Kopřivnice – Val. Meziříčí 3:5 (kon.) | Ústí n/L – Vrchlabí 3:2 (kon.) | Vyškov – SHKM Hodonín 5:3 (kon.)
Letňany – Děčín 4:1 (kon.) | Chomutov – Mostečtí Lvi 3:1 (kon.) | Znojmo – Nový Jičín 6:0 (kon.)
Havířov – Havlíčkův Brod 5:2 (kon.) | Tábor – Příbram 5:2 (kon.)
konec
HC Letci Letňany
4:1 (3:0, 0:1, 1:0) Stav série: 1:0
HC Děčín
Sobota 11.03.2023, 17:30 • ICE ARÉNA Letňany • Play-off 2. ligy, skupina Západ • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny příznivce hokeje. Dnes jsou na programu úvodní zápasy osmifinále play-off ve druhé hokejové lize a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC Letci Letňany a HC Děčín. Kdo se ujme v sérii hrané na tři vítězná utkání vedení?
     
    HC Letci Letňany

    Hokejisté pražských Letňan vyhráli základní část druhé hokejové ligy, skončili tedy na prvním místě se stotři body, na druhý Chomutov měli náskok šesti bodů. A zaručili si tak rovnou postupo do osmifinále, takže hned po posledním utkání měli pauzu. Mohli se tak připravovat na vrcholné boje sezóny a na svého soupeře tak vyčkávali, protože se ještě hrálo předkolo. Nakonec došlo na děčínské Medvědy, se kterými budou bojovat o postup dále. Poslední dva duely Letcům nevyšly, když prohráli s Ústím nad Labem a Mostem. V obou případech ale získali aspoň bod. Dnes už ale v domácím prostředí budou usilovat o zisk prvního bodu v sérii.

    Nejproduktivnější hráči

    Jiří Hozák 20+44
    Lukáš Kastner 31+29
    Dominik Arnošt 24+26
     
    HC Děčín

    To děčínští Medvědi měli cestu do osmifinále play-off daleko složitější. Po odehrání základní části byli odsouzeni hrát nadstavbu ve skupině B, tedy část poražených. A v ní načasovali velmi dobrou formu, když se jim tato fáze sezóny výrazně povedla. Nakonec až v posledním kole vybojovali postup do předkola vyřazovacích bojů, kde je čekala pražská Kobra. Série se hrála jen na dva vítězné duely a Děčínští vzhledem k postavení zajížděli k prvnímu zápasu na půdu soupeře. A tam se jim povedlo po výhře 2:1 vybojovat první bod a zároveň i mečbol. Ten poté doma před svými diváky potvrdili, když vyhráli 5:2 a bylo jasné, že si zahrají osmifinále. Tam opět vyzvou další pražský klub. Budou proti Letňanům úspěšní? Čeká je velmi náročná práce proti lídrovi základní části.

    Nejproduktivnější hráči

    David Tůma 38+24
    Tomáš Faigl 16+45
    Tomáš Nezbeda 27+28
     
    Vzájemná utkání

    V základní části se oba celky utkaly dvakrát a v obou případech se z vítězství radovaly Letňany. Ty nejprve vyhrály v Děčíně 4:1. Doma pak na tuto výhru navázaly, když braly tři body za výhru 6:2.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Letci Letňany: Brázdil (Kopřiva) – Kynčl, Pejchal, Němeček, Chalupa, Gurjevskij, Lytvynov, Havelka, Fiala – Hrala, Vacín, Kellerstein – Wojnar, Kropáček, L. Kučera – Labuzík, Uhlík, Kastner (A) – Hozák (C), Turek, Arnošt (A)
    Trenér: Jaroslav Nedvěd

    HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Charvát, Loukota (A), D. Kučera, Mikulec – Faigl, T. Nezbeda, Gottfried – J. Tůma, L. Nezbeda, Trávníček (C) – Macek, Nowák, Černý
    Trenér: Tomáš Mareš

    Rozhodčí: Veinfurter, Bernat – Juránek, Štěpánek.
     
    Oba celky jsou už na ledové ploše, proběhla klasická zdravice na modrých čarách a za malý okamžik tak bude moci první duel osmifinálové série mezi Letňany a Děčínem začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Hned na začátku první třetiny se Letci dopustili zakázaného uvolnění, Děčín tak zadarmo získal útočnou třetinu. Buly po levé ruce Jaroslava Brázdila.
     
    01:10
    Dopředu se vydali Letci, ale záhy puk ztratili. Okamžitě opačným směrem zamířili Medvědi, i ti se ale před Brázdilem příliš dlouho neohřáli.
     
