Boston – Washington 1:2 (kon.) | Florida – Colorado 3:5 (kon.) | Toronto – Columbus 3:4 (kon.)
Carolina – NY Rangers 2:6 (kon.) | St. Louis – Arizona 6:5 (po pr.) | Minnesota – New Jersey 3:2 (2:0 po s.n.)
Winnipeg – Chicago 4:1 (kon.) | Los Angeles – Pittsburgh 6:0 (kon.) | Montreal – Edmonton 6:2 (kon.)
Philadelphia – Seattle 3:4 (kon.) | Washington – San Jose 1:4 (kon.) | Vegas – Anaheim 7:2 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
6:2 (1:0, 3:2, 2:0)
Edmonton Oilers
Neděle 12.02.2023, 18:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům přeju krásný nedělní podvečer. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Montrealem a Edmontonem.
     
    Montreal Canadiens

    Montreal v letošní sezóně velkou díru do světa neudělá. V tabulce Východní konference okupuje předposlední patnáctou příčku a na postupové pozice ztrácí už výrazných patnáct bodů. Forma Canadiens navíc není vůbec dobrá, aktuálně drží sérii čtyři porážek v řadě, naposledy doma nestačili výsledkem 4:5 na Ottawu. Nejproduktivnějším hráčem týmu je kapitán mužstvo Nick Suzuki s 41 kanadskými body.
     
    Edmonton Oilers

    Hokejisté Edmontonu jsou na tom o poznání lépe. V tabulce Západní konferenci jim patří čtvrtá příčka, jejich vyhlídky pro postup do vyřazovací fáze jsou tedy velmi dobré. Olejáři po dvou vítězstvích v řadě prohráli po nájezdech ve Philadelphii, avšak následně najeli znovu na vítěznou vlnu v Ottawě. Mužstvo táhne především duo Connor McDavid – Leon Draisaitl, kteří jsou nejen nejproduktivnějšími hráči týmu, ale rovnou celé soutěže.
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Allen (Montembeault) – Savard (A), Xhekaj, J. Barron, Matheson, Kovacevic, Harris – Jos. Anderson (A), Suzuki (C), Harvey-Pinard – Hoffman, Dach, Dadonov – Drouin, Dvorak, R. Pitlick – Ylönen, Belzile, Pezzetta.
    Trenér: Martin St. Louis

    Edmonton Oilers: S. Skinner (Campbell) – Ceci, Nurse (A), Barrie, Kulak, Bouchard, Broberg, Desharnais – Ryan, McDavid (C), E. Kane – Hyman, Draisaitl (A), R. McLeod – Janmark, Nugent-Hopkins, Kostin – Puljujärvi, Holloway.
    Trenér: Jay Woodcroft.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Montrealem a Edmontonem odstartovalo! První útok patřil domácímu celku, rozjetého Joshe Andersona zastavil Cody Ceci čistým způsobem.
     
    00:42
    Pěknou kličkou se Jevgenij Dadonov zbavil osobního strážce. Posléze si ruský forvard věřil i na Ryana McLeoda, na něj už nevyzrál.
     
    01:21
    Před bránou Oilers číhal úplně volný Kirby Dach. Velkou příležitostí pohrdl, z bezprostřední blízkosti napálil klečícího Stuarta Skinnera.
     
    01:45
    Nahození Mikea Mathesona od modré čáry tečoval Jonathan Drouin a gólman měl velké štěstí, že puk proskákal vedle levé tyčky.
     
    02:26
    Rozehrávka útoku začala i skončila u Evana Boucharda. Pokus o dlouhou nahrávku za obranu vystihl pozorný Michael Matheson.
     
    02:49
    Přečíslení domácích tří proti dvěma skončilo neúspěchem. Nick Suzuki zkoušel křižnou nahrávku na pravou stranu, před Joelem Armiou úřadoval Darnell Nurse.
     
    03:20
    Tvrdou ránou se prezentoval Michael Matheson. Kotouč se od zadního mantinelu nebezpečně odrazil do předbrankového prostoru, kde se nejrychleji zorientoval bránící Leon Draisaitl.
     
    03:53
    Úvod střetnutí patří domácímu mužstvu. Od pravého mantinelu vystřelil zápěstím Rafaël Harvey-Pinard, Stuart Skinner schoval puk do lapačky.
     
