Kometa Brno – Pardubice 3:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
HC Dynamo Pardubice
Středa 01.03.2023, 17:30 • Winning Group Arena • DHL Extraliga juniorů • 18. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu z dohrávky 18. kola DHL extraligy juniorů mezi celky HC Kometa Brno a HC Dynamo Pardubice.
     
    Pardubice aktuálně drží poslední postupové místo do play-off, o které je však velký zájem. Dynamo má náskok pouhých dvou bodů na Liberec a tří na dnešního soupeře z Brna, takže dohrávka 18. kola může napovědět.

    Nejproduktivnější hráč Brna: Kevin Horváth (13+22)
    Nejproduktivnější hráč Pardubic: Daniel Herčík (22+14)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Kavan (Matoušek) – Svoboda, Ulbricht, Eich, Němec, Řehák (C), Bůžek, Fajmon – Nesvadba, Bárta, Boltvan (A), Linka, Panasenko, Bělohlav, Masař, Cakr, Šantora, Otava, Zembol (A), Rakus.
    Trenér: Marek Moskal

    HC Dynamo Pardubice: Borovička (Antoš) – Chabada (C), Koudelka, Tvrdík, Hebek, Helikar, Vachun – Kalužík, Kučera, Novotný (A), Burda, Bartoň, Fiala, Kubíček, Herčík, Tomas.
    Trenér: Jiří Malinský

    Rozhodčí: Obadal, Blaha – Smetková, Viskot.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Utkání s menším zpožděním odstartovalo a jako první se puku chopily hostující Pardubice. Nedaří se jim ovšem přejít přes střední pásmo.
     
    00:53
    Toho v prostoru mezi modrými čarami využil Boltvan, který přebral kotouč a následně zakončil z levého kruhu. Jeho pokus zablokoval jeden z bránících hráčů Dynama a Fajmon při dalším pokusu nastřelil tyčku.
     
    02:11
    Slova se ujaly také Pardubice. Jejich souhra skončila nad brněnskou brankou, poté se ale uvolnil Tomas, který na Kavana nevyzrál bekhendovým pokusem.
     
    03:07
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se udržela v útočném pásmu, ale musela o puk ještě bojovat v rohu kluziště. Tam uspěl Roman Otava, který z levého křídla našel volného ADAMA BOLTVANA v mezikruží. Brněnský střelec se střelou z první do pravého horního roh nemýlil. Asistence: Roman Otava, Jakub Zembol.
     
    04:00
    Bartoň na druhé straně přestřelil. Dynamo se drží na kotouči, ale nedokáže se dostat do zakončení.
     
    04:38
    Zembol pálil ihned po buly v útočném pásmu. Jeho rána mířila nad levý horní roh Borovičkovy brány.
     
    05:17
    Kometa je po kratším výpadku znovu před pardubickým gólmanem, ale tentokrát je v problémech a musí o puk bojovat.
     
    05:41
    Domácí si neuhlídali Herčíka, který se vydal dopředu po levém křídle. Měl dost času na promyšlení zakončení, které nakonec vedl nad vyrážečku. Gólman si s únikem poradil.
     
    06:06
    Panasenko skryl svou střelu za bránící hráče a Borovička měl štěstí, že jej kotouč trefil.
     
    06:40
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí si začali vytvářet tlak, jenže opět si úplně nepohlídali zadní vrátka. Tadeáš Kalužík se svým průnikem přes dva bránící hráče a zakončením na pravý beton ještě neuspěl, ale dorážka DANIELA BURDY už za zády Kavana skončila. Asistence: Tadeáš Kalužík.
     
    07:21
    Kometa chce své vedení získat co nejrychleji zpět. Otava vystřelil šikovně zpoza bránícího hráče, ale Borovička pohotově vytasil svou lapačku, čímž udržel vyrovnaný stav.
     
    08:26
    Kubíček chtěl vyslat do brejku Burdu, ale tentokrát se mu to nepodařilo, protože brněnská defenziva prokoukla jejich signál. I tak se ale hra drží před Kavanem.
     
    09:08
    Tvrdík nahodil od modré čáry tak, aby brněnský brankář musel zakročit pravým betonem. Přesně to je styl, kterým se teď Pardubice dostávají na pásma. Zatím jim to vychází.
     
