Tisková konference FK Pardubice (kon.) | Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.)
TK s wimbledonskými šampiony z TK Sparta Praha (kon.) | Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.)
Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.) | Tisková konference FC Baník Ostrava (kon.)
Tisková konference SK Líšeň 2019 (kon.) | Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.)
Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
konec
Tisková konference FC Zbrojovka Brno

Středa 19.07.2023, 11:00Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.
     
    Na tiskové konferenci FC Zbrojovka Brno budou hovořit kapitán týmu Jakub Řezníček, trenér Luděk Klusáček a sportovní manažer Zdeněk Psotka.
     
    O ZMĚNÁCH V KÁDRU

    Z. Psotka: Zatím nejsme úplně spokojení, bylo to trochu hektické, ale myslím, že jsme dokázali kádr doplit. Máme tam různé typy hráčů v útoku, ale do defenzivy se nám nepodařilo dotáhnout některé příchody. Přestupové okno se zavírá později, takže možná ještě někdo přibude.

    L. Klusáček: Nedá se říct, že bych nebyl spokojený. Samozřejmě je tam spousta práce, polovina týmu je nová, musí se to sehrát, sladit.
     
    O ZRANĚNÝCH HRÁČÍCH

    L. Klusáček: Jakub Šural jde pomalu do plného tréninku, u Ondřeje Pachlopníka to bude delší, ale věřím, že se také vrátí. Jakub Štěrba je také po zranění, ale ten už týden trénuje.
     
    O WALLE MUSA ALLIM

    Z. Psotka
    : Je pořád součástí kádru, jeho pozici řešíme. Zařizoval si víza, v pondělí se zapojil do tréninku, byl součástí nehody autobusu, takže měl nějaký šrám. Jeho možný odchod se řeší, pro první zápasy s ním nepočítáme. Víme, že bychom za něj něco mohli dostat, ale zároveň mu říkáme, že je pořád součástí mužstva a musí trénovat. Některé týmy v zahraničí začínají později, takže stále jednáme.
     
    O HOSTOVÁNÍ

    Z. Psotka: Byli bychom radši, kdybychom měli kmenový kádr. Ale doba na vytvoření nového kádru byla krátká, tak jsem využívali možnosti z ligových kádrů, včetně hostování. Na podzim se budeme snažit, aby mělo více hráčů delší smlouvu než na jeden rok, aby byl kádr stabilnější.
     
    O NÁLADĚ V TÝMU

    J. Řezníček: Ze sestupu jsme byli smutní, ale teď nezbývá než zabrat a pokusit se vrátit zpátky. Myslím, že nálada v týmu je dobrá, cíl máme jasný, vrátit se zpátky. Nových tváří je víc, ale myslím, že všichni dobře zapadli. Sestup bolel, ale život jde dál.
     
    O NÁLADĚ V TÝMU A VE MĚSTĚ

    L. Klusáček: Jsem si toho vědom, že po sestupu to nebylo dobré. Je mi ale jasné, že u fanoušků toho můžeme docílit jen dobrými výsledky. Tím, že budou kluci "jen" makat na tréninku, nikoho neuspokojíme.
     
    O SLOŽENÍ TÝMU

    L. Klusáček: Trochu nám chybí střední generace. Máme několik třicátníků, hodně mladých. To je pro mladé příležitost. Věřím, že Lukáš Endl bude pokračovat.
     
    O PRVNÍM ZÁPASE S VLAŠIMÍ

    L. Klusáček: Je to takové béčko Slavie, takže si myslím, že budou hrát podobný fotbal. Proto si myslím, že by to pro fanoušky mohl být atraktivní zápas.
     
    O CÍLECH SEZÓNY

    L. Klusáček: Primární cíl je jasný – postup. Tím druhým může být přestavět kádr vzhledem k první lize. Dále bychom chtěli pomoct béčku k postupu. Ale ten primární cíl je nám všem jasný.
     
    O DRUHÉ LIZE

    J. Řezníček: Soutěž jsem hrál a myslím si, že hraju stále stejně. Po nějakém hostování, abych si mohl dát dva góly (a vstoupit do klubu kanonýrů) jsem netoužil.
     
    Tisková konference je u konce. Ode mne je to vše a budu se na vás těšit u dalších onlajnů. (11:22:40)

    Lukáš Zrotal