Bologna – AC Milán 1:1 (kon.) | Neapol – Hellas Verona 0:0 (kon.) | Inter – Monza 0:1 (kon.)
konec
Bologna FC
1:1 (1:1)
AC Milán
Sobota 15.04.2023, 15:00 • Stadio Renato Dall'Ara, Bologna • Italská Serie A • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Jedním ze šlágrů 30. kola italské Serie A bude bezesporu souboj osmé Boloni se čtvrtým AC Milán. Domácí nad „rossoneri“ nezvítězili od ledna 2016 a poslední duel skončil loni v srpnu výsledkem 2:0 pro AC. Celkem z posledních 14 vzájemných zápasů uhrála Boloňa se svým aktuálním soupeřem pouze dvě remízy.
    Milánští zároveň úspěšně bojují na poli Ligy mistrů, kde v prvním čtvrtfinále zdolali suverénního lídra Serie A z Neapoli 1:0 a zároveň by se rádi posunuli v ligové tabulce, kde jsou jen bod za římským AS a o šest za druhým Laziem.
    Velkou motivací bude mít určitě kouč Boloni a dlouholetá opora AC Milán Thiago Motta. Pod jeho vedením drží mužstvo velmi dobrou bilanci průměru 1,6 bodu na zápas.
    Kurzy mírně favorizují hostující celek.
     
    AC Milán

    „Rossoneri“ sice na vedoucí Neapol ztrácí přes 20 bodů, ale možná by poslední dobou hráli nejraději jen s hráči zpod Vesuvu. Z posledních sedmi soutěžních utkání totiž AC vyhrálo pouze dva, a to když vyhráli v ligovém duelu na půdě Neapole 4:0 a tento týden zdolali stejný celek doma v rámci čtvrtfinále Ligy mistrů 1:0. V odvetě se střetnou znovu příští týden a na tento veledůležitý duel se chce Milán naladit vítězně.
    Dá se očekávat, že Stefano Pioli nechá některé klíčové hráče odpočívat. Místo zkušeného Kjaera by v obranné čtveřici mohl nastoupit Malick Thiaw. Za Girouda zase na hrotu bez potíží může naskočit Divock Origi.
     
    Bologna FC

    Červeno-modří nasbírali v lize od začátku února skvělých 17 bodů za pět výher a dvě remízy. Lepší než oni jsou za toto období jen Neapol, Juventus a Lazio. Poslední dva zápasy byly v jejich podání takřka skvostné. Výhra nad Udinese 3:0 a hned nato úspěch 2:0 v Bergamu. Boloňští zároveň drží sérii tří domácích vítězství bez obdržené branky.
    Chybět bude kvůli zranění kolena klíčový záložník Roberto Soriano a stejně tak suspendovaný Riccardo Orsolini. Místo Soriana by měl být v akci Švýcar Michel Aebischer. Další velkou absencí je také útočník Marko Arnautović a v akci tak bude znovu Musa Barrow vedle Nicoly Sansoneho.
     
    Úvodní sestavy:

    Bologna FC: Skorupski – Posch, Soumaoro, Lucumi, Kiriakopoulos – Schouten, Domínguez (C) – Aebischer, Ferguson, Barrow – Sansone.
    Náhradníci: Bardi, F. Ravaglia – Sosa, Bonifazi, Lykogiannis, Amey, Medel, De Silvestri, N. Moro, Pyyhtiä, Zirkzee.
    Trenér: Motta

    AC Milán: Maignan – Florenzi, Kalulu, Thiaw, Ballo-Touré – Vranckx, Pobega – Saelemaekers, De Ketelaere, Rebić (C) – Origi.
    Náhradníci: Tătăruşanu, Mirante – Calabria, Hernández, Tomori, Gabbia, Binnásir, Adli, Tonali, Díaz, Bakayoko, Krunić, Leão, Messias, Giroud.
    Trenér: Pioli

    Rozhodčí: Massa – Colarossi, Del Giovane.
     
    Hostující kouč nechává na lavičce taková jména jako Giroud, Diaz, Binnásir, Krunić, Messias, Leão nebo Hernandéz. Ani na lavičce není stoper Kjaer.
     
    Oba celky jsou na hrací ploše. Stadion je takřka naplněn a v domácím kotli to vře!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    AC Milán nastupuje v bílém, Bologna FC v tradičních červeno-modré.
     
