Líšeň – Jihlava 1:2 (kon.) | Kroměříž – Prostějov 3:0 (kon.) | Vlašim – Chrudim 1:1 (kon.)
konec
SK Líšeň 2019
1:2 (1:1)
FC Vysočina Jihlava
Sobota 29.07.2023, 17:00 • Líšeň, Kučerova • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky fotbalu! Tento víkend je ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE na programu 2. kolo a v rámci něj se poprvé v domácím prostředí představí SK Líšeň 2019, která přivítá v moravském souboji FC Vysočinu Jihlava.
     
    SK Líšeň

    Brněnský celek, který působí na poloprofesionální bázi, hraje už svou pátou sezónu ve druhé nejvyšší soutěži. Už několikrát byl dokonce blízko baráži, ta mu však v posledních dvou sezónách v posledních kolech utekla. Letošní sezónu začali fotbalisté Líšně na hřiště Chrudimi, kde vybojovali bod za bezbrankovou remízu. Tým navíc v týdnu opustil stoper Jakub Černín, který přestoupil do prvoligového Zlína.
     
    Vysočina Jihlava

    Jihlava v minulé sezóně honila záchranu až na poslední chvíli, a tak letos bude chtít mít o dost klidnější sezónu. Tu odstartovala domácím soubojem s Opavou, v němž sice prohrávala, ale deset minut před koncem z penalty vyrovnala. Následně přežila penaltu soupeře a tři body trefil Vysočině v páté minutě nastavení Tomáš Franěk. Uvidíme, jestli na výhru navážou Jihlavští v sobotu v Brně.
     
    Vzájemné zápasy

    V minulé sezóně vládla v obou zápasech Líšeň, která na podzim vyhrála doma 2:0 po trefách Machalíka a Ulbricha, v jarní odvetě pak na Vysočině zvítězili Brňané 1:0 díky gólu Jeřábka.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Líšeň 2019: Vajner – Polášek, Otrísal, M. Jeřábek (C), Lutonský – Čermák – Pašek, Machalík, Matocha, Sokol – Vandas.
    Náhradníci: Marek – Mezera, Aldin, Vlasák, Ulbrich, Weber, Tauš.
    Trenér: Milan Valachovič

    FC Vysočina Jihlava: Soukup – T. Svoboda, Tombul, Vedral (C), Záhradnik – Lacko, Pešek – Fila, Tureček, Selnar – Araujo-Wilson.
    Náhradníci: Jágrik – Chytrý, T. Franěk, Ogiomade, Vítek, Tall, Piško.
    Trenér: David Oulehla

    Rozhodčí: Křepský – kůrovec, Ježek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí se ujali rozehrávky a ihned aktivně vybojovali rohový kop.
     
    2
    Ten se nakonec po odvrácení soupeře opakoval a další centr směřoval na přední tyč, brankář Soukup si pro míč došel a nadvakrát jej kryl v rukavicích.
     
    3
    Také hosté přispěchali s první akci po levé lajně a po odvráceném centru uvidíme rohový kop i z jejich strany.
     
    4
    Ten byl rozehrán a obrana Líšně následný záměr přečetla. Následně to opačným směrem zkoušel Machalík, od míče byl před vápnem odstaven.
     
    6
    Řada nepřesností z obou stran, jako poslední přihrával nepřesně spoluhráči do běhu Lutonský.
     
    7
    Domácí s míčem a Michal Jeřábek chtěl roztáhnout hru dlouhým pasem do pravé lajny, tam jeho spoluhráč na přihrávku nedosáhl.
     
    8
    Kombinace hostů na pravé straně útočný výpad nepřinesla, soupeři se včas pod nohy vrhnul Jeřábek a čistým skluzem zasáhl.
     
    9
    Tomáš Svoboda poté poslal dlouhý aut až na malé vápno, tam však přišel faul Jihlavy a Tomáš Vajner bude moci vykopávat.
     
