Švýcarsko – Česko cz 1:2 (po pr.) | Švédsko – Finsko 3:1 (kon.)
po prodl.
Švýcarsko
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Česko
Neděle 12.02.2023, 12:00 • Malmö Arena, Malmö, Švédsko • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Přeji vám krásný nedělní den ze švédské Malmö Areny, kde se od pravého poledne utká Česko se Švýcarskem. Tímto jste k poslednímu zápasu národního týmu v rámci třetího dílu Euro Hockey Tour srdečně zváni. Přeji příjemné čtení.
     
    Vzájemné zápasy

    Češi se s výběrem Švýcarska v letošní sezóně střetli už dvakrát. Oba odehrané zápasy byly velmi vyrovnané, vítěz vždy vyšel jen z jednogólového náskoku.

    Poprvé se tyto dva týmy utkaly v listopadu v rámci turnaje Karjala. Šlo o vyrovnanou bitvu, ve které se muselo rozhodovat až v nastavené pětiminutovce. V ní se prosadil Noah Rod a rozhodl o těsné výhře Švýcarska nad Českem 3:2. Ze současného výběru Kariho Jalonena bodovali Jiří Smejkal s Filipem Chlapíkem. Na druhé straně to byl sedmadvacetiletý zadák Lugana Mirco Müller.

    Druhý vzájemný zápas se odehrál na Švýcarských hokejových hrách a zde byli úspěšnější Češi. V prvních dvou třetinách žádný gól nepadl, v té třetí padly branky tři, z toho dvě za záda švýcarského gólmana. Z hráčů nominovaných i na švédské Beijer Hockey Games bodovali Jakub Flek a Jiří Smejkal.
     
    Švýcarsko
    Trenér Fischer složil pro Beijer Hockey Games velmi mladý tým, vždyť nejstarším hráčem je třicetiletý Sven Senteler. Přesto si v národním dresu už většina borců zahrála, svůj první zápas za seniorskou reprezentaci si mohou odškrtnout pouze beci Nethan Vouardoux, David Aebischer a Lian Bischel. Svůj debut vyhlíží také útočník Simon Knak. Až na jednu výjimku vybral hlavní kouč hokejisty působící v tamní nejvyšší hokejové soutěži. Jediný Lian Bichsel působí ve švédské SHL.

    V obranných řadách budou Švýcaři spoléhat na Michaela Foru a Mirca Müllera, kteří se mohou pyšnit titulem vicemistra světa ze šampionátu v Dánsku. Naopak česká defenzíva by se měla hlavně mít na pozoru před Fabricem Herzogou, jenž se už představil na třech mistrovstvích světa a dvou olympijských hrách. Hru mezi nejlepšími celky světa a pod pěti kruhy si vyzkoušel také další forvard Calvin Thürkauf.

    Švýcaři jsou stálým účastníkem Euro Hockey Tour poprvé, když nahradili vyloučené Rusko. Hokejisté s helvétským křížem na prsou ale dokazují, že se právem řadí mezi nejlepší evropské týmy. Na výhru v základní hrací době ale v letošním ročníku stále čekají.

    Velmi blízko jí byli v úvodním utkání Beijer Hockey Games proti Finsku, kde dlouho vedli o tři branky. Tým Suomi ale dokázal i díky dvěma bodům exhradeckého tahouna Ahtiho Oksanena zabojovat, a zápas tak dospěl až do nájezdů. V nich uspěl jen jeden hráč a nemohl to být nikdo jiný než právě zmiňovaný Oksanen. Na druhé straně se skvělým výkonem blýskl nováček Simon Knak, který zapsal dva body za gól a asistenci.

    V sobotním zápase proti Tre Kronor se výběru Patricka Fischera dařilo o poznání hůř. První velkou šanci měl sice na svědomí švýcarský Mirco Müller, jenž dorážel před brankářem úplně sám. Poté už však měli utkání ve svých rukou domácí Švédi, kteří se poprvé prosadili na konci deváté minuty. Poté si Seveřané vytvořili nespočet dalších šancí, nicméně hráči ze země helvétského kříže všem nebezpečným pokusům odolávali. To se změnilo až v čase 56:08, kdy pojistil výhru modrožlutých Oscar Lindberg.

    Nominace Švýcarska:
    Brankáři:
    Sandro Aeschlimann (Davos), Melvin Nyffeler (Rapperswil-Jona), Ludovic Waeber (ZSC Lions).

    Obránci:
    David Aebischer, Nathan Vouardoux (oba Rapperswil-Jona), Lian Bichsel (Leksands, SWE), Michael Fora (Davos), Lukas Frick (Lausanne), Tobias Geisser (Zug), Roger Karrer (Genève-Servette), Mirco Müller (Lugano).