    04:11
    Poprvé měl práci Jake Allen. Poměrně snadnou, protože ne na příliš dobře umístěnou a slabou střelu Dereka Ryana velmi dobře viděl.
     
    04:52
    První přesilovou hru si zahraje domácí celek. na trestnou lavici již usedl kapitán Edmontonu Connor McDavid za hákování v útočném pásmu.
     
    05:24
    Dlouhou kombinační akci završil Michael Matheson ránou zpoza pravého kruhu, Stuart Skinner měl velké štěstí, že ho puk trefil do masky.
     
    05:48
    Další úspěšný zákrok pro hostujícího brankáře, ten se skvěle přemístil k pravé tyčce a zakončení zleva pokryl lapačkou.
     
    06:23
    Ránu z levého kruhu v podání Drouina Skinner pouze vyrazil před sebe, rady si věděl i s dorážkou Joshe Andersona.
     
    06:55
    Nick Suzuki propasíroval touš na Arbera Xhekaje, který neváhal a střílel z první, cílové zařízení ovšem poměrně výrazně minul.
     
    07:26
    Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Zach Hyman. Věřil si na Johnnyho Kovacevice, k němuž se nastavil zády, kličkou posléze neuspěl.
     
    07:59
    Stuart Skinner má na kontě sedmý úspěšný zákrok. Připevnil pravý beton k tyčce, právě jím zabránil ve skórování Jonathanu Drouinovi.
     
    08:14
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens jsou za svou aktivitu odměněni vedoucím gólem! Po zmatcích před hostující svatyní se kotouče chopil ALEX BELZILE a z mezikruží ho pověsil do levého víka, pro jednatřicetiletého Kanaďana se jedná o premiérovou trefu v nejlepší lize světa. Asistence: Michael Pezzetta a Jesse Ylönen.
    08:14 Alex BELZILE - 1:0
     
    09:21
    Do levého kruhu dostal nabito Joel Armia. Jako kdyby se zalekl, že na něj zívá více jak polovina prázdné brány, touš netrefil vůbec dobře.
     
    09:45
    Početní převahu si vyzkouší rovněž Edmonton. Na lavici hanby zamířil Arber Xhekaj, ten zabránil Foegeleovi v pohybu nedovoleným bráněním.
     
    10:07
    Z levé strany střílel do přehuštěného prostoru Ryan Nugent-Hopkins. Neskóroval, trefil pouze brusle bránícího Johnnyho Kovacevice.
     
    10:39
    Connor McDavid vymyslel výbornou nahrávku před bránu na Zacha Hymana, který jenom nastavil hokejku a puk nasměroval do pravého Allenova betonu.
     
    11:01
    Montreal se dostal zpoza velkého tlaku zásluhou Davida Savarda, ten po zisku touše vyhodil po pravém mantinelu.
     
    11:43
    Tvrdou dělovku vyslal od modré čáry Evan Bouchard. Jake Allen reagoval až v momentě, kdy puk narazil do mantinelu za bránou.
     
    12:00
    Početní převaha Montrealu je minulostí. Arber Xhekaj je zpátky na hrací ploše a okamžitě se zapojuje do plnění defenzivních povinností.
     
    12:52
    Mattias Janmark si vyměnil touš s Tysonem Barriem a pravou stranou projel do útočné třetiny, z ostrého úhlu pálil pouze do boční sítě.
     
    13:20
    Středem nabral vysokou rychlost Christian Dvorak. Zbavil se Evana Boucharda, načež ztroskotal na Codym Cecim.
     
    13:54
    Přečíslení dvou proti jednomu hosté vůbec nezvládli. Dylan Holloway zkusil štěstí individuálně bránu vysoko přestřelil.
     
    14:19
    Dlouhou dobu se hraje bez přerušení. Rafaël Harvey-Pinard vyzkoušel oblouček za obranu, do rukavice ho sebral bránící Derek Ryan.
     
    14:47
    Ryan McLeod ukázal, že umí zabojovat i směrem dozadu. Výborně vystínoval Christiana Dvoraka, jehož přiměl k chybné nahrávce.
     
    15:20
    Christian Dvorak vyslal po levé straně Joela Armiu. Finský forvard se chtěl prodrat mezi kruhy, v čemž mu zamezil Brett Kulak.
     
