Bayern – Hoffenheim 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Mohuč 1:1 (kon.) | RB Lipsko – Augsburg 3:2 (kon.)
Stuttgart – Dortmund 3:3 (kon.) | Frankfurt – Mönchengladbach 1:1 (kon.)
konec
1. FC Kolín nad Rýnem
1:1 (0:1)
1. FSV Mohuč 05
Sobota 15.04.2023, 15:30 • RheinEnergie Stadion, Kolín nad Rýnem • Německá Bundesliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Hezké sobotní odpoledne. Německá Bundesliga má dnes na programu pětici zápasů 28. kola. V tomto textovém přenosu se podrobněji zaměříme na souboj mezi týmy 1. FC Kolín nad Rýnem a 1. FSV Mohuč 05, který nemá výrazného papírového favorita.
     
    Kolín je v osmnáctičlenné tabulce na 12. místě. V minulém kole ukončil šestizápasové čekání na ligovou výhru, když uspěl poměrem 3:1 na hřišti tabulkového souseda z Augsburgu. O triumfu rozhodl skvělý nástup do utkání, Kolínští vedli už v 16. minutě o dvě branky. Na barážovou šestnáctou pozici mají svěřenci jednapadesátiletého kouče Steffena Baumgarta momentálně náskok osmi bodů. Nejlepším střelcem týmu je se šesti góly sedmadvacetiletý turecký záložník Ellyes Skhiri, jenž však nebude k dispozici kvůli karetní stopce. Jen o jednu trefu méně zaznamenali v aktuální sezoně Rakušan Florian Kainz a Němec Steffen Tigges.
     
    Mohuč je na tom podstatně lépe. Za 27 kol dosud nasbírala o deset bodů více (41) než její sobotní soupeř, a je tak ve hře o účast v evropských pohárech. Na šestý Leverkusen aktuálně ztrácí jen dva body. Mohuč se navíc momentálně nachází ve výborné formě. V Bundeslize prohrála naposledy 4. února. Od té doby zaznamenala 5 výher a 3 remízy. Tu poslední v minulém kole, kdy doma hrála po bláznivém závěru nerozhodně 2:2 s Brémami. Ofenzivu táhnou dva devítigóloví útočníci – jednatřicetiletý Rakušan Karim Onisiwo a o čtyři roky mladší Dán Marcus Ingvartsen.
     
    Mohuč na podzim rozstřílela Kolín vysoko 5:0. Na výsledku se tehdy podepsalo i brzké vyloučení Kiliana, jenž putoval předčasně do sprch už ve 28. minutě. V předchozích pěti vzájemných duelech se zrodila buď remíza, či výhra jednoho nebo druhého týmu o jedinou branku. Vyrovnané střetnutí se očekává také tentokrát. Nechme se tedy překvapit, jak vše nakonec dopadne.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Kolín nad Rýnem: Schwäbe – Schmitz, Hübers, Chabot, Hector (C) – Ljubičić, Martel – Schindler, Kainz, Maina – Selke.
    Náhradníci: T. Horn – Adamjan, Huseinbašić, Kilian, Limnios, Olesen, K. Pedersen, Thielmann, Tigges.
    Trenér: Steffen Baumgart

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Fernandes, Bell, Hanche-Olsen – Widmer (C), Barreiro, Kohr, Caci – Stach, Onisiwo – Ajorque.
    Náhradníci: Dahmen – Barkok, Burgzorg, da Costa, Hack, Ingvartsen, I Čä-song, Martín, Weiper.
    Trenér: Bo Svensson

    Rozhodčí: B. Cortus.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Kolín nastoupil do utkání v bílo-červených dresech. Mohuč v tmavě modrých.
     
    2
    Hosté se dožadovali pokutového kopu po zákroku Juliana Chabota ve velkém vápně. Rozhodčí nechali pokračovat ve hře.
     
    3
    Zatím je to taková nakopávaná. Více se na začátku utkání hraje na polovině Kolína. Na první šanci stále čekáme.
     
    4
    Ludovic Ajorque si nepohlídal svůj náběh za obranu. Pomezní rozhodčí jeho zhruba metrový ofsajd postřehl a odmával.
     