    10:06
    Kometa se hnala do přečíslení tři na dva, ale Zembolovu přihrávku z osy kluziště srazil k mantinelu Tomas.
     
    10:34
    Fajmon to zkusil od pravého mantinelu sám, ale Borovičkovu branku přestřelil.
     
    11:05
    Právě Fajmon nyní uklidňuje hru za vlastní bránou. Čeká, až všichni jeho spoluhráči vystřídají.
     
    11:44
    Pardubice se usadily v pásmu a vypadalo to na začátek kombinace. Hned druhá přihrávka ovšem hostujícímu obránci nesedla, čímž svůj celek obral o útočnou třetinu.
     
    12:20
    Domácí opět zkusili střelu hned po vhazování. Pardubice na to byly v tomto případě připraveny a pokus blokují.
     
    12:51
    Boltvan poslal za jízdy kotouč směrem na branku. Puk skončil ve skrumáži a Borovička zasahovat nemusel.
     
    13:37
    Domácí se nepříjemně tlačili do brankoviště, ale nic víc nevymysleli. Pokusy mířily mimo prostor třech tyči a u zadního mantinelu už se kotouče chopili hosté.
     
    14:29
    Bártovu střelu od modré zblokoval Koudelka. Kometa se drží v útočném pásmu, nedostává se ale k žádné gólové příležitosti.
     
    15:13
    Řehák se snažil podél pravého mantinelu vyslat do brejku Linku, ale jeho dlouhou přihrávku zastavil Herčík.
     
    15:34
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se ovšem přesto prosazuje. Jáchym Nesvadba vybojoval kotouč ve středním pásmu a Štěpán Linka se s ním následně vydal přes útočnou modrou čáru. Jeho nahození z vrcholu pravého kruhu pak za záda Borovičky ztečoval BOHDAN PANASENKO. Asistence: Štěpán Linka, Jáchym Nesvadba.
     
    17:24
    Kalužík měl na modré čáře dost prostoru ke střele, kterého také využil. Napřáhl se a vystřelil k pravé tyči, kde Kavan zakročil svým betonem.
     
    18:16
    Pardubice se tlačí do brankoviště. Nejaktivnější byli Tomas s Kučerou, vyrovnání z toho ale není.
     
    19:00
    Šantora si našel Fialovu přihrávku do středního pásma, a tak okamžitě mohl přesměrovat hru. Ihned se k němu ale nahrnuli bránící hráči Dynama, a tak se svou akcí skončil jen u mantinelu.
     
    19:58
    Poslední sekundy první třetiny patří Herčíkovi a samozřejmě také domácímu brankáři Kavanovi, který zneškodnil individuální akci nejproduktivnějšího hráče Dynama. Přivzednutý kotouč končí v Kavanově lapačce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina utkání mezi Kometou a Pardubicemi, která sice nabídla optickou převahu Komety, po většinu úvodní dvacetiminutovky byl ovšem stav vyrovnaný. Jako první otevřel skóre Adam Boltvan a krátce nato vyrovnal z dorážky Daniel Burda. Kometa byla ve svém útočném pásmu aktivnější, ale nedokázala si vytvořit žádnou vyloženou gólovou šanci, kdežto Dynamo se sice před Kavanem objevilo jen sporadicky, ale vždy dokázalo zahrozit. Trpělivost se však vyplatila a Bohdan Panasenko v 16. minutě umístil kotouč do pardubické branky jako druhý brněnský střelec v tomto zápase a určil aktuální podobu skóre.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:04
    Brno je na začátku druhého dějství aktivnější a ještě nepřišlo o kotouč. Negativní na tom je, že se domácím ještě nepovedlo dostat do blízkosti pardubické branky.
     
    22:04
    Možná paradoxně se jako první usadily v pásmu Pardubice. Hebkovu ránu od modré zablokoval Rakus.
     
    22:34
    Hra je nyní často přerušována. Zakázané uvolnění se píská na obou stranách.
     
    23:05
    Předtím, než se Ulbricht vydal střídat, nahodil ještě kotouč na Borovičkovu branku. Hostující brankář byl donucen zakročit lapačkou.
     
    24:34
    Nebezečné přečíslení dva na jednoho předvedli Fiala s Kubíčkem. Z pravého křídla zakončoval první jmenovaný, jehož střelu vykopl Kavan do prostoru levého kruhu. Fiala se po kotouči ještě natahoval, ale už na něj nedosáhl.
     