    15:50
    Skryté nahození od modré čáry vymyslel Christian Dvorak. Stuart Skinner zasahovat nemusel, situaci za něj vyřešil Philip Broberg.
     
    16:31
    Z vrcholku pravého kruhu vyslal tvrdou forhendovou střelu Ryan Nugent-Hopkins. Mířil na zadní tyč, Jake Allen zakročil vyrážečkou.
     
    16:44
    Při signalizované výhodě vyzkoušel štěstí Mattias Janmark. Švédský forvard střílel z levého kruhu na přední tyč, tu těsně minul.
     
    17:02
    Druhé vyloučení do montrealských řad. Za katr usedl ruský forvard Jevgenij Dadonov, i v tomto případě je na vině nedovolené bránění.
     
    17:53
    Útočnou třetinu pro Edmonton vybojoval Connor McDavid. Křižným pasem zprava našel Leona Draisaitla, jemuž nevyšlo zakončení z první.
     
    18:22
    Navzdory pádu Leon Draisaitl ještě zvládl posunout touš na Evana Boucharda, tvrdá střela od modré minula cíl.
     
    18:47
    Znovu v akci Leon Draisaitl, jenž pálil z pravého kruhu spíše z nouze. Kus černé gumy prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    19:15
    Domácí přestáli i druhé oslabení. Jevgenij Dadonov zkusil počkat za soupeřovou defenzivou, avšak stál se k němu Cody Ceci.
     
    19:50
    Těžký zákrok pro Stuarta Skinnera, na nějž vyslal pořádnou dělovku Mike Hoffman. Hostující brankář šel do pokleku a udržel touš ve výstroji.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi Montrealem a Edmontonem nabídlo jediný gól, o nějž se postaralo domácí mužstvo. Canadiens byli za velkou aktivitu odměněni v 9. minutě, když v 31 letech vstřelil svůj první kariérní gól v NHL Alex Belzile. Olejáři postupně hru vyrovnali a hráli i dvě přesilové hry, na sebevědomě chytajícího Allena však zatím recept nenašli.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 14 – 8.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:29.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Odstartovala postavením mimo hru Edmontonu, způsobil jej netrpělivý Warren Foegele.
     
    20:38
    Na modré čáře si puk zpracoval Darnell Nurse. Nahazoval směrem na bránu, avšak trefil jenom hokejku Mathesona, ten vzápětí vyhazoval po levém mantinelu na zakázané uvolnění.
     
    21:01
    Brett Kulak nahazoval na teč. Mattias Janmark s tímto řešením vůbec nepočítal a hokejku přiložil k ledu příliš pozdě.
     
    21:44
    Jeden na jednoho postupoval Jonathan Drouin. K Tysonu Barriemu se otočil zády a chtěl jej přetlačit tělem, tato volba mu nevyšla.
     
    22:22
    Ránu Andersona vyrazil Skinner koncem pravého betonu. Nick Suzuki posléze reagoval pozdě, takže nemohl dorážet do odkryté pravé části brány.
     
    22:55
    Ukázkový hit předvedl Darnell Nurse proti Nickovi Suzukimu. V hledišti montrealské arény to jenom nespokojeně zašumělo.
     
    23:21
    Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Mattias Janmark. Sám ovšem vyjel z ideální palebné pozice, forhendem vystřelil mimo tři tyče.
     
    23:54
    Montreal právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče St. Louise odskakují do dvoubrankového náskoku! Zpoza brány Dadonov vymyslel přihrávku na levou stranu k JORDANU HARRISOVI, jenž neváhal a z ostrého úhlu trefil volné místečko u bližší tyčky, Skinner pas na skórujícího hráče vůbec nezaznamenal. Asistence: Jevgenij Dadonov a Johnny Kovacevic.
    23:54 Jordan HARRIS - 2:0
     
    24:45
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Leon Draisaitl. Udržel na zádech dotírajícího Andesona, forhendovou střelu pokryl Jake Allen pravým ramenem.
     
    25:27
    Joel Armia nahazoval po pravém mantinelu. Za bránou touš získal Rafaël Harvey-Pinard, vytočení před bránu se minulo účinkem.
     
    25:58
    Moc dobře Jake Allen věděl, že ránu Nugenta-Hopkinse nemá pevně pod kontrolou. Počkal na vypadnuvší kotouč a obratem ho schoval do lapačky.
     
