Villarreal – Valladolid 1:2 (kon.) | Ath. Bilbao – Real Sociedad 2:0 (kon.) | Real Betis – Espanyol 3:1 (kon.)
Cádiz – Real Madrid 0:2 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
2:0 (1:0)
Real Sociedad San Sebastian
Sobota 15.04.2023, 16:15 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španělská LaLiga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
     
    Příjemnou sobotu u sledování LaLigy! Dnešní odpoledne se na San Mamés Barria bude nést ve znamení přátelské rivality, na programu je totiž velmi atraktivní baskické derby mezi Bilbaem a San Sebastianem.
     
    ATHLETIC BILBAO (7. místo)
    28 Z, 11–7–10, 38:29 (+9), 40 bodů

    Bilbau sice minulý týden v semifinále Copa del Rey vystavila stopku Osasuna, tým hlavního kouče Ernesta Valverdeho však může i nadále snít o postupu do kontinentálních pohárů. Díky zaváhání šestého Betisu v duelu s Cádizem se totiž k postu zajišťujícímu účast v Evropské konferenční lize přiblížil na pět bodů.

    Lvi tak budou mít extra motivaci uspět v derby, čímž by udělali další krok směrem k posunu do vyšších pater tabulky. Navíc by tak navázali na výhru z minulého týdne, kdy přetlačili Espanyol 2:1, a protáhli by svou sérii bez porážky na pět duelů. Zvládnou to?

    Poslední zápasy Bilbaa
    8. 4. (LaLiga): Espanyol – Bilbao 1:2
    4. 4. (Copa del Rey): Bilbao – Osasuna 1:1pp.
    1. 4. (LaLiga): Bilbao – Getafe 0:0
    17. 3. (LaLiga): Valladolid – Bilbao 1:3
    12. 3. (LaLiga): Bilbao – Barcelona 0:1

    Nejlepší střelci Bilbaa
    Oihan SANCET – 27 Z, 8 branek
    Iñaki WILLIAMS – 26 Z, 6 branek
    Gorka GURUZETA – 21 Z, 6 branek
    Hráči Athleticu přípravu na derby nepodcenili.
     
    REAL SOCIEDAD SAN SEBASTIAN (4. místo)
    28 Z, 15–6–7, 37:26 (+9), 51 bodů

    Z prohry Betisu měli určitě radost i o sto kilometrů dál na východě. San Sebastian, který aktuálně drží čtvrté místo v LaLize a brousí si zuby na první účast v Lize mistrů po deseti letech, totiž rozšířil svůj náskok na šestý tým soutěže na šest bodů, a nově mu tak nepříjemně šlape na paty už jen pátý Villareal.

    Odhlédneme-li od dvojzápasu s AS Řím, po kterém se Sociedad poroučel z play-off Evropské ligy, činí jeho bilance v posledních pěti odehraných utkání dvě výhry, dvě remízy a jednu porážku. Minulý víkend se pak svěřenci trenéra Alguacila radovali po výsledku 2:0 proti Getafe. Uspějí i dnes v derby s Bilbaem?

    Poslední zápasy San Sebastianu
    8. 4. (LaLiga): San Sebastian – Getafe 2:0
    2. 4. (LaLiga): Villareal – San Sebastian 2:0
    19. 3. (LaLiga): San Sebastian – Elche 2:0
    16. 3. (EL): San Sebastian – AS Řím 0:0
    12. 3. (LaLiga): Mallorca – San Sebastian 1:1

    Nejlepší střelci San Sebastianu
    Alexander SØRLOTH – 24 Z, 9 branek
    Brais MÉNDEZ – 27 Z, 7 branek
    Takefusa KUBO – 25 Z, 6 branek
     
    PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    Bilbao má svému regionálnímu rivalovi co vracet, o tom není pochyb. Lednové derby totiž skončilo celkem jasnou výhrou Sociedadu, který v prvním poločase udeřil góly Sørlotha a Kuba a po pauze jeho úspěch potvrdil z penalty Oyarzabal. Za soupeře snižoval jen Sancet.

    14. 1. 2023: San Sebastian – Bilbao 3:1 (2:1)

    Branky: 25. Sørloth, 37. Kubo, 62. Oyarzabal (pen.) – 40. Sancet.