    Útočníci:
    Fabrice Herzog, Sven Senteler, Yannick Zehnder (všichni Zug), Luca Hischier, Mike Künzle (oba Biel-Bienne), Thierry Bader (Bern), Nando Eggenberger (Rapperswil-Jona), Ken Jäger (Lausanne), Simon Knak (Davos), Dario Meyer (Kloten), Marco Miranda (Genève-Servette), Willy Riedi (ZSC Lions), Sandro Schmid (Fribourg-Gottéron), Calvin Thürkauf (Lugano).

    Trenér – Patrick Fischer.
     
    Česko
    Češi ve čtvrtek zažili povedený vstup do turnaje, v úvodním zápase porazili domácí Švédsko 2:1 po prodloužení. Skóre otevřel v přesilovce na konci první třetiny Jan Kovář po dorážce rány Dominika Lakatoše od modré. Hráči Tre Kronor krátce po zahájení závěrečného dějství srovnali, nakonec základní hrací doba na určení vítěze nestačila. V nastavené pětiminutovce rozhodl Lukáš Klok, který se vydal s kapitánem Janem Kovářem do přečíslení dva na jednoho. Gólman Lars Johansson neměl proti střele českého obránce do zcela odkyté klece sebemenší šanci.

    Trenérské duo Kari Jalonen – Libor Zábranský udělalo pro sobotní duel hned několik změn na soupisce. Mezi tři tyče se postavil Petr Kváča, do hry se poprvé zapojili útočníci Oscar Flynn a Adam Musil, po boku Pavla Pýchy nastoupil zadák Vojtěch Mozík. Naopak bez práce byl nováček Ondřej Vála a forvardi Lukáš Jašek a Kryštof Hrabík. Více prostoru na ledě bylo dopřáno také olomouckému mladíkovi Janu Bambulovi, jenž si pozici třináctého útočníka vyměnil s Michalem Kovařčíkem.

    Prvních deset minut se Finové prakticky nepodívali z obranného pásma. Zbytek utkání se ovšem pro český výběr stal noční můrou. Do konce úvodní dvacetiminutovky využila země tisíce jezer dvě velké šance, do kabin tak odcházela šťastnější. Prostřední část hry národnímu týmu vůbec nevyšla. Během prvních čtyř minut lovili Češi ze své sítě dva další zásahy, což bylo hlavně na Petra Kváču moc. Do brány tak nastoupil Aleš Stezka.

    Vítkovický gólman držel nulu necelé čtyři minuty, kdy ho prostřelil Vili Saarijärvi. Do sirény se reprezentace Suomi prosadila ještě jednou, bylo tak prakticky rozhodnuto. Totální výprask ještě mírnil v čase 41:31 Hynek Zohorna, další z borců v červených dresech ale na finského gólmana nevyzrál.

    Hráčům se po debaklu jen těžko hledala správná slova. Pokud budou chtít dnes uspět, musí se dát znovu do kupy a zápas zahájit s čistou hlavou. Jinak proti motivovaným Švýcarům nebudou mít příliš velké šance na vítězství.


    Nominace Česka:
    Brankáři:
    Petr Kváča (Bílí Tygři Liberec), Aleš Stezka (HC VÍTKOVICE RIDERA), Jan Lukáš (HC Olomouc).

    Obránci:
    Lukáš Klok (HC Lugano, SWI), Petr Zámorský (HC Škoda Plzeň), Libor Zábranský (Jukurit, FIN), Jakub Jeřábek (HC Oceláři Třinec), Vojtěch Mozík (Rögle BK, SWE), Michal Jordán (SC Rapperswil-Jona Lakers, SWI), Michal Kempný (HC Sparta Praha), Pavel Pýcha (BK Mladá Boleslav), Ondřej Vála (HC Dynamo Pardubice).

    Útočníci:
    Ondřej Beránek, Jiří Černoch (oba HC Energie Karlovy Vary), Hynek Zohorna, Jiří Smejkal (oba IK Oskarshamn, SWE), Jakub Flek (HC Kometa Brno), Jan Kovář (EV Zug, SWI), Kryštof Hrabík (HC Škoda Plzeň), Filip Chlapík (HC Ambri-Piotta, SWI), Lukáš Jašek (Pelicans, FIN), Michal Kovařčík (Jukurit, FIN), Vladimír Sobotka (HC Sparta Praha), Adam Musil (HC Dynamo Pardubice), Jan Bambula (HC Olomouc), Dominik Lakatoš (HC VÍTKOVICE RIDERA), Oscar Flynn (Bílí Tygři Liberec).

