Rumunsko – J. Korea 2:5 (kon.) | Itálie – Polsko 2:4 (kon.) | Velká Británie – Litva 3:0 (kon.)
konec
Itálie
2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Polsko
Úterý 02.05.2023, 17:00 • Motorpoint Arena, Nottingham • Mistrovství světa - I. A Divize • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na bránu: 31 – 23. (19:28:48)
     
    Nejlepší hráči: Daniel Ross Tedesco – Bartosz Ciura.
     
    Polští hokejisté zvládli ohromně důležitý zápas s Itálií, účastníka loňského elitního mistrovství světa Itálii porazili 4:2 a o velký kus se sami přiblížili postupu do nejvyšší úrovně, která za rok odehraje šampionát v Praze a Ostravě.

    Naši severní sousedé v utkání ani jednou neprohrávali, avšak dvakrát na jejich vedoucí trefu Italové našli odpověď. Klíčový moment střetnutí nastal ve 38. minutě, kdy se šťastnou trefou prosadil Bartlomiej Jeziorski, na jehož zásah už soupeř odpověď nenašel, na sklonku 57. minuty naopak Grzegorz Pasiut zpečetil polské vítězství druhou využitou přesilovkou.

    Svěřenci kouče Kalabera disponují po třech utkáních sedmi body a mají skvěle nakročeno k obsazení jednoho ze dvou postupových míst, protože jednoho ze spolufavoritů Italy porazili, Britům sebrali bod. Nyní našim severním sousedům zbývají zápasy s Jižní Koreou a Rumuny, v nichž budou plnit roli favorita. Italové si porážkou situaci pořádně zkomplikovali, pro zachování nadějí potřebují porazit outsidera z Litvy, ale hlavně obrat o všechny tři body domácí Velkou Británii.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Je to jasné, Polsko zvítězí! S vypětím všech sil zvládli kotouč dotlačit za obrannou modrou čáru, Italové vzdali snahy na poslední útok.
     
    59:34
    Bartlomiej Jeziorski vůbec neváhal a po zisku kotouče ho okamžitě odpálil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Italský kouč reaguje oddechovým časem, nicméně času na dva vstřelené góly je málo a Keenan to moc dobře tuší.
     
    58:47
    Potlesk fanoušků si vysloužil Maciej Kruczek, který vystihl dobře myšlenou nahrávku před vlastní bránu a obloučkem puk poslal pryč z obranného pásma.
     
    58:20
    Hokejisté Itálie vybojovali útočné pásmo a Justin Fazio sprintuje na střídačku! Poláci se tedy brání proti šesti bruslařům.
     
    57:30
    Italové nemají nač čekat a vrhají veškeré zbytky sil směrem do ofenzivy, zatímco soupeř určitě ještě více zatáhne hru s jasným cílem ubránit tři body.
    56:53 Grzegorz PASIUT - 2:4
     
    56:53
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Poláci právě udělali další ohromně důležitý krok směrem k postupu mezi elitu, na nějž čekají dlouhých 22 let! Patryk Wronka se krásně vytočil zpoza brány na pravé straně, křižným pasem vybídl ke skórování GRZEGORZE PASIUTA, centr elitní lajny se dvakrát pobízet nenechal a odkrytou levou část brány neomylně trefil. Asistence: Patryk Wronka a Marcin Kolusz.
     
    56:21
    Poláci jsou zpět v útočné třetině, nicméně do zakončení se zatím přehnaně neženou, šetří vteřinky a na Italech můžeme sledovat vzrůstající frustraci.
     
    55:55
    A další úspěšný odpal jednoho z hráčů v modrém dresu. Jmenovitě to byl Alex Trivellato, kdo poslal touš do bezpečí po pravém mantinelu.
     
    55:25
    Pawlu Zygmuntovi nahrávka na modrou čáru nevyšla. Vystihl ji Thomas Larkin, jenž nechtěl zbytečně vyhazovat, ale nic jiného mu nezbylo, protože se kapitánovi nikdo nenabízel.
     