    Žluté karty: 38. Kubo (RSC), 48. Sørloth (RSC), 52. Zubeldia (RSC), 83. Le Normand (RSC), 90+3. Zubimendi (RSC) – 43. D. Garcia (ATB).

    Červené karty: 60. Alvarez (ATB).

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Rico, Le Normand, Zubeldia, Elustondo (76. Gorosabel) – Zubimendi – Merino, Silva (76. Navarro), Méndez (89. Illarramendi) – Sørloth (49. Oyarzabal), Kubo (76. Barrenetxea).
    Hlavní trenér: Imanol Alguacil.

    Athletic Bilbao: Simón – Berchiche, Alvarez, Vivian, de Marcos – D. Garcia (66. Paredes), Vesga – N. Williams (76. R. Garcia), Sancet (66. Zarraga), I. Williams (76, Muniain) – Guruzeta (58. Berenguer).
    Hlavní trenér: Ernesto Valverde.
    Kubo prožívá povedenou sezónu, trefil se i v prvním derby.
     
    BASKICKÉ DERBY ŘEČÍ ČÍSEL

    Dnes odpoledne budeme svědky již 189. derby mezi Bilbaem a San Sebastianem, přičemž vzájemná bilance obou soupeřů je poměrně vyrovnaná. Sociedad sice bral výhru v lednovém (a dosud posledním) střetnutí, celkově je ale o něco úspěšnější Athletico. To uspělo celkem sedmasedmdesátkrát, zatímco jeho sok má na kontě vítězství "jen" 61. Rovných padesát duelů pak skončilo dělbou bodů. Kdo se bude radovat dnes?
     
    Úvodní sestavy:

    Athletic Bilbao: Simón – Berchiche, I. Martínez, Yeray, Capa – D. García, Vesga – N. Williams, Sancet, I. Williams (C) – Guruzeta.
    Náhradníci: Agirrezabala, Iruarrizaga – Adu, Balenziaga, Berenguer, R. García I, A. Herrera, Muniain, Paredes, Vencedor, Vivian, Zarraga.
    Trenér: Ernesto Valverde.

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – A. Muñoz, Le Normand, Zubeldia, Gorosabel – Zubimendi – Merino, D. Silva, Méndez – Kubo, Oyarzabal (C).
    Náhradníci: Zubiaurre – Elustondo, Barrenetxea, C. Fernández, Guevara, Illarramendi, Cho, R. Navarro, J. Pacheco, Rico, Sola, Sørloth.
    Trenér: Imanol Alguacil.

    Rozhodčí: Soto – López, Álvarez.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné sobotní odpoledne, utkání začíná za pár minut! Níže si můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
     
    Oba celky nastupují na hrací plochu, za malou chvíli startujeme. Domácí dnes obléknou své tradiční červenobílé dresy, hosté pak zvolili modrou sadu.
     
    Úvodní výkop obstará San Sebastian, jdeme na věc!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Sociedad se pokusil zaútočit po pravé straně hřiště, jeho první tažení na Remira ale šanci nepřineslo. Míč po pár sekundách skončil za domácí svatyní.
     
    2
    V úvodních momentech utkání se hra přesouvá ze strany na stranu, balón často mění svého majitele.
     
    3
    Iñaki Williams vyhlížel přihrávku za středovým kruhem, poněkud předvídatelný pas na něj ale vystihl připravený protihráč. Tohle Bilbau nevyšlo.
     
    4
    Méndez se chtěl podepsat pod první zakončení dnešního utkání, hlavičku po Gorosabelově centru ale nenamířil úplně přesně. Simón bude odkopávat.
     
    5
    Vesga se po hlavičkovém souboji s Méndezem u středu hrací plochy svalil na trávník, pod opískaném faulu se míč vrátí do držení domácího výběru.
     
    7
    Bilbao neúspěšně hledá cestu před hostující svatyni. Teď to zkusilo zkusilo dlouhým nákopem, vysunutý Iñaki Williams byl ale v postavení mimo hru.
     
    8
    Williamse zatím obrana Sociedadu střeží opravdu bedlivě. Sancet se ho pokusil vyslat dopředu pěknou přihrávkou, kterou ovšem zachytil Le Normand.
     