    1
    Bologna právě vstřelila branku!

    Domácí od prvních sekund získali převahu a operovali okolo vápna milánských. Posch na pravé straně vápna převzal balón, píchnul si ho před sebe a takřka od koncové lajny pasem našel před bránou volného NICOLU SANSONEHO, který prudkou ranou z první překonává Maignana – 1:0!
    1. Nicola SANSONE - 1:0
     
    3
    Hosté hned zkusili zahrozit na opačné straně hřiště, ale Skorupski nemusel proti střele Vranckxe zasahovat.
     
    4
    Ledová sprcha hned na úvod pro favorita tohoto utkání znamená jediné – co nejrychleji vyrovnat. Nyní AC opět zahajuje kombinaci od svého gólmana.
     
    6
    Rebić na hranici vápna dokázal zpracovat, ale hned u něj byla trojice soupeřů a Soumaoro mu vypíchl balón.
     
    8
    Tlak AC a míč se opět dostal k Rebićovi, který chtěl centrovat. Trefil jen blokujícího obránce. Milán pokračuje v kombinaci.
     
    9
    Faul hostů znamená trochu klidu pro boloňské.
     
    10
    Kiriakopoulos si nabíhal na dlouhý centr. Čekala na něj připravená obrana AC.
     
    11
    Dobrá práce Tourého na levé lajně a je tu aut pro hosty.
     
    12
    Mezi diváky je dnes také Paolo Maldini, jakožto technický ředitel AC Milán. Radost zatím moc mít nemůže. Na hřišti mezitím pracovali s míčem opět jeho podřízení. Nepřesností při křížné přihrávce ho však rychle odevzdali.
     
    13
    Aebischer nedokázal doběhnout dlouhý pas přes celou šíři hřiště a balón odskákal do autu.
     
    14
    Pobega dlouhým pasem vybídl ke sprintu dnešního kapitána Rebiće. Na toho opět čekal francouzský stoper Adama Soumaoro a zbavil ho možnosti zakončit.
     
    15
    Ballo-Touré to trochu přehnal s kličkováním na vlastní polovině a naštěstí pro něj si soupeři počínali nedovoleně.
     
    16
    Origi dostal na chvíli prostor mezi stopery. Rychlé přistoupení Soumaora, špatné zpracování a hlavně odmávaný ofsajd veškerou snahu zastavily.
     
    18
    Bologna se po dlouhé době usadila aspoň na pár desítek vteřin na útočné polovině. Po faulu Posche na Ballo-Tourého jdou na věc zase hosté.
     
    19
    Řecký levý bek Kiriakopoulos spolupracoval s Barrowem, což k žádnému průniku po lajně nevedlo.
     
    20
    Delší kombinaci před vápnem domácích zakončil naprosto nepřesným centrem Alexis Saelemaekers.
     
    20
    První zákrok gólmana Skorupskiho. Ante Rebić se po centru dostal k hlavičce a prudké zakončení namířil do náručí polského brankáře. Doposud jasně největší šance AC.
     
    22
    AC Milán má přímý kop jen malý kus za hranicí pokutového území a takřka na středu osy hřiště. Gólmanovi Skorupskimu svítí do očí.
     
    23
    Další skvělý zákrok jednatřicetiletého brankáře! Florenziho střelu viděl až na poslední chvíli, když přeletěla zeď a ani zmíněný sluneční svit mu nezabránil, aby vytáhl přímý kop na roh!
     
    24
    Rossoneri nadále vyvíjí na soupeře tlak a potřebují další možnosti k zakočení. To měl málem na noze Origi. Na poslední chvíli zasáhl Posch a je tu další roh.
     
    25
    Nejvýš se objevil ve vzduchu Tommaso Pobega, ale hlavičkoval hodně mimo.
     
    26
    Laciná ztráta domácích u vlastního vápna. Následný centr AC adresáta nenašel.
     
    26
    Útočný faul Musy Barrowa. Rozehrávat bude AC.
     
    28
    Daleko víc přihrávek vidíme ze strany AC Milán. Bologna FC raději s míčem rychle peláší kupředu a snaží se hned hrozit. Přímočařejší hra zatím vede 1:0 nad tou kombinační.
    Ze země se zvedá po pádu v souboji Sansone.
     
    29
    Rebić padá po kontaktu s Poschem přibližně metr od vápna. Z levé strany teď tedy může rozehrát standardní situaci Florenzi.
     
    30
    Florenziho centr našel pouze hlavy domácích hráčů. V zápětí museli čelit dalšímu centru, tentokrát z druhé strany a uvidíme další roh.
     
    31
    Roh Bologna ubránila, ale přechod do útoku jí nevyšel. Milánští hráči soupeře rychle dostupují
     
    33
    Domácí nedokážou udržet míč na svých kopačkách po delší čas. Protiútok AC Milán končí po dohrání situace ofsajdem, ale ani tak nedokázali akci dovést k úspěšnému konci.
     