    6
    Kolínští teď vůbec poprvé drží delší dobu balon, ale jen na vlastní polovině, kde si ho po zemi vyměňují zadáci s brankářem.
     
    7
    První střelecký pokus zápasu obstaral z uctivé vzdálenosti Anton Stach. Jeho odvážný pokus byl ale opravdu hodně nepřesný.
     
    8
    Florian Kainz nakopl nešťastně do hlavy Ludovica Ajorquea, který se do souboje vřítil jako torpédo. Je z toho první žlutá karta. Oba aktéři vše vyřešili sportovním podáním rukou.
     
    9
    Mohuč získala na konci deváté minuty utkání svůj první rohový kop. Z levé strany ho rozehraje Edimilson Fernandes.
     
    10
    Švýcarský záložník adresoval na přední tyč nižší centr, který byl okamžitě odvrácen mimo vápno.
     
    11
    Mohuč je i nadále jasně aktivnějším týmem. Kozli zatím nepředvedli směrem dopředu zhola nic.
     
    13
    Na zemi se po vzdušném souboji s Julianem Chabotem ocitl Anton Stach. Chvíli se hrát nebude.
     
    14
    Davie Selke zřejmě utrpěl nějaký šrám v oblasti hlavy. Hlavní arbitr jej vykázal k ošetření za postranní čáru.
     
    15
    Linton Maina nabral rychlost na levé straně a odcentroval. Vzdušný pas to byl značně nepřesný a přetažený, takže se opět žádné vzrušení nezrodilo.
     
    17
    Mohuč právě vstřelila branku!
    Hosté jdou po urputném obléhání pokutového území do vedení! Z pravé strany odcentroval do malého vápna Silvan Widmer a LUDOVIC AJORQUE uplatnil důraz a tvrdou hlavičkou poslal míč nekompromisně do sítě. Rozhodčí Cortus ještě konzultoval situaci s kolegou u videa, žádný prohřešek proti pravidlům ale shledán nebyl. Branka platí!
     
    20
    Po menších průtazích zápas pokračuje. Bude zajímavé sledovat, kterak Kolín na inkasovanou branku zareaguje. Zatím si jeho fotbalisté počínají nesmírně pasivně.
     
    22
    Mohuč vyřešila domácí napadání odehráním balonu k vlastnímu brankáři Robinu Zentnerovi. Ten se musí zatím mezi tyčemi nudit.
     
    23
    Hosté měli k dispozici standardku. Anton Stach ji nerozehrál zrovna ideálně. Jeho centrovaný balon žádnou paseku nenadělal.
     
    24
    Na protějším konci hrací plochy poprvé otestoval Zentnerovu pozornost Eric Martel. Hostující brankář nicméně neměl s vyšším pokusem mířícím do středu branky žádné potíže.
     
    26
    Timo Hübers si na obranné polovině ochotně došel pro faul. Rozehrávat bude Kolín nad Rýnem.
     
    27
    Jonas Hector si zpracovával skákající balon na hranici šestnáctky. Ke střele se vinou kontaktu s Dominikem Kohrem nedostal, neboť skončil na zemi. Domácí si žádali penaltu, hostující záložník nicméně odehrál balon čistě.
     
    29
    Davie Selke si v souboji s Andreasem Hanchem-Olsenem vypomohl útočným faulem. Bylo opět pískáno.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina střetnutí. Zatím jsme kromě gólové situace žádné vážnější příležitosti neviděli. Kolín nicméně v posledních minutách zabral a je čím dál více na polovině Mohuče.
     
    31
    Má slova nyní potvrdil Kingsley Schindler. Po vysunutí z kopačky Floriana Kainze poslal křižnou přízemní střelu z pravé strany šestnáctky zhruba metr za vzdálenější tyč. To byla solidní možnost na srovnání stavu.
     
    34
    Ludovic Ajorque škobrtl u postranní čáry kolíky do nohy Tima Hüberse, který jen chvíli předtím odehrál balon. Došlo zřejmě i na nějaké řeči směrem k rozhodčímu, za které si nakonec prvně jmenovaný vykoledoval žlutou kartu.
     
