Kyrgyzstán – Singapur 14:2 (kon.) | Malajsie – Írán 4:14 (kon.) | Bosna a Hercegovina – Hongkong 6:5 (3:1 po s.n.)
po s.n. (3:1)
Bosna a Hercegovina
6:5 (1:2, 2:3, 2:0 - 0:0)
Hongkong
Pondělí 27.02.2023, 20:00 • Skenderija Sports Arena, Sarajevo • Mistrovství světa - III. B Divize • 1. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Vítám tu všechny milovníky hokeje v jeho nejexotičtější podobě! V bosenském Sarajevu v pondělí odstartuje maratón světových šampionátů nižších divizí. Začíná se druhou nejnižší úrovní, kterou je Divize III. skupiny B. Dnešní program uzavře večerní souboj domácí Bosny a Hercegoviny s Hong Kongem.
     
    Hong Kong:
    Hong Kong je členem IIHF od 31. března roku 1983. První oficiální utkání sehrála tamní reprezentace až o čtyři roky později, když v australském Perthu v rámci přípravy na MS tehdy nejnižší skupiny D remizovala 2:2 s Tchaj-wanem. Na samotném šampionátu pak Asiaté nezískali ani bod. Další účast na oficiální akci IIHF přišla až v roce 2014 v rámci MS III. divize. Hong Kong dokázal z pěti utkání dvakrát zvítězit a obsadil čtvrté místo. Od té doby se hokejisté z této země účastnili MS zmíněné úrovně až do roku 2019. Další dva turnaje byly zrušeny kvůli Covidu a minulý rok hráči Hong Kongu kvůli doznívajícím následkům pandemie do jihoafrického Kapského města neodcestovali. Letos je tak čeká obnovená premiéra, hrát budou od loňska nově zavedenou skupinu B v rámci III. divize.

    Kromě zápasů MS sbírali hráči Hong Kongu mezinárodní zkušenosti také na asijských turnajích. V letech 2007 a 2017 se účastnili Asijských her. V roce 2017 byl turnaj rozdělen do několika výkonnostních divizí. Hongkongští obsadili v té své páté místo a celkově byli klasifikováni jako devátý tým Asie. Mezi lety 2008 až 2014 pak Hong Kong jezdil na takzvaný Challenge Cup. Jeho hokejisté zde postupně vybojovali kompletní sadu medailí.

    Většina hráčů se rekrutuje z domácích klubů a tamní soutěže CIHL – China Ice Hockey League. Tři hráči však působí v zámoří a právě oni by také měli být hlavními tahouny mužstva. Nejvyšší úroveň prestižní univerzitní ACHA hraje Chi Lok Chau. Pod stejnou organizací, jen o soutěž níže, pak nastupuje také Ryan Chu. Justin Cheng pak od juniorů hraje v Kanadě, momentálně má angažmá v nižší soutěži WOSHL. Naposledy si za národní tým zahrál v kvalifikaci o OH v Pekingu a byl na ledě znát. Ze tří zápasů skóroval sedmkrát a přidal dvě asistence. Za zmínku rozhodně stojí také již 50letý gólman Emerson Keung.

    Trenérem Hong Kongu je Rus Nikita Smirnov, jemuž asistuje Američan Zoran Bandicak.
     
    Bosna a Hercegovina:
    Hokej v Bosně má poměrně zajímavou a dlouhou tradici. Tamní hráči a kluby totiž až do roku 1992 samozřejmě působili pod hlavičkou Jugoslávie. Po rozpadu tohoto státního útvaru ale hokejové aktivity v zemi na dlouhou dobu ustaly. Bosna vstoupila do IIHF až v roce 2001 a teprve v roce 2008 si připsala mezinárodní premiéru, když Sarajevo hostilo kvalifikační turnaj o MS III. divize. Bosna zde ve svém prvním oficiálním zápase padla 1:10 s Řeckem. Následně se ji do statistik zapsala kontumační výhra 5:0 s Arménií, která do dějiště nedorazila. Na další turnaj se Bosna vypravila až v roce 2015, tentokrát už šlo o regulérní MS III. Divize. V tureckém Izmiru prohrála všech šest zápasů, ale o rok později v Istanbulu už to bylo lepší. Bilance dvou výher a tří porážek stačila v šestičlenné konkurenci na čtvrté místo. O rok později se Bosňané odhlásili ze šampionátu v bulharské Sofii a v letech 2018 a 2019 absolvovali neúspěšné kvalifikace o účast na MS. Poté se dvakrát nehrálo kvůli pandemii Coronaviru. Loňský turnaj Divize III. B se již odehrál a to i s Bosnou. Ta však prohrála všechny čtyři utkání.