    01:58
    Rodila se slibná akce Děčína, ovšem Bohuslav Nowák byl v pásmu o něco dříve, než puk a je z toho postavení mimo hru. Buly tak bude vhozeno v neutrální zóně.
     
    02:56
    Aleš Macek nabral rychlost ve středním pásmu, přihnal se mezi kruhy, tam byl ale čistě odzbrojen pozornou domácí obranou.
     
    03:11
    Lukáš Lavinger byl ohrožen, Vojtěch Kropáček na něho pálil z pravého kruhu, ale hostující brankář si poradil a poté hned raději hru zastavuje.
     
    03:23
    Na levé straně se ke střele dostal Tomáš Nezbeda, ale Jaroslav Brázdil byl znovu připraven.
     
    03:59
    Hosté se usadili v pásmu soupeře, kde chvíli kombinovali, ale nepovedlo se jim zakončit. Na druhé straně se hned musel proti další jedovce Letňan vyznamenat Lukáš Lavinger.
     
    04:15
    Mezi kruhy střílel Lukáš Vacín, jeho svižný projektil však opět kryje připravený hostující brankář. Hra je opět na chvíli pozastavena.
     
    04:37
    Další postavení mimo hru Děčína, vše se stěhuje do středního pásma a bude se vhazovat blíže brance Jaroslava Brázdila.
     
    05:11
    Letňany právě vstřelily branku!
    Domácí se ujímají vedení. Na levé straně si k odraženému puku sjel LUKÁŠ KASTNER a zadovkou ho poté pověsil do sítě Lukáše Lavingera – 1:0. Asistence: Jiří Hozák a Dominik Havelka.
    05:11 Lukáš KASTNER - 1:0
     
    06:16
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Adam Kellerstein.
     
    06:55
    Hosté se uhnízdili v pásmu soupeře, poté se dostali ke střele, pokus Tomáše Nezbedy končí na Jaroslavu Brázdilovi. Po jeho zákroku je hned na chvíli hra pozastavena.
     
    07:32
    Tomáš Nezbeda dostával pas na pravý kruh a už se napřahoval ke střele, ovšem pouze promáchl. Ke kotouči se pak dostali domácí a osvobozují se.
     
    08:16
    Letňany jsou v plném počtu.
     
    08:54
    Hosté čelili další akci Letňan, domácí ukazují svou sílu a svého soupeře nešetří. Hned o akci na druhé straně se postarali Medvědi, ale nikdo z hostů nedokázal zakončit.
     
    09:47
    Daniel Mikulec u modré čáry nepustil pronikajícího Tomáše Labuzíka, napodruhé se to ale stejnému hráči povedlo a znovu se domácí celek dostal do šance, která končí zákrokem medvědí obrany.
     
    10:23
    Od vlastního brankář po vystřídání začínali další akci Děčínští, po pravém křídle se utrhl Jan Tůma, ale nakonec se přesl obranu Letců do jejich pásma nedostal.
     
    11:41
    Do dalšího zákroku musel jít Lavinger, ten u své pravé tyče zalehl puk a poté ho dostal pod lapačku. Následně pak je hra opět přerušena. Buly na levém kruhu.
     
    12:26
    Dominik Kučera od modré čáry nahodil kotouč před Jaroslava Brázdila, ale pro domácího brankáře to byla lahůdka a má puk ve své moci v lapačce.
     
    13:45
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Adam Charvát – 2 min., sevření puku rukou.
     
    14:15
    Letci mají možnost navýšit své vedení, když hrají přesilovou hru. Nyní se ale do pásma Děčína nevydali, neboť je zastavilo postavení mimo hru.
     
    15:09
    Letňany právě vstřelily branku!
    Letci využívají přesilovou hru a jdou do náskoku o dva góly. Hezky sehranou kombinaci zakončil DOMINIK ARNOŠT, jenž si našel kotouč a z levé strany ho zasunul do odkryté Lavingerovy sítě – 2:0. Asistence: Jiří Hozák a Lukáš Kastner.
    15:09 Dominik ARNOŠT - 2:0
     
    16:02
    Medvědi se na chvíli dostali do pásma soupeře, kde měli snahu dostat se na kontaktní branku, ovšem zblízka na Jaroslava Brázdila přízemním projektilem nevyzrál Tomáš Faigl.
     
    16:58
    Pozorná obrana Letců nepustila děčínské Medvědy do zakončení před Jaroslavem Brázdilem, ten tak moho být v klidu a nemusel zasahovat.
     
