu Racing Club de Lens:
    ze hřiště odchází Alexis Claude-Maurice, přichází Gaël Kakuta.
     
    62
    Střídání v týmu Racing Club de Lens:
    ze hřiště odchází Loïs Openda, přichází Wesley Saïd.
     
    61
    Po hodině hry mohli běžet hned tři hráči Troyes do přečíslení na jednoho hráče Lens, jenže situaci nevyřešili dobře a k ničemu se nakonec nedostali.
    59. Gauthier Gallon dokázal skvěle vychytat Floriana Sotocu
     
    59
    Florian Sotoca vyskočil hodně vysoko a po standardní situaci hlavičkoval přesně pod břevno, Gauthier Gallon ovšem míč dokázal vytáhnout nad! Lens hodně blízko vyrovnání!
     
    59
    Jeden z fotbalistů Lens ovšem upadl vlastní chybou po ztrátě stability ve snaze zakončit. Penalta to nebude.
     
    58
    Delší dobu se nedělo nic, kromě osobních soubojů, kterých je v dnešním zápase opravdu hodně. Pak ale přišla standardní situace a pád v pokutovém území.
     
    54
    Alexis Claude-Maurice se snažil prodrat do zakončení na levé straně pokutového území, jenže proti sobě měl trojnásobnou přesilu. Vybojoval ovšem alespoň roh.
     
    52
    Seko Fofana se dostal k odraženému míči a pokusil se rychle odpovědět na inkasovaný gól, jeho střela ze střední vzdálenosti ale byla hodně nepřesná. Odkop.
    50. Yasser LAROUCI - 1:0
     
    50
    Troyes právě vstřelilo branku! YASSER LAROUCI si naběhl na levé straně šestnáctky na přihrávku od Xaviera Chavalerina a přízemní střelou z ostrého úhlu zamířil ke vzdálenější pravé tyči! Domácí vedou! Asistence: Xavier Chavalerin.
     
    47
    Na opačné straně hřiště se snažil prosadit na pravém křídle s číslem 7 na zádech Florian Sotoca, jeho zpětný centr od brankové čáry byl ale sražen na rohový kop.
     
    46
    Mama Baldé se pokusil vypálit hned v úvodu druhého poločasu zpoza šestnáctky, jenže vůbec netrefil bránu a ještě navíc nepříjemně nakopl protihráče. Jen odkop.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:04.
     
    Domácí Troyes musí být s dosavadním průběhem zápasu spokojeno, protože drží favorizované Lens na uzdě. Hosté sice měli dvě slibné šance, ani jedna ze dvou tečovaných střel ale gólem neskončila. Skóre po prvním poločase dnešního utkání. Troyes 0 Lens 0.
     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+2. Pohotová a tečovaná střela v podání Floriana Sotocy
     
    45+2
    Florian Sotoca se teď dostal na pravé straně šestnáctky k odraženému míči a pohotově vypálil, jeho pohotová a tečována střela ale skončila v náručí brankáře! Stav se nemění.
     
    45+1
    Jonathan Gradit se snažil něco vymyslet na pravé straně šestnáctky a nakonec z úhlu poslal míč pod sebe, na přední tyči ale byli připraveni domácí hráči Troyes.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    43
    Mama Baldé se ocitl na ose hřiště ve slibné brankové příležitosti, jenže se střelou příliš otálel a následně trefil pouze spoluhráče, od něhož míč zamířil do zámezí.
     
    42
    Hra byla opět na několik okamžiků přerušena, protože na hrací ploše zůstal ležet hostující Salis Abdul Samed.
     
    40
    Troyes teď přečkalo další velký závar před bránou a na levém křídle poté vyrazilo do protiútoku. Vypadalo to nadějně, jenže následný centr skončil v náručí Samby.
     
    37
    Mama Baldé zůstal sedět na hrací ploše a musí být ošetřován. Hráči využili prodlevu ve hře k občerstvení.
     
    36
    Zápas konečně nabírá obrovské tempo a přibývá i nebezpečných situací v pokutovém území domácího týmu, zatím jsme ale byli svědky pouze jedné střely.
     
    35
    Florian Sotoca si nabíhal na pravé straně šestnáctky na vysoký kolmý pas, jenže mu nevyšel první dotek s míčem a následoval pouze odkop od brány Troyes.
     
    34
    Domácí během předchozí okamžiku měli kliku, že kolem brankáře Gauthiera Gallona nebyl včas žádný z hostů, který by jeho chybu náležitě potrestal. Padne již gól?
     
    33
    Erik Palmer-Brown nyní nedokázal rozehrát podél levé postranní čáry a Lens se dostalo na pravém křídle k centru, který Gauthier Gallon nedokázal udržet v náručí.
     
    30
    Alexis Claude-Maurice se dostal ke střele na levé straně šestnáctky a jeho tečovaná přízemní střela skončila těsně vedle vzdálenější tyče!
     
    28
    Przemysław Frankowski a Seko Fofana se neustále snaží něco vymyslet a poslat svůj tým do vedení, jenže druhý jmenovaný se přes protihráče dostat nedokázal – 0:0.
     
    25
    Žlutá karta pro tým ESTAC Troyes (Mama Baldé).
     
    22
    Lens má obrovský tlak a Troyes je zatlačeno na vlastní polovinu hřiště. Nyní mu to ale usnadil Alexis Claude-Maurice, kterému se nepovedlo přenést hru. Stav 0:0.
     
    19
    Hosté rozehráli v rychlém sledu dva rohové kopy a Seko Fofana se pohotově opřel do míče, jeho rána ale byla hodně nepřesná a následoval odkop od domácí brány.
     
    18
    Lens hodně dlouho drželo míč na svých kopačkách, do šance se ovšem nedostalo a nezměnil na tom nic ani centr ze strany v podání Przemysława Frankowskiho.
     
    15
    Rony Lopes si vzal na starosti exekuci rohového kopu, jeho centr byl ovšem příliš dlouhý a na vzdálenější tyči nenašel žádného ze spoluhráčů. Stále bez gólu 0:0.
     
    14
    Troyes podniklo po delší době slibný útok a Yasser Larouci se snažil poslat míč do ohně, jenže se mu to nepodařilo. Domácí ovšem měli k dispozici rohový kop.
     
    9
    Žlutá karta pro tým Racing Club de Lens (Kevin Danso).
     
    8
    Deiver Machado se pokusil o hlavičku, která nebyla špatná, jenže na bránu neprošla, protože poté byla zablokována jedním z protihráčů. Lens má nyní ale tlak.
     
    7
    Seko Fofana a Alexis Claude-Maurice jsou v úvodu zápasu hodně aktivní, nyní se snažil prosadit druhý jmenovaný muž, jenže byl až příliš urputný a fauloval.
     
    5
    Alexis Claude-Maurice se snažil uvolnit, jenže fotbalisté Troyes ho nakonec do šance nepustili a mohou hrát.
     
    3
    Fotbalisté Troyes jsou v úvodu dnešního zápasu častěji na míči, zatím si ale dnes žádnou slibnou příležitost nevypracovali. Favoritem jsou samozřejmě hráči Lens.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    ESTAC Troyes: Gallon – T. Baldé, Salmier (C), Palmer-Brown, Porozo – Kouamé, Chavalerin – Bruus, Rony Lopes, Larouci – M. Baldé.
    Náhradníci: Lis – Zoukrou, Agoumé, Moreno, Mazou-Sacko, Odobert.
    Trenér: Patrick Kisnorbo

    Racing Club de Lens: Samba – Gradit, Danso, Machado – Frankowski, Samed, S. Fofana (C), Haidara – Sotoca, Openda, Claude-Maurice.
    Náhradníci: Leca – Medina, Boura, Le Cardinal, J. Onana, Kakuta, Thomasson, W. Saïd.
    Trenér: Franck Haise

    Rozhodčí: Clément Turpin. Asistenti: Nicolas Danos, Aurélien Berthomieu. Čtvrtý rozhodčí: Soulaimane Chamel. VAR: Stéphanie Frappartová. AVAR: Stéphane Bre.
     
    Racing Club de Lens

    Zdá se to už jako dlouhá doba, ale Lens postoupilo do Ligue 1 teprve v roce 2020. Od té doby ovšem podává konzistentní výkony a v každé sezóně hned zamíchalo pozicemi o poháry. Trenér Franck Haise dostal ze svých hráčů to nejlepší a Lens má v současné chvíli na kontě 44 bodů, což je nejvíce, co kdy uprostřed sezóny mělo.
     
    ESTAC Troyes

    Změna trenéra týmu příliš nepomohla. Troyes prohrálo po vyhození kouče Bruna Irlese tři z pěti zápasů a pod vedením australského trenéra Patricka Kisnorba poté inkasovalo v součtu všech soutěží již jedenáct gólů, zatímco pouhé čtyři vstřelilo. ESTAC doma nevyhrálo v lize už sedmkrát za sebou a teď přijede navíc RC Lens.
     
    Troyes a Lens spojuje jeden jmenovatel, kterým jsou tři body. Lens bojuje o titul a za vedoucím PSG zaostává o pouhé tři body, zatímco domácí tým dělí stejné množství bodů od sestupového pásma. Favoritem jsou tak hosté.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Reiner

    Branky: 50. Larouci (Chavalerin) – 88. Thomasson

    Karty:   25. M. Baldé (TRY), 86. Chavalerin (TRY) – 9. Danso (LNS), 90+2. Franck Haise (LNS)


    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:12. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:7.
    ESTAC Troyes: Gallon – T. Baldé, Salmier (C), Palmer-Brown, Porozo – Kouamé, Chavalerin – Bruus (71. Odobert), Rony Lopes, Larouci – M. Baldé (82. Moreno).
    Náhradníci: Lis – Zoukrou, Agoumé, Mazou-Sacko.

    Trenér: Patrick Kisnorbo

    Racing Lens: Samba – Gradit, Danso, Machado (72. Thomasson) – Frankowski, Samed, S. Fofana (C), Haidara (80. Boura) – Sotoca, Openda (62. W. Saïd), Claude-Maurice (62. Kakuta).
    Náhradníci: Leca – Medina, Le Cardinal, J. Onana.

    Trenér: Franck Haise

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Berthomieu
    bahis siteleri