Švýcarsko – Česko cz 1:2 (po pr.) | Švédsko – Finsko 3:1 (kon.)
po prodl.
Švýcarsko
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Česko
Neděle 12.02.2023, 12:00 • Malmö Arena, Malmö, Švédsko • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:33 Filip CHLAPÍK - 1:2
     
    61:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní tým se stává vítězem dnešního utkání! Michal Kempný našel před klecí volného FILIPA CHLAPÍKA, jenž měl na střelu, kterou umístil k protější tyči, spoustu času, a tak se nemýlil. Asistence: Michal Kempný a Hynek Zohorna.
     
    60:41
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Calvin Thürkauf – 2 min., nedovolené bránění.
    55:15 Mike KÜNZLE - 1:1
     
    55:15
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Těsně před koncem početní výhody Švýcarů je vyrovnáno! MIKE KÜNZLE se natlačil do slotu a vypálil k protější tyči. Bohužel před českou svatyní stál bránící Ondřej Vála, který kotouč přizvedl přesně pod víko. Aleš Stezka proti rychlé změně trajektorie puku neměl sebemenší šanci. Asistence: Calvin Thürkauf a Michael Fora.
     
    53:12
    Vyloučení v týmu Česko:
    Vojtěch Mozík – 2 min., podrážení.
     
    52:54
    Jakub Flek se znovu hnal úsplně sám na Melvina Nyffelera, tentokráte se jeho zakončení s úspěchem nesetkalo.
     
    49:54
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Michael Fora – 2 min., sekání.
     
    49:22
    Gól nakonec po přezkoumání u videa nebyl kvůli vysoké holi uznán, Češi tak zase vedou pouze o jednu branku.
     
    49:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jan Kovář zvítězil na buly, kotouče se ujal Vojtěch Mozík, který postrčil puk na Filipa Chlapíka, ten vyslal plachtící nahození na bránu, před níž stál Jiří Smejkal, který tečoval černou pryž do švýcarské klece. Asistence: Filip Chlapík a Vojtěch Mozík.
     
    43:47
    Švýcarům se nevydařila přihrávka na útočné modré, čehož využil Smejka, jenž zamířil úplně sám na švýcarskou klec. Gólmana soupeře ale pokusem mezi nohy nepřekonal.
     
    40:17
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Lukas Frick – 2 min., podrážení.
     
    37:04
    Sobotka hledal za švýcarskou klecí Lukáše Jaška, ten chtěl překvapit soupeřova gólmana zakončením zpoza brány, skulinku z levé tyče ale nenašel.
     
    28:18
    Střídání v týmu Švýcarsko:
    ze hřiště odchází Sandro Aeschlimann, přichází Melvin Nyffeler.
     
    24:15
    Obrovská šance hráčů ze země helvétského kříže! Sven Senteler hledal na druhé straně českého brankoviště zcela volného Willyho Riedigo, proti jeho zakončení do téměř odkryté klece se Aleš Stezka stačil velkolepě přesunout a pokus beka soupeře schovat lapačky.
     
    16:58
    Vyloučení v týmu Česko:
    Lukáš Klok – 5 min., vražení na hrazení.
     
    10:11
    Hráči ze země helvétského kříže rozehráli z vlastního pásma, pro kotouč si za svou statyni vyjel Aleš Stezka, avšak jako první byl u kotouče švýcarský útočník Ken Jäger. Naštěstí se k zakončení do prázdné nedostal. Poté vznikl v českém obranném pásmu veliký závar, další velkou příležitost měl Simon Knak, ani jeho pokus se však s úspěchem nesetkal.
     
    05:39
    Jakub Flek objel švýcarskou svatyni a zpoza brány vyslal šikovný pas na Jiřího Černocha, který klec protivníka jen o malý kousek přestřelil.
    05:13 Jakub FLEK - 0:1
     
    05:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní tým se ujímá vedení. Adam Musil našel perfektní přihrávkou osamoceného JAKUBA FLEKA na modré čáře, brněnský rychlík nabral neskutečnou rychlost a najel si před Sandra Aeschlimanna, jehož překonal střelou nad vyrážečku. Asistence: Adam Musil a Lukáš Klok.
     
    01:29
    Michal Kempný předal kotouč Jaškovi, ten z pravého kruhu vyslal nebezpečnou střelu, kterou zastavila branková konstrukce!
    Marken.cz

    Michal Jonáš

    Branky a nahrávky: 56. Künzle (Thürkauf, Fora) – 6. Flek (Musil, Klok), 62. Chlapík (Kempný, H. Zohorna)


    Švýcarsko: Aeschlimann (29. Nyffeler) – Frick (A), Fora (C), Mi. Müller, Gross, Bichsel, Vouardoux, Geisser, Delémont – Zehnder, Thürkauf (A), Herzog – Knak, Jäger, Künzle – Bader, Schmid, Miranda – Riedi, Senteler, Meyer.
    Trenér: Patrick Fisher

    Česko: Stezka (Kváča) – Zámorský, Jordán, Mozík, Kempný, Pýcha, Klok, Zábranský, Vála – Chlapík, Kovář (C), Smejkal (A) – Jašek, Sobotka (A), H. Zohorna – Flynn, Musil, Kovařčík – Hrabík, Černoch, Flek – Bambula.
    Trenér: Kari Jalonen

    Rozhodčí: Björk, Holm – Jonsson, Yletyinen
    bahis siteleri