    17:32
    Znovu se opakovala situace, kde hosté operovali před Jaroslave Brázdilem, ale po chvilce byli o kotouč obráni a museli se vracet zpět před branku Lukáše Lavingera.
     
    17:52
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Jakub Wojnar – 2 min., hrubost.
     
    17:52
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Vladimír Brož – 2 min., hrubost.
     
    18:30
    Letňany právě vstřelily branku!
    V závěru prvního dějství jdou Letci do trháku a vedou už 3:0. Po chybě děčínské obrany si kotouč na pravé straně sebral VOJTĚCH KROPÁČEK, nabruslil si do prostoru mezi kruhy a svižnou ranou pak pověsil kotouč pod víko klece Lukáše Lavingera. Ten tak dnes musí lovit puk ze své sítě už potřetí. Bez asistence.
    18:30 Vojtěch KROPÁČEK - 3:0
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:52
    Oba celky jsou v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Domácí hráči ji vyhráli 3:0 a ukazují, že jsou v této sérii velkým favoritem. Hosté se snažili o korekci skóre, moc příležitostí jim však Letci nedovolili. Proto Jaroslav Brázdil stále drží čisté konto.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:17.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    Hosté se hned po úvodním vhazování dostali do teritoria Letňan a chvíli to zkoušeli před Jaroslavem Brázdilem, opět ale neuspěli.
     
    21:32
    Před Lavingerem bylo opět rušno, nyní musel v rozkleku zachytit kotouč, který poté našel mezi betony. Hra je zastavena, buly po jeho pravé ruce.
     
    21:50
    Štěpán Turek dostal nabito na levý kruh a jeho pohotová střela z nápřahu opět ohrozila Lukáše Lavingera, který pokus nakonec kryje a opět zastavuje hru!
     
    21:58
    A další obrovská šance domácích, na pravé straně zblízka mířil na odkrytou branku Dominik Havelka, ale pohotovým zákrokem jeho projektil zneškodnil hostující brankář!
     
    22:07
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Dominik Havelka – 2 min., podrážení.
     
    22:57
    David Černý kroužil okolo mezikruží, přihrávky se ale nedočkal. Následně pak se Medvědi sami vykázali z útočného pásma.
     
    23:23
    Od modré čáry pálil Vladimír Brož, ale jeho střelu zablokovala obrana soupeře a puk tak končí v neutrální zóně. Medvědi tak musejí opustit teritorium Letců.
     
    23:45
    Nyní už pokus Tomáše Nezbedy zastavil Jaroslav Brázdil a přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    24:07
    Letci jsou v plném počtu.
     
    24:49
    Tomáš Labuzík napřáhl na vrcholku pravého kruhu, jeho švih lapačkou vytěsnil do bezpečí Lukáš Lavinger.
     
    25:25
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Adam Charvát – 2 min., podrážení.
     
    25:30
    Další zákrok Lavingera, domácí před ním měli opět menší tlak, ale i tuhle situaci hostující gólman ustál. Hra je zase zastavena a po chvilce se bude vhazovat po levé ruce děčínského brankáře.
     
    25:50
    Po zisku puku v obranném pásmu ho hosté vyhodili až před klec Jaroslava Brázdila. Šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    26:37
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Vladimír Brož – 2 min., vražení na hrazení.
     
    26:45
    Medvědi ve třech získali puk a odpálili ho hodně daleko od Lavingerovy klece.
     
    27:11
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi ve dvojnásobném oslabení skórují a snižují na rozdíl dvou branek. K puku se dostal TOMÁŠ NEZBEDA a uháněl s ním do samostatné akce. Poté těsně před Jaroslavem Brázdilem stáhl touš na pravou stranu a zasunul ho za jeho záda do odkryté svatyně – 3:1. Bez asistence.
    27:11 Tomáš NEZBEDA - 3:1
     
    27:25
    Děčín je ve čtyřech hráčích.
     
    28:02
    Vojtěch Kropáček byl v obrovské šanci, tváří v tvář Lavingerovy tvrdě vypálil, ale hostující brankář předvedl pohotový zákrok, sklapl betony a touš za svá záda nepustil. Notně tak svůj tým podržel!
     
    28:37
    Brož je na ledě, Medvědi jsou v plném počtu.
     
    29:36
    Jakub Loukota u modré čáry nahazoval puk před klec soupeře, ale ten zachytil jeden z domácích Letců a nasměroval ho do neutrální zóny tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    30:21
    Polovina základní hrací doby je minulostí, hosté se urputně snaží o kontaktní branku, která zatím nepřichází. Naopak před Lavingerem na druhé straně musel právě hostující brankář zakročit znovu.
     