    Bosna si připsala nejvyšší výhru na kvalifikačním turnaji o MS v Abú Dhabí, kde přehrála 9:0 Kuvajt. Nejvyššími porážky pak byly hned dvě. Výsledkem 0:3 Bosňané padli v roce 2015 se Severní Koreou i o rok později s Lucemburskem.

    Bosna má kádru několik hráčů, kteří působí v hokejově zajímavých destinacích – především ve Švédsku. Adnan Mlivić hraje v Lindigu 2. divizi, o soutěž níže nastupuje Mirza Omer a obránce Igor Ljevak pak hájí barvy celku z 5. divize. V minulosti však hrál i o dvě ligy výše. Mladí útočníci Nikko Gaković s Tarikem Mrkvou hokejově vyrůstají v juniorských soutěžích do 20, respektive 18 let 1. divize. Americký rodák Denny Miskić zase jako student hájí barvy Státní univerzity Boise v ACHA II. Zapomenout nesmíme ani na Anthonyho Londona. Jak jméno napovídá, 51letý útočník má Kanadské kořeny, dlouhá léta však hrával v bosenské lize a od roku 2016 tuto zemi také reprezentuje.
     
    Oba celky se na turnajích IIHF (MS III. divize nebo kvalifikace) utkaly dohromady třikrát. Dvakrát slavil vysoké výhry Hong Kong. V roce 2015 8:0, v roce 2019 pak 7:0. V roce 2016 naopak Bosna zdolala svého soupeře 5:4.
     
    Dějiště turnaje – Dvorana Mirza Delibašić:
    Hala Mirzy Delibašiće je součástí sportovního-kulturního-obchodního centra Skenderija v hlavním Bosenském městě Sarajevo. Často se také používá název Hala Skenderija. Samotné sportoviště pojme až 5616 sportovních fanoušků a hraje se v něm především basketbal. V roce 1970 například hostila skupinovou fázi MS v basketbalu a také finále Poháru mistrů. Uvidíme, kolik diváků si najde cestu do hlediště především na zápasy domácí Bosny.
     
    Úvodní sestavy:

    Bosna a Hercegovina: Pasović (Ahmetovski) – Hasović (C), Viden, Ljevak, London, Alić, Smajlović, Dinalić – Gaković, Mlivić, Omer (A) – H. Mrkva (A), Čatović, T. Mrkva – Miškić, Jahjafendić, Cordalija – Krehić, FIlipović.
    Trenér: Uroš Brestovać

    Hong Kong: Keung (Cheung) – K. H. Wong, Yeung, Leung (C), Y. Wong, Lee, Yam – Chan, Cheng, Y. L. Wong – Tang (A), Sham (A), To – Kan, Lo, Chu – Chau, Ngan, Au-Yeung.
    Trenér: Nikita Smirnov

    Rozhodčí: Sevruk (LTU) – Huang (TPE), Perduv (SRB).
     
    Oba dnešní zápasy přinesly jednoznačné výsledky. Kyrgyzstán zahájil turnaj drtivou výhrou 14:2 nad Singapurem. Stejný počet gólů pak nasázel Írán Malajsii. Duel skončil výsledkem 14:4.
     
    Momentálně probíhá slavnostní zahajovací ceremoniál. K publiku promluvila i místní ministryně sportu.
     
    Turnaj byl prohlášen za zahájený. Nyní už se vše chystá k nástupu týmů Bosny a Hong Kongu.
     
    Hráči obou týmů se seřadili na modrých čarách, pozdravili se a nyní se již sjíždějí ke svým brankářům k tradičnímu předzápasovému rituálu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Utkání začalo. Úvodní buly vyhrál domácí centr Nikko Gaković.
     
    00:20
    Za Hong Kong začal utkání jako startující brankář padesátiletý veterán Emerson Kwokway Keung. Bosna nasadila šestatřicetiletého Dina Pasoviće.
     
    01:34
    Bosně byl odpískán úmyslný ofsajd. Hra se stěhuje před Pasovićovu branku.
     
    01:56
    A také první zákrok domácího gólmana, který schoval puk pod lapačku.
     