    25:26
    Velká šance také na druhé straně, kde se Brněnští tlačí do brankoviště. Borovička drží svůj tým.
     
    25:57
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Novotný – 2 min., napadení.
     
    26:13
    Bránící čtveřice Pardubic blokuje brněnské střely a dostává kotouč do středního pásma.
     
    27:18
    V pardubickém přečíslení tři na dva Herčík přestřelil. Ze stejné pozice poslal kotouč vysoko nad branku také Bárta na druhé straně.
     
    27:52
    V těsné blízkosti brankoviště neuspěl ani Otava, který byl navíc faulován. Ze střídačky už jdou slyšet pokyny k odevzdání kotouče.
     
    28:00
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Helikar – 2 min., hákování.
     
    28:24
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Vachun – 2 min., nedovolené bránění.
     
    28:24
    Domácí mají k dispozici více než minutu a půl trvající přesilovku pět na tři. Uvidíme, jak s ní naloží.
     
    28:44
    Bělohlav a Fajmon natřikrát doráželi na Borovičkovy betony, ale pardubický brankář drží svůj celek.
     
    29:49
    Z ostrého úhlu to zkoušel také Němec. Brno se drží v útočném pásmu, na pardubického gólmana ovšem ne a ne vyzrát.
     
    30:00
    Dynamo hraje ve čtyřech, Kometa má problém s přechodem do útočného pásma.
     
    30:24
    Hosté dvojnásobné oslabení ubránili. Největší podíl na to má brankář Borovička, který si poradil ve všech těžkých chvílích a zlikvidoval několik nebezpečných dorážek.
     
    31:05
    Panasenko mohl přidat svou druhou branku v dnešním utkání, sám před pardubickou brankou ale neuspěl. Borovička jeho pokus do pravého horního rohu ukrývá v lapačce.
     
    31:50
    Linka zakončoval přečíslení dva na jednoho a zkusil taky dorážku své vlastní střely z levého křídla. Oba pokusy končí na betonech pardubického brankáře.
     
    32:09
    Burda vybojoval kotouč za brněnskou brankou a po nějaké době musel být ve střehu i Kavan. Nakonec si ovšem zákrok nepřipsal, protože Burda se ke střele nedostal a v mezikruží byl o kotouč obrán.
     
    32:20
    Teď už je ovšem zase vše při starém. Kometa se usadila v útočném pásmu a Borovička likviduje střelu z levého kruhu. Hra je přerušena.
     
    33:09
    Masařovu střelu z přečíslení dva na jednoho Borovička vyrazil do rohu kluziště, stejně jako v minulých případech. Nyní měl ale hostující brankář velké štěstí, protože na dorážku byl připraven Nesvadba, ale ten se k puku nedostal.
     
    34:15
    Třetí gól Komety je na spadnutí. Na Řehákovu střelu od modré Borovička vůbec neviděl a Zembol z nulového úhlu trefil tyč.
     
    35:12
    Dlouhá Tomasova přihrávka našla na levém křídle Bartoně, ten byl ale v obležení hráčů Komety, takže pas nezpracoval a puk končí v rohu.
     
    35:56
    Puk se po brněnské střele od modré čáry ztratil někde v davu v před brankou a našel jej až Rakus, který zkusil střelu mezi betony. Borovička neměl moc času na reakci, i přesto úspěšně zakročil. Puk poté vyletěl nad hostující branku, s čímž si zase poradila obrana Dynama.
     
    36:17
    Na druhé straně pálil od modré Helikar. Pro Kavana to byl zákrok po hodně dlouhé době, ale nebyl nikterak složitý.
     
    36:58
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Otava – 2 min., podrážení.
     
    37:22
    Pardubice se poprvé v utkání dostaly k větší kombinaci. Na jejím konci stál na modré čáře obránce Tvrdík, jehož střelu v mezikruží zablokoval Masař.
     
    38:09
    Po další výměně pálil z vrcholu levého kruhu Herčík, který přestřelil. Při další šanci zastavuje hostující celek ofsajd.
     
    38:47
    Kubíček byl na hranici brankoviště připraven na teč Chabadovy střely z levého křídla. K příležitosti se dostal, ale puk netrefil.
     
    38:58
    Domácí v plném počtu.
     