    31:14
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Kryštof Hrala – 2 min., faul loktem.
     
    31:18
    Pavel Gottfried nabral rychlost a hnal se dopředu, ale zabrzdila ho obrana Letců, která mu nedovolila dostat se před klec Jaroslava Brázdila. Ten tak byl neohrožen.
     
    31:59
    Hostující příznivci svými hlasivkami ženou Medvědy ke kontaktnímu gólu. Hosté nyní měli tlak před Brázdilem, ovšem domácí gólman ho povedeným zákrokem utnul.
     
    32:10
    Domácí se osvobozují a šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    32:34
    Lukáš Nezbeda zadovkou od zadního mantienou poslal puk do ohně, ale Jakub Loukota ze střední vzdálenosti klec Letců míjí.
     
    33:07
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Tomáš Kynčl – 2 min., podrážení.
     
    33:14
    Letci jsou ve čtyřech hráčích.
     
    33:16
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Vladimír Brož – 2 min., nedovolené bránění.
     
    33:16
    Přesilovka Děčína právě skončila, Vladimír Brož zatáhl za záchrannou brzdu a nepustil soupeře do úniku před Lavingera, za cenu faulu. Uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    33:47
    Proti jedovce Lukáše Kučery zasáhl Lukáš Lavinger a raději pak hru zastavil. Buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    35:07
    Domácí jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    35:16
    A také Děčín je už kompletní.
     
    35:58
    Tomáš Nezbeda vybojoval puk a udržel útočnou třetinu pro Děčín. Mezi kruhy si pak klepl o přihrávku Tomáš Nezbeda, ale jeho švih šel vedle klece Jaroslava Brázdila.
     
    36:21
    Adam Kellerstein napřáhl z úhlu od pravého mantinelu, kotouč pak orazítkoval boční tyčku Lavingerovy brány.
     
    37:05
    Do postavení mimo hru se nyní dostali hosté a hra je vykázána zpět do středního pásma, kde se za chvíli bude vhazovat blíže Brázdilově brance.
     
    37:37
    Michal Trávníček se dostal k odraženému puku a chtěl ho nasměrovat před domácí brankoviště, ale nepovedlo se mu to.
     
    38:50
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Kryštof Hrala – 2 min., podrážení.

    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Michal Trávníček – 2 min., podrážení.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:05
    Hosté byli v šanci a po jejich střele už zvedali ruce nad hlavy. Ovšem kotouč v brance neskončil a skóre tak zůstává stále stejné!
     
    39:48
    Medvědi vycítili šanci a opět se dostali před klec Jaroslava Brázdila, ale zblízka ho neohrozili. Následně pak se ještě do akce dostávali domácí, už ale zakončit nestihli.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce. V ní se lépe dařilo hostům, kteří ve dvojnásobném oslabení díky úniku Tomáše Nezbedy snížili na rozdíl dvou branek. V závěru pak měli tlak před klecí Letců, ale na kontaktní gól zatím nedosáhli. Ještě nás ale čeká zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 19:09.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Hosté se hned po buly dostali do útočného pásma, ale před Brázdilem nevystřelili tak, aby byla jeho klec ohrožena.
     
    40:50
    Oba celky jsou v plném počtu.
     
    41:23
    Lukáš Lavinger naopak na druhé straně musel zakročit proti jedovce z pravého kruhu a puk má ve své moci. Hra je přerušena, buly po jeho levé ruce.
     
    42:34
    Letňany právě vstřelily branku!
    Domácí navyšují své vedení a to je opět tříbrankové. Na pravý kruh dostal přihrávku od Adama Kellersteina LUKÁŠ VACÍN a poté svižnou přesně mířenou ranou překonal hostujícího brankáře – 4:1. Asistence: Adam Kellerstein a Lukáš Kučera.
    42:34 Lukáš VACÍN - 4:1
     
    43:02
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Dominik Kučera – 2 min., nedovolené bránění.
     
    43:54
    Z levého kruhu vyslal tvrdou ránu Lukáš Kastner a do akce musel Lukáš Lavinger. Ten jeho ránu pokryl a raději pak přerušuje hru.
     
    45:02
    Děčín je v plném počtu.
     
    46:15
    Tomáš Labuzík pohotovou střelou ohrozil Lavingera, ten ale zapsal další pozorný zákrok.
     
    47:01
    A další puk v lapačce Lukáše Lavingera, ten před dotěrnými domácími hráči opět zastavuje hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    47:54
    Adamu Charvátovi utekl puk z čepele, hned na to se do zakončení před Lavingerem dostal Lukáš Vacín, ale hostující gólman opět zakročil.
     