    02:43
    Kotouč nyní vypadl z hrací plochy. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    03:32
    Hong Kong právě vstřelil branku!
    Hosté udeřili jako první! Po neúspěšném útoku Bosny se dostal na levé straně k puku JUSTIN CHENG. Ten z křídla dobruslil až na kruh pro vhazování a ranou mezi betony překonal Pasoviće. Bez asistence.
    03:32 Justin CHENG - 0:1
     
    05:20
    Hokejisté Hong Kongu zatím působí svižnějším a rychlejším dojmem. Hráči Bosny dosud neprověřili brankáře soupeře.
     
    07:04
    Nyní bylo odpískáno zakázané uvolnění domácích hokejistů.
     
    07:27
    Icingu se následně dopustili také hráči Hong Kongu.
     
    07:31
    Hong Kong v přečíslené 2 na 1. Cheuk Long Ngan však nedokázal najít spoluhráče, který mu najížděl před branku. Trefil brusle obránce soupeře.
     
    08:22
    Hong Kong právě vstřelil branku!
    A je to o dva góly! Na levém křídle se opět dostal do brejku Justin Cheng. Tentokrát situaci ještě řešil nahrávkou na YIN LOK WONGA, který na zadní tyčce uklízel do odkryté klece – 0:2. Asistence: Justin Cheng.
    08:22 Y. L. Wong - 0:2
     
    09:31
    Na hrací ploše zůstal ležet Linus Kim Lo. Rozhodčí hru přerušili. Lo opouští led za pomoci spoluhráčů.
     
    10:17
    Pasović musel odehrát puk před napadajícím hráčem Hong Kongu, což zvládl. Hrát může Bosna.
     
    10:45
    Velký závar před hostující brankou! Po dorážce Adnana Mliviće se už kotouč snášel do brankoviště za záda ležícího Keunga, kterému však pomohl jeden ze spoluhráčů!
     
    12:09
    Bosna se snaží se stavem něco udělat! Po nahození od modré čáry puk propadl těsně vedle branky. Keung měl zakrytý výhled a vůbec netušil, kde se hrací předmět nachází!
     
    13:03
    Hongkongský brankář se teď má co ohánět. Nyní si připsal dva zákroky v krátkém sledu.
     
    13:35
    Mirza Omer se nyní pokusil o pěknou stahovačku. Obránce mu puk na poslední chvíli vypíchl.
     
    13:53
    Tentokrát dostal Omer nahrávku na pravý kruh. V dobré příležitosti však minul bližší tyčku.
     
    14:26
    Ještě jednou Mirza Omer. Hokejista působící ve Švédsku to zkoušel z levé strany. Keung svým zákrokem přerušil hru.
     
    15:10
    Filipović měl puk v rohu. Snažil se najít spoluhráče na modré čáře, ale nepřesnou přihrávkou ho vyhnal z pásma.
     
    16:10
    Hokejisté Hong Kongu nyní uklidňují hru s pukem na vlastních hokejkách.
     
    17:20
    Hráči Bosny se nadále snaží vyzrát na defenzivu soupeře. Z levé strany pálil Adnan Mlivić. Keung si dobře povyjel a vyrazil puk lapačkou.
     
    18:10
    Na druhé straně se připomněla ofenziva hostí. Střelu Yannicka Wonga od levého mantinelu pokryl Pasović.
     
    18:55
    Adnan Mlivić to zkusil hned po buly na levém kruhu. Puk má Emerson Keung.
     
    19:02
    Ohlášena poslední minuta první třetiny.
     
    19:16
    Po akci Mliviće s Gakovićem zasáhl po ráně druhého jmenovaného opět Keung.
     
    19:40
    Bosna a Hercegovina právě vstřelila branku!
    Domácí 20 sekund před přestávkou snižují! Aktivní ADNAN MLIVIĆ tentokrát už prostřelil Emersona Keunga v brance Hong Kongu. Solidně zaplněné hlediště tak může slavit první gól Bosny na turnaji – 1:2. Asistence: Mirza Omer.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině prohrává domácí Bosna a Hercegovina s Hong Kongem 1:2. Asijskému týmu vyšel mnohem lépe začátek duelu a v 9. minutě to bylo po trefách Justina Chenga a Yin Lok Wonga 0:2. Poté však domácí postupně rozjezdili nervozitu, začali svého soupeře přehrávat a 20 sekund před přestávkou se dočkali snížení. Z kontaktního gólu se radoval Adnan Mlivić, jenž byl v úvodní části hodně vidět.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:50.
     