    9
    Guruzeta byl faulován Muñozem, druhý jmenovaný si za své počínání vysloužil sprchu pískotu z ochozů.
     
    11
    Sancet se snažil rychle přesunout dopředu přes střed hřiště, Méndez ho ale před Remira nepustil a pár metrů před vápnem ho zkušeně obral o balón.
     
    12
    Nico Williams vybojoval druhý roh utkání pro Athletic. Uvidíme, co domácí hráči vymyslí.
     
    13
    Sancet se v šestnátce nedokázal dostat přes vracejícího se protihráče. Sociedad se zmocnil balónu, který obratem odehrál daleko od své brány.
     
    14
    Faulů pomalu ale jistě přibývá. Gorosabel na levé straně podržel Williamse, čehož si sudí samozřejmě všiml.
     
    15
    Sancet spolu s bratry Williamsovými tvoří nejaktivnější trio Bilbaa. Pěknou přihrávkou teď jednoho z nich našel ve vápně, hosté ale situaci zvládli vyřešit.
     
    16
    Domácí jsou zatím jednoznačně lepším týmem na hrací ploše, Real tráví většinu času v defenzívě. Capa bude vhazovat míč do hry z pozice u vápna.
     
    17
    Obrana San Sebastianu si na nedostatek práce stěžovat nemůže, zatím nicméně pracuje excelentně. Méndez si na hraně vápna pohlídal aktivního Capa.
     
    18
    García to trochu přehnal se snahou a okatě fauloval Silvu, hosté dostávají šanci po delší době přesunout dění zpět k šestnáctce Athletic Clubu.
     
    20
    Iñaki Williams sebevědomě naběhl mezi dva protihráče, kteří ho obratem připravili o míč. Bilbao se tak ani tentokrát nedostalo před Remira.
     
    21
    Merino přiběhl k rohovému praporku pomoci dotěrnému Kubovi a vybojoval balón od protihráče, který se jej neúspěšně snažil uchránit. Sociedad nyní operuje u domácí šestnáctky, Simón musí zpozornět.
     
    22
    Yeray táhne míč dopředu po středu hřiště, hostující obrana je nicméně stále výborná a nedovoluje aktivním protihráčům ohrozit Remirovu svatyni.
     
    24
    Postranní rozhodčí teď zastavil výpad Bilbaa, Williams byl na pravé straně hřiště v postavení mimo hru.
     
    25
    První větší šance utkání! Guruzeta parádně vybojoval míč a obratem ho přesunul na volného Nica Williamse, jehož následný pokus Remiro vytěsnil mimo nebezpečí tygřím skokem!
     
    26
    Domácí si následně vyzkoušeli další rohový kop, nic moc z něj ale nevykřesali. Hosté jsou na míči.
     
    27
    Iñaki Williams táhl brejk Athleticu, který vedl k nepřesné střele Guruzety z hrany vápna. Ta se ovšem do statistik počítat nebude, jelikož domácí byli v ofsajdu.
     
    28
    Na druhém konci hřiště Zubimendiho projektil jeden z protihráčů vyrazil za bránu, uvidíme hostující roh.
     
    29
    Simón se vyznamenal a nepříliš povedený centr z pravé strany lapil do svého nastaveného náručí.
     
    30
    Máme za sebou skoro půl hodiny hry. Athletic je zatím aktivnějším týmem na hrací ploše, San Sebastian se nicméně v poslední době nadechuje k útokům.
     
    31
    Souhra Williamse s Guruzetou znovu málem přinesla šanci, druhý jmenovaný ale přišel o balón po kontaktu s protihráčem na hranici šestnáctky.
     
    32
    Před chvílí se snažil prosadit Nico, teď Remira potrápil pro změnu Iñaki! Gólman jeho zakončení do horního rohu vyrazil, uvidíme roh!
     
    33
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Athleticu se přeci jen daří přetavit neutuchající aktivitu v první přesný zásah utkání! Po rohovém kopu zavládl v hostujícím vápně chaos, kterého naplno využil nedostatečně hlídaný IÑAKI WILLIAMS a z bezprostřední blízkosti brány uklidil míč za bezmocného Remira – 1:0!
     