    36
    Rebić reklamoval ruku a penaltu, ale bude to jen roh hostů.
     
    36
    Rozhodčí se opravil a AC nedostane ani roh. Odkopávat od své brány bude Skorupski.
     
    36
    Rychlý protiútok do otevřené obrany AC. Musa Barrow vyzval k zakončení sbíhajícího Michela Aebischer a šestadvacetiletý Švýcar tvrdou střelou zpoza vápna přestřelil!
     
    37
    Znovu nepřesná finální přihrávka ze strany milánského velkoklubu, kterou měl nyní na svědomí Ante Rebić.
     
    39
    S kapitánskou páskou hrající Rebić ztrácí jeden míč za druhým. Naštěstí pro něj jeho spoluhráči rychle získají hru na stranu svého klubu, ale musí tím pádem vždy začínat z větší hloubky pole.
     
    40
    Thiaw pokryl náběh Sansoneho. Pouhých 173 centimetrů měřící střelec jediného gólu by německému stoperovi ve sprinterském duelu nedal šanci. Měl však k míči mnohem dál než soupeř.
     
    40
    AC Milán právě vstřelil branku!

    Po dalším tlaku AC se odražený balón dostal k TOMMASOVI POBEGOVI, který zpoza vápna volejem levou nohou nedal sebemenší šanci Skorupskimu, otřel míč o tyč a ten posléze zamířil do sítě – 1:1!
    40. Tommaso POBEGA - 1:1
     
    43
    Velká příležitost pro Bolognu. Přímý kop z dobré pozice rozehraje Musa Barrow.
     
    44
    Barrowovu střelu zastavila zeď. Gambijský ofenzivní hráč napálil přímo prostředek clony. Toto nebyl vůbec dobře zahraný „přímák“.
     
    45
    Domácí po obdrženém gólu znovu ožili a jsou to oni, kdo nyní útočí. Na levé straně ale Kiriakopoulos ve vzdušném souboji nestačil na Florenziho.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Po první půli svítí na tabuli vyrovnaný stav 1:1. Hned po 33 vteřinách se dokázali prosadit domácí, respektive Nicola Sansone, a poslal svůj celek do rychlého vedení. Poté převzal takřka veškerou iniciativu hry AC Milán a odměny se dočkal ve 40. minutě, kdy se tvrdou ranou prosadil Tommaso Pobega. Bologna FC tak přišla o domácí neprůstřelnost, která trvala tři ligové zápasy.
    Oslabený tým hostů by měl být v průběhu druhé půle čím dál silnější, jelikož má na lavičce mnoho svých hvězd, které kouč Pioli šetří na čtvrtfinále Ligy mistrů.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Oba celky nastoupily do druhé poloviny ve stejných sestavách jako do té první. Dlouhým pasem pouze do rukavic Skorupskiho zahájily poločas hosté.
     
    48
    Rebić opět nevyhrál souboj se Soumaorem. Chorvatský forvard už z opakovaného příběhu vypadá poněkud vytočen.
     
    49
    Ballo-Touré po vzdušném souboji s Aebischerem reklamoval faul, ale píšťalka sudího Massy zůstala němá.
    Bologna se kombinačně posouvá blíž k vápnu hostů, takový způsob hry jsme v první půli neviděli.
     
    50
    Sansone přenechával před vápnem míč Dominguezovi. Argentinec ale možnost zahodil a přihrál do země nikoho.
     
    52
    Balón do do volného prostoru směřoval po levé straně z pohledu AC Milán. Fodé Ballo-Touré vůbec neodhadl odskok míče a celou akci tím zbrzdil a ponechal soupeře, aby se zformoval.
     
    53
    Rebićův centr poslal pryč Kiriakopoulos. Ani poté z druhé strany Florenzi míč k Origimu ve vápně nedostal.
     
    54
    Boloňským chybí v sestavě kvůli absenci Orsoliniho a Arnautoviće 16 branek z letošních 38, takže i oni jsou výrazně oslabeni. Brzy už očekáváme nástup prvních hvězd AC Milán na plac.
     
    54
    Žlutá karta pro tým AC Milán (Alessandro Florenzi).
    Levý bek takticky přidržel Schoutena a je tak prvním karetním hříšníkem dnešního duelu.
     
    57
    Origi dobře našel centrem Ballo-Tourého. Ten ale hlavičkoval pouze do Skorupskiho.
     
    57
    Střídání v týmu AC Milán:
    ze hřiště odchází Alessandro Florenzi, přichází Davide Calabria.
     
    57
    Střídání v týmu AC Milán:
    ze hřiště odchází Alexis Saelemaekers, přichází Junior Messias.
     
    57
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Nicola Sansone, přichází Joshua Zirkzee.
     