    39:04
    Domácí se ihned vydali dopředu. Pokus Zembola z levého kruhu má Borovička ve své výstroji.
     
    39:32
    Kalužík se snažil přebruslit dva hráče Brna, ale nepovedlo se mu to a na vrcholcích kruhů byl zastaven. Dynamo si vypracovalo také další šanci, v tomto případě zasáhl Kavan pravým betonem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla zcela v režii Komety, ale branku nepřinesla. Domácí měli k dispozici i dvojnásobnou početní výhodu, ale na Michala Borovičku v pardubické bráně tentokrát nevyzráli. Hosté se opět ukázali jen v brejkových situacích a tentokrát také v přesilové hře, kterou dostali v závěru třetiny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:42
    Tvrdík z pravého kruhu trefil Kavanovu lapačku. Brněnskému brankáři navíc kotouč vypadl, a tak byla šance ještě na dorážku, k té se ale nikdo z pardubických nedostal.
     
    40:51
    Vypadá to, že Dynamo chce do třetí třetiny nastoupit úplně jinak, než jak se prezentuje po celý dosavadní průběh zápasu. Uvidíme, jak se to hostům podaří.
     
    41:24
    Eichovu střelu z vrcholu levého kruhu přizvedl jeden z bránících hráčů Pardubic a puk tak zamířil na zadní mantinel. Pardubice zakládají protiútok.
     
    42:47
    Oba celky si vypracovaly téměř totožné individuální šance, ale ani jedna strana je nedokázala proměnit a zaskvěli se oba brankáři.
     
    42:56
    Dynamo vstřelilo branku! Tedy alespoň podle střelce Herčíka a jeho parťáků na ledě. Všichni se začali radovat a Herčík je o své trefě přesvědčen. Rozhodčí ale po zvuku tyče rozpažil, a jelikož se puk jako první objevil vně brankoviště a brankový sudí také nezareagoval, tak gól neuznává. Pardubičtí se ještě snaží přesvědčit, že kotouč byl opravdu v brance, tady ovšem nepochodí.
     
    45:06
    Pardubicím nezbývá, než se o trefu pokusit znovu. Ještě jednou a lépe. Ránu od modré čáry zastavuje Kavan betony, následně Brno vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    45:47
    Dynamo to ve třetí třetině myslí vážně. Svou aktivitou v předbrankovém prostoru navíc donutilo soupeře fauloval. Bělohlav dostává menší trest za podrážení.
     
    46:27
    Hosté vybojovali kotouč u mantinelu útočného pásma, kam se sjeli všichni bránící hráči Komety, a tak měl Tvrdík dost prostoru na zakončení. Ranou k pravé tyči přestřelil.
     
    47:27
    V předbrankovém prostoru trápí Kavana Kubíček s Burdou. Až na druhý pokus se domácímu brankáři povedlo uklidnit hru.
     
    47:46
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice se svého vyrovnání přece jen dočkaly! Sekundu před koncem Bělohlavova trestu prostřelil Kavana z levého křídla k levé tyči RADEK TOMAS. Asistence: Daniel Herčík.
     
    48:17
    Novotný měl na hokejce první vedení Dynama v tomto zápase, tentokrát se ovšem Kavan při těžkém zákroku nemýlil a kotouč vytěsnil.
     
    48:39
    Na druhé straně zahrozil Zembol, který se dostal do úniku. Se zakončením mezi betony si pardubický brankář poradil.
     
    49:27
    Sám to zkusil také Bárta, proti kterému Borovička zasáhl vyrážečkou. Kotouč se k Bártovi vrátil, a tak to zkusil ještě z nulového úhlu, ale ani v tomto případě neuspěl. K dispozici bylo také mnoho prostoru pro dorážku, ale další hráči Komety se této akce nezúčastnili.
     
    50:37
    Ani jeden z týmů se teď nemůže udržet v útočném pásmu, a tak se hra velmi často přesouvá. Poslední velkou šanci musel řešit Kavan, když zastavil střelu z levého kruhu na bližší tyč.
     
    52:17
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Eich – 2 min., nedovolené bránění.
     
    52:28
    Burdovu střelu z první z pravého kruhu nejprve skryl Kavan ve své výstroji a poté pustil zpět do hry. Kometa vyhazuje.
     