    Trenér – Kari Jalonen.
     
    Hezké dopoledne ze švédského Malmö! Za necelou hodinu nastoupí svěřenci Kariho Jalonena k poslednímu utkání na letošních Beijer Hockey Games. Češi po nepovedeném střetnutí s Finskem udělali pár změn v sestavě, proti zemi helvétského kříže nastoupí i zadák Ondřej Vála a útočníci Lukáš Jašek a Kryštof Hrabík. Naopak do zápasu nezasáhnou forvardi Dominik Lakatoš, Ondřej Beránek a obránce Jakub Jeřábek.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Aeschlimann (Nyffeler) – Frick (A), Fora (C), Mi. Müller, Gross, Bichsel, Vouardoux, Geisser, Delémont – Zehnder, Thürkauf (A), Herzog – Knak, Jäger, Künzle – Bader, Schmid, Miranda – Riedi, Senteler, Meyer.
    Trenér: Patrick Fisher

    Česko: Stezka (Kváča) – Zámorský, Jordán, Mozík, Kempný, Pýcha, Klok, Zábranský, Vála – Chlapík, Kovář (C), Smejkal (A) – Jašek, Sobotka (A), H. Zohorna – Flynn, Musil, Kovařčík – Hrabík, Černoch, Flek – Bambula.
    Trenér: Kari Jalonen

    Rozhodčí: Björk, Holm – Jonsson, Yletyinen.
     
    Národní tým odehraje klání ve své bílé sadě dresů, novinkou však budou oranžové rukávy na podporu projektu O kapku lepší hokej. Následně půjdou tyto dresy do dražby, vítěžek z ní bude předán na účet Nadačního fondu Kapka naděje.
     
    Jako první se na ledovou plochu vydala čtyřeci rozhodčích, hned za nimi nastoupil výběr Česka. Švýcaři jdou jako poslední.
     
    Před úvodním buly ještě zazní národní hymny obou reprezentací.
     
    Jan Kovář se s Calvinem Thürkaufem pomalu chystají do středového kruhu, kde za malou chvíli bude vhozeno úvodní buly dnešního klání. Ještě jednou přeji příjemné čtení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Na vhazování jsou úspěšnější Čiši. Filip Chlapík zavezl kotouč do útočného pásma, kde našel Zámorského, jenž na švýcarskou svatyni vypálil z pravého kruhu.
     
    00:58
    Národní tým za svou klecí vystřídal a založil další útočnou akci, nicméně tu zmařil ofsajd.
     
    01:06
    Trestuhodné nahození Vojtěcha Mozíka skončilo na hokejkách soupeře.
     
    01:29
    Michal Kempný předal kotouč Jaškovi, ten z pravého kruhu vyslal nebezpečnou střelu, kterou zastavila branková konstrukce!
     
    02:05
    Češi si opět tlačili před švýcarskou bránou, odtud je ale domácí vým vyhnal do středního pásma.
     
    03:12
    Hrací předmět nebezpečně poskakoval před Stezkou, naštěstí žádný z hráčů v červených dresech nedokázal puk usměrnit za brankovou čáru.
     
    03:39
    Kvůli Sobotkově kličce na modré čáře je odpískáno postavení mimo hru.
     
    03:54
    Švýcaři vydolovali kotouč ze středního pásma, Michael Fora hledal volného Simona Knaka před českou svatyní, tomu ale zablokovali obránci hůl, a tak nemohl zakončit.
     
    04:33
    Jakub Flek mohl potrestat nepovedenou rozehrávku soupeře z vlastního pásma, jeho ránu z mezikruží ale dokázal jeden ze Švýcarů zblokovat.
     
    05:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní tým se ujímá vedení. Adam Musil našel perfektní přihrávkou osamoceného JAKUBA FLEKA na modré čáře, brněnský rychlík nabral neskutečnou rychlost a najel si před Sandra Aeschlimanna, jehož překonal střelou nad vyrážečku. Asistence: Adam Musil a Lukáš Klok.
    05:13 Jakub FLEK - 0:1
     
    05:39
    Jakub Flek objel švýcarskou svatyni a zpoza brány vyslal šikovný pas na Jiřího Černocha, který klec protivníka jen o malý kousek přestřelil.
     
    06:46
    Švýcaři by rychle chtěli na českou branku odpovědět, do koncovky je ovšem dobrá hra zadáků v bílých dresech příliš nepouští.
     
    07:21
    Nahození národního týmu skončilo v ochranné síti, následovat bude komerční přestávka.
     