    Střely na branku – 9:9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:23
    Pasoviće zaskočilo nenápadné nahození. Puk se odrazil k hráči Hong Kongu, který z ostrého úhlu nastřelil boční oblouk odkryté domácí branky!
     
    22:30
    Hong Kong začal druhou část opět aktivně. Zdá se, že Bosna má problémy chytat tempo hry v úvodu jednotlivých částí utkání.
     
    23:12
    Emerson Keung ukázal, že i ve svých 50 letech má rychlou lapačku! Brankář Hong Kongu v ní schoval puk po svižné ráně Nikka Gakoviće z osy hřiště.
     
    24:26
    Do brejku se nyní hnal Din Alen Filipović. Jeho střela švihem skončila vedle vzdálenější tyčky.
     
    25:04
    Lok Lam Au-Yeung prověřil pozornost Dina Pasoviće v bosenské brance. Ten má kotouč v lapačce.
     
    25:51
    Bosna a Hercegovina právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Ve středním pásmu převzal puk DENNY MIŠKIĆ. Domácí útočník s ním přejel útočnou modrou a střelou švihem na lapačku překvapil Keunga – 2:2. Asistence: Miralem Jahjafendić.
    25:51 Denny MIŠKIĆ - 2:2
     
    26:56
    Domácí jsou na koni a momentálně okupují prostor v blízkosti branky soupeře!
     
    27:18
    Hráči Hong Kongu ujeli do rychlého kontru. Pasović byl na ledě včas a puk nakonec zalehl.
     
    28:12
    Hong Kong zase začíná zlobit. Z pravého kruhu střílel Yin Lok Wong. Pasović měl u bližší tyčky připravenou lapačku.
     
    29:11
    Hong Kong právě vstřelil branku!
    Tahle akce vyšla Hong Kongu parádně! Hosté doslova rozebrali obranu soupeře. Z levé strany zavezl puk do pásma Hei Yu To. Ten pak nahrál na osu Ryanovu Chuovi, jenž ještě našel u pravé tyčky najetého JASPERA TANGA a ten posílal kotouč do prázdné klece. Asistence: Ryan Chu a Hei Yu To.
    29:11 Jasper TANG - 2:3
     
    29:47
    Hong Kong právě vstřelil branku!
    Tak to je pro domácí studená sprcha! Krátce poté, co se jim podařilo dotáhnout dvoubrankové manko, mohou dohánět stejnou ztrátu znovu! Do samostatného úniku se dostal RYAN CHU, který si Pasoviće vychutnal precizním bekhendovým blafákem – 2:4. Asistence: Justin Cheng.
    29:47 Ryan CHU - 2:4
     
    31:40
    Hráči Bosny nyní působí opařeným dojmem. Dva rychlé góly soupeře je vyhodily ze sedla.
     
    32:11
    Hong Kong v postavení mimo hru.
     
    33:20
    Po dobré přihrávce Harise Mrkvy střílel z levého kruhu Miralem Jahjafendić. Moc nescházelo, jen těsně minul vzdálenější tyčku.
     
    34:46
    Yuen Chong Lee zkusil nachytat Pasoviće z ostrého úhlu. Domácí brankář puk vyrazil levým betonem.
     
    35:52
    Bosna a Hercegovina právě vstřelila branku!
    Hráči Bosny se opět dostávají na kontakt! Nikko Gaković se ve středním pásmu snadno zbavil protihráče a vytvořil tak situaci 2 na 1. Před brankou nahrál TARIKOVI MRKVOVI, který zblízka napálil kotouč za záda Keunga – 3:4. Asistence: Nikko Gaković.
    35:52 Tarik MRKVA - 3:4
     
    36:38
    Ofsajd Hong Kongu.
     