    53:02
    Koudelka se ke kotouči v mezikruží protlačil i přes dva bránící hráče a poslal jej směrem na branku. Tam se puk pokoušel přikrýt Kavan, ale jako první se k němu nakonec dostal Kubíček. Pardubický forvard zamířil do lapačky brněnského gólmana.
     
    53:48
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tentokrát už se JAKUB ZEMBOL v brejku trefil! A to dokonce ve vlastním oslabení. Kavan na druhé straně zneškodnil dvě pardubické střely z nulového úhlu a Matěj Bělohlav následně vyslal do úniku Zembola, který se trefil k pravé tyči. Asistence: Matěj Bělohlav.
     
    54:17
    Domácí v plném počtu.
     
    54:22
    A vedení Komety mohlo být dvoubrankové. Nejprve vystřelil Bárta, ten ovšem ve své akci nedobrzdil a srazil k zemi soupeřova gólmana. Boltvan následně nastřelil tyč, ale i pokud by se trefil do sítě, branka by nemohla být uznána.
     
    55:53
    Pardubice si tvoří tlak, většina jejich střel ale ale zblokována.
     
    56:24
    Fiala mohl kotouč dopravit nad sedícího gólmana, ale střela z bezprostřední blízkosti mu nesedla.
     
    56:32
    Teď to budou mít Pardubice ještě těžší. Právě Fiala dostává dvouminutový trest za hákování.
     
    56:43
    Hosté se velmi rychle osvobozují a nedovolují Kometě založit přesilovkovou kombinaci .
     
    57:14
    Brno se stále nemůže dostat do pásma. Zastavilo tak aspoň útočný výpad Pardubic po levém křídle.
     
    57:24
    Brněnští se při cestě do útoku provinili ofsajdem. Pardubická střídačka podává stížnost, že šlo o úmyslné postavení mimo hru.
     
    58:00
    Pardubicím zbývají k vyrovnání poslední dvě minuty.
     
    58:32
    Pardubice hrají v plném počtu. Oslabení zakončily u soupeřovy branky a Borovička přesně v tu chvíli, kdy se Fiala vrací do hry, míří na střídačku.
     
    58:35
    Oddechový čas pro tým HC Dynamo Pardubice.
     
    58:35
    Pardubice budou navíc hrát v šesti proti čtyřem. Fajmon dostává trest za vražení na hrazení.
     
    58:41
    Hráči Dynama nepustili Zembola k dalšímu úniku. Na druhé straně Kalužíkovu dělovku z levého křídla likviduje Kavan.
     
    59:25
    Domácí brankář si poradil i s další prudkou střelou z křídla. Brno vyhazuje a těsně míní prázdnou branku.
     
    59:44
    Pokus do prázdné brány z pásma Komety trefil ve střední třetině Koudelku. Tomu chvíli trvalo, než se zorientoval a poslal puk opět do útoku.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání skončilo. Ve třetí třetině se Pardubice herně zvedly, což je dovedlo i k vyrovnání na 2:2, o nějž se v přesilovce postaral Radek Tomas. Dlouho to ve vyrovnané třetí třetině vypadalo, že utkání skončí remízou, jenže ve vlastním oslabení ujel Jakub Zembol a rozhodl tento zápas.

    Ode mě je to pro dnešek vše, z Brna přeji příjemný zbytek středečního večera. (19:36:08)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 4. Boltvan (Otava, Zembol), 16. Panasenko (Linka, Nesvadba), 54. Zembol (Bělohlav) – 7. Burda (Kalužík), 48. Tomas (Herčík)


    HC Kometa Brno: Kavan (Matoušek) – Svoboda, Ulbricht, Eich, Němec, Řehák (C), Bůžek, Fajmon – Nesvadba, Bárta, Boltvan (A), Linka, Panasenko, Bělohlav, Masař, Cakr, Šantora, Otava, Zembol (A), Rakus.
    Trenér: Lubomír Oslizlo

    HC Dynamo Pardubice: Borovička (Antoš) – Chabada (C), Koudelka, Tvrdík, Hebek, Helikar, Vachun – Kalužík, Kučera, Novotný (A), Burda, Bartoň, Fiala, Kubíček, Herčík, Tomas.
    Trenér: Jiří Malinský

    Rozhodčí: Obadal, Blaha – Smetková, Viskot
    bahis siteleri