Líšeň – Jihlava 1:2 (kon.) | Kroměříž – Prostějov 3:0 (kon.) | Vlašim – Chrudim 1:1 (kon.)
konec
SK Líšeň 2019
1:2 (1:1)
FC Vysočina Jihlava
Sobota 29.07.2023, 17:00 • Líšeň, Kučerova • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Definitivní pojistku mohl dát výsledku Selnar, který číhal na zadní tyči na přesný centr, z jedničky napálil míč ale nad břevno.
     
    84
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Michal Záhradnik, přichází Jan Chytrý.
     
    82
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Lukáš Fila, přichází Jan Vítek.
     
    82
    Zdálo se, že domácí svůj brejk překombinovali, ale nakonec přeci jen vyplaval míč před vápnem k Matochovi, který technickou ranou levačkou těsně minul vzdálenější šibenici.
     
    79
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Justin Araujo-Wilson, přichází Mame Tall,
    ze hřiště odchází Matúš Lacko, přichází Amadin Marvis Ogiomade.
     
    78
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
    ze hřiště odchází David Pašek, přichází Martin Tauš.
     
    78
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
    ze hřiště odchází Pavel Sokol, přichází Tom Ulbrich.
     
    73
    Ten to nakonec opravdu zkusil z velkého úhlu rovnou na branku a Vajner musel pozorně zasáhnout u své pravé tyče.
     
    68
    Žlutá karta pro tým SK Líšeň 2019 (Michal Jeřábek).
     
    66
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
    ze hřiště odchází Pavel Vandas, přichází Adam Vlasák,
    ze hřiště odchází Marek Polášek, přichází Ibrahim Aldin.
     
    61
    Matocha to z velkého úhlu zkusil rovnou směr brána a Soukup se musel činit, prudký projektil směřující pod břevno vytáhl nad branku.
     
    58
    Jihlava právě vstřelila branku! A z něj se prosazuje. Už po prvním centru hosté zakončovali a Vajnera zachránil na brankové čáře u pravé tyče Lutonský. Akce však pokračovala a míč propadl k EMIRU TOMBULOVI, který propálil vše, co mu stálo v cestě a poprvé v duelu poslal Jihlavu do vedení – 1:2.
     
    55
    Utkání sleduje 658 diváků.
     
    50
    První šance ve druhé půli. Domácí Sokol si míč od pravé lajny navedl blíže středu a natáhl ke krásné technické ráně směřující na zadní tyč, Soukup se prolétl vzduchem a neméně povedeným zákrokem zasáhl.
     
    49
    Lacko za cenu jasného faulu hatil akci Líšně ve středu hřiště a jako první hráč dnes si zblízka prohlédnul žlutou kartu.
     
    45
    V závěru půle ještě velká šance domácích. Centrovaný míč zleva dokázal Soukup prvně vyrazit, ale poté míč vypadl na vápno příhodně pro Poláška, který levačkou z velmi dobré pozice pálil nad.
     
    44
    Jihlava právě vstřelila branku! V závěru půle je z ničeho nic srovnáno. Vysočina přežila velkou šanci soupeře a z protiakce sama udeřila, když LUKÁŠ FILA dostal šikovný míč za lehce spící domácí obranu a vysokým lobem přehodil domácího gólmana Vajnera přesně k pravé tyči – 1:1.
     
    43
    A dokonce zahrozili. Křižný centr do vápna Tomáš Svoboda neodvrátil, z čehož těžil Lutonský, který vyslal křižnou ránu na zadní tyč, kde Soukup konečky prstů zasáhl.
     
    27
    Opět mohlo být srovnáno. Justin Araujo-Wilson dostal kolmici za obranu a Vajner se mu čistě vrhnul pod nohy. Akce pokračovala a centr proletěl nad Vajnerem až na zadní tyč, kde měl Fila před sebou prázdnou branku, jenže hlavou ji minul!
     
    22
    Domácí znovu zahrozili. Centr zleva sklepnul Vandas pod sebe na vápno přímo proti noze Machalíkovi, jehož tvrdý projektil z první proletěl kousek vedle tyče.
     
    17
    Hosté mohli vyrovnat. Justin Araujo-Wilson vyslal kolmicí do vápna Filu, který šel z úhlu sám na Vajnera a lehce dokázal míč zleva lobnout kolem něj. Ten však mezi tři tyče nemířil a ještě před čarou jej zachytil jeden z domácích beků.
     
    14
    Líšeň právě vstřelila branku! Další akce už ale gólem končí a domácí se ujímají vedení. Na kroucený centr Matochy z rohového kopu si naskočil nehlídaný PAVEL VANDAS a hlavou zamířil přesně k levé tyči – 1:0.
     
    13
    První velká šance a v ní domácí! Lutonský skvěle zavíral zadní tyč, kam dostal parádní centr z pravé strany, ovšem z blízkosti zakončil tak, že míč pouze projel před čarou a hosté poté nebezpečí odvrátili!

    Daniel Kinc

    Branky: 14. Vandas – 44. Fila, 58. Tombul

    Karty:   68. M. Jeřábek (LIS) – 49. Lacko (JIH)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 11:5. Rohy: 12:6.
    SK Líšeň 2019: Vajner – Polášek (66. Aldin), Otrísal, M. Jeřábek (C), Lutonský – Čermák – Pašek (78. Tauš), Machalík, Matocha, Sokol (78. Ulbrich) – Vandas (66. Vlasák).
    Náhradníci: Marek – Mezera, Weber.

    Trenér: Milan Valachovič

    FC Vysočina Jihlava: Soukup – T. Svoboda, Tombul, Vedral (C), Záhradnik (84. Chytrý) – Lacko (79. Ogiomade), Pešek – Fila (82. Vítek), Tureček, Selnar – Araujo-Wilson (79. Tall).
    Náhradníci: Jágrik – T. Franěk, Piško.

    Trenér: David Oulehla

    Rozhodčí: Křepský – kůrovec, Ježek

    Diváci: 658
    bahis siteleri