    37:11
    Hong Kong právě vstřelil branku!
    A je to zase o dva góly! Cheuk Long Ngan dostal dobrou přihrávku na pravé křídlo. Puk v útočném pásmu podržel a prostrčil ho na JUSTINA CHENGA. Ten už byl sám před Pasovićem, roztáhl si ho a pod jeho betony poslal hrací předmět za brankovou čáru. Asistence: Yin Lok Won a Cheuk Long Ngan.
    37:11 Justin CHENG - 3:5
     
    38:48
    V závěru třetiny je ještě hra kouskována několika ofsajdy na obou stranách.
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:52
    Brankář Hong Kongu Keung si pohlídal nahození od pravého mantinelu, po němž přerušil hru. Ještě buly v útočném pásmu Bosny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině padlo hned pět gólů. Bosna ve 26. minutě srovnala na 2:2 zásluhou Dennyho Miškiće. V té chvíli to vypadalo, že domácí reprezentace bude na koni, ovšem Hong Kong soupeře srazil ve 30. minutě dvěma zásahy v rozmezí 36 sekund. Nejprve zakončil krásnou kombinaci do prázdné Jasper Tang a poté proměnil samostatný únik Ryan Chu. Domácím se poté podařilo snížit na rozdíl jediné branky, když akci Gakoviće zakončil Tarik Mrkva, ovšem poslední slovo si zatím vzali hongkongští hokejisté. Na konci pěkné akce byl Justin Cheng, jenž si dnes připsal už druhou trefu. Bosna tedy prohrává s Hong Kongem 3:5.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 21:38.
     
    Střely na branku – 18:24 (9:9, 9:15)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:17
    Jeden z hráčů Hong Kongu se prezentoval pěknou individuální akcí na pravém křídle. Zastavil ho až zákrok brankáře Pasoviće.
     
    41:58
    Mimochodem, hraje se slušné utkání. Rozhodčí ještě nemuseli ani jednou vylučovat.
     
    42:46
    Denny Miškić se dostal na levém kruhu ke střele z otočky. Puk chytá Emerson Keung.
     
    43:03
    Hokejisté Bosny zahráli na zakázané uvolnění.
     
    43:27
    S pokusem Tarika Krehiće si snadno poradil Keung.
     
    44:10
    Ke střele z levé strany se dostal Ka Ho Wong. Jeho ránu zablokovala domácí obrana.
     
    45:10
    Hosté museli vyklidit útočné pásmo. Čárový signalizoval ofsajd.
     
    45:53
    Nikko Gaković dokázal objet několik hráčů Hong Kongu. Spoluhráči mu však při ofenzivním tažení dostatečně nepomohli.
     
    46:33
    Nahození 51letého domácího veterána Anthonyho Londona končí v lapačce o rok mladšího gólmana Hong Kongu Emersona Keunga.
     
    47:49
    V dobré pozici mezi kruhy se ocitl Cheuk Long Ngan. Pasoviće však nepřekonal.
     
    48:44
    Domácí obránce na útočné modré promáchl puk. Toho se snažil využít Ngan, který kotouč dobruslil v rohu, ale jeho přihrávku nedokázal proměnit Yin Lok Wong.
     
    49:55
    Po zakázaném uvolnění hostí se vhazuje před Keungem. Bosna má deset minut na to, aby alespoň srovnala.
     
    50:01
    Asiaté zahráli na další icing.
     
    50:54
    Hong Kong začíná přepínat především do obranného módu. Hráči si to znovu nekomplikovali a odehráli puk na zakázané uvolnění.
     
    51:16
    Pasović zalehl puk, který se doklouzal do jeho brankoviště. Vhazuje se po levici bosenského maskovaného muže.
     
    51:59
    Po zadovce spoluhráče okamžitě střílel Nikko Gaković. Keung vyráží do rohu.
     
    52:09
    Vzápětí další zákrok Keunga, který tentokrát přerušil hru.
     
    52:20
    Tarik Mrkva se natlačil s pukem až k brankovišti, ale situaci opět řeší hongkongský brankář.
     
    52:52
    Nápor Bosny sílí. Keungovi začaly rychle přibývat zákroky. Na padesátníka se jedná o mrštného chlapíka.
     
    53:22
    Keung nyní vyrazil do rohu Ljevakovu střelu od modré čáry.
     
    53:41
    Bosna a Hercegovina právě vstřelila branku!
    Domácí dávají kontaktní gól! Po střele Mirzy Omera zůstal puk někde u pravého betonu brankáře Keunga. Ten však hrací předmět nekontroloval a důrazný NIKKO GAKOVIĆ ho dotlačil za brankovou čáru. Hráči Hong Kongu se zlobí, reklamují, že si Gaković počínal vůči jejich gólmanovi nedovoleně, branka ale platí – 4:5. Asistence: Mirza Omer.
    53:41 Nikko GAKOVIĆ - 4:5
     
    54:58
    Hong Kong zřejmě čekají těžké závěrečné minuty. Bosna je ve velkém náporu.
     