    34
    Platnost zásahu ovšem ještě kontroluje VAR, hosté reklamují hru rukou v šestnáctce...
     
    36
    Williamsův zásah platí, hra pokračuje dál! Bilbao je i nadále akční a chce si svůj náskok rychle pojistit.
     
    37
    Dění se drží před hostující svatyní, San Sebastian působí hodně opařeně a nedaří se mu zmocnit se balónu.
     
    38
    Silva si v souboji s Vesgou počínal nedovoleně, domácí získávají standardku z pozice jen pár metrů za středovou čarou a můžou postoupit vpřed.
     
    39
    V Bilbau se teď poprvé žlutilo, rozhodčí barevným kartonkem varoval Andera Capu (ATB).
     
    40
    Sancet zkrotil Berchicheho přehnaně důraznou přihrávku a nyní se na kraji vápna snaží se zbavit protihráče.
     
    41
    Dění se stále nese v režii Athleticu, který kontroluje hru a nepouští protihráče na balón. Útok San Sebastianu dnes zatím mlčí, Simón je více méně bez práce.
     
    42
    První hostující tažení vpřed po dlouhých minutách strávených v obraně zastavuje odpískaný ofsajd.
     
    43
    Iñaki Williams se ve vápně dostal za laxního Muñoze, následně ovšem míč poslal vysoko nad svatyni.
     
    44
    První poločas se chýlí ke konci. Zubimendi zachytil odražený balón u středu hřiště a po straně ho posunul vpřed, Bilbao ale situaci rychle dostalo pod kontrolu.
     
    45
    Berchicheho zákrok na Kuba byl podle rozhodčího v pořádku, faul odpískán nebude. Japonský útočník je evidentně zklamaný, ale nic s tím nezmůže.
     
    45+1
    Běží první minuta nastavení, celkem budou tři.
     
    45+2
    Guruzetově střele důraz nechyběl, invence ale ano. Prudká rána šla přesně do středu brány, Remiro jí bez větších obtíží zneškodnil a míč lapil.
     
    45+3
    Gorka Guruzeta (ATB) dostává žlutou kartu, ve druhém poločase si bude muset počínat opatrněji.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:22.
     
    První poločas je minulostí, zatím poněkud překvapivě sledujeme hru na jednu bránu. Bilbao bylo v úvodním dějství jednoznačně lepším výběrem a svou aktivitu přetavilo v přesný zásah, pod který se podepsal Iñaki Williams. Uvidíme, jestli se hostům podaří po pauze srovnat s protihráči krok, nebo zdali Athletic slibně rozehraný duel dotáhne do vítězného konce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian:
    ze hřiště odchází Brais Méndez, přichází Ander Barrenetxea,
    ze hřiště odchází Andoni Gorosabel, přichází Aritz Elustondo.
     
    46
    Běží druhý poločas, do kterého hosté vstoupili s dvěma novými tvářemi v sestavě. San Sebastian táhne hru vpřed, uvidíme, co zkraje dějství vymyslí.
     
    47
    Dani García (ATB) dostává žlutou kartu za hodně nevybíravý zákrok na Silvu, který v bolestech leží na trávníku. Doufejme, že bude v pořádku.
     
    48
    Dění na San Mamés Barria běží dál. Bilbao si poprvé ve druhé půli osahává míč a míří k Remirovi.
     
    49
    Domácí hráči se s tím nemažou, fotbal teď bolel pro změnu Kuba. Faul tentokrát odpískán nebyl.
     
    50
    Merino krátkou přihrávkou vysunul do útoku Oyarzabala, jehož výpad přes střed hřiště si ale protihráči pohlídali a na hraně vápna jej připravili o míč.
     
    51
    Igor Zubeldia (RSC) rychlého Iñakiho Williamse zastavil nedovoleným způsobem, Bilbao získává standardku z bezprostřední blízkosti hostujícího vápna.
     
    52
    Silva to mohl vyřešit i lépe, jeho ukvapená přihrávka na dobře střeženého spoluhráče vede ke ztrátě balónu.
     
    54
    Dění se nyní drží mezi šestnáctkami, ani jednomu celku se v posledních minutách nedaří proniknout před brankáře soupeře. Aktivnější jsou teď hosté.
     