    35
    V krátkém sledu další dobrá možnost Kolína. Eric Martel si navedl míč na střelu těsně zpoza vápna. Zakroutil ji jen několik decimetrů nad horní tyč. Robin Zentner by nicméně případný pokus pod břevno vyrazil.
     
    38
    Kolín nad Rýnem dostal k dispozici standardní situaci. Z centru do šestnáctky nic nebylo. Aktuálně poslali bílo-červení do hry autové vhazování, které přenesli na svou obrannou polovinu.
     
    40
    Kingsley Schindler si na pravém okraji hřiště narazil míč a poslal na bližší tyč nepříjemný střílený centr. Robin Zentner ho ukryl do koše.
     
    41
    Kozli vedou na držení míče v procentech 60 ku 40. Kolín skutečně po obdržené brance výrazně přidal a je v posledních minutách úplně jiným týmem.
     
    42
    Jonas Hector se na okraji hřiště natlačil před Silvana Widmera. Ten ho zezadu žduchl k zemi.
     
    43
    Linton Maina si po přihrávce zpracoval míč a vypálil po zemi. Naneštěstí pro Kolín opět jen do míst, která střežil pozorný Robin Zentner.
     
    44
    Kombinace Schindlera s Kainzem končí rohovým kopem z pravé strany.
     
    45
    Davie Selke se po centru odpoutal od Ludovica Ajorqueho a prodral se až k hlavičce. Z chumlu hráčů mířil nad branku.
     
    45+1
    Úvodní poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+2
    Dějství se dohrává na polovině Mohuče. Ta se musí od vedoucí branky po většinu času bránit. Kolín bude zahrávat další roh.
     
    45+3
    Byla z toho ještě jedna zajímavá možnost! Kainzův centr vracel hlavou před branku Davie Selke. Julian Chabot se odpoutal od země a zkusil vykouzlit akrobatické nůžky. Stříhl ovšem opět nad branku.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas zápasu by se dal rozdělit do dvou částí. Úvod patřil jednoznačně Mohuči, která Kolínu téměř nepůjčovala balon. V 17. minutě se hosté dočkali odměny v podobě vedoucí branky. Widmer odcentroval z pravé strany do malého vápna, kde balon dopravil tvrdou hlavou do sítě Ajorque. Poté se karty zcela obrátily. Kozli zabrali a po zbytek poločasu to byli rázem oni, kdo diktoval tempo. Dobré možnosti si postupně vypracovali Schindler, Martel či Chabot. Balon ale ani jednou v síti neskončil. Na zlepšeném výkonu nicméně mohou domácí stavět, o čemž svědčí i poměr držení balonu, který hraje výrazně v jejich prospěch (62:38 %).
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Po faulu na Dominika Kohra se rozehrávky na útočné polovině ujal Anthony Caci.
     
    48
    Z pravé strany odcentroval na střed šestnáctky Benno Schmitz. Na balon si nabíhal Davie Selke, blíže k němu měl ovšem Robin Zentner, jenž ho uklidil do rukavic.
     
    50
    A další centrovaný balon zprava, který se stal pouze kořistí pozorného Robina Zentnera. Ten bude zřejmě i ve druhé půli vytíženějším brankářem.
     
    51
    Linton Maina se z levé strany šikovně prokličkoval k zajímavé přihrávce do vápna. Ta ale byla obranou Mohuče odvrácena.
     
    52
    Kolín nad Rýnem právě vstřelil branku!
    Kozli jsou za svou aktivitu odměněni vyrovnávací brankou! DEJAN LJUBIČIĆ si u hranice pokutového území narazil balon s Jonasem Hectorem a přízemní ranou k pravé tyči vyrovnal na 1:1! Duel dostává nový náboj.
     
    54
    Kingsley Schindler byl zezadu přistrčen Anthonym Cacim a skončil na trávníku. Vypadá to, že domácí záložník bude potřebovat menší ošetření za postranní čárou.
     