    55:43
    Jeden z domácích hráčů se natlačil do předbrankového prostoru, ovšem tam poslal puk jen do dobře postaveného Keunga. Ten svému týmu zatím udržel náskok.
     
    55:59
    Střelu Adnana Mliviće z pravé strany opět kryje brankář Hong Kongu. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    56:08
    Další Mlivićova střela byla sražena do ochranné sítě. Hong Kong si hodně koleduje, jeho hráči zalezli do obrany až příliš.
     
    56:15
    Igor Ljevak střílel po buly z vrcholu pravého kruhu. Keung nachází puk na klíně.
     
    56:44
    Tohle je neskutečný nápor Bosny a pořádný tělocvik pro veterána Emersona Keunga! Výkon Hong Kongského brankáře je obdivuhodný.
     
    56:44
    Yuen Chong Lee navíc dostává dvě minuty za podrážení! Bosna si zahraje vůbec první přesilovku zápasu.
     
    57:16
    Velký závar před brankou Hong Kongu! Do brankoviště napadali bránící hráči a ve spolupráci s Keungem svou svatyni uhájili!
     
    57:46
    Mirza Omer vystřelil od modré čáry. Keung vyráží.
     
    58:11
    Další rána od modré čáry. Keung v pádu zachytil kotouč a opět podržel svůj tým. Následně mrštně vyskočil zpátky na brusle a pod maskou si zřejmě užívá svůj zákrok.
     
    58:11
    Oddechový čas pro Hong Kong.
     
    58:20
    Hráči Hong Kongu vyhráli buly a vyhodili.
     
    58:35
    Další vyhození. Přesilovka Bosny spěje ke konci.
     
    58:45
    Hong Kong v plném počtu.
     
    59:01
    Poslední minuta třetí třetiny! Domácí zatím nesáhli ke hře bez gólmana.
     
    59:41
    Gaković zavezl puk do pásma. Pasović zamířil na střídačku a pouští do hry šestého hráče!
     
    59:47
    Bosna a Hercegovina právě vstřelila branku!
    Domácí to dokázali! Přeci jen vyrovnávají. Ránu Anthonyho Londona od modré čáry tečoval mimo Keungův dosah ADNAN MLIVIĆ – 5:5. Asistence: Anthony London a Tarik Mrkva.
    59:47 Adnan MLIVIĆ - 5:5
     
    60:00
    Domácí dokonce mohli zvítězit ještě v normální hrací době! Mlivić před brankou nahrál Mirzovi Omerovi, proti jehož zakončení se Keung přemístil! Bosenský útočník se chytá za helmu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Hráči Bosny dokázali ve třetí třetině dorovnat dvougólové manko. Vyrovnat se jim podařilo 13 sekund před koncem. Bude se tedy prodlužovat.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:01
    Začalo pětiminutové prodloužení ve formátu 3 na 3.
     
    61:01
    Yuen Chong Lee se prezentoval dobrou akcí na levém křídle, která skončila střelou vedle vzdálenější tyčky.
     
    61:09
    Vyloučení v týmu Hong Kong:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Yuen Chong Lee.
     
    61:20
    Domácí hrají přesilovku 4 na 3. Uvidíme, zda ji promění.
     
    61:51
    Hong Kong se zatím dobře brání. Nyní jeho hráči vyhodili.
     
    62:20
    Zablokovaná střela Londona. Hosté opět vyhazují.
     
    62:52
    Další zablokovaná rána od modré.
     
    63:10
    Hong Kong v plném počtu. Do přerušení se bude hrát 4 na 4.
     
    63:42
    Domácí v náporu. Nikko Gaković střílí z osy hřiště vedle.
     
    64:11
    Další trest na straně Hong Kongu. Justin Cheng poslal puk do hlediště a dostal trest za zdržování.
     
    64:11
    Oddechový čas pro tým Bosna a Hercegovina.
     
    64:53
    Hosté vyhazují a zápas zřejmě rozhodnou až nájezdy!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Před nájezdy ještě proběhne rychlá úprava ledové plochy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Adnan Mlivić první nájezd neproměnil. Keung byl úspěšnější.
     
    1. série
    0:0
    Ryan Chu nedotáhl bekhendovou kličku.
     