    07:27
    Švýcaři se nemohou protlačit přes střední pásmo. Rozehrávka Liana Bichsela našla pouze Jana Kováře, přechod Čechů do pásma ale zastavil ofsajd.
     
    07:52
    Sven Senteler si nyní se svými spoluhráči nerozumněl, je odpískáno další postavení mimo hru.
     
    08:01
    Ani čeští hokejisté se nedomluvili, po vyhraném buly vyhodil Lukáš Klok až na zakázané uvolnění.
     
    08:17
    Adam Musil se neprotáhl kolem pravého mantinelu, nicméně Česko stále drží černou pryž u klece Sandra Aeschlimanna.
     
    08:59
    Sandro Schmid si udělal krátký výlet před Aleše Stezku, puk mu ale následně přeskočil hokejku, a tak mohou hrát opět hráči se lvem na hrudi.
     
    09:44
    Calvin Thürkauf po zaváhání Michala Jordána pálil z levého kruhu, Laeš Stezka si připisuje pohotový zákrok ramenem.
     
    10:02
    Švýcaři znovu vyhodili přes všechny čáry, vhazovat se bude v jejich obranném pásmu.
     
    10:11
    Hráči ze země helvétského kříže rozehráli z vlastního pásma, pro kotouč si za svou statyni vyjel Aleš Stezka, avšak jako první byl u kotouče švýcarský útočník Ken Jäger. Naštěstí se k zakončení do prázdné nedostal. Poté vznikl v českém obranném pásmu veliký závar, další velkou příležitost měl Simon Knak, ani jeho pokus se však s úspěchem nesetkal.
     
    10:56
    Velký tlak Švýcarů ukončuje až Aleš Stezka, následuje komerční přestávka.
     
    11:19
    Hynek Zohorna propasíroval kotouč až před švýcarskou bránu. Jašek se na modré zmocnil kotouče a snažil se jej poslat Janu Kovářovi na teč, český kapitán ale na puk nedosáhl.
     
    12:03
    Nyní se hra opět přesunula před vítkovického gólmana. Švýcaři si párkrát prohodili kotouč po mantinelu, k žádné střele ale prostor nenašli.
     
    12:51
    Adam Musil dorážel hrací předmět, jenž se najednou odrazil od zadního mantinelu, Sandro Aeschlimann své betony dokázal zavčas přitisknout k sobě, a tak puk brankovou čáru nepřešel.
     
    13:16
    Kryštof Hrabík se snažil dohonit puk mířící na zakázané uvolnění, úspěšnější byl ale jeho švýcarský protivník, a tak se bude vhazovat před Stezkou.
     
    13:49
    Ken Jäger prověřil českého brankáře z pravého kruhu, kotouč jen těsně proletěl kolem protější tyče.
     
    14:03
    Následuje komerční přestávka, vhazovat se bude po Kovářově střele po pravici Sandra Aeschlimanna.
     
    14:06
    Na vhazování byli sice úspěšnější Švýcaři, kotouč se jim ale podařilo dostat jen do středního pásma.
     
    14:36
    Přečíslení hráčů v červeném si jeden z českých beků srazil do vlastní klece, naštěstí Aleš Stezka byl pohotový a nechtěnou teč svého spoluhráče schoval pod betonem.
     
    15:44
    Sobotkovo nahození zůstalo ležet ve švýcarském brankovišti, následně se k několika dorážkám dostal Jan Kovář s Filipem Chlapíkem. Nakonec se puku zmocnila obrana a nebezpečí zažehnala.
     
    16:50
    Švýcarská reprezentace kombinuje kolem české klece, jejich tlak zastavil až nedovolený zákroke Lukáše Kloka na forvarda Thierryho Badera.
     
    16:58
    Vyloučení v týmu Česko:
    Lukáš Klok – 5 min., vražení na hrazení.
     
    16:58
    Rozhodčí ještě celou situaci zkoumají na videu, nicméně český zadák se už vyhřívá na trestné lavici.
     
    16:58
    Hlavní sudí byl na Lukáše Kloka velice přísný, národní tým teď čeká pětiminutové oslabení.
     
    17:03
    Ihned po vyhraném buly vyhazuje Michal Kempný.
     
    17:22
    Švýcaři rozehrávají z vlastního pásma, zatím však neúspěšně. Následně Michal Kempný opět vyhodil až na zadní mantinel.
     
    17:57
    Čeští hokejisté takticky drželi kotouč za vlastní brankou, následně se hracího předmětu zmocnil Jakub Flek a opět jej poslal až na druhou stranu kluziště.
     
