Francie – Finsko 1:14 (kon.) | USA – Japonsko 7:1 (kon.)
konec
Francie
1:14 (0:6, 1:3, 0:5)
Finsko
Středa 05.04.2023, 17:10Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:38 Ronja SAVOLAINENOVÁ - 1:14
     
    58:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Čtrnáctý zásah v síti Francie! Vainikkaová poslala puk RONJE SAVOLAINENOVÉ, která z pravého kruhu švihla do puku a našla skulinku v brance Caroline Lambertové – 1:14. Na úvod ženského mistrovství světa je to pořádná porce gólů, kterou si Finky přichystaly. Asistence: Viivi Vainikkaová a Noora Tulusová.
    56:08 Jenniina NYLUNDOVÁ - 1:13
     
    56:08
    Finsko právě vstřelilo branku!
    V závěru přesilové hry ji Finky využívají. Od modré čáry napřáhla ke střele Laitinenová a před Lambertovou její pokus šikovně tečovala JENNIINA NYLUNDOVÁ – 1:13. Asistence: Nelli Laitinenová a Sanni Vanhanenová.
    51:57 Petra NIEMINENOVÁ - 1:12
     
    51:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Po přihrávce od Laitinenové se po pravé straně drala dopředu PETRA NIEMINENOVÁ, která si sjela do těsné blízkosti Caroline Lambertové a poté ji mezi betony překonala – 1:2. Asistence: Nelli Laitinenová a Viivi Vainikkaová.
    48:32 Viivi VAINIKKAOVÁ - 1:11
     
    48:32
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ronja Savolainenová vystřelila od modré čáry, do letícího puku napřáhla hůl VIIVI VAINIKKAOVÁ a její teč pak končí za zády Lambertové. Situaci ještě muselo posoudit video, které ale vysokou hůl neodhalilo – 1:11. Asistence: Ronja Savolainenová a Noora Tulusová.
    42:34 Viivi VAINIKKAOVÁ - 1:10
     
    42:34
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Francouzky už sice byly kompletní, přesto ještě čelily akci Finska. Liikalaová nasměrovala kotouč před branku soupeřek a tam dobře stála VIIVI VAINIKKAOVÁ, jenž zblízka překonala Caroline Lambertovou – 1:10. Asistence: Julia Liikalaová a Sanni Vanhanenová.
    30:41 Nelli LAITINENOVÁ - 1:9
     
    30:41
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Další pokus Finek končí v síti, Jenni Hiirikoskiová nasměrovala puk nad pravý kruh, odkud poté střelou z první propálila Lambertovou NELLI LAITINENOVÁ – 1:9. Hrozivý náskok finského týmu, co na to Francouzky? Asistence: Jenni Hiirikoskiová a Petra Nieminenová.
    23:51 Rosa LINDSTEDTOVÁ - 1:8
     
    23:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finky roztočily kolotoč před francouzskou klecí a je z toho už osmá branka v síti Mameriové. ROSA LINDSTEDTOVÁ zužitkovala přihrávku své spoluhráčky a z dálky střelou o tyčku vyhnala Mameriovou z branky – 1:8. Asistence: Krista Parkkonenová a Kiira Yrjänenová.
    21:53 Jenniina NYLUNDOVÁ - 1:7
     
    21:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Rychlá odpověď finských hokejistek, ty zase navyšují svůj náskok. JENNIINA NYLUNDOVÁ proskočila s pukem až před branku Mameriové a z levé strany zakončila do její odkryté branky – 1:7. Asistence: Krista Parkkonenová a Sini Karjalainenová.
    20:36 Estelle DUVINOVÁ - 1:6
     
    20:36
    Francie právě vstřelila branku!
    Hned na začátku druhé třetiny skórují Francouzky a berou Aholaové čisté konto. Po střele Aurardové se puk odrazil k ESTELLE DUVINOVÉ a ta ho poté doklepla za brankovou čáru – 1:6. Asistence: Chloé Aurardová.
    18:04 Julia LIIKALAOVÁ - 0:6
     
    18:04
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finky právě svým soupeřkám nadělily kanára. JULIA LIIKALAOVÁ si nabruslila do dobré střelecké pozice a poté táhlou střelou nedala Mameriové žádnou šanci. Ta se ohlíží za puk za svými zády dnes už pošesté – 0:6. Asistence: Sanni Vanhanenová a Petra Nieminenová.
    16:33 Noora TULUSOVÁ - 0:5
     