    2. série
    0:0
    Stejně dopadl s kličkou do bekhendu i Gaković. Zamířil do boční síťky.
     
    2. série
    0:0
    Justin Cheng jel velmi rozvážně. Zkusil to mezi betony, Pasović ale zasáhl.
     
    3. série
    1:0
    Mirza Omer proměňuje a posílá tak Bosnu do vedení!
     
    3. série
    1:0
    Jasper Tang nepřekonal Pasoviće.
     
    4. série
    2:0
    Haris Mrkva přesnou střelou proměňuje a přibližuje Bosnu k výhře!
     
    4. série
    2:1
    Cheuk Long Ngan ale ještě drží Hong Kong ve hře!
     
    5. série
    3:1
    Na závěr nájezdové loterie došlo na souboj padesátníků! Emerson Keung se pokusil překvapit Anthonyho Londona vyjetím z branky. Nejzkušenější bosenský hokejista ho však chladnokrevně objel a poslal kotouč do prázdné klece. Je rozhodnuto!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Bosna a Hercegovina.
    Autorem vítězné branky je HARIS MRKVA.
    Haris MRKVA - 6:5
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepším hráčem zápasu na straně Bosny byl vyhlášen Haris Mrkva. Za Hong Kong si přebral ocenění Justin Cheng.
     
    Hokejisté Bosny nakonec dokonali velký obrat, když zdolali Hong Kong 6:5 po nájezdech! Domácí po celý zápas jen dotahovali. Když se jim podařilo srovnat na 2:2, soupeř jim ve druhé části zase odskočil na 2:4 a posléze 3:5. Na začátku třetí třetiny se zdálo, že si Hongkongští budou schopni náskok už pohlídat, ale postupně přišel obrovský nápor Bosny, která v závěrečné části zasypala veterána Keunga v brance soupeře 25 ranami. Brankář asijského celku odolával statečně, ovšem v 54. minutě nestačil na dorážky Nikka Gakoviće. Pouhých 13 sekund před koncem pak domácím zajistil vyrovnání Adnan Mlivić, jenž tečoval střelu obránce Londona. Prodloužení ani přes dvě přesilovky rozjeté Bosny nerozhodlo. V nájezdech si ovšem vedli domácí střelci velmi dobře. Hned tři proměnili. To domácí gólman Pasović byl překonán pouze jednou. Vítězný gól si zapíše do statistik Haris Mrkva.
     
    Střely na branku – 46:32 (9:9, 9:15, 25:8 – 3:0)
     
    Utkání v hale Skenderija sledovalo 800 diváků. To je z mé strany vše. Přeji krásný zbytek večera! (22:50:35)

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 20. Mlivić (Omer), 26. Miškić (Jahjafendić), 36. T. Mrkva (Gaković), 54. Gaković (Omer), 60. Mlivić (London, T. Mrkva), rozh. náj. H. Mrkva – 4. Cheng, 9. Y. L. Wong (Cheng), 30. Tang (Chu, To), 30. Chu (Cheng), 38. Cheng (Y. L. Won, Ngan)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Adnan Mlivić (BIH)
    0:0   Ryan Chu (HKG)
    2. série:
    0:0   Nikko Gaković (BIH)
    0:0   Gi Fung Chan (HKG)
    3. série:
    1:0   Mirza Omer (BIH)
    1:0   Jasper Tang (HKG)
    4. série:
    2:0   H. Mrkva (BIH)
    2:1   Cheuk Long Ngan (HKG)
    5. série:
    3:1   Anthony London (BIH)


    Bosna a Hercegovina: Pasović (Ahmetovski) – Hasović (C), Viden, Ljevak, London, Alić, Smajlović, Dinalić – Gaković, Mlivić, Omer (A) – H. Mrkva (A), Čatović, T. Mrkva – Miškić, Jahjafendić, Cordalija – Krehić, FIlipović.
    Trenér: Uroš Brestovać

    Hongkong: Keung (Cheung) – K. H. Wong, Yeung, Leung (C), Y. Wong, Lee, Yam – Chan, Cheng, Y. L. Wong – Tang (A), Sham (A), To – Kan, Lo, Chu – Chau, Ngan, Au-Yeung.
    Trenér: Nikita Smirnov

    Rozhodčí: Sevruk (LTU) – Huang (TPE), Perduv (SRB)

    Diváci: 800
    bahis siteleri