    54:56
    Skvělou práci teď pro Polsko odvedl Patryk Wronka. Krásně si za bránou soupeře obhodil Danteho Hannouna, jímž se vzápětí nechal podrazit. Polsko může na dvě minuty vydechnout, případně se pokusit přidat pojistku na tolik kýžené vítězství.
     
    54:15
    Po levém křídle vyrazil dopředu Kamil Walega. Bylo zřejmé, že nechce zakončovat, ale v rohu pošetřit pár vteřin, a to se mu i povedlo.
     
    53:47
    Angelo Miceli ztratil puk a dopředu vyrazil Alan Lyszczarczyk. Útočník postupoval jeden na jednoho, Phil Pietroniro jej výborně vytlačil k mantinelu a zde ho i odzbrojil.
     
    53:01
    Italové samozřejmě okamžitě chtěli získat zpět útočnou třetinu, ale napoprvé neuspěli, po nedorozumění mezi Tedescem a Petanem rozhodčí odpískal ofsajd.
     
    52:40
    Zničehonic Poláci vyjeli z hluboké defenzivy a podnikli zajímavý brejk, na jehož konci byla střílená nahrávka Dziubinského z levé strany, ta skončila na Faziově pravém betonu.
     
    52:14
    Hokejisté Itálie nic zajímavého nevymysleli. Od modré čáry nahazoval Peter Spornberger, John Murray měl otevřený výhled a puk schoval do lapačky.
     
    51:50
    Polsko v plném počtu! Alan Lyszczarczyk se okamžitě zapojuje do plnění defenzivních povinností, protože italský tlak přetrvává.
     
    51:19
    Kousek za kruhy střílel zápěstím Phil Pietroniro. Pochvalu zaslouží litvínovský útočník Pawel Zygmunt, který do rány obětavě lehnul a puk zblokoval do bezpečného prostoru.
     
    50:41
    Před bránu se zprava vytočil Angelo Miceli. Snažil se zasunout hrací předmět mezi brankářovy betony, John Murray se nachytat nenechal.
     
    50:10
    Těsně, ale přece hrál Peter Spornberger s pukem už ve středném pásmu, Italové tedy jsou vykázáni pryč z útočného pásma.
     
    49:46
    Faul ve středním pásmu by Alana Lyszczarczyka mohl hodně mrzet. Ve středním pásmu totiž polský forvard smolně podsekl Mantenuta, rozhodčí tento moment vyhodnotili jako podrážení.
     
    49:23
    Hokejisté v modrých dresech nadále kontrolují hru v útočné třetině. Na teč nahazoval Alex Trivellato, dobrou práci odvedl bránící Krystian Dziubinski.
     
    48:58
    Italský tlak pokračuje. John Murray nejprve výstrojí vyrazil dělovku Pietranira, pravým betonem pokryl dorážku Petana.
     
    48:16
    Odražený puk se příhodně odrazil mezi kruhy k Marchettimu, jemuž vyšlo zakončení na bekhend, Murray předvedl pohledný zákrok pravou rukou.
     
    47:54
    Poté, co puk opustil hrací plochu, tak se Italové dožadovali přesilové hry, leč marně, protože vyhození Pase tečovalo tvrzené sklo.
     
    47:12
    Zpoza brány vymýšlel přihrávku naslepo do předbrankového prostoru Zanetti, na jedničku zafungoval dobře stojící Arkadiusz Kostek, byl to on, kdo nebezpečí zažehnal.
     
    46:50
    Hodně daleko z brány vyrazil John Murray, ovšem znovu si počínal s chladnou hlavou a vyrážečkou rozehrál na osamoceného Ciuru.
     
    46:23
    V souboji dvou hokejistů s číslem 27 na zádech uspěl Bartlomiej Jeziorski, jenž vytlačil Thomase Larkina z dobré střelecké pozice a touš dostal do středního pásma.
     
    45:51
    Od modré střílel Luca Frigo přímo doprostřed brány. John Murray dnes podává velmi jistý výkon, kotouč nepustil z výstroje.
     
    45:23
    Bartosz Fraszko dostal přihrávku k levému mantinelu, odkud volil nahození před bránu, adresát Grzegorz Pasiut puk netrefil.
     