    10
    První náznak šance mohl obstarat hostující Lukáš Fila, když dostal míč za obranu a chtěl využít špatného vyběhnutí Vajnera, který se v půlce cesty vpřed rozhodl jít zpět, ale vysoký lob zamířil vedle branky.
     
    11
    Na druhé straně se mezi stopery tlačil k míči Vandas, hostující bek mu míč na poslední chvíli ukopnul. Následuje další roh.
     
    12
    Líšeňský roh pouze prolétl vápnem a Vysočina se ubránila.
     
    13
    První velká šance a v ní domácí! Lutonský skvěle zavíral zadní tyč, kam dostal parádní centr z pravé strany, ovšem z blízkosti zakončil tak, že míč pouze projel před čarou a hosté poté nebezpečí odvrátili!
     
    14
    Líšeň právě vstřelila branku! Další akce už ale gólem končí a domácí se ujímají vedení. Na kroucený centr Matochy z rohového kopu si naskočil nehlídaný PAVEL VANDAS a hlavou zamířil přesně k levé tyči – 1:0.
     
    16
    Matocha se poté tlačil do další šance před vápnem, kde se dostal ke střele levačkou, ale do té jeden z hostů obětavě skočil a zablokoval ji.
     
    17
    Hosté mohli vyrovnat. Justin Araujo-Wilson vyslal kolmicí do vápna Filu, který šel z úhlu sám na Vajnera a lehce dokázal míč zleva lobnout kolem něj. Ten však mezi tři tyče nemířil a ještě před čarou jej zachytil jeden z domácích beků.
     
    18
    Na tahu znovu domácí, ale před vápnem si nedali přesnou přihrávku a Jihlava může rychle hru otočit.
     
    20
    Machalík se snažil přehodit stopery a vyslat spoluhráče za obranu, což se mu sice nepovedlo, ale při samotné přihrávce byl faulován, a domácí budou u míče pokračovat.
     
    21
    Od desáté minuty, navíc i díky vstřelené brance, sledujeme hodně svižný průběh první půle. Oba týmy se střídají v kombinaci a hrají aktivně.
     
    22
    Domácí znovu zahrozili. Centr zleva sklepnul Vandas pod sebe na vápno přímo proti noze Machalíkovi, jehož tvrdý projektil z první proletěl kousek vedle tyče.
     
    23
    Prakticky ihned se hra stěhuje zase na druhou stranu, kde Vysočina po sraženém centru vybojovala rohový kop.
     
    23
    Po rozehrávce nakrátko a přetaženém centru Turecka musel Vajner hluboko z branky, ve změti těl nakonec vyboxoval míč na další roh. Tentokrát z druhé strany.
     
    24
    Centr z něj směřoval pro změnu rovnou na malé vápno, kde byl Vajner opět připraven a bezpečně míč kryl do rukavic.
     
    25
    Fila na pravé lajně ještě stihl míč udržet ve hře před brankovou čarou, zpětný centr domácí přečetli. Po odkopu domácích ale Jihlava bude s míčem pokračovat.
     
    26
    Machalík dostal míč do prostoru, ale proti trojici soupeřů byl rychle odzbrojen.
     
    27
    Opět mohlo být srovnáno. Justin Araujo-Wilson dostal kolmici za obranu a Vajner se mu čistě vrhnul pod nohy. Akce pokračovala a centr proletěl nad Vajnerem až na zadní tyč, kde měl Fila před sebou prázdnou branku, jenže hlavou ji minul!
     
    29
    Domácí u v rohu hřiště bojovali o míč a už to vypadalo, že Machalík vybojoval rohový kop, sudí nakonec míč přisoudil hostům.
     
    30
    Po dlouhém nákopu se za obranu hnal Fila, jenže přihrávka byla v konečném součtu o něco delší, než potřeboval. U míče byl dříve Vajner.
     
    31
    Lutonský byl v rohu hřiště v ostrém souboji se soupeřem, faul se nepíská, nicméně jihlavský hráč zůstává ležet na trávníku.
     