    55
    Další nedovolený zákrok. Tentokrát se o něj postaral Ludovic Ajorque. Balon pro Kolín.
     
    57
    Hra je teď dost rozkouskovaná souboji a fauly. Nic extra zajímavého se na trávníku neděje.
     
    60
    Ludovic Ajorque si nabíhal před branku na přízemní přihrávku z pravé strany, balon k němu ale nakonec nedoputoval. Mohuč bude kopat alespoň roh.
     
    61
    Centrovaný balon z pravé strany odvrátil mimo šestnáctku tvrdou hlavičkou Timo Hübers.
     
    62
    Linton Maina na levém křídle opět hýřil aktivitou. Nakonec je z toho rohový kop rovněž pro Kolín nad Rýnem.
     
    63
    Florian Kainz centroval na zadní tyč. Lehce přetažený pas vracel před branku nepřesnou hlavou Kingsley Schindler. Rozhodčí následná dává pokyn k provedení prvního střídání.
     
    63
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Anton Stach, přichází I Čä-song.
     
    63
    Autové vhazování z pravé strany bylo jedním z hostů nešťastně prodlouženo k volnému Florianu Kainzovi. Ten zvolil střelu z první, která mu zrovna dvakrát nesedla. Balon zamířil poměrně dost vedle levé tyčky.
     
    64
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem:
    ze hřiště odchází Kingsley Schindler, přichází Jan Thielmann.
     
    66
    Benno Schmitz zazdil nadějně rozvíjející se akci Kolína nepřesnou přihrávkou na pravou stranu. Janu Thielmannovi utekla za boční lajnu.
     
    67
    Jan Thielmann po svém příchodu na hřiště hýří aktivitou. Teď nabral rychlost na pravé straně. Jeho přihrávka do vápna k zakončení nevedla.
     
    69
    Linton Maina se po zaváhání Edimilsona Fernandese zničehonic dostal do samostatného úniku! Zakončení mu nicméně nevyšlo podle představ. Robin Zentner vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a prvně jmenovaný mířil po zemi vedle levé tyčky. To byla obrovská možnost Kolína na obrat ve skóre!
     
    71
    Domácí jsou k radosti svých hlasitých příznivců nadále nastěhováni na polovině Mohuče.
     
    74
    Ludovic Ajorque byl teď vepředu jako osamocený voják v poli. Dlouhý nákop z hloubi hřiště lízl hlavou. Na více to nebylo. Následují další střídání.
     
    74
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Anthony Caci, přichází Aaron Martín.
     
    74
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem:
    ze hřiště odchází Davie Selke, přichází Steffen Tigges.
     
    75
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Karim Onisiwo, přichází Marcus Ingvartsen.
     
    76
    Aaron Martín našel hezkým pasem za obranu Ludovica Ajorqueho. Ten si nezvládl v běhu zpracovat míč ideálně, a tak je z celé situace "pouze" rohový kop.
     
    77
    Do konce utkání zbývá zhruba čtvrt hodiny. Zatím se zdá, že duel směřuje k dělbě bodů. Uvidíme, zda na tom závěrečné minuty něco změní. Jisté je, že tempo zápasu trochu opadlo a šancí už je k vidění méně.
     
    79
    Má slova se rozhodl vyvrátit střídající Jan Thielmann. Dostal prostor na pravé straně, jeho střele ale scházela větší razance i přesnost. Robin Zentner si připsal snadný zákrok.
     
    80
    Jeden faul teď střídá druhý. Hlavní rozhodčí Cortus nicméně ve druhém dějství do kapsičky pro kartu ještě nesáhl.
     
    81
    Linton Maina vyslal z levé strany šestnáctky nižší kroucený balon dost za zadní tyč. Bylo to něco mezi střelou a přihrávkou. Každopádně to bylo dost nepřesné.
     
    83
    Oba týmy svazují s blížícím se závěrem nepřesnosti. Snaha je vidět, ale kvalita v těchto chvílích pokulhává. Remíza je tak zas opět o něco blíže.
     
    84
    Obrana Kolína teď zapomněla ve vápně na Leandra Barreira. I Čä-song poslal zleva do šestnáctky vysoký balon a domácím se mohlo hodně ulevit, že prvně jmenovaný hlavičkoval výrazně nepřesně.
     