    44:44
    Volnějšího středu využil k průniku do útočného pásma Daniel Glira, který se ale nechal vyvézt z ideálního úhlu, pokus forhendem Murray vyrazil betonem ke spoluhráči.
     
    44:20
    Poláci hrají přesně to, co potřebují. Opět skvěle zapracoval Alan Lyszczarczyk, když za soupeřovou svatyní pošetřil zašlápnutím puku pár cenných vteřin.
     
    43:46
    Alan Lyszczarczyk nahodil puk do útočného pásma a sám se ho pokusil dojet, tělo však před Alexe Trivellata natlačit nezvládl.
     
    43:16
    Nebezpečí i na druhé straně. Zleva nahazoval Dominik Pas a byl to právě Thomas Larkin, kdo zvedl puk do ochranné sítě.
     
    42:55
    Kapitán Thomas Larkin vystřelil do přehuštěného prostoru od modré čáry, úspěšným blokem se prezentoval Marcin Kolusz.
     
    42:22
    Za italskou defenzivu se schoval Bartosz Fraszko. Z pravé strany střílel po ledě na zadní tyč, Justin Fazio bez problémů vykopl beton.
     
    41:45
    Za kruhy vypálil Kamil Walega. Mířil do pravé šibenice, kus černé gumy se vznesl o pár čísel nad horní tyčku.
     
    41:24
    Bartlomiej Jeziorski vyvinul velký tlak na Petera Spornbergera, ten jenom vyhazoval obloučkem do středního pásma.
     
    40:59
    Italové ještě dohrávají přesilovou hru. Angelo Miceli vypálil tvrdou ránu z pravého kruhu, John Murray úspěšně zasáhl levým betonem.
     
    40:10
    Startuje ohromně důležitá dvacetiminutovka. Poláci v případě úspěchu budou ohromně blízku úspěchu v podobě postupu na elitní mistrovství světa, Italové by si naopak situaci pořádně zkomplikovali.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:43.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 20 – 17.
     
    Po druhé třetině ohromně důležitého zápasu I. A divize má blíže k tříbodovému zisku Polsko, které disponuje nad Italy těsným jednobrankovým náskokem. Polští hokejisté se podruhé ujali vedení v pětiminutové přesilovce, kterou využil Krystian Dziubinski, ovšem Italové zůstali soustředění a ve 27. minutě srovnal po pěkně sehraném brejku Daniel Ross Tedesco. Rozhodující trefa střetnutí zatím spadá na 38. minutě, kdy Fazio smolně vyrazil střelu do brusle Bartlomieje Jeziorského a od ní se potom puk odrazil za brankovou čáru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Těsně před sirénou vypálil z pravého kruhu kapitán mužstva Thomas Larkin. John Murray se výborně přemístil k levé tyči a zakročil vyrážečkou.
     
    39:26
    Italský tlak pokračuje a výsledkem je nedovolený zákrok Bartosze Ciury, který hákováním zabránil v zakončení z nadějné pozice Micelimu.
     
    38:49
    Výbornou práci odvedl Marcin Kolusz, jenž nejprve vypíchl touš z pod hokejky Petana, načež k mantinelu dojel k puku jako první.
     
    38:26
    Italové dle očekávání okamžitě začali tlačit více směrem dopředu, nechtějí jít do kabin za nepříznivého výsledku. Alex Petan střílel příliš vysoko.
    37:06 Bartlomiej JEZIORSKI - 2:3
     
    37:06
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Naši severní sousedé se dostávají z útlumu tím nejlepším způsobem, vstřeleným gólem! Chybnou rozehrávku beka vystihl Dziubinski, jehož křižnou ránu sice Fazio vyrazil, ale přímo do brusle protihráče BARTLOMIEJE JEZIORSKÉHO, od níž se puk odrazil za brankářova záda. Asistence: Krystian Dziubinski.
     
    36:44
    V plné rychlosti vypálil z pravého kruhu Angelo Miceli. John Murray musel být v pozoru, dobře mířenou ránu jenom vyrážel před sebe.
     