    58
    Žlutá karta pro tým Bologna FC (Stefan Posch). Rakouský hráč hostující z Hoffenheimu zahrál rukou.
     
    59
    Messias hned na úvod svého dnešního působení na hřišti fauloval. Spolu s ním přišel na hřiště obvyklý kapitán AC Milán Davide Calabria. Dolů šly naopak dva z těch dnes lepších hráčů hostů – Florenzi a Saelemaekers.
     
    61
    Pobega našel centrem středem pole jen soupeře Kiriakopoulose. Bologna si následně nedokázala vypracovat žádnou příležitost.
     
    61
    Všichni hráči AC jsou teď na obranné polovině čelí menšímu tlaku boloňských.
     
    62
    Musa Barrow na hranici vápna bojoval a prodíral se obranou, ale nakonec nevybojoval ani standardní situaci, i když domácí fanoušci pískají. Sudí Massa byl však dost blízko na to, aby vše dobře viděl.
     
    64
    Origi nedoběhl dlouhý pas, který se stal kořistí stoperů domácích. Hra se poměrně usadila, jako kdyby oběma týmům remíza stačila.
     
    64
    Máme tu roh hostů. Beží ho zahrát Kiriakopoulos.
     
    65
    S jistotou sbírá míč ze vzuchu Mike Maignan.
     
    66
    Kvůli podklouznutí nevyšla střela Asteru Vranckxovi.
     
    67
    De Ketelare opět míchal s míčem a vybojoval roh.
     
    67
    Calabria si seběhl na roh a z první centroval před bránu do chumlu fotbalistů. Míč po odrazech končí u Skorupskiho.
     
    69
    AC Milán chystá dvojí střídání a výrazné posílení sestavy. Mezitím hraje na své útočné polovině Bologna FC. Je však dost daleko do pokutového území.
     
    69
    Ante Rebić bojuje jako lev proti dvěma soupeřům, kteří se ho snažili zastavit za každou cenu. Píská se faul.
     
    69
    Žlutá karta pro tým Bologna FC (Nicolás Martín Domínguez).
     
    70
    Střídání v týmu AC Milán:
    ze hřiště odchází Divock Origi, přichází Rafael Leão.
     
    70
    Střídání v týmu AC Milán:
    ze hřiště odchází Charles De Ketelaere, přichází Brahim Díaz.
     
    71
    Zirkzee napadal Kalulua, který o něm viděl a v poklidu předal míč Maignanovi.
     
    72
    Faulovaný Joshua Zirzkee a Bologna FC bude střídat.
     
    73
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Musa Barrow, přichází Babis Lykogiannis.
     
    73
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Michel Aebischer, přichází Nikola Moro.
     
    74
    Rohový kop domácích jde zahrát Giorgos Kiriakopoulos.
     
    74
    Po souboji ve vápně končí míč u Maignana a rychle rozehrává.
     
    74
    Největší šanci druhé půle má na svém kontě Ante Rebić! Junior Messias si ve vápně u koncové čáry poradil s obráncem a hledal chorvatského hráče před bránou. Ten pálil zblízka mimo.
     
    75
    AC Milán stupňuje svůj tlak. Pobega si vyměnil míč s Leãem a první jmenovaný zakončil po teči těsně mimo! Bude z toho roh.
     
    76
    Calabria pálil po rohovém kopu vedle. Tuto fázi hry nyní Bologna přežila.
     
    77
    Domácí teď absolutně nestíhají a výhrou je pro ně aspoň útočný faul Pobegy na jejich kapitána Domingueze.
     
    78
    Bologna předvedla po levé straně hezkou narážečku. Zirkzee byl po zpracování pomalý a ještě fauloval Kalulua.
     
    78
    Zpoza vápna střílel Dominguez. Zakončení argentinského středopolaře bylo ještě tečováno a vše řešil pohodovým zákrokem Maignan.
     
    79
    Boloňští se rázem objevili v útoku tři na tři. Míč k Zirkzeemu do vápna nedoputoval. Už jde na hráčích znát také velká únava.
     
    80
    Žlutá karta pro tým AC Milán (Davide Calabria). Pro italského obránce to znamená distanc pro další ligový zápas. Následuje standardní situace domácích.
     
    81
    Lykogiannic trefil pouze jednočlennou zeď.
     
    81
    Střídání v týmu AC Milán:
    ze hřiště odchází Malick Thiaw, přichází Matteo Gabbia.
     
    81
    Žlutá karta pro tým AC Milán (Tommaso Pobega). Další karta pro hosty a zároveň velmi dobrá pozice pro přímý volný kop Bologny!
     