    55
    Neuvěřitelný sled zákroků od výborného Simóna, který v průběhu několika sekund zneškodnil hned tři pokusy San Sebastianu! Hosté se zničehonic probrali a domácím pořádně zavařil!
     
    56
    Gólman Bilbaa byl i tentokrát připraven zasáhnout a hbitě padl do dráhy Merinovy povedené střely, která šla do levého dolního rohu svatyně.
     
    57
    Obrana Athletic Clubu se zdánlivě rozpadla, ve vzduchu visí vyrovnání. Domácí teď sice Oyarzabala uhlídali, příště už ale takové štěstí mít nemusí...
     
    58
    Bilbao teď po dlouhé době zamířilo dopředu. Nico Williams se blýskl celkem pěknou střelou zpoza vápna, kterou připravený Simón bez obtíží lapil.
     
    59
    Kubo krátkou přihrávkou posunul míč na Silvu, Sociedad teď operuje v bezprostřední blízkosti domácí klece.
     
    60
    Sancet odtáhl míč daleko od brány po pravé straně a následně ho nakopl za hostující svatyni, Bilbao vyřešilo další nepříjemnou situaci u své brány.
     
    61
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian:
    ze hřiště odchází Mikel Oyarzabal, přichází Mohamed-Ali Cho,
    ze hřiště odchází Takefusa Kubo, přichází Alexander Sørloth.
     
    62
    Střídání v týmu Athletic Bilbao:
    ze hřiště odchází Ander Capa, přichází Daniel Vivian,
    ze hřiště odchází Gorka Guruzeta, přichází Raúl García.
     
    63
    Raúl García byl zastaven na hraně vápna, hosté snahu v útoku tentokrát ve střelecký pokus nepřetavili.
     
    64
    Centr Nica Williamse přistál na kopačce vracejícího se protihráče. V hostujícím vápně teď navíc nebyl ani jeden z hráčů v červeném dresu.
     
    65
    Robin Le Normand (RSC) se přidává do řad hráčů, kteří to mají na hraně. Dostává žlutou kartu.
     
    67
    Elustondo si na levé straně počínal výborně a vystihl dlouhou přihrávku, která mířila na aktivního Nica Williamse. Sociedad se dostává na balón.
     
    68
    Mohamed-Ali Cho chtěl krátkým centrem připravit šanci pro Sørlotha, který ale s akcí nepočítal a nezvládl se se včas protlačit před domácí svatyni.
     
    69
    Hosté si vybojovali další roh, Athletic ho ale velmi rychle rozebral a míří do rychlého brejku.
     
    70
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Domácí dvacet minut před koncem odskakují do dvougólového trháku! Garcíův dlouhý nákop přistál na kopačce volného IÑAKIHO WILLIAMSE, který se po pravé straně přesunul do vápna a následně Remira překvapil velmi pěkným zakončením přesně pod břevno – 2:0!
     
    71
    Bilbao se stále drží na balónu a chce znovu jít dopředu, Sociedad ale zpevnil svou obranu.
     
    72
    V ochozech San Mamés Barria panuje výborná atmosféra, domácí mají dění pod kontrolou a nepouští soky na balón. Hostům se nedaří se dostat do hry.
     
    74
    Obránce San Sebasianu čelil aktivnímu Iñakimu, před kterým pro jistotu uklidil míč na Remira.
     
    75
    Nico Williams postupuje dopředu podél postranní čáry. Sociedad dělá všechno proto, aby ukořistil míč, vůbec se mu ale nedaří protihráče odzbrojit.
     
    76
    Domácí výběr připravuje další dvě střídání, na hřiště za chvíli půjdou Berenguer s Munianem. Dění se momentálně drží kolem středového kruhu.
     
    78
    Střídání v týmu Athletic Bilbao:
    ze hřiště odchází Nico Williams, přichází Álex Berenguer,
    ze hřiště odchází Oihan Sancet, přichází Iker Muniain.
     
    79
    Merino chtěl přesunout hru na pravou stranu na volného Cha, jeho přihrávka ale byla příliš pomalá a balón zachytil připravený protihráč.
     