    36:30
    Po ztrátě soupeře Italové startovali do přečíslení tří proti dvěma. Daniel Ross Tedesco přihrál na střed Alexi Petanovi, který se nechal zdvojit a o kotouč přišel.
     
    36:09
    Zakázané uvolnění Italů. Phil Pietroniro posílal příliš ostrou nahrávkou, za níž autor zatím posledního gólu Daniel Ross Tedesco natahoval hokejku bez úspěchu.
     
    35:40
    Nedorozumění v rozehrávce mohlo Italy přijít hodně draho. Před bránu se zničehonic odrazil puk k Pasovi, ale i ten byl pořádně překvapen, takže zakončil nepřesně.
     
    35:13
    Pravou stranou našlápl Pawel Zygmunt. Útočníkovi Litvínova ale nevyšlo úplně ideálně zpracování, následně neuspěl kličkou proti Miglioranzimu.
     
    34:49
    Se slabým nahozením Phila Pietronira od pravého mantinelu neměl polský brankář žádné starosti, kus černé gumy podržel ve výstroji.
     
    34:16
    Ofsajdů dnes Polákům bylo odpískáno opravdu požehnaně. Ten doposud poslední způsobil Marcin Kolusz, puk tahal zpět za modrou v momentě, kdy by zhruba půl metru před ní.
     
    33:45
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou John Murray. Zastavil puk u své levé tyče a posunul ho vyrážečkou na Patryka Wajdu.
     
    33:26
    Poláci zašlápli puk za vlastní bránou u mantinelu a dočkali se přerušení hry ze strany rozhodčího. Navíc následuje komerční přestávka čili další cenné vteřinky k vydechnutí.
     
    32:49
    O slovo se přihlásil člen čtvrtého útoku Brandon McNally. Dorazil až do pravého kruhu, odtud vyslal ostrý forhendový projektil do Droniových bruslí.
     
    32:08
    Unavenému polskému týmu se nedaří vymanit z pod tlaku. Pětice v bílých dresech už se vydala na střídačku, ale předčasně, protože vyhození skončilo icingem.
     
    31:56
    Dobrou ránou se z levého kruhu prezentoval Daniel Glira. Mířil na přední tyčku, s čímž John Murray počítal, další zákrok zaznamenal pravým ramenem.
     
    31:03
    Italský tlak pokračoval. Minimálně na pár vteřin jej dokázal přerušit Maciej Kruczek, jemuž se podařilo vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    30:32
    Daniel Ross Tedesco je vidět. Už při hře pět na pět si znovu vytvořil prostor v levém kruhu, forhendem vystřelil těsně nad břevno.
     
    30:00
    Protože Angelo Miceli neměl komu nahrát, tak se z pravé strany vytočil před bránu a hledal prostor u bližší tyče, Murray betonem nepolevil.
     
    29:36
    Pořádnou dělovku vyslal zpoza levého kruhu Thomas Larkin. John Murray zasahovat nemusel, veškerou práci za něj odvedl blokující Bartosz Ciura.
     
    29:15
    Poměrně dlouho trvalo, než se Italové prokousali ke své první přesilovkové střele. Nakonec Daniel Ross Tedesco vypálil z levého kruhu do středu brány, Murray změnu stavu nepřipustil.
     
    28:28
    Uvidíme první přesilovou hru Itálie v zápase. Poláci chybovali při střídání, kdy v jednu chvíli bylo na ledě šest hokejistů v bílých dresech. Týmovou chybu jede odpykat Oskar Jaskiewicz.
     
    28:13
    Před forčekujícím konkurentem Alex Trivellato raději zacouval do obranné třetiny, odkud v poklidu rozehrál do středního pásma na Petana.
     
    27:49
    Tlak elitního polského útoku příliš dlouho netrval. Bartosz Fraszko nahrával naslepo po levém mantinelu, našel jenom Spornbergera.
     