    32
    Nejednalo se ale o nic vážného, už je zpět na nohou a Pavel Soukup bude vykopávat.
     
    33
    Tempo hry v posledních minutách opadlo, ani jednomu z týmů se nedá rozjet delší kombinace, která by přinesla šanci nebo dokonce gólové vyústění.
     
    34
    Faul ve středu útočné poloviny zastavil akci Jihlavských, ti se ujmou exekuce standardní situace.
     
    35
    Selnarův centr Líšeňští odvrátili do autu, hosté mohou pokračovat v útočném snažení.
     
    36
    Ani z dalšího centru Jihlava nezahrozila, vysoký míč bez cizího přičinění proletěl vápnem a Vajner si jej bez potíží sebral.
     
    37
    Vandas dostal míč do běhu do vápna, na střelu si ale netroufnul. Nakonec přes obránce zkusil centrovat, našel však jen Soukupovy rukavice.
     
    39
    Ani v tomto případě Jihlava nezahrozila, opět její akce skončila útočným faulem. Pět minut před poločasem vykopává Vajner.
     
    40
    Lutonský na levé straně dostal míč do běhu, kličkou si soupeře neprohodil. Při celé situaci však dostal do obličeje a zůstává v předklonu, hra pokračuje.
     
    41
    Jihlava se však vpřed nedostala, když nákop před vápnem zachytil kapitán Jeřábek. Ten následně zakopnul míč do autu, právě kvůli zranění Lutonského.
     
    42
    Další centry poletovaly vápnem Líšně, ale bez efektu. Domácí mohou jít vpřed.
     
    43
    A dokonce zahrozili. Křižný centr do vápna Tomáš Svoboda neodvrátil, z čehož těžil Lutonský, který vyslal křižnou ránu na zadní tyč, kde Soukup konečky prstů zasáhl.
     
    44
    Jihlava právě vstřelila branku! V závěru půle je z ničeho nic srovnáno. Vysočina přežila velkou šanci soupeře a z protiakce sama udeřila, když LUKÁŠ FILA dostal šikovný míč za lehce spící domácí obranu a vysokým lobem přehodil domácího gólmana Vajnera přesně k pravé tyči – 1:1.
     
    45
    V závěru půle ještě velká šance domácích. Centrovaný míč zleva dokázal Soukup prvně vyrazit, ale poté míč vypadl na vápno příhodně pro Poláška, který levačkou z velmi dobré pozice pálil nad.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:02.
     
    Úvodní dějství je za námi a nakonec končí nerozhodně. O šance rozhodně nebylo nouze. Domácí šli do vedení po necelé čtvrthodině po rohovém kopu a přesné hlavičce Vandase. Poté měli ještě několik šancí, ale například Machalík z vápna přestřelil a Lutonského pokus Soukup vytáhl, a tak minutu před poločasem srovnal Lukáš Fila, který číhal za obranu a dokázal přesně přelobovat Tomáše Vajnera.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté načali úvodním výkopem druhý poločas, z první akce po levé straně ale přišla jen nepřesná přihrávka do autu.
     
    47
    Vysočina je v úvodu druhé půle na míči aktivnější, domácí ale v bloku dobře dostupují soupeře.
     
    48
    Selnarův centr zleva odvrácen, následně jeden z jeho spoluhráčů odražený míč před vápnem promáchl.
     
    49
    Lacko za cenu jasného faulu hatil akci Líšně ve středu hřiště a jako první hráč dnes si zblízka prohlédnul žlutou kartu.
     
    50
    První šance ve druhé půli. Domácí Sokol si míč od pravé lajny navedl blíže středu a natáhl ke krásné technické ráně směřující na zadní tyč, Soukup se prolétl vzduchem a neméně povedeným zákrokem zasáhl.
     
    51
    Akce domácích na levé straně pokračovala sraženým centrem, Líšeň má k dispozici rohový kop.
     
    52
    Prodloužený míč vyplaval ve vápně na zadní tyči k Čermákovi, tomu rána z voleje pravačkou nesedla podle představ.
     
    53
    Nepřesnou přihrávkou na Arauja skončila akce Jihlavy, domácí už rozehrávají obratem směrem vpřed.
     
    54
    A vybojovali další rohový kop, po němž se jeden z domácích dostal na bližší tyči k zakončení, hlavou jej ale poslal vysoko nad.
     