    80
    Nyní fauloval Yeray (ATB), rozhodčí po delší době znovu z kapsy vytáhl kartu žluté barvy. Uvidíme standardku Sociedadu z poměrně solidní pozice.
     
    81
    Exekuce se ujal Berenguer, jehož zakončení na první pohled působilo nebezpečně, ale nakonec pouze přeletělo přes břevno domácí svatyně.
     
    82
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian:
    ze hřiště odchází David Silva, přichází Robert Navarro.
     
    83
    Barrenetxea padá na trávník po kontaktu s Danielem Vivianem (ATB), kterého sudí krotí žlutou kartou.
     
    85
    Williams si v souboji s Merinem počínal až moc aktivně, Sociedad se po dalším odpískaném domácím faulu ujme balónu na své polovině hrací plochy.
     
    86
    Hosté zahodili šanci snížit! Simón vyrazil Choovu střelu k Merinovi, který obratem míč posunul na volného Sørlotha. Ten následně z hranice malého vápna poslal balón vysoko nad bránu!
     
    87
    Bilbao se ujalo balónu a obratem přesunulo hru na druhý konec hrací plochy. Uvidíme, co vymyslí.
     
    88
    Ne, útok Sociedadu dnes prostě nemá svůj den! Sørloth po velké minele domácí obrany připravil ideální zakončení pro volného Barrenetxeu ve vápně, jenže tomu následná střela vůbec nevyšla! Míč šel znovu mimo tři tyče!
     
    89
    Střídání v týmu Athletic Bilbao:
    ze hřiště odchází Iñaki Williams, přichází Ander Herrera.
     
    90
    Po přihrávce Herrery pálil Berenguer, který svým projektilem pro domácí vybojoval další roh.
     
    90+1
    Závěr derby se protáhne o tři minuty.
     
    90+2
    Celý stadion je na nohou, ochozy se nejspíš otřásají v základech. Bilbao má závěr utkání plně pod kontrolou, důležité tři body už mu vezme jen zázrak.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 16:14.
     
    Na San Mamés Barria máme dohráno, 189. baskické derby končí vítězstvím domácího Athleticu! Bilbao dnes bylo na hrací ploše jednoznačně lepším týmem a nedalo vlažně hrajícím soupeřům šanci pořádně se dostat do zápasu, jeho cesta ke třem bodům byla až překvapivě jednoduchá. San Sebastian toho na půdě rivala moc nepředvedl, v závěru zahodil dvě obrovské šance snížit a duel naprosto zaslouženě opouští s prázdnou.
     
    Bilbao se pokusí na dnešní skvělý výkon příští týden navázat na půdě beznadějně posledního Elche, a udělat tak další krok směrem k posunu na příčky zajišťující postup do evropských pohárů. Sociedad pak bude v dalším kole hostit aktuálně osmé Vallecano.
     
    Dnešní utkání sledovalo 49 287 diváků.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (18:23:40)

    Vojtěch Martinek

    Branky: 33. I. Williams (Vesga), 70. I. Williams (R. García I)

    Karty:   39. Capa (ATB), 45+3. Guruzeta (ATB), 47. D. García (ATB), 80. Yeray (ATB), 83. Vivian (ATB) – 51. Zubeldia (RSC), 65. Le Normand (RSC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 16:14.
    Athletic Bilbao: Simón – Berchiche, I. Martínez, Yeray, Capa (62. Vivian) – D. García, Vesga – N. Williams (78. Berenguer), Sancet (78. Muniain), I. Williams (C) (89. A. Herrera) – Guruzeta (62. R. García I).
    Náhradníci: Agirrezabala, Iruarrizaga – Adu, Balenziaga, Paredes, Vencedor, Zarraga.

    Trenér: Ernesto Valverde.

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – A. Muñoz, Le Normand, Zubeldia, Gorosabel (46. Elustondo) – Zubimendi – Merino, D. Silva (82. R. Navarro), Méndez (46. Barrenetxea) – Kubo (61. Sørloth), Oyarzabal (C) (61. Cho).
    Náhradníci: Zubiaurre – C. Fernández, Guevara, Illarramendi, J. Pacheco, Rico, Sola.

    Trenér: Imanol Alguacil.

    Rozhodčí: Soto – López, Álvarez.

    Diváci: 49 287
    bahis siteleri