    27:30
    Středem nabral solidní rychlost Patryk Wronka. Až do útočného pásma se však neprocpal, stopku mu čistým hitem vystavil Alex Trivellato.
    26:34 Daniel Ross TEDESCO - 2:2
     
    26:34
    Itálie právě vstřelila branku!
    Parádní kombinace, skóre opět ukazuje nerozhodný výsledek! Polský zadák se nechal připravit o puk na útočné modré. Po levém mantinelu nastartoval své motory Miceli, zadovkou pod sebe našel Spornbergera a akce rychle pokračovala pasem před bránu na DANIELA ROSSE TEDESCA, devětadvacetiletý forvard si bruslí ukázkově přikopl puk na hokejku a podél pravého mantinelu ležícího Murrayho posunul touš tam, kam patří. Asistence: Peter Spornberger a Angelo Miceli.
     
    25:59
    A útočí už i Italové. Od modré čáry nahazoval Phil Pietroniro, Pascal Brunner ztečoval kus černé gumy o kousek vedle pravé tyčky.
     
    25:22
    Polský tlak pokračuje i při hře pět na pět. Od levého mantinelu nahazoval Krystian Dziubinski, bránu o pár čísel minul.
     
    24:53
    Těsně před koncem pětiminutové přesilovky Polákům nevyšel přechod do útočného pásma, čárový správně odpískal ofsajd.
     
    24:12
    Justin Fazio je v jednom ohni. Italský gólman vůbec neviděl na pokus od modré čáry, který kryl pravým ramenem.
     
    23:40
    Akci trošku na náhodu chyběla jenom gólová tečka. Střela Alana Lyszczarczyka se odrazila příhodně na hokejku Dominika Pase, ten odkrytou bránu trestuhodně přestřelil.
     
    23:04
    Po přerušení hry došlo k potyčce mezi útočníky Danielem Mantenutem a Patrykem Wronkovou, oba si vysloužili po dvou minutách za hrubost.
     
    22:47
    Početní převaha Polska samozřejmě pokračuje. A hned došlo k dalšímu závaru před italskou bránou, který nakonec vyřešil Justin Fazio.
    22:10 Krystian DZIUBINSKI - 1:2
     
    22:10
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Zatím měla k ideálu daleko, přesto je polská přesilovka využitá! Pasiut nahrál za bránu Wronkovi, jenž mezi kruhy našel KRYSTIANA DZIUBINSKÉHO, za dobře mířenou střelou k pravé tyči se Fazio přesouval marně. Asistence: Patryk Wronka a Grzegorz Pasiut.
     
    21:56
    A další ofsajd polského týmu. Tentokráte jej způsobil Patryk Wajda, ten totiž nezvládl zpracovat ostrou nahrávku v útočné třetině.
     
    21:23
    Konečně se hokejisté v bílých dresech dočkali. Zpoza levého kruhu střílel zápěstím Maciej Kruczek, křižný pokus kryl Justin Fazio levým betonem.
     
    20:44
    Našim severním sousedům se ale nedaří usadit v útočné třetině. Po nedorozumění mezi Dziubinským a Pasem byl navíc pískán ofsajd.
     
    20:10
    Druhá třetina má za sebou první vteřiny, tak pojďme na ni! Poláci do ní vstupují v pětiminutové přesilovce, během níž mohou skórovat kolikrát chtějí, trest po zkratu Travery bude zkrátka trvat 300 vteřin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:47.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 9 – 10.
     
    První třetina zápasu mezi Itálií a Polskem rozhodně nenudila. Jde vidět, že se hraje o hodně, dost možná o druhé postupové místo mezi světovou elitu. Důležitý vedoucí gól vstřelili v 6. minutě naši severní sousedé, když se ránou z první trefil Mateusz Michalski. Italové dokázali odpovědět hned o minutu později, po vyhraném vhazování vyslal zadák Alex Trivellato nechytatelnou dělovku do levé šibenice. Herně jsou o něco málo lepší polští hokejisté, kteří si však musí dávat pozor na zbytečné ztráty ve vlastním pásmu, ty je v první části mohli nejednou stát hodně draho.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:00
    Tak pozor! Po skončení první třetiny se nechal absolutně zbytečně vyprovokovat Tommaso Traversa, který v plné rychlosti najel do protihráče, kterého trefil helmou do hlavy. Poláci tak půjdou do druhé části ve velké výhodě.
     
