Washington – Carolina 2:3 (kon.) | Montreal – Chicago 4:0 (kon.) | Columbus – New Jersey 2:3 (kon.)
NY Islanders – Ottawa 2:3 (0:2 po s.n.) | St. Louis – Florida 6:2 (kon.) | Winnipeg – Seattle 3:2 (2:0 po s.n.)
Dallas – Boston 2:3 (po pr.) | Colorado – Tampa 3:4 (0:1 po s.n.) | San Jose – Pittsburgh 1:3 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
Chicago Blackhawks
Středa 15.02.2023, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:18
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens:
    Michael Pezzetta – 5 min., bitka.

    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks:
    Reese Johnson – 2 min., bitka.
     
    59:18
    Reese Johnson se pustil do bitky s Michaelem Pezzettou, který ho ale srazil k zemi a s rukama nad hlavou to slaví s fanoušky Montrealu!
     
    58:36
    Velmi dobré střídání čtvrté lajny Montrealu! Stauber vychytal výtečným zákrokem Alexe Belzileho.
     
    53:36
    Další krásná akce Montrealu! Dadonov si vyměnil puk s Dachem a ještě posunul kotouč před branku na Mikea Hoffmana. Ten se pokusil překonat Staubera forhendovou kličkou, ovšem brankář hostí puk zastavil pravým betonem!
    51:45 Christian DVORAK - 4:0
     
    51:45
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí proměňují tuhle pasáž zápasu v exhibici! Jonathan Drouin se prokličkoval s pukem do útočného pásma. Nahodil ho za branku, kde ho dojel Joel Armia. Ten pak nalezl CHRISTIANA DVORAKA, který střelou k levé tyčce zvyšuje na 4:0. Asistence: Joel Armia a Jonathan Drouin.
    50:53 David SAVARD - 3:0
     
    50:53
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs odskakují na rozdíl tří gólů a zřejmě směřují k vítězství! Alex Belzile našel přihrávkou z rohu kluziště DAVIDA SAVARDA. Ten si kotouč přikopl bruslí na hokejku a z levého kruhu vymetl vzdálenější horní růžek Stauberovy branky – 3:0. Asistence: Alex Belzile a Jordan Harris.
     
    46:21
    Domácí teď jasně ovládají zápas! Nahození Jesseho Ylönena vyrazil Stauber. Dorážka Pezzetty pak minula jeho branku!
    45:45 Joel ARMIA - 2:0
     
    45:45
    Montreal právě vstřelil branku!
    Teď už domácí navyšují svůj náskok! Sehráli krásnou akci, do které se zapojila celá útočná trojice. V jejím závěru nahrál Christian Dvorak doleva Jonathanovi Drouinovi. Ten okamžitě poslal pas na vzdálenější tyčku, kam si sjel JOEL ARMIA, který zblízka uklidil kotouč za bezmocného Staubera. Hostující gólman si navíc při snaze o zákrok ublížil a nechce se mu zvednout z ledu. Asistence: Jonathan Drouin a Christian Dvorak.
     
    45:03
    Nick Suzuki najížděl z levé strany proti hostující brance. Jeho střelu vyrazil lapačkou Stauber, který drží naděje Chicaga!
     
    40:11
    Max Domi dostává trest za nedovolené bránění. Přesilovka pro Canadiens hned v úvodu třetí části.
     
    39:26
    Nick Suzuki se dostal do samostatného úniku! Šel do bekhendové kličky, po níž však nedokázal puk nasměrovat mezi tyče.
     
    36:56
    Ve velké příležitosti neuspěl Jonathan Drouin. Ten se zbavil obránce a dostal se před Staubera, který mu neumožnil skórovat!
     
    34:02
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks:
    Philipp Kurashev – 2 min., vysoká hůl.
     
    31:50
    Velká šance Habs! Jonathan Drouin poslal do úniku Joela Armiu. Ten se pokusil překonat Staubera střelou nad levý beton, ovšem gólman Chicaga si to pohlídal! Po jeho zákroku následuje reklamní přestávka.
     
    31:03
    Philipp Kurashev se uvolnil na osu hřiště a vypálil. Puk zůstal u brankoviště, kde si ho našel Colin Blackwell a Jake Allen si musel připsat výborný zákrok!
     
    25:55
    Patrick Kane měl na holi vyrovnání! Dorážel v podstatě do odkryté klece, ale gólu zabránil obránce Michael Matheson, který u brankoviště zaskočil za Allena!
     
    25:30
    Jack Allen chtěl vyhodit puk z obranného pásma, ale zvedl ho příliš a poslal ho až do hlediště. Domácí brankář dostává trest za zdržování a posílá Habs do tří!
     
    24:34
    Armia se vzápětí snažil získat puk zpět, ale za brankou zasáhl Jacka Johnsona vysokou holí. Hosté si zahrají přesilovku.
     
    16:17
    Vyloučen je domácí Joel Armia. Hosté si po reklamní přestávce zahrají přesilovku.
     
    10:42
    Andreas Athanasiou měl velkou příležitost na vyrovnání! Dostal se do samostatného úniku, který řešil protisměrnou kličkou do forhendu. Montreal však skvěle podržel brankář Jake Allen, který stihl natáhnout pravý beton až k tyčce a kotouč za brankovou čáru nepustil! Následuje reklamní přestávka.
    08:38 Justin BARRON - 1:0
     
    08:38
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí přesilovku využívají! Jonathan Drouin nahrál puk na modrou čáru JUSTINOVI BARRONOVI. Domácí obránce ho švihem vystřelil na branku a hrací předmět si našel cestu za záda Staubera, před kterým dobře clonil Joel Armia. Asistence: Jonathan Drouin a Jevgenij Dadonov.
     
    06:56
    Hostů bylo na ledě šest! Přesilovku si tak zahrají také Habs.
     
    04:38
    Oba hráči dostali pětiminutové tresty za rvačku. Domácí Anderson obdržel dvojku navíc za její vyvolání a hosté tak budou hrát přeislovku.
     
    04:38
    Nick Suzuki schytal hit od Connora Murphyho. To se nelíbilo Joshovi Andersonovi, který vyvolal s hostujícím hráčem šarvátku!

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 9. J. Barron (Drouin, Dadonov), 46. Armia (Drouin, Dvorak), 51. Savard (Belzile, Harris), 52. Dvorak (Armia, Drouin)


    Montreal Canadiens: Allen (Montembeault) – J. Barron, Matheson, Savard (A), Harris, Kovacevic, Wideman – Jos. Anderson (A), Suzuki (C), Harvey-Pinard – Hoffman, Dach, Dadonov – Armia, Dvorak, Drouin – Ylönen, Belzile, Pezzetta.
    Trenér: Martin St. Louis

    Chicago Blackhawks: Stauber (Mrázek) – S. Jones (A), McCabe, Murphy (A), J. Johnson, C. Jones, Tinordi – P. Kane (A), Dickinson, T. Johnson – Raddysh, Domi, Kurashev – Blackwell, Lafferty, Athanasiou – R. Johnson, Entwistle, Katchouk.
    Trenér: Luke Richardson

    Rozhodčí: Markovic, Chmielewski – Nansen, Deschamps

    Diváci: 21 105
    bahis siteleri