    55
    Utkání sleduje 658 diváků.
     
    56
    Znovu se teď ani jednomu z týmů nedaří kombinace po zemi, cesta nevede ani dlouhými nákopy, které jsou buď nepřesné, nebo odvrácené obranou soupeře.
     
    57
    Hosté šli před vápnem do brejku, jenže přihrávka do křídla vše zhatila. Nakonec však o míč Jihlava ještě zabojovala a po nebezpečném skluzu Jeřábka vybojovala rohový kop.
     
    58
    Jihlava právě vstřelila branku! A z něj se prosazuje. Už po prvním centru hosté zakončovali a Vajnera zachránil na brankové čáře u pravé tyče Lutonský. Akce však pokračovala a míč propadl k EMIRU TOMBULOVI, který propálil vše, co mu stálo v cestě a poprvé v duelu poslal Jihlavu do vedení – 1:2.
     
    59
    Domácí okamžitě vyrazili vpřed rychle srovnat. Po dvou centrech odvrácených obranou nakonec vybojovali rohový kop.
     
    60
    Sokol byl na pravé straně kousek od hranice vápna poslán nedovoleně k zemi, domácí čeká hodně zajímavá standardka.
     
    61
    Matocha to z velkého úhlu zkusil rovnou směr brána a Soukup se musel činit, prudký projektil směřující pod břevno vytáhl nad branku.
     
    62
    Následný roh už žádné nebezpečí nepřinesl a zleva tak vpřed může postupovat celek z Vysočiny.
     
    63
    Faul zhatil útok Jihlavy, jenže ani domácím to směrem vpřed moc nešlo. Pašek pod tlakem nepřihrál přesně, Jihlava se ubránila odkopem.
     
    64
    Další série centrů do vápna Jihlavy, ten Paškův byl přetažený a pro změnu zleva od Poláška byl odvrácen.
     
    66
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
    ze hřiště odchází Pavel Vandas, přichází Adam Vlasák,
    ze hřiště odchází Marek Polášek, přichází Ibrahim Aldin.
     
    67
    Opět měli domácí k dispozici rohový kop, po centru ale vše přerušil hlavní sudí, který dobře viděl útočný faul.
     
    68
    Žlutá karta pro tým SK Líšeň 2019 (Michal Jeřábek).
     
    68
    Domácím čas na případné vyrovnání nebo dokonce obrat ubíhá hodně rychle, hosté hrají účelně a sami se nikam neženou.
     
    69
    Navíc jim vyhovuje kouskování hry, jako po útočném faulu na Turečka. S rozehrávkou nijak nespěchají.
     
    70
    Po sraženém míči se k ráně z dálky dostal Pešek, mířil daleko vedle branky Líšně.
     
    72
    Faul v blízkosti rohového praporku opět dává hostům šanci na ohrožení branky Líšně, k míči se staví Selnar.
     
    73
    Ten to nakonec opravdu zkusil z velkého úhlu rovnou na branku a Vajner musel pozorně zasáhnout u své pravé tyče.
     
    74
    Následoval rohový kop, který nic velkolepého nepřinesl, a centrovaný míč mířil přímo do rukavic připraveného gólmana brněnského celku.
     
    75
    Aktivní Sokol se zprava prodral až do vápna k centru, přízemní balón ale poslal přímo do rukavic připraveného Soukupa.
     
    76
    Aktivita domácích se stupňuje a "marvani" vybojovali opět rohový kop.
     
    77
    Vysoký centr proskákal vápnem k Otrísalovi, po němž centroval Jeřábek, ale opět domácí nezahrozili.
     
    78
    Na druhé straně chtěl obratem aktivní Selnar hledat přihrávkou vpřed Arauja, do přihrávky dobře vstoupil právě kapitán Líšně Jeřábek.
     
    78
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
    ze hřiště odchází Pavel Sokol, přichází Tom Ulbrich.
     