    19:52
    Šikovně si v defenzivě poradil Patryk Wajda, kus černé gumy nabral na čepel hole a vyhodil do bezpečí takovým způsobem, aby nehrozilo zakázané uvolnění.
     
    19:22
    Do útočného pásma zavezl kotouč Alex Trivellato. Posléze vyzkoušel nahození z velkého úhlu, které měl pod kontrolou bránící Kruczek.
     
    18:38
    Poláci znovu chybovali při rozehrávce ve vlastním pásmu. Před bránu dostal přihrávku trestuhodně volný Maro Zanetti, bekhendovým blafákem na Murrayho nevyzrál.
     
    18:14
    Mezi kruhy se vytáhl Phil Pietroniro. Zalepil puk na čepel hole, pokus ze zápěstí Bartosz Ciura ztečoval do ochranné sítě.
     
    17:46
    Zpoza levého kruhu nahazoval jeden z italských obránců, přičemž nešťastně trefil do obličeje spoluhráče Brandona McNallyho. Pěkné sportovní gesto ukázal John Murray, který okamžitě zvedl ruku, aby upozornil rozhodčí na nepříjemný okamžik, jenž protihráče potkal.
     
    17:23
    Rozehrávku zpoza vlastní brány podnikl Kamil Gorny. Volil odvážný pas středem, který vystihl Petan, ale toho okamžitě obral Pas.
     
    16:58
    Pawel Zygmunt zabojoval v útočném pásmu proti italské přesile, ale kotouč na hokejku nezískal, Trivellato si pomohl pasem Pietronira.
    16:20 Jeziorski neprostřelil Fazia ani nadvakrát
     
    16:20
    Velkou příležitostí strhnout náskok zpět na stranu Polska pohrdl Bartlomiej Jeziorski, který byl úplně sám před Faziem, leč neuspěl ani nadvakrát.
     
    15:44
    Na druhé straně se nechal pořádně rozhodit Justin Fazio, po přihrávce Dziubinského dokonce udělal otočku v brankovišti a měl velké štěstí, že adresát Pas na puk nedosáhl.
     
    15:07
    Složitější zákrok pro Johna Murrayho, neboť nahození těsně před bránou tečoval Angelo Miceli, gólman zabránil nejhoršímu pravým betonem.
     
    14:40
    Krásně si Patryk Wronka píchl puk mezi dvojici protihráčů, ale hned za ním následovali další dva soupeři, proti nimž už pravý křídelník neměl žádnou šanci.
     
    14:02
    Pozornost na sebe strhl Filip Starzynski, který dlouho naznačoval nahrávku, ale potom vystřelil z úhlu, Fazio se zaskočit nenechal a prostor u pravé tyče včas zakryl.
     
    13:36
    Na druhý gól v utkání si dělal zálusk Alex Trivellato, tvrdou přízemní střelu po ledě Murray vyrazil levým betonem a na puk posléze skočil.
     
    13:12
    Z pravé strany se před bránu vytáčel Bartlomiej Jeziorski, který nezvládl koncovku, puk totiž zametl výrazně vedle pravé tyče.
     
    12:40
    Alan Lyszczarczyk zvedl hlavu a parádním křižným pasem oslovil v levém kruhu najetého beka Bartosze Ciuru, křižný pokus skryl Fazio do lapačky.
     
    12:08
    Centr druhé formace Dominik Pas na malém prostoru vymíchal dva protihráče, ve finále akce zvedl puk bekhendem příliš vysoko.
     
    11:53
    Kamil Gorny musel pořádně zabrat, aby na zádech udržel Alexe Petana. Poradil si v rámci možností, po mantinelu zklidnil hru pasem na Starzynského.
     
    11:17
    Zajímavý projektil od modré čáry vyprodukoval Oskar Jaskiewicz a Justin Fazio měl velké štěstí, že tvrdá rána mířila přímo do středu.
     
    10:45
    Zpoza brány rozehrával Kamil Walega. Po levém mantinelu nastartoval Bartlomieje Jeziorského, tomu se nepovedlo protáhnout kolem Insama.
     