    18:47
    Kotouč je opět venku z českého obranného pásma, národní tým tuhle početní nevýhodu zatím zvládá skvěle, naopak Švýcaři, pokud chtějí pomýšlet na vstřelení branky, budou muset svou taktiku lehce vylepšit.
     
    19:00
    Běží poslední minuta prvního dějství.
     
    19:03
    Z pravého kruhu pálil po souhře na modré Yannick Zehnder, jeho tvrdý projektil skončil pouze v náručí Aleše Stezky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Prostřední část hry začne přibližně v 12:51.
     
    Úvodní dvacetiminutovka vyšla lépe České hokejové reprezentaci. První velkou šanci zaznamenal už po devadesáti sekundách Lukáš Jašek, jenž nastřelil brankovou konstrukci. V čase 5:13 se poprvé měnilo skóre. Adam Musil vyslal Jakuba Fleka do úniku, který forvard s číslem 91 na zádech proměnil střelou pod horní tyč. Následně mohl zvýšit české vedení Jiří Černoch, avšak švýcarskou klec přestřelil. V závěru první třetiny vyfasoval Lukáš Klok trest na pět minut. Česko už z něj tři minuty úspěšně ubránilo, zbylých 120 sekund na něj čeká po úvodním vhazování druhé periody.
     
    Statistiky po první třetině:
    Střely – 7:7
    Vhazování – 12:7
    Hity – 4:6
     
    Česká hokejová reprezentace se už pomalu chystá na ledové ploše. Nyní ji budou čekat ještě pikantní necelé dvě minuty z předchozího trestu Lukáše Kloka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Úvodní buly mají na svých hokejkách Švýcaři, kteří se ihned ženou do útoku. Zátím se jim však nedaří usadit v pásmu, národní tým už dvakrát vyhodil.
     
    21:09
    Yannick Zehnder pálil z pravého kruhu mimo tři tyče, kotouč pak následně od zadního mantinelu doputoval až do středného pásma.
     
    21:39
    Calvin Thürkauf se dostal k zakončení ze slotu, trefil však jen výstroj Aleše Stezky.
     
    21:57
    Češi hrají v plném počtu.
     
    22:42
    Willy Riedi se protáhl kolem pravého mantinelu a Švýcaři se tak najednou dostali do přečíslení dva na jednoho. Švýcarský forvard ještě hledal Mirca Müllera, ten před českou svatyní pouze promáhl.
     
    23:24
    Na druhé straně vyslal nebezpečný pokus Filip Chlapík, gólman Švýcarů si nebyl se svým zákrokem vůbec jistý, avšak kotouč udžel ve své výstoji.
     
    24:06
    Českou kombinaci na modré pokazil Noah Delémont vypíchnutím puku do středního pásma.
     
    24:15
    Obrovská šance hráčů ze země helvétského kříže! Sven Senteler hledal na druhé straně českého brankoviště zcela volného Willyho Riedigo, proti jeho zakončení do téměř odkryté klece se Aleš Stezka stačil velkolepě přesunout a pokus beka soupeře schovat lapačky.
     
    25:16
    Česká protiakce skončila hned za útočnou modrou, následně nerozehráli dobře ani Švýcaři, a tak může kombinovat opět národní tým.
     
    26:04
    Zámorský se v dobré střelecké pozici snažil přihrát na Filipa Chlapíka, k němu se už hrací předmět ale nedostal.
     
    26:26
    Tvrdá pumelice Michala Jordána minula klec protivníka o několik metrů.
     
    27:19
    Adam Musil sebral Hercogovi puk na modré a vydal se za švýcarskou bránu. Zpoza ní ještě hledal Lukáše Kloka na modré, jeho pokus ovšem neměl gólové parametry.
     
    28:13
    Jakub Flek přebruslil všechny švýcarské beky, v útočném pásmu však kotouč ztratil po nepřesné přihrávce na Jiřího Černocha.
     
    28:18
    Přechod hráčů v červených dresech do útočného pásma zastavil ofsajd. Následuje komerční přestávka.
     
    28:18
    Střídání v týmu Švýcarsko:
    ze hřiště odchází Sandro Aeschlimann, přichází Melvin Nyffeler.
     
    28:18
    Trenér Patrick Fisher se rozhodl pro zajímavý tah, do brány místo Sandra Aeschlimanna se teď podívá Melvin Nyffeler.
     
    29:07
    Útok českých hráčů skončil pouze v rohu kluziště.
     
    29:51
    Národní tým zamčel Švýcary v obranném pásmu. Jan Kovář si několikrát vyměnil puk za bránou s Michalem Jordánem a Filipem Chlapíkem, žádnou střelu borci se lvem nahrudi ale nevytvořili.
     