    78
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
    ze hřiště odchází David Pašek, přichází Martin Tauš.
     
    79
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Justin Araujo-Wilson, přichází Mame Tall,
    ze hřiště odchází Matúš Lacko, přichází Amadin Marvis Ogiomade.
     
    80
    Po sérii střídání z obou stran už domácí nemají nač moc čekat a musejí vrhnout veškeré zbytky sil do útoku.
     
    82
    Zdálo se, že domácí svůj brejk překombinovali, ale nakonec přeci jen vyplaval míč před vápnem k Matochovi, který technickou ranou levačkou těsně minul vzdálenější šibenici.
     
    82
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Lukáš Fila, přichází Jan Vítek.
     
    83
    Znovu akce domácích končí jen nepřesným centrem, Soukup bude vykopávat.
     
    84
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Michal Záhradnik, přichází Jan Chytrý.
     
    85
    Ani tentokrát se domácí do šance nepropracovali, jejich akce z levé strany končí jen útočným faulem, byť se to divákům vůbec nelíbí.
     
    86
    Jeřábek ostrým skluzem na hranici karetního trestu zajel na polovině hřiště do Talla, rozhodčí vše vyřešil domluvou. Hosté mohou naspořit další cenné sekundy.
     
    87
    Lutonský se na útočné polovině odpoutal od tří soupeřů a nakonec z velké dálky vypálil, Vajner neměl sebemenší problém zasáhnout.
     
    88
    Střídající Amadin Marvis Ogiomade dostal míč do vápna od brankové čáry zkusil střílet rovnou na branku, jeho pokus skončil na boční síti.
     
    89
    Řada přerušení hry teď nehraje domácím moc do karet, Jihlava stále chytře hru kouskuje a směřuje za třemi body.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+1
    Definitivní pojistku mohl dát výsledku Selnar, který číhal na zadní tyči na přesný centr, z jedničky napálil míč ale nad břevno.
     
    90+2
    Líšeň se ani nemůže usadit v útoku, a tak přicházejí dlouhé nákopy. Ten poslední však skončil přímo u Soukupa.
     
    90+3
    Ani poslední centr do vápna nebyl úspěšný a blíží se konec.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce a hosté z Jihlavy nakonec po velmi cenném obratu vezou z líšeňského hřiště tři body.

    Svůj obrat Vysočina dokonala ve druhém poločase. Nejprve přežila dalekonosnou ránu Sokola, aby následně po rohovém kopu a závaru před brankou propálil vše, co mu stálo v cestě Emir Tombul. Domácí ještě mohli srovnat, dvakrát dobře pálil Matocha, ale jeho přímý kop vyrazil Soukup a technická rána nějakých osm minut před koncem šla vedle. V závěru už se Brňanům tlak nevydařil, a tak se musejí smířit s první porážkou v sezóně.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 11:5. Rohy: 12:6.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, hezký zbytek dne. (19:01:49)

    Daniel Kinc

    Branky: 14. Vandas – 44. Fila, 58. Tombul

    Karty:   68. M. Jeřábek (LIS) – 49. Lacko (JIH)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 11:5. Rohy: 12:6.
    SK Líšeň 2019: Vajner – Polášek (66. Aldin), Otrísal, M. Jeřábek (C), Lutonský – Čermák – Pašek (78. Tauš), Machalík, Matocha, Sokol (78. Ulbrich) – Vandas (66. Vlasák).
    Náhradníci: Marek – Mezera, Weber.

    Trenér: Milan Valachovič

    FC Vysočina Jihlava: Soukup – T. Svoboda, Tombul, Vedral (C), Záhradnik (84. Chytrý) – Lacko (79. Ogiomade), Pešek – Fila (82. Vítek), Tureček, Selnar – Araujo-Wilson (79. Tall).
    Náhradníci: Jágrik – T. Franěk, Piško.

    Trenér: David Oulehla

    Rozhodčí: Křepský – kůrovec, Ježek

    Diváci: 658
    bahis siteleri