    10:23
    Opět si o pozornost řekl Mateusz Michalski, který vyslal tvrdou dělovku, kterou Justin Fazio do poslední chvíle neviděl, během sekundy ovšem dokázal zvednout levé rameno a zakročit.
     
    09:59
    Šikovně si pod tlakem poradil Patryk Wajda, obránce vyhodil puk mimo hrací plochu přes tvrzené sklo, takže o dvouminutovém trestu nemohla být řeč.
     
    09:30
    Od modré vyslal tvrdou střelu těsně nad ledem Thomas Larkin. John Murray měl situaci pod kontrolou, puk vytěsnil levým betonem.
     
    08:51
    Na druhé straně bojoval o touš Bartosz Fraszko, jenže podpora mu přijela příliš pozdě, proskočit mezi dvěma konkurenty se mu nepodařilo.
     
    08:24
    Forčekující Ivan Deluca vybojoval kotouč za soupeřovou svatyní, načež mezi bruslemi Kruczeka nepropasíroval hrací předmět k McNallymu.
     
    07:56
    Nahození od modré čáry nadělalo Justinu Faziovi až nečekaně velké starosti, gólman nakonec až nadvakrát podržel puk ve výstroji.
     
    07:12
    Pawel Zygmunt ztratil puk ve středním pásmu, avšak Dante Hannoun neměl šanci pomýšlet na protiútok, protože byl okamžitě zdvojen.
    06:28 Alex TRIVELLATO - 1:1
     
    06:28
    Itálie právě vstřelila branku!
    To byla odpověď, jak se sluší a patří. Daniel Mantenuto čistě vyhrál buly v levém kruhu za sebe na ALEXE TRIVELLATA, dělová rána posléze doputovala přesně do levého horního růžku, Murray neměl žádnou šanci zasáhnout. Asistence: Daniel Mantenuto.
     
    06:15
    Hráči v bílých dresech nemají dost, chtějí víc! Tlak získala elitní útočná lajna, zprava nahazoval Patryk Wronka a Grzegorz Pasiut tečoval puk vedle pravé části brankové konstrukce.
    05:23 Mateusz MICHALSKI - 0:1
     
    05:23
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Poláci jsou za svou aktivitu v úvodu střetnutí odměněni vedoucím gólem! Galantův forčekink vedl k chybě Giose. Útočník se natlačil před bránu, ale k zakončení se nedostal, nicméně puk se odrazil k obránci MATEUSZI MICHALSKÉMU, jehož tvrdou střelu z první Fazio neudržel před brankovou čárou. Asistence: Radoslaw Galant.
     
    05:08
    Z pod tlaku se Italové dostali pouze za cenu zakázaného uvolnění. Dante Hannoun nezvládl tečovat odpal Alexe Trivellata.
     
    04:49
    Do třetice Justinu Faziovi rozehrávka nevyšla. U pravého mantinelu sebral puk Patryk Wronka a poslal ho před bránu, adresát Grzegor Pasiut nepřetlačil Larkina.
     
    04:20
    Zase vyrazili do ofenzivy naši severní sousedé. Akce skončila hvizdem čárového rozhodčího, po nedomluvě mezi Walegou a Zygmuntem odpískal ofsajd.
     
    03:56
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Pawel Dronia, jemuž v důležitý okamžik zkřížil cestu Mantenuto a za svá záda jej nepustil.
     
    03:21
    Opět práce pro Johna Murrayho, jenž řešil starosti pro změnu po ráně zleva, v tomto případě úspěšně zakročil koncem levého betonu.
     
    02:49
    S nahozením italského kapitána od pravého mantinelu si polský brankář John Murray věděl rady, hrací předmět sebral do lapačky.
     
    02:13
    Zase rozehrával Justin Fazio, který až nečekaně dlouho váhal, nakonec se štěstím posunul touš k Micelimu přes Walegu.
     
    01:46
    Polští hokejisté začali aktivněji. Dominik Pas vyslal žabičku do předbrankového prostoru, kde hledal Krystiana Dziubinského, ten promáchl naprázdno.
     