    16:33
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Kočka-myš. Finky si na ledě dělají co chtějí a i nyní jejich akce končí gólem. Po zisku puku od Savolainenové se nad mezikružím napřáhla ke střele NOORA TULUSOVÁ a prostřelila Mameriovou nad jejím ramenem – 0:5. Asistence: Ronja Savolainenová a Sanni Rantalaová.
    15:37 Emilia VESAOVÁ - 0:4
     
    15:37
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nyní se to už povedlo a Finky vedou rozdílem čtyř branek. Nelli Laitinenová střílela od modré čáry, puk se pak dostal k brankovišti a tam ho poté dotlačila za brankovou čáru EMILIA VESAOVÁ – 4:0. Asistence: Nelli Laitinenová a Jenni Hiirikoskiová.
     
    08:27
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Po krátké pauze opět Finky skórují a potvrzují roli favorita. Zblízka nasměrovala kotouč do branky EMILIA VESAOVÁ a zprvu to vypadalo, že touš zůstal na brankové čáře. Proto bylo na programu dne video. A to potvrdilo, že obránkyně Francie chtěla puk holí vyšťourat ven, ale nakonec ho poslala celým objemem za čáru – 0:3. Asistence: Sofianna Sundelinová a Sini Karjalainenová.
    06:03 Jenniina NYLUNDOVÁ - 0:2
     
    06:03
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je to 2:0 pro finskou reprezentaci a je to také druhý gól v témže oslabení Finek. Nylundová dostala puk na JENNIINU NYLUNDOVOU, která z dálky načapala Mameriovou a překonala ji – 0:2. Asistence: Sofianna Sundelinová a Sanni Rantalaová.
    05:19 Petra NIEMINENOVÁ - 0:1
     
    05:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovku sice hrály Francouzky, ale skórují v oslabení Finky. Francouzky propadly v útočném pásmu a do akce šly soupeřky. Z levé strany pak poslala přihrávku Julia Liikalaová na pravý kruh pro PETRU NIEMINENOVOU, která poté svižnou ranou otevřela skóre prvního zápasu na tomto mistrovství světa – 0:1. Asistence: Julia Liikalaová.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 21. Duvinová (Aurardová) – 6. Nieminenová (Liikalaová), 7. Nylundová (Sundelinová, Rantalaová), 9. Vesaová (Sundelinová, Karjalainenová), 16. Vesaová (Laitinenová, Hiirikoskiová), 17. Tulusová (Savolainenová, Rantalaová), 19. Liikalaová (Vanhanenová, Nieminenová), 22. Nylundová (Parkkonenová, Karjalainenová), 24. Lindstedtová (Parkkonenová, Yrjänenová), 31. Laitinenová (Hiirikoskiová, Nieminenová), 43. Vainikkaová (Liikalaová, Vanhanenová), 49. Vainikkaová (Savolainenová, Tulusová), 52. Nieminenová (Laitinenová, Vainikkaová), 57. Nylundová (Laitinenová, Vanhanenová), 59. Savolainenová (Vainikkaová, Tulusová)


    Francie: Mameriová (24. Lambertová) – Quartová, Pélissová, Locatelliová, Väänänenová, Leclercová, Lavorelová, Mermierová, Bergerová – Rozierová, Duvinová (A), Aurardová (A) – le Scodanová, Barbiratiová, Baudritová (C) – Cedelleová, Jouannyová, Desvignesová – Nonnenmacherová, Simonová, Casanová.
    Trenér: Gregory Tarle

    Finsko: Aholaová (Keisalaová) – Hiirikoskiová (C), Laitinenová, Savolainenová, Rantalaová, Karjalainenová, Parkkonenová, Lindstedtová – Vainikkaová, Tulusová (A), Yrjänenová – Liikalaová, Vanhanenová, Nieminenová (A) – Sundelinová, Nylundová, Vesaová – Antti-Roiková, Rakkolainenová, Havanaová.
    Trenér: Juuso Toivola

    Rozhodčí: Kainbergerová(AUT), Nearyová (CAN) – Cameronová (USA), Lacková (GBR)
    bahis siteleri