    26:28
    Domácí mužstvo má šanci ještě navýšit své vedení v přesilové hře. Držením si proti Drouinovi pomohl ve vlastní obranné třetině Cody Ceci.
     
    26:57
    Do levého kruhu dostal pobídku Nick Suzuki. Neváhal a pálil z první, ovšem rozvlnil jenom boční síťku Skinnerovy svatyně.
     
    27:29
    Domácím se nedaří získat zpět útočné pásmo. Michael Matheson byl nucen pod tlakem McDavida zacouvat až za vlastní bránu.
     
    27:47
    Nick Suzuki podržel touš, aby ho nakonec poslal žabičkou do pravého kruhu, odkud Mike Hoffman vystřelil z první do výstroje brankáře.
     
    28:23
    Montreal právě vstřelil branku!
    Početní převaha využita, domácí dělají další důležitý krok směrem k vítězství. Střelu Dadonova z pravého kruhu Skinner ještě vyrazil, avšak jenom před sebe, JOSH ANDERSON měl při dorážce snadnou práci. Asistence: Jevgenij Dadonov a Jonathan Drouin.
    28:23 Josh ANDERSON - 3:0
     
    29:28
    Vysoko vysunul forčekink Mike Hoffman. Dostal pod tlak Dereka Ryana, jenž nakonec vyřešil situaci nahrávkou po pravém mantinelu na Dvoraka.
     
    29:41
    Skoro z minusového úhlu střílel Evander Kane. Jake Allen byl na svém místě, čistý štít udržel po zákroku pravým betonem.
     
    29:57
    Po přerušení hry a faulu Andersona došlo k potyčce mezi Arberem Xhekajem a Victorem Desharnaisem. Oba dostali pětiminutové tresty za bitku, domácí zadák navíc dvě minuty za krosček. Na čtyři minuty je vyloučen Evander Kane za krosček a hrubost, na dvě Josh Anderson za hrubost. Hrát se bude pět na pět.
     
    30:26
    Ryanu Nugentu-Hopkinsovi není přáno. V průběhu zápasu už podruhé zaváhal ve větší příležitosti, nyní trefil pravý beton brankáře.
     
    30:33
    Hráči Canadiens míří do čtyř. Jonathan Drouin proti odpískání faulu vůbec neprotestoval, prohřešku hákování si tedy viditelně byl vědom.
     
    31:11
    Pořádnou dělovku vyslal od modré čáry Evan Bourchard. Jake Allen reagoval v poslední chvíli, zakončil pravým betonem.
     
    31:47
    Connor McDavid útočil na gól roku. S ohromnou lehkostí probruslil soupeřovou defenzivou, aby nakonec minul forhendovým zakončením.
     
    32:22
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je zaděláno na drama! Allen neudržel Hymanovi střelu a o dorážku se přihlásil LEON DRAISAIT, německý forvard umístil hrací předmět za brankovou čáru.. Asistence: Zach Hyman a Evan Bouchard.
    32:22 Leon DRAISAITL - 3:1
     
    32:55
    Po levém mantinelu pronikl do příležitosti Zach Hyman. Vystřelil k pravé tyči, rána však byla poměrně o dost nepřesná.
     
    33:30
    Sledujeme parádní konferenci. Zakončoval ji Connor McDavid a byl to Christian Dvorak, kdo puk zblokoval do ochranné sítě.
     
    33:49
    Connor McDavid vymýšlel oblouček na Ryana Nugenta-Hopkinse, jenž nabral vysokou rychlost, ale Kovacevic soka odstavil tělem.
     
    34:59
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Smazávání náskoku domácích jde Olejářům skvěle! EVANDER KANE si narazil s Darnellem Nursem, vyjel si na střed do lepší palebné pozice a pozdě reagujícího Allena prostřelil mezi betony. Asistence: Darnell Nurse a Evan Bouchard.
    34:59 Evander KANE - 3:2
     
    35:30
    Mattias Janmark vyzval k souboji jeden na jednoho Johnnyho Kovacevice. Domácí zadák se nachytat nenechal, puk soupeři vypíchl.
     
    36:12
    Výborná defenzivní práce i na druhé straně. Jmenovitě od Evana Boucharda, ten ukázkově přišpendlil tělem na mantinel Dereka Ryana.
     