    30:54
    Tři švýcarští hráči se na modré čáře srazili, což je následně vystavilo až do ofsajdu. Po téhle komické situaci následuje komerční přestávka.
     
    31:06
    Kovařčík se hnal sám na švýcarského gólmana, následně ale přibrzdil a počkal na své spoluhráče.
     
    31:42
    Švýcaři pouze vyvezli kotouč za útočnou modrou čáru, poté se všichni hráči v červených dresech odebrali na střídačku.
     
    32:11
    Vojtěch Mozík prověřil pozornost Melvina Nyffelera střelou z neutrální zóny, jeho tvrdá rána proletěla jen pár centimetrů od levé tyčky.
     
    33:04
    Lukas Frick se na modré opřel do puku, jeho tvrdá pumelice vyletěla až do ochranné sítě.
     
    33:14
    Češi si nyní příliš nerozumněli, jejich protiakci zastavuje postavení mimo hru.
     
    33:28
    Fabrice Herzog se nedokázal s kotoučem protlačit až před Aleše Stezku, vítkovický gólman tak nemusel zasahovat.
     
    34:17
    Michael Fora rozehrál za vlastní klecí na Fabriceho Herzoga, jeho pumelice z pravého kruhu našla pouze Stezkovu lapačku.
     
    34:32
    Probíhá komerční přestávka, vhazovat se bude v obranném pásmu Česka.
     
    34:33
    Lukas Frick chtěl pálit ihned po vyhraném buly, avšak hrací předmět mu přeskočil čepel hole, a tak se Švýcaři sami vyhnali z útočné třetiny.
     
    35:17
    Michal Kempný odzbrojil švýcarského forvarda a přes celé kluziště přihrál na rozjetého Oscara Flynna. Liberecký útočník vyslal na Melvina Nyffelera střelu z ostrého úhlu, tu si gólman domácích pohlídal.
     
    35:51
    Švýcaři po zajímavé příležitosti Česka vyhazují až na zakázané uvolnění.
     
    36:26
    Národní tým vybojoval puk za vlastní svatyní, při rozehrávce ale o kotouč přišla. Nico Gross chtěl trestuhodnou přihrávku Čechů potrestal ránou z levého kruhu, Aleš Stezka je nicméně nadále stoprocentní.
     
    37:04
    Sobotka hledal za švýcarskou klecí Lukáše Jaška, ten chtěl překvapit soupeřova gólmana zakončením zpoza brány, skulinku z levé tyče ale nenašel.
     
    38:41
    Michael Fora se natlačil před českého gólmana, před nímž hledal ještě spoluhráče na protější tyči, Aleš Stezka se opět stačil včas přesunout.
     
    39:00
    Běží poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:29
    Švýcaři kombinují v útočném pásmu, prostor ke střele však nenašli.
     
    39:48
    Na výlet před Melvina Nyffelera vydal Michal Kovařčík, jeho pokus od modré ale byl zblokován do rohu kluziště.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Závěrečné dějství začně přibližně v 13:39.
     
    Druhá dvacetiminutovka žádný gól nepřinesla. Na začátku prostřední periody si zajímavou příležitost vytvořili Švýcaři, zakončení Willyho Reidiho do zcela odkryté klece zneškodnil Aleš Stezka skvělým zákrokem. V polovině hrací doby se Švýcaři rozhodli vyměnit gólmana, do brány se tak postavil Melvin Nyffeler. Těsně před sirénou zahrozil Lukáš Jašek stahovačkou zpoza klece, za brankovou čáru ale puk nakonec nedostrkal.
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Střely – 13:10 (7:7, 6:3)
    Vhazování – 20:10 (12:7, 8:3)
    Hity – 12:13 (4:6, 8:7)
     
    Jakub Flek, střelec prvního a zatím jediného gólu utkání, přivádí český výběr do posední dvacetiminutovky národního týmu na Beijer Hockey Games.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Po úvodním vhazování se úplně sám před švýcarského gólmana protlačil Jiří Smejkal, jenž ještě kotouč postrčil na Jana Kováře, ten však nemířil přesně.
     
    40:17
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Lukas Frick – 2 min., podrážení.
     
    40:44
    Češi museli svou první přesilovku v zápase rozherávat ze středního pásma. Po přihrávce Lukáše Jaška přeskočil puk hokejku Zámorského, Češi se tak museli vrátit až před Laeše Stezku.
     
    41:36
    Švýcarům se opět podařilo vyhodit, Sobotka rozehrává za vlastní bránou.
     
    42:09
    Kotouč nebezpečně poskakoval ve švýcarském brankovišti, žádný z hráčů v bílých dresech jej ale mezi tři tyče usměrnit nedokázal.
     