    85
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem:
    ze hřiště odchází Florian Kainz, přichází Denis Huseinbašić.
     
    85
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem:
    ze hřiště odchází Linton Maina, přichází Sargis Adamjan.
     
    86
    Timo Hübers se obtočil rukama okolo Marcuse Ingvartsena, a zastavil tak nedovoleným způsobem akci Mohuče. Má to za žlutou.
     
    87
    Po zpětném přiťuknutí dostal míč proti noze Edimilson Fernandes. Ranou z druhé vlny pálil opravdu vysoko nad branku, někam do třicáté řady.
     
    88
    Na protějším konci stadionu zahrozil technickou ranou Dejan Ljubičić. Po akci na pravé straně k němu propadl před hranici šestnáctky odražený balon. Po jeho zakončení se ale stočil příliš doprava.
     
    90
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Silvan Widmer, přichází Danny da Costa.
     
    90
    Již běží poslední minuta řádné hrací doby. Netrpělivě čekáme na údaj o nastaveném čase.
     
    90+1
    Budou to minimálně čtyři minuty. Robin Zentner aktuálně ukryl do rukavic dlouhý nákop a ujme se rozehrávky.
     
    90+1
    Na hřišti byla k vidění menší strkanice, kterou musel rychle hasit rozhodčí. Vzešly z ní žluté karty pro Jana Thielmanna a Dominika Kohra.
     
    90+2
    Další žluté napomenutí putovalo vzápětí po vehementních protestech u postranní čáry na adresu domácího kouče Steffena Baumgarta.
     
    90+3
    Koncovka zápasu je dost nervózní. Více se diskutuje a protestuje, než-li hraje. Uvidíme, zda rozhodčí nakonec nenastaví ještě minutku navíc.
     
    90+4
    Balon se pohybuje ve střední části hřiště. Zdá se, že jsou oba celky smířeny s remízou.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 8:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:15.
     
    Fotbalisté Kolína nad Rýnem remizovali v utkání 28. kola německé Bundesligy 1:1 s lehce favorizovanou Mohučí. Lépe vstoupili do duelu hosté, kteří svou převahu korunovali v 17. minutě vedoucí trefou. Widmer odcentroval z pravé strany do malého vápna, kde balon dopravil tvrdou hlavou do sítě Ajorque. Následně se aktivita zcela přenesla na stranu Kolína. Schindler, Martel a Chabot v zakončení postupně neuspěli, krátce po změně stran už se ale domácí radovali. Ljubičić si u hranice pokutového území narazil balon s Hectorem a přízemní ranou k pravé tyči nedal Zentnerovi šanci. Možností postupem času ubylo, k vidění byly čím dál častěji naopak nedovolené zákroky na obou stranách. Nervózní nastavení pak přineslo rovnou tři žluté karty, změnu ve skóre už ovšem nikoliv. Oba celky si tak rozdělily do tabulky po bodu. Mohuč si polepšila o jednu příčku na sedmé místo. Kolín je jedenáctý. (17:33:55)

    Filip Lefenda

    Branky: 52. Ljubičić (Hector) – 17. Ajorque (Widmer)

    Karty:   8. Kainz (KLN), 86. Hübers (KLN), 90+1. Thielmann (KLN) – 34. Ajorque (MAI), 90+1. Kohr (MAI)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 8:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:15.
    1. FC Kolín nad Rýnem: Schwäbe – Schmitz, Hübers, Chabot, Hector (C) – Ljubičić, Martel – Schindler (64. Thielmann), Kainz (85. Huseinbašić), Maina (85. Adamjan) – Selke (74. Tigges).
    Náhradníci: T. Horn – Kilian, Limnios, Olesen, K. Pedersen.

    Trenér: Steffen Baumgart

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Fernandes, Bell, Hanche-Olsen – Widmer (C) (90. da Costa), Barreiro, Kohr, Caci (74. Martín) – Stach (63. I Čä-song), Onisiwo (75. Ingvartsen) – Ajorque.
    Náhradníci: Dahmen – Barkok, Burgzorg, Hack, Weiper.

    Trenér: Bo Svensson

    Rozhodčí: B. Cortus
    bahis siteleri