    36:54
    Za obloučkem spěchal Connor McDavid. Zrušil zakázané uvolnění a troufl si na dvojici protihráčů, přičemž neuspěl proti Mathesonovi.
     
    37:34
    Hodně nespokojený je teď s výrokem rozhodčích Evan Bouchard. Vůbec se mu nelíbí, že mu odpískali nedovolené bránění na Joshe Andersona, měl dojem, že si počínal čistě.
     
    37:40
    Bleskově chtěl využít přesilovku Nick Suzuki. Vypálil okamžitě po buly, Stuart Skinner vykopl pravý beton v poslední chvíli.
     
    38:41
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hokejisté v červených dresech získávají zpět dvoubrankové vedení. Kapitán Suzuki nabil na modrou Mathesonovi a obránce se do puku opřel z první, před bránou ho ještě tečoval mimo dosah brankáře RAFAËL HARVEY-PINARD. Asistence: Michael Matheson a Nick Suzuki.
    38:41 Rafaël HARVEY-PINARD - 4:2
     
    39:12
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Jake Allen. Ještě stihl vyklepat kus černé gumy z lapačky a vyrážečkou jej poslal na Christiana Dvoraka.
     
    39:47
    Jesse Puljujärvi se rozjel po pravém mantinelu. S hlavu nahoře přihrával do předbrankového prostoru, kde viděl Zacha Hymana, jenže toho přetlačil David Savard.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Montreal má po druhé třetině slibně nakročeno k vítězství, náskok vylepšil o další gól. Domácí postupně zásluhou tref Jordana Harrise a Joshe Andersona odskočili do vedení o tři góly, ovšem hosté utkání nezabalili a vrátili se na kontakt díky Leonu Draisaitlovi a Evanderu Kaneovi. Poslední slovo nicméně měli v prostředním dějství domácí, mezi střelce utkání se zapsal úspěšnou tečí v přesilové hře Rafaël Harvey-Pinard.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 27 – 21.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Montreal hájí dvoubrankový náskok, ale nečeká jej nic lehkého, protože Edmonton už ve druhé části výrazně zlepšil hru a hlavně v její druhé polovině soupeře přehrával.
     
    40:41
    Do levého mantinelu dojel Tyson Barrie. Kanadský obránce vyslal křižný forhendový projektil na zadní tyč, Jake Allen zasahoval levým betonem.
     
    41:12
    O pozornost si řekl Mike Matheson. Od modré vyslal tvrdý forhendový projektil, který proletěl těsně vedle levé tyčky.
     
    41:48
    Do středního pásma vyvezl kotouč Evan Bouchard. Vzápětí přihrával na střed, jenže Evander Kane dostal kotouč na brusle.
     
    42:17
    Za vlastní bránu vyjel Stuart Skinner. S hlavou nahoře volil rozehrávku vyrážečkou doprava na volného Broberga.
     
    42:30
    Zakázané uvolnění způsobil Leon Draisaitl. Vyhazoval po levém mantinelu a Warren Foegele nedokázal stáhnout velkou ztrátu na Christiana Dvoraka.
     
    42:58
    Montreal právě vstřelil branku!
    Manko tří branek už Edmonton bude stahovat hodně těžko! Po levém mantinelu projel do útočné třetiny Armia, načež zadovkou našel JORDANA HARRISE. Obránce si sjel na více na střed a v postavení mezi dvěma protihráči propálil Skinnera k levé tyčce. Asistence: Joel Armia a Jonathan Drouin.
    42:58 Jordan HARRIS - 5:2
     
    43:27
    Pravou stranou zkusil zahrozit Mattias Janmark. Neuspěl, protože ho na mantinel čistým způsobem poslal Johnny Kovacevic.
     
    44:07
    Christian Dvorak poslal touš do útočné třetiny odrazem o mantinel. Evan Bouchard zvládl rychlostní souboj s Joelem Armiou.
     
    44:44
    Na svou druhou trefu v zápase měl políčeno Rafaël Harvey-Pinard. Forhendové zakončení schoval za obránce, jenže minul bránu.
     
    45:11
    Zakázané uvolnění Canadiens. Michael Matheson přecenil rychlostní schopnosti Nicka Suzukiho, přihrávku poslal mimo jeho dosah.
     