    42:17
    Švýcaři hrají v plném počtu.
     
    42:47
    Calvin Thürkauf trefil z pravého rohu útočného pásma pouze bránícího hráče, kotouč následně skončil až v ochranné síti nad českou klecí.
     
    43:09
    Jiří Černoch vydoloval puk z bruslí švýcarských hráčů a nabil Jakubovi Flekovil, jenž nastřelil pouze beton Nyffelera.
     
    43:47
    Švýcarům se nevydařila přihrávka na útočné modré, čehož využil Smejka, jenž zamířil úplně sám na švýcarskou klec. Gólmana soupeře ale pokusem mezi nohy nepřekonal.
     
    44:26
    Na druhé sgtraně pálil z pravého kruhu Sandro Schmid, jeho pokus pouze rozvlnil boční síť.
     
    45:40
    Pokus Mikeho Künzleho po pobídce Sandra Schmida si Aleš Stezka pohlídal.
     
    45:51
    Švýcaři se opět snaží dobít útočné pásmo, skvělá hra českých zadáků na modré jim však jejich snahu velmi stěžuje.
     
    46:17
    Mirco Müller prověřil českého brankáře pumelicí od modré, ani on ale na Aleše Stezku zatím nenašel recept.
     
    46:46
    Po rychlém průniku Filipa Chlapíka zakončeném střelou z levé strany bude následovat komerční přestávka.
     
    46:57
    Simon Knak nebyl úspěšný s přechodem do útočného pásma. Kotouč si tak převzal Ken Jäger, prokličkoval se až před Aleše Stezku, avšak zakončil mimo tři tyče.
     
    48:02
    Švýcaři opět operují v útočné zóně, odkud je vyhnal Hynek Zohorna úspěšným blokem na modré.
     
    48:25
    Sven Senteler pálil z prostoru mezi kruhy, Aleš Stezka jeho ostrý projektil zblokoval do ochranné sítě.
     
    48:49
    Kotouč po další střele Švýcarů opustil hrací plochu, vhazovat se tak bude v českém obranném pásmu.
     
    49:01
    Jakub Flek šikovně zbavil Nathana Vouardouxe kotouče na modré, avšak puku se nezmocnil. Následně Švýcaři vyhofdili až na zakázané uvolnění.
     
    49:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jan Kovář zvítězil na buly, kotouče se ujal Vojtěch Mozík, který postrčil puk na Filipa Chlapíka, ten vyslal plachtící nahození na bránu, před níž stál Jiří Smejkal, který tečoval černou pryž do švýcarské klece. Asistence: Filip Chlapík a Vojtěch Mozík.
     
    49:22
    Gól nakonec po přezkoumání u videa nebyl kvůli vysoké holi uznán, Češi tak zase vedou pouze o jednu branku.
     
    49:54
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Michael Fora – 2 min., sekání.
     
    50:31
    Češi zavřeli soupeře v obranném pásmu, jako první pálil od modré Michal Kempný, avšak kotouč minul bránu. Následně se Švýcarům podařilo osvobodit.
     
    51:21
    Oscar Flynn zachytil švýcarské nahození na modré, nicméně za malou chvíli o puk znovu přišel, a tak se bude muset vrátit za Stezkou.
     
    51:54
    Švýcaři hrají v plném počtu.
     
    52:22
    Hrací předmět před českou svatyní nebezpečně vyletěl do vzduchu, jako první se jej naštěstí ujala obrana národního týmu.
     
    52:54
    Jakub Flek se znovu hnal úsplně sám na Melvina Nyffelera, tentokráte se jeho zakončení s úspěchem nesetkalo.
     
    53:12
    Vyloučení v týmu Česko:
    Vojtěch Mozík – 2 min., podrážení.
     
    53:12
    Před českým oslabením ještě čeká národní tým krátká komerční přestávka.
     
    53:22
    Ken Jäger hledal ve slotu připraveného Knaka, tomu zablokovali čeští obránci hůl, a tak nevystřelil.
     
    53:43
    Švýcarští útočnící se natlačili do českého gólmana, kterého vzápětí dokonce zalehli. Kvůli tomu byli vykázáni z útočného pásma, vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    54:06
    Ondřej Vála se zmocnil čené pryže za vlastní klecí a po mantinelu vyhodil až do středního pásma.
     
    54:36
    Jakub Flek se mohl ve vlastním oslabení vydat do protiútoku, raději však zamířil na střídačku.
     