    01:23
    Z levého kruhu nahazoval Bartlomiej Jeziorski, jenž mířil na zadní tyčku, tu ovšem poměrně výrazně minul a hraje soupeř.
     
    00:32
    Hned v první minutě se do hry zapojil gólman Justin Fazio, když za vlastní bránou zastavil nahození soupeře, aby kotouč zastavil pro Alexe Trivellata.
     
    00:10
    Zápas mezi Itálií a Polskem odstartoval! Jedná se o možná klíčové střetnutí o druhé postupové místo, za tím prvním míří domácí reprezentace Velké Británie.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Itálie: Fazio (Clara) – Larkin (C), Spornberger, Pietroniro, Trivellato (A), Insam, Miglioranzi, Gios, Glira – Tedesco, Petan (A), Miceli – Zanetti, Mantenuto, Frigo – Marchetti, Hannoun, Brunner – McNally, Traversa, Deluca.
    Trenér: Michael Edward Keenan

    Polsko: Murray (Miarka) – Wajda, Kruczek, Ciura, Kolusz (A), Kostek, Dronia, Jaskiewicz, Gorny – Fraszko, Pasiut (A), Wronka – Lyszczarczyk, Pas, Dziubinski (C) – Zygmunt, Walega, Jeziorski – Galant, Starzynski, Michalski.
    Trenér: Robert Kalaber

    Rozhodčí: Hansen (NOR), Zrnić (SLO) – Muzsik (HUN), Zgonc (SLO).
     
    Polsko

    Právě Poláci podle všeho budou nejbližšími pronásledovali Britů a Italů. Naši severní sousedé odstartovali turnaj drtivým vítězstvím 7:0 nad Litvou, aby následně svedli napínavou bitvu s Velkou Británií, s kterou nakonec prohráli 4:5 po prodloužení. Polští hokejisté ukazují výborný progres, protože ještě loni hráli v nižší divizi I. B, kterou ovládli se ztrátou jediného bodu za výhru nad Ukrajinou až po prodloužení a letos už dávají najevo, že by klidně mohli zabojovat o účast mezi světovou špičkou.
     
    Itálie

    Podobně jako v případě Britů, tak i u Italů to vypadá s okamžitým návratem mezi elitu velmi nadějně. Mužstvo z Apeninského poloostrova dostalo na rozehrání Rumuny, které porazilo s přehledem 6:2, následně zdolalo ještě výrazněji 6:1 Jižní Koreu. Pokud se podíváme na loňské elitní mistrovství světa, tak na něm Itálie nehrála dobře, získala jediný bod za prohru s Francií po prodloužení a v klíčovém utkání o záchranu s Kazachstánem prohrála jasně 2:5.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné úterní odpoledne. Vítám vás při sledování mistrovství světa – I. A divize, u zápasu mezi Itálií a Polskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. Trivellato (Mantenuto), 27. Tedesco (Spornberger, Miceli) – 6. Michalski (Galant), 23. Dziubinski (Wronka, Pasiut), 38. Jeziorski (Dziubinski), 57. Pasiut (Wronka, Kolusz)


    Itálie: Fazio (Clara) – Larkin (C), Spornberger, Pietroniro, Trivellato (A), Insam, Miglioranzi, Gios, Glira – Tedesco, Petan (A), Miceli – Zanetti, Mantenuto, Frigo – Marchetti, Hannoun, Brunner – McNally, Traversa, Deluca.
    Trenér: Michael Edward Keenan

    Polsko: Murray (Miarka) – Wajda, Kruczek, Ciura, Kolusz (A), Kostek, Dronia, Jaskiewicz, Gorny – Fraszko, Pasiut (A), Wronka – Lyszczarczyk, Pas, Dziubinski (C) – Zygmunt, Walega, Jeziorski – Galant, Starzynski, Michalski.
    Trenér: Robert Kalaber

    Rozhodčí: Hansen (NOR), Zrnić (SLO) – Muzsik (HUN), Zgonc (SLO)

    Diváci: 1 318
    bahis siteleri