    45:50
    Do přehuštěného prostoru střílel od modré čáry Cody Ceci. Jake Allen zasahovat nemusel, úspěšný blok zaznamenal Arber Xhekaj.
     
    46:22
    Connor McDavid zatím zůstává bez kanadského bodu. Neuspěl ani teď, když dostal nahrávku před bránu, jenže beton Allena nepřehodil natřikrát.
     
    46:51
    A další rána nejproduktivnějšího hráče soutěže. Connor McDavid mířil z levého kruhu na zadní tyč, gólman zasáhl lapačkou.
     
    47:19
    Po přejetí červené čáry Rafaël Harvey-Pinard nahodil do útočného pásma. Joel Armia vyvinul tlak na Tysona Barrieho, ten sáhl k obloučku do střední třetiny.
     
    47:52
    Joel Armia byl při forčekinku příliš aktivní. Pravice rozhodčího vyletěla vzhůru, finský forvard odjel na trestnou lavici z důvodu hákování.
     
    48:06
    Střelu McDavida Allen jenom vyrazil. Ze vzduchu dorážel Evander Kane, ale pouze do výstroje dobře postaveného brankáře.
     
    48:39
    Arénou se ozývá hlasitý potlesk. Způsobil jej Christian Dvorak, který po zisku kotouče úspěšně vyhodil přes všechny čáry středem.
     
    49:12
    Montreal právě vstřelil branku!
    Olejáři jsou zralí na ručník. Kirby Dach v útočném pásmu obral Boucharda a nahrál na střed osamocenému CHRISTIANU DVORAKOVI, centr třetí lajny vstřelil gól v oslabení nechytatelnou ránou do levého víka. Asistence: Kirby Dach.
    49:12 Christian DVORAK - 6:2
     
    50:15
    V levém kruhu zůstal trestuhodně opomenutý Derek Ryan. Této skutečnosti nevyužil, stříleným pasem před bránu našel jenom hokejku Kovacevice.
     
    50:54
    Fanoušci si závěrečné minuty utkání užívají, halou se šíří mexická vlna. Montreal míří na vítězstvím, s nímž se příliš nepočítalo.
     
    51:17
    Mattias Janmark před sebou měl posledního protihráče. Místo kličky volil forhendové zakončení, Michaela Mathesona trefil do levé brusle.
     
    51:48
    Proti třem si věřil Jesse Puljujärvi. Jednoho konkurenta obelstil, ale kličkou do středu nevyzrál na Arbera Xhekaje.
     
    52:20
    Je pochopitelné, že Johnny Kovacevic nikam nespěchá. Derek Ryan musel jet až za bránu soupeře, aby beka přiměl k rozehrávce.
     
    52:49
    Protože dal rozhodčí jasně najevo, že icing pískat nebude, tak Stuart Skinner hrál vyrážečkou, na krátkou vzdálenost nahrál Kulakovi.
     
    53:22
    Dlouho Rafaël Harvey-Pinard držel na zádech Mattiase Janmarka. Zadovkou posléze našel Christiana Dvoraka, ten vysoko přestřelil.
     
    53:56
    Za nahozením Evana Boucharda spěchal Ryan Nugent-Hopkins. U puku byl jako první, ovšem klička na střed se tomuto hráči hrubě nepovedla.
     
    54:30
    Směrem dozadu odjel před forčekujícím protihráčem Jevgenij Dadonov. Bekhendovým pasem pak přenesl hru na volnou pravou stranu, kde čekal Josh Anderson.
     
    54:55
    Zápas se dohrává z povinnosti. Další porci vteřin strávil za vlastní bránou Michael Matheson, trpělivě vyčkal na prostřídání formací.
     
    55:26
    Zach Hyman moc dobře tušil, že ránou ze střední třetiny nemá moc šancí na úspěch. Každopádně vybojoval alespoň buly v útočném pásmu, protože si Allen na rozehrávku netroufl.
     
    55:55
    Nejprve Vincent Desharnais nahazoval na teč, ale od protihráče se k němu puk vrátil, takže vyzkoušel přímou střelu, tu poslal vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    56:19
    V mezikruží si vytvořil prostor ke střele Warren Foegele. Mířil k pravé tyči, Jake Allen zabránil změně stavu lapačkou.
     