    55:15
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Těsně před koncem početní výhody Švýcarů je vyrovnáno! MIKE KÜNZLE se natlačil do slotu a vypálil k protější tyči. Bohužel před českou svatyní stál bránící Ondřej Vála, který kotouč přizvedl přesně pod víko. Aleš Stezka proti rychlé změně trajektorie puku neměl sebemenší šanci. Asistence: Calvin Thürkauf a Michael Fora.
    55:15 Mike KÜNZLE - 1:1
     
    56:53
    Švýcaři po vstřelené brance jsou jako na koni, český výběr se cvůbec nedostává z vlastního pásma.
     
    57:20
    Po dalším zákroku Aleše Stezky vjíždí na ledovou plochu uklízeči ledu, probíhá totiž další komerční přestávka.
     
    57:25
    Nahození Nica Grosse tečoval těsně před českou bránou Fabrice Herzog, puk jen těsně proletěl kolem protější tyče.
     
    58:00
    Zbývají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:07
    Národní tým se nemůže vůbec sehrát, nyní vyhodil přes všechny čáry.
     
    58:22
    Jan Kovář vydoloval puk zpod ležících hráčů, přihrál však jen připravenému Tobiasi Geisserovi na modrou. Švýcarský bek nepálil přesně, kotouč pouze zaduněl o zadní mantinel.
     
    59:36
    Češi už pouze dohrávají základní dobu za svou klecí, o vítězi zápasu rozhodne až nastavení či nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí třetině měli Češi nespočet šancí, jako byl například únik Jakuba Fleka, avšak žádná gólem neskončila. Naopak v čase 55:15 potrestal nedisciplinovanost národního týmu Mike Künzle. Prodloužení začne přibližně za minutu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:03
    Jan Kovář úvodní buly prohrál, prodloužení tak budou začínat Švýcaři.
     
    60:12
    Švýcaře se vystavili do úmyslného ofsajdu, tentokráte na vhazování už byli úspěšnější Češi, kteří zakládají první útok.
     
    60:41
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Calvin Thürkauf – 2 min., nedovolené bránění.
     
    60:41
    Národní tým bude mít možnost rozhodnout ve čtyřech hráčích proti třem.
     
    60:41
    Kari Jalonen si před početní výhodou ještě vzal oddechový čas, při němž si Češi domlouvají taktiku ke vstřelení vítězné branky.
     
    60:43
    Na vhazování byli úspěšnější Švýcaři, kterým se vzápětí podařilo vyhodit.
     
    61:14
    Filip Chlapík si párkrát vyměnil puk s Michalem Kempným, ke střele se ale ještě Češi neodvážili.
     
    61:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní tým se stává vítězem dnešního utkání! Michal Kempný našel před klecí volného FILIPA CHLAPÍKA, jenž měl na střelu, kterou umístil k protější tyči, spoustu času, a tak se nemýlil. Asistence: Michal Kempný a Hynek Zohorna.
    61:33 Filip CHLAPÍK - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Česká reprezentace tak zakončila třetí díl Euro Hockey Tour výhrou v prodloužení, na kterou si musela počkat do času 61:33, kdy využil přesilovku střelec Ambri-Piotty Filip Chlapík. Svěřenci Kariho Jalonena na Beijer Hockey Games vybojovali celkem čtyři body za vítězství proti domácímu Švédsku a za dnešní triumf se Švýcarskem. Celkově tak končí na třetím místě, o prvenství na turnaji se dnes poperou Finové s výběrem Tre Kronor.
     
    To je ode mne i od České hokejové reprezentace z Malmö vše. Děkuji za pozornost a u dalších textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (14:32:46)
    Marken.cz

    Michal Jonáš

    Branky a nahrávky: 56. Künzle (Thürkauf, Fora) – 6. Flek (Musil, Klok), 62. Chlapík (Kempný, H. Zohorna)


    Švýcarsko: Aeschlimann (29. Nyffeler) – Frick (A), Fora (C), Mi. Müller, Gross, Bichsel, Vouardoux, Geisser, Delémont – Zehnder, Thürkauf (A), Herzog – Knak, Jäger, Künzle – Bader, Schmid, Miranda – Riedi, Senteler, Meyer.
    Trenér: Patrick Fisher

    Česko: Stezka (Kváča) – Zámorský, Jordán, Mozík, Kempný, Pýcha, Klok, Zábranský, Vála – Chlapík, Kovář (C), Smejkal (A) – Jašek, Sobotka (A), H. Zohorna – Flynn, Musil, Kovařčík – Hrabík, Černoch, Flek – Bambula.
    Trenér: Kari Jalonen

    Rozhodčí: Björk, Holm – Jonsson, Yletyinen
    bahis siteleri