    48:39
    Aleš Macek byl v pásmu soupeře osamocen a nedokázal získat kotouč. Hned se mu ale vrátili hráči a Děčín se dostal do další šance, tu kryje Jaroslav Brázdil.
     
    50:06
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany:
    Vojtěch Kropáček – 2 min., podrážení.
     
    50:15
    Michal Trávníček se postavil k bližší tyči, dostal tam pak přihrávku od modré čáry, ale touš za brankovou čáru zblízka před Brázdilem nedostal.
     
    50:57
    Tomáš Nezbeda na pravé straně napřáhl ke střele, ale kotouč končí jen u zadního hrazení. Hosté se ale ještě před Brázdilem udrželi.
     
    51:23
    Puk získali domácí hráči a hned ho odpálili až před hostující branku.
     
    52:06
    Letci se ubránili a už jsou v plném počtu.
     
    53:15
    Medvědi se nadechují k dalším akcím, nyní střílel na pravé straně Tomáš Faigl, ovšem Jaroslav Brázdil kryje a drží svůj tým.
     
    53:47
    Na druhé straně vybojoval puk u branky Lavingera Tomáš Faigl a hosté míří směrem před branku Jaroslava Brázdila.
     
    54:11
    Daniel Mikulec sebral u modré čáry puk a nasměroval ho do středního pásma, poté Medvědi pokračovali před klec soupeře, ale před Brázdilem nezakončili.
     
    55:01
    Lukáš Vacín z pravého kruhu hledal skulinku v Lavingerově svatyni, ale nenašel ji a puk míří na beton hostujícího brankáře. Následně pak hru opačným směrem stahují hosté.
     
    55:48
    Další pokus Vacína a puk má Lukáš Lavinger a hra je přerušena.
     
    56:04
    Odražený puk stáhl k sobě Michal Trávníček a hned Medvědi otočili hru. Ale v pásmu soupeře se jim další akce nepovedla tak, jak by si přáli.
     
    56:47
    Další tlak domácích nekončí přesnou střelou, nicméně Letci drží útočnou třetinu a znovu se snaží navýšit svůj náskok.
     
    57:23
    Hosté ubránili další pokus soupeře a ještě se dostávají opět na opačný konec kluziště.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:36
    Zápas se už jen dohrává, domácí se nikam neženou a drží touš daleko od Brázdila. Hosté už vědí, že na nějaký zvrat to už nevypadá.
     
    59:15
    Ještě sebrali Letci puk Medvědům a zamířili s ním před Lavingera, ale ten nemusel zasahovat, nešla na něho žádná střela.
     
    59:49
    V závěru zápasu se vhazovalo před Brázdilem, kotouč mají Letci a dostávají ho ven z pásma. Mezitím už domácí odklepávají poslední vteřiny duelu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. První zápas osmifinále mezi Letňany a Děčínem je minulostí. Domácí v něm potvrdili roli favorita a severočeský celek porazili 4:1. Základ výhře dali už v první třetině, kterou vyhráli 3:0. V sérii hrané na tři vítězná utkání se tak ujímají vedení.
     
    Vše bude zase pokračovat v pondělí, kdy před svými diváky budou usilovat o srovnání série na 1:1 děčínští Medvědi.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:42:17)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 6. Kastner (Hozák, Havelka), 16. Arnošt (Hozák, Kastner), 19. Kropáček, 43. Vacín (Kellerstein, L. Kučera) – 28. T. Nezbeda


    HC Letci Letňany: Brázdil (Kopřiva) – Kynčl, Pejchal, Němeček, Chalupa, Gurjevskij, Lytvynov, Havelka, Fiala – Hrala, Vacín, Kellerstein – Wojnar, Kropáček, L. Kučera – Labuzík, Uhlík, Kastner (A) – Hozák (C), Turek, Arnošt (A)
    Trenér: Jaroslav Nedvěd

    HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Charvát, Loukota (A), D. Kučera, Mikulec – Faigl, T. Nezbeda, Gottfried – J. Tůma, L. Nezbeda, Trávníček (C) – Macek, Nowák, Černý
    Trenér: Tomáš Mareš

    Rozhodčí: Veinfurter, Bernat – Juránek, Štěpánek

    Diváci: 216
    Letňany 3 0 Děčín
    #1 Sobota 11.03.2023 • 17:30
    Letňany - Děčín 4:1
    #2 Pondělí 13.03.2023 • 18:00
    Děčín - Letňany 0:2
    #3 Středa 15.03.2023 • 18:00
    Letňany - Děčín 3:2 po prodl.
    thejrc.org