    82
    Levou nohou točil míč zpoza vrcholu vápna Lykogiannis. Jeho volný přímý kop však letěl několik metrů nad bránu. Tribunami to jen zklamaně zahučelo.
     
    84
    V posledních minutách je mnohem víc na míči domácí celek. Přišla však laciná ztráta a rychlý protiútok AC, který zakončil střelou nad bránu z kraje vápna a ve velmi dobré pozici Brahim Díaz!
     
    85
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Jerdy Schouten, přichází Gary Medel.
     
    87
    Pobega zkoušel vyslat Leãa a povedlo se. Portugalec míč stihl na hrací ploše a předal míč zpět spoluhráčům, kteří teď kombinují kolem vápna domácích.
     
    87
    AC Milán teď naprosto zamknul Bolognu FC na její obranné polovině.
     
    87
    Žlutá karta pro tým AC Milán (Aster Vranckx).
     
    88
    Bologna se dokázala na krátkou chvíli dostat za polovinu, ale o moc dál se nedostala. Je tu rychlý protiútok AC.
     
    89
    Akce milánských končí ve vápně a celý tým sborově reklamuje ruku! Rozhodčí ale nereagoval.
     
    90
    Skvělě pronikl středem pole Brahim Díaz, našel nalevo Leãa, který mu míč na malé vápno vrátil mladý Španěl nedokázal trefit zpětný balón! Obrovská šance na závěr.
     
    90
    Rohový kop AC sbírá ze vzduchu Skorupski.
     
    90
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90+1
    Režie se ještě vrátila ke spornému momentu, kdy hosté reklamovali ruku. Záběr ukázal, že ke kontaktu s horní končetinou opravdu došlo, ale nezaviněně po odrazu míče.
     
    90+2
    Poslední okamžiky utkání se odehrávají na polovině boloňského celku. Hodně se nabízí Díaz.
     
    90+2
    Remíza je na spadnutí. Dominguez dobře zablokoval centr Kalulua.
     
    90+3
    Calabria ještě hledal centrem Pobegu. Hned poté mířil další centr na Ballo-Tourého, který se srazil se soupeřem a nic z toho nakonec nebylo. Senegalský bek ale nebyl daleko.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Remízovým výsledkem se rozchází v dnešním utkání domácí Bologna FC s hosty z AC Milán.
    Po raketovém startu boloňských, kteří už po 33 vteřinách skórovali díky Sansonemu, přišla poměrně dominantní hra AC, které se pět minut před koncem poločasu dočkalo a zásluhou Pobegy vyrovnalo.
    Milánský tým v druhé půli postupně nasazoval některé z hvězd, které šetřil, a na hřišti to šlo cítit. Po klidnějších cca dvaceti minutách druhé půle začal čím dál víc tlačit a dostávat se do gólových příležitostí. Rebić, Díaz ani Pobega ale výsledek otočit nedokázali a tak se body musí dělit. Bologna se tak bodově dotahuje na sedmý Juventus a AC Milán má nyní stejně bodů jako třetí AS Řím. Tyto celky ale budou své zápasy 30. kola ještě hrát.
    Toto je ode mě pro dnešek vše a děkuji za pozornost.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 3:9. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:17. (16:58:10)

    Michal Hromas

    Branky: 1. Sansone (Posch) – 40. Pobega

    Karty:   58. Posch (BLG), 69. Domínguez (BLG) – 54. Florenzi (ACM), 80. Calabria (ACM), 81. Pobega (ACM), 87. Vranckx (ACM)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 3:9. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:17.
    Bologna FC: Skorupski – Posch, Soumaoro, Lucumi, Kiriakopoulos – Schouten (85. Medel), Domínguez (C) – Aebischer (73. N. Moro), Ferguson, Barrow (73. Lykogiannis) – Sansone (57. Zirkzee).
    Náhradníci: Bardi, F. Ravaglia – Sosa, Bonifazi, Amey, De Silvestri, Pyyhtiä.

    Trenér: Motta

    AC Milán: Maignan – Florenzi (57. Calabria), Kalulu, Thiaw (81. Gabbia), Ballo-Touré – Vranckx, Pobega – Saelemaekers (57. Messias), De Ketelaere (70. Díaz), Rebić (C) – Origi (70. Leão).
    Náhradníci: Tătăruşanu, Mirante – Hernández, Tomori, Binnásir, Adli, Tonali, Bakayoko, Krunić, Giroud.

    Trenér: Pioli

    Rozhodčí: Massa – Colarossi, Del Giovane
    bahis siteleri