    56:47
    Leon Draisaitl si obhodil stojícího Michaela Mathesona, jenže puk si posunul až příliš před sebe, dojel jej za bránou a odtud nepřesně nahrál Kulakovi.
     
    57:28
    Dylan Holloway za bránou soupeře tvrdým hitem dohrál Nicka Suzukiho, navíc získal puk. Nabil Codymu Cecimu, rána z první skončila v boční síti.
     
    57:46
    Defenzivní povinnosti si Jordan Harris splnil na jedničku. Počkal na kličku Zacha Hymana, načež mu puk vypíchl čistým způsobem.
     
    58:27
    Bekhendová nahrávka Mattiase Janmarka o mantinel nebyla dobrým řešením. Přečetl ji Mike Hoffman, načež volil nahození do střední třetiny.
     
    58:53
    Po zblokované ráně Boucharda se kotouč odrazil k Dereku Ryanovi, tomu zabánil v zakončení do odkryté poloviny brány Michael Matheson svou hokejkou.
     
    59:32
    Od pravého mantinelu Rafaël Harvey-Pinard vyzkoušel natlačení před bránu. Neuspěl, konečnou mu vystavil Darnell Nurse.
     
    59:54
    Poslední útok střetnutí patřil Canadiens. Útočné pásmo navštívil Michael Pezzetta, obránce Tyson Barrie pokryl bekhendovou nahrávku před bránu.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Montrealu se postarali o překvapení, když v domácí aréně rozstříleli favorizovaný Edmonton 6:2.

    Domácí zahájili střetnutí hodně aktivně a odměnou jim byl vedoucí gól. Postupně si vybudovali tříbrankový náskok, ovšem soupeř nesložil zbraně a vrátil se na kontakt, jenže od té doby stříleli do černého jenom domácí. Dvoubrankový náskok jim vrátil Rafaël Harvey-Pinard a ve třetí třetině přidal svůj druhý gól v utkání obránce Jordan Harris, v oslabení uzavřel gólový zápis utkání Christian Dvorak.

    Svěřenci kouče St. Louise navázali na vítězství nad Islanders tím nejlepším možným způsobem a v tabulce Východní konference se přiblížili čtrnácté Ottawě na rozdíl tří bodů. Edmonton si v Západní konferenci pohoršil na pátou příčku, předskočil jej Seattle.
     
    Utkání přihlíželo 21 105 diváků.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 30 – 31 | Přesilová hra: 2/3 – 1/6 | Trestné minuty: 21 – 15

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Jake Allen (MTL) – 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,5 %, odchytal 60:00
    Stuart Skinner (EDM) – 24 zákroků, 6 OG, úspěšnost 80,0 %, odchytal 59:16

    Česká a slovenská stopa
    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání
    1. Jordan Harris (MTL) – 2+0
    2. Jake Allen (MTL) – 29 zákroků
    3. Alex Belzile (MTL) – 1+0 (21:18:17)
    Montreal zaznamenal druhé vítězství během dvou dnů

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Belzile (Pezzetta, Ylönen), 24. Harris (Dadonov, Kovacevic), 29. Jos. Anderson (Dadonov, Drouin), 39. Harvey-Pinard (Matheson, Suzuki), 43. Harris (Armia, Drouin), 50. Dvorak (Dach) – 33. Draisaitl (Hyman, Bouchard), 35. E. Kane (Nurse, Bouchard)


    Montreal Canadiens: Allen (Montembeault) – Savard (A), Xhekaj, J. Barron, Matheson, Kovacevic, Harris – Jos. Anderson (A), Suzuki (C), Harvey-Pinard – Hoffman, Dach, Dadonov – Drouin, Dvorak, Ylönen – Belzile, Pezzetta, Armia.
    Trenér: Martin St. Louis

    Edmonton Oilers: S. Skinner (Campbell) – Ceci, Nurse (A), Barrie, Kulak, Bouchard, Broberg, Desharnais – Ryan, McDavid (C), E. Kane – Hyman, Draisaitl (A), R. McLeod – Janmark, Nugent-Hopkins, Puljujärvi – Holloway, Foegele.
    Trenér: Jay Woodcroft

    Rozhodčí: MacDougall, Rehman – Gawryletz, McNamara

    Diváci: 